Būsiu dėkinga už patarimą.
Būsiu dėkinga už patarimą. QUOTE(Oskute @ 2006 04 04, 22:30) Būsiu dėkinga už patarimą. laibenis (lobuliarija), lobelija - žydės visą vasarą, ypatingos priežiūros nereikalauja, bet palaistyti visvien teks QUOTE(jolaxus @ 2006 04 05, 07:55) laibenis (lobuliarija), lobelija - žydės visą vasarą, ypatingos priežiūros nereikalauja, bet palaistyti visvien teks Pritariu QUOTE(Oskute @ 2006 04 05, 17:17) Taip, jos sėjamos, bet turguje būna pirkti ir daigų - dažnau jau žydinčių, tada galima išsirinkti tai, kas tikrai patinka, nes būna jų įvairaus aukščio ir spalvų. Mes jau kelis metus auginam gražius pilnavidurius serenčius - jie man primena saulėgrąžas, todėl ir vadinu juos saulėgrąžiniais
Ačiū klarista. Iškilo dar vienas klausimas.O kada jos sodinamos? Kai baigiasi šalčiai naktimis? Ir kaip giliai reikia kišti tas sėklytes?
Žinau,kad labai paikas klausimas,bet jei neklausiu,tai ir nesužinosiu. Svajoju kitąmet prisisodinti daugiau ir įvairių gėlių,bet šiemet mano pagrindinis augalas ko gero yra dukra.Užtai ir noriu paprastų kvietkų,lengvai auginamų.
Sejant seklas reikia vadovautis viena-seti giliau tris kartus giliau,nei sekla.Serenciu seklos-ilgi tamsus ploni pagaliukai.Siek tiek uzberei zemem ir isdigs.Set galima tiesiai i lauka,galima i indelius ir pikiuot tiesiai i lauka(nuolatine vieta).Galima ir i siltnami.Issodint i lauka.
Su siom tikrai bedu nebus.Sek drasiai.Butum arciau Alytaus-uzfundyciau seklu.
Kad gal dauguma nereiklios.Ziurint kur sodinsi,kokio dydzio reikia?Tuomet galima kazka pasakyt kuo galima nereikliu apzeldint,papuost.
Is seklu auginau uogines knipofijas,lauko jukas,sumedejusius bijunus pasejus.Sie daugiameciai. Dabar jau veloka seti ipomejas,kobejas ir ricinmedzius.Ju ilgas dygimas. Paziurek parduotuvej kokia grazi ant pakuotes.Ir nusipirk.Pabandysi.Kitam labai sunku kazka patart. Pati ir pirkčiau pagal paveikslėlius,bet kiek suprantu yra gėlių,kurios žydi tik kitais metais,tai nenoriu pinigų išmest kaip į balą. Pavyzdžiui man labai gražu našlaitės,astrai,rododendrai.Visokios į varpelius panašios, arba ryškiais pilnais žiedais.Bet apie rododendrus jau paskaitinėjau-lepoki pasirodė.Našlaitės turbūt nužydi ir lieka tik stagarai.Žodžiu tikrai pasimetus šioj srity. QUOTE(Oskute @ 2006 04 05, 22:41) man labai gražu našlaitės,astrai,rododendrai.Visokios į varpelius panašios, arba ryškiais pilnais žiedais. Astrams sėti pats laikas dabar. Tai tikrai nelepios gėlės. Jeigu sėsi į dėžutes ir į lauką išsodinsi daigus, žydės anksčiau, negu kad pasėtos tiesiai į gėlyną. Dar gali pasisėti nasturtų - yra dabar jų visokių rūšių, sėjamos tiesiai į dirvą.
Kai pradedanciajai,siulyciau ta ploteli apsodinti daugiametemis.Kazkur kampeli palikti eksperimentams.Vienmetes nuzydes ir vel reiks galvot ka pasodinus.O daugiameciu kelias rusis it perr vasara ramu.Tarpuose ikisi kokia vienmete.Kai daug vienmeciu-vargas su jom.Kai ju daug rusiu-vel..pradziai reikia pradet nuo keliu,o veliau ir patirtis ateis.Kol neisbandysi,tol jos ir nebus.Jei kokia prasciau augs-zinosi,kad netinkamoj zemej pasodinai ar nepaliejai.
O del to,kad dvimetes-nereikia baimintis.Pasisek darzo kampe,lai auga.Kitais metais issodinsi i vieta ar net siais iskelsi-kitais dziugins ziedais.Yra graziu katileliu,siurpiniu gvazdiku.Atsparus,tinkami. Naslaites dvimetes,tad stagarai nebus.Jei dabar sodinsi-nuo geguzes zydes,taciau greiciausiai,kitiems metams norint turet-reiks kita karta set vasara.Kai sejama pavasari-antriems metams lieka nedekoratyvus. Kazkada,pries kelis metus, ir as sumasciau daug vienmeciu pasisodint.Tai gal kokia 30rusiu..Atsizadejau...nes kol ispikiuoji,daigelius laistai,ravi,popini.O jie tik bac ir perzydejo..Laukas tuscias,galvok is naujo:))
Daugiametės gėlės tikrai gerai, vargo daug mažiau. Todėl dabar galėtum nusipirkti pvz. lelijų ir viendienių, kai kurios jau ir šiais metais pražys. Viendienės tai ypač nelepios gėlės.
[attachmentid=54498] Dabar galvoj sukasi nasturtos,astrai,frezijos.Pažiūrėsiu kokių sėklų gausiu.
Viendienes taip vadinasi todel,kad ju ziedas zydi tik viena diena...bet nereiskia, kad ju tik vienas buna..Kai pradeda zydet,zydi apie menesi.Jos nera lepios ar kitaip reikalaujancios prieziuros.
gali dar pabandyti pasisodinti,begonijas,jos gal labiu reiklios bet zydi iki pat pirmu salnu ir yra labai dekoratyvios.labai grazios.seip dar galetum psisodinti salaviju,ju yra yvairiu rusiu,gali bandyti pasisodinti skaistaziedi arba darzelini salavija
QUOTE(gabiiiiiiii @ 2008 02 26, 22:12) gali dar pabandyti pasisodinti,begonijas,jos gal labiu reiklios bet zydi iki pat pirmu salnu ir yra labai dekoratyvios.labai grazios.seip dar galetum psisodinti salaviju,ju yra yvairiu rusiu,gali bandyti pasisodinti skaistaziedi arba darzelini salavija siaip tai klausimas pries du metus uzduotas buvo
Prisipirkau daugiameciu geliu seklu, ir dabar klausimas iskilo baisus. (geliu iki siol tik gaudavau dovanu gimtadieniui
Planuoju paprastoj pievoj uzveisti visokiu nereikliu daugiameciu gelyciu, kad jos ten augtu ir man galva neskaudetu del ravejimu/persodinimu/tresimu.. ir tt. Ar galiu as tik vandenyje pamirkius para,jas isbarstyti "isgrebliotoj" pievoj? Ar daryti duobutes, kisti ten seklytes ir uzberti?.. Ar taip isviso beviltiska, ir reik loviuose kambary seklas daiginti ir kai sudygsta - persodinti jau i pieva..? Seklu daug, pieva didele..as loviu tiek neprisipirksiu Patarkit QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 04, 18:55) Prisipirkau daugiameciu geliu seklu, ir dabar klausimas iskilo baisus. (geliu iki siol tik gaudavau dovanu gimtadieniui Planuoju paprastoj pievoj uzveisti visokiu nereikliu daugiameciu gelyciu, kad jos ten augtu ir man galva neskaudetu del ravejimu/persodinimu/tresimu.. ir tt. Ar galiu as tik vandenyje pamirkius para,jas isbarstyti "isgrebliotoj" pievoj? Ar daryti duobutes, kisti ten seklytes ir uzberti?.. Ar taip isviso beviltiska, ir reik loviuose kambary seklas daiginti ir kai sudygsta - persodinti jau i pieva..? Seklu daug, pieva didele..as loviu tiek neprisipirksiu Patarkit 1.Gėlėms šiuo metu dar šaltoka,sėti tiesiai į dirvą.Reiktų palaukti kol pašils žemė. 2.Ant pokelių rašo ar galima sėti tiesiai į dirvą,ar reikia pirma į lovelius. 3.Pasėjus į dirvą gėlės sudygs vistiek labai tankiai,jas reikės persodinėti.Kad ir kaip stengiantys sėklos nepasibers tolygiai. QUOTE(IngridaB @ 2009 04 04, 20:29) 1.Gėlėms šiuo metu dar šaltoka,sėti tiesiai į dirvą.Reiktų palaukti kol pašils žemė. 2.Ant pokelių rašo ar galima sėti tiesiai į dirvą,ar reikia pirma į lovelius. 3.Pasėjus į dirvą gėlės sudygs vistiek labai tankiai,jas reikės persodinėti.Kad ir kaip stengiantys sėklos nepasibers tolygiai. Aciu uz atsakyma; matau kad neisvengsiu as daiginimo namie, reiks daugiaaukstes konstrukcijas daiginimo stelazu irenginet, ba palangiu ne is tolo neuzteks.. Ant pokeliu mazai kas parasyta, piesinukai tokie neypareigojantys visai atrodo, bet va pasidomejau papildomai, pvz levandomis,- tai pasirodo jas reik pasaldyt saldytuve pries sejant, kitaip aceit blogai dygs. Nieko apie tokius dalykus ant pokeliu neraso/nepiesia. (Pas mane agrofirmos"seklos" praktiskai visos gelytes.) Tai ka as zinau, gal man visas kitas seklas irgi saldytuvan sukist??? Jei jos daugiametes, kaip ir levandos, tai gal visoms pades sitas "bajeris"?..
Aš asmeniškai nedėjau levandų sėklų į jokį šaldytuvą.Man sudygo ir taip.Ir auga jos tokioje prastoje žemėje,kad,kai paskaitau čia forume kokios jos išrankios pas kitas,man gaila jų pasidarė.
Aš nemažai daugiamečių gėlių sėju tiesiai į dirvą,o paskui retinu.Nes vietos gėlėms tikrai nebelieka............ QUOTE(IngridaB @ 2009 04 05, 21:46) Aš asmeniškai nedėjau levandų sėklų į jokį šaldytuvą.Man sudygo ir taip.Ir auga jos tokioje prastoje žemėje,kad,kai paskaitau čia forume kokios jos išrankios pas kitas,man gaila jų pasidarė. Aš nemažai daugiamečių gėlių sėju tiesiai į dirvą,o paskui retinu.Nes vietos gėlėms tikrai nebelieka............ Ačiū, daiginsiu namie, labai jau noriu aš gėlėtos pievos, pasistengsiu atsakingai pažiūrėt į reikalą.. Na ir užsimojau- neturiu jokios patirties, o jau daigyklų tiek, kad niekur netelpa, visą laikiną "spintą" tenka daryt, su daug lentynų Ar sodinant į daigyklą žemė turi būti labai drėgna? Ir ar būtina daigiukams tiesioginė saulės šviesa
o kokias geles ketini seti man ir idomu
galvojau pasipirkti sauluciu,bet daugiau jokiu nesumastau kad i pieva tiktu
Aš šiandien nusipirkau verbenų sėklų daugiabučio gėlynui papuošti. Ant pakelio rodo, kad galima tiesiai sėti, bet man kažkaip patogiau ir užtikrinčiau atrodo padaigint pirma... Gal kas turite ką patart apie verbenas?
QUOTE(aura klp @ 2009 04 06, 18:06) o kokias geles ketini seti man ir idomu galvojau pasipirkti sauluciu,bet daugiau jokiu nesumastau kad i pieva tiktu Mano sarasiukas: Gvazdikas smiltyninis gvazdikas šiurpinis gvazdikas šilinis pajūrinė gvaizdė paprastieji raudonėliai kraujažolės levandos tikrosios kalniniai laibeniai bestiebės karlinos goštautinė gaisrena siūlinė žemenė čiobrelis paprastasis vaistinė ramunėlė didžiagraižė baltagalvė alpinis vaistutis nakviša misūrinė saulutės ir dar neturiu bet ieškosiu: ešolcijos patagoninės verbenos bobramunės lino viržio Čia viskas vyks bandymo būdu, nes ne gėlininkė aš, ir nežinau, kam iš šių augalų patiks ten apsistoti ilgesniam laikui nelepinamiems, dėlto tiek daug ir varijantų Pievon dar manau tiktų visa eilė įvairių smilgų ir pan, bet aš alergiška varpiniams augalams, tai nesėsiu.. bet va dar idėjų pievoms: http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/02/preriju-sodai.html http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/02/p...ines-zoles.html http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/03/p...ys-augalai.html http://rasosaugalai.blogspot.com/2009/03/p...rykim-savo.html
Patarčiau kraujažolės atsisakyti.Aš irgi vienais metais susigundžiau.......Nei tų žiedų labai gražių buvo,nebent bordo spalvos.O jau kaip prisisėjo pilnos pakampės,vos ne kaip piktžolė.
Raudonėlis irgi daugiau kaip vaistažolė arbatoms(jei kalba eina apie tokį raudonėlį?).Žiedų labai gražių iš jo nebus.Pas mane jis auga prie vaistažolių. QUOTE(IngridaB @ 2009 04 07, 17:49) Patarčiau kraujažolės atsisakyti.Aš irgi vienais metais susigundžiau.......Nei tų žiedų labai gražių buvo,nebent bordo spalvos.O jau kaip prisisėjo pilnos pakampės,vos ne kaip piktžolė. Raudonėlis irgi daugiau kaip vaistažolė arbatoms(jei kalba eina apie tokį raudonėlį?).Žiedų labai gražių iš jo nebus.Pas mane jis auga prie vaistažolių. Kraujažolės norėjau vaivorykštinės (geltonos), bet gavau mišinį įvairių, tai gal ir atsargiai, kažkur periferijoje pabersiu.. nors man visos jos gražios, paprastutės lakų gėlės.. va rožės tulpės visokios tai kičas, neauginčiau net jei pačios bujotų.. Raudonėlis "paprastasis" pas mane, origanum vulgare L. perskaičiau kad jam reik derlingos dirvos, tai vargelis jam bus, neaugs pas mane. Smėlinga pas mus beviltiškai, čiobreliui gal tiks. Ot būtų gerai jei tiktų.. Gavau ešolcijų, tik įdomu, ar jos sugebės pačios kasmet užsisėti iš savęs. Laukinių rugiagėlių.. Ir aguonų, papaver orientale (rytinė aguona), na tokios gražios būtų, tik kaip ten su narkomanais, neužsiveis jie prie tų aguonų
Patarkit kasnors, po kiek sėklyčių pilti į vieną daigyklos indelį?
Visai neturiu supratimo... tarkim šilinio gvazdiko bėriau po 15 tų mažyyyčių sėklyčių, panašiai ir levandas. Gal per tankiai? QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 08, 13:04) Patarkit kasnors, po kiek sėklyčių pilti į vieną daigyklos indelį? Visai neturiu supratimo... tarkim šilinio gvazdiko bėriau po 15 tų mažyyyčių sėklyčių, panašiai ir levandas. Gal per tankiai? dėčiau po dvi sėklytes. Kad sudygę nelenktyniautų, ir kad stipresni daigai būtų. bože moj aš nepiktai, aš draugiškai - nafik reikėjo tų sėklų pirkti man gražu šiurpinis gvazdikas. Mano manymu, jis lepokas neravimai pievai. Ir žydės tik kitais metais. QUOTE(naitas @ 2009 04 08, 14:27) dėčiau po dvi sėklytes. Kad sudygę nelenktyniautų, ir kad stipresni daigai būtų. bože moj aš nepiktai, aš draugiškai - nafik reikėjo tų sėklų pirkti man gražu šiurpinis gvazdikas. Mano manymu, jis lepokas neravimai pievai. Ir žydės tik kitais metais. Ačiū, gerai kad tik pradėjau sėt, tai nepervėlu pasitaisyt Sėklas pirkau, nes savaime ten ne kažikas auga; tėvai kadaise prieš 25 metus buvo irgi prisėję visko į ta pievą, tai poto ilgai gyvavo visokios gėlytės, bet nunyko su laiku. Mano atsiminimuose tai nuostabi gėlėta pieva, tai dabar iki pilnos laimės tereikia įvairių spalvotų laukinių žiedelių šen bei ten; o žolės aš nepjaunu, kaiptik tas ir patinka, kad ji atrodo (ir yra) laukinė, nepaliesta, ir pienės vietom įsisukę, kas man irgi labai patinka.. http://host-photo.com/thumbnails/pieva.JPG O čia maždaug, kokio rezultato siekt bandysiu.. aišku taip tirštai gėlių nesitikiu http://host-photo.com/photo.php?f=piev.jpg http://www.wunderground.com/data/wximagenew/1/1953/544.jpg http://www.growwildflowers.com/meadow2.jpg http://nancybond.files.wordpress.com/2009/...wer-meadow2.jpg nemoku aš nuotraukų įkelt. niekaip. QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 08, 14:34) Ačiū, gerai kad tik pradėjau sėt, tai nepervėlu pasitaisyt Sėklas pirkau, nes savaime ten ne kažikas auga; tėvai kadaise prieš 25 metus buvo irgi prisėję visko į ta pievą, tai poto ilgai gyvavo visokios gėlytės, bet nunyko su laiku. Mano atsiminimuose tai nuostabi gėlėta pieva, tai dabar iki pilnos laimės tereikia įvairių spalvotų laukinių žiedelių šen bei ten; o žolės aš nepjaunu, kaiptik tas ir patinka, kad ji atrodo (ir yra) laukinė, nepaliesta, ir pienės vietom įsisukę, kas man irgi labai patinka.. http://host-photo.com/thumbnails/pieva.JPG O čia maždaug, kokio rezultato siekt bandysiu.. aišku taip tirštai gėlių nesitikiu http://host-photo.com/photo.php?f=piev.jpg http://www.wunderground.com/data/wximagenew/1/1953/544.jpg http://www.growwildflowers.com/meadow2.jpg http://nancybond.files.wordpress.com/2009/...wer-meadow2.jpg nemoku aš nuotraukų įkelt. niekaip. misurine nakvisa pievai netinka, labai grazus augalas, pati auginu, ziedai didziuliai, o pats augalas slaiuzia pazeme, bet tikrai ne i pieva bet siaip ar taip eksperimentuok, atradimo dziaugsmai patys fainiausi, o jei tik pradedi tarp geliu suktis, tai suprantamas tavo ir visokiu seklu prisipirkimas, ir grazios vizijos, man irgi taip buvo QUOTE(jot.ka @ 2009 04 09, 09:38) misurine nakvisa pievai netinka, labai grazus augalas, pati auginu, ziedai didziuliai, o pats augalas slaiuzia pazeme, bet tikrai ne i pieva bet siaip ar taip eksperimentuok, atradimo dziaugsmai patys fainiausi, o jei tik pradedi tarp geliu suktis, tai suprantamas tavo ir visokiu seklu prisipirkimas, ir grazios vizijos, man irgi taip buvo Dėkui už pastabas, nakviša išbraukiama iš sąrašo Levandos keliaus į rūtų darželį vadinasi, (kur turėjo augt kosmėjos..geriau net neklausiu rūtų ką jos apie tai galvoja.) Gal sodinukai neišleps baisiai ant palangės, šildymą atjungė, bus vėsiau. Dėl smilgų, tai jų ten ir taip pilna pieva. Bėda tik, kad aš alergiška varpiniam augalam, (šienligė), tai bijau užsisėti, nors pastebėjau kad "prerijų soduose" sodina didelę įvairovę jų visokiausių, labai gražu, bet ir taip pusę vasaros man Nuorodos superinės, čia tai ko man reikia.. Taip, aš tikrai tik vos "pradedu tarp gėlių suktis", dvi savaitės tiksliau. Dar nelabai skiriu laukinę morką nuo kraujažolės QUOTE(jot.ka @ 2009 04 09, 09:38) tai čia tik mažučiai fragmentai... nesimato visumos.. QUOTE(jot.ka @ 2009 04 09, 09:38) o čia tai gražu. Bet manau, labai toli nuo temos autorės norų, nes prie šitų pievų tai darbo oho kiek reikia įdėti. Bet gražu... vien tokios pievos užveisimas kiek jėgų suėstų... na gal kokiais trečiais ketvirtais metais jau būtų lengviau zebenkstiejka, supratau Tavo idėją. Aš dabar savo nuomonę pasakysiu, kaip pratusi, kad visos pievos būtų šienaujamos, du kartus metuose bent jau... QUOTE(naitas @ 2009 04 09, 11:51) tai čia tik mažučiai fragmentai... nesimato visumos.. o čia tai gražu. Bet manau, labai toli nuo temos autorės norų, nes prie šitų pievų tai darbo oho kiek reikia įdėti. Bet gražu... vien tokios pievos užveisimas kiek jėgų suėstų... na gal kokiais trečiais ketvirtais metais jau būtų lengviau zebenkstiejka, supratau Tavo idėją. Aš dabar savo nuomonę pasakysiu, kaip pratusi, kad visos pievos būtų šienaujamos, du kartus metuose bent jau... Taip, ne vasarą pieva atrodo nykokai (na kaip ir viskas aplinkui), bet turbūt tuos "prerijų sodus" ir panašius dalykus pjauna vėlai rudenį gal..? Kolkas internete neaptikau, kaip tokios pievos atrodo ne sezono metu.. tai įtariu nekaip jei dalis augalų vienmečiai, tai jie turi subrandint ir išbarstyt sėklas kad kitąmet sudygtų..tai jei pjausi iki tada, jie paprasčiausiai neužsisės turbūt? (nemuškit per galvą jei čia nusišnekėjau). QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 09, 09:06) Dėkui už pastabas, nakviša išbraukiama iš sąrašo Levandos keliaus į rūtų darželį vadinasi, (kur turėjo augt kosmėjos..geriau net neklausiu rūtų ką jos apie tai galvoja.) Gal sodinukai neišleps baisiai ant palangės, šildymą atjungė, bus vėsiau. Dėl smilgų, tai jų ten ir taip pilna pieva. Bėda tik, kad aš alergiška varpiniam augalam, (šienligė), tai bijau užsisėti, nors pastebėjau kad "prerijų soduose" sodina didelę įvairovę jų visokiausių, labai gražu, bet ir taip pusę vasaros man Nuorodos superinės, čia tai ko man reikia.. Taip, aš tikrai tik vos "pradedu tarp gėlių suktis", dvi savaitės tiksliau. Dar nelabai skiriu laukinę morką nuo kraujažolės man labai patinka tie preriju sodai, tik aisku savaime kad tam reikia labai nemazu plotu, o del geliu tam tinkamu tai auga jos pas mus, nugi ir tos pacios kraujazoles, ir tose nuorodose visur dominuojancios eziuoles, rudbekijos, silokai, raudoneliai, gaisrenos, ramunes,kraujalakes, vingiorykstes, gaila kad visiems varpiniams alergija, nes miskantai, viksvos mmmm QUOTE(jot.ka @ 2009 04 09, 13:46) man labai patinka tie preriju sodai, tik aisku savaime kad tam reikia labai nemazu plotu, o del geliu tam tinkamu tai auga jos pas mus, nugi ir tos pacios kraujazoles, ir tose nuorodose visur dominuojancios eziuoles, rudbekijos, silokai, raudoneliai, gaisrenos, ramunes,kraujalakes, vingiorykstes, Kad laukuose auga tai taip, bet "paprastesnių"lauko gėlių sėklom nieks neprekiauja. Skambinau botanikos sodan, net jie ne. Dar vienas kvailas naujoko klausimas: Ar galima gauti realius drėgmės/rūgštingumo matuoklio parodymus, jei jis įkištas mažon daigyklon? Matuoklio tie du strypeliai įsikiša tik 2,5 cm nes negilios daigyklėlės.. ar gali jis teisingai rodyti drėgmę tik tiek įkištas? (Matuoklio instrukcijų neturiu, ant strypelių jokių žymų, iki kur kišt, nėra.)
zebenkstiejka, turiu tokią pievą savo sodyboje - vasarą, kai žydi atrodo
Važiuosiu šį savaitgalį, pažiūresiu kaip atrodo tie mano nearti dirvonai. QUOTE(rooma @ 2009 04 10, 00:03) zebenkstiejka, turiu tokią pievą savo sodyboje - vasarą, kai žydi atrodo Važiuosiu šį savaitgalį, pažiūresiu kaip atrodo tie mano nearti dirvonai. Ar Jūs ją sėjote, ar ji natūraliai "išdygusi"? Jei pati sėjote, labai ydomu, kokiom žolėm/gėlėm. QUOTE(zebenkstiejka @ 2009 04 10, 00:06) Ar Jūs ją sėjote, ar ji natūraliai "išdygusi"? Jei pati sėjote, labai ydomu, kokiom žolėm/gėlėm. Tuomet dar pusė bėdos (čia dėl erkių), nes aš turiu šunį, nors ir apdorojam įvairiais preparatais, bet nelabai kas padeda. O ir patys kartais tampame šių nenaudėlių grobių, lyg ir nevaikštome toje pievoje, bet praeini taku ir še kad norėjai Pas mus ta pieva natūrali ir aplinkui lyg ir laukinė gamta, senai ten niekas nesidarbo (nusprendėm sodybvietę įsikurti senelių žemėje). Šiaip kitoj vietoj bandžiau sėti tokia laukinę pievą pernai, bet ji nei žydėjo, nei graži buvo, galvoju gal šiais metais tas grožis pražįs. Sėklas pirkau sėklų parduotuvėje tokiuose mažuose pakučiuose kaip ir visos sėklos. QUOTE(rooma @ 2009 04 10, 21:40) Šiaip kitoj vietoj bandžiau sėti tokia laukinę pievą pernai, bet ji nei žydėjo, nei graži buvo, galvoju gal šiais metais tas grožis pražįs. Sėklas pirkau sėklų parduotuvėje tokiuose mažuose pakučiuose kaip ir visos sėklos. Iš neišmanymo prisipirkus, paskui išsiaiškinau, kad kažkur trečdalis sėklų yra tik antrais metais žydinčios daugiametės gėlytės, o gaila, taip norisi greičiau pamatyti rezultatą
o kokia vieta labiau patinka begonijom, ir kokios joms prieziuros reikia? man labai patinka tos stambiais, dideliais ziedais, ar imanoma jas is seklu uzsiauginti?
Na va paklause patarimo ir dabar neparaso,kaip sekasi auginti gelytes.
Nepažystu gelyčiu
Šaunu, vėl nauji namučiai.
Mano praitų metų ežiuolių sėjinukai šiemet pražydo
![]() ![]() |