Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Puošiame balkonus IX
Supermamų klubas > Mūsų namai > Flora
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
~♥TikTaiTaip♥~
Tęsiame pokalbius apie gėlių auginimą balkone 4u.gif

user posted image

ANKSTESNĖ TEMA

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
plium-bum
QUOTE(Margareta @ 2011 07 11, 15:46)
nu bet kokie sustri laikikliai  bigsmile.gif kas cia tokius sukomponavo? artodo amzini  thumbup.gif
*

Čia MB išmyslas smile.gif Paprašiau, kad laikiklius pakabintų, bet standartinių nemokėjo pritvirtinti, tai sugalvojo tokius ir užsakė, kad iš metalo suvirintų lotuliukas.gif

Margareta
QUOTE(giedriux0 @ 2011 07 11, 17:00)
Čia MB išmyslas smile.gif Paprašiau, kad laikiklius pakabintų, bet standartinių nemokėjo pritvirtinti, tai sugalvojo tokius ir užsakė, kad iš metalo suvirintų lotuliukas.gif
*

teisingai, va cia tai darbas atliktas first.gif didis.gif
amarrile
Geles kaip geles,ale stogai gražus bigsmile.gif Ir kaip reikia nufotografuot balkona g.gif Šita tai per langa atsidarius,o terasa reiktu pas kaimynus eiti ir gerom kopečiom pasilipti doh.gif
user posted image
indruxs
labos visoms

pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image

sorry, kad dideles foto, nemoku mazu ikelti blush2.gif
Neili
Indruxs nu super wub.gif tiesiog be zado, man tai sunkiai sekasi fuksijas auginti doh.gif , bet man jos labai patinka smile.gif , saunuole smile.gif
Rimmuse
QUOTE(indruxs @ 2011 07 13, 17:32)
labos visoms
pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu  bigsmile.gif

Nuostabu wub.gif wub.gif wub.gif
Visad žavėjo šios gėlytės ax.gif Tik kad ir kenkėjai jomis labai žavisi verysad.gif
Kiaunyte
QUOTE(indruxs @ 2011 07 13, 18:32)
labos visoms
pagaliau ir as sulaukiau fukciju ziedeliu  bigsmile.gif

Labukas. Indruxs, kuom "maitini" savo grazuoles? as pati pirmi metai, kai uzsiimu sodinikyste ir dar zalia zalia. Pas mus taip pat auga sios nuostabios geles (tik rausvos spalvos), bet jos gerokai maziau ziedu turi, ir jie ne svyra...
indruxs
aciu labai uz pagyras mano fukcijoms 4u.gif laistau su schultz trasomis, kurios skirtos zydintiems augalams ir sanpaulijoms mirksiukas.gif
BellaBella
KAip grazu,pas mane tai vysniniai pomidorai balkone biggrin.gif
indruxs
user posted image
labai cia pas jus ramu, patersiu etery savo fukcijoms blush2.gif

Rimmuse
QUOTE(indruxs @ 2011 07 21, 22:12)

Daugiau tokios "taršos" lotuliukas.gif wub.gif
Semile
parodysiu ir as savo ax.gif
liusė
Semile, gražu. Tik neįžiūriu, ar yra kažkokios atramėlės tunbergijoms?
*DonAngel*
user posted image
mano balkono siena rolleyes.gif Dbr jau nebeturi vytis...
Rimmuse
QUOTE(*DonAngel* @ 2011 07 25, 09:25)

Labai gražu wub.gif
Semile
QUOTE(liusė @ 2011 07 24, 18:19)
Semile, gražu. Tik neįžiūriu, ar yra kažkokios atramėlės tunbergijoms?
*

jo yra ten išlenktos vyteles ju nesimato, as pirma syk jas sodinau kaz kaip tikėjausi kad gausiau žydes ax.gif
Partizanė
šiemet pabandžiau auginti portulaką ant stalo, tai visai patiko.
user posted image
user posted image
patiko kad žemaūgė, tinka būti ant stalo.
Rimmuse
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 25, 21:08)

Labai gražu wub.gif Bandysiu ir aš kitąmet portulakų ieškoti ax.gif Sužavėjo jos mane bigsmile.gif
Partizanė
QUOTE(Rimmuse @ 2011 07 25, 23:19)
Labai gražu  wub.gif Bandysiu ir aš kitąmet portulakų ieškoti  ax.gif Sužavėjo jos mane  bigsmile.gif
*

aha, tik jų negalima auginti kaip vienintelių gėlių loveliuose ar vazonuose. nes jos atsidaro ir užsidaro (žiedeliai). jei lietingos ir apsikiaukusios kelios dienos iš eilės, tai žiedai ir tupi "užsidarę". taip pat ir vakare jie užsidaro. Turkijoj mačiau gana gražiai portulakas su "ledeliais" viename loviuke. Portulakos svyra apačioj, o ledeliai viršuje. kadangi ten labai saulėta nuolatos, aišku kad vaizdas labai gražus.
man tik įdomu ar galėsiu kas išlaikyti daigeliais iki kito pasavario g.gif
šiaip labai gajos. nulūžo šakelytė, įsmeigiau žemėn ir jau bujoja...
Pliushke
Sveikutės,
Šiemet mūsų rytiniame balkone karaliauja portulakos smile.gif
Gražūs žiedeliai, bet žydi labai jau neilgai, apie pietus saulutė kai nusisuka jos susiruošia miegoti bigsmile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Partizanė
geltonos ir vyškinės, kokios gražios spalvos!
indruxs
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 25, 22:08)
šiemet pabandžiau auginti portulaką ant stalo, tai visai patiko.
user posted image
user posted image
patiko kad žemaūgė, tinka būti ant stalo.
*

wub.gif
amarrile
Pasiilgau portulaku ir plokštageliu rolleyes.gif Į tema ''puošiame balkonuus'' Trešia tiesiogiai pelargonijas doh.gif
My Webpage
TingineReksneMelage
Na ką, aš apie nemezijas parašysiu.
Buvo gaila praeitą vasarą mūsų nenaudojamo ir balandžių okupuoto balkono, todėl šiais metais jau nebeleidau jiems vaikų perėti. Kad būtų jaukiau sumaniau gėles kokias nors auginti. Daiginau ir auginau pabandymui, ar iš viso tokia veikla man.
Kokias sėklas radau parduotuvėj, tokias pirkau, net neįsivaizdavau, kas iš jų išaugs.
Kadangi išaugo visai neblogai - įkeliu pažiūrėti.
Čia gurklinės nemezijos, žiemė, ir kažkokia daugiametė, gal putoklis (bandysiu išlaikyti per žiemą).
Nemezijos lapelius nuleidžia greitai, jeigu vandens mažai ir karšta, tai aš, nepagailėdama vandens, gal kokias 3 nemezijas supūdžiau - perliejau. Reikia nepersistengti.
Čia fotografuota prieš kurį laiką, dabar šakelės labiau ištįsę, nėra tokios gražios.

Nemezijos
Rimmuse
QUOTE(TingineReksneMelage @ 2011 07 28, 12:46)
Na ką, aš apie nemezijas parašysiu.

Gražu bigsmile.gif
Aš kelis kartus bandžiau sėti nemezijas (iš "Nojaus sėklos"), deja nesudygo nė viena sėklelė schmoll.gif
TingineReksneMelage
QUOTE(Rimmuse @ 2011 07 28, 13:02)
Gražu  bigsmile.gif
Aš kelis kartus bandžiau sėti nemezijas (iš "Nojaus sėklos"), deja nesudygo nė viena sėklelė  schmoll.gif
*

Nemezijas sėjau iš Sėklos firmos sėklų. Sėklos buvo sandariam pakely, didelės (lyginant su dabar besiformuojančiom gyvų nemezijų). Dygo labai gerai - tokį mišką pridaiginau, kad pikiuoti buvo tikras malonumas smile.gif. Šitos firmos dar ir lobuliarijas (medučius) sėjau, irgi taip pat - miškas. Pabandykit sėti tokias.
Nežinau, kaip kitiems tos Nojaus sėklos, bet man irgi prastai dygo. Pvz. žiemės, kur nuotraukoj tamsiai žaliais lapeliais, iš viso pakelio išdygo gal 10-12 max daigelių. Dabar auga neblogai, bet dygo sunkiai.

Nemezijas komponuoti yra toks laimės dalykas - sodinant daigelius neaišku, kokios splavos žiedai bus. Mano puodas rausvų ir geltonų gerai atrodo, o kitas vazonas raudonų ir pieno baltos spalvos kažkaip ne taip gražiai. Dar pastebėjau, kad joms dideli vazonai patinka. Kur suspaudžiau porą daigų į nedidelį - ten lapai ruduoja. Kur dideliam - ryškiai žali. Gal jų šaknys kokios giliaeigės smile.gif.
Skaičiau, kad jas pakirpti galima ir spėja per vasarą dar kartą ataugti. Nužydės šakelės ir imsiu žirkles smile.gif.
kristinkag
Pas mane balkone irgi buvo gyventoju vienais metais kai gyvenau bute https://picasaweb.google.com/10019433129993...669551783814274 https://picasaweb.google.com/10019433129993...669665443303922 irgi puseme balkonus lotuliukas.gif
sega01
QUOTE(Rimmuse @ 2011 07 28, 14:02)

Aš kelis kartus bandžiau sėti nemezijas (iš "Nojaus sėklos"), deja nesudygo nė viena sėklelė  schmoll.gif
*

Vat vat man ir neisdygo jos schmoll.gif
TingineReksneMelage
QUOTE(kristinkag @ 2011 07 28, 14:29)
Pas mane balkone irgi buvo gyventoju vienais metais kai gyvenau bute https://picasaweb.google.com/10019433129993...669551783814274 https://picasaweb.google.com/10019433129993...669665443303922  irgi puseme balkonus  lotuliukas.gif
*

Aha, balandėliai ...
Na pažįstamas vaizdelis biggrin.gif. Tik kakoja jie labai jau neromantiškai biggrin.gif. Buvo tokia karšta vasara, o balkonas doh.gif ...
Šiemet buvau žiauri ir mečiau jų lizdą su kiaušiniais lauk. Bet dabar užtat geriam vakarais arbatą ir pieno kokteilius balkone smile.gif apsupti neišpasakomai nuostabaus nemezijų grožio lotuliukas.gif
Margareta
siais metais bandziau puosti balkona puikunais. ziedai grazus, nu bet labai trumpai jie laikosi, cia prasiskleide o po 1-2 dienu jau krenta... verysad.gif zodziu daugiau nebandysiu -nepatiko man ta savybe. o prazydo mano 2 portulakos wub.gif viena pasirodo geltona o kita raudona, nu kokie grazus ziedai, spalvos.... noriu as ju daug. sakykit kaip jas ziema galima kambaryje auginti vazone? paskui pavasari jeigu sukaisiociau zeme tiktu? bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Partizanė @ 2011 07 26, 11:20)
aha, tik jų negalima auginti kaip vienintelių gėlių loveliuose ar vazonuose. nes jos atsidaro ir užsidaro (žiedeliai). jei lietingos ir apsikiaukusios kelios dienos iš eilės, tai žiedai ir tupi "užsidarę". taip pat ir vakare jie užsidaro. Turkijoj mačiau gana gražiai portulakas su "ledeliais" viename loviuke. Portulakos svyra apačioj, o ledeliai viršuje. kadangi ten labai saulėta nuolatos, aišku kad vaizdas labai gražus.
man tik įdomu ar galėsiu kas išlaikyti daigeliais iki kito pasavario  g.gif
šiaip labai gajos. nulūžo šakelytė, įsmeigiau žemėn ir jau bujoja...
*

taip taip ir as manau kad negalima vienu o kas tie "ledeliai" ? blush2.gif
Partizanė
na, balandžiai yra ligų nešiotojai, tai geriau jau balkone jų neturėti.

ledeliai - tai smulkiažiedės begonijos. user posted image
aha, žiūriu čia aš ledeliais užvadinau. ledinukai iš tikro.
*DonAngel*

Na ką balkonų puošimo sezoną baigiau verysad.gif
Margareta
pas mane dar zydi lobelijos, margeniai graziai atrodo... smile.gif
Rimmuse
Tai kad dar žydi viskas ax.gif
user posted image
Kažkas rašė čia, kad puikūnai nepatiko schmoll.gif Man irgi iš pradžių nepatiko, kad išsiskeidęs žiedas žydi tik 1-2 dienas verysad.gif Bet kadangi per žiemą sugebėjo išgyventi mano įstiklintame, bet nesandariame balkone, tai palikau irnesakyk.gif
O šiemet jis prisisėjo pats papildomai, ir dabar nukritus vieniems žiedams, tuoj pat skleidžiasi kiti bigsmile.gif Be to sugebėjo neblogai atlaikyti popietinę kaitrą mirksiukas.gif
jediara
QUOTE(*DonAngel* @ 2011 09 10, 17:36)
Na ką balkonų puošimo sezoną baigiau verysad.gif
*

Kodėl taip anksti, juk dar visos gėlės žydi rolleyes.gif
*DonAngel*
Na petunijų kotai nurudavę, likę keli žiedeliai ant galų ir viskas...šiemet ne kas su petunijomis... unsure.gif
*DonAngel*
Kaip smagu tunberginija pribrandino sėklų - bus kitiems metams thumbup.gif
Partizanė
ne balkonas, bet vaizdelis aktualus, o ir įspūdingas biggrin.gif
user posted image
bumsik
Super vartai thumbup.gif
Neili
oho, kaip nuostabu thumbup.gif
Partizanė
dar paimta iš kelionių temos, Prancūzija čia
user posted image

kaži kas ten per svyrančios geltonos gėlės?
Gaudvilė
sakyčiau calibrachoa geltonai žydinti pagal santykinai didelį žiedų kiekį, na ir pagal proporcijas su kitais žiedais, augalais g.gif
user posted image
Papildyta:
Dar neteko gyvai matyt, bet tikiuosi greitu metu ir pas mus bus pusiau pilnavidurių :
user posted image
Partizanė
žiauriai gražios gėlės. bet panašu kad reiklios vandeniui kaip ir petunijos? g.gif ai, taigi čia tos vadinamos smulkiažiedės surfinijos?
pilnavidurės gražulės
Gaudvilė
nuotraukoj tai nelabai įžiūriu, bet į lakišių ar sanvitaliją nelabai panašu.

Aha, daugiau drėgmės reikia nei pelargonijoms, bet šią vasarą svyrančias turėjau. WaterGel primaišiau į substratą, dar vazonėliai su dvigubu dugnu buvo ( ~1,5ltr vandens bakelis ) ir per ilgesnius nebuvimus į šešėlį perkeldavau. Atsilaikė iki sezono pabaigos smile.gif

Nesijuokit tik, pelargonijas, petunijas ir lakišius jau pasisėjau blush2.gif

Tiesa, dar šiais metais bandysiu augint trumpakuodes

user posted image
mumrikas
Gal iš praktikos kuri galėtumėt patarti kokios daugiametės ar vienmetės gėlės būtų labai labai atsparios karščiui ir saulėkaitai. Tiesiog turiu tokią vietelę, kur ant laiptų pietrytinėje pusėje, prie įėjimo durų stovi didelis vazonas ir jame noriu gėlių pasodint. Bandžiau kanas sodint, bet "apkepė" jos, suvargo, lapų kraštai pajuodavo, nes saulė plieskia kaip turi būt doh.gif Gal iš praktikos ką patartumėt, gal kas tokiom sąlygom labai pasiteisino g.gif
Darsė
Gaudvile, nepyk, nu bet juokinga, na, nejuokinga, bet jau linksma tai tikrai bigsmile.gif

Tos pusiau pilnavidurės tikrai įdomios g.gif

Mumrikai- vienareikšmiškai- pelargonijos wub.gif
mumrikas
Kaip tik šiemet ten pelagonijų ir nesodinau - visas kiek turėjau iš namų išgrūdau blush2.gif Na bet tokia bėda ne bėda - porą nusipirksiu pabandymui - tsakant žiūrėsim klaidų ir bandymų metodu biggrin.gif
lingomina
ir pas mane visa vasara vazone graziausiai gyveno tik palergonija,petunijos nuo lietaus ziedai visiskai istizo.o palergonijos kad ir apmirko bet vistiek laikes neblogai.as dar i ta pati vazona buvau pasodinus irisu,ir sauluciu.nors jie ir nezydi ilgai,bet ju lapai sudaro grazia kompozicija.
Partizanė
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 12 11, 12:47)
Nesijuokit tik, pelargonijas, petunijas ir lakišius jau pasisėjau  blush2.gif

Tiesa, dar šiais metais bandysiu augint trumpakuodes

user posted image
*

šios gražios wub.gif ar ne tokios kažkokios panašios "saulutės" pas žmones sodo pievelėje žydi?

pasisėjai? bet tu matyt su pašvietimu jas auginsi?

QUOTE(mumrikas @ 2011 12 11, 13:09)
Gal iš praktikos kuri galėtumėt patarti kokios daugiametės ar vienmetės gėlės būtų labai labai atsparios karščiui ir saulėkaitai.
*

pelargonijos ir tik jos 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.