miegutis
2011 07 13, 13:52
VASARA  ................  Prie mūsų šaunaus būrelio gali prisijungti visi norintys (tik su keliom sąlygom): 1. Reikia ne tik ką nors rankdarbiauti, bet ir parodyti savo darbų albumą. 2. "Praplepėti" bandomąjį laikotarpį, t. y. kol senbuvės nutars, kad jau priima 3. Gaminti dovanėlę su didžiausia meile, rūpesčiu ir šiluma 4. Gerbti, mylėti ir reikalui esant, užjausti visas swap'o dalyves ir pretendentes Kviečiame prisijungti! Mūsų swap'o albumas ČIA
Ech, kokie vaizdai. Noriuuuu
raganiukstiene
2011 07 13, 14:30
bet kokios aguonos grazios labai grazu.... ar as klystu bet 4 punktas prisidejo?
sapnelyte
2011 07 13, 15:50
pamiršau kuri ieškojo kas padarytų auskarus nuotakai. ten ne akmenukas o baltas pūstas stiklas, jeigu tokio nėra pirkti galima užsakyti pas stiklapūčius, akd padarytų ruošinukus auskarams, kažkur turėjau stiklapūčių kontaktus, bet tikriausia namie, darbe nieko nerandu, jei yra laiko tai kitą savaitę atsiųsčiau. Papildyta: beje dar......turiu didelį prašymuką.......kiek pamenu pas mus buhalterė buvo, tai gal ji man galėtų pasufleruoti kokia sąskaitų korespondenciją mokant automobilio remonto (po draudiminio įvykio, draustas kasko) franšizę? būčiau lb lb dėkinga, nes įmetė čia mane kaip nemokantį plaukt į gilią balą ir turiu kapanotis, niekaip nerandu atsakymo kokia turėtų būti sąskaitų korespondencija gavus pvm s.f. ir apmokėjus franšizę.
miegutis
2011 07 13, 18:28
QUOTE(sapnelyte @ 2011 07 13, 15:50) pamiršau kuri ieškojo kas padarytų auskarus nuotakai. ten ne akmenukas o baltas pūstas stiklas, jeigu tokio nėra pirkti galima užsakyti pas stiklapūčius, akd padarytų ruošinukus auskarams, kažkur turėjau stiklapūčių kontaktus, bet tikriausia namie, darbe nieko nerandu, jei yra laiko tai kitą savaitę atsiųsčiau. Papildyta:beje dar......turiu didelį prašymuką.......kiek pamenu pas mus buhalterė buvo, tai gal ji man galėtų pasufleruoti kokia sąskaitų korespondenciją mokant automobilio remonto (po draudiminio įvykio, draustas kasko) franšizę? būčiau lb lb dėkinga, nes įmetė čia mane kaip nemokantį plaukt į gilią balą ir turiu kapanotis, niekaip nerandu atsakymo kokia turėtų būti sąskaitų korespondencija gavus pvm s.f. ir apmokėjus franšizę. ten stiklinis karoliukas
miegutis
2011 07 13, 20:28
sakykit išmintingieji kurmiai...kas yra Kartotiniai projektai...čia iš namų projektų srities ,gal žinot, nes aš dar tik naujokas  ... jau nereikia kurmiai pati radau
miegutis
2011 07 14, 10:01
QUOTE(tavi @ 2011 07 14, 07:35) nugi pabudom  , betgi nereikia čia triukšmaut  juk žinai čia už visas tavi pluša
Daivulyte
2011 07 14, 10:05
QUOTE(sapnelyte @ 2011 07 13, 16:50) beje dar......turiu didelį prašymuką.......kiek pamenu pas mus buhalterė buvo, tai gal ji man galėtų pasufleruoti kokia sąskaitų korespondenciją mokant automobilio remonto (po draudiminio įvykio, draustas kasko) franšizę? būčiau lb lb dėkinga, nes įmetė čia mane kaip nemokantį plaukt į gilią balą ir turiu kapanotis, niekaip nerandu atsakymo kokia turėtų būti sąskaitų korespondencija gavus pvm s.f. ir apmokėjus franšizę. kaip suprast "apmokėjus frančizę"? gauni sąskaitą, apmoki, draudimas perveda mažiau, skirtumas ir yra frančižė tavo nuostolis O gal aš ką ne taip supratau
sapnelyte
2011 07 14, 12:21
QUOTE(Daivulyte @ 2011 07 14, 10:05) kaip suprast "apmokėjus frančizę"? gauni sąskaitą, apmoki, draudimas perveda mažiau, skirtumas ir yra frančižė tavo nuostolis O gal aš ką ne taip supratau  gavom sąskaitą- patys apsimokam pvm ir frančizę, likusią remonto sumą tiesiogiai servisu apmoka draudimas..... va ir pasiklydau kaip tai aprodyti teisingai apskaitoje
Daivulyte
2011 07 15, 09:18
PVM-as - į atskaitą (D-2431), frančižė bus įmonės nuostolis, mažinantis pelną (D-6kl., pvz. 610), o kreditas - skola tiekėjams; bent aš tai taip kontuočiau
sapnelyte
2011 07 15, 11:02
QUOTE(Daivulyte @ 2011 07 15, 09:18) PVM-as - į atskaitą (D-2431), frančižė bus įmonės nuostolis, mažinantis pelną (D-6kl., pvz. 610), o kreditas - skola tiekėjams; bent aš tai taip kontuočiau ačiū taip ir padariau ei merginos ar gali siuntinukas taip ilgai keliauti ar jau bus kur pakibęs vėl
netikėtai
2011 07 15, 16:16
Sveikutės Va taip mes vakar irstėmės valtim  Va taip maudėmės  Ir va taip aš irklavau  O dabar atsisveikinu-lekiu Danijon.Atsirado mano mergiotei galimybė mokyklon papult,negalim pramest Ai dar- projektukas iš Smilgos dėžės baigtas,nufotkinsiu kur nors prie jūros,dabar nįr kadu
Na jus ir šaunuoliai. Super viskas
_Smilga_
2011 07 15, 19:40
QUOTE(sapnelyte @ 2011 07 15, 12:02) ei merginos ar gali siuntinukas taip ilgai keliauti ar jau bus kur pakibęs vėl  Va čia gali pasižiūrėt kir tavo siuntinys pagal registracijos numerį http://www.post.lt/lt/index.html?id=553
Daivulyte
2011 07 16, 19:24
Netiketai , labai fainai leidot laika Tavi - idomus sprendimas ant juodo fono su konturu tik
Jau esu taip darius, nuotraukoj nesimato bet gyvai tai tikrai puo6niai atrodo
Atostogaujat? Nedirbat? Nieko nėr .... einu į savo smėlio dėžę žaist
netikėtai
2011 07 17, 10:32
Tavi,motera,jauties vienisa Bliam nieko nesuprantu daniska klaviatura  Linkejimai visoms is Danijos.Lyja siandien,liudnoka
Katinytis
2011 07 17, 10:35
Dar neatostogaujam, bet ruošiamės
Daivulyte
2011 07 17, 11:15
Siandien Kaune nuostabus oras saule sviecia Mano vyrai varo i sodyba , dukra vakar isvaziavo i Vokietija, savaitei laiko , as sedziu namie , bandysiu susitvarkyti kambarius ir i parduotuve apsipirkti. Dar turiu dvejus auskarus pagaminti Netiketai prasom mus foto reportaza is Danijos
Nu ką šnekančių nėr einu šaliką maliavot
Katinytis
2011 07 17, 16:57
Nu ne tu dar kabi
miegutis
2011 07 17, 18:45
bambas šildėm prie ežero  .šilta ,vasara ..man patinka
Katinytis
2011 07 17, 19:26
Aš visa laik galiu kabėt, bet tai nereiškia, kad aš esu čia  .Kabėdama nuėjau parduotuvėn, pasivaikščiojau, pravedžiau auklėjamaja pamokėle vaikams ir dar daug dalyku nuveikiau  Nešildau jokios bambos vaikai serga, po savaitės atostogos jau užsakyta vieta, nuotaika depresova, vyras komandiruotėj  . Jaučiuosi taip ant ribos ties bedugne
miegutis
2011 07 17, 19:33
QUOTE(Katinytis @ 2011 07 17, 19:26) Aš visa laik galiu kabėt, bet tai nereiškia, kad aš esu čia  .Kabėdama nuėjau parduotuvėn, pasivaikščiojau, pravedžiau auklėjamaja pamokėle vaikams ir dar daug dalyku nuveikiau  Nešildau jokios bambos vaikai serga, po savaitės atostogos jau užsakyta vieta, nuotaika depresova, vyras komandiruotėj  . Jaučiuosi taip ant ribos ties bedugne  BET....pas tave viskas pataisoma, tik išjunk tą "depresovą", tada ir vaikai greičiau sveiks, kai mama rami ir besišypsanti ir jie geriau jaučiasi  taigi atostogaut lėksi, pailsėsi nuo rutinos, dbr turi įjungt atostogų laukimo nuotaiką ir viskas su šypsena veide
Katinytis
2011 07 17, 19:44
Na tai aišku pataisoma .
Nu pas manę irgi diedas komandiruotėj, vaikis ryt į Nidą mauna, o aš jau antradienį į darbą. Dvi savaitės atostogų prie šilko rėmo. Eisiu į darbą pasilsėt
miegutis
2011 07 17, 20:14
QUOTE(tavi @ 2011 07 17, 19:51) Nu pas manę irgi diedas komandiruotėj, vaikis ryt į Nidą mauna, o aš jau antradienį į darbą. Dvi savaitės atostogų prie šilko rėmo. Eisiu į darbą pasilsėt  va kur (taip noris pasakyt tarybinė)moteris darbšti...
Nu tarybin4 ir esu. Kartais pagalvoju dabartinės tiek nepavilktų, kiek teko jaunystėj arti. Darbas, parduotuvė, ten eilė valandai , po to namai maisto gamyba ir drabužių skalbimas (kiekvieną dieną, jei nenorėdavai apsikraut savaitgalį iki ausų) Tiesa skalbdavau rankom, skalbiankė tai deficitas buvo  Gerai diedas vaikus įmdavo iš darželio, o kai dar vaikus reikdavo  Kai sėdėjau su vaikais namie, mano pasivaikščiojimas buvo po rajono parduotuves, kiekvienoj kažką nuraudavai. Pradėdavau mėsos, atsistoji trečia (mėsos dar neatvežė), o kai jau pradėdavo nešti čia po geros valandos) paaiškėdavo, kad jau 20 stoviu, nes pora bobulku užėmė visam namui daugiaaukščiui
Kerpena
2011 07 18, 07:20
Gerai, kad eilių praktiškai nebepatyriau. Nepriklausomybė buvo paskelbta, kaip tik tais metais, man baigiant mokyklą. O kai jau reikėjo pradėti rūpintis šeima, valgyti daryti, tai eilės buvo pasibaigusios. Aš irgi kartais į savo mamą žiūrėdama, pagalvoju, kokia aš silpna, gal tinginė, ar dar kokia. Prisimenu, kaip mama Kalėdoms, sugebėdavo pati visko priruošti, prikepti ir kūčiukų ir bandelių ir visokių kitų valgių. O būdavo darbo dienos. Statėsi namą, mes buvom kaime. Tai kad niekas nepriekaištautų, kad vaikus užkrovė, po savo darbų, statybų dar važiuodavo į kaimą dirbti. Ir tas darbas toks buvo - dalgiu šieną pjaudavo, paskui ir grėbdavo ir veždavo. Ir ardavo kai reikėjo. Žodžiu ir vyriški, ir moteriški darbai tekdavo, nes kaime teta netekėjusi buvo, pati viską dirbdavo, tai buvo priimta moterims viską nusidirbti.
Nors iš kitos pusės, kai neturi kur dėtis, kažką reikia, tai kažkaip ir padarai netikėtai pati sau. Namuose kartais irgi galvoju, kada aš skalbčiau, jei mašinos neturėčiau. O kai būnu su vaikais kaime, irgi skalbiu praktiškai kasdien, kad paskui kalno skalbinių nebūtų...
Tarpkitko tų laikų šeimininkės labai išradingos iš nedidelio pasirinkimo padarydavo didelius balius. O kokie patiekalai būdavo. Pati prigamindavau mėsos vyniotinių , žuvies įvairių patiekalų
Katinytis
2011 07 18, 08:43
Tikrai išradingumo tai netrūkdavo  .I daugiabuti persikėlėm, kai buvau kokiu 22(iki tolei gyvenom apie 15 kvadratu kambaryje su virtuve , kur tilpom keturiese) tai mums visiems buvo didelis džiaugsmas WC bute, o ne kažkur sodo gale  , nes nakti ypač žiemos tai būdavo didelis džiaugsmas lėkt per visa soda, kai visos šakos braška, pilna šešėliu( nors tiesa pasakius dabar tokiu gražiu žiemos naktu ir nesu mačius daugiau niekad, kai tik tose kelionėse  ).Eiles teko patirti , nes mama daug ir ilgai dirbdavo,tai tekdavo man dažnai stovėt, ai visko pas mane būta ir bulviakasiu ir šieno grėbimo ( kiekvienas savaitgalis kaime),uogavimu ,kuriuos baisingai mėgstu ir dabar, bet šiemet nėr uogu  .
Kerpena
2011 07 18, 09:52
Aš iš savo vaikystės ryškiai prisimenu tik vieną milžinišką eilę. Audinių parduotuvėje atvežė, ar turėjo atvežti "perkeliukų". Ir ten stovėjo begalybė moterų jau nežinia kiek laiko, irgi ten eiles užsiiminėjo, atrodo net sąrašiukas buvo sudarytas. Ir mano mama ir teta ten laukė. O mane nusivedė tam, kad vienam žmogui tik kažkiek ten nedaug metrų pardavė. Tai moterys vaikus vedėsi, nes tada ir vaikui tą normą parduodavo. Prisimenu tą grūstį, tvankumą, moteris susirėmusias ant prekystalio, erzelį, pyktynes. Tada atrodė, kad ten visą amžinybę stovėjom. Nors mane jau nusivedė, kai ten ta eilė į pabaigą buvo.
Katinytis
2011 07 18, 10:01
kažkaip papuoliau ir ant eiliu prie apelsinu, bananu,šaldytu ananasu, lenkišku bulviniu kukuliu,paršiuko čiuko gumos, glaistytu sūreliu ir dar daug ko, pas mus tokia maža parduotuvikė buvo ir rajonas toks nuosavu namu, tai kalba , kad kažko atveš greit pasklisdavo ir lėkdavom su draugėm pastovėt  . Kai baiginėjau prekybininku mokykla (nežinau koks biesas mane ten nunešė  , tiesiog draugė labai norėjo , kad kartu mokytumeisi po dvylikos klasiu  ) mano mama pasakė , kad tai bus pirmos Kalėdos be jokiu eiliu
Nu kokie prisiminimai  Dabar pastovi 15 min ir piktinies  O tuo metu po 3 ir daugiau valandų stovėdavome
Katinytis
2011 07 18, 10:15
Matyt, jau laiko gaila tokiems dalykams
Kerpena
2011 07 18, 10:20
Mano tai tėvai labai taupiai gyveno, stengėsi, kiek įmanoma, nieko "nereikalingo" nepirkti. Daug ką iš kaimo atsiveždavo. Bananų paragavau, tai gal tik jau virš 20 metų būdama. Apelsinų ar kokių ananasinių saldainių tai tik nebent teta atveždavo. Glaistytų sūrelių irgi nebuvau ragavus tik kažką girdėjus. Tai gal dėl to ir tų eilių tiek nebuvo stovėta. Papildyta:Kažkaip iš savo suaugusios gyvenimo tai labiausiai prisimenu eiles poliklinikoj
_Smilga_
2011 07 18, 10:41
Nu kas čia do Radio "Nostalgija"?  Užsimanėt eilėj pastovėt, ar daržus paravėt, tai prašom pas mumi. Pas mus dar poliklinikoj eilės iki šiol yra, nes jei nėra eilės, tai pas tą gydytoją geriau ir neit. Va aš pas dantistą buvau prieš savaitę, tai pasiėmiau talonėlį spalio viduriui, ir tai man po blatu tarpuką surado anksčiau, kitus tai jau gruodžiui rašo.
Katinytis
2011 07 18, 11:07
Nea nostalgijos nejaučiu eilėms, kartais net nepatogu , kai netenka pastovėt tarkim tvarkantis bankinius reikalus, nes einu su diedo kortele, tai tik čirkšt perbraukiau ir sėdžiu jau kabinetukyje  .Daugiausia teke stovėt kai priekyje trys žmonės.Daržus paraviu pas mama sode  arba jei noro turėčiau galėčiau prie namu tupinėt aplink gėlynus, ale neturiu noro augint gėles  .Net pagalvoju kokia aplinka pas mane butu aplink nama  ,turbūt kažkas laukinio  . Šiaip aš bais naminis katinas, pastebiu , kad gyvenu visa laika namie ir man jau sunku išeit iš ju  ,o tai veda i visiška asocialuma  .
Čia ne Radio "Nostalgija, o bandymas paaiškinti jaunimui su kuo jie nesusidūrė  ir labai tikiuos neteks susidurtį
Katinytis
2011 07 18, 12:36
man tai nebuvo blogas laikas, sunkus taip, bet ne blogas.Iš kitos pusės skatino mus veikti kūrybiškai, o dabar per daug viskas sugalvota ir sudėliota, tai vaikai sienom eina  .Vien paėmus mūsu žaidimus  .
nesakau kad blogas iš tikro mano vaikystė tai šauni buvo tikrai susigalvodavom labai daug žaidimų duodavomės vos ne po visą rajoną, tiesa jis nedidukas buvo tuo metu Žvėrynas
Mozaika.
2011 07 18, 15:06
O man neteko tokių dalykų patirt, tik tėvai daug pasakojo. Sunkiausia įsivaizduot kaip keturi žmonės su žyguliu vežė keturias skalbimo mašinas  o dėl žaidimų tai aš jums pavydžiu
QUOTE(tavi @ 2011 07 17, 07:51) Atostogaujat? Nedirbat? Nieko nėr .... einu į savo smėlio dėžę žaist  ATOSTOGOOOOS
Daivulyte
2011 07 18, 18:03
Matau kazkas dziugauja  o del nuostalgijos ,tai taip , ir as ten buvau kur eiles, geresni daiktai is po stalo, kur lentynos tuscios ir daug vaiku juoko kiemuose , o ne prie kompo ar televizoriaus
miegutis
2011 07 19, 20:19
QUOTE(Daivulyte @ 2011 07 18, 18:03) Matau kazkas dziugauja  o del nuostalgijos ,tai taip , ir as ten buvau kur eiles, geresni daiktai is po stalo, kur lentynos tuscios ir daug vaiku juoko kiemuose , o ne prie kompo ar televizoriaus  agą pilni kiemai vaikų, o kiek veiklos rasdavom, o dbr internetu bendrauja, neturėjom tiek kiek dbr vaikai, viską vertinom kitaip, bet man tie "rusų"laikai buvo super, kiek su tėvais apvažiavę esam visur, o dbr pabandyk pasivėžint , bent lietuvoj savo malonumui ,kiek tai kainuoja, bet mes laisvi (kažkodėl prieš šį žodį noris nusikeikti..ble)
|
|