o kiek i men mokat "vaidilutes"darzelyje?
Sveikutės mamytės pasiskaičiau apie šį darželį ir paliko gerą įspūdį jūsų pasisakymai
Ir niekaip neatgaminu visdėlto kur jis yra bermūduose taip vadinamuose Sakau eisiu aplink visą rajoną su užrašų knygute ir rašysiuos darželių pavadinimus ir adresą, nes atrasti atsiliepimus nete apie juos
Na ką galiu pasakyti... Lankėmė šį daržą 2 metus, nuo rugsėjo tikrai negrįšim. "Auklėtojų" ten nėra, yra "Prižiūrėtojos", kurios vaikus pamaitina, paguldo, žiūri kad nesusižeistų ir pan. Lavinamoji veikla toookia minimali, kad nėra apie ką šnekėti. Teoriškai yra a-la sporto užsiėmimų ir pan., bet tik "dėl varnelės". Turiu vaizdo įrašą iš vienos "sporto šventės", tai visi masčiusieji pakraupo... Kas dar
JOKIŲ žaidimų lauke. JOKIŲ. Išveda ponios prižiūrėtojos vaikus į lauką, susiburia ir mala liežuviais, o vaikai patys sau. Mano vaikas po kelių mėnesių tenai pradėjo degraduoti, tai radom papildomos vaiklos (mokyklėlių/būrelių). O šlykščiausia kad mūsų grupėje kelios mamkos moka prižiūrėtojoms kas mėsesį kažkiek litų, ir dėmesys tiem vaikams kitoks. Atsitiktinai sužinojau, o įrodyti - jokios galimybės. Fui. Reziumė: jei rupi tik vaiko saugumas ir nerūpi jo raida ir tobulėjimas - prašom, užleidžiam vietą Yra dar keli negražūs dalykai, bet jų įrodyti negaliu, tai nerašysiu, kad neapkaltintų šmeižimu. Pabaigai - kartą atsitiktinai pamačiau kaip viena berniuką mūsų grupėje barė už tai, kad iki tualeto nespėjo QUOTE(Tallmuch @ 2008 06 09, 09:19) Na ką galiu pasakyti... Lankėmė šį daržą 2 metus, nuo rugsėjo tikrai negrįšim. "Auklėtojų" ten nėra, yra "Prižiūrėtojos", kurios vaikus pamaitina, paguldo, žiūri kad nesusižeistų ir pan. Lavinamoji veikla toookia minimali, kad nėra apie ką šnekėti. Teoriškai yra a-la sporto užsiėmimų ir pan., bet tik "dėl varnelės". Turiu vaizdo įrašą iš vienos "sporto šventės", tai visi masčiusieji pakraupo... Kas dar JOKIŲ žaidimų lauke. JOKIŲ. Išveda ponios prižiūrėtojos vaikus į lauką, susiburia ir mala liežuviais, o vaikai patys sau. Mano vaikas po kelių mėnesių tenai pradėjo degraduoti, tai radom papildomos vaiklos (mokyklėlių/būrelių). O šlykščiausia kad mūsų grupėje kelios mamkos moka prižiūrėtojoms kas mėsesį kažkiek litų, ir dėmesys tiem vaikams kitoks. Atsitiktinai sužinojau, o įrodyti - jokios galimybės. Fui. Reziumė: jei rupi tik vaiko saugumas ir nerūpi jo raida ir tobulėjimas - prašom, užleidžiam vietą Yra dar keli negražūs dalykai, bet jų įrodyti negaliu, tai nerašysiu, kad neapkaltintų šmeižimu. Pabaigai - kartą atsitiktinai pamačiau kaip viena berniuką mūsų grupėje barė už tai, kad iki tualeto nespėjo QUOTE(Tallmuch @ 2008 06 09, 10:19) Na ką galiu pasakyti... Lankėmė šį daržą 2 metus, nuo rugsėjo tikrai negrįšim. "Auklėtojų" ten nėra, yra "Prižiūrėtojos", kurios vaikus pamaitina, paguldo, žiūri kad nesusižeistų ir pan. Lavinamoji veikla toookia minimali, kad nėra apie ką šnekėti. Teoriškai yra a-la sporto užsiėmimų ir pan., bet tik "dėl varnelės". Turiu vaizdo įrašą iš vienos "sporto šventės", tai visi masčiusieji pakraupo... Kas dar JOKIŲ žaidimų lauke. JOKIŲ. Išveda ponios prižiūrėtojos vaikus į lauką, susiburia ir mala liežuviais, o vaikai patys sau. Mano vaikas po kelių mėnesių tenai pradėjo degraduoti, tai radom papildomos vaiklos (mokyklėlių/būrelių). O šlykščiausia kad mūsų grupėje kelios mamkos moka prižiūrėtojoms kas mėsesį kažkiek litų, ir dėmesys tiem vaikams kitoks. Atsitiktinai sužinojau, o įrodyti - jokios galimybės. Fui. Reziumė: jei rupi tik vaiko saugumas ir nerūpi jo raida ir tobulėjimas - prašom, užleidžiam vietą Pabaigai - kartą atsitiktinai pamačiau kaip viena berniuką mūsų grupėje barė už tai, kad iki tualeto nespėjo Aneeeee Rašiau apie vaikų ir darželių santykį tame rajone ir ten jų tikrai yra labai net nemažai aplink ir nėra jie visi užkišti kaip tarkim šilainiuose Ir jei aš ten vaiką vedu, tai nereiškia, kad esu 100% patenkinta - daug kas nepatinka, bet vaikas netraumuojamas Yra čia visokių auklėtojų, kaip ir visuose darželiuose beje Dėl to sporto, man tai įdomu ko tikėjotės?????? gal profesionalų pasirodymo Man asmeniškai ten didžiausias minusas yra laukas, kad jokių užsiėmimų ir kad auklėtojos pvz nežaidžiai su vaikais jokių žaidimų p.s. dėl degradavimo, biskį nesupratau kaip tas pasireiškė Blemba, ir apie pinigus pirmą kartą girdžiu kad moka mamos
Dalinkitės, mamytės, kuo daugiau patirtimi su šiuo darželiu
Mums irgi reikia kuo daugiau informacijos, jau kitų metų rudeniui esu užrašiusi savo dukrytę. Žinoma, kad visiems įtikti neįmanoma, bet remiantis daugumos patirtimi ir susidariusia nuomone, galėsime lengviau apsispręsti. Taigi aktyviau mamytės Papildyta: Dar radau tokios informacijos: PRELIMINARIAME PROJEKTŲ, 2008 METAIS NUMATOMŲ FINANSUOTI IŠ PRIVATIZAVIMO FONDO LĖŠŲ DALIES LIETUVOS RESPUBLIKOS SEIMO PATVIRTINTOS LIETUVOS RESPUBLIKOS VYRIAUSYBĖS PATVIRTINTOMS PROGRAMOMS ĮGYVENDINTI, SĄRAŠE šito darželio renovacijai skiriama 200 tūkst. nuoroda: http://www.finmin.lt/finmin.lt/failai/vals...08_08_01_21.xls
Dar biskį įkišiu trigrašį
Kiekviena auklėtoja duoda užpildyti tokį žurnalą apie vaiką (šiaip čia visuose darželiuose) ir jame prašo parašyti kuo smulkiau, nurodyti kas sekasi ir į ką atkreipti dėmesį - va ten galima parašyti visus savo pageidavimus dėl vaiko Bet aš ir namie jį mokindavau prie to pačio, ir labai greitai atsirado susidomėjimas bet kokiais skaičiais, ne tik išmoko skaičiuoti bet ir pats pradėjo gaudytis kaip yra "padaromi" didesni skaičiai, ir iki šimto suskaičiuoti jam - jokių problemų Pats pradėjo domėtis valandomis, kaip jos sudaromos, ką reiškia pirmas skaičius, ką po taškelio (elektroniniam), pats pasisveria ir pasako kiek sveria - ir jam patinka toks savotiškas žaidimas, kurio metu išmoksta visko ko reikia Eilėraščiai irgi ilgai nedomino, o kadangi buvo mokomas ir daržely ir namie, tai pradėjo pats prašyti vis ką nors naują išmokinti Su vaiku reikia užsiimti ir patiems tėvams, o ne laukti, kad auklėtojos sukištų žinias daržely p.s. Nematau nieko bloga kai bara pvz, tik aišku, tonas barimo irgi labai svarbu
Sveikos,
As irgi leisiu savo mazyle cia nuo rugsejo... gal su kuria "grupiokes" busime QUOTE(jurgga @ 2008 06 12, 23:42) Sveikutė aš renkuos darželį savo sunyčiui
Buvau nuejus.... Na, aplinka (isorine) tikrai skurdoka.. Bet... tai tik parodo, kad cia yra kitu pliusu, o ne isorinis spindesys
Mes leidziam i nauja grupe (sudaroma iskelus mokykline klase). Aukletoja pazistama, tai man ramu. Va del to ir pasirinkome sita darzeli.... QUOTE(jurgga @ 2008 06 13, 18:35) Buvau nuejus.... Na, aplinka (isorine) tikrai skurdoka.. Bet... tai tik parodo, kad cia yra kitu pliusu, o ne isorinis spindesys Mes leidziam i nauja grupe (sudaroma iskelus mokykline klase). Aukletoja pazistama, tai man ramu. Va del to ir pasirinkome sita darzeli.... Aš kuo toliau tuo labiau mąstau leisti į šį daržiuką, bet aš jo be tryjų metukų tai neleisiu
Kiek pastebėjau, renovuoja darželio stogą,ir naujas grupes įrenginėja.
Lopšelio grupei"Boružė", buvo tikrai geros aukletojos ir gaila,kad jos pasikeis. Manau ir "pristižiniuose" darželiuose pasitaiko įvairių aukletojų ir mokytojų ir pagal vieną tikrai negalima spręst apie visą darželį.
Siame darzelyje nuo rugsejo pirmosios atsidaro nauja grupe. Zinau, kad mano dukrele ten papuole. Gal yra mamyciu, kurios taip pat ten ves vaikucius? Butu idomu susipazinti
APIE SI DARZELI TIK GERIAUSI ATSILIEPIMAI , o tos mamytes kurios pyksta del auklyciu isejimo tai manau kad biski ne visus faktus suraso t.y neparase KAIP KURIOS pagrindo kad tuo metu kai ja mate jai buvo iseigine,na bet tai jusu reikalas protingi nekreips demesio ir atves vaikucius isbandyt ,o visi kiti kaip iseina ,mano vaikas kur yra ten ir lix nes ta pati ponia Rasa yra pati geriausia aklyte mano vaikui ,dziaugiuos as ja
Beja teveliai kaip kurie atkreipkit ne i auklyciu darba ,o i savo vaiku charakteri bei patobulinkite savo ,nes manau turim reikala su DEMAGOGIJA QUOTE(jurgga @ 2008 07 20, 17:39) Siame darzelyje nuo rugsejo pirmosios atsidaro nauja grupe. Zinau, kad mano dukrele ten papuole. Gal yra mamyciu, kurios taip pat ten ves vaikucius? Butu idomu susipazinti O jūs su vedėja ar auklėtoja neaptarėte šio reikalo? Mes savo užrašėm nuo rugsėjo pirmos į lopšelį, buvo pasakyta ateiti birželio mėn. susitikslinti. Tada pasakė, kad geriau vaiką atvesti rugpjūčio vidury, kad nuo rugsėjo pirmos ateina daug vaikų, visi nauji, daug ašarų, kad iki to laiko apsiprastų. Bet jei grupė pradės veikt tik nuo rugsėjo 1, tai nžn
Paskaičiau Vaidulės ir ElenosR postus - akivaizdu, kad mūsų vaikai skirtingas grupes lanko. Į jūsų aprašymą darželį ir aš vaiką mielai vesčiau
Ir nesupratau ALLUREs pasiūlymo "kaip kam" tobulinti savo ir savo vaikų charakterį "Demagogija - apgaudinëjimas melagingais ir suktais išvedžiojimais, faktų iškraipymas" Kąžin ar gera mintis taip lengvai apkaltinti nepažįstamą žmogų melu... QUOTE(Tallmuch @ 2008 08 14, 18:36) Paskaičiau Vaidulės ir ElenosR postus - akivaizdu, kad mūsų vaikai skirtingas grupes lanko. Į jūsų aprašymą darželį ir aš vaiką mielai vesčiau Ir nesupratau ALLUREs pasiūlymo "kaip kam" tobulinti savo ir savo vaikų charakterį "Demagogija - apgaudinëjimas melagingais ir suktais išvedžiojimais, faktų iškraipymas" Kąžin ar gera mintis taip lengvai apkaltinti nepažįstamą žmogų melu... osburai taikoma ,forumai skirti nuomonei išsakyti IR Aš TAI PADARIAU taipat o patarimai supermamose tai mirgete mirga taigi NESIKABINĖK DEMAGOGIJA TAI TIK PANAŠIAI KĄ TU PARAŠIAI ,BET TIK TRUPUČIUKA ,TAI NEAPGAUDINEJIMAS ,O MANYMAS IR TIKĖJIMAS JOG TAI YRA TIESA IR BANDYMAS TA TIESA IPIRŠTI VISIEMS ,nors ištikrųju taip ner na o del minties tai PADUOK I TEISMA JEI JAU TAIP NUSIKALTAU
Sveikutes
Na mano mazyle busimos aukletojos mielai prieme anksciau negu Rugsejo 1-aja
osburai taikoma ,forumai skirti nuomonei išsakyti IR Aš TAI PADARIAU taipat o patarimai supermamose tai mirgete mirga taigi NESIKABINĖK DEMAGOGIJA TAI TIK PANAŠIAI KĄ TU PARAŠIAI ,BET TIK TRUPUČIUKA ,TAI NEAPGAUDINEJIMAS ,O MANYMAS IR TIKĖJIMAS JOG TAI YRA TIESA IR BANDYMAS TA TIESA IPIRŠTI VISIEMS ,nors ištikrųju taip ner
na o del minties tai PADUOK I TEISMA JEI JAU TAIP NUSIKALTAU Nagi pastatėt mane į vietą, tskant, netgi sakyčiau visiškai sugniuždėt
Man patiko uz isakyta nuomone pasiulimas keisti savo ir vaiko charakteri jega
QUOTE(Vaidulė @ 2008 06 09, 17:05) Mano tada jau du degradavo Tik kažkodėl tas degradavęs vyresnėlis mokosi neprastoj mokykloj devintukais - dešimtukais, kas būtų, jei būtų nedegradavęs?
Labai patiko Kalėdinė šventė.
Buvau maloniai nustebinta aukštu Kalėdų senio lygiu Smagu, kad net 3 metų vaikučiai patys padainuoja ir pašoka o ne tik pasižiūri į Kalėdų senelį ir pasiima dovanas. Pati esu pedagogė, todėl nustebau matydama abi Gaila, kad mokykloje tokių švenčių nebelieka. Arba "sausainių pavalgymai" klasėse, arba pažiūrėjimas kažkokio spektaklio salėje.... Taigi,mamos, džiaukimės kol galim. Kol yra kas geranoriškai užsiima Ačiū muzikei, auklėtojoms ir visiems prisdėjusiems už puikius įspūdžius
mano dukros lanke si darzeli as likau labai patenkinta nuostabiu aukletoju aldonos ir loretos prieziura ir dabar nuo rudens zadame leisti anuka nes jau si rudeni dukra parase prasyma nuo 3 metu ateinancio rudens leisti i ta pati darzeli ir zinom kad tikrai priims
Rugsejo men sulauksim antrojo. Pirmajai- jau didckei- bus 1 m. 7 men. Mes gime sausio pradzioje. Idomu, ar nuo rugsejo men yra galimybe musu mergyte vesti i si darzeli? Ar laukti 2 m. gimtadienio? Kokios kainos? Ar galima pusei dienos?
Man kažkada vedėja sakė, kad nuo 1,8 m. tai gal ir nuo 1,7 priimtų. Čia reikia su vedėja derint, o gal jau ir vietų nėra. Pusei dienos galima. Aš taip savo merginą leidžiu. Bet kai dabar matau, kiek vaikas serga, tai jei būtų galimybė grįžt atgal, neleisčiau į daržą, jau geriau namie vaikas sveikas nei sergantis
QUOTE(Pookelis @ 2009 01 30, 13:42) Man kažkada vedėja sakė, kad nuo 1,8 m. tai gal ir nuo 1,7 priimtų. Čia reikia su vedėja derint, o gal jau ir vietų nėra. Pusei dienos galima. Aš taip savo merginą leidžiu. Bet kai dabar matau, kiek vaikas serga, tai jei būtų galimybė grįžt atgal, neleisčiau į daržą, jau geriau namie vaikas sveikas nei sergantis aciu. Siaip mes uzsirase i "Saltinelis" nuo 3 m. Bet vyras siulo metelius anksciau vest i darzeli, kad as su antruoju daugiau laiko viena tureciau. Pasidomesiu!!!!
Manau, kad jei priima pusei dienos, tai mamai būtų puiki išeitis
O kaina mažesnių grupėse šimtas su trupučiu gal
Skiriasi, bet tik dėl maitinimo. O jei pusė dienos, tai dar ir vakarienę atskaičiuos. Aš negaliu pasakyt kiek mokam, nes maža ištisai serga, tai vis pamažinta sąskaita.
Šiandien grupėj 2 vaikai. Aš ir galvojau, kad bus lengviau, o ir mažei labai patinka ten, deja....
mano dukra irgi lanko ,,vaidilutės,,lopšelį,eina į,,borūžėlių,,grupę,jei ten labai patinka net namo vakare eiti nenori
QUOTE(Vaidulė @ 2008 10 09, 21:14) Sveikutes. Noreciau ir as pasisakyti apie si darziuka. Pati ji "pabaigiau". Kiek atsimenu mano teveliai buvo pakankamai isrankus zmones, bet visdelto patekau cia. Mano pacios atsiminimai kuo geriausi is cia. Tad nutariau as ir savaji leisti butent cia. Vedeja ta pati kaip ir pries 20 metu - apie ja galiu tik gerai ir labai gerai atsiliepti. jei bus vietele tikrai visus priima be jokiu problemu. Apie aukletojas galima pasakyti tik su jomis susidurus. bet mano nuomone apie jas gera. apie aukletoja rasa - tikrai pati esu macius ja per pietu miega maximoje, bet nemanau kad neuztektu ir seimininkes sedeti prie mieganciu vaiku. siaip apie ja negaliu pasakyti nei vieno blogo zodzio. o siaip jas - rasa ir gilija- dabar pakeite kita rasa ir lina, tai tikrai labai labai saunios auklytes. jokiu pretenziju joms niekada neturejau. maniskis sakyciau cia pradejes lankyti pradejo laveti ir dometis dalykais, kurie anksciau jo nedomino - piesti, rasyti ir pan. maistas irgi normalus - ne restorano, bet tikrai nera prastaas. Dabar jau pradedu mastyti kad mazyte butu jau laikas irgi atvesti. P.S. O apie ligas- tai vaiko imunine sistema kazkaip juk turi susiformuoti - jei ne darze tai mokykloje. o ligos mokykloje- sutikit blogiau. QUOTE(uldina @ 2008 04 18, 09:30) Mano dukra lanko vaidilutes darzeli nuo triju metu,dabar jau pradineje mokykloje irgi ten pat.As labai patenkinta darzeliu,ir aukletojos saunios ir direktore puiki.Direktore tai labai inteligentiska moteris,neiima jokiu kysiu,labai maloniai bendrauja.Dukra grupeje buvo visada priziureta,pavalgiusi,galiu pasakyti per tiek metu tik pora kartu sloga turejo.Taip kai kitos mamos sako kad darzelyje serga tai netisybe.Jeigu vaiko organizmas atsparus tai jis neuzsikrecia kad ir kiti serga.Viskas priklauso nuo higienos.Daznai plauti rankas,is darzelio gryzus pasikeisti rubus.As asmeniskai apie vaidilute atsiliepiu puikia.O kaip kitos mamos sako kad valgyti duoda cepelinu,kugelio,blynu,tai visuose darzeliuose taip.Juk yra vyriausybes skirtas limitas uz kiek vaika dienoje reikia pamaitinti,Lasisa ar ikrais nei viename darzelyje nemaitina.Kosyte,blynai sveika skanu,pigu,vaikuciams tai patinka.Valgymas gi nesvarbiausia,svarbiausia bendravimas,darbuotoju atsidvimas darbui.Mano dukra noriai ejo i Vaidiltes darzeli,musu atsiliepimai tik teigiami.
O gal mamytės žino nuo ko priklauso vaikučių darželio meniu. Lankom šį darželį nuo rudens, tai neteko girdėti, kad vaikai gautų jogurtų, sūrelių ar kokių vaisių, išskyrus sventes, kai jau specialai perkama tėvelių iniciatyva.... čia ne taip seniai grįžo iš darželio ir pasakė, kad gavo sūrelį, tai vaikui toks džiaugsmas buvo... teko kalbėti su kitus darželius lankančių vaikučių mamytėmis, tai jos teigė, kad vaikai beveik kiekvieną dieną gauna tokių gėrybių... Kažin kaip iš tikrųjų būna?
Kas liečia mus, tai mano jogurtų ir visokių bandelių nevalgo, ir sūrelius valgo tik tam tikros rūšies, kurių daržely tikrai neduoda, nes jie brangūs
Jau kokie metai nežinau kas meniu, nes nebūnu daržely, o vyras paskaito ir pamiršta arba išvis net neskaito meniu O šiaip juk maitinimui dienai yra skirta ne tiek jau daug pinigėlių, tai jei pradės duot sūrelius,vaisius,jogurtus dažnai, tai ką tuomet vaikai valgys pietums????? Aš tai UŽ sotesnius normalesnius pietus
as taip pat uz geresnius ir sotesnius pusrycius ir pietus, bet ir kiti darzeliai juk nemaitina vaiku tik sureliais ar jogurtais....bet viskam uztenka... ir sie dalykai skiriami ne pietu ar pusryciu vietoje, bet buna priespieciai, pavakariai.... pusryciams visada buna koses, ko maniskis jau seniai nebevalgo... tai viena riekute batono su arbata - kazin ar labai sotus pusryciai?...as buciau visai uz, kad priespieciams suvalgytu koki jogurta ar obuoli...
kazkada maniskis i surelius net neziurejo, jokios rusies netiko, bet pamate, kad vaikai darzelyje valgo, ir pradejo, net namie praso...aisku namie praso irgi tam tikros rusies, o darzelyje koki dave, toki ir valge.... toki klausima keliau tik todel, ar tokiu produktu saskaita nenuseda maistas kieno nors kisenese
Aš kažkodėl nemanau, kad nusėda, nes jau nėra iš ko, jei kitur kasdien duoda sūrelių tai gali būti, kad skurdesni ir pietūs
Nors ir čia duoda ir sūrelių, ir jogurtų, tai aš nematau čia jokios problemos O va dėl obuolių, tai net galvoju - pas mus grupėj jų dažnai yra, bet juos atsineša vaikai; taip, kad gali būti, kad ir kitur tas pats
tai cia gal vyresniuju grupese buna ir jogurtu ir obuoliu, kai jau viska papasakoti gali, o mazieji - viena karta dave, tai paskui ir sneka, kad gavo, tik nesuprasi ar siandien, ar vakar ar pries menesi...
zodziu, ne i tema pataikiau.... yra tokia tema apie valgius darzeliuose, tai is pasiskaitymu jauciasi, kad veja pakelus, atsiranda viso sito gero...
Kodėl ne vietoj - viskas čia tinka
Mums kadangi nelabai aktualu, tai aš per daug nesigilinu QUOTE(retancike @ 2009 03 01, 22:03) O gal mamytės žino nuo ko priklauso vaikučių darželio meniu. Lankom šį darželį nuo rudens, tai neteko girdėti, kad vaikai gautų jogurtų, sūrelių ar kokių vaisių, išskyrus sventes, kai jau specialai perkama tėvelių iniciatyva.... čia ne taip seniai grįžo iš darželio ir pasakė, kad gavo sūrelį, tai vaikui toks džiaugsmas buvo... teko kalbėti su kitus darželius lankančių vaikučių mamytėmis, tai jos teigė, kad vaikai beveik kiekvieną dieną gauna tokių gėrybių... Kažin kaip iš tikrųjų būna? na nezinau i kokius darziukus eina kitu mamyciu vaikuciai , bet mums teko persikraustyt ir pakeist darziuka, tai naujajam maziau patinka, bet priprasim sureliu gaunam bet retai jogurtuku taip pat , vaikas buna laimyngas kai gauna pusryciams sausu pusryciu su pienu, nenoreciau gincytis , bet sutikt , kad kiekviena beveik diena Papildyta: QUOTE(retancike @ 2009 03 04, 14:41) tai cia gal vyresniuju grupese buna ir jogurtu ir obuoliu, kai jau viska papasakoti gali, o mazieji - viena karta dave, tai paskui ir sneka, kad gavo, tik nesuprasi ar siandien, ar vakar ar pries menesi... zodziu, ne i tema pataikiau.... yra tokia tema apie valgius darzeliuose, tai is pasiskaitymu jauciasi, kad veja pakelus, atsiranda viso sito gero... veja pakelus nevisur atsiranda viso sito gero, tik ten kur nukeliaudavo geras pro sona, o jei normalus darziukas, tai tikrai virejos nebegs i parduotuves ir is savo skurdzios algos nepripirks visko kad vel saule sviestu
Sveikos
Esu ragavusi šio darželio pietus. Likau labai patenkinta Šiaip aš tai palaikau tą nuomonę, kad jei tik yra virtuvė ir darbščios virėjos, tai aš už, kad visus skiriamus pinigus išleistų produktams ir pačios gamintų... Man visai patinka, kad vaikas grižęs neprašo nei kotletų nei sriubos... QUOTE(jurgga @ 2009 03 09, 16:50) Sveikos Esu ragavusi šio darželio pietus. Likau labai patenkinta Šiaip aš tai palaikau tą nuomonę, kad jei tik yra virtuvė ir darbščios virėjos, tai aš už, kad visus skiriamus pinigus išleistų produktams ir pačios gamintų... Man visai patinka, kad vaikas grižęs neprašo nei kotletų nei sriubos... Visiškai palaikau QUOTE(retancike @ 2009 03 04, 10:22) as taip pat uz geresnius ir sotesnius pusrycius ir pietus, bet ir kiti darzeliai juk nemaitina vaiku tik sureliais ar jogurtais....bet viskam uztenka... ir sie dalykai skiriami ne pietu ar pusryciu vietoje, bet buna priespieciai, pavakariai.... pusryciams visada buna koses, ko maniskis jau seniai nebevalgo... tai viena riekute batono su arbata - kazin ar labai sotus pusryciai?...as buciau visai uz, kad priespieciams suvalgytu koki jogurta ar obuoli... kazkada maniskis i surelius net neziurejo, jokios rusies netiko, bet pamate, kad vaikai darzelyje valgo, ir pradejo, net namie praso...aisku namie praso irgi tam tikros rusies, o darzelyje koki dave, toki ir valge.... toki klausima keliau tik todel, ar tokiu produktu saskaita nenuseda maistas kieno nors kisenese aš saviškiai kiekvieną dienelę įdedu kokį skanėstą,obuolį,bananą,bandelę ir panašiai,prieš pietus visi vaikai valgo ką atsinešę,nes iki pietų jie labai išalktų kai pradejom lankyti darzeli, as saviskiui taip pat idedavau jo megstamu sulciu, bet vis dazniau grizes is darzelio, pradejo sakyti, kad kiti vaikai isgeria.... kadangi jis pas mane toks nelabai drasus, tai pilnai tuo patikejau, kad "sustresni" ta gali padaryti, tai del tokio laukneselio i darzeli turiu savo nuomone... jeigu mamytes sako, kad cia maistas geras, as tik tuo dziaugiuosi, paciai neteko matyti.... bet grizes namo is darzelio namie valgo kaip visa diena nevalges....
Mano irgi valgo namie daug grįžęs
Dėl lauknešėlių - niekad nieko nededu tik savo vaikui, jau net neatsimenu ar čia rašyta ar nerašyta grupės taisyklė - bet viskas yra dalinamasi grupėje ir visi lieka patenkinti Ai, dar mano vaikis paskutiniu metu nevalgo pusryčių, nes vėlokai nuvežam, tai kol kas parašėm prašymą, kad atsisakom ir nereikės mokėti QUOTE(Vaidulė @ 2009 03 12, 22:24) Dėl lauknešėlių - niekad nieko nededu tik savo vaikui, jau net neatsimenu ar čia rašyta ar nerašyta grupės taisyklė - bet viskas yra dalinamasi grupėje ir visi lieka patenkinti pilnai pritariu, kad butu visiems vaikiukams ka pasidalinti, negu kad vienas koki banana valgo, o kiti seiles varvina... QUOTE(retancike @ 2009 03 12, 22:56) kai pradejom lankyti darzeli, as saviskiui taip pat idedavau jo megstamu sulciu, bet vis dazniau grizes is darzelio, pradejo sakyti, kad kiti vaikai isgeria.... kadangi jis pas mane toks nelabai drasus, tai pilnai tuo patikejau, kad "sustresni" ta gali padaryti, tai del tokio laukneselio i darzeli turiu savo nuomone... jeigu mamytes sako, kad cia maistas geras, as tik tuo dziaugiuosi, paciai neteko matyti.... bet grizes namo is darzelio namie valgo kaip visa diena nevalges.... toje grupėje kur lanko mano dukra,tai pati auklėtoja pasiūlė įdėti vaikui lengvus priešpiečiu,tėvai sutiko su tokiu pasiūlymu,kiek žinau maistą jie ten tikrai dalinasi tarpusvį,bet jeigu vaikui įdėtas jogurtas,ar panašiai tai tas vaikas ir gauna tai ,bent jau tokios ten taisyklės,aš kažkaip tikiu tuo.
Na, aš irgi niekad nededu nieko vien tik savo vaikui. Įdedu kartais, bet tiek, kad visiems vaikams užtektų. Mano dukra dažnai lieka ilgiausiai, tai paskui auklėtojas "reketuoja"
Na nepatogu man vien savo vaikui dėti, o kasdien visai grupei irgi nei šis nei tas nešti O gal kas dar kitaip sprendžiate?
manau, kad yra kazkokios nerasytos darzeliu (grupiu) taisykles....aisku jas geriau zino mamytes, kurios ne pirma vaika jau veda i darzelius.... mes, kaip su pirmu vaiku ir pirma karta i darzeli, daug ko nezinom... buvo cia mums su tokia viena grupes salyga, apie kuria po kokiu 5 menesiu suzinojau... o jeigu aukletoja nepasako, tai is kur gali zinoti.... tai taip ir su tuo nesamu maistu... gal kelios mamytes nesioja visiems vaikuciams, o kitos apie tai nieko nezino...
gal kas pasidalintu kokios dar buna tos nerasytos taisykles?
Aš tai siūlyčiau tiesiai paklaust auklėtojų, tai jos ir pasakys kaip kitos mamos daro ir patars geriausiai
|