Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Pieno krizės :(
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Kūdikių žindymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
condoleeza

Kaip gerai, kad yra tokių temų kaip ši. Bent jau man šitas pasiskaitymas labai padėjo morališkai. Būna ir pas mus panašių krizių...
Labai noriu savo pupą maitinti kuo ilgiau. Esu didelė naturalizmo šalininkė, tai mišinukai man atrodo katastrofa. Na, ir kas, kad rašo neva juose visas ekologiška ir subalansuota kūdikiui. Mano giliu įsitikinimu, motinos pieno jie niekaip neatstos schmoll.gif .
Beje,kai pasakiau gydytojai, kad maža valgo kas 2, o kartais ir kas valandą, primygtinai siūlė primaitint. Puoliau į paniką, paskambinau žindymo konsultantei. Nuramino, kad tai visai normalu. Sakė, svarbiausia nepanikuoti ir pieno užteks. Dar patarė prieš maitinimą (ypač vakare) krūtis po dušu palaikyti ir karštos arbatos išgerti. Taip po truputį ir stumiamės...
P.S. Po mėnesio leliią pasvėtė - priaugo daugiau kaip kilogramą. Vadinasi, viskas gerai. Užtenka to pieno. Taigi, dabar žinau - svarbiausia kantrybė ir reikia mažiau klausyti visokių tetų "žinovių" ir "seno kirpimo" gydytojų.
gita.
pritariu tau condoleeza,kad svarbiausia nepanikuoti ,tos krizes kartojasi mazdaug kas menesi .Su pirma mergaite labai pergyvenavau ,galvodavau nedavalgo ,buvau misiniu nupirkus ,taciau nevalge ,savo pienu maitinau iki 10 men.Su antra jau 8,5 men. maitinu pati ,irgi tu kriziu buvo ,o dar pora mastitu ,laktostaziu ...bet bet ziuriu i viska ramiai, kai maziau pieno tai maitinu kad ir kas val. ,o po keliu dieneliu vel pieno daug prisigamina mirksiukas.gif
Luneta
Gerai, kad pasiskaičiau šią temą, nes ir mums tos krizės užeina iš pradžių 1,5 mėnesio, o dabar apie tris. Pirmą kart daviau mišinuko,ačiū dievui, jis jo atsisakė, tai išlaukėm ir viskas susitvarkė thumbup.gif Dabar jau žinom ką daryt - reikia tik kantrybės blush2.gif
Nidule
Noriu pasidaliti patirtimi, kuria musu ligonineje perdave akusere.
Kai buna pieno krizes vakarais reikia isgerti po puslitri tikros giros, tokios kais Berneliu uzeigoje. Pienas tiesiog kaupte kaupiasi. Leliukui tikrai nepucia pilvuko - svarbu ne sintetine gira, o tikra. Pas mus igonineje tokia gira serviravo visoms uztrukusioms ir neatleidziancuioms pienelio. As viena tokiu - taodel dabar kai tik krize, tai as giros - giros drinks_cheers.gif ir fabrikelis veikia.

O mano lelyte lygiai taip neramiai elgesi prie papo. Staciai palaikyti reikia, nesvarbu kad neatsirugsta, kartais tik nusiraminti reikia, o kartais burbulelis koks spaudzia. Ir dar vienas patarimas. Pamaitinus viena kruti ar etapa, paduokite lelka kam kitam kas nekvepia pienu. Nes buna ir tokiu atveju kai lelyte ziojasi, nos valgyti nenori, ima papa, spjauna lauk. Kadangi mama siejamasu maistu ir tai refleksas, kuris vaika sunervuoja nes jam atrodo jam kisa per prievarta. Todel sitas patarimas vertas demesio. Praejus pusvalandziui vel galima paimti lelyte. Arba tuometu nueikite i dusha, papas siek tiek pasyla, paminksteja, o lelyte praalksta.

Roza_Liuksemburg
Jau ir anksčiau žinojau, akd apie trečia mėnesį gali ištikti ''pieno krizė'', todėl labai nenustebau, kai taip ir įvyko.
Kalta aš pati- keletą dienų labai mažai valgiau, matyt tai turėjo savo įtakos. O gal ir dukrai pieno poreikis išaugo.
Taigi, vieną dieną pajutau kad kažkas ne taip- įpratau kad iš ryto krutys plyšta nuo pieno, o tądien taip nebuvo. Žinoma, pienas nedingo, bet jo ryškiai sumažėjo. Ir vakare pajaučiau, kad dukra žindo ilgiau ne įprastai ir muistosi, verkia. Pažiūrėjau- o gi galiu išspausti vos kelis lašus doh.gif
Bet labai nesijaudinau, pradėjau gerti daugiau šiltų skysčių (labai tinka Hipp arbata žindyvėms, jeigu tik nealergizuoja) ir dažniau maitinti, vos ne kas valandą. Jau po dviejų dienų viskas susitvarkė.
Dabar pieno turiu kaip ir anksčiau, gal net ir daugiau smile.gif Svarbiausia- ramybė ir poilsis, bei kuo dažniau maitinti.
femme
Perkeliu savo žinutę iš kito skyrelio, gal kam bus naudinga mano patirtis 4u.gif

QUOTE(femme @ 2006 12 30, 17:41)
Sveikos 4u.gif
Kai mažajam buvo 2-3 sav. išgyvenom pieno krizę verysad.gif  Buvo labai sunku, vaikas žisdavo be perstojo, aš nervinausi, o dar gydytojai atėjus paaiškėjo, kad per 10 dienų nuo ligoninės buvom priaugę tik 100 g unsure.gif Jau turėjau nusipirkusi mišinuko, bet vis delsiau - naktį problemų su pienu nebūdavo, tačiau dienos metu vis anksčiau jo pradėdavo trūkti... Vakarais mažių maudydavau, masažuodavau ir gal nuo tos šilumos vonios kambary, gal nuo artimo bendravimo krūtys nakčiai prisipildydavo thumbup.gif  Na o dienos pieno trūkumą pradėjau spręsti visais girdėtais ir įmanomais būdais:
1. gėriau dideliais kiekiais, gal po 3.5 l per dieną šiltų arbatų su pienu, nakčiai litrą pasistatydavau prie lovos, išgerdavau prieš ir po kiekvieno maitinimo;
2. tarp gėrimų atradau nealkoholinį alų - gal nuo jo, o gal jau ir krizė buvo į pabaigą, bet kitą rytą po išgerto buteliuko pienas pasilenkus lašėjo drinks_cheers.gif ;
3. pirmomis savaitėmis krito svoris, visai neturėjau apetito - bet susiėmiau ir pradėjau valgyti: jei košė, tai su gabalu sviesto, viriau sultinius iš jautienos, kalakutienos, vištienos - ir mėsa ir papildomi skysčiai mirksiukas.gif net jei vaikas zyzaliodavo ir neleisdavo užsistovėti prie plytos, žinojau, kad viskas tik dėl jo ir supdavau vežimą koja tongue.gif
4. draugė patarė išbandyti artimo odos kontakto terapiją - išsirengėm nuogučiai su mažium ir pusdienį vartėmės lovoj žisdami tuščius papus...
5. labai slėgdavo maisto ribojimas dėl galimų alergijų/pilvo pūtimo, todėl kaip nebūtų keistą, po mėnesio, kai atleidau vadeles ir pradėjau skanauti riebesnės mėsos, saldumynų (tinginio, pyragų), chalvos - su pienu problemų vis mažiau, jau net atsiminiau, ką reiškia krūtų veržimas nuo pieno kiekio thumbup.gif
6. padėjo draugių palaikymas, taip pat čia, forume, gauti patarimai - ačiū tau norako  mirksiukas.gif

rezultatas - krizė įveikta thumbup.gif  o mano mažylis kai dėjo augti ir per pirmą mėnesį (tiksliau likusias 20 dienų) priaugo visą kilogramą ir 5 cm wub.gif beje, per tą krizę išsinuomavau svarstykles, tai svoris sūnelio tolygiai augo net tada, kai atrodė pieno visai nėra - pasirodo kažką jis ten vis tik rasdavo.... mirksiukas.gif
*

saule.a
QUOTE(femme @ 2006 12 30, 18:44)
Perkeliu savo žinutę iš kito skyrelio, gal kam bus naudinga mano patirtis 4u.gif
*

aciu aciu aciu!!!!

dabar ta krize.... daviau jau misinuko, bet labai labai stengsiuos daugiau to nedaryti...
saule.a
QUOTE(saule.a @ 2007 01 01, 17:34)
aciu aciu aciu!!!!

dabar ta krize.... daviau jau misinuko, bet labai labai stengsiuos daugiau to nedaryti...
*

rasau po poros krizes dienu
dekui visoms mamytems, parasiusioms cia aukso vertes patarimu thumbup.gif juk mamos pienukas vaikui yra taip svarbu.

parasysiu ir as, ka dariau:

daaaaaaug skysciu, geriau Hipp arbata zindyvems, balinta pienu, vandeni
naturali gira( veikia thumbup.gif )
geras maistas, sociai valgyti ( mesa, darzoves, kruopos...)
NESINERVINTI, teigiamos emocijos
myluoti kukuliuka/-e kuo dazniau
TVIRTAI TIKETI, KAD PIENAS "GRIS"( juk net toms, kurios nutraukia maitinima krutimi is viso, pienas gaminasi dar kazkiek laiko, taigi dingti jis staigiai negali, o pasistengti, kad jo butu daugaiu- imanoma, tai rodo patirtis smile.gif
)
Casual
Su pirmais vaikais nebuvo visai jokiu kriziu. Tai kai eme pries pora dienu trukti pienuko - supanikavau.
Aciu visom cia parasiusioms - imsiuosi jusu patarimu ir tikiuosi issisuksime be misinuku:)
saulyte0925
pradzioje buvo mazai pieno, po to, menesio laiko, ir kartodavosi iki 3 menesiu kazkur. maitinau kas dvi valandas, kartais kas valanda, cia buvo toks vaiko grafikas. po kiekvieno maitinimo daug, labai daug geriau skysciu, visada sociai pavalgydavau. ir taip po kiekvieno maitinimo. budavo apie 3-4 litrus per diena isgeri, net pykindavo, per prievarta, del vaikelio. ir susitvarke. du kartus tik daviau misinuka, kai jau visai nebebuvo pienuko. ir buvau rami, nesinervojau, atsipalaidavau, nes nuo to ir daug kas priklauso.

sekmes lotuliukas.gif
Mikasiene
Išgyvenau net kelias krizes. Jos kaip užeina, taip ir praeina. Reikia tik duoti mažiui žįsti dažniau.
daivvva
buvo trecia ir ketvirta mazyles menesiuka. Bet vaikeli toliau zindziau ir pienelio kiekis susireguliavo pagal mazules poreikius
mylimuke
Igyvenom keleta kriziu,taciau viskas susitvarke. Bet suejus 3men pienuko taip pritruko,kad pradejau primaitinti misinuku, Buvau skaiciusi apie pieno krizes, taciau kai tai ivyko, visai buvau apie tai pamirsus doh.gif Dabar gailiuosi,kad neislaukiau tu keliu dienu... verysad.gif
linuke
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 03, 13:04)
Igyvenom keleta kriziu,taciau viskas susitvarke. Bet suejus 3men pienuko taip pritruko,kad pradejau primaitinti misinuku,  Buvau skaiciusi apie pieno krizes, taciau kai tai ivyko, visai buvau apie tai pamirsus  doh.gif  Dabar gailiuosi,kad neislaukiau tu keliu dienu... verysad.gif
*

Mylimuke, jei dar turi kiek savo pieno, pasistenk truputi ir nebereikes misinuko. Negi niekas nebepadeda? As duociau kruti leliui kuo dazniau, pati gerciau daug skysciu ir mazinciau misinuko, po keliu dienu viskas turetu but gerai. Ar bandei taip?
mylimuke
QUOTE(linuke @ 2007 06 03, 18:15)
Mylimuke, jei dar turi kiek savo pieno, pasistenk truputi ir nebereikes misinuko. Negi niekas nebepadeda? As duociau kruti leliui kuo dazniau, pati gerciau daug skysciu ir mazinciau misinuko, po keliu dienu viskas turetu but gerai. Ar bandei taip?
*

Nuo vakar pradejau ax.gif Siryt atsikeliau su sudrekusia liemenele, vadinas pienuko kazkiek daugiau bigsmile.gif Siandien misinuka valgem tik karta, nusitraukineju kas 2 val iki paskutiniu lasu. Tikiuosi situacija pageres, buciau laiminga, kad nors tik karta to misinuko reiktu duot, nes buna kad gauna 2 ar net 3 kartus unsure.gif
Tik nezinau, ka reiks daryti su darzovytem. Dabar paragaujam po kelis saukstukus per diena, kas kelias dienas po nauja darzovyte. Bet kiekio nedidinu, tik bandom ir ieskom, kas skaniausia ax.gif Gydytojas patare, truputi gailiuos, kad paklausiau taip anksti duot,na bet manau gal darzoves geriau uz misinuka? Vistiek ten sintetika, o va mes turesim vasara senelio ekologiskai uzaugintu darzoviu, tai valgysim thumbup.gif
linuke
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 03, 19:00)
Nuo vakar pradejau  ax.gif  Siryt atsikeliau su sudrekusia liemenele, vadinas pienuko kazkiek daugiau  bigsmile.gif  Siandien misinuka valgem tik karta, nusitraukineju kas 2 val iki paskutiniu lasu. Tikiuosi situacija pageres, buciau laiminga, kad nors tik karta to misinuko reiktu duot, nes buna kad gauna 2 ar net 3 kartus  unsure.gif 
Tik nezinau, ka reiks daryti su darzovytem. Dabar paragaujam po kelis saukstukus per diena, kas kelias dienas po nauja darzovyte. Bet kiekio nedidinu, tik bandom ir ieskom, kas skaniausia  ax.gif  Gydytojas patare, truputi gailiuos, kad paklausiau taip anksti duot,na bet manau gal darzoves geriau uz misinuka? Vistiek ten sintetika, o va mes turesim vasara senelio ekologiskai uzaugintu darzoviu, tai valgysim  thumbup.gif
*

Misinukas ne sintetika, tikrai nieko baisaus nebus. Suprantu, kad taviske pupa pati netraukia kruties, ar taip? Vis tiek duok kuo dazniau, tegu tik 'pazaisti', pripras, pamegs ir trauks, svarbu kad tau kantrybes uztektu.

Man kartais nutikdavo, kad pieno budavo mazai, dazniausiais del nuovargio ir emocines itampos. Stengdavausi atsipalaiduoti, gerti daugiau vandens, mazei leisdavau zisti dazniau, nors ir po maziau pieno gaudavo.

Beje, rytoj, 06/05, 10 val. renkasi mamos i krutimi maitinanciu mamyciu palaikymo grupe su leliukais, adresas - Ausros Vartu 12. Gal noretum prisijungti? Ten turetu buti tikru zindymo eksperciu, tikrai isgirsi geru patarimu. Juolab kad tavo situacija nera beviltiska, dar viska susitvarkysi, jei tikrai noresi.
mylimuke
QUOTE(linuke @ 2007 06 04, 11:38)
Misinukas ne sintetika, tikrai nieko baisaus nebus. Suprantu, kad taviske pupa pati netraukia kruties, ar taip? Vis tiek duok kuo dazniau, tegu tik 'pazaisti', pripras, pamegs ir trauks, svarbu kad tau kantrybes uztektu.

Man kartais nutikdavo, kad pieno budavo mazai, dazniausiais del nuovargio ir emocines itampos. Stengdavausi atsipalaiduoti, gerti daugiau vandens, mazei leisdavau zisti dazniau, nors ir po maziau pieno gaudavo.

Beje, rytoj, 06/05, 10 val. renkasi mamos i krutimi maitinanciu mamyciu palaikymo grupe su leliukais, adresas - Ausros Vartu 12. Gal noretum prisijungti? Ten turetu buti tikru zindymo eksperciu, tikrai isgirsi geru patarimu. Juolab kad tavo situacija nera beviltiska, dar viska susitvarkysi, jei tikrai noresi.
*

Kad nelabai bus kaip nuvykti.Vyras dirba,pati nevairuoju blush2.gif
linuke
QUOTE(mylimuke @ 2007 06 04, 11:52)
Kad nelabai bus kaip nuvykti.Vyras dirba,pati nevairuoju  blush2.gif
*

Taxi.
mylimuke
QUOTE(linuke @ 2007 06 04, 16:39)
Taxi.
*

70km? blush2.gif
Duobute
Taip būna 1,5 - 3 mėn vaikiukams. Svarbu nepaskubėt primaitint, nes tuomet pienelio ir nepasigamins daugiau.
Žanetyte
Dar bunant ligoninej mane ispejo kad didziausios maitinimo krizes buna 1, 3 ir 6menesiais,kol kas 3menesiu pajutom labai,bet daviau kruti kad ir tuscia rodos tiek kiek norejo ir po 3dienu viskas susitvarke
mylimuke
QUOTE(Žanetyte @ 2007 07 17, 09:16)
Dar bunant ligoninej mane ispejo kad didziausios maitinimo krizes buna 1, 3 ir 6menesiais,kol kas 3menesiu pajutom labai,bet daviau kruti kad ir tuscia rodos tiek kiek norejo ir po 3dienu viskas susitvarke
*

O mes 6 dienas laukem ir verkem, bet taip ir nepadaugejo g.gif
Žanetyte
QUOTE(mylimuke @ 2007 07 17, 08:55)
O mes 6 dienas laukem ir verkem, bet taip ir nepadaugejo g.gif
*

verysad.gif uzjauciu console.gif
mylimuke
QUOTE(Žanetyte @ 2007 07 17, 12:35)
verysad.gif uzjauciu  console.gif
*

Dar dabar paskanaujam MP ax.gif , bet jauciu, kad greit visai baigsis verysad.gif
aseni77
Kai pienukas dingsta užsidarai kambaryje su vaikeliu ir dėti kuo dažniau prie krūties, pačiai nestresuoti ilsėtis vartoti daug skysčių. Pienas gaminasi smegenyse, svarbu labai norėti maitinti.
mylimuke
QUOTE(aseni77 @ 2007 07 18, 13:43)
Kai pienukas dingsta užsidarai kambaryje su vaikeliu ir dėti kuo dažniau prie krūties, pačiai nestresuoti ilsėtis vartoti daug skysčių. Pienas gaminasi smegenyse, svarbu labai norėti maitinti.
*

drinks_cheers.gif Gaila, ne visos tai supranta mastau.gif
dasa
Sveikos, noriu ir aš pasidalinti patirtimi rolleyes.gif Dukrą maitinau iki 4 mėn. tik MP, o po to teko duoti ir mišinukų, pienas dingo kai jai buvo 6 mėn. unsure.gif Ir ko aš tik nedariau, ir Hippo arbatą gėriau ir su sutirštintu pienu juodąją arbatą gėriau, ir daug valgiau-niekas nepadėjo verysad.gif Tačiau su amžiumi daugėja patirties, ir dabar thu, thu, thu sekmingai maitinu sūnelį. Šiaip tas dažnas dėjimas prie krūties ištikrųjų padėda, tik pienas atsiranda ne toj pat, o kitą dieną, ir jo būna tiek, kad atrodo krūtys sprogs. Kai maitinau dukrą naudojau antspenius (o tai, kaip sužinojau daug vėliau, ir yra viena iš pieno dingimo priežaščių), taip pat draugė patarė gerti bealkoholinį alų (toks pats poveikis kaip ir arbatos su pienu) thumbup.gif O šiaip svarbiausia nepasiduoti ir labai labai norėti kuo ilgiau maitinti MP rolleyes.gif
deltadu
O kaip suprast,kad pienelio nebera?Mano krutys nuo pat gimdymo minkstos ir apytustes,nors maitinu 2men.Dabar atrodo,kad leliui pieno nebeuztenka,nors kai jis pavalgo -as dar isspaudziu siek tiek pieno.Ar jo nebuvima reiks tada,kai nieko neisspausiu? g.gif
mylimuke
QUOTE(dasa @ 2007 07 20, 00:05)
Sveikos, noriu ir aš pasidalinti patirtimi rolleyes.gif Dukrą maitinau iki 4 mėn. tik MP, o po to teko duoti ir mišinukų, pienas dingo kai jai buvo 6 mėn. unsure.gif Ir ko aš tik nedariau, ir Hippo arbatą gėriau ir su sutirštintu pienu juodąją arbatą gėriau, ir daug valgiau-niekas nepadėjo verysad.gif Tačiau su amžiumi daugėja patirties, ir dabar thu, thu, thu sekmingai maitinu sūnelį. Šiaip tas dažnas dėjimas prie krūties ištikrųjų padėda, tik pienas atsiranda ne toj pat, o kitą dieną, ir jo būna tiek, kad atrodo krūtys sprogs. Kai maitinau dukrą naudojau antspenius (o tai, kaip sužinojau daug vėliau, ir yra viena iš pieno dingimo priežaščių), taip pat draugė patarė gerti bealkoholinį alų (toks pats poveikis kaip ir arbatos su pienu) thumbup.gif O šiaip svarbiausia nepasiduoti ir labai labai norėti kuo ilgiau maitinti MP rolleyes.gif
*

As irgi apie alaus poveiki girdejau biggrin.gif
Na man MP padaugejo ne po vienos, o po mazdaug 3 dienu daznesnes krutu stimuliacijos. As primaitinu jau nuo 3men, bet va dar ir dabar truputi turiu savo pienuko ax.gif

QUOTE(deltadu @ 2007 07 20, 11:19)
O kaip suprast,kad pienelio nebera?Mano krutys nuo pat gimdymo minkstos ir apytustes,nors maitinu 2men.Dabar atrodo,kad leliui pieno nebeuztenka,nors kai jis pavalgo -as dar isspaudziu siek tiek pieno.Ar jo nebuvima reiks tada,kai nieko neisspausiu? g.gif
*

Pieno per maza kieki/nebuvima reiskia neaugantis vaikucio svoris, per retas slapinimasis ir tustinimasis. Minkstos krutys normalu, vadinasi susireguliavusi pieno gamyba. Jei butu kaip balionai visada, tai reikstu, kad pieno per daug (paprastai tai buna pirmom MP atsiradimo dienom, apie 3-4para po gimdymo), del to gali atsirasti guziuku ir tturetum rimtesniu problemu. O jei vaikutis pavalgo, geras, ramus, tai puiku, krutu forma, dydis nieko nereiskia mirksiukas.gif
ragnez
QUOTE(deltadu @ 2007 07 20, 10:19)
*

normalu, kad minkshtos thumbup.gif dzhiaukis, kad nereikia su guzais ir laktostazem kankintis thumbup.gif minkshtos - nereishkia tushchios, nes pienas gaminasi nuolat, net maitinant, o ne stovi kaip kokiam bidone rolleyes.gif
ir nesuk sau galvos, netikrink pieno, neskaichiuok laiko - duok kruti, kai prasho, nors ir kas valanda thumbup.gif jei 2 men sekmingai zhindei ir vaikas svorio priauga, atrodo guvus, gerai vystosi - viskas gerai thumbup.gif
beje, jei per pirmus men. galejo priaugti ir po 1000 g / men, tai toliau prieaugis mazhes - gali net nesiekti 500 g. / men. tai zhindomam kudikiui normalu ir nerodo maisto trukumo 4u.gif
iki 6 men vaikas paprastai padvigubina gimimo svori (pvz., 3500 g. gimus x 2 = 7000 g 6 men), o iki 12 men - svoris buna apie 2,5-3 kartus didesnis, negu gimusio (jei gime 3500 g, 12 men gali sverti 9-11kg).
Lašelis Liūdnas
Sunkiai, bet ištvėrėm cool.gif Nors tuo metu bliaut norėjosi ir bėgt į parduotuvę mišinio verysad.gif Nu bet gerai, kad bent jau vyras pas mane šaltų nervų, sureguliavo eismą biggrin.gif
Kažkur po pusmečio krūtys jau visai nebekietėdavo, o dabar pienukas ima gamintis tik kai mažė žinda, tad jokių įklotėlių, išbėgusio pieno dėmių ant rūbų ir pan. thumbup.gif
Viola fiola
Sveikutes,

man irgi problemele iskilo. nezinau ar tai krize, bet regis pieno truksta verysad.gif
Savaite atgal apsilankem su mano zuikeliu apziurai pas gydytoja, kadangi buvo menuo praejes nuo gimimo. vos nepakraupau, kai suzinojau,kad pupa ne tik svorio nepriaugo, bet dar ir svere maziau nei gimus! blink.gif doh.gif Gydytoja siule tarybiniu laiku marazma arba piena nusitraukinet ir ziuret kiek jo yra, arba primaitinti misinuku. jau net ruosesi i ligonine mus siusti, kas baigtusi mano stogo pavaziavimu ir visisku pieno pasibaigimu. dargi esu viena is tu, kuriai mama teske klasikini sakini: as pieno mazai turejau ir tau taip bus.
o iki tol tikrai buvau rami del pieno, galvojau kad jo netruksta. dargi gal mano pupa tinginukas, nes daznai uzmiega prie kruties ir judink nejudinus parpia ramiausiai, net verkt norisi. seniau valgydavo kone kas valanda ar pusantros, dargi prie papo prisiklijavusi po valanda, tai nekas budavo. o dar palaikymo jokio, tik ir girdejau, kad per daznai ir per ilgai maitinu... verysad.gif
taigi, dabar jau savaite matinu misriuoju budu, pradzioj duodu kruti ir paskui misinuka, bet gudruole vis tiek sugeba uzmigti prie papo, o buteliuka greit istustina doh.gif Labai noriu vel maitinti tik krutimi, tik abejoju ar pavyks, nes jei seniau tingejo "padirbeti" prie kruties, tai ar dabar sugebes, kai porekiai didesni???
ar kas nors ka nors girdejo apie tingius kudikius? ar ca galima itarti pieno stygiu???
Labai liudna, kai vaikas nepaima to, kas jam yra be galo svarbu, o ir man paciai patinka leisti laika su pupa. nezinau ka daryti
mylimuke
QUOTE(Viola fiola @ 2007 08 07, 18:10)
Sveikutes,

man irgi problemele iskilo. nezinau ar tai krize, bet regis pieno truksta  verysad.gif
Savaite atgal apsilankem su mano zuikeliu apziurai pas gydytoja, kadangi buvo menuo praejes nuo gimimo. vos nepakraupau, kai suzinojau,kad pupa ne tik svorio nepriaugo, bet dar ir svere maziau nei gimus! blink.gif  doh.gif Gydytoja siule tarybiniu laiku marazma arba piena nusitraukinet ir ziuret kiek jo yra, arba primaitinti misinuku. jau net ruosesi i ligonine mus siusti, kas baigtusi mano stogo pavaziavimu ir visisku pieno pasibaigimu. dargi esu viena is tu, kuriai mama teske klasikini sakini: as pieno mazai turejau ir tau taip bus.
o iki tol tikrai buvau rami del pieno, galvojau kad jo netruksta. dargi gal mano pupa tinginukas, nes daznai uzmiega prie kruties ir judink nejudinus parpia ramiausiai, net verkt norisi. seniau valgydavo kone kas valanda ar pusantros, dargi prie papo prisiklijavusi po valanda, tai nekas budavo. o dar palaikymo jokio, tik ir girdejau, kad per daznai ir per ilgai maitinu... verysad.gif
taigi, dabar jau savaite matinu misriuoju budu, pradzioj duodu kruti ir paskui misinuka, bet gudruole vis tiek sugeba uzmigti prie papo, o buteliuka greit istustina  doh.gif Labai noriu vel maitinti tik krutimi, tik abejoju ar pavyks, nes jei seniau tingejo "padirbeti" prie kruties, tai ar dabar sugebes, kai porekiai didesni???
ar kas nors ka nors girdejo apie tingius kudikius? ar ca galima itarti pieno stygiu???
Labai liudna, kai vaikas nepaima to, kas jam yra be galo svarbu, o ir man paciai patinka leisti laika su pupa. nezinau ka daryti
*

O kokie tarpai tarp maitinimu? Gal ji nespeja isalkti?Palaikyk nors 3-4val, tada duok kruti, jei visko neisvalgys po to dar nusitrauk, kad kuo daugiau krutys stimuliuotusi. Arba kai nustos zisti, dar palaikyk ir vel duok kruti, o ne misinuka.
Viola fiola
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 08, 10:41)
O kokie tarpai tarp maitinimu? Gal ji nespeja isalkti?Palaikyk nors 3-4val, tada duok kruti, jei visko neisvalgys po to dar nusitrauk, kad kuo daugiau krutys stimuliuotusi. Arba kai nustos zisti, dar palaikyk ir vel duok kruti, o ne misinuka.
*

Dabar ir valgo kas 3-4 val.,mazdaug po 5-6 kartus per diena. liudna man dar ir del to, kad kelis kartus bandziau po maitinimo krutimi dar nusitraukti. turiu du pientraukius ir abu ta pati rezultata duoda...ogi joki,t.y. istraukiu ne mililitrais, o lasais! traukiu kokias 10 min., o per jas istraukiu koki 1 ml doh.gif Nieko gero verysad.gif
Viola fiola
Stai ir vel matinau savo snaudaliuke. tik sikart ji jau buvo praalkus gerokai, nes tampe kruti gerai, tik kad netrukus tas tampymas virto nervingu, tarsi pienas neteketu ir ja tai nervintu. bandziau ir maitinimo poza keisti, o ji vis muistosi, vis paima papuka ir isspjauna, tampo inirtingai ir zirzena verysad.gif Vel laimejo misinukas. o po maitinimo krutine atrode tokia tuscia, minksta kaip sukramtyta guma ir pieno neissispaudzia. tai siandien pradesiu eksperimenta su Hipp arbata. visgi susidarys siokia tokia iliuzija, kad gal pades g.gif
Margareta
QUOTE(Viola fiola @ 2007 08 08, 18:36)
Stai ir vel matinau savo snaudaliuke. tik sikart ji jau buvo praalkus gerokai, nes tampe kruti gerai, tik kad netrukus tas tampymas virto nervingu, tarsi pienas neteketu ir ja tai nervintu. bandziau ir maitinimo poza keisti, o ji vis muistosi, vis paima papuka ir isspjauna, tampo inirtingai ir zirzena  verysad.gif Vel laimejo misinukas. o po maitinimo krutine atrode tokia tuscia, minksta kaip sukramtyta guma ir pieno neissispaudzia. tai siandien pradesiu eksperimenta su Hipp arbata. visgi susidarys siokia tokia iliuzija, kad gal pades  g.gif
*

tai tik is vienos kuties davei? reikejo paskui pasiulyti ir kita smile.gif o kai jau abi isciulptos tada misinuko griebtis... g.gif
Viola fiola
QUOTE(Margareta @ 2007 08 08, 23:23)
tai tik is vienos kuties davei? reikejo paskui pasiulyti ir kita  smile.gif o kai jau abi isciulptos tada misinuko griebtis...  g.gif
*

Patikek manim, Margareta, daviau is vienos, paskui is kitos, dargi paskui vel pasiuliau pirmaja...tuscios! maitindama misinuku net naudoju ciulptuka kur leciau skystis teketu, su viena skylute, kad vaikui nebutu pernelyg paprasta visga isgerti, bet vis tiek taip greit istriubija! blink.gif Bet aciu uz patarimus smile.gif jauciuosi ne viena 4u.gif
Agneta
QUOTE(aseni77 @ 2007 07 18, 13:43)
*

Vat taip ir mums buvo. Ta diena tikrai nebuvo pati smagiausia mūsų gyvenime, bet padėjo. Nenusileidau ir nedaviau mišinio, ir pienuko gamyba atsistatė. MP mėgaujamies dar ir dabar. Ir aš manau kad svarbiausia didelis noras maitinti.
Iksija
Sveikutes, pareiksiu ir as savo nuomone bei papasakosiu kaip man sekasi maitinti savo kudiki.
Pirmiausia manau, kad didziausia itaka daro nusiteikimas isvis maitinti kudiki, antras dalykas- kantrybe, ramybe ir kitu teigiamu emociju "rinkinys".
Mano mazius is karto teisingai prigludo prie kruties ir pradejo zisti, taciau kaip ir kiekviena mama turejau problemu su speneliais, ziauriai skaudejo (tada supratau kam nestumo metu reikia juos grudinti ax.gif ), tepiau tepalais, sukandus dantis glausdavau savo maziuka ir po menesio zindymas tapo malonumu.
Mano sunelis sparciai augo ir apie trecia menesi jo poreikiai didejo, pradejo daugiau zirzt, atrode vis alkanas ir alkanas, atrode kad truksta jam pienelio. Kelias dienas maitinau vos ne kas pusvalandi, labai norejau apseit be misinuku ir pagaliau pradejo daugiau gamintis pieno, vel buvo ramu. Dar ne karto nenutraukinejau pieno, regis jo gaminasi butent tiek kiek reikia mano mazyliui, o kai nakti neisbunda pavalgyt, ar diena porai valandu tevelis mane isleidzia kur, tai krutys regis tuoj sprogs, kokios buna kietos. Bet pamaitinu ir vel suminksteja.
Nusipirkau Hipp arbata zindyvems tai jos net negaliu gert, nes pienas pats bega kai ir nereikia, jo tikrai gaminasi daugiau, nei reikia mano kudikiui.
Tik vienas dalykas nepatinka, kad maziukas kartais nespeja ryt, vos ne springsta, paciulpia ir turi atsitraukt kad nurytu... Ar tai suprast kad pienas bega fontanu? blush2.gif
mylimuke
QUOTE(Viola fiola @ 2007 08 08, 17:01)
Dabar ir valgo kas 3-4 val.,mazdaug po 5-6 kartus per diena. liudna man dar ir del to, kad kelis kartus bandziau po maitinimo krutimi dar nusitraukti. turiu du pientraukius ir abu ta pati rezultata duoda...ogi joki,t.y. istraukiu ne mililitrais, o lasais! traukiu kokias 10 min., o per jas istraukiu koki 1 ml  doh.gif Nieko gero  verysad.gif
*

Tai gal ilgiau palaikyk?Kai atrodo neber pienuko po kokio pusvalandzio vel duok kruti pries tai nemaitinusi misinuku.
Del nusitraukinejimo,tai bent jau man buvo geriausia rankom,su pientraukiu ir skaudejo,ir nebego. as tai po 20-40min nusitraukinedavau kartais, ypac pradzioj. Buna,kad iskart pienukas tiesiog nenori begti doh.gif

QUOTE(Iksija @ 2007 08 09, 12:18)
Sveikutes, pareiksiu ir as savo nuomone bei papasakosiu kaip man sekasi maitinti savo kudiki.
Pirmiausia manau, kad didziausia itaka daro nusiteikimas isvis maitinti kudiki, antras dalykas- kantrybe, ramybe ir kitu teigiamu emociju "rinkinys".
Mano mazius is karto teisingai prigludo prie kruties ir pradejo zisti, taciau kaip ir kiekviena mama turejau problemu su speneliais, ziauriai skaudejo (tada supratau kam nestumo metu reikia juos grudinti ax.gif ), tepiau tepalais, sukandus dantis glausdavau savo maziuka ir po menesio zindymas tapo malonumu.
Mano sunelis sparciai augo ir apie trecia menesi jo poreikiai didejo, pradejo daugiau zirzt, atrode vis alkanas ir alkanas, atrode kad truksta jam pienelio. Kelias dienas maitinau vos ne kas pusvalandi, labai norejau apseit be misinuku ir  pagaliau pradejo daugiau gamintis pieno, vel buvo ramu. Dar ne karto nenutraukinejau pieno, regis jo gaminasi butent tiek kiek reikia mano mazyliui, o kai nakti neisbunda pavalgyt, ar diena porai valandu tevelis mane isleidzia kur, tai krutys regis tuoj sprogs, kokios buna kietos. Bet pamaitinu ir vel suminksteja.
Nusipirkau Hipp arbata zindyvems tai jos net negaliu gert, nes pienas pats bega kai ir nereikia, jo tikrai gaminasi daugiau, nei reikia mano kudikiui.
Tik vienas dalykas nepatinka, kad maziukas kartais nespeja ryt, vos ne springsta, paciulpia ir turi atsitraukt kad nurytu... Ar tai suprast kad pienas bega fontanu? blush2.gif
*

Tai gal nebegerk tos arbatos,jei pienuko ir taip uztenka?
Dziaugiuosi uz jus,kad viskas gerai 4u.gif
Iksija
QUOTE(mylimuke @ 2007 08 09, 13:28)
Tai gal nebegerk tos arbatos,jei pienuko ir taip uztenka?
Dziaugiuosi uz jus,kad viskas gerai  4u.gif
*

nebegeriu, nors man ji labai skani.
Gersiu tuomet, kai reiks pienuko kosytems pagardint rolleyes.gif
Viola fiola
Rankomis man nesiseka nusitraukti verysad.gif O visa pirma menesi maitinau labai daznai, nes ji prie papuko uzmigdavo, o po 5 minuciu jau vel rekia. galvojau pilvuka skauda, gal pasitustino. apziuriu, panesioju, o ji vis tiek verkdavo. o kai tik prie kruties pridedi - ciulpia. ir visa menesi buvo tokia verksniuke, o paskui, kaip rasiau seniau, gydytoja pasvere ir pasirodo vaikas nepriaugo! atrodytu alkana turetu gerai zysti, bet neistraukdavo, o pernelyg daznai maitinant man pienas tiek neprisigamindavo, kad laisvai teketu... verysad.gif Stai ir netiko man tas pasakymas: dek dazniau prie kruties verysad.gif o gaila..
mylimuke
QUOTE(Iksija @ 2007 08 09, 13:21)
nebegeriu, nors man ji labai skani.
Gersiu tuomet, kai reiks pienuko kosytems pagardint  rolleyes.gif
*

Ir man skani, gerciau ir nemaitindama, bet kad rupuze nepigi doh.gif
Ziwiliux
O man kaip prasidejo krize su pirma zindymo diena, tai iki siol tebesitesia, nepaisant ivairiausiu isbandytu pieno gamybos skatinimo metodu unsure.gif
Pas vaika ne skrandis, o juodoji skyle (paveldejo is tecio, kuris valgo daznai ir gausiai, bet svoris normalus thumbup.gif ). Nuo pat pradziu isvalgydavo mazdaug po 200 ml, ir net 7-8 kartus per diena doh.gif
Visada valgo is abieju krutu, kitaip neimanoma, nes viena issiurbia ir ima verkt, muistytis, kol kita paduodu. Tada nusisypso nuo ausies ligi ausies ir sminga i papuli, siurbia net sukaites visas wub.gif
Dabar, kai pieno krutyse pakankamai (o taip buna tik is ryto), isvalgo net 260 ml blink.gif Tikrinom, sverem vaiki pries ir po. Kitiems maitinimams pieno prisigamina mazdaug po 200 - 230 ml, tai jam mazai, zirzia pavalges, nemiega, iesko dar papulio (pav., pas teti ant krutines, o gal kartais ir jis duos? lotuliukas.gif )
Maitinimas kiekviena karta trunka apie 80 min.: 40min is vienos + 40min is kitos doh.gif
Darem eksperimenta viena diena: primaitinom misineliu, kuris artimas mamos pienui (as tuo metu nusitraukinejau pienuka, kad visai nedingtu), tai per para suvalge 1700 ml blink.gif
Svoris auga visai normaliai - 700 g per men.

Greitai 3 men. ... Su baime laukiu KRIZES g.gif
*GAILĖ*
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 10, 10:43)
O man kaip prasidejo krize su pirma zindymo diena, tai iki siol tebesitesia, nepaisant ivairiausiu isbandytu pieno gamybos skatinimo metodu  unsure.gif
Pas vaika ne skrandis, o juodoji skyle (paveldejo is tecio, kuris valgo daznai ir gausiai, bet svoris normalus  thumbup.gif ). Nuo pat pradziu isvalgydavo mazdaug po 200 ml, ir net 7-8 kartus per diena  doh.gif
Visada valgo is abieju krutu, kitaip neimanoma, nes viena issiurbia ir ima verkt, muistytis, kol kita paduodu. Tada nusisypso nuo ausies ligi ausies ir sminga i papuli, siurbia net sukaites visas  wub.gif
Dabar, kai pieno krutyse pakankamai (o taip buna tik is ryto), isvalgo net 260 ml  blink.gif  Tikrinom, sverem vaiki pries ir po. Kitiems maitinimams pieno prisigamina mazdaug po 200 - 230 ml, tai jam mazai, zirzia pavalges, nemiega, iesko dar papulio (pav., pas teti ant krutines, o gal kartais ir jis duos?  lotuliukas.gif  )
Maitinimas kiekviena karta trunka apie 80 min.: 40min is vienos + 40min is kitos  doh.gif
Darem eksperimenta viena diena: primaitinom misineliu, kuris artimas mamos pienui (as tuo metu nusitraukinejau pienuka, kad visai nedingtu), tai per para suvalge 1700 ml  blink.gif

Greitai 3 men. ... Su baime laukiu KRIZES  g.gif
*

oho kiek geria blink.gif gal daug atpylinėja po to?
mylimuke
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 10, 10:43)
O man kaip prasidejo krize su pirma zindymo diena, tai iki siol tebesitesia, nepaisant ivairiausiu isbandytu pieno gamybos skatinimo metodu  unsure.gif
Pas vaika ne skrandis, o juodoji skyle (paveldejo is tecio, kuris valgo daznai ir gausiai, bet svoris normalus  thumbup.gif ). Nuo pat pradziu isvalgydavo mazdaug po 200 ml, ir net 7-8 kartus per diena  doh.gif
Visada valgo is abieju krutu, kitaip neimanoma, nes viena issiurbia ir ima verkt, muistytis, kol kita paduodu. Tada nusisypso nuo ausies ligi ausies ir sminga i papuli, siurbia net sukaites visas  wub.gif
Dabar, kai pieno krutyse pakankamai (o taip buna tik is ryto), isvalgo net 260 ml  blink.gif  Tikrinom, sverem vaiki pries ir po. Kitiems maitinimams pieno prisigamina mazdaug po 200 - 230 ml, tai jam mazai, zirzia pavalges, nemiega, iesko dar papulio (pav., pas teti ant krutines, o gal kartais ir jis duos?  lotuliukas.gif  )
Maitinimas kiekviena karta trunka apie 80 min.: 40min is vienos + 40min is kitos  doh.gif
Darem eksperimenta viena diena: primaitinom misineliu, kuris artimas mamos pienui (as tuo metu nusitraukinejau pienuka, kad visai nedingtu), tai per para suvalge 1700 ml  blink.gif

Greitai 3 men. ... Su baime laukiu KRIZES  g.gif
*

Nu nieko sau istriubinat blink.gif Maniske dar ir dabar dvigubai maziau uz jus valgo...
Ziwiliux
Atpylinejam labai retai g.gif
Nu sakau, juodoji skyle... doh.gif

Tiesa, vaikas labai judrus, diena bevek nemiega, budrauja, aktyviai zaidzia, makaluojasi, tartum noretu atsistoti ir nueiti... blink.gif Ta sakau, gal jam tiek daug to pieno ir reikia, kai tiek energijos per diena isdegina?...
Iksija
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 10, 12:07)
Atpylinejam labai retai  g.gif
Nu sakau, juodoji skyle...  doh.gif

Tiesa, vaikas labai judrus, diena bevek nemiega, budrauja, aktyviai zaidzia, makaluojasi, tartum noretu atsistoti ir nueiti...  blink.gif  Ta sakau, gal jam tiek daug to pieno ir reikia, kai tiek energijos per diena isdegina?...
*

Dar vienas maisto gadintojas auga lotuliukas.gif
Maniskis irgi judrus, pastoviai duodasi, bet diena valgo mazdaug kas 1,5-2 val., dazniausiai uztenka vienos kruties ir tas procesas trunka iki 5 min., vakare ir nakti siek tiek ilgiau 10-20min.
Butu krize, jei vaikas nevalgytu, aisku, dabar mamai sokas, bet turbut tikrai kalti genai...
Ziwiliux
QUOTE(Iksija @ 2007 08 10, 11:24)
Maniskis irgi judrus, pastoviai duodasi, bet diena valgo mazdaug kas 1,5-2 val., dazniausiai uztenka vienos kruties ir tas procesas trunka iki 5 min., vakare ir nakti siek tiek ilgiau 10-20min.
*

Nu pavydziu... Angelas, ne vaikas thumbup.gif
Sutikciau maitinti po 8-10 kartu per diena, kad tik tai neuztruktu ilgiau nei 15 min.

Bandziau dazniau maitinti. Kas 2 val. Nepadeda, vis tiek valgo po 60-80 min. Tai iseina taip: pusantros val. maitini, puse val. nemaitini, pusantros - maitini, puse - ne. Tai to pusvalandzio vos vos uztenka i tualeta nueit ir ko nors atsigert. Pavalgyt jau pasidaryt nebespeju doh.gif
Todel maitinu kas 4 - 4,5 val. Taip nusistovejo, nes vaikis pats kas tiek laiko pradeda itin primygtinai reikalauti.

Idomu, ar yra daugiau tokiu, "amzinoj krizej paskendusiu" ? Kaip jus susidorojat? ax.gif
mylimuke
QUOTE(Ziwiliux @ 2007 08 10, 11:36)
Nu pavydziu... Angelas, ne vaikas  thumbup.gif
Sutikciau maitinti po 8-10 kartu per diena, kad tik tai neuztruktu ilgiau nei 15 min.

Bandziau dazniau maitinti. Kas 2 val. Nepadeda, vis tiek valgo po 60-80 min. Tai iseina taip: pusantros val. maitini, puse val. nemaitini, pusantros - maitini, puse - ne. Tai to pusvalandzio vos vos uztenka i tualeta nueit ir ko nors atsigert. Pavalgyt jau pasidaryt nebespeju  doh.gif
Todel maitinu kas 4 - 4,5 val. Taip nusistovejo, nes vaikis pats kas tiek laiko pradeda itin primygtinai reikalauti.

Idomu, ar yra daugiau tokiu, "amzinoj krizej paskendusiu" ? Kaip jus susidorojat?  ax.gif
*

Bet jus retokai valgot,tai manau jei valgytu dazniau, bet trumpiau irgi susidarytu panasus laikas rolleyes.gif Mes tai grieztai kas 3 val nuo pat gimimo biggrin.gif Nebent uzmiega,tai atsikelus grasiai reikalauja iskart, ir nakti miega.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.