ANKSTESNĖ TEMA

labos visoms
pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu ![]() ![]() ![]() sorry, kad dideles foto, nemoku mazu ikelti
Indruxs nu super
QUOTE(indruxs @ 2011 07 13, 17:32) labos visoms pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu Nuostabu Visad žavėjo šios gėlytės QUOTE(indruxs @ 2011 07 13, 18:32) labos visoms pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu Labukas. Indruxs, kuom "maitini" savo grazuoles? as pati pirmi metai, kai uzsiimu sodinikyste ir dar zalia zalia. Pas mus taip pat auga sios nuostabios geles (tik rausvos spalvos), bet jos gerokai maziau ziedu turi, ir jie ne svyra...
aciu labai uz pagyras mano fukcijoms
KAip grazu,pas mane tai vysniniai pomidorai balkone
![]() labai cia pas jus ramu, patersiu etery savo fukcijoms QUOTE(indruxs @ 2011 07 21, 22:12) Daugiau tokios "taršos"
parodysiu ir as savo
Semile, gražu. Tik neįžiūriu, ar yra kažkokios atramėlės tunbergijoms?
QUOTE(*DonAngel* @ 2011 07 25, 09:25) Labai gražu
šiemet pabandžiau auginti portulaką ant stalo, tai visai patiko.
![]() ![]() patiko kad žemaūgė, tinka būti ant stalo. QUOTE(Partizanė @ 2011 07 25, 21:08) Labai gražu QUOTE(Rimmuse @ 2011 07 25, 23:19) aha, tik jų negalima auginti kaip vienintelių gėlių loveliuose ar vazonuose. nes jos atsidaro ir užsidaro (žiedeliai). jei lietingos ir apsikiaukusios kelios dienos iš eilės, tai žiedai ir tupi "užsidarę". taip pat ir vakare jie užsidaro. Turkijoj mačiau gana gražiai portulakas su "ledeliais" viename loviuke. Portulakos svyra apačioj, o ledeliai viršuje. kadangi ten labai saulėta nuolatos, aišku kad vaizdas labai gražus. man tik įdomu ar galėsiu kas išlaikyti daigeliais iki kito pasavario šiaip labai gajos. nulūžo šakelytė, įsmeigiau žemėn ir jau bujoja...
Sveikutės,
Šiemet mūsų rytiniame balkone karaliauja portulakos Gražūs žiedeliai, bet žydi labai jau neilgai, apie pietus saulutė kai nusisuka jos susiruošia miegoti ![]() ![]()
geltonos ir vyškinės, kokios gražios spalvos!
Pasiilgau portulaku ir plokštageliu
My Webpage
Na ką, aš apie nemezijas parašysiu.
Buvo gaila praeitą vasarą mūsų nenaudojamo ir balandžių okupuoto balkono, todėl šiais metais jau nebeleidau jiems vaikų perėti. Kad būtų jaukiau sumaniau gėles kokias nors auginti. Daiginau ir auginau pabandymui, ar iš viso tokia veikla man. Kokias sėklas radau parduotuvėj, tokias pirkau, net neįsivaizdavau, kas iš jų išaugs. Kadangi išaugo visai neblogai - įkeliu pažiūrėti. Čia gurklinės nemezijos, žiemė, ir kažkokia daugiametė, gal putoklis (bandysiu išlaikyti per žiemą). Nemezijos lapelius nuleidžia greitai, jeigu vandens mažai ir karšta, tai aš, nepagailėdama vandens, gal kokias 3 nemezijas supūdžiau - perliejau. Reikia nepersistengti. Čia fotografuota prieš kurį laiką, dabar šakelės labiau ištįsę, nėra tokios gražios. Nemezijos QUOTE(TingineReksneMelage @ 2011 07 28, 12:46) Na ką, aš apie nemezijas parašysiu. Gražu Aš kelis kartus bandžiau sėti nemezijas (iš "Nojaus sėklos"), deja nesudygo nė viena sėklelė QUOTE(Rimmuse @ 2011 07 28, 13:02) Nemezijas sėjau iš Sėklos firmos sėklų. Sėklos buvo sandariam pakely, didelės (lyginant su dabar besiformuojančiom gyvų nemezijų). Dygo labai gerai - tokį mišką pridaiginau, kad pikiuoti buvo tikras malonumas Nežinau, kaip kitiems tos Nojaus sėklos, bet man irgi prastai dygo. Pvz. žiemės, kur nuotraukoj tamsiai žaliais lapeliais, iš viso pakelio išdygo gal 10-12 max daigelių. Dabar auga neblogai, bet dygo sunkiai. Nemezijas komponuoti yra toks laimės dalykas - sodinant daigelius neaišku, kokios splavos žiedai bus. Mano puodas rausvų ir geltonų gerai atrodo, o kitas vazonas raudonų ir pieno baltos spalvos kažkaip ne taip gražiai. Dar pastebėjau, kad joms dideli vazonai patinka. Kur suspaudžiau porą daigų į nedidelį - ten lapai ruduoja. Kur dideliam - ryškiai žali. Gal jų šaknys kokios giliaeigės Skaičiau, kad jas pakirpti galima ir spėja per vasarą dar kartą ataugti. Nužydės šakelės ir imsiu žirkles
Pas mane balkone irgi buvo gyventoju vienais metais kai gyvenau bute https://picasaweb.google.com/10019433129993...669551783814274 https://picasaweb.google.com/10019433129993...669665443303922 irgi puseme balkonus
QUOTE(kristinkag @ 2011 07 28, 14:29) Pas mane balkone irgi buvo gyventoju vienais metais kai gyvenau bute https://picasaweb.google.com/10019433129993...669551783814274 https://picasaweb.google.com/10019433129993...669665443303922 irgi puseme balkonus Aha, balandėliai ... Na pažįstamas vaizdelis Šiemet buvau žiauri ir mečiau jų lizdą su kiaušiniais lauk. Bet dabar užtat geriam vakarais arbatą ir pieno kokteilius balkone
siais metais bandziau puosti balkona puikunais. ziedai grazus, nu bet labai trumpai jie laikosi, cia prasiskleide o po 1-2 dienu jau krenta...
Papildyta: QUOTE(Partizanė @ 2011 07 26, 11:20) aha, tik jų negalima auginti kaip vienintelių gėlių loveliuose ar vazonuose. nes jos atsidaro ir užsidaro (žiedeliai). jei lietingos ir apsikiaukusios kelios dienos iš eilės, tai žiedai ir tupi "užsidarę". taip pat ir vakare jie užsidaro. Turkijoj mačiau gana gražiai portulakas su "ledeliais" viename loviuke. Portulakos svyra apačioj, o ledeliai viršuje. kadangi ten labai saulėta nuolatos, aišku kad vaizdas labai gražus. man tik įdomu ar galėsiu kas išlaikyti daigeliais iki kito pasavario šiaip labai gajos. nulūžo šakelytė, įsmeigiau žemėn ir jau bujoja... taip taip ir as manau kad negalima vienu o kas tie "ledeliai" ?
na, balandžiai yra ligų nešiotojai, tai geriau jau balkone jų neturėti.
ledeliai - tai smulkiažiedės begonijos. ![]() aha, žiūriu čia aš ledeliais užvadinau. ledinukai iš tikro. Na ką balkonų puošimo sezoną baigiau
pas mane dar zydi lobelijos, margeniai graziai atrodo...
Tai kad dar žydi viskas
![]() Kažkas rašė čia, kad puikūnai nepatiko O šiemet jis prisisėjo pats papildomai, ir dabar nukritus vieniems žiedams, tuoj pat skleidžiasi kiti
Na petunijų kotai nurudavę, likę keli žiedeliai ant galų ir viskas...šiemet ne kas su petunijomis...
Kaip smagu tunberginija pribrandino sėklų - bus kitiems metams
ne balkonas, bet vaizdelis aktualus, o ir įspūdingas
Super vartai
oho, kaip nuostabu
dar paimta iš kelionių temos, Prancūzija čia
![]() kaži kas ten per svyrančios geltonos gėlės?
sakyčiau calibrachoa geltonai žydinti pagal santykinai didelį žiedų kiekį, na ir pagal proporcijas su kitais žiedais, augalais
![]() Papildyta: Dar neteko gyvai matyt, bet tikiuosi greitu metu ir pas mus bus pusiau pilnavidurių : ![]()
žiauriai gražios gėlės. bet panašu kad reiklios vandeniui kaip ir petunijos?
pilnavidurės gražulės
nuotraukoj tai nelabai įžiūriu, bet į lakišių ar sanvitaliją nelabai panašu.
Aha, daugiau drėgmės reikia nei pelargonijoms, bet šią vasarą svyrančias turėjau. WaterGel primaišiau į substratą, dar vazonėliai su dvigubu dugnu buvo ( ~1,5ltr vandens bakelis ) ir per ilgesnius nebuvimus į šešėlį perkeldavau. Atsilaikė iki sezono pabaigos Nesijuokit tik, pelargonijas, petunijas ir lakišius jau pasisėjau Tiesa, dar šiais metais bandysiu augint trumpakuodes
Gal iš praktikos kuri galėtumėt patarti kokios daugiametės ar vienmetės gėlės būtų labai labai atsparios karščiui ir saulėkaitai. Tiesiog turiu tokią vietelę, kur ant laiptų pietrytinėje pusėje, prie įėjimo durų stovi didelis vazonas ir jame noriu gėlių pasodint. Bandžiau kanas sodint, bet "apkepė" jos, suvargo, lapų kraštai pajuodavo, nes saulė plieskia kaip turi būt
Gaudvile, nepyk, nu bet juokinga, na, nejuokinga, bet jau linksma tai tikrai
Tos pusiau pilnavidurės tikrai įdomios Mumrikai- vienareikšmiškai- pelargonijos
Kaip tik šiemet ten pelagonijų ir nesodinau - visas kiek turėjau iš namų išgrūdau
ir pas mane visa vasara vazone graziausiai gyveno tik palergonija,petunijos nuo lietaus ziedai visiskai istizo.o palergonijos kad ir apmirko bet vistiek laikes neblogai.as dar i ta pati vazona buvau pasodinus irisu,ir sauluciu.nors jie ir nezydi ilgai,bet ju lapai sudaro grazia kompozicija.
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 12 11, 12:47) Nesijuokit tik, pelargonijas, petunijas ir lakišius jau pasisėjau Tiesa, dar šiais metais bandysiu augint trumpakuodes šios gražios pasisėjai? bet tu matyt su pašvietimu jas auginsi? QUOTE(mumrikas @ 2011 12 11, 13:09) Gal iš praktikos kuri galėtumėt patarti kokios daugiametės ar vienmetės gėlės būtų labai labai atsparios karščiui ir saulėkaitai. pelargonijos ir tik jos |