Balanda
2011 07 12, 16:51
delaine
2011 07 12, 17:13
Ilgakarčių tema
rogrinta
2011 07 12, 17:51
Plaukuota tema  A ja jai, kažką ant garbanotų minčių trauks
Pumpuryte
2011 07 12, 18:24
Wow kokie ilgakasiai
ilgakasiai zirgeliai Siaip radau vieta kur arkliuka laikysiu. Priimtinos ir salygos ir kaina. Sakiau apie savo baime jot, tai sake duos kita arkli kol atsigausiu arba kitaip kaip sutarsim. Vietos dar kolkas nesakysiu, nes deriuosi. ir viskas gal pasikeis dar.
retisa7
2011 07 12, 19:08
Sveiki visi naujoj temukėj. Nai nai nai kokie ilgakarčiai  Gražu.
Sveikučiai visi Jau kokių gražuolių Balanda pririnkus, net seilė ištįso  . O jau Kalis koks pamaiva, moka pasirodyt visu gražumu  . Paggy, neskubėk  . Manau pakeitusi vietą ir nuosekliai pradėjusi dirbt su savimi, vėl atrasi džiaugsmą tarp arklių. Svarbiausia-nenuleisk rankų, išsisklaidys tie negandų debesys ir vėl švies saulutė  . Na šiandien tai arklinė dienelė  . Iš ryto po daktarų ir kraujo nuleidimo nulėkiau pas saviškę. Nu bet jau kokie naglumo įsikūnijimai palikę su Žilvinu  . Raiteliukė šukavo abu, o tie pamatę mane ateinančią su duona spjovė į grožio procedūras ir atbėgo pas mane. Viens kitam vos ne per galvas lipo, kad tik mažiau nekliūtų  . Apskaninau ir ėmiausi aš truputėlį šepečių. Paskui nuėjom palepint Lūzos su mažyle, pastaroji darosi vis drąsesnė ir drąsesnė, dalinai supažindinau su kantariuku. Visus atniurkius išvažiavau laiminga namo  . Tik šįkart nulėkiau be fotiko  . Pakeliui aplankiau Shyna su mažuoju. Tai pas juos važiuojant akimis paarklinėjau... Grįžus namo užsimaniau atgaivint širdelę, inikau i juodųjų serbentų krūmą. Čepsiu... skaninuosi... Ir vėjas atpučia pažįstamą kvapą... Pasuku galva... Ir matau keliuku lekiančias kaimyno kumeles... Dar ir žvingaut tos pradėjo... O va dabar pro savo langą pamačiau jau galima sakyt egzotiką kaime... Čiupau keletą duonos riekučių ir nulėkiau pasilabint. Labai draugiška ir miela kumelė. Sutrukčiau darbą ir gavo poilsio akimirką, pasimėgavo glostymais ir kasinėjimais.  Va ką parsitįsiau iš Rietavo turgaus sekmadienį, kad palaikytų man kompaniją, kol parsivešiu saviškę...
daivameil
2011 07 12, 19:46
Vėl nauja tema, bus ką pasiskaityti, kaip ir kasdien
Pumpuryte
2011 07 12, 19:49
Džerse, ale tikrą kaubojų pagavai Daivameil, prašom ir pasireikšt kartais
daivameil
2011 07 12, 20:13
Ačiū už kvietimą. Kad dabar nejoju, o jojau senai  Bet daug mielo širdžiai sužinau ir akis yra į ką "paganyt"
QUOTE(Dzerse @ 2011 07 12, 19:38) Sveikučiai visi Paggy, neskubėk  . Manau pakeitusi vietą ir nuosekliai pradėjusi dirbt su savimi, vėl atrasi džiaugsmą tarp arklių. Svarbiausia-nenuleisk rankų, išsisklaidys tie negandų debesys ir vėl švies saulutė  . Aciu Dzerse uz palaikyma. Aciu visoms uz palaikyma. As pati dar jauciu pas gydytoja eisiu kad nervus apramintu. Nes neprotingai jautri jauciuosi. Siaip raiteliukes reiks ieskot, kad bent 100 lt padengtu islaikymo salygas. Daugiau jau nieko nenoresiu. Manau kad sutiksiu ten laikyt. Dar kaip sakant issimiegosiu, ryt sviezia galva apsispresiu galutinai. Atviras pasiulymas: Siaip kas norit joti uz 100-120 lt, 20 km nuo Kauno (šilainiu) rasykit i a.z. Yra maniezas, tad nebus problemu ir sutemus ir visa kita.
Labas vakaras, Paggy, kaip sunku tavo postus skaityt  Ir visgi susidaro įspūdis, kad labai karštai ir greitai sprendi, nesakau, kad blogai (nieko nežinau, kas kur kaip), bet aš vien dėl šieno - neskubėčiau. Ar nėra galimybės jį pasandėliuot laikinai kažkur Kauno apylinkėse? Juk dar ganyklos laiko oho kiek prieš akis, galit kaime pasibimbinėti, nusiraminti.... Kad su savo nervais reikia tvarkytis visų pirma tai faktas. Man kai baisu buvo joti (netikusi pradžia), tai visokie " pistreneriai" aišįkino, kad turi persilaužt, privalai sėst ir jot ir ne kitaip. O man tai neveikė, pvz., tik darbu nuo žemės pavyko man pačiai atsikratyti gyvulio baimės ir nepasitikėjimo, išmokt vadovauti ir t.t. Sakai, brangu nejojamą arklį laikyti, bet koks tikslas joti per prievartą, be malonumo? Man užkliuvo posakis, kad "baisu tau dedant balną, bet ką darysi, juk gyvuliui reikia judėti". O nuo žemės judint nepakanka? Pavedžioti galų gale? Ir ar tokio jojimo tu tikiesi investuodama į arklio išlaikymą? Bet kuriuo atveju linkiu, kad ateitų pats geriausias sprendimas jums su H.
QUOTE(ilze @ 2011 07 12, 20:41) Labas vakaras, Paggy, kaip sunku tavo postus skaityt Ilze galvojau apie sandaliavima. Pas save visko nesutalpinsiu. Jeigu nerandu vietos zirgui Kaune tai kokio velnio man ji veztis i kauna ir juo labiau siena? Draugu fura vaziuos penktadieni arba pirmadieni. Tai jauciu laiko spaudima. Tas ukininkas kur laiko siena nori kad atlaisvinciau sandeli (vel spaudimas). del brangumo. Siuo metu siek tiek kiekvienas litas reikalingas, nes kolkas nuolatinio darbo neturiu. Bet tikiu kad netrukus susirasiu ir viskas bus gerai. Ir siaip brangumas salyginis dalykas. Nemanau kad daug kas noretu pvz moket 500 lt i menesi ir tik paziuret. O vaikymas, paglostymas zinoma geriau nei is vis nieko nedaryt ir nebendraut. Baime atslugs. Reikia laiko. Manes joti niekas nespaudzia. Palengva gal susitvarkys viskas. Na reikia duoti sau sansa. Nei mesti ir veliau gailetis kad nepabandei.
Pumpuryte
2011 07 12, 21:02
Mano skraidyklė
Pokutė pradėjo rimčiau sportuot  . Labai dailiai atrodo  . Eh... Norisi ir man taip paskraidyt
chartija
2011 07 12, 23:28
QUOTE(*K&K @ 2011 07 11, 21:22) Nu ka galima pasakyti, isskyrus wow QUOTE(Pumpuryte @ 2011 07 11, 22:06) *** labai labai gražus žirgiokas  ir nors man juodi nepatinka  bet vis tiek  Kiaulystes desnis. QUOTE(Indii @ 2011 07 11, 22:49) Teks truputi luktelt, visos kurios kazka zino tokiais r panasiais klausimais - susislepe kazkur. Papildyta:Ciauskuciu statistika:Pumpuryte 74  Aryvle 50  Dzerse 44  retisa7 34 bernote 27 paggy_bundy 27 chartija 25 laimosiuke 22 Shyna 22 AisteK 21 xxpana 20 naktigone 19 stella_ir_tina 19 Balanda 19 Amise 19 LinaG. 19 PegaseStar 18 ilze 15 rogrinta 14 delaine 13 laina12 10 rutkele:) 10 Akro 8 gumyte 8 Vaidule1 7 daivameil 5 Geda peleda  : *K&K 4 (nenorejo Kelti ant gedos stulpo, ale vistiek papuole  ) martyinka 4 tralaila 3 Avis 3 garbaneee 3 Inferno 2 Egliooo 2 Indii 2 Doona 2 kukuska007 1 vivivi 1 Andro 1 Erškėtrožė 1
daivameil
2011 07 13, 00:18
Wow, papuoliau į pabaigą, bet vis tiek surinkau 5 pasisakymus  Na, kai įsidrąsinsiu, tai nesustosiu
Pumpuryte
2011 07 13, 07:01
Labas rytas QUOTE(daivameil @ 2011 07 13, 00:18) Wow, papuoliau į pabaigą, bet vis tiek surinkau 5 pasisakymus  Na, kai įsidrąsinsiu, tai nesustosiu  Prašom prašom drąsiau Aš tokia biški sklerotininkė neatsimenu ar jau pasakojai savo istoriją- kur jojai, kada, kaip ir tt..? O jei dar nuotrauką kokią įkeltum iš vis būtumėm laimingos
garbaneee
2011 07 13, 08:12
Labas rytas  QUOTE(chartija @ 2011 07 13, 00:28) Geda peleda  : Avis 3 garbaneee 3 Pati sugalvojo, pati dabar kartu su manim sėdi ant to gėdos stulpo QUOTE(Pumpuryte @ 2011 07 13, 08:01) Aš tokia biški sklerotininkė neatsimenu ar jau pasakojai savo istoriją- kur jojai, kada, kaip ir tt..? O jei dar nuotrauką kokią įkeltum iš vis būtumėm laimingos  Aš irgi nieko nebeatsimenu, tai priminimas būtų šaunu
laina12
2011 07 13, 08:42
laba visiems, vo, ir nauja temuke (labai grazi, balanda,  ). ku, reiks pasireikst, o tai ir mane ant gedos stulpo pakarsit  ... nugis, vakar jojom su raiteliuke biski i laukus, ant zaibo ir smilgos... oras puse bedos vakar, ne per karsta, ir musiu ne milijonai... zaibas sikart gavo pilna komplekta - pentinai, griezti zaslai, ir dar spruntas... ir tai, jau pasigaves, kad gali muilintis, ir nesiotis - tai bande. na, bet nelabai jam isejo...  siaip ramiai prasijojom pusantros valandikes, nes kazkaip man baisu ilgiau smilga jot, vis ta jos nugara mane neramina. lyg sukuojant krupsejo , aisku, sukavau ne super svelniai specialiai  ... reiks siandien apziuret ir pabraukyt...tikiuosi, nesujautrejo  tai va, parjojus iki namu, pasiuliau dar pro tvenkini keliuku prajot (tolyn nuo namu). tai oi reikejo 10 min, kol nuo kalniuko zaiba 'nulaipinom'... visaip bande issisukt ir neit, bet nusileist jau nebuvo galima... ir privertem  zodz, rambus gyvulys  o jaucia, kad ant nugaros silpnesnis raitelis ir pradeda ... oi bus darbo laimosiukei grizus, oi bus  ... kelti, tikrai kad WAW tavo kalis tose fotkese...grazuolis paggy, tikiuos, tavo baimes isgaruos su laiku... buvo ir man atsirade paniska baime jot (po labai nekalto nusivertimo), bet aciu die, ji labai praejo... pradek joti ant ramaus arkliuko, pasikratyk ant kordo, papraktikuok tuos pratimelius balansui ir pamatysi, meile jojimui sugris beje noriu paklaust, o ta vieta, kur siulai hnopke jojimui , ar galima pasiekt be masinos? ir ar butu galima ten treniravimo paslaugas gauti? pasiulyciau savo duktereciai (ji dabar marvoj joja)... daugiau ir nepamenu, ku norejau pacituot...
QUOTE(chartija @ 2011 07 13, 00:28) Dzerse 44  Siaubas, ką reiškia dekrete sėdėt  . Laina, svarbu, kad pavyko jums Žaibą nuleist  , be Laimosiukės buvimo šalia manau tai didelis pasiekimas.
rutkele:)
2011 07 13, 09:45
QUOTE(laina12 @ 2011 07 13, 10:42) l zodz, rambus gyvulys  Žaibuks savam stiliui O aš radau fotiko laidą, bet nusikišau fotiką ...
smelio pilys
2011 07 13, 09:48
sveikos  jau taaaaip seniai girdėtos!  buvau atostogauti, prie jūros  nudegiau kaip vėžiukas, tai dabar vos pajudu, apie jojimus (kratymusis ir kitokią sportinę veiklą) dar kelias dienas net negalvosiu, nes vos pajudu, ir laaabai skauda odą :/ tiesa, bandysiu šiandien tvarkyt kanopas, bet labai abejoju, ar pavyks man viskas.. jei ne, tai atidėsiu kitai savaitei  na, pas mane kas susiję su arkliukais, tai vėl vyko pergrupavimas žirgų.. dabar abi sesutės gyvena vienam aptvare su jaunesniosios mama tryse  o Bopo vėl su Fėja kartu dviese  taip išsisprendė visi ginčai ir kovos  kas minėjot dėl arkliukų priėmimo, tai dabar jau ir vietos nėr, maximumas šiuo metu yra, ką galiu priimt, jau ir taip, darbelio per akis su 5.. o dar kai sugalvoja kokią nesąmonę padaryt, tai rūpesčių jau ir per daug būna.. ganiavos pabaigoj, kai grįš atgal į žirgynus, tai pasiliksiu žiemai tik abu saviškius, nors dar minėjo, kad nori mažąją palikt žiemai, bet dabar neberizikuosiu nei savo laiku, nei nervais, nes vistik kai svetimi arkliukai, tai atsakomybė didelė. jeigu suaugę ramūs, tai dar kaip ir nieko visai.. bet sakiau, šią žiemą pagyvensiu ramiai ir poros gardų valymo užteks per akis  na, o Palangoj mačiau daug karietinių arkliukų.. vienas šlubas lakstė, kitas su labai įdomiai skilusia kanopa (jis stovėjo, tai nemačiau kaip bėga).. ir dar - labai norėčiau gyvent su žirgais prie jūros - ten vasarą net per karščius nepuola jokie vabzdžiai.. o pas mus tai......
daivameil
2011 07 13, 10:07
QUOTE(Pumpuryte @ 2011 07 13, 08:01) Labas rytas Prašom prašom drąsiau Aš tokia biški sklerotininkė neatsimenu ar jau pasakojai savo istoriją- kur jojai, kada, kaip ir tt..? O jei dar nuotrauką kokią įkeltum iš vis būtumėm laimingos  Aš Daiva, man 38 metai  Esu gimusi Kaune, dabar gyvenu Vilniuje. Toks būtų trumpas mano prisistatymas. Na, kaip jau kažkur minėjau, tai buvo mėgėjiškas užsiėmimas prieš 20 metų. Taigi dar gūdžiais sovietiniais laikais. Jojau ne Kauno žirgyne, esančiame Marvelėje, o važiuojant link Karmėlavos, Žemės ūkio pasiekimų parodos paviljone, veikė nedidelė jojimo grupė. Taigi gal 2 metus ten užpakalį zulinau (nuo 16 iki 18 m.) Buvo toks žirgas Voltas (labai didelis, stambus žirgas, bet nepaprasto ramumo, tikras monumentas  ) bei pilka obuolmušė kumelė Pempė (graži, bet be proto užsispyrus, matyt išgąsdinta vandeniu, nes jo paniškai bijojo  ) Mane vos kelis kartus pasijodinėjant po kalvotas apylinkes nuo savo nugaros nenumetė  Buvo labai užsisipyrus ir "švaruolė, kuri nemėgo vandens", ji nelipdavo į balas ir bijojo vandens, tai jei kokia bala ar vandens telkinukas prieš akis, tai stodavosi vos ne piestu. Nedidelė mano praktika, bet po to sekė medicinos studijos, prasidėjo Nepriklausomybė ir tas žirgynėlis-kooperatyvas užsidarė. Manau jame buvo suvežti žirgai iš Marvelės, tiesiog dėl kažkokių aplinkybių (charakterio ar amžiaus) ir eksplotuojami ten, teikiant jojimo, mokymo bei apskritai pasijodinėjimo paslaugas. Net nežinau ar dabar tas kompleksas bent apgriuvęs stovi, jis yra gal 2-3 stotelės važiuojant Jonavos plentu link Karmėlavos. Nuotraukų deja neturiu, nes fotoaparato tada dar neturėjau. Taigi, mano jodinėjimo karjera labai trumpa, bet meilę žirgams esu paveldėjusi iš senelio, kuris buvo ulonas Nepriklausomos Lietuvos kariuomenėje, vėliau augino žirgus savo ūkyje, kol sovietai jo ir jo šeimos vos neišvežė į Sibirą. Mano mama gimė miške. O gražuoliai žirgai buvo konfiskuoti į kolūkį. Iš jo ūkio įsteigė visą kolūkį, sudegino namus, su didele knygų, nuotraukų biblioteka. O aš kiek prisimenu, senelis augindavo po vieną arkliuką, ne žirgą, nes jam buvo draudimas verstis ta veikla  Bet aš nuo pat vaikystės sekiodavau vasaromis paskui senelį, kinkydavau tą arkliuką, šerdavau, šukavau ir pasiėmusi kibirą ar dėžę bandydavau užsilipus joti. Saugodavo mane, bet vėliau numojo ranka ir leido "BŪTI PAMIŠUSIA DĖL ARKLIŲ". Nejoju jau 20 metų, dabar kažkokia baimė apima, gal dėl atpratimo, kritimo, bet vistiek nepraeinu pro žirgus pievoje ar pievoje besiganančius paprastus arklius. Kartais juos ir fotografuoju. Na visus atrodo pavaišinčiau duona, paglostyčiau... Manau tai jau meilė šiems gyvuliams, kuri pas mane yra nuo vaikystės. Turiu 5 metų sūnų, kuriam arkliai taip pat patinka. Gal kada jis jodinės, gal kada ir aš atnaujinsiu pomėgį Tai tokia mano istorija trumpai (o gal ilgai, net nežinau  ) Turiu nemažą kelių tūkstančių knygų biblioteką, joje nemažai literatūros apie jojimą, žirgų priežiūrą, veisles. Tai nejojant turiu kur akis paganyti. Arklių tematika vyrauja visur, t.y. paveikslai, skulptūrėlės, padėklai, knygų laikikliai lentynose, mėgstu golife kelnes, jojimo tematiką aprangoje. Neakivaizdžiai esu su Jumis
Nu ką... Kaip matyti, gyvenimas eina. Gerbiamos P (ponia ir panelė) gražėja, stambėja, raumenukus auginasi... Ponas ir ponia K ir toliau sėkmingai grąžinasi, priiminėja pilingo-vandens vonias. Aistros, žiūriu, jau aprimusios. Net kiek gaila... O liaudies išmintis, sakanti, kad kartais verta patylėti, yra teisinga. Net ant gėdos stulpo nepatekau.
Sveikos visos, malonu kad nepakliuvau ant gėdos lentos Pas mūsų nieko naujo, nelabai turiu kada nulėkt pas saviškių  Ir orai yra nuostabus, tai atostogos grynai jaučiasi, prie vandens vos ne kiekvieną dieną lekiu, tai taip ir gyvenu. Na ką, manau jau po biški pradėsiu eržiliuką nuo mamos atskirti. Gal turite kokių patarimų kaip būtų galimą tai padaryti? Na tarkim aš galvoju, jau jis gan gerai įsikirtęs vedžiojimo pratimus, tai gal man reikėtų pabandyti jį iš aptvaro po biški, po truputį išsivedintėti? Tokį kaip žaidimą su juo padaryčiau, kol įsikirstu, bet bijau, kad jei jis jos neprisileidžia prie maisto, tai gal ir atsiskirti dar nenorės. Kaip jūs siūlytumėte?
Laina12 aciu uz grazius zodziu malonu skaityt.
jau pagalvojau ir pasakysiu. Arkli laikysiu Babtuose (pagyneje) sporto klube Eskadronas. Ten kaip ir su zirgais nutrauke veikla, nes kaip sakant is zirgininkystes sunku uzdirbt. Tai liko gal koks 20 laisvu gardu, o arkliu maximum 5, lyg planuoja dar mazinti iki 3. Taip pat maniezas, avyzu traiskintuvas, bendros girdyklos, paziurejau arkliai svarus zinoma yra ir minusu bet apie juos nekalbesiu. Visumoj paemus blogai nebutu. Juolab atvaziavimas patogus, bent jau man. Neuzkampis. Yra treneris Kazakevicius, bet sake kad daznai vazinesis i uzsieni tai jo kaip ir nebus. Yra jo sunus gerai jojantis. Jis sake gales mano hnopke jot, o man gali duot 15 metu kumele, kol atsigausiu. Dar sake ant ziemos kazkoks rimtas vyras atvaziuos kur su zirgais dirba.Manau bus kas priziuri ir patreniruoja. Hnopke atsivesiu uz menesio o gal dar veliau (pagalvosiu kaip cia geriau). Del jojimo kainos zinoma butu galima pasiderint priklausomai nuo atsakomybes. Visapusisakai rupintis (nuperka papildu jei reikia, prisideda prie kanopu prieziuros, atvaziuoja pravaiko) tai visai kitaip kalbesiu. Bet siaip jei nerasiu kas joja tai tikrai nepergyvensiu.
QUOTE(paggy_bundy @ 2011 07 13, 11:07) Laina12 aciu uz grazius zodziu malonu skaityt. jau pagalvojau ir pasakysiu. Arkli laikysiu Babtuose (pagyneje) sporto klube Eskadronas. Oho, nežinojau, kad taip ištuštėjo... Nors šiaip visai logiška, kadangi sąlygos ten nekokios (tie angarai nesveika žirgams, ypač žiemą ten nuolat drėgna - kondensuojasi ir varva drėgmė). Aplink Kauną jau yra kur pasirinkti normaliai. Ar dėl piniginių reikalų nori statyt būtent ten?
QUOTE(Shyna @ 2011 07 13, 12:42) Aplink Kauną jau yra kur pasirinkti normaliai. Ar dėl piniginių reikalų nori statyt būtent ten? noriu statyt del patogaus atvaziavimo. Ir kad manieze bus galima jot po 18 val. ziema. Jei pradesiu dirbt, kaip man dabar siulo nuo 9 val. ryto iki 18 val. vakaro tai kada as josiu? Kai temsta 16 val. vakaro. Duoti visa laik kitiems, tai tas pats kas nieko. zinoma koncentratas susidaro kai daug arkliu, dauguma arklidziu, karvidziu jauciasi, o kai keli arkliai, bus labaiu salta nei dregme tikrai apmazes. o kokios salygos bus yra atinkamos priemones. Nenoriu jokiu diskusiju del salygu. Nes visur yra savu minusu ir pliusu. visada bus galima prie ko prikibti. Ir diskusijos tik neramumus kelia.
Paggy -- diskusijos ne neramumus kelia, o suteikia informacijos. Jeigu tu nori gyventi tanke ir galvoti, kad viskas yra taip, kaip tau su tavo ribotomis (sorry, bet tikrai taip yra) žiniomis atrodo, tada nesakyk, kad rūpiniesi savo žirgo gerove ir sveikata.
daivameil
2011 07 13, 13:31
Drėgmė ne į gera nei žirgo sąnariams, nei kosulys -nuolatinis peršalimų "draugas"
Galima pamanyti, kad prie Kauno maniežų daugiau nėr, arba iki jų reik važiuoti džipu per miškus  Angare drėgna ir kai ten nėr nė gyvos dvasios - jis metalinis gi, o ventiliacijos sistema turi būt itin išvystyta. Ai, kas man rūpi
garbaneee
2011 07 13, 13:41
QUOTE(daivameil @ 2011 07 13, 11:07) Graži šeimos istorija susijusi su žirgais  O kodėl seneliui uždrausta buvo veikla susijusia su žirgais užsiimti? Kokių baubų valdžia tame matė? Jei kada bus noro šiaip užvažiuot pažiūrėt žirgų, tai galit kada ir pas mus į arklidėlę užklysti (randamės netoli Šilo(Balžio) ežero)
Dovile -- taigi tarybiniais laikais negalėjai išlipt iš normų, jei jau esi kitoks nei visi ar nori kokia kitokia veikla užsiimti, kuri šiaip buvo priskirta valstybei -- žirgynai tais laikais valstybiniai buvo, tai gaudavai stipriai per galvą arba važiuodavai į šiaurinį kurortą.
daivameil
2011 07 13, 13:55
QUOTE(garbaneee @ 2011 07 13, 14:41) Graži šeimos istorija susijusi su žirgais  O kodėl seneliui uždrausta buvo veikla susijusia su žirgais užsiimti? Kokių baubų valdžia tame matė? Jei kada bus noro šiaip užvažiuot pažiūrėt žirgų, tai galit kada ir pas mus į arklidėlę užklysti (randamės netoli Šilo(Balžio) ežero)  Ačiū, būtinai kada užsuksiu. Manau žinau kur tai yra  Labai ačiū Na taip bandė mano senelį palaužt. Neišvežė į Sibirą. Tai kitokiomis priemonėmis, t.y. neleidžiant dirbti to, kas artima širdžiai ir žinioms. Kad ir kaip būtų keista Na dėl peršalimo ligų įkelsiu straipsnius iš rusiškos knygos. Gal bus verta kam paskaityt   Papildyta:QUOTE(AisteK @ 2011 07 13, 14:43) Dovile -- taigi tarybiniais laikais negalėjai išlipt iš normų, jei jau esi kitoks nei visi ar nori kokia kitokia veikla užsiimti, kuri šiaip buvo priskirta valstybei -- žirgynai tais laikais valstybiniai buvo, tai gaudavai stipriai per galvą arba važiuodavai į šiaurinį kurortą. 100 procentų teisingai pasakėte.
QUOTE(garbaneee @ 2011 07 13, 13:41) O kodėl seneliui uždrausta buvo veikla susijusia su žirgais užsiimti? Kokių baubų valdžia tame matė? Mano senelis buvo didelis ūkininkas irgi, ir turėjo kelis žirgus prie darbinių arklių, daugiakinkes karietas. Irgi visą ūkį kartu su žirgais teko atiduoti mainais už šeimą (kad neišvežtų)... Mama pasakojo, kad labai gražūs buvo žirgai - bet jos atsiminimai iš vaikystės labai ankstyvos. Įdomu, kokie jie ten buvo...
Balanda
2011 07 13, 15:23
Laba diena, ačiū už komplimentus  Na kai kuriose nuotraukose grožio padauginta,jau nea ,nepatinka  ,tik šiaip įdomu man ,kad iki tokio ilgio gali užaugt karčiai.Ten toj senoj nuotraukoj kaip supratau kažkoks rekordininkas bus. QUOTE(*K&K @ 2011 07 11, 21:22) atrodo tuoi abu issimaudysim
monumentas
kaimietiskasis Totilas
Nu jo,kurį laiką prapuolus buvai,bet jau kai dėjai fotkių  o jau dydis to Kalio QUOTE(rutkele:) @ 2011 07 13, 10:45) O aš radau fotiko laidą, bet nusikišau fotiką ...
na gal fotikas greičiau atsiras,ne toks jau smulkus daiktas kaip laidas QUOTE(garbaneee @ 2011 07 13, 14:41) * Graži šeimos istorija susijusi su žirgais ** O kodėl seneliui uždrausta buvo veikla susijusia su žirgais užsiimti? Kokių baubų valdžia tame matė?
* Aha,įdomu buvo paskaityt visą istoriją. Daivameil - ogi žiūrėk, po kurio laiko vėl gal išdrįsi užsėst ant žirgo,bent pažingsniuot  Čia pabūsi,pabendrausi,atsiras gal progų ir drąsos ** Nu taigis ir aš dar tuos laikus atsimenu. Buvo viskas apribota ir suskaičiuota,ką galima augint. Vienai šeimai - viena karvė,prieauglio neatsimenu kiek,o nuosavą arklį laikyt namuose uždrausta,tik tie turėjo,kurie su jais kolūkyje dirbo. O atsimenu buvo vienas kaimynas,kuris be arklių negalėjo gyvent,tai kol dirbo kolūkyje,tol turėjo valdišką arkliuką,o kai išėjo į pensiją,tai nei už ką nesutiko atiduot tą savo juodį,taip ir liko jo kaip nuosavas  Na jis buvo ne visai eilinis darbininkas,truputį prie valdžios,o dar tuometinis kolūkio pirmininkas buvo ramus žmogus,tai galiausiai paliko jį su tuo arkliu ramybėje
smelio pilys
2011 07 13, 17:46
daivameil įdomi istorija jūsų  malonu, kad tiek metų nedingsta meilė žirgams  paggy, tu vėl sienas apsistatai nuo informacijos, o po to vėl verksi, kad tas ir anas blogai ir nežinai ką daryti, kol kas nors tau pasakys iš "arklininkų' tą patį, ką shyna minėjo ir kitos, bet jau bus bėdų, o tu vėl svarstysi, ar žirgą parduot, ar dar kankintis ir tt. aišku, jokiais būdais to nelinkiu, bet kai jau atrodo, kad pradedi po truputį mąstyt, staiga vėl viskas apsiverčia ir vėl sakai "nenoriu nieko žinot, jokių diskusijų" ir tt. nesakau nieko konkrečiai apie tas arklides, buvau ten porą kart tik, kai dar nieko beveik nežinojau apie arklius, tai į nieką ir dėmesio neatkreipiau, bet vien tai, kad tu iškart nori visiems "ša" sakyt, kas tik prasižios apie arklides, tai jau atrodo beviltiška..
QUOTE(LinaG. @ 2011 07 13, 11:45) Sveikos visos, malonu kad nepakliuvau ant gėdos lentos Pas mūsų nieko naujo, nelabai turiu kada nulėkt pas saviškių  Ir orai yra nuostabus, tai atostogos grynai jaučiasi, prie vandens vos ne kiekvieną dieną lekiu, tai taip ir gyvenu. Na ką, manau jau po biški pradėsiu eržiliuką nuo mamos atskirti. Gal turite kokių patarimų kaip būtų galimą tai padaryti? Na tarkim aš galvoju, jau jis gan gerai įsikirtęs vedžiojimo pratimus, tai gal man reikėtų pabandyti jį iš aptvaro po biški, po truputį išsivedintėti? Tokį kaip žaidimą su juo padaryčiau, kol įsikirstu, bet bijau, kad jei jis jos neprisileidžia prie maisto, tai gal ir atsiskirti dar nenorės. Kaip jūs siūlytumėte? 
delaine
2011 07 13, 18:08
Lina G., atskirk pradžiai, kad būtų netoliese, bet atskirti tarkim el. piemeniu. O išvesti, tai išvesi paprastai, jei jau moka būti vedžiojamas. Po truputį atskirsi, kad būtų vis toliau vienas nuo kito, per porą savaičių apsipranta, bent kiek teko susidurt
daivameil
2011 07 13, 18:15
QUOTE(Balanda @ 2011 07 13, 16:23) Laba diena, * Aha,įdomu buvo paskaityt visą istoriją. Daivameil - ogi žiūrėk, po kurio laiko vėl gal išdrįsi užsėst ant žirgo,bent pažingsniuot  Čia pabūsi,pabendrausi,atsiras gal progų ir drąsos ** Nu taigis ir aš dar tuos laikus atsimenu. Buvo viskas apribota ir suskaičiuota,ką galima augint. Vienai šeimai - viena karvė,prieauglio neatsimenu kiek,o nuosavą arklį laikyt namuose uždrausta,tik tie turėjo,kurie su jais kolūkyje dirbo. O atsimenu buvo vienas kaimynas,kuris be arklių negalėjo gyvent,tai kol dirbo kolūkyje,tol turėjo valdišką arkliuką,o kai išėjo į pensiją,tai nei už ką nesutiko atiduot tą savo juodį,taip ir liko jo kaip nuosavas  Na jis buvo ne visai eilinis darbininkas,truputį prie valdžios,o dar tuometinis kolūkio pirmininkas buvo ramus žmogus,tai galiausiai paliko jį su tuo arkliu ramybėje  Ačiū už palankų priėmimą į Jūsų temą  . Manau tikrai viskas įmanoma. Balanda teisingai parašėte, panašiai ir mano seneliui buvo, tik jis negalėjo laikyt, bet dirbt iš kolūkio ganyklų parsivedęs galėdavo. Kartais ir apnakvydindavo pas save pievoje  Tokie buvo laikai, tokia politika... Jokios nostalgijos tiems laikams, jiems pasibaigus 1991 metais baigiau vidurinę, daug ką atsimenu.
laimosiuke
2011 07 13, 19:19
Labas. Balanda, graži tema Daivameil, linkiu vėl užsėsti ant arklio/žirgo, ir susirgti arklių liga paggy, pritariu naktigonei  drėgmė - tikrai negerai, plius sakai mažiau arklių db, o tau sakė kad daugiau nebepriims jų? taviškis bus tarkim penktas ir paskutinis? laimosiuk, foto gražios, ale kaip tau sekasi geriau papasakok na o aš, savo Lambiui padariau paminkštinimus. rodomės  tarp kitko, žinokit be tos kapsulės jojam ir nematau jokių problemų  dar pliusas kad kamanoti daug greičiau  šiandien po šlanga prausėmės, kokia graži spalvytė kai jis šlapias  čia dirbam  o čia šiaip graži foto Papildyta:beje, karčious pakirpau, kaip pirmam kartui visai gražiai?
laimosiuke
2011 07 13, 20:00
na kad paklausei aryvle tai papasakosiu  siaip nusikalus snd, daug darbo buvo ir ziurejimo, ir stovejimo, todel nugara skaudena.. bet siaip baigia isibeget jau praktika.. pacientai keiciasi daznai, vieni lengvesni kiti sudetingi.. vis tenka proga su ultragarsu pasizaist, paziuret ar rasi inkstus ar bluzni, o vakar ir trombu ieskojau v.jugularis, tiksliau ieskot beveik ir nereikejo.. bet vis aiskesnis darosi bruksniuku pasaulis  o siaip snd buvo knasbrukas ar kaip ta taskuota veisle vadinasi, atrode ispudingai gana, tik liudna tame kad rimtos problemos su abiems akims, ir jis gali likti aklas, beda tame ir yra kad jei viena akis dar eina laikyt, o kai abiems aklas pataps,nieko gero..o padet nelabai yra kaip, ligos pristabdyt irgi neina.. tai kaip zinia veterinarui tai pasakyti ir isaiskinti mylinciam savo arkli seimininkui visada sunku.. tarpkitko i klinikas atvaziuoja tikrai ivairiausiu veisliu arkliu, o spalvu ivairove irgi plati.. va yra arabas kuris pats yra toks sokoladinis, o karciai ryzi ir gana svieciai.. siaip sakyciau gana nebudinga tokia spalva, tai gal visgi maisytas, bet labai nesa i araba
Koks juočkis Laimosiuk -- kas per vienas?
rogrinta
2011 07 13, 20:05
QUOTE(AisteK @ 2011 07 13, 22:01) Koks juočkis Laimosiuk -- kas per vienas? Epona
rutkele:)
2011 07 13, 20:24
QUOTE(laimosiuke @ 2011 07 13, 22:00) ar kaip ta taskuota veisle vadinasi knabstrubas
laimosiuke
2011 07 13, 20:34
QUOTE(AisteK @ 2011 07 13, 20:01) Koks juočkis Laimosiuk -- kas per vienas? tu cia rimtai neatpazinai? tiek daznai rodomes kad jau tikrai keista  QUOTE(rogrinta @ 2011 07 13, 20:05) Epona  taip epona, pamaciau kad raitele ikele i fb tai panorau ir jumi parodyt, bent pasidziaugt graziom foto turiu galimybe
PegaseStar
2011 07 13, 20:40
QUOTE(retisa7 @ 2011 07 11, 22:34) Dvimetė tokio ūgio?  Aš esu girdėjus, kad nelabai gerai, kai staigiai auga jauni, o ir žinau vieną arkliuką, kuris turėjo didelių problemų su kojom, nes labai staigiai būdamas jaunas augo.. QUOTE(Pumpuryte @ 2011 07 12, 09:59) Visad sakiau jei kadanors gyvenime turėsiu arklį tai tik ne juodą/juodbėrą  Bet yra kaip yra  Čia kaip aš sakiau, kad ryžo jau ne ne, o antras ryžas pas mane  QUOTE(naktigone @ 2011 07 13, 10:48) ir dar - labai norėčiau gyvent su žirgais prie jūros - ten vasarą net per karščius nepuola jokie vabzdžiai.. o pas mus tai...... O aš taip ir pagalvojau, įdomu, ar čia dėl jūros, ar dėl ko, bet nėra tų kraujasiurbių beveik. Tik musių milijonas, bimbilą mačiau tik per varžybas, o uodo šiais metais dar visai jaučiu nemačiau QUOTE(Aryvle @ 2011 07 13, 20:50) na o aš, savo Lambiui padariau paminkštinimus. Dabar galit važiuot į filmavimus, kokiam istoriniam filmui  MB pasakojo, kai filmavosi su žirgais "Atiloj" tai liepė ten jiems visaip ir kamanas, ir balnus kailiais apsimuturiuot, kad kuo mažiau "mormalių" detalių matytus  Įkelsiu ir aš kelias foto  Bet jau rimtai, pirksiu naują fotiką!! Cabaljero   Ir niekas jam nebaisu   Na, ir Roenna šiek tiek pasimankštino   
bernote
2011 07 13, 20:59
Labai grazi tema ilgakarciai dideliais uzpakaliais  , o jau ir nuotrauku esma noretusi gyvesnes temos labai jau smagu i svetimus akis paganyt
|
|