Norėčiau sužinoti, koks būdas šiuo metu sėkmingiausiais ieškantis auklės, nes pati oi kaip vargstu
Mūsų auklė- mano bendradarbės draugė. Esu ja patenkinta. Tikrai būtų buvę neramu renkantis auklę per skelbimą. Sunku patikėti svetimam žmogui didžiausią savo turtą.
Bet pabendravusi kelias dienas(t.y.leisti pabendrauti ir su vaikeliu), gali jau kaip ir susidaryti apie auklyte nuomone
Ne visos auklytes tokios nepatikimos!!! Zinau pagal save Zinoma, galima tik pritarti sprendimui priimti jau pazistama zmogu...Taip jautiesi saugiau, ramiau del vaikelio.. o gerai ieskant, atsiras gera auklyte
aš tai savo pirmąją auklę susiradau per forumą buvo
Be abejo, geriausia ieskotis per pazistamus
Taciau dar siu metu pabaigoje startuos virtuali aukliu birza www.popins.lt/au, kur pagal ivairius parametrus galesite susirasti reikiama aukle. Paspaudus ant atrinktu aukliu galesite perskaityti ju gyvenimo aprasymus, pasikalbejus, atsirinkti pacia paciausia Toje pat birzoje bus sudeti gyvenimo aprasymai, kurios siuo metu siekia igyti aukles kvalifikacija ir mokosi kursuose - jos birzoje tures VIP statusa, nes bus baigusios mokymus: vaiko psichologija, pedagogika, maisto paruosimo technologija, raisku skaityma, muzika, mena, ekonomika, IT, anglu kalba, socialini darba ir t.t. Taigi, tai bus kvalifikuotos aukles, nors birza skirta registruotis visoms norincioms QUOTE(eda.dita @ 2006 03 26, 10:26) Be abejo, geriausia ieskotis per pazistamus Taciau dar siu metu pabaigoje startuos virtuali aukliu birza www.popins.lt/au, kur pagal ivairius parametrus galesite susirasti reikiama aukle. Paspaudus ant atrinktu aukliu galesite perskaityti ju gyvenimo aprasymus, pasikalbejus, atsirinkti pacia paciausia Toje pat birzoje bus sudeti gyvenimo aprasymai, kurios siuo metu siekia igyti aukles kvalifikacija ir mokosi kursuose - jos birzoje tures VIP statusa, nes bus baigusios mokymus: vaiko psichologija, pedagogika, maisto paruosimo technologija, raisku skaityma, muzika, mena, ekonomika, IT, anglu kalba, socialini darba ir t.t. Taigi, tai bus kvalifikuotos aukles, nors birza skirta registruotis visoms norincioms O anglu kalba... kad vaika mokytu ar cia is tos pacios serijos, kad ir valytoja privalo but su aukstuoju
Tikrai anglu kalba pravers: 1 - jei vaikas mazas, gales nors kiek ji pramokyti bent pradmenu; 2 - jei vaikas didesnis, gales padeti paruosti pamokas ir pan. Tarp besimokanciu yra tokiu, kurios laisvai kalba angliskai, bet greiciausiai jos isvyks i kitas salis dirbti auklemis, nes ten daugiau moka
Manau, kad ieskojimas per pazistamus ne pats geriausias variantas. Kartais tai gali buti gera geros pazystamos pazystama, bet visiskai berysio aukle (as tokia viena turejau). Ir tiesa sakant labai sudetinga buvo ja atleisti nes ji pazystamos pazystama... Visas kitas radau per skelbimus internete. Ir paieskos visai neblogai sekesi. tai ypatingai efektyvu, jei norite jaunos aukles. Jei vyresnio amziaus tai geriau pavartyti alioreklama.
O mes auklytę savo mažyliui suradome iškabinę skelbimus artimiausių daugiabučių laiptinėse ir tikrai
Sveikos merginos
Papildyta: pas lietuvius, ne danu seimoje, anglu kalba nebutina QUOTE(Vitalija @ 2006 04 07, 14:14) O mes auklytę savo mažyliui suradome iškabinę skelbimus artimiausių daugiabučių laiptinėse ir tikrai Tikrai manau kad tai geras variantas, bet sunku taip atsrasti..o jei susirgs jis vaikutis, kur tada savaji reiks deti..o ir ar nepersunku tokius du maziukus vinai mamytei prisiureti...o gal ir ne
Yra ir dar vienas būdas, kuris apklausoje nepaminėtas: susirasti vienu iš anksčiau paminėtų būdų ir testuoti pas psichologus arba auklių agentūroje.
Šiaip visai neblogas variantas mamytė su vaikučiu, tačiau sirgimo atveju reikia turėti "planą b"
Mes davem skelbima i laikrasti, kuriame isdesteme esminius reikalavimus ir kiek mokesime. Taigi didele dalis skambuciu issidiferencijavo ir skambino tik tos, kurioms musu salygos tiko
man vis padedavo priziureti drauge-tiesiog is draugiskumo.o kai ji istojo i magistra ir negavo darbo-as jai pasiuliau dirbti pas mus aukle. ji sutiko!
Per supermamą
Turėjau iš pradžių valandinę auklę, o kai susiradau darbą, jai teko išeit, nes ji studentė, nuolatinio darbo negalėjo dirbti, o išeidama rekomendavo mums savo draugę. Va ji ir dirba pas mus jau antri metai
Mano visos aukės buvo iš auklių agentūrų. Mano nuomone - agentūros nėra nei patikima, nei kokybiška. Juk auklės agentūrose NEĮDARBINTOS!!! Už jas agentūros nemoka jokių mokesčių ir apskritai teisiškai neprisiima JOKIOS atsakomybės. Mamos, būkite atidžios, nes pagal pasirašymo su auklių agentūromis sutartis jums pažadama tik auklių paieška (mes surasime už tam tikrą mokestį auklę) ir vėliau konsultavimas (kas tai yra per 3 metus taip ir nesupratau, nors mokėjau, nes kitaip grąsino kad nutrauks sutartį ir atims iš manęs nelegaliai dirbančią auklę
As idejau skelbima i Noriu. Norinciu buvo virs 30.
Nežinau kodėl man neleidžia balsuoti?
QUOTE(inra @ 2006 05 25, 21:50) Mano visos aukės buvo iš auklių agentūrų. Mano nuomone - agentūros nėra nei patikima, nei kokybiška. Juk auklės agentūrose NEĮDARBINTOS!!! Už jas agentūros nemoka jokių mokesčių ir apskritai teisiškai neprisiima JOKIOS atsakomybės. Mamos, būkite atidžios, nes pagal pasirašymo su auklių agentūromis sutartis jums pažadama tik auklių paieška (mes surasime už tam tikrą mokestį auklę) ir vėliau konsultavimas (kas tai yra per 3 metus taip ir nesupratau, nors mokėjau, nes kitaip grąsino kad nutrauks sutartį ir atims iš manęs nelegaliai dirbančią auklę Nemalonu, kai kalbama neteisybė. Auklių agentūrų labai nedaug, jos skirtingos, tačiau šmeižti vien dėl šmeižto nėra mandagu.
Del rizikos... visada rizikuoji, net jei salia taves- atrodytu, pazistamas zmogus!Gerai butu cia paskaityti tu teveliu/ mamyciu nuomone, kurios su aukle turejo didesniu nemalonumu, pvz., koki nelaiminga atsitikima, kai kas nors uzsidege ar vaikas smarkiai susizeide...
Ir Guste, gal gali paaiškinti, kodėl mano nuomone laikai šmeižtu. Kuris iš mano išvardintų punktų yra netiesa ?
QUOTE(aiwa @ 2006 04 24, 08:18) Mes davem skelbima i laikrasti, kuriame isdesteme esminius reikalavimus ir kiek mokesime. Taigi didele dalis skambuciu issidiferencijavo ir skambino tik tos, kurioms musu salygos tiko I koki laikrasti padavei skelbima?
Aš klausinėjau apie aukles tik per pažįstamus. Ir kaip reikėjo per mėnesį susirasti auklę, klausinėjau vos ne visų draugių, pažįstamų, bendradarbių, kaimynų ir pan., ir ką, auklę man surado kaimynė, su kuria tik šiaip pasisveikiname.
Ir Guste,
Aš neketinu leistis į kažkokias beprasmes įžeidžias diskusijas. Man tiesiog norisi kad bet kokios teikiamos paslaugos būtų atliekamos kokybiškai ir kvalifikuotai. Kad auklės ateitų ne praleisti laiko su vaiku, o išties su juo užsiimtų. Kad auklės tobulėtų, keltų kvalifikaciją su edukologais, psichologais, vaikų gydytojais - tam, kad b būtų vertos auklės vardo. O dabar, atleisk, jeigu auklė renkasi eiti dirbti į Akropolį pardavėja ar prižiūrėti vaikus, tai apie kokią kokybę, meilę šitam darbui galima šnekėti. Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė. Papildyta: Ir Guste, Aš neketinu leistis į kažkokias beprasmes įžeidžias diskusijas. Man tiesiog norisi kad bet kokios teikiamos paslaugos būtų atliekamos kokybiškai ir kvalifikuotai. Kad auklės ateitų ne praleisti laiko su vaiku, o išties su juo užsiimtų. Kad auklės tobulėtų, keltų kvalifikaciją su edukologais, psichologais, vaikų gydytojais - tam, kad b būtų vertos auklės vardo. O dabar, atleisk, jeigu auklė renkasi eiti dirbti į Akropolį pardavėja ar prižiūrėti vaikus, tai apie kokią kokybę, meilę šitam darbui galima šnekėti. Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė. QUOTE(inra @ 2006 06 09, 21:18) Aš turiu daug nuoskaudų auklėms, kurios vienu ar kitu momentu buvo bandžiusios dirbti mūsų šeimoje. Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė. Hmm.. jei 7 auklės neįtiko, tai gal ne auklėse esmė? Ar bent jau ne visose?
1,5 metu pas mus dirbo auklė iš agentūros. Iki jos buvo pabandžiusios trys. Kodėl jos netiko? Pirmoji auklė pasakojo kaip žiemą Gedimino prospekte palikdavo mažylį su vežimėliu lauke, o pati užeidavo į kavinę išgerti šiltos kavos. Juk per langą jį stebėdavo.. Nesiryžau jai palikti 3 mėn kūikio net ir kelioms valandoms. Sekanti, kuri bandė dirbti, aiškino, kad labai svarbu daryti masažą kūdikiui ir dar pasigyrė, kad visada jį padaro (nors mamos ir būna prieš).Be to, niekada negalėdavo pasakyti, iš kur pas pusmetinuką mano vaiką atsirasdavo guzai ir mėlynės. Galiausiai pasakė, kad neatitinka mūsų karmos ir jinai mums gali prišaukti nelaimę.. Trečia auklė iškilus net mažiausiausiems klausimams keldavo balsą ir mėtydavo rageliu kalbėdama su manimi (pasirodo tuo metu skyrėsi su vyru).Po to į mūsų namus atėjo ramybė. Mūsų geroji Auklė. Bet dėl pasikeitusio darbo laiko po pusantrų metų tko su ja atsisveikinti(iki dabr ji aplanko mus, pasveikinam vieni kitus švenčių proga). Po jos bandė dirbti bendradarbio mergina, kuriai būnant vaikas pradėjo keistai elgtis. Pastatėm kamerą - pasirodo ji sau ramiai rytais atsigulusi po dvi valandas miegodavo.Vaikui tuo metu buvo 2,5 metų, jis ir kamerą atrasdavo(kuri buvo paslėpta tarp kompiuterio laidų), vienas žaisdavo, dingdavo 10 min iš kameros akiračio..As net nenoiu pasakoti kaip jinai "maitindavo" vaiką, kaip varydavo jį šalin su žaislais. Toliau auklė iš agentūros, kuri buvo padirbusi Norvegijoje, ir čia jautėsi visų neįvertinta (nesvarbu, kad norvegijoje indus plovė). Iš jos visos kaimynų auklės sužinojo mūsų namų slapčiausias kerteles
QUOTE(inra @ 2006 06 12, 23:06) 1,5 metu pas mus dirbo auklė iš agentūros. Iki jos buvo pabandžiusios trys. Kodėl jos netiko? Pirmoji auklė pasakojo kaip žiemą Gedimino prospekte palikdavo mažylį su vežimėliu lauke, o pati užeidavo į kavinę išgerti šiltos kavos. Juk per langą jį stebėdavo.. Nesiryžau jai palikti 3 mėn kūikio net ir kelioms valandoms. Sekanti, kuri bandė dirbti, aiškino, kad labai svarbu daryti masažą kūdikiui ir dar pasigyrė, kad visada jį padaro (nors mamos ir būna prieš).Be to, niekada negalėdavo pasakyti, iš kur pas pusmetinuką mano vaiką atsirasdavo guzai ir mėlynės. Galiausiai pasakė, kad neatitinka mūsų karmos ir jinai mums gali prišaukti nelaimę.. Trečia auklė iškilus net mažiausiausiems klausimams keldavo balsą ir mėtydavo rageliu kalbėdama su manimi (pasirodo tuo metu skyrėsi su vyru).Po to į mūsų namus atėjo ramybė. Mūsų geroji Auklė. Bet dėl pasikeitusio darbo laiko po pusantrų metų tko su ja atsisveikinti(iki dabr ji aplanko mus, pasveikinam vieni kitus švenčių proga). Po jos bandė dirbti bendradarbio mergina, kuriai būnant vaikas pradėjo keistai elgtis. Pastatėm kamerą - pasirodo ji sau ramiai rytais atsigulusi po dvi valandas miegodavo.Vaikui tuo metu buvo 2,5 metų, jis ir kamerą atrasdavo(kuri buvo paslėpta tarp kompiuterio laidų), vienas žaisdavo, dingdavo 10 min iš kameros akiračio..As net nenoiu pasakoti kaip jinai "maitindavo" vaiką, kaip varydavo jį šalin su žaislais. Toliau auklė iš agentūros, kuri buvo padirbusi Norvegijoje, ir čia jautėsi visų neįvertinta (nesvarbu, kad norvegijoje indus plovė). Iš jos visos kaimynų auklės sužinojo mūsų namų slapčiausias kerteles Tai pasirodo ne 7 buvo blogos auklės, o 5 QUOTE(inra @ 2006 05 25, 22:50) QUOTE(inra @ 2006 06 09, 21:18) Vienos jos buvo iš agentūrų, kitos gerų pažįstamų rekomenduotos. Bet tegu būna, kad man tiesog septynis kartus nepasisekė. Man ir šie du teiginiai nelabai sutampa. Taigi atsakymas į mano klausimą yra toks su klaustuku, nes kartais vienaip pasakojama, kartais kitaip, sunku dabar ką spręsti. Be to tai tik vienos pusės pasakojimas, o kaip "kitai pusei" atrodė, nesužinosim. Aš tiesiog suabejojau, negi visos auklės galėjo būti tokios blogos? Kaip ten žmonės sako, kad jei aplink visi blogi... Nelabai į temą, bet apskritai juk viską darome dėl vaiko gerovės. O geriausia ką mama gali duoti vaikui, tai 3 mėn. vaiko nepalikti auklei. Bet čia jau tik mano nuomonė ir kita tema.
Oi, dabar jau gausiu teisintis
Mes jau lyg ir radom auklę, tai tikiuos septynių bandymų neprireiks
Keliu temą - KAIP SUSIRADOTE SAVO FREKENBOK?
musu auklyte,tai gera mociutes drauge,mes patenkinti,pazystu ta zmogu ir pasitikiu
|