Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip susiradote savo auklę?
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
sakri
Norėčiau sužinoti, koks būdas šiuo metu sėkmingiausiais ieškantis auklės, nes pati oi kaip vargstu doh.gif
Nireglina
Mūsų auklė- mano bendradarbės draugė. Esu ja patenkinta. Tikrai būtų buvę neramu renkantis auklę per skelbimą. Sunku patikėti svetimam žmogui didžiausią savo turtą.
Nomadica
Bet pabendravusi kelias dienas(t.y.leisti pabendrauti ir su vaikeliu), gali jau kaip ir susidaryti apie auklyte nuomone 4u.gif
Ne visos auklytes tokios nepatikimos!!! Zinau pagal save 4u.gif

Zinoma, galima tik pritarti sprendimui priimti jau pazistama zmogu...Taip jautiesi saugiau, ramiau del vaikelio.. 4u.gif

o gerai ieskant, atsiras gera auklyte friends.gif
sakri
aš tai savo pirmąją auklę susiradau per forumą buvo thumbup.gif pasirinkimas. o dabar taip atsitiko, kad teko ieškotis naujos. rodos, jau susiradom. šįkart bus per alioreklamą. aišku, idealu, kai gali per pažįstamus rasti žmogų, bet kai nėra kitų variantų, tenka pasitikėti ir nepažįstamu žmogumi... manau, tokiu atveju būtina pasikliauti intuicija... thumb_yello.gif
eda.dita
Be abejo, geriausia ieskotis per pazistamus thumbup.gif
Taciau dar siu metu pabaigoje startuos virtuali aukliu birza www.popins.lt/au, kur pagal ivairius parametrus galesite susirasti reikiama aukle. Paspaudus ant atrinktu aukliu galesite perskaityti ju gyvenimo aprasymus, pasikalbejus, atsirinkti pacia paciausia smile.gif Dabar si birza tik sukurta, bet greitu metu bus pradeta pildyti duomenimis apie aukles, ieskancias darbo.
Toje pat birzoje bus sudeti gyvenimo aprasymai, kurios siuo metu siekia igyti aukles kvalifikacija ir mokosi kursuose - jos birzoje tures VIP statusa, nes bus baigusios mokymus: vaiko psichologija, pedagogika, maisto paruosimo technologija, raisku skaityma, muzika, mena, ekonomika, IT, anglu kalba, socialini darba ir t.t. Taigi, tai bus kvalifikuotos aukles, nors birza skirta registruotis visoms norincioms smile.gif Jau dabar galite uzeiti, paziureti i musu tinklapi www.popins.lt, ten yra daugiau informacijos.
Alexandra.R.
QUOTE(eda.dita @ 2006 03 26, 10:26)
Be abejo, geriausia ieskotis per pazistamus thumbup.gif
Taciau dar siu metu pabaigoje startuos virtuali aukliu birza www.popins.lt/au, kur pagal ivairius parametrus galesite susirasti reikiama aukle. Paspaudus ant atrinktu aukliu galesite perskaityti ju gyvenimo aprasymus, pasikalbejus, atsirinkti pacia paciausia smile.gif Dabar si birza tik sukurta, bet greitu metu bus pradeta pildyti duomenimis apie aukles, ieskancias darbo.
Toje pat birzoje bus sudeti gyvenimo aprasymai, kurios siuo metu siekia igyti aukles kvalifikacija ir mokosi kursuose - jos birzoje tures VIP statusa, nes bus baigusios mokymus: vaiko psichologija, pedagogika, maisto paruosimo technologija, raisku skaityma, muzika, mena, ekonomika, IT, anglu kalba, socialini darba ir t.t. Taigi, tai bus kvalifikuotos aukles, nors birza skirta registruotis visoms norincioms smile.gif Jau dabar galite uzeiti, paziureti i musu tinklapi www.popins.lt, ten yra daugiau informacijos.
*

O anglu kalba... kad vaika mokytu ar cia is tos pacios serijos, kad ir valytoja privalo but su aukstuoju g.gif
eda.dita
Tikrai anglu kalba pravers: 1 - jei vaikas mazas, gales nors kiek ji pramokyti bent pradmenu; 2 - jei vaikas didesnis, gales padeti paruosti pamokas ir pan. Tarp besimokanciu yra tokiu, kurios laisvai kalba angliskai, bet greiciausiai jos isvyks i kitas salis dirbti auklemis, nes ten daugiau moka smile.gif
coliuke115
Manau, kad ieskojimas per pazistamus ne pats geriausias variantas. Kartais tai gali buti gera geros pazystamos pazystama, bet visiskai berysio aukle (as tokia viena turejau). Ir tiesa sakant labai sudetinga buvo ja atleisti nes ji pazystamos pazystama... Visas kitas radau per skelbimus internete. Ir paieskos visai neblogai sekesi. tai ypatingai efektyvu, jei norite jaunos aukles. Jei vyresnio amziaus tai geriau pavartyti alioreklama.
Vitalija
O mes auklytę savo mažyliui suradome iškabinę skelbimus artimiausių daugiabučių laiptinėse ir tikrai thumbup.gif Kasdien vis labiau įsitikinam, kad neapsirikom. Jauna mama, pati auginanti 2 metukų berniuką, todėl labai gerai žino vaiko auginimo džiaugsmus ir rūpesčius. Energinga, rūpestinga, privalumas, kad greta (nešam į jų namus), o ir žaidimų draugą mūsų vaikinas turi smile.gif Patarčiau nesibaiminti ir panašaus naminio darželio varianto mirksiukas.gif Kai ieškojom (ir gana skubotai), buvom svarstę tik apie ateinančią į namus auklę, bet dabar tik džiaugiamės, kad būtent taip viskas pakrypo.
zaza09
Sveikos merginos 4u.gif kaip gerai kad jus turit savo aukles, zinau kad as cia neprieko, bet man reikia jusu pagalbos, as vis dar nerandu aukles..man reikalinga nuo geguzes iki rugpjucio, 3 menesiukai ax.gif cia reiketu vaziuoti i Danija..gal ka zinot? mergaitei 5 metukai, jokio vargelio mirksiukas.gif
Papildyta:
pas lietuvius, ne danu seimoje, anglu kalba nebutina ax.gif
waidoolka_
QUOTE(Vitalija @ 2006 04 07, 14:14)
O mes auklytę savo mažyliui suradome iškabinę skelbimus artimiausių daugiabučių laiptinėse ir tikrai thumbup.gif Kasdien vis labiau įsitikinam, kad neapsirikom. Jauna mama, pati auginanti 2 metukų berniuką, todėl labai gerai žino vaiko auginimo džiaugsmus ir rūpesčius. Energinga, rūpestinga, privalumas, kad greta (nešam į jų namus), o ir žaidimų draugą mūsų vaikinas turi smile.gif Patarčiau nesibaiminti ir panašaus naminio darželio varianto mirksiukas.gif Kai ieškojom (ir gana skubotai), buvom svarstę tik apie ateinančią į namus auklę, bet dabar tik džiaugiamės, kad būtent taip viskas pakrypo.
*

Tikrai manau kad tai geras variantas, bet sunku taip atsrasti..o jei susirgs jis vaikutis, kur tada savaji reiks deti..o ir ar nepersunku tokius du maziukus vinai mamytei prisiureti...o gal ir ne g.gif g.gif
Ir Guste
Yra ir dar vienas būdas, kuris apklausoje nepaminėtas: susirasti vienu iš anksčiau paminėtų būdų ir testuoti pas psichologus arba auklių agentūroje.
Šiaip visai neblogas variantas mamytė su vaikučiu, tačiau sirgimo atveju reikia turėti "planą b" 4u.gif
aiwa
Mes davem skelbima i laikrasti, kuriame isdesteme esminius reikalavimus ir kiek mokesime. Taigi didele dalis skambuciu issidiferencijavo ir skambino tik tos, kurioms musu salygos tiko blush2.gif . Paskambino daug moteriskiu, gal apie 20. Dali atmeciau dar paklausinejusi telefonu, kurios atrode nieko,-paskyriau pakvietima i namus. Is visu atsirinkau dvi, pas kurias buvau nuvykusi i namus. Taigi liko viena mirksiukas.gif .
krissta
man vis padedavo priziureti drauge-tiesiog is draugiskumo.o kai ji istojo i magistra ir negavo darbo-as jai pasiuliau dirbti pas mus aukle. ji sutiko! thumbup.gif
Limcamca
Per supermamą thumbup.gif
Fanta
Turėjau iš pradžių valandinę auklę, o kai susiradau darbą, jai teko išeit, nes ji studentė, nuolatinio darbo negalėjo dirbti, o išeidama rekomendavo mums savo draugę. Va ji ir dirba pas mus jau antri metai thumbup.gif
inra
Mano visos aukės buvo iš auklių agentūrų. Mano nuomone - agentūros nėra nei patikima, nei kokybiška. Juk auklės agentūrose NEĮDARBINTOS!!! Už jas agentūros nemoka jokių mokesčių ir apskritai teisiškai neprisiima JOKIOS atsakomybės. Mamos, būkite atidžios, nes pagal pasirašymo su auklių agentūromis sutartis jums pažadama tik auklių paieška (mes surasime už tam tikrą mokestį auklę) ir vėliau konsultavimas (kas tai yra per 3 metus taip ir nesupratau, nors mokėjau, nes kitaip grąsino kad nutrauks sutartį ir atims iš manęs nelegaliai dirbančią auklę smile.gif ). Jie dar pateikia kaip nerealią paslaugą, jei netikus auklei ieško tau kitos - bet juk pati agentūra ir pasiūlė tau netinkantį žmogų. O kad vyksta auklių testavimai, Auklių akademijos ir pan. tai yra reklaminis triukas - mano dabartinė auklė per vienerius metus neturėjo jokių panašių užsiėmimų, nors reklamoje oi kaip buvo giriamasi...
Rudakis
As idejau skelbima i Noriu. Norinciu buvo virs 30. blink.gif Rinkausi tokia , kad gyventu arti, vaikai dideli butu ir butu paprasta, nevadovautu, be abejo kad vaikus myletu. Man pasiseke. Ji ateina tada kai man reikia ir buna tiek kiek man reikia. Jai irgi toks variantas tinka, nes nori tureti laisvo laiko. thumbup.gif
Vetra2006
Nežinau kodėl man neleidžia balsuoti?
Ir Guste
QUOTE(inra @ 2006 05 25, 21:50)
Mano visos aukės buvo iš auklių agentūrų. Mano nuomone - agentūros nėra nei patikima, nei kokybiška. Juk auklės agentūrose NEĮDARBINTOS!!! Už jas agentūros nemoka jokių mokesčių ir apskritai teisiškai neprisiima JOKIOS atsakomybės. Mamos, būkite atidžios, nes pagal pasirašymo su auklių agentūromis sutartis jums pažadama tik auklių paieška (mes surasime už tam tikrą mokestį auklę) ir vėliau konsultavimas (kas tai yra per 3 metus taip ir nesupratau, nors mokėjau, nes kitaip grąsino kad nutrauks sutartį ir atims iš manęs nelegaliai dirbančią auklę smile.gif ). Jie dar pateikia kaip nerealią paslaugą, jei netikus auklei ieško tau kitos - bet juk pati agentūra ir pasiūlė tau netinkantį žmogų. O kad vyksta auklių testavimai, Auklių akademijos ir pan. tai yra reklaminis triukas - mano dabartinė auklė per vienerius metus neturėjo jokių panašių užsiėmimų, nors reklamoje oi kaip buvo giriamasi...
*

Nemalonu, kai kalbama neteisybė. Auklių agentūrų labai nedaug, jos skirtingos, tačiau šmeižti vien dėl šmeižto nėra mandagu.
indruzele
Del rizikos... visada rizikuoji, net jei salia taves- atrodytu, pazistamas zmogus!Gerai butu cia paskaityti tu teveliu/ mamyciu nuomone, kurios su aukle turejo didesniu nemalonumu, pvz., koki nelaiminga atsitikima, kai kas nors uzsidege ar vaikas smarkiai susizeide...
inra
Ir Guste, gal gali paaiškinti, kodėl mano nuomone laikai šmeižtu. Kuris iš mano išvardintų punktų yra netiesa ? smile.gif
Dzastina
QUOTE(aiwa @ 2006 04 24, 08:18)
Mes davem skelbima i laikrasti, kuriame isdesteme esminius reikalavimus ir kiek mokesime. Taigi didele dalis skambuciu issidiferencijavo ir skambino tik tos, kurioms musu salygos tiko blush2.gif . Paskambino daug moteriskiu, gal apie 20. Dali atmeciau dar paklausinejusi telefonu, kurios atrode nieko,-paskyriau pakvietima i namus. Is visu atsirinkau dvi, pas kurias buvau nuvykusi i namus. Taigi liko viena mirksiukas.gif .
*

I koki laikrasti padavei skelbima?
Aliena
Aš klausinėjau apie aukles tik per pažįstamus. Ir kaip reikėjo per mėnesį susirasti auklę, klausinėjau vos ne visų draugių, pažįstamų, bendradarbių, kaimynų ir pan., ir ką, auklę man surado kaimynė, su kuria tik šiaip pasisveikiname. 4u.gif O laikrašių skelbimai, agentūros ir pan. kažkaip man pasitikėjimo nekelia. schmoll.gif
Ir Guste
QUOTE(inra @ 2006 06 08, 23:10)
Ir Guste, gal gali paaiškinti, kodėl mano nuomone laikai šmeižtu. Kuris iš mano išvardintų punktų yra netiesa ? smile.gif
*

Žinai, Inra, paskaityk porą kartų Dešimt Dievo įsakymų.
inra
Ir Guste,

Aš neketinu leistis į kažkokias beprasmes įžeidžias diskusijas. Man tiesiog norisi kad bet kokios teikiamos paslaugos būtų atliekamos kokybiškai ir kvalifikuotai. Kad auklės ateitų ne praleisti laiko su vaiku, o išties su juo užsiimtų. Kad auklės tobulėtų, keltų kvalifikaciją su edukologais, psichologais, vaikų gydytojais - tam, kad b būtų vertos auklės vardo. O dabar, atleisk, jeigu auklė renkasi eiti dirbti į Akropolį pardavėja ar prižiūrėti vaikus, tai apie kokią kokybę, meilę šitam darbui galima šnekėti. Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė.
Papildyta:
Ir Guste,

Aš neketinu leistis į kažkokias beprasmes įžeidžias diskusijas. Man tiesiog norisi kad bet kokios teikiamos paslaugos būtų atliekamos kokybiškai ir kvalifikuotai. Kad auklės ateitų ne praleisti laiko su vaiku, o išties su juo užsiimtų. Kad auklės tobulėtų, keltų kvalifikaciją su edukologais, psichologais, vaikų gydytojais - tam, kad b būtų vertos auklės vardo. O dabar, atleisk, jeigu auklė renkasi eiti dirbti į Akropolį pardavėja ar prižiūrėti vaikus, tai apie kokią kokybę, meilę šitam darbui galima šnekėti. Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė.
alter ego
QUOTE(inra @ 2006 06 09, 21:18)
Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos  jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė.
*

Hmm.. jei 7 auklės neįtiko, tai gal ne auklėse esmė? Ar bent jau ne visose?
inra
1,5 metu pas mus dirbo auklė iš agentūros. Iki jos buvo pabandžiusios trys. Kodėl jos netiko? Pirmoji auklė pasakojo kaip žiemą Gedimino prospekte palikdavo mažylį su vežimėliu lauke, o pati užeidavo į kavinę išgerti šiltos kavos. Juk per langą jį stebėdavo.. Nesiryžau jai palikti 3 mėn kūikio net ir kelioms valandoms. Sekanti, kuri bandė dirbti, aiškino, kad labai svarbu daryti masažą kūdikiui ir dar pasigyrė, kad visada jį padaro (nors mamos ir būna prieš).Be to, niekada negalėdavo pasakyti, iš kur pas pusmetinuką mano vaiką atsirasdavo guzai ir mėlynės. Galiausiai pasakė, kad neatitinka mūsų karmos ir jinai mums gali prišaukti nelaimę.. Trečia auklė iškilus net mažiausiausiems klausimams keldavo balsą ir mėtydavo rageliu kalbėdama su manimi (pasirodo tuo metu skyrėsi su vyru).Po to į mūsų namus atėjo ramybė. Mūsų geroji Auklė. Bet dėl pasikeitusio darbo laiko po pusantrų metų tko su ja atsisveikinti(iki dabr ji aplanko mus, pasveikinam vieni kitus švenčių proga). Po jos bandė dirbti bendradarbio mergina, kuriai būnant vaikas pradėjo keistai elgtis. Pastatėm kamerą - pasirodo ji sau ramiai rytais atsigulusi po dvi valandas miegodavo.Vaikui tuo metu buvo 2,5 metų, jis ir kamerą atrasdavo(kuri buvo paslėpta tarp kompiuterio laidų), vienas žaisdavo, dingdavo 10 min iš kameros akiračio..As net nenoiu pasakoti kaip jinai "maitindavo" vaiką, kaip varydavo jį šalin su žaislais. Toliau auklė iš agentūros, kuri buvo padirbusi Norvegijoje, ir čia jautėsi visų neįvertinta (nesvarbu, kad norvegijoje indus plovė). Iš jos visos kaimynų auklės sužinojo mūsų namų slapčiausias kerteles smile.gif. Dabar.. Mes turime auklę, o kadangi ši mergina pas mus dirba daugiau nei metus, negaliu sakyti nieko blogo.Aišku, kad visko būna, bet po tiek patyrimų man tai atrodo smulkmenos. Nors... mes labai ilgimės savo pimosios, gerosios Auklės. Ar atsakiau į tavo klausimą? smile.gif
alter ego
QUOTE(inra @ 2006 06 12, 23:06)
1,5 metu pas mus dirbo auklė iš agentūros. Iki jos buvo pabandžiusios trys. Kodėl jos netiko? Pirmoji auklė pasakojo kaip žiemą Gedimino prospekte palikdavo mažylį su vežimėliu lauke, o pati užeidavo į kavinę išgerti šiltos kavos. Juk per langą jį stebėdavo.. Nesiryžau jai palikti 3 mėn kūikio net ir kelioms valandoms. Sekanti, kuri bandė dirbti, aiškino, kad labai svarbu daryti masažą kūdikiui ir dar pasigyrė, kad visada jį padaro (nors mamos ir būna prieš).Be to, niekada negalėdavo pasakyti, iš kur pas pusmetinuką mano vaiką atsirasdavo guzai ir mėlynės. Galiausiai pasakė, kad neatitinka mūsų karmos ir jinai mums gali prišaukti nelaimę.. Trečia auklė iškilus net mažiausiausiems klausimams keldavo balsą ir mėtydavo rageliu kalbėdama su manimi (pasirodo tuo metu skyrėsi su vyru).Po to į mūsų namus atėjo ramybė. Mūsų geroji Auklė. Bet dėl pasikeitusio darbo laiko po pusantrų metų tko su ja atsisveikinti(iki dabr ji aplanko mus, pasveikinam vieni kitus švenčių proga). Po jos bandė dirbti bendradarbio mergina, kuriai būnant vaikas pradėjo keistai elgtis. Pastatėm kamerą - pasirodo ji sau ramiai rytais atsigulusi po dvi valandas miegodavo.Vaikui tuo metu buvo 2,5 metų, jis ir kamerą atrasdavo(kuri buvo paslėpta tarp kompiuterio laidų), vienas žaisdavo, dingdavo 10 min iš kameros akiračio..As net nenoiu pasakoti kaip jinai "maitindavo" vaiką, kaip varydavo jį šalin su žaislais. Toliau auklė iš agentūros, kuri buvo padirbusi Norvegijoje, ir čia jautėsi visų neįvertinta (nesvarbu, kad norvegijoje indus plovė). Iš jos visos kaimynų auklės sužinojo mūsų namų slapčiausias kerteles smile.gif. Dabar.. Mes turime auklę, o kadangi ši mergina pas mus dirba daugiau nei metus, negaliu sakyti nieko blogo.Aišku, kad visko būna, bet po tiek patyrimų man tai atrodo smulkmenos. Nors... mes labai ilgimės savo pimosios, gerosios Auklės. Ar atsakiau į tavo klausimą? smile.gif
*

Tai pasirodo ne 7 buvo blogos auklės, o 5 bigsmile.gif

QUOTE(inra @ 2006 05 25, 22:50)
Mano visos aukės buvo iš auklių agentūrų.
*

QUOTE(inra @ 2006 06 09, 21:18)
Vienos  jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė.
*

Man ir šie du teiginiai nelabai sutampa. Taigi atsakymas į mano klausimą yra toks su klaustuku, nes kartais vienaip pasakojama, kartais kitaip, sunku dabar ką spręsti. Be to tai tik vienos pusės pasakojimas, o kaip "kitai pusei" atrodė, nesužinosim. Aš tiesiog suabejojau, negi visos auklės galėjo būti tokios blogos? Kaip ten žmonės sako, kad jei aplink visi blogi... bigsmile.gif bigsmile.gif

Nelabai į temą, bet apskritai juk viską darome dėl vaiko gerovės. O geriausia ką mama gali duoti vaikui, tai 3 mėn. vaiko nepalikti auklei. Bet čia jau tik mano nuomonė ir kita tema. bigsmile.gif
inra
Oi, dabar jau gausiu teisintis smile.gif Negalvok, kad aš nemoku skaičiuoti iki septynių smile.gif Jeigu minėti visas kandidates, kuriuos buvo atėjusios pabandyti ir padirbo dieną - dvi, tai skaičius dar padidėtų. Bandysiu save reabilituoti tavo akyse - nepalikdavau aš vaiko nuo pat kūdikystės auklėms tam, kad turėčiau laiko sau (ar kaip ten sakoma smile.gif ) - tiesiog vieną rytą praščiausiai nebesusilenkiau nuo nugaros skausmo. Gydytojas buvo kategoriškas - jei jei nepraeisiu reabilitacijos kurso, po pusės metų galiu būti invalido vežimėlyje (dėl nugaros pažeidimo).Taigi, nebūk kategoriška, nežinodama priežasties.........O kad auklės turi savo versiją kiekvienu atveju - neabejotinai taip ir yra. Bet aš juk to nežinau ir pasakoju savo potyrius.
diamaja
Mes jau lyg ir radom auklę, tai tikiuos septynių bandymų neprireiks tongue.gif
aushra1
Keliu temą - KAIP SUSIRADOTE SAVO FREKENBOK?
mangustas
musu auklyte,tai gera mociutes drauge,mes patenkinti,pazystu ta zmogu ir pasitikiu
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.