Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pieno krizės :(
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Unregistered
QUOTE(Ogiene @ 2010 12 21, 22:12)
6 savaites

O kiek laiko būna prie vienos krūties? Pvz., maniškė gali ir valandą pasiūlytą vieną traukti rolleyes.gif . Iš pradžių pienukas bėga stipriai, po to - pauzė (mažoji dirba visu pajėgumu, kad vėl pienukas bėgti imtų) ir vėl banga pieno (aišku, čia gal sunku būtų nekantriam vaikui g.gif ). Aš taip maitinimą ir "susidėliojau": valanda ir kiek daugiau - viena krūtis, o tik paskui - kita. Jei dieną dukra kiek patraukia pasiūlytą krūtį (atsigeria, pažaidžia) ir paleidžia, tai ir kelių valandų bėgyje vieną ir tą pačią siūlau, jei man pasirodo, kad gali norėti pienuko. Ir kitą duodu tik tada, kai realiai matau, kad ta, kita, jau užsilaukė eilės - pilnesnė, kietesnė pasidarė smile.gif .
O naktį tai išvis "apgraibom" - pusę nakties viena krūtis, paskui, kai "susišviečia" (arba irgi pasitikrinu, kuri pilnesnė) atsigulu ant kito šono - nebežiūriu į laikrodį, nebesiorientuoju, kiek laiko viena krūtis siūlyta doh.gif , nes mažutė visai iš grafiko išsimušė (anksčiau būdavo gan aiškios 2-3-4 val. pertraukos), o dabar ir po pusvalandžio, būna, prašo...
Gali būti, kad jūsų mažiukė neprisišaukia to giluminio, riebesnio pienuko ir užtai nepasisotina iš vienos krūties.
Užsukit į krūtimi maitinančių temą - ten ne iš vienos mamytės sulauksit patarimų, pasidalinimo patirtimi ir pnš.
elenuxus
Jei neklystu, pas mus tokio amziaus irgi taip buvo.Duodavau kas valanda, tai po truputi viskas atsistate ir vel normaliai valgydavo, vel vieno papio uztekdavo ax.gif
Ogiene
QUOTE(Unregistered @ 2010 12 22, 11:54)
O kiek laiko būna prie vienos krūties? Pvz., maniškė gali ir valandą pasiūlytą vieną traukti rolleyes.gif . Iš pradžių pienukas bėga stipriai, po to - pauzė (mažoji dirba visu pajėgumu, kad vėl pienukas bėgti imtų) ir vėl banga pieno (aišku, čia gal sunku būtų nekantriam vaikui g.gif ). Aš taip maitinimą ir "susidėliojau": valanda ir kiek daugiau - viena krūtis, o tik paskui - kita. Jei dieną dukra kiek patraukia pasiūlytą krūtį (atsigeria, pažaidžia) ir paleidžia, tai ir kelių valandų bėgyje vieną ir tą pačią siūlau, jei man pasirodo, kad gali norėti pienuko. Ir kitą duodu tik tada, kai realiai matau, kad ta, kita, jau užsilaukė eilės - pilnesnė, kietesnė pasidarė smile.gif .
O naktį tai išvis "apgraibom" - pusę nakties viena krūtis, paskui, kai "susišviečia" (arba irgi pasitikrinu, kuri pilnesnė) atsigulu ant kito šono - nebežiūriu į laikrodį, nebesiorientuoju, kiek laiko viena krūtis siūlyta doh.gif , nes mažutė visai iš grafiko išsimušė (anksčiau būdavo gan aiškios 2-3-4 val. pertraukos), o dabar ir po pusvalandžio, būna, prašo...
Gali būti, kad jūsų mažiukė neprisišaukia to giluminio, riebesnio pienuko ir užtai nepasisotina iš vienos krūties.
Užsukit į krūtimi maitinančių temą - ten ne iš vienos mamytės sulauksit patarimų, pasidalinimo patirtimi ir pnš.
*

Na prie vienos krūties kokias 5-7 min,po to ji nervuojasi,jauciu kad traukia,bet ryt nenurija ir paskui greit susinervuoja ir spjauna ir vel ciumpa.As ir manau,kad gal ir yra to pienuko,bet reikia stipriau patraukti.Ir gal kaip sakot neprisisaukia to riebesnio pienuko.Bet ka tokiu atveju daryt?

Unregistered
QUOTE(Ogiene @ 2010 12 22, 18:35)
Na prie vienos krūties  kokias 5-7 min,po to ji nervuojasi,jauciu kad traukia,bet ryt nenurija ir paskui greit susinervuoja ir spjauna ir vel ciumpa.As ir manau,kad gal ir yra to pienuko,bet reikia stipriau patraukti.Ir gal kaip sakot neprisisaukia to riebesnio pienuko.Bet ka tokiu atveju daryt?

Sakyčiau, per trumpai 4u.gif . Gal jau ir pilvuką jai diegliuoti ima (tuomet vaikai patraukia krūtį, žarnyno peristaltika prasideda, meta ją, verkia, nervinasi, vėl čiumpa, bet tai - ne dėl pienuko stokos). Šitą laiką teks išlaukti, išbūti, išsinešioti... Nuraminat ir vėl siūlot, nes nieko kita nelieka 4u.gif . Ir, labai svarbu, kad ji gautų ne vien pirminį pienelį 4u.gif . Va, čia, šauniam forume, yra mano tema (ne apie tai, kas jums aktualu, bet atsakymai suteiktų informacijos) užvesta ir gerb. gyd. Vitkausko išsamūs komentarai:
http://www.zindyk.lt/?page_id=43/klausimai...imo-rezultatai/
O čia ir kitos temos - gal pravers:
http://www.zindyk.lt/?page_id=43/klausimai/
O jei vaikutis tikrai nekantrus, tai net ir nežinau, kaip jį "priversti" ilgiau traukti vieną ir tą pačią krūtį unsure.gif . Gal kitos mamytės patartų šioje temoje:
Papildyta:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1246&st=204
Unregistered
Tiksliau - žinau - jokių buteliukų namie, jokių čiulptukų, jokių mišinukų, jokių minčių apie pieno trūkumą 4u.gif . Tik krūtis dukrytei. Susivoks vaikas, kad maistukas tik iš jos 4u.gif . Ir, kad padirbėti kartais reikia smile.gif .
Ogiene
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 12 22, 16:57)
Temperatrą matuok kirkšnyje.
Tavo organizmas kovoja su bacila, - gamina antikūnius, kuriuos, kaip priešnuodį ir apsugą nuo ligos gauna vaikutis.
Vyresnėlei (ir vyrui) gali 3k.d. lašinti po keletą lašų mp į nosytę.
Sveikit  4u.gif
Papildyta:
kibirkstele*,  4u.gif 
Skirtingai. (kaip ir suaugusieji,-  kie kvienas skirtingai maitinamės atsižvelgiant į suvalgytą kiekį, laiką ir t.t.)
Skrandukas- toks kaip vaiko kumštukas.
Kad pakanka mp- šlapimas rodo, 6 ir daugiau sykių per parą įvienaus , skaidraus, beveik bekvapio šlap.
1mėn.- ~30ml
Dar variantas- sverti sauskelnes  tongue.gif
*

QUOTE(Unregistered @ 2010 12 22, 18:55)
Sakyčiau, per trumpai 4u.gif . Gal jau ir pilvuką jai diegliuoti ima (tuomet vaikai patraukia krūtį, žarnyno peristaltika prasideda, meta ją, verkia, nervinasi, vėl čiumpa, bet tai - ne dėl pienuko stokos). Šitą laiką teks išlaukti, išbūti, išsinešioti... Nuraminat ir vėl siūlot, nes nieko kita nelieka 4u.gif . Ir, labai svarbu, kad ji gautų ne vien pirminį pienelį 4u.gif . Va, čia, šauniam forume, yra mano tema (ne apie tai, kas jums aktualu, bet atsakymai suteiktų informacijos) užvesta ir gerb. gyd. Vitkausko išsamūs komentarai:
http://www.zindyk.lt/?page_id=43/klausimai...imo-rezultatai/
O čia ir kitos temos - gal pravers:
http://www.zindyk.lt/?page_id=43/klausimai/
O jei vaikutis tikrai nekantrus, tai net ir nežinau, kaip jį "priversti" ilgiau traukti vieną ir tą pačią krūtį unsure.gif . Gal kitos mamytės patartų šioje temoje:
Papildyta:
http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...1246&st=204
*

Acū .Reikes kantriai laukti
elenuxus
Na, maniskis irgi zinda apie 5 min, bet pavalgo ir gerai priaugineja svorio.Pazindes imdavo tampyti ir verkti kai pilvukas labai skaudejo arba tada, kai pamazejo(arba jam tiesiog reikejo daugiau)pieno.Tada pradejo niukseti ilgiau,o kai situacija pasitaise, tai vel per 5min.be atokvepio turbina ijunges zinda.Cia gal jau toks vaiko charakteris...greit ir viska iskart... ax.gif

Siulau nesinervuoti ir kartu islaukti ta perioda...organizmas reaguoja, jei reik daugiau pieno, per kelias dienas susitvarkys.As taip pat pergyvenau, bet jau greit 3men, o as dar maitinu...labai dziaugiuos kad nepasidaviau blush2.gif
Unregistered
Šaunuolė esat, elenuxus 4u.gif . Aš irgi savo pupą maitinu. Ir jau 5.5 mėn. Taip pat begalo džiaugiuosi. Įrodžiau visiems, kurie teigė, kad nebus pieno, jog maitinti galiu (sūnų savo pienuku maitinau +/- 2 sav. ir tas abi dar papildomai primaitinamas mišinuku buvo, nes "neturėjau" pieno doh.gif ).
Beje, jei jau vaikutis taip greita pasisotina/taip trumpai žinda, tai ar neprašo dažnai krūties g.gif ? Maniškė dieną daro ilgokas pertraukas, o štai naktį - lipte prilipusi, nors... dabar jau lyg ir ilgesni intervalai darosi tarp papulinimosi biggrin.gif ...
elenuxus
QUOTE(Unregistered @ 2010 12 23, 12:13)
Šaunuolė esat, elenuxus 4u.gif . Aš irgi savo pupą maitinu. Ir jau 5.5 mėn. Taip pat begalo džiaugiuosi. Įrodžiau visiems, kurie teigė, kad nebus pieno, jog maitinti galiu (sūnų savo pienuku maitinau +/- 2 sav. ir tas abi dar papildomai primaitinamas mišinuku buvo, nes "neturėjau" pieno doh.gif ).
Beje, jei jau vaikutis taip greita pasisotina/taip trumpai žinda, tai ar neprašo dažnai krūties g.gif ? Maniškė dieną daro ilgokas pertraukas, o štai naktį - lipte prilipusi, nors... dabar jau lyg ir ilgesni intervalai darosi tarp papulinimosi biggrin.gif ...
*

Aha, valgo kas antra valanda...bet ilgiau prie (.) nepavyksta islaikyti, labai nenuorama, reikia kazka veikti, dairytis, sneketi ir t.t... mielai leisciau ilgiau paniukset, bet va pasisotina ir gana...nakti jau 3nkartus po viena maitinima pramiegojo, tai tikiuos kad bent nakti valgys reciau ir visi pailsesim ax.gif Nu, man diskomforto nera, kad jis taip daznai valgo, kad tik pienukas nedingtu...gal ir gerai, kad daznai...organizmas zino koki besoti auginu blush2.gif Bijau, kad atsiradus ilgesniems tarpams bus signalas, kad maziau ir reikia...
Ogiene
QUOTE(elenuxus @ 2010 12 23, 10:40)
Na, maniskis irgi zinda apie 5 min, bet pavalgo ir gerai priaugineja svorio.Pazindes imdavo tampyti ir verkti kai pilvukas labai skaudejo arba tada, kai pamazejo(arba jam tiesiog reikejo daugiau)pieno.Tada pradejo niukseti ilgiau,o kai situacija pasitaise, tai vel per 5min.be atokvepio turbina ijunges zinda.Cia gal jau toks vaiko charakteris...greit ir viska iskart...  ax.gif

Siulau nesinervuoti ir kartu islaukti ta perioda...organizmas reaguoja, jei reik daugiau pieno, per kelias dienas susitvarkys.As taip pat pergyvenau, bet jau greit 3men, o as dar maitinu...labai dziaugiuos kad nepasidaviau  blush2.gif
*

Na pagalvoju ir as kad gal toks jos charakteris,nes jei butu alkana,tai gal verktu.Bet neduok D jau tokio charakterio blush2.gif Tikiuosi pasikeis smile.gif
Unregistered
QUOTE(elenuxus @ 2010 12 23, 12:02)
Bijau, kad atsiradus ilgesniems tarpams bus signalas, kad maziau ir reikia...

Jei tokie tarpai rastųsi, tai tik dėl to, kad vaikučiui tokiais tarpais poreikis pienukui būtų mirksiukas.gif . Jūsų organizmas prisitaikytų ir prie tokio rėžimo smile.gif .

QUOTE(Ogiene @ 2010 12 23, 15:43)
Na pagalvoju ir as kad gal toks jos charakteris,nes jei butu alkana,tai gal verktu.Bet neduok D jau tokio charakterio  blush2.gif Tikiuosi  pasikeis  smile.gif
*

Tikrai taip. Jei būtų alkana, nepaleistų krūties iki pasisotins... Niugis, ir ne charakteris gal... Gal skauda jai pilvuką 4u.gif .
Ogiene
QUOTE(Unregistered @ 2010 12 23, 16:08)

Tikrai taip. Jei būtų alkana, nepaleistų krūties iki pasisotins... Niugis, ir ne charakteris gal... Gal skauda jai pilvuką 4u.gif .
*

Na nemanau kad pilvukas,nes jei ji pradeda pykti,spurdeti ir as ja pakeliu,ji nustoja nervuotis ir buna viskas gerai.
Unregistered
QUOTE(Ogiene @ 2010 12 23, 18:47)
Na nemanau kad pilvukas,nes jei ji pradeda pykti,spurdeti ir as ja pakeliu,ji nustoja nervuotis ir buna viskas gerai.

Mamai tikrai geriau žinoti 4u.gif . Aš tik teorijas "varinėju" biggrin.gif .
Di8
Sveikutės 4u.gif

mano mažiukui 3,5 savaitės ar gali būti pieno krizė, nes vakar po maitinimo klykė gerą valandąir čiulpė kumštuką, o pienuko pas mane nebuvo. Pradžioje valgydavo kas 2-4 valandas dabar pastoviai prašo kas 1,5 -2 valandų tarpe, ar tai reiškia, kad neužtenka pienuko? g.gif dar įtariu, kad pas mane pienligė ar tai gali būti susiję tie dažni valgymai? blush2.gif . Prašau patarkit
Ksesanko
QUOTE(Di8 @ 2010 12 27, 14:42)
Sveikutės  4u.gif

mano mažiukui 3,5 savaitės ar gali būti pieno krizė, nes vakar po maitinimo klykė gerą valandąir čiulpė kumštuką, o pienuko pas mane nebuvo. Pradžioje valgydavo kas 2-4 valandas dabar pastoviai prašo kas 1,5 -2 valandų tarpe, ar  tai reiškia, kad neužtenka pienuko? g.gif dar įtariu, kad pas mane pienligė ar tai gali būti susiję tie dažni valgymai?  blush2.gif  . Prašau patarkit
*

Jei Jums pienlige, tai ir vaikeliui burnoje turetu pasirodyti varskingos nuosedos ant dantenu, liezuvio. pasiziurekite. O siaip po maitinimo galetu verkti, jei prisirijo per daug oro ir neatrugo, arba pilvukas pradejo skaudeti. neskubekite daryti isvadu. Maitinkite, glauskite prie krutines ir nesijaudinkite. Viskas susireguliuos smile.gif
Rufi
Gal kas patars help.gif, nes man jau svyra rankos.
Mano kruopa neima kruties, sukasi, rieciasi ir jei jau primigtinai kisu pradeda verkti.
Dabar maitinu, kai tik ji miega, tada pavalgo ir viskas tvarkoje, bet pabudusi neima nors tu ka. doh.gif
Buvo viskas jau kaip ir susitvarke apie savaite laiko valge normaliai kas tris valandas, o dabar vel viskas is naujo. Tarp valgymu kartais tarpai buna po 9 -12h. Ir taip valgom geras menuo.
Jau man paciai nebera kantrybes verysad.gif O kai dar pagalvoju, kad vaikas badauja, tai visai stoga rauna cray.gif
elenuxus
QUOTE(Di8 @ 2010 12 27, 14:42)
Sveikutės  4u.gif

mano mažiukui 3,5 savaitės ar gali būti pieno krizė, nes vakar po maitinimo klykė gerą valandąir čiulpė kumštuką, o pienuko pas mane nebuvo. Pradžioje valgydavo kas 2-4 valandas dabar pastoviai prašo kas 1,5 -2 valandų tarpe, ar  tai reiškia, kad neužtenka pienuko? g.gif dar įtariu, kad pas mane pienligė ar tai gali būti susiję tie dažni valgymai?  blush2.gif  . Prašau patarkit
*

Mums buvo panasiai, tik jau maitindavau kas valanda, kas pusantros.Vakarais visad klykindavomes, iki pat dabar vakare mazius neramus.Pieno padaugejo nuo dazno zindymo.
Tai svarbiausia nenuleiskit ranku, kas 2val.vaikui duoti valgyti sakyciau normalu...maniskis visad kas 2 valgo ir nieko nepadarysiu...toks jo rezimas.Dabar tik po pusvalanduka dameta, kartais po maitinima pramiega.Matyt auga...truputi reteja poreikis valgyti 4u.gif
Organizmas prisitaikys prie vaiko poreikiu.
konkon
Sveikos,
na siaip ne taip prisiruosiau parasyti - baigesi pieno krize mums po savaites:)smile.gif Padejo visi cia isvardyti patarimai - daznas zindymas, pieno nutraukimas, ramybe, gera nuotaika, sioks toks poilsis, grynas oras, kmynu arbata su pienu ir t.t.. O itin pieno padaugejo po ekaliptu druskos vonios ir melisu arbatos su citrina ir medumi-tiesiog fiziskai pajutau, kaip plustelejo pienas. Dziaugiuosi, kad susilaikiau nuo misinuko, nors jau ir paruosusi buvau, mazyle tokia nervuota vakarais budavo... Zodziu, jei esat pasiryzusios maitinti MP, nenuleiskit ranku, pasirodo viskas imanoma:)
Rieduliuke

Sveikos,mamytes! 4u.gif
Prasau jusu patarimo,gal kurioms taip yra buve,as irgi manau,kad pas mus siokia tokia pieno krize,nes man viena krutis normaliai gamina piena,o kitoj pradejo dinginet,visada minksta,neprisipildo,vaikas patraukia pora min,o paskui kabo kaip ant soskes ir uzmiega... Bandau vis duot alkanam ta tuscia kruti,bet kol kas negereja. Ka patartumet,kodel cia taip man darosi??? verysad.gif Taip norisi kuo ilgiau maitint vaika savo pienu,o ne misiniais,juo labiau mums dar 2 men nera...
Loveco
QUOTE(Rieduliuke @ 2011 01 12, 13:36)
Sveikos,mamytes! 4u.gif
Prasau jusu patarimo,gal kurioms taip yra buve,as irgi manau,kad pas mus siokia tokia pieno krize,nes man viena krutis normaliai gamina piena,o kitoj pradejo dinginet,visada minksta,neprisipildo,vaikas patraukia pora min,o paskui kabo kaip ant soskes ir uzmiega... Bandau vis duot alkanam ta tuscia kruti,bet kol kas negereja. Ka patartumet,kodel cia taip man darosi??? verysad.gif  Taip norisi kuo ilgiau maitint vaika savo pienu,o ne misiniais,juo labiau mums dar 2 men nera...
*

ilindau i tema parasyti savo situacija, ir kaip nustebau- kas visiskai identiska ka tik aprasyta...

pastebejau, kad kaires kruties mazius nebeapzioja tinkamai, zodziu trumpai tariant, dabar duodama zisti vis pastebiu, kad jis 2 min patraukia, ir pradeda nervuotis, tampyti ja ir visaip kitaip rekti....kisu visaip- neima. Tiksliau, bando, bet ji tokia minksta, kad nieko mum neiseina... tada duodu kita- o ten pieno yra, matau, kaip godziai ryja... bandau kairia paspausti, tai pienuko vos keli lasai jau bebuna.
Nesuprantu...kaip pagausinti tos vienos kruties laktacija? Pastarosios dienom jauciu, kad nespeja prisipildyti pieno, geria kas 2-3 valandas, kartais dazniau. NEs jei verkia, nusiramina tik zisdamas. Zinoma, ten turi kazkas buti, kad jis nusiramintu doh.gif

pastarosiom dienom patiriu sioki toki stresa- vyras i darba pradejo eiti, o pas mane pametinukai- abu rekia, as nervinuos, vos sukuosi, maziukas neina nuo ranku, vyresnelei irgi tai valgyt duot, tai dar ka...ir pati mazai valgau, nes net neturiu ranku kaip pasisildyt maista biggrin.gif sad.gif

ka daryt?
elenuxus
niu, mazyliui jau 5men.tai prisikrizinom jau...apie 4men.sumazejo MP ir jau nepadejo niekas, tai teko damaitinti.Matyt tiek buvo skirta man maitinti vien MP ax.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.