Aš irgi sugalvojau palepinti šiandien šeimyną. Vieniems vieną pyragą kepiau, kitiem kitą. Kadangi mažiausiasis nemėgsta, kai pyragas susideda iš vaisių ir panašių dalykų, iškepiau paprastą biskvitą.
Biskvitas vaikams
2 kiaušiniai
200 g miltų
daugiau negu pusė stiklinės cukraus
100 g sviesto (geriausia, kad būtų išlydytas)
du šaukštai grietinės, kurioje nugesintos sodos pusė šaukštelio
truputis vanilinio cukraus
maltų aguonų
tortų pabarstukų
Kiaušinius išplakti, sudėti grietinę, sodą, sviestą, cukrų ir vėl išplakti. Tada sudėti miltus ir gerai išmaišyti tešlą. Papuošti aguonomis ir pabarstukais. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti ~40min.
Uploaded with ImageShack.us
QUOTE(yzzy @ 2011 07 31, 19:49)
Šiandien pakepiau zebrinių keksiukų
kokie grazuoliukai
Dregnas marmurinis keksas
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?
QUOTE(kaktuusas @ 2011 08 02, 16:02)
Dregnas marmurinis keksas
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?e
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?e
Daugiau nei puse indelio tai yra taip: tarkim pasidalinate indeli i tris dalis, ir is jo ispilti dvi
QUOTE(yzzy @ 2011 07 31, 19:49)
Šiandien pakepiau zebrinių keksiukų
kaip nupiešti! kaip taip lygiai susluoksniavote?
QUOTE(yzzy @ 2011 07 31, 20:49)
Ir pilstom. 1 šaukštas baltos tešlos, į jos vidurį šaukštas tamsios, ir taip kol bus 3/4 formos.
šitaip
QUOTE(Pumpurai @ 2011 08 02, 17:58)
kaip nupiešti! kaip taip lygiai susluoksniavote?
QUOTE(kaktuusas @ 2011 08 02, 17:02)
Dregnas marmurinis keksas
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno- o tai kiek cia jo mazdaug pilti?
QUOTE(rugiagele26 @ 2011 08 02, 17:21)
Daugiau nei puse indelio tai yra taip: tarkim pasidalinate indeli i tris dalis, ir is jo ispilti dvi
dvi treciosios yra daugiau negu puse
Trapios tešlos krepšeliai su kremu
Kažkada jaunystėje lakstydavau į parduotuvę Svajonė jų valgyti Svajonė buvo kur dabar McDonaldas Gedimino prospekte..ar atsimenat vilnietės?O dar ten buvo galima atsigeri sulčių stiklinių kolbų Ir dar labai skanus buvo Magdės pyragas..vo kiek prisiminimų
Krepšeliams:
200 g. sviesto;
pusė stiklinės cukraus; stiklinė 225 ml.
1 kiaušinio;
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštas majonezo arba grietinės
stiklinė 225 ml.
Dar reiks uogienės pagal skonį.Geriau rūgščios...
Svietą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiam cukrų, įmušam kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Beriam dalį persijotų miltų su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Sudedame grietinę ir suberiame likusius miltus.
Užminkome tešlą.Padedame į šaldytuvą valandai.
Man gavosi 12 krepšelių, galima kočioti tešlą ir išspausti rutuliukus...aš tiesiog padalinau tešlą į 12 maždaug vienodų gabaliukų, kiekvieną gabaliuką dėjau į formelę krepšeliams kepti ir rankomis tolygiai paskysdama formavau krepšelį.
Dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepam, kol pagels, o kraštai pasidarys rusvi maždaug 15-20 min.
Kremui:
5 kiaušinių baltymai
300g. cukraus
0,5 stiklinės vandens,
vienos citrinos sultys
Atskiriame kiaušinių baltymus ir pastatomi šaltai.
Į virintą vandenį supilame cukrų, citrinos sultys ,gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir verdame tol kol sirupas bus kaip siūliukas...išlaikys formą.
Nuimame nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų.
Baigiant plakti maža srovele pilame sirupą ir toliau plakame, tik lėčiau kol l baltymų kremas sustandės ir laikys savo formą.
Į krepšelius dedame šaukštą uogienės ir išspaudžiame su į konditeriniu maišeliu kremą.
Kažkada jaunystėje lakstydavau į parduotuvę Svajonė jų valgyti Svajonė buvo kur dabar McDonaldas Gedimino prospekte..ar atsimenat vilnietės?O dar ten buvo galima atsigeri sulčių stiklinių kolbų Ir dar labai skanus buvo Magdės pyragas..vo kiek prisiminimų
Krepšeliams:
200 g. sviesto;
pusė stiklinės cukraus; stiklinė 225 ml.
1 kiaušinio;
2 stiklinės miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių;
1 šaukštas majonezo arba grietinės
stiklinė 225 ml.
Dar reiks uogienės pagal skonį.Geriau rūgščios...
Svietą supjaustome gabaliukais į dubenį, ten pat suberiam cukrų, įmušam kiaušinį ir viską gerai išmaišome.
Beriam dalį persijotų miltų su kepimo milteliais ir vėl gerai išmaišome.
Sudedame grietinę ir suberiame likusius miltus.
Užminkome tešlą.Padedame į šaldytuvą valandai.
Man gavosi 12 krepšelių, galima kočioti tešlą ir išspausti rutuliukus...aš tiesiog padalinau tešlą į 12 maždaug vienodų gabaliukų, kiekvieną gabaliuką dėjau į formelę krepšeliams kepti ir rankomis tolygiai paskysdama formavau krepšelį.
Dedame į įkaitintą iki 180 C orkaitę ir kepam, kol pagels, o kraštai pasidarys rusvi maždaug 15-20 min.
Kremui:
5 kiaušinių baltymai
300g. cukraus
0,5 stiklinės vandens,
vienos citrinos sultys
Atskiriame kiaušinių baltymus ir pastatomi šaltai.
Į virintą vandenį supilame cukrų, citrinos sultys ,gerai išmaišome, uždengiame dangčiu ir verdame tol kol sirupas bus kaip siūliukas...išlaikys formą.
Nuimame nuo ugnies.
Tada išplakame baltymus iki standžių putų.
Baigiant plakti maža srovele pilame sirupą ir toliau plakame, tik lėčiau kol l baltymų kremas sustandės ir laikys savo formą.
Į krepšelius dedame šaukštą uogienės ir išspaudžiame su į konditeriniu maišeliu kremą.
QUOTE(yzzy @ 2011 07 31, 18:49)
Šiandien pakepiau zebrinių keksiukų
Kepiau vakar. Laabai skanūs Ačiū
QUOTE(Elena @ 2011 08 03, 10:08)
[color=darkviolet]Trapios tešlos krepšeliai su kremu
Sakykit, kur pirkti krepšelių formų?
Aš pirkau Rimi