rupestelis
2006 03 07, 11:41
Sveiki, susidūriau su tokia mažyte problemėle-ne problemėle  Mano keturmetis, iki to laiko buvęs visiškai nekompleksuotas dėl savo ar kitų nuogumo, po "ilgalaikio" vyresnių draugelių "darbo" su juo, pradėjo baisiai gėdintis. koreguojamas ne tik savo, bet ir tėvų elgesys: dabar net šortais mūvėdamas negali praeiti  pradeda juoktis ir komentuoti, tai yra modeliuoja savo elgesį pagal tų draugų elgesį. Mielos mamytės/tėveliai, įdomu, kokios tokio reiškinio šaknys, ar tai yra amžiaus "krizė"-nes esu mačiusi kaip daržiuke 3-4-ečiai baisiai karštą vasaros dieną lakstė su nuogais "pimpiukais", ir jiems buvo gera, o vyresni, stovėję už tvoros, šaipėsi. ar tai vis tik yra auklėjimo įtaka? Jei taip, tai kodėl mes tuos vaikus taip luošiname. Suprantu, reikia paaiškinti, kad demonstruoti grožybių nebūtina, bet vaikams sakyti, kad tai "gėda, negražu, bjauru", mano nuomone, mažų mažiausiai neteisinga  Juk nuogas kūnas iš tikro yra gražus  giliau pagalvojusi, atradau, kad turbūt tokio auklėjimo pasekoje man tik sulaukus savo sūnelio išnyko bjaurėjimasis vyriškais "dalykiukais". Ar nepadarome savo vaikams žaizdos, kuri turės įtakos jo seksualiniam gyvenimui, šeimai?
Nebutinai tai turetu buti draugu itaka. Gal amzius cia toks pas juos? Mano irgi keturmetis, anksciau demesio jokio i nuoga kuna nekreipes, pradejo gedytis, net akis uzsidengia, kad ir bucini per telika pamates, o jo tai tikrai niekas nenuteikinejo pries tai. Manau tai turetu praeiti, cia kazkokia "sarmatlyvumo" stadija uzejo ir tiek
rupestelis
2006 03 07, 12:16
aha, gali būti, kad toks periodas, reikės turbūt supermamos psichologo užklausti
Nissalija
2006 03 07, 15:36
Mano suneliui tris metai, bet mes netgi mauditis kartu einam, seip kartais pagalvoju , kad jau reiketu ji jau pratint neziureti, bet jis dar nieko nesuvokdamas visada ateina pas mane i vonia, ir kaip nieko klausineja visokiu menknekiu. Nezinau pati kada tas laikas ji pratinti.
rupestelis
2006 03 07, 15:46
mes irgi dar kartu maudomes bet tai mamos ar galvojat kad reikia drausti žiūrėti?na mano nuomone iš to ir susidaro tie kompleksai, vaikai pradeda gėdytis, jiems atrodo, kad "ten" kažkas bjauraus, etc. Juk ne draudimais reikia (reikėtų) auklėti, o švietimu. Galvoju, kad todėl tie lietuvaičiai ir išauga nevykę meilužiai  neuzpykit vyrai  dar mergelikės kažkaip pačios pramoksta, bet vyriškiai tai paprastai visiškas nulis būna ta tema
Gintarėtarė
2006 03 08, 14:12
Visiškai sutinku, kad drausti NEGALIMA. Nėra reikalo specialiai demonstruotis, bet ar norit kad vaikai paskui į nuogalius pirštais badytų ir žvengtų  , ar geriau lai jiems būna nuogas kūnas natūralus dalykas. Vaikai labai greitai pajaučia: jei tėvai gėdinasi, ir jie pradės gėdintis.
rupestelis
2006 03 08, 15:32
Sutinku 100 procentų  Tikiuosi, kad dauguma tėvų tokie, nors pavyzdžiui mano antra pusė tai neleisdavo net į "nykštukų namelį" sūnaus, kai atlikinėdavo gamtinius reikalus. Kol neįkrėčiau proto žinoma  Juk mokytis mažiukui reikia iš kažko...Ir tai man regis iš vyresnių vaikų išmoko "vyriškai", ne ant puoduko
Ryžulia
2006 03 08, 17:01
Mano nuomone nuogulo problema-tai pačių tėvų auklėjimo klausimas. Kaip mes patys žiūrim į tai, taip ir mūsų vaikai į tai žiūrės. Mūsų vaikui jau 6,5 metų, o jam ar mama nuoga, ar tėtis, ar jis pats-vienodai šviečia. Aišku, viskas yra paaiškinta apie visokius apsinuoginimus viešai ir visokias nenormalybes, bet šiaip, tai jis niekada nesureikšmina tokių dalykų. Ir bučiniai per tieliką jo neglumina. O neseniai, kai kilo diskusija darže, ar reikia su tokiais vaikais kalbėti apie seksą, ir pan., tai kai aš paklausiau savo berno, ar jie su draugeliais jau kalbasi "apie tai", tai jis į mane pažiūrėjo, nelabai suprasdamas, kame problema ir paklausė "mam, bet juk seksas yra gerai?  Juk be jo ir manęs nebūtų". Aišku, čia dar reikia dirbti ir dirbti mums, kol išaiškinsim vaikui visas "gyvenimo tiesas", bet aš manau, kad tai, kas yra natūralu, ir turi būti priimama natūraliai.
Gintarėtarė
2006 03 09, 13:51
Bet toks klausimukas ir man kyla: nors tikrai laisvai žiūriu į nuogybes ir pan. , ar vestumėtės vaiką kartu į pvz. nudistų pliažą.???  Vasarą taip faina lygiai be jokių dryžių įdegti...
rupestelis
2006 03 09, 14:05
nu žinok vesdavomės praeitais metais, tada jokių problemų nebūdavo, nors dabar kai kažkas spėjo paaiškinti, kad "grožybės" yra blogai, o vaikams draugelių įtaka, kaip bebūtų, yra stipri, tai reikės tikrai stipriai padirbėti  kol vėl atsiverstų. turiu šiek tiek vilties, nes vis dar miega nuogutis ir prieš miegą duodasi adomo kosiumu  man tai labai gražu
Ryžulia
2006 03 09, 14:47
o mes praeitą vasarą poilsiavome Nidoj ir ten deginomės nuogi. Ne nudistų pliaže, bet vi tik vienas kitas aplinkui nuogas žmogus per dieną praeidavo. Tai mūsų vaikis anei viena akim. O kai reikėjo paskui jau Palangoj maudytis su trumpikėm, tai oi oi oi, kiek triukšmo buvo  Mes ir patys su vyru labai nesmagiai po Nidos jautėmės su šlapiais "skudurėliais" ant kūno.
As manau,kad vaikas i nuoguma ziuri taip kaip tevai jam ji pateikia.Nemanau,kad blogai pasirodyti vaikui nuogam...Mes iki sunaus treju metu paprasciausiai nekompleksuodavom del nuogo kuno rodymo.Aisku,nevaiksciojom nuogi visa diena,bet jei sunus pamatydavo kuri nors nuoga,nepuldavom dengtis ar saukti kad nusisuktu,juk nemazai tevu taip daro,paprasciausiai nekreipi demesio,juk tai naturalus ir neisvengiamas dalykas ir joks tabu.Jis kartu ir i tualeta eidavo ir maudytis,ir nieko cia baisaus nematau,juk nedemonstruoji visu genitaliju per padidinamaji stikla.Nuo treju,jam jau pasidare idomu,pradejo skirti ka turi tetis,brolis,jis ir ko neturi mama.Karta ilekes i vonia kai maudziaus duse nustebo:-mama,tu neturi pimpio...Ir nuo to karto zino,kad pimpi turi tik berniukai.Paprasciausiai tevai turi buti atviri visame kame savo vaikui,juk kas gali jam geriau viska paaiskinti negu patys artimaiusi zmones.Kai patys nesureiksminsime to nuogumo,tai gal ir vaikai ji pamate kitur nekikens,nesitycios.
rupestelis
2006 03 16, 10:15
QUOTE(Herta @ 2006 03 16, 10:09) As manau,kad vaikas i nuoguma ziuri taip kaip tevai jam ji pateikia. taip, tikrai taip gerai, kad kaip supratau iš temos atsiliepimų, nemažai tokių tėvelių, gaila tik, kad oponuojančių nuomonės neišgirdau, bet tokiems turbūt net ir ta tema neaktuali ir neįdomi maniškis dar dabar (4,5 metų) visų-ir mamos, ir tėčio vienodai vadina-sisiukas
QUOTE(rupestelis @ 2006 03 09, 15:05) nu žinok vesdavomės praeitais metais, tada jokių problemų nebūdavo, nors dabar kai kažkas spėjo paaiškinti, kad "grožybės" yra blogai, o vaikams draugelių įtaka, kaip bebūtų, yra stipri, tai reikės tikrai stipriai padirbėti  kol vėl atsiverstų. turiu šiek tiek vilties, nes vis dar miega nuogutis ir prieš miegą duodasi adomo kosiumu  man tai labai gražu  nebūtinai tai kažkas paaiškino,tiesiog jie dabar dar kartą revizuoja ir save ir savo kūną,žmogutis ir tokio amžiaus puikiai žino kurios jo vietos intymios,jis irgi asmenybė,ir gal jam,kaip asmenybei nėra priimtina,kad visi matytų ką jis ten turi,bet jis nebijo-jis drovisi,ir kitų drovisi ir tiek.Nusiimkit,tas baimes,daugiau pasikalbėkit su vaiku ir pamatysit,sutraumuosit jei per jėgą trauksi nuo jo kelnytes,ar rodysit kitų grožybes.Leiskit jam būti tokiu,kokiu jis nori būt.
rupestelis
2006 03 16, 11:51
ar kur nors buvo minėta, kad kuri nosr mammytė per jėgą traukai ar demonstruja kažką????tikrai bent jau ne šioje temoje konkrečiai mano atveju tai tikrai žinau, kad jam "paaiškino", tai yra turiu akis ir ausis, ir matau , kas darosi, bet maniau, kad maniškis atsparus kitų nuomonei, o iki to laiko, kaip kažkuri mamytę irgi rašė, irgi buvo visai neutralus tuo klausimu. Na bet smagu kad pagaliau ir oponentų atsirado, juokinga bet įsivaizduoju griežtą stagnacinio požiūrio darželio auklėtoją, sori jei klystu
dėl dievo meilės,norit kad būtų jūsų vaikas traumuotas sužalotas,dar dievai žino koks vargšelis, tebūnie, bene man gaila, tai ir toliau būkit tokie nuskriausti, kaip jums ir norisi būti, bet įdomumo dėliai pasidomėkit šito amžiaus tarpsnio psichologija, gal kas prašviesės. O darželio auklėtoja čia buvo prie ko?Galit kaip nors paaiškinti, tris kartus perskaičiau, visvien nesupratau.
Sirenete
2006 03 16, 19:44
Labai normalu, kad vaikas šiuo metu pradeda drovėtis kitų tai natūralus asmneybės brendimo etapas. Jis pradeda apsibrėžti savo asmenybės ribas, supranta kas yra intymu, ir kiek galima prisileisti kitus žmones. Jeigu nuogumas yra normalu, tai ko mes nevaikštome nuogi gatvėse? Nereikia bėgti į visiškus kraštutinumus, kurie bet kokiu atveju traumoja vaiką. Nu nemanau, kad suaugęs vyras bus geras meilužis, kuris visiškai nereaguos į moters kūną arba prieš bręstantį paauglį mama vaikščios nuoga.
TIKESIU
2006 03 16, 22:02
Mano sunus jau leidziasi prausiamas tik teciaus  jam geda,kad einu pas ji i vonia,o kai musu sese turi bloga iproti nusirengineti  tai kai tik sese nusirengia ,tai vaikis uzsidenges akis atvaro ,jei as kitam kambary ,ir rekia sese plika  bet i ja neziuri,tipo jam geda  bet niekas nei mokino nei sake,tai mastau ar gerai ar blogai
QUOTE(Gita.N. @ 2006 03 16, 19:44) Nereikia bėgti į visiškus kraštutinumus, kurie bet kokiu atveju traumoja vaiką. Nu nemanau, kad suaugęs vyras bus geras meilužis, kuris visiškai nereaguos į moters kūną arba prieš bręstantį paauglį mama vaikščios nuoga. Del drovumo visiskai sutinku...o "nuogumas normalu" tai nereiskia,kad pradekim taip vaiksciot visur ir visada (nors kazkur kazkokios gentys taip vaiksto).Man atrodo,normalu kad mama ar tetis matomas besirengiantis,besimaudantis ir t.t. (juk nesimylintis).Nemanau,kad pries brestanti paaugli reiktu plaikstytis nuogumu.Juk kalbama apie mazesnuosius.Patys mazieji savo elgesiu,mimikomis parodys kada tas nuogumas yra normalus.Juk teveliai namie nevaiksto visa diena pliki,buna vaikas uzklumpa netycia,juk nepasikvieti vaiko specialiai ir neverti ziureti kaip "nuogaliniesi".Butent drovumas ir parodo,kad tai intymu jam,o jis asmenybe nors ir maza.Tad tevu pareiga ir yra pazinti savo vaika,bendrauti su juo kaip su asmenybe ir neakivaizdziai formuoti jo poziuri i nuoguma.Reikia formuoti poziuri ne i mamos ar tecio nuoguma,o apskritai i nuoguma,kad nebutu taip kaip rasytoje situacijoje su pasaipunais ir lakstanciais nuogiukais
rupestelis
2006 03 17, 09:41
QUOTE(alfija @ 2006 03 16, 12:14) dėl dievo meilės,norit kad būtų jūsų vaikas traumuotas sužalotas,dar dievai žino koks vargšelis, tebūnie, bene man gaila, tai ir toliau būkit tokie nuskriausti, kaip jums ir norisi būti, bet įdomumo dėliai pasidomėkit šito amžiaus tarpsnio psichologija, gal kas prašviesės. O darželio auklėtoja čia buvo prie ko?Galit kaip nors paaiškinti, tris kartus perskaičiau, visvien nesupratau. darželio auklėtoja, būtent stagnacinio požiūrio-tai jus turėjau omeny, nes mintis dėstot taip  atsiprašiau, jei tiksliai nepatspėjau jūsų profesijos, bet dėl požiūrio tikrai nepasirikau  . Aš tai savo ruožtu niekaip nesupratau, ką reiškia "sužalotas" vaikas, nes nei savo žinutėse, nei kitų normaliai, laisvai mąstančių žmonių, niekaip to žalojimo ar skriaudimo neįžvelgiu, o jei jums kažkur vaidenasi kelnių tempimas nuo vaiko, tai manau tikrai reikia pasigydyti  ką dar aš galėčiau jūsų atveju pridurti, o su mano vaiku tai tikrai bus viskas gerai-jis pasirinks savo kelią, aš tik stebiuosi ir bandau aptarti su jumis situaciją. QUOTE(Gita.N. @ 2006 03 16, 19:44) Jeigu nuogumas yra normalu, tai ko mes nevaikštome nuogi gatvėse? Nereikia bėgti į visiškus kraštutinumus, kurie bet kokiu atveju traumoja vaiką. Nu nemanau, kad suaugęs vyras bus geras meilužis, kuris visiškai nereaguos į moters kūną arba prieš bręstantį paauglį mama vaikščios nuoga. Tai ką, nuogumas tai nenormalu, iškreipta, gėda??????va taip ir susiformuoja kompleksai.... dėl meilužių -būtent kai teigiama, kad "tai"-nuogumas, dar kažkas yra gėda, nenormalu ir bjauru-tai ir sudaro aplinką susiformuoti neigiamam požiūriui ne tik į savo, bet ir į priešingos lyties kūną. Žinot buvau( nes esu pakankamai lietuviškai drovi )apakus viešėdama Kipre-tėtis prie 3-mečio ar keturmečio na dabar neprisimenu tiksliai bet ar tai krūtinę mamai glamonėjo ar tai panašiai-tai yra tai jiems ne tabu, nors nemanau kad visą lytinį aktą vaikams demonstruoja  . Ir ką jūs sau galvojate -kipriečiai iš mano sutiktų vyrų yra tikrai geriausi meilužiai-juos matyty jau tėčiai "apšviečia" ta tema. O jūs miela alfija ir gita, turbūt vis dar prie tamsos mylitės  užjaučiu
Kutuliukas
2006 03 17, 19:17
QUOTE(rupestelis @ 2006 03 17, 09:41) Tai ką, nuogumas tai nenormalu, iškreipta, gėda??????va taip ir susiformuoja kompleksai.... Normalu, bet intymu. Tuo ir ypatingas, kad jį gali pamatyti ne kiekvienas....ne dėl gėdos, o todėl kad neskirta viešam demonstravimui kaip eilinis eksponatas  ....tai čia aš taip mąstau, bet ne tai norėjau pasakyti...labai siūlau nuleisti toną, nepulti įžeidinėti ir kalbėti ne tik emocijomis, bet ir argumentais ar dar kuo... Ta proga primenu ištraukas iš SM taisyklių: | ! |
| Draudžiama:
1. Skelbti informaciją, kurioje kurstoma: 3) informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; 4) įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu;
3. Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes ("varančias ant asmens"). Net jei buvo ginčytasi, netgi jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
|
Aš tai sutinku kad reikia stebėti natūralią vaiko raidą...ne vieną kartą skaičiau, kad apie 4-5m vaikai pradeda domėtis savo ir kitų kūnais...sisiformuoja kažkoks drovumas...t.y. čia mano ir tik man...kažkas panašiai...Aš nebedemonstravau savo natūralaus nuogumo kai sūnui buvo 3,5m. Iki tol visiškai laisvai jausdavausi, bet kai pamačiau sūnaus tokius gilius žvilgsnius...pagalvojau, kad jau gana, kad kiekvienas kažką turim turėti tik savo ir tik sau...Nuo to laiko vyrui buvo perleistas maudynių malonumas...Aš nuo sūnaus nesislepiu, bet stengiuosi turėti savo privatumą...ta prasme jei aš vonioj tai sūnus turi palaukti kol aš išeisiu, o ne įeiti kada panorėjęs...jei aš rengiuiosi kambary, paprašau kad jis pabūtų kitame...ir tai darau visiškai natūraliai...negėdijančiai... Nors mes su vyrų bučinukus dalinam viens kitam prie sūnaus, į tai jis reaguoja natūraliai... Mano nuomonė kad kiekviena šeima turėtų atrasti savus intymumo barjerus ir jais vadovautis...Ir nėra ir nebus čia vieningos nuomonės apie tai...taigi nesipykit
rupestelis
2006 03 20, 10:02
Ačiū, norėjau tik paprašyti, kad tema būtų ištrinta, nes pakankamai "slidi" ir manau per sunki lietuvaičiams ir visai nesinori pyktis ir :varyti" viešame forume, nors tiesiogiai pasikalbėti ta tema būčiau visai nieko prieš  Ką mano kitos merginos?  Dar kartą atsiprašau už viešą kitų ižeidinėjimą  bjauri esu tikrai, ypač kai "užkliudomas" mano vaikas, nors manau, kad bet kuri mama "galvą nukąstų" už vaiką...
kniuksė
2006 03 27, 16:43
QUOTE(Getter @ 2006 03 18, 13:46) Mano nuomonė kad kiekviena šeima turėtų atrasti savus intymumo barjerus ir jais vadovautis...Ir nėra ir nebus čia vieningos nuomonės apie tai...taigi nesipykit  As visiskai pritariu. Musu seimoje viskas vykstas lygiai taip pat. O kazkas cia norejo isgirsti oponentu nuomone, bet kai atsirado oponentu iskart nutare paprasyti istrinti tema...
Donatuke
2006 05 29, 16:56
[Hm... esu čia tik naujokė, bet man šie forumai pradeda patikti.. yra tikrai karštų temų.. pavyzdžiui šita.. privertė net susimąstyti.. mano mergytei jau 6metai.. kelis kartus (kai dar jai buvo kokie 4 metukai) maudžiausi kartu su ja.. būtent tuos atvejus šiandien ji labai prisimena.. tai lyg mamos ir dukros paslaptis.. vis tečiui giriasi... o dabar jau senokai turim taisyklę, kurią jau čia girdėjau: jei vonioje prausiasi kuris nors šeimos narys, įeiti galima tik pabeldus ir gavus sutikimą.. Žinoma, jei kambaryje persirengiu, ir tuo metu užeina mažoji nepuolu panikuoti ir jos vyti, natūraliai baigiu ka pradėjau.. ir ji reaguoja i save bei i suaugusiuosius labai ramiai.. nemanau kad užaugusi ji gėdysis nuogo kūno.. jis nėra tabu.. bet supratimas kad apsinuoginus galima buti tik prie artimu šeimos narių jau susiformavęs.. nera normalu jei vaikas prie svečių pradeda lakstyti nuogas(kalbu apie vaika nuo 3-4metų) kūdikiams tai aišku išimtis.. Ir mažas ir didelis turi gerbti savo kūną, savo privatumą ir savo intymumą.. kitaip visi šie žodžiai neteks prasmės.. kas per daug tai nesveika.. ir nelabai čia į temą buvo komentarai apie mylėjimąsi tamsoje.. Nuo šviesos ar nuo tamsos mylėjimosi kokybė nepriklauso.. viskas priklauso nuo jausmų ir noro tai daryti..
Su pagarba, Naujokė mama
rupestelis
2006 06 05, 10:41
Man atrodo, tai yra tai , ką aš ir norėjau jam pasakyti, regis, likau išgirsta ir tai mane džiugina, kad mano žodžiai, elgesys turi sūnui ne mažesnės įtakos, nei draugų. iš tiesų negi manot, kad normalu, kai vaikai kikena pvz. netyčia pamatę kito nuogumą?ar pliaže? Juk nepamirškim, kad būtent mes ir skiepijam tokį požiūrį. gaila aišku...Kol pats vaikas supras, kad nuogas kūnas yra gražus, turės praeiti koks 15-ka metų...
kad vaikas suprastų jog nuogas kūnas yra gražus,gali praeiti ir dar gaugiau nei 15 metų,svarbiau būtų,kad vaikas suprastų kad nuogas kūnas nėra gėdingas,bet jį reikia demonstruoti ne visusr ir ne visiems. Papildyta:Patieška ,ačiū
Kutuliukas
2006 06 05, 11:37
Pirma - asmeninio pobūdžio (o tiksliau pasižodžiavimo) žinutės pašalintos arba redaguotos. Tema tikrai ne apie "dėkingumą" už "patarimus". Antra - primenu taisykles. Norisi, kad šioje temoje to nebereikėtų.
| i |
| 1. Bendros nuostatos ir rekomendacijos:
2. Nekreipkite dėmesio į provokotarius. Neerzinkite jų ir neatsakykite jiems tuo pačiu, net jei manote, kad jus įžeidė - dėmesio stoka savaime slopina audringą diskusiją. Visa kita - jau moderatoriaus arba administratoriaus darbas.
2. Pažeidimai ir apribojimai
Draudžiama:
1. Skelbti informaciją, kurioje kurstoma: 3) informacija, šmeižianti, įžeidžianti žmogų, žeminanti jo garbę ir orumą; 4) įžeidžianti arba kenksminga bet kurio asmens atžvilgiu; 3. Naudoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, grubaus tono žinutes ("varančias ant asmens"). |
rupestelis
2006 06 05, 11:48
QUOTE(alfija @ 2006 06 05, 11:34) svarbiau būtų,kad vaikas suprastų kad nuogas kūnas nėra gėdingas,bet jį reikia demonstruoti ne visusr ir ne visiems. [ tai būtent tai ir norėjau visą laiką pasakyti. pagaliu victory
SUPER HERA
2006 07 10, 21:13
mano nuomone vaikas nepriklausomai nuo lyties ir amžiaus neturi gėdytis savo nuogumo ar stebėtis pamates nuogus tėvus.6 m sūnui,jis nuo 4 m žino visa savo anatomija-širdelė,skrandukas,kojos,rankos, peliukas-nes b ar kaip kitaip nepavadinsi-.ir t.t .visi organai ir kūno dalys kažką veikia.vat lygindavau sūnui ,,žmogus panašus i mašinytę.detales keisti reikia,benziną ir t.t jei meistrui nėra gėda tvarkyti mašinos ir negėda ją ardyti,kodėl žmogus gėdijasi nusirengęs rūbelius?toliau savo vaikui pasakojau,kad tortu kepėjes nemokėdamas tokio darbo mašinų neardo.taip ir bet koks dėdė-teta nenurengia svetimam vaikui rūbelių.savo vaiką nurengia tik mamytė tėtis .ir dar kartais daktarai,.lygiai tą patį jau aiškinu ir dukrelei. žaidimo forma vaikai pažysta aplinka ,tai taip ir mokau juos. šešiamečiui sūnui tebeprausiu pati lytinius organus.abu priimame itin normaliai šią procedūra.rengiamės prieš vaikus abu su vyru,atsakau į visus jiems rūpimus klausimus-kodėl pas tėveli peliukas plaukuotas arba nėra krūtų....mūsų šeimoje nėra ir nebus tabu nuogumas. vaikai tikrai iki mokyklos turi sužinoti kuo daugiau subtilių sakyčiau,intimių dalykų.kad bendraamžiai kaip nors iškreiptai to neperpasakotu ar neišgasdintų. jei iš darželio ar mokyklos sužino ką nors netinkamo,būtina išsamiai išsiaiškinti,patikslinti vaiko žinias.net parodyti vertėtų mažo jo nuogo leliuko foto , paaiškinti,kaip auginote ,maudėte ir dabar reikia jums savo vaikutį apžiūrėti-gal purvinas jis,gal kokia popa yra.pasmasažuoti reikia,kad būtų stipresnis ir pan rasti proga nurengti jį ,apraminti ir t.t
Shpingelita
2006 07 19, 15:33
Mano berniukui jau 3 metukai. Jis supranta, kad "mamytė neturi pimpiuko", o kai maudydavosi vonioje kartu su tėveliu, mėgdavo pačiupinėti.  Bet nepuldavom jo barti, juk vaikas domisi šiaip ar taip. Bet ir neleisdavom per daug čiupinėti. Dabar jis maudosi vienas, ir ne dėl to, kad neleistume čiupinėti ar žiūrėti, bet todėl, kad jis taip nori. Taip ir dėl nuogumo. Kai eina miegoti, jo paklausiu, ar nori miegoti nuogas, ar su triusikėliais. Jis pasirenka, būna visaip. O prie jūros pats dėdavosi triusikėlius, kad jo pimpiukas nenušaltų. Prie svetimų žmonių nelaksto nuogas, tik prie savų. Ir to jo niekas nemokino. Jis pasirinko pats. Neskatinu ir neslopinu. Vaikas, manau, pats pasirinks, kas jam priimtina. Juk tokiame amžiuje labiausiai patinka daryti tai, ko neleidžia.
kriskol
2006 09 24, 20:43
 Gera tema.Aš niekada nesislėpdavau specialiai nuo vaiko kai vilkausi,tiesiog nusisukdavau.Vieną vakarą gulim tryse lovoj,aš vyras ir vaikas,Gabi atsisuka ir sako:-"Žinot man jau papukai auga".Mes pradėjom juoktis,kad dar per anksti,bet paaugus tikrai pradės augti.O ji:-"auga,auga,kaip pas mamą". O kai velkuosi nusisukus, sako:-"Mamą vilkis,vilkis, aš nežiūrėsiu" Kai pati velkasi prašo,kad ir mes nežiūrėtumėme, bet problemos nedarau, nes maudom visą laiką su vyru kartu ir ji mielai leidžiasi prausiama abiejų, ir stovi nuoga prieš mus, ir visai nerausta.Truputėlį drovumo mergaitė turi turėt, bent jau aš taip manau.
daiwyte
2006 10 01, 19:57
mes taip pat nesisliapiam nuo vaiko,na nebent tevelis kazin ko drovisi truputi  ,taciau problemu del to kolkas nera.Net kai Palangoi buvom tai vaikas iki isteriju rekdavo kad ir triusikelius nuimciau jis nori but nuogas prie vandens ir viskas.Ir maudytis einam kartu,ir net i tuoleta kartais eina paskui irnet kartais pamato moteriskas dienas ir tai vaiko negedija niekas
ore|gano
2006 10 05, 12:02
QUOTE(Gita.N. @ 2006 03 16, 19:44) Labai normalu, kad vaikas šiuo metu pradeda drovėtis kitų tai natūralus asmneybės brendimo etapas. Jis pradeda apsibrėžti savo asmenybės ribas, supranta kas yra intymu, ir kiek galima prisileisti kitus žmones. Jeigu nuogumas yra normalu, tai ko mes nevaikštome nuogi gatvėse? Nereikia bėgti į visiškus kraštutinumus, kurie bet kokiu atveju traumoja vaiką. Nu nemanau, kad suaugęs vyras bus geras meilužis, kuris visiškai nereaguos į moters kūną arba prieš bręstantį paauglį mama vaikščios nuoga.
ore|gano
2006 10 05, 12:25
QUOTE(rupestelis @ 2006 06 05, 11:48) Mielasis Rupesteli, pastebejau, kad daugeli temu, kuriose dalyvauji, paverti kazkokiu kovos lauku, lyg tycia bandydama isprovokuoti pasnekoves, puoli i asmeniskumus, izeidinejimus ir kitom negraziom priemonem bandai ipirsti savo "negincytinas" tiesas  Ir tikrai niekas nekliudo tavo vaiko, kaip bandei teisintis Tiesiog samoningai ieskai "oponentu", kad veliau galetum kibti jiems i gerkles  Cia gal koks naujas bendravimo budas  ? Bet man jis labai ne prie dusios Sorry, kad ne i tema  , bet manau buvo jau pribrendes reikalas
liuce27
2006 10 06, 16:54
Nieko cia tokio su tuo nuogumu jis tiesiog nori save isanalizuoti juk jis jau asmenybe.
Kipsiuke
2007 02 17, 17:11
QUOTE(Juste27 @ 2006 10 06, 18:54) Nieko cia tokio su tuo nuogumu jis tiesiog nori save isanalizuoti juk jis jau asmenybe.  del va sito tai tikrai sutinku, nes nuo1-3metu panasi tema buvo,tai ten baisu
neringyta
2007 05 25, 03:07
atsitiko toks dalykas mano seimyneleje Musu vyresnes dukros aplankyti atejo draugas,jam(27m)o musu maze 3m3men.katik po duso su ranksl.ir labai laiminga,pamaciusi vyresneles drauga nuokute atbego  Jam SOKAS,jis pasake vyresnelei,kad tevams reikia susimastyti nes tai negerai Mano supratimu tai tokio amziaus vaikai nieko dar nesupranta apie ta nuoguma,ir dabar as pati esu pasimetusi,kas teisus Juk ji nelaksto nuoga kiek viena karta kaip jis ateina,bet tik si karta taip nutiko
Aniukes mama
2007 05 25, 10:29
QUOTE(neringyta @ 2007 05 25, 05:07) atsitiko toks dalykas mano seimyneleje Musu vyresnes dukros aplankyti atejo draugas,jam(27m)o musu maze 3m3men.katik po duso su ranksl.ir labai laiminga,pamaciusi vyresneles drauga nuokute atbego  Jam SOKAS,jis pasake vyresnelei,kad tevams reikia susimastyti nes tai negerai Mano supratimu tai tokio amziaus vaikai nieko dar nesupranta apie ta nuoguma,ir dabar as pati esu pasimetusi,kas teisus Juk ji nelaksto nuoga kiek viena karta kaip jis ateina,bet tik si karta taip nutiko Mano manymu čia problema tame, kad tas vaikinukas buvo auklėjamas pagal senuosius principus, kai nieko negalima. štai dėl to jis pasijuto nesmagiai ir nenatūraliai, o mergaitė juk nieko blogo nepadarė, nes tai jai natūralu ir priimtina. Tačiau su savo vaiku ta tema reikia pakalbėti ir mėginti išaiškinti kur ir kam geriau nerodyti savo nuogumo. Mano mergaičiuke tai kartą prieš mūsų svečią pasikėlė sijoną, aišku, puo juo buvo triusikėliai, bet mes su vyru paprašėm, kad pasistengtų daugiau taip nedaryti, net jei kas ir paprašys. Prašymas buvo labai laiku, nes grįžus po kelių dienų iš darželio pasakojo, jog vyresnis berniukas iš darželio prašė parodyti putytę...
mama_gulbe
2007 05 25, 12:44
QUOTE(Aniukes mama @ 2007 05 25, 11:29) Mano mergaičiuke tai kartą prieš mūsų svečią pasikėlė sijoną, aišku, puo juo buvo triusikėliai, bet mes su vyru paprašėm, kad pasistengtų daugiau taip nedaryti, net jei kas ir paprašys. Prašymas buvo labai laiku, nes grįžus po kelių dienų iš darželio pasakojo, jog vyresnis berniukas iš darželio prašė parodyti putytę...  nu cia tai baisu  tie vaikai is smalsumo visko prisigalvoja kai maziui buvo 2 metai, buvo karsta vasaros diena, as gristu is darbo ir ziuriu kieme stovi mano pyplys visas nuogas ant didelios smelio kruvos  ir visas toks rudas rudas nuo purvu a siaip tai nereklamuojam to nuogumo, dabar namie tai su maikute ir trausais, miegot tik su trauzais patys ir apsirenge minimaliai net tabu nei ne tabu tas nuogumas
Nu mes irgi kazkaip ta nuoguma labai jau naturaliai priimam, nei patys slapstomes nei vaikas slepiasi  tiek i tualeta tiek i vonia eidami nesirakinam ateina pabuna kiek jam reikia pasneka ka nors apie bile ka ir eina savo reikalais, tik kai jau dideliu reikalu eina i wc, tai visada papraso duris uzdaryt ir uz ju palaukt  tai naturaliai ir pas mus neina. Nesinori is to daryt problemos, juk kas naturalu ir turi buti naturalu Vaikas sako kad mergaites, kai uzauga turi papukus o berniukai visada turi pimpaliukus o kas ten pas mama vietoj pimpaliuko, kazkaip dar neklause  tiesiog mama mergaite ir neturi pimpaliuko O prie svetimu tai ir pats kazkaip nenuogineja nes mato kad ir mes tik apsirenge prie kitu bunam
neringyta
2007 05 26, 04:33
labai aciu Aniukes mamytei, mes pakalbejome su visa seima,ir manau ,kad viskas issisprende i gera  ir Rusnytei pasakeme,kad niekomen taip daugiau nedarytu ACIU
Aniukes mama
2007 05 26, 08:50
QUOTE(neringyta @ 2007 05 26, 06:33) labai aciu Aniukes mamytei, mes pakalbejome su visa seima,ir manau ,kad viskas issisprende i gera  ir Rusnytei pasakeme,kad niekomen taip daugiau nedarytu ACIU  Prašom, į sveikatelę
kuziukas
2007 05 26, 13:47
Musu seima turbut nudistai  ,o dar dabar ,kai taip silta,tai net negalvuojam rengtis namie
Aniukes mama
2007 05 29, 10:31
Mes irgi per tuos karščius nesirengiam namuose, na, gal Ievos ir Adomo rubais nelakstom pastoviai, bet nesistengiam namuose diegti gėdos savo kūnu požiūrio. Jei tėvai į tai žiūrės sveikai, tai ir vaikui susiformuos sveikas požiūris į tuos dalykus, bet šalia mokom, jog visuomenėje yra nusistovėjusios visokios normos, kurių reikėtų laikytis. Šeimoje laikomes tokios požiūrio, gyvenk ir leisk gyventi kitiems. Na, gali elgtis taip kaip tau patinka jei tik tuo tu nesudarai diskomforto ar kokios žalos aplinkiniams. Tai ir mažoji dabar supranta, jog nuogutė gali lakstyti namuose, tol kol mes namuose vieni, prie svečių jau būtų negerai, nes tuo priversi juos pasijusti blogai ar nejaukiai.
rupestelis
2007 05 29, 13:31
QUOTE(neringyta @ 2007 05 25, 03:07) atsitiko toks dalykas mano seimyneleje Musu vyresnes dukros aplankyti atejo draugas,jam(27m)o musu maze 3m3men.katik po duso su ranksl.ir labai laiminga,pamaciusi vyresneles drauga nuokute atbego  Jam SOKAS,jis pasake vyresnelei,kad tevams reikia susimastyti nes tai negerai Mano supratimu tai tokio amziaus vaikai nieko dar nesupranta apie ta nuoguma,ir dabar as pati esu pasimetusi,kas teisus Juk ji nelaksto nuoga kiek viena karta kaip jis ateina,bet tik si karta taip nutiko tai tas vyresnėlės draugas traumuotas tikrai-gal vaikystėj  - va jums ir perdėto nuogumo negatyvizavimo rezultatas...man tai labai gražu nuogas kūnas, ypač mažiukų o maniškis-jau atsigavęs-mūsų nebesidrovi, jau ir kaimynui pasakęs, kad mano mama nesijuokia iš..., tai jau ir anas taip nebesidrovi, būna sode abu murkdosi baseine ...be nieko...žinoma prie svetimų nenusirenginėjam, bet aš ir sūnus miegam nusirengę, vyras mus vadina nudistais  na nejaučiu diskomforto vaikščioti prie artimiausių žmonių ievos kostiumu, ir vaikinukas toks pat na-kiekvienas renkasi, kaip patogiau, tiesiog esu prieš perdėtą nuogumo negatyvizavimą, kai sakoma, kad "ten"-bjauru, negražu ir reikia slėpti juk galima ir kitokia, žmogiška forma mokyti slėpti nuogumą, jei jau jo taip bijome
Martynos mama
2007 05 29, 14:06
Na, musu seimyneleje yra trys mergickos ir vienas vyrukas. Tai tevelis, kad ir kaip karsta bebutu, su trumpikem laksto. O mes, miegam savo lovose visiskai plikutes. Ir negaliu pasakyti, kad kada butu iskilusios kokios problemos. Net ir budami svetimoje vietoje, jei labai karsta, merginas migdome tik su triusikeliais
Aš kai augau, tėvai savo nuogumo neslėpė: juk papuola situacijų, kai gali pamatyti nuogus tėvus, pvz.vonioje ar persirengiant. Man tai tiko. Visiem aišku kas kokias kūno dalis turi  . Panašiai auga ir mano mažius. Papuola kad užmato mane nuogą, bet nelabai reaguoja, o kartais tik santūriai nusisuka  . Aišku mes aiškinam kada ir kur ir su kuo tokia išvaizda galima. Nors darželyje jau sugebėjo savo pimpaliuką parodyti vaikams  . Oi ilgai mes apie tai diskutavom
Niekada nesusimasčiasu dėl to nuogumo. Niekada šeimoj nebuvo slepiamas tas nuogumas. Vaikas juk mato kai mama er tėtis persirenginėja, arba kai vaikšto su naktinukais. Arba kai maudosi, vaikui didžiausias malonumas nutrinti tėtukui nugarą arba mamytei. Pats vaikas nuogas nevaikšto po kambariu ar ten nerodo savo "pelytės". Žodžiu, viskas pas mus šeimoje nesureikšminama.
|
|