Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikas ir nuogumas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 3 iki 7 metų
Pages: 1, 2, 3
camarada
Mes irgi niekada nesureikšminome nuogumo. Mergaitės ateina į vonią ir kai aš ir kai tėtis maudosi. Juk atsiranda daug neatidėliotinų klausimų ar reikalų. biggrin.gif Juk neversi vaiko stovėti už durų ir šūkauti. Tačiau yra aiškinama, kada galima ir kada negalima būti nuogam.
Be to, aš niekada neleisiu vaikui lakstyti pliaže nuogam. Ir tik todėl, kad nežinai į ką gali įsisėsti, o be to ir pats smėliukas nėra toks švarus. Gerai, aki vaikas didelis ir žino, kad sėdėti galima tik ant dekio, o mažiukui juk nepaaiškinsi.
Lora12
na as apti siaugau su lietuvisku drovumu ir man tas tikrai maiso, nors dabar gyvenu ne LT, bet cia saunoj vis dar negaliu visikai pliak sedet, nors cia taip visi elgiais as butinai turiu bt su rankluosciu ir as zinau kad tai yra mano problema, todel savo vaikaim to neskiepiju, nes jie auga sioje visuomeneje kur nuogas kunas yra savaime suprantamas dalykas, tai ir namie vaikai dar mazi tai daznai is paskos visur vaiksto tai mes nieko ir neslepiam, tuo labaiu, kad einam i baseinus, kuriuose nevisur yra atskirai moterim ir vyram, ar nuejus i pliaza, dukra tiesiog stovi ir persirengineja, nes cia visi taip elgiasi, man zinoma pirma kart atvaziasu ir pamacius soka gavau, todel nenoriu, kad mano vaikai ir turetu si kompleksa. Nors mano dukra visad miega su pizama, bet del to, kad jai daznai salta ir ji pati taip nori, zinoma nuoga i kiema ji niekada nebega, nes zino, kad taip nieks nesielgia tai kodel ji tai turetu daryt
Egle22
As pati buvau gana puritoniskai auginta - nuogus zmones maciau tik moteru pliaze lotuliukas.gif Nemanau, kad tai yra gerai, sveika ar normalu.

Mes namie nuogi nepusryciaujame, bet vyras tikrai nepuola dangstytis, jei 7 metu dukra aptinka i besirengianti blush2.gif Vaikai kartais patys nusimeta rubus ir nuogi po namus laksto thumbup.gif Nuogi laksto po ir sodyba, kai susigalvoja. Bet tik prie savu.

Paaiskinau, kad ne visi zmones megsta ziureti i nuogybes, todel butu mandagu 'plikos dubces' smile.gif kitiems nedemonstruoti tongue.gif

kiwi*

mes tik gimus susitarėm,
kad vonios reikalai - vonioje, bet ne kur kitkur 4u.gif
rasavait
man si tema pastaruoju metu labai aktuali,mat su teveliu esame apsoliuciai skirtingu nuomoniu smile.gif

Mano nuomone 4metu vaiko nuogumas tikrai nera nepadoru gedinga ir pan. Zinoma sitame amziuje as ji jau pradedu mokinti,kad reik belstis kai mama vonioje,kad svetimiems pimpiuko rodyti nereikia ax.gif

o maniskis aplamai toks kategoriskas,prisigaude kazkokios nesamones,kad is tokio laisvamaniskumo,po to ir uzauga tie kur vaiksto su juodais plosciais po parkus blink.gif

tenka paisyti jo nuomones ir nuoguma slepti griesciau nei as tai daryciau naturaliai,nes piktis kas kart kai vaikas sukaites nusimeta drabuzius,irgi nieko gero schmoll.gif

manau kiekviena mama tiesiog sirdim jaucia ta laika ta riba kada galima,o kada jau nereiketu. tongue.gif
Kristine
Besimaudydami ar rengdamiesi nuo keturmecio niekada nesislepiame ir duru neuzsidarome, nes tikrai tam nematome reikalo smile.gif kai ateis laikas, jie patys nores daugiau privatumo ir tai bus gerbiama, taciau dabar neleisti vaikms lakstyti nuogiems po namus, manau nera reikalo smile.gif Kaip tik, man atrodo, reikalingas sveikas poziuris i zmogaus kuna, ir nenoreciau, kad mano paauge sunus krizentu pamate nuoga moters kuna.
raketa
As savo vaikui irgi leisdavau pabuti plikam, bet tik kol sauskelnes an uzpakalio buvo, o dabar kai jau toks didelis as nemanau, kad grazu butu begioti plikam po namus schmoll.gif , kai uzaugs ir su drauge zais tada sutinku, bet pas save namie to nenoriu doh.gif ,vajei kai ypras vaikscioti plikas ir kai jam bus kokiu penkiolika, o neduok Dieve ir dvidesimt, tai as ka pirti turesiu namie pasistatyt g.gif juk visi pliki bus lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif as manau, kad vaikas turi suprasti kur ir kada reik ta nuoguma rodyti mirksiukas.gif . Mano tevai niekada nevaiksciojo pliki pries mane ir patikekit as nebuciau norejusi, kad mano tevas nuogu ... vaiksciotu po kambarius user posted image
torika
Namuose nuogi nevaikstom, ir nepropaguojam, bet aisku visokiu neticiuku buna kai vaikas gali pamatyt ( vonia, perserengimo metu) bet niekada to nesureiksminam, pliaze sunus su glaudem ir laksto ir maudos, nemanau , kad net ir vaikas "pliku" uzpakaliuku labai estetiskai atrodo, o ka jau kalbet apie higiena...
ALLUREs
mŪsų šeimoje vienintelis nuogalius yra mažylis jis nemėgsta ap.kelnaičiu kai buna prie lango su nuoga pele tai jau net nervas ima ,nes kaimynai turbut geriau zino kaip pele atrodo nei tevai ,tai beprotiskai kovoju kad prie lango su nuogu nebutu ,jei nori žiuret -dėkis triusikėlius ,ir nžn kodel jam jie taip nepatinka mes su vyru nei nuogi vaikstom net kai karsta su apatiniais ,o jis tik sugryžta namo ir viska nusiima ,gerai kad nors maikutes nemoka nusiimt ax.gif
editalč11
susiduriau su tokia problemele.as turiu du berniukus, sesuo turi dvi mergytes, visi jie daug maz pametinukai nuo 2m iki 6m. siandien buvome prie upes mudvi su vaikais ir plius mudvieju mama, vaiku senele.vaikuciai zaisdami po vandeni susislapino visas sausas kelnaites ,tai as savo berniukus paleidau plikais peliukais salia savo sesers mergaiciu,vienai 2-ji kitai 6-i, maniskiai per viduri.tai gavau labai griezta mamos t.y. vaiku seneles pastaba:kodel leidziu savo vaikams lakstyti nuogiems salia kitos lytie atstovu t.y. mano sesers duryciu.sakau kad nematau cia nieko keisto,jie juk vaikai ,cia gi naturalu,kam ivaryti vaikams kompleksa jau nuo pat kudikystes del skirtingu lyciu.cia gi tokia zmogaus anatomija ir ko cia gedytis.tai mane apsauke,tipo kad blogai aukleju savo vaikus ,kad blogai auginu tipo uzaugs dar kokie pederastai(va taip man ir pasake).zinoma galejau tuoj pat susibarti,bet kaip tik buvo mano gimtadienis ir gavau nuo jos dovana , tai kazkaip nenorejau bartis ,vien is mandagumo, bet jei tai kartosis tikrai netylesiu ,nors ji ir yra mano mama. taip gaunasi ,kad nuo pat ankstyvos vaikystes negali berniukai matyti nuogu mergyciu ,ir atvirksciai. ar tai normalu ,ar cia informacijos trukumas, kaip man elgtis toliau su tokia mano motinos nuomone, galeciau ja pasiusti ant triju raidziu (jei butu buvusi svetimas zmogus ,gal taip ir buciau pasielgusi ),bet cia mano motina ,man su ja dar reiks ilgai bendrauti, ir gyventi. g.gif
editalč11
savo semoje nuogumo nesureiksminu, niekada nedraudziu po kambariu palakstyti nuogiems ,man jie net linksmesni pasidaro,kai nusirengia,pajaucia laisve , kokie atejo i si pasauli ,tokiems ir yra malonu buti. zinoma ne prie sveciu, ne kieme, kur uz tvoros judri gatve. mudu su MB duru neuzdarinejam vaikui po nosies kai esame vonios kambaryje,nes tualetas ir duso kabina yra bendram vonios kambary. kai maudomes ,kai rengiames vaikai visada salia smirineja ,ir jiems nuogas kunas ,ne kazkokia geda ,ne kazkas draustina,o visai normalus reiskinys. niekada pirstais nebado ziuredami teliko pamate nuoga motery, niekad pirstais nebado pamate savo pusseseres plikas prie vandens telkinio. cia yra tokia zmogaus anatomija, kaip rankos ir kojos ,taip ir lytiniai organai, ir ko ju gedytis. manau kad kuo anksciau vaikas suzinos ,kas yra kitos lyties atstovo kelnese, tuo maziau bedos turesime vaiku brandoje, arba isbege i lauka is smalsumo nesitrainios po balkonais ir neprasynes kitu parodyti kas tavo kelnes gyvena. doh.gif
JulieTa
Iš esmės manau, kad viskas turi savas ribas - nuogumas taip pat. aišku,kad išlipus iš vonios galima pavaikščiot pusnuogiam, arba atsikėlus... bet iš esmės, kai nuogi po namus staipoi, man nėra nei gražu, nei patogu, todėl to nepropaguojam. bet drausti tą irgi be ryšio... rolleyes.gif
JulieTa
jei klausi, tai mano nuomone turėtumei paaiškinti savo poziciją ir nuomonę. lengviausiai yra smerkti, ar siūsti ant trijų raidžių. bet viską ką darai jos manymu ne taip, pagrysk, išsakyk savo mintis. taip manau bus lengviau ir tau ir jai gal šiek tiek... unsure.gif
Pelene
Na, vaikai nuo 3metuku jau pradeda jaust geda, suprati, kad mergytes skiriasi nuo berniuku. Tad as savo vaiku neleisciau begiot be triusikeliu schmoll.gif Juk Tavo drauges vyresnioji mergyte net 6metu, o Taviskis vyresnelis beveik 4metis. Bet kiekviena mama elgiasi kaip jai atrodo geriausia.
Nireglina
Pas mus yra atvirkštinis variantas. Kai mano vyresnėlis (4 m) būna pas senelius, mano mama dažnai leidžia jam nuogam maudytis tvenkinyje, nors kartu būna ketvirtokė mergaitė. Man tai negražu ir su mama dėl to net pykstamės.
Net nežinau kaip būčiau pasielgusi tavo atveju. Turbūt nebūčiau leidusi vaikams lakstyti nuogiems g.gif Man apskritai tai negražu. Ne vien dėl to, kad šalia yra vyresnių mergaičių.
Gerai, kad nesiginčijai su mama. Ypač kai jos nuomonė tokia kategoriška. Nemanau, kad būtum jai ką nors įrodžius.
Alta
O aš nedraudžiau savo dukrai nuogai lakstyt, nes nemačiau (ir nematau) tame nieko gėdinga. Užaugo normali mergina. Nedarykim problemos ten, kur jos nėra, kam vaikams papildomi vidiniai kompleksai?
editalč11
QUOTE(Pelene @ 2008 07 26, 19:04)
Na, vaikai nuo 3metuku jau pradeda jaust geda, suprati, kad mergytes skiriasi nuo berniuku. Tad as savo vaiku neleisciau begiot be triusikeliu schmoll.gif  Juk Tavo drauges vyresnioji mergyte net 6metu, o Taviskis vyresnelis beveik 4metis. Bet kiekviena mama elgiasi kaip jai atrodo geriausia.
*

ne drauges mergaite ,o mano sesers mergaite 6m , ir musu vaikai nuo kudikystes visur kartu, mes labai artimai bendraujam . bet tas dalykas kad jie nuogi prie vandens telkinio ,tai uzkliuvo mudvieju motinai t.y. vaiku senelei, ne mano sesei
sena niekšė
močiutė gal ir liguistai reaguoja, bet mano nuomone, vaikai nuogi prie vandens telkinių -- negražu ir nehigieniška. kaip yra drabužėliai namams, miegui, laukui, taip pat yra maudymuisi. reik tik turėti tinkamus.
sena niekšė
žiūrint ką nuogam veikti. palakstyti galima, bet neilgam. nes turim vieną konkrečią problemą -- sūnus tingi rengtis dry.gif tai jeigu po vonios neliepsi apsirengt, tai ir neapsirengs.
o šiaip neturiu nieko prieš nuogumą namie. vyras tai beveik nudistas -- miega tiktai nuogas, o atsikėlus apsirengti tikrai ne pirmas darbas. pati rengdamasi ar vonioj nuo vaiko nesislepiu, bet plika dziundze po namus neblūdinėju -- nesijaučiu komfortiškai.
Lotyna
QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 27, 16:41)
žiūrint ką nuogam veikti. palakstyti galima, bet neilgam. nes turim vieną konkrečią problemą -- sūnus tingi rengtis dry.gif tai jeigu po vonios neliepsi apsirengt, tai ir neapsirengs.
o šiaip neturiu nieko prieš nuogumą namie. vyras tai beveik nudistas -- miega tiktai nuogas, o atsikėlus apsirengti tikrai ne pirmas darbas. pati rengdamasi ar vonioj nuo vaiko nesislepiu, bet plika dziundze po namus neblūdinėju -- nesijaučiu komfortiškai.
*

drinks_cheers.gif Pas mus panasiai smile.gif Tik kad vyras nemegsta nuogumo blush2.gif Pati palakstau pusplike kartais.. O vaikas irgi tingi rengtis, tai leidziam pabuti nuogam, bioe tik nesalta cool.gif
editalč11
kiek dar buvo siltu dieneliu, ligi sio vakaro,kai nuvykdavom prie ezero visada draugiu dabar pasiklausdavau , ar mano berniukai gali pries tavo dukrytes lakstyti be kelnaiciu ,nes kai jie buna prie vandens jie automatiskai kelnes zemyn ir plikais uzpakaliais,ir nebandyk apvilkti.visada susilaukdavau teigiamos reakcijos,nors vienos drauges dukrytes jau mokiklinukes buvo.manau jeigu kuri butu papriestaravusi ,tai butume tas kelnaites apsivilke. bet tie vaikuciai susiduria su tokiu nepatogumu ,kai tos kelnytes suslampa,jiems vien nuo tu slapiu kelnyciu salta darosi. cool.gif
murzinyte
Tai va tokis klausimas. Neslepiau nuogumo nuo sunaus. Dabar jam 6 ir pastebejau kad jis pradejo tuo dometis (paklausia ar as be liemeneles, ar galiu parodyt krutis, smalsiai ziuri kai rengiuosi). Dabar jau nebeplikineju sunui matant.
Kaip man elgtis ? Ar kazka aiskinti ? Kokiom priemonem ?
_Mirtišė_
na nuogais papais ir nuoga dziundze nelakstau,bet teko jam matyti tuos mano papulius...tai buna kartais ir pasako parodyk papus..mociutei pora kart uzmete parodyk papus, o jam dabar tik 3.6m. tai jau sakau dabar istvirkes kas toliau bus wink.gif
ingupi
Labas visoms mamytėms,

Taigi aš prie to paties klausimėlio prisidedu smile.gif Mano dukrytei jau tuoj 3m.,pirmai progai pasitaikius ji nusirengia:tai sušlapo, tai dar kas negerai... ir plikinėja. Gana dažnai tenka pakariaut, kad teiktusi apsirengt. Namie mes neplikinėjam, ji jau puikiai įvardina skirtumus tarp vyro ir moters.Ar ilgai tai tęsis? ką man patartumėt daryt? ax.gif
sena niekšė
QUOTE(ingupi @ 2008 08 18, 11:47)
Labas visoms mamytėms,

Taigi aš prie to paties klausimėlio prisidedu smile.gif  Mano dukrytei jau tuoj 3m.,pirmai progai pasitaikius ji nusirengia:tai sušlapo, tai dar kas negerai... ir plikinėja. Gana dažnai tenka pakariaut, kad teiktusi apsirengt. Namie mes neplikinėjam, ji jau puikiai įvardina skirtumus tarp vyro ir moters.Ar ilgai tai tęsis? ką man patartumėt daryt? ax.gif
*

praeis. tiesiog ji dar nesigėdija ir nejaučia nepatogumo be drabužių būt.
ingupi
Labai ačiū. Viliuosi, kad praeis. Man kartais nesmagu nuo smalsios kaimynės, nes ji mėgsta plikutė ir po kiemą palakstyt smile.gif
eckute
kazkaip kai iseinam is vonios ji visad praso chalato, nera taip kad megtu vaikscioti plika, ji pati apsirengia. o kas liecia nuoguma, ji zino kur papukai, putyte, tik vat ant tecio- kai pamato su kelnaitem sako-prisikakojas blush2.gif ,. zino kad negalima rodyti nuogumo (tik mamytei), ir labai gedijasi jei kas yra kai ji rengiasi, uzsidengia ir sako neziurek !!! 4u.gif
moliugas
man tai asmeniskai zinokit irgi nepatinka kaip vaikai prie kokio ezero laksto nuogi as sakau vaikai nes mano manymu vaikas jau prasideda nuo triju metuku,kol maziukas dar nieko bet veliau as nesutinku. Mano vaikas daleiskim 7 metu prie manes niekada nepersiauna trusikuciu jis eina atskirai kad tik kas nepamatytu ir pliaze jis daleiskim ,eina tik i kabina ,vietoj niekada nepersirengs doh.gif ,NES JIS JAUCIA IR SUPRANTA KAD TAIP YRA NEGRAZU
Elinga_27
Sveikos mamytės,

Mano nuomone didelės tragedijos nėra tame, kad vaikai laksto nuogučiai pleže, o ypač jei tam neprieštarauja aplinkiniai (draugai, ar šiu atveju sesuo). Tik norėčiau pasakyti, kad mano sūnus tikrai neitų žaisti ar maudytis nuogas, jis net persirengiant pleže, prašo kad jį kaip įmanoma labiau paslėpčiau apgaubus rankšluosčiu ax.gif Jis pas mane didelis drovuolis blush2.gif Bet galiu pasakyti kad turiu pažįstamų šeimynėlę, kur brolis ir sesuo užaugo taip auklėjami, kad nuogumas, tai nėra kažkokia baisybė.. Ir atvirkščiai, abu jie netgi labai normalūs.. ne kažkokie p... net nenoriu kartoti..
dimele
manyciau mociutei tiesiog truksta iformacijos, apie p... ir kaip jais tampama biggrin.gif
manau, cia kiekvienos seimos reikalas, bet neleisciau savo dukrytes pliku uzpakaliuku ant smeliuko, o maudytis, gal ir nieko baisaus.
gobsiukas
mano 4,9 metu sunelis nesigedija lakstyti nuogutis tik mes jam aiskiname kad suauge zmones nuogi nelaksto o ypac kai nuvaziuoja pas mociute ir dar yra pusesere 6 tai jau ypratinom kad kelnytes reikia apsimauti tualete ir pliku pampaliuku negalima isbegti is tualeto blush2.gif namie tai as nesislepiu ir rengiuosi ir jis kazkaip tai nekreipia demesio aisku nuoga nelakstau smile.gif
Elenchik
Nuoga nelakstau nei as,nei vyras.Bet jei persirenginejant ka pamato,tai manau nieko blogo.O ir maziui aiskinam,kad nuogam negrazu,tai namie be kelnyciu megsta palakstyti,o kitur tai jau gedijasi
pjolita212
mano dukrytė 3 su puse tuoj bus nežinau ką ir sakyti? g.gif nusimauna kelnes atkiša uodegą broliui ar tėčiui ir kraipo jai gražu labai.doh.gif ir džiaugiasi pasižiurėk kaip gražu.nežinau net kaip reaguoti. ax.gif tėtis su broliu pradeda gėdyti,o ji tada dar daugiau sketaliotis pradeda. doh.gif nesinori kad išėjus į lauką rodytu visiems savo grožybes.kalbuosi ,aiškinu ,tikiuosi kad išaugs ir viskas bus gerai thumbup.gif
Uksnė
QUOTE(eckute @ 2008 08 30, 13:09)
kazkaip kai iseinam is vonios ji visad praso chalato, nera taip kad megtu vaikscioti plika, ji pati apsirengia. o kas liecia nuoguma, ji zino kur papukai, putyte, tik vat ant tecio- kai pamato su kelnaitem sako-prisikakojas  blush2.gif ,. zino kad negalima rodyti nuogumo (tik mamytei), ir labai gedijasi jei kas yra kai ji rengiasi, uzsidengia ir sako neziurek !!!  4u.gif
*

Nu nerealiai, tik vaikai taip sugeba prigalvoti lotuliukas.gif
Agnieska3
Manajai 3 metai, tai dabar ji domisi, lygina...Anksciau visai nesigedino nuogumo, o dabar kai rengiu, ziuri, kad kas nepamatytu. Bet mes tikrai nesislapstom, kad vaikas nepamatytu nuogo kuno. smile.gif
Ziuziu
QUOTE(ingupi @ 2008 08 18, 12:47)
Labas visoms mamytėms,

Taigi aš prie to paties klausimėlio prisidedu smile.gif  Mano dukrytei jau tuoj 3m.,pirmai progai pasitaikius ji nusirengia:tai sušlapo, tai dar kas negerai... ir plikinėja. Gana dažnai tenka pakariaut, kad teiktusi apsirengt. Namie mes neplikinėjam, ji jau puikiai įvardina skirtumus tarp vyro ir moters.Ar ilgai tai tęsis? ką man patartumėt daryt? ax.gif
*

Maniske lygiai tokia patio (3 m), vos tik randa proga tuoj nusirengia ir tada laksto smile.gif
as tai leidziu trumpam, tegu paplikineja, jei taip norisi laisves be suvarzymu smile.gif
bet po to karas kas nors apsirengti..
Dzanetukas
Perskaiciau visa temike...mano vyresniajai jau 7 metai, bet ji iki siol nesigedija to plikumo - gali vien su maikute ir be triusikeliu pro teti lakstyti doh.gif As jai jau pradedu aiskinti, kad jinai jau pakankamai didele mergaite ir kad nevertetu nuogai lakstyti, o jai, ziuriu - giliai nusisvilpt g.gif
O del mazosios tai visai patyliu - jai 2.5 ir gali plika kad ir visa diena lakstyti doh.gif
rokinuke
musu vyresniajam 4. mes dar maudomes kartu. man net idomu pasidare, kodel jis nieko neklausineja manes - kas cia, kas cia blush2.gif jam viskas atrodo naturalu kaip 2*2. priprates turbut nuo mazumes matyt mane nuoga, ir su teciu prausiasi kartais, todel kazkaip viska priima naturaliai. as pati dar maitinu mazyle, tai daznai mato papulius, ale jokiu gedu, sarmatu pas mus nera, persirenginejam visi kartu nesislapstom. ir mums taip gerai ax.gif
Norna
QUOTE(editalč11 @ 2008 07 26, 00:47)
susiduriau su tokia problemele.as turiu du berniukus, sesuo turi dvi mergytes, visi jie daug maz pametinukai nuo 2m iki 6m. siandien buvome prie upes mudvi su vaikais ir plius mudvieju mama, vaiku senele.vaikuciai zaisdami po vandeni susislapino visas sausas kelnaites ,tai as savo berniukus paleidau plikais peliukais salia savo sesers mergaiciu,vienai 2-ji kitai 6-i, maniskiai per viduri.tai gavau labai griezta mamos t.y. vaiku seneles pastaba:kodel leidziu savo vaikams lakstyti nuogiems salia kitos lytie atstovu t.y. mano sesers duryciu.sakau kad nematau cia nieko keisto,jie juk vaikai ,cia gi naturalu,kam ivaryti vaikams kompleksa jau nuo pat kudikystes del skirtingu lyciu.cia gi tokia zmogaus anatomija ir ko cia gedytis.tai mane apsauke,tipo kad blogai aukleju savo vaikus ,kad blogai auginu tipo uzaugs dar kokie pederastai(va taip man ir pasake).zinoma galejau tuoj pat susibarti,bet kaip tik buvo mano gimtadienis ir gavau nuo jos dovana , tai kazkaip nenorejau bartis ,vien is mandagumo, bet jei tai kartosis tikrai netylesiu ,nors ji ir yra mano mama. taip gaunasi ,kad nuo pat ankstyvos vaikystes negali berniukai matyti nuogu mergyciu ,ir atvirksciai. ar tai normalu ,ar cia informacijos trukumas, kaip man elgtis toliau su tokia mano motinos nuomone, galeciau ja pasiusti ant triju raidziu (jei butu buvusi svetimas zmogus ,gal taip ir buciau pasielgusi ),bet cia mano motina ,man su ja dar reiks ilgai bendrauti, ir gyventi. g.gif
*

QUOTE(sena niekšė @ 2008 07 27, 16:27)
močiutė gal ir liguistai reaguoja, bet mano nuomone, vaikai nuogi prie vandens telkinių -- negražu ir nehigieniška. kaip yra drabužėliai namams, miegui, laukui, taip pat yra maudymuisi. reik tik turėti tinkamus.
*

QUOTE(moliugas @ 2008 10 21, 10:31)
man tai asmeniskai zinokit irgi nepatinka kaip vaikai prie kokio ezero laksto nuogi as sakau vaikai nes mano manymu vaikas jau prasideda nuo triju metuku,kol maziukas dar nieko bet veliau as nesutinku. Mano vaikas daleiskim 7 metu prie manes niekada nepersiauna trusikuciu jis eina atskirai kad tik kas nepamatytu ir pliaze jis daleiskim ,eina tik i kabina ,vietoj niekada nepersirengs doh.gif ,NES JIS JAUCIA IR SUPRANTA KAD TAIP YRA NEGRAZU
*

Kad nuogi vaikai paežerėje negražu ir nehigieniška ...sutinku...iš dalies ax.gif , nehigieniška-taip, negražu-kaip pažiūrėsi mirksiukas.gif
Temos autorė klausia apie tai ką manote, kad skirtingų lyčių ne tokie jau ir maži vaikai kartu ir nuogi...ką manote apie tai? apie jų nuogumą tarkim vonioje?
Etra
QUOTE(moliugas @ 2008 10 21, 10:31)
doh.gif ,NES JIS JAUCIA IR SUPRANTA KAD TAIP YRA NEGRAZU
*

Na, ne visi vaikai vienodi. O jei kiti vaikai "nejaučia, kad tai yra negražu"? Kaip tada, kankint tą vaiką šlapiais, šaltais maudymosi kostiumėliais, ar leist jaustis laisvai? Suprantu, kad aplinkiniams tai gal "nepatinka" ir "negražu", bet tokiems paprastai nepatinka ir verkiantys vaikai - tai kur išeitis - cypint tą vaiką, bandantį nusivilkt šlapius maudymukus, ar atlaidžiau žiūrėt į "negražų" blink.gif vaikų nuogumą?
Liutaure
Tai labai subtilu ir labai svarbu kad viskas butu pateikta atitinkamai...
Mano mazis laksto nuogas po namus, visa diena, ir sese nekreipia demesio ji zino skirtumus, bet va kai pati is saves issidirbinedavo blush2.gif tai budavo grieztai subarta, pirma, kad ji jau didele, antra, kad nuogumas nelygu nuogumui, galiu iseiti is vonios nuogai ir perbegti kambari ir kita yra dekim sedeti prie stalo ar pan.
Bet tetes mes grieztai neleidziam nes mergaitei nera reikalo ziureti, bet sakau tai llabai subtilu ir individualu g.gif
PUPA13
Musu 4meciui tai labai ydomu kodel mama neturi(pypkos)ir labai nori smurkstelti kai maudausi i vonia smile.gif ,nes zino kad negalima ziureti kai mergaites rengiasi.Nors su liemenuku ir stringais perbegu kambari kai mato tai jam labai juokinga buna.O pats papludimi tik su plafkemis buna ir kai reikia persirengti turiu ranksluosciu pridengti biggrin.gif(baisu vyra vaidina)nors ir ismaudyt padedu ir nuogas palakstyti megsta.Tabu nera,bet iki tam tikros ribos blush2.gif
Adeliukas
Mes su teciu nesislapstom nei maudantis, nei persirengiant. Zinoma nerodom jam specialiai, bet kai maudausi ir esam dviese su vaiku as gi neuzrakinsiu vonios duru. Kai patys nesudarom gedos jausmo vaikui prisidengdami tai ir pats nesigedyja vaikas. Mususkui vaikui 3,5 ir pradejo dometis savo kuno dalimis ir sako. Mano papukai mazi, o mamytes dideli. Aisku as vos nepradejau juoktis, bet susitvarziau ir paaiskinau kuom berniukai ir mergaites skiriasi. Buvo idomu ir ispradziu juokdavosi pamates mane nuoga, bet as visiskai nereaguodavau ir dabar iejes i dusa ir pamates mane nuoga net to nebepastebi, pasako ka reikia ir iseina. Musiskis pasidomejo, suzinojo ir jau viskas patenkino savo smalsuma ir uzteko. Tik nezinau kaip vaikui sakyti ka mama turi tarp koju. Sakau kad cia kitoks siusiukas nebu berniuku. Kazkaip putyte man negraziai skamba.
Mėnulio dukra
Na, pas mus nuogumo nesigėdijama – mažoji dažnai plika palaksto, o vyresniajam jau seniai paaiškinta apie lyčių skirtumus. smile.gif Kai rengiuosi, būna, kad sūnus įeina į kambarį, bet jis nekreipia dėmesio į tai, apsirengusi aš ar ne, pripratęs jau tokią matyti, juolab, kad kai mažesnis būdavo, maudydavomės kartu.
Dukra pastaruoju metu pradėjo labai domėtis, kas ir kaip – kodėl pas mamą nėra pimpaliuko, o pas tėtį, brolį ir ją pačią nėra krūtinės. Viską aiškinau, dabar jau supranta. smile.gif
gajane
Mes irgi nesigėdijam, specialiai nevaikštom nuogi, bet iš vonios, ar persirengiant, nesislapstom. Dukrytei dar matyt nepribrendo reikalas, klausti, kokie skirtumai tarp vyro ir moters. Tik labai jau mano krūtinė, jai miela blush2.gif . Pamačiusi puola liesti, bet aš jau draudžiu. Manau, dėl to, kad ilgai maitinau...Nes jei, tik kas nors negero atsitinka ir paimu ant rankų, tuoj kiša rankytes prie krūtinės g.gif .
salomejaxx
QUOTE(Dzanetukas @ 2009 01 28, 14:19)
Perskaiciau visa temike...mano vyresniajai jau 7 metai, bet ji iki siol nesigedija to plikumo - gali vien su maikute ir be triusikeliu pro teti lakstyti doh.gif As jai jau pradedu aiskinti, kad jinai jau pakankamai didele mergaite ir kad nevertetu nuogai lakstyti, o jai, ziuriu - giliai nusisvilpt g.gif
O del mazosios tai visai patyliu - jai 2.5 ir gali plika kad ir visa diena lakstyti  doh.gif
*

Situacija gerai pazystama. mano sesiamete visai nesigedija savo nuogumo, nors pamaciusi kuri nors is musu neprisidengusi nepraleidzia progos pasisaipyti blush2.gif
eegle
visai nesigedija, ir tai naturalu 4u.gif
Rciukas
6-metis pries koki pora menesiu pradejo dangstyti savo "pimpaliuka', brolis aisku seka pavyzdziu smile.gif
Hedra:)
AS PRIES SVAO SUNU TAIP PAT RENGDAMASI NESISLAPSTAU, TAI JIS JAU NEBEKREIPIA DEMESIO ...PRIIMA TAI KAIP SAVAIME SUPRANTAMA DALYKA....PER TELEVIZORIU DAR NE TOKIU NESAMONIU PRISIZIURI, NEREIKIA MANU VAIKU SAUGOTI NUO TO KAS NORMALU.
Jurate
as irgi neleisciau nuogu mergaiciu zaisti,ir jeigu butu salia koks berniukas,ir mama ji nurengtu nuoga,pasakyciau kad "gal uzdek trusikelius"nu negrazu.....,kodel mes patys nevaikstom nuogi pleze(kalbu ne apie nuogaliu pleza) o bendra,nes -negrazu!
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.