Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Bonpari @ 2011 09 08, 15:56)
turiu kaip tik 5 proc. šaltibarščių kefyro, manau tiks  biggrin.gif  g.gif

Manau, principas panašus, kaip čia. Aš naudoju 1 proc. kefyrą ir man idealu. Skanu su 2,5 proc. Šaltibarščių kef., manau, per riebus, nors nieko negalėčiau labai komentuoti, nes nebandžiau. Jei pabandysite, lauksime pastabų 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Beža @ 2011 09 08, 13:36)
O nesijaučia to kefyro rūgštumo? g.gif
Į sveikatą,jei tik nebus per saldu biggrin.gif  4u.gif


Aš dedu cukraus ir naudoju, kaip minėjau, liesą kefyrą, rūgštumo nesijaučia.
Atsakyti


QUOTE(Polė @ 2011 09 08, 15:09)
Kepiau vakar šitą šokoladinį desertą. Kepiau apie 20 min. ilgiau, nes įsmeigus dantų krapštuką, jis visas aplipo tešla, o kai pakepiau ilgiau, tikrai gavosi sausokas  unsure.gif Tai koks tas pyragėlis turi būti, viduj neiškepęs? Žalokas?



Va jau rašė dėl kepimo laiko...mano gavosi labai labai geras viduje..toks minkštas ir purus...na lengvas toks...



QUOTE(laurindre @ 2011 09 06, 10:26)
Nereikia daugiau miltu ir kepti nereikia ilgiau. Jie ir turi buti tokie pusiau zali. Jei perkepsi, bus sausas ir sprangus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bonpari @ 2011 09 08, 11:04)
Noriu pasidaryti tokį tortuką
Kokio riebumo kefyras čia geriausiai tinka g.gif


as dariau desertini suri su zele,tai kefyra emiau 2,5%.
Papildyta:
QUOTE(Bonpari @ 2011 09 08, 15:56)
turiu kaip tik 5 proc. šaltibarščių kefyro, manau tiks  biggrin.gif  g.gif


manau bus per riebus.
Atsakyti
QUOTE(Alacka @ 2011 09 08, 19:08)
as dariau desertini suri su zele,tai kefyra emiau 2,5%.
Papildyta:
manau bus per riebus.

O as nemanau kad bus per riebus ax.gif , grietinele plakam ir dedam i torta, kurios riebumas 36 proc, o cia 5 proc, kaip tik bus skanesnis mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir visgi dariau su 2,5 proc riebumo. Bet nežinau kaip čia gausis, kelis sausainius įdėjau, tai buvo dar per skysta masė, nes jie iškart griuvo, daugiau palaukiau, tai atrodo gerai susidėjo, bet per didelę tortinę ėmiau (26 cm), tai gavosi ne toks aukštas ir realiai puse sausainio kabojo lauke cool.gif
Atsakyti
Pyragas su varske ir dziovintais vaisiais

user posted image

Produktai:

Tešla:

200 g. margarino
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
500 ml miltų

Įdaras:

800 g. varškės
4 kiaušiniai
100 ml cukraus
2 v.š. miltų
2 saujos džiovintų vaisių (aš naudojau razinas šį kartą)

Eiga: margariną ištirpinti, atvėsinti, įdėti grietinės, kepimo miltelių bei miltų ir viską gerai išminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. 1/4 tešlos įdėti į kamerą. Likusią, rankomis iškloti kepimo skardos dugną, bei kraštus apie 3 cm. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti apie 5-7 min.
Karštu vandeniu užpilti razinas, ar kitokius vaisius, kad išbrinktų. Varškę pertrinti per sietelį, sudėti kiaušinius, cukrų, ir gerai išmaišyti. Įdėti miltus, bei nusunktas razinas (ar kitokius vaisius). Įdarą paskleisti ant tešlos. Išimti tešlą iš kameros ir su burokine tarka sutarkuoti ant pyrago paviršiaus. Kepti 180 laipsnių apie 45-55 min., kol gražiai parus.
Skanaus
Atsakyti
Dėkui Ulei už Karališką varškės pyragą.Kepiau jau n kartų. Ir dabar kepa. Į varškę dar pridedu konservuotų abrikosų.
Receptas čia
http://skanusgyvenim...es-pyragas.html
user posted image
Atsakyti
Nekeptas varškės tortas
Receptų nete pilna įvairiausių, čia kelių receptų miksas.
Pirmam sluoksniui reikia 2 selga šokoladinių sausainių pakelių, bei 150 gr.sviesto.
Antram sluoksniui 900 gr varškės, 3 šaukštų želatinos, cukraus, vanilinio cukraus ir jogurto indelio.
Trečiam sluoksniui želė pakelio ir įvairių vaisių.
Sausainius susmulkinam ir sumaišom su ištirpintu sviestu. Gautą masę sudedame į torto su išimamu dugnu formą, prieš tai ją patepę su aliejumi. Dedame į šaldytuvą.
Varškę išsukame su pusę stiklinės cukraus, kas mėgsta saldžiau cukraus deda pagal skonį. Dedame jogurto indelį 350 gr. Supilame ištirpintą želatiną, vanilinį cukrų, dėjau arbatinį šaukštelį su kaupu. Pilame ant sausainių sluoksnio ir dedame į šaldytuvą kol sustings. Kai sustings apdėliojame šviežiais vaisiais ir užpilame želė. Želė ruošiau iš vieno pakelio, tik reikia pilti mažiau vandens, nei parašyta ant pakelio, kai pravės užpilame ant varškės sluoksnio. Dedame į šaldytuvą kol sustings.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(blondaj @ 2011 08 26, 11:24)
Atnešu nuostabaus skonio keksą  blush2.gif  Toks tikras, senovinis keksas  wub.gif Receptą radau čia : Keksas su razinomis

200g sviesto
300g miltų
200g cukraus
2 a.š. kepimo miltelių
4 kiaušiniai
200g razinų
2 a.š. vanilinio cukraus
1 š. cukraus pudros

Miltus persijoti su kepimo milteliais ir cukraus pudra. Sumaišyti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Iki purios masės išsukti sviestą. Į sviestą mušti kiaušinį, dėti šaukštą miltų ir maišyti iki purios masės. Tą patį kartoti su likusiais kiaušiniais. Razinas nuplovus ir nusausinus išvolioti miltuose ir suberti į tešlą. Formą ištepti sviestu ir pabarstyti miltais. Kepti 200 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val.


Kepiau ka tik si keksa. Zinokit skonis vertas 100 balu! Rekomenduoju thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(likta @ 2011 09 08, 12:33)
Aš nedariusi, nes man kefyras ir želė kažkaip nelabai tinka, gal su kokiu jogurtu labiau tiktų. Jeigu daryčiau rinkčiausi riebesnį.

labai gerai dera..vasara tai pagrindinis musu seimos desertas, kefyras, uogos ir pora pakuciu zele...mmm, pasaka..su jogurtu irgi skanu, bet kai norisi gaiviai, kefyras labai tinka thumbup.gif
Papildyta:
o as eiskau slapio kekso recepto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(MEET @ 2011 09 11, 14:33)
labai gerai dera..vasara tai pagrindinis musu seimos desertas, kefyras, uogos ir pora pakuciu zele...mmm, pasaka..su jogurtu irgi skanu, bet kai norisi gaiviai, kefyras labai tinka thumbup.gif
Papildyta:
o as eiskau slapio kekso recepto 4u.gif


Kepkit Negriuka, superinis thumbup.gif slapias.
Atsakyti
Slyvų pyragas smile.gif

user posted image


Šiam puikiam pyragui pagaminti reikės:

* 240 g miltų
* 200 g sūrio kremo “bounjour”
* 140 g grietinės 15 %
* 4 vnt. kiaušinių
* 150 g cukraus
* 1 a. š. su kaupu kepimo miltelių
* 2.5 v. š. alyvuogių aliejaus
* trupučio druskos
* mėlynųjų slyvų
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir druska. Sudėti sūrį, grietinę, išplakti. Miltus išsijoti su kepimo milteliais ir supilti į kiaušinių plakinį. Supilti aliejų ir gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą. Slyvas nuplauti, išimti kauliukus, supjaustyti . Formą iškloti kepimo popieriumi. Ant tešlos išdėlioti supjaustytas slyvų riekeles. Pyragą kepti įkaitintoje orkaitėje iki 180 laipsnių 40-50 min. Ar iškepęs patikrinti mediniu pagaliuku. Man iškepė per 45 min. Iškeptą pyragą truputį atvėsinti ir pabarstyti cukraus pudra.

Kepimo forma 26 cm.

Pyragas tikrai nėra saldus. Mėgstantiems saldžiau, reikėtų dėti daugiau cukraus į tešlą arba pabarstyti slyvas cukrumi. Kitą kartą kepdama dėčiau daugiau slyvų.

user posted image

šaltinis
Atsakyti