Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Taupymas "juodai dienai" jei neturi pinigų
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2
mike-pukuotukas
Sena tema čia:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=707216

Su dideliu susidomėjimu perskaičiau temą. deja, ji pasiekė 50 puslapių ir niekas nekuria naujos. Manau, ji tikrai naudinga ir įdomi ne tik man. Taigi, siūlau toliau dalintis savo patirtimi, diskutuoti, prieštarauti, pritarti... drinks_cheers.gif
nutė
QUOTE(Miaška @ 2011 03 26, 23:34)
Sau pačiai irgi tik dėvėtuose galiu rasti tinkamo modelio sijoną ar kelnes, nuoširdžiai išsimatavusi visus pilkus a la ofisinius sijonus Panoramoje, nei vieno nenusipirkau, nes netiko pagal figūrą. Spjoviau ir prasinešiau per humanas. 10 litų ir turiu du puikius pilkus sijonus, kokių reikėjo.
*

drinks_cheers.gif Ir kokybė dažniausiai kita. Nemėgstu drabužių, kurie po vieno skalbimo atrodo kaip po 3 metų kasdieninio dėvėjimo. Anądien ten nusipirkau basutes, naujas, už 17 Lt, kokių ieškojau nuo sezono pradžios.
Mergiona
Kaip gerai kad pradejo tema blush2.gif

Gal dar man galetumet patart blush2.gif blush2.gif

Jei man reikia pinigu, na kokiu 3 000- 5 000lt, kaip jos geriau gaut? Yra banko vartojimo paskolos, yra lizingas, yra visokie kreditai "viens, du, trys..." kur vos ne zinute gauni kazkiek pinigu ir visi reklamuoja kad "pirma paskola nemokamai". Gal galetumt pasakyti savo nuomone? 4u.gif
braskute_v
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 11:25)
Kaip gerai kad pradejo tema  blush2.gif

Gal dar man galetumet patart  blush2.gif  blush2.gif

Jei man reikia pinigu, na kokiu 3 000- 5 000lt, kaip jos geriau gaut? Yra banko vartojimo paskolos, yra lizingas, yra visokie kreditai "viens, du, trys..." kur vos ne zinute gauni kazkiek pinigu ir visi reklamuoja kad "pirma paskola nemokamai". Gal galetumt pasakyti savo nuomone?  4u.gif
*

Labutis,
Neteko imti, bet manau reikėtų susižinoti su kokiomis palūkanomis Jums skolintų ir tada aišku, kur labiau apsimokėtų blush2.gif
Mergiona
QUOTE(braskute_v @ 2011 07 24, 09:58)
Labutis,
Neteko imti, bet manau reikėtų susižinoti su kokiomis palūkanomis Jums skolintų ir tada aišku, kur labiau apsimokėtų  blush2.gif
*

Man tai dar svarbu kad butu galima imti ilgesniam terminui, bet butu ir galimybe grazinti anksciau (na, pvz menesine imoka 100lt, o imoket 150...)
Pireja
Mergiona, suma nera didele, gal imanoma butu pasiskolinti is artimuju - seimos ar artimu draugiu.
Jei jau niekaip, tai tada reikia ziureti i banku siulomas palukanas ir salygas - ar imanoma "inesti" didesne suma ir taip sumazinti isiskolinima be jokiu papildomu "baudu".
Taciau jokiu budu nesusideti su greito kredito bendrovemis!
karra
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 10:25)

Jei man reikia pinigu, na kokiu 3 000- 5 000lt, kaip jos geriau gaut? Yra banko vartojimo paskolos, yra lizingas, yra visokie kreditai "viens, du, trys..." kur vos ne zinute gauni kazkiek pinigu ir visi reklamuoja kad "pirma paskola nemokamai". Gal galetumt pasakyti savo nuomone?  4u.gif
*

mergiona 4u.gif o kodel nenori pasiimti kreditines korteles? cool.gif
Sophi
Mano nuomone, 3000-5000 yra ta suma, kurią galima sutaupyti ir turėti "juodai dienai". Jei vis dėlto nėra tokios galimybės, labai abejočiau skolininko gebėjimu grąžinti skolą unsure.gif Atmetus visus ekstra atvejus, tokią sumą skolinčiau tik 100 % patikimam žmogui ax.gif
Mergiona
QUOTE(Pireja @ 2011 07 24, 11:58)
Mergiona, suma nera didele, gal imanoma butu pasiskolinti is artimuju - seimos ar artimu draugiu.
Jei jau niekaip, tai tada reikia ziureti i banku siulomas palukanas ir salygas - ar imanoma "inesti" didesne suma ir taip sumazinti isiskolinima be jokiu papildomu "baudu".
Taciau jokiu budu nesusideti su greito kredito bendrovemis!
*

is artimuju nenoriu doh.gif Nes pasiskolint tai be problemu, bet vat grazint... labai sunku (nenori imt blush2.gif ) beto ir nejauciant realaus spaudimo grazint "grazinsi kada nors" taip visai ant sprando galima uzlipt ir pamirst nulipt blush2.gif

Va-va, man tos "greito keredito" irgi kazkaip baugu g.gif O kas konkreciai su jomis negerai? nes mane tik baugina ju sukis: "PIRMA paskola nemokama" (reiskia jie 100% tikri, kad bus ir antra, ir trecia unsure.gif )

QUOTE(karra @ 2011 07 24, 18:40)
mergiona  4u.gif  o kodel nenori pasiimti kreditines korteles?  cool.gif
*

Aciu, pasidomesiu, bet realiai abejoju kad man tokiai sumai duotu g.gif Siaip, gera mintis jei nezinai tikslios sumos, kurios reikia. Yra tokiu paskolu, bet del kazko as ten nepraeinu, kazkada domejausi ir zinau kad man neduos. Nebent pasikeite kazkas.

QUOTE(Sophi @ 2011 07 24, 20:15)
Mano nuomone, 3000-5000 yra ta suma, kurią galima sutaupyti ir turėti "juodai dienai". Jei vis dėlto nėra tokios galimybės, labai abejočiau skolininko gebėjimu grąžinti skolą unsure.gif Atmetus visus ekstra atvejus, tokią sumą skolinčiau tik 100 % patikimam žmogui ax.gif
*

jei ja turi "juodai dienai" juk tai nepadeda nusipirkt kazko, tau reikalingo? Arba "juodai dienai" arba perki, juk taip?
Pireja
QUOTE(Sophi @ 2011 07 24, 20:15)
*

Visiskai sutinku. Bet yra tokia zmoniu kategorija, kuri verciau skolinsis, bet dirzu nesivers. Ir gali aiskinti neaiskines - niekas nepades.

QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 21:54)
jei ja turi "juodai dienai" juk tai nepadeda nusipirkt kazko, tau reikalingo? Arba "juodai dienai" arba perki, juk taip?
*

Tai tie pinigai "juodai dienai" ir skirti tam, kad pasinaudoti jais tada, kai is tiesu reikia - sugenda skalbimo masina ir reikia pirkti nauja (nu juk ne daug kas is musu gali toki daikta nusipirkti is algos), netiketos ligos atveju ir pan. Juk neisi i banka kiekviena syki prasyti paskolos, kai ligos atveju teks imti nedarbinguma unsure.gif
Faustina2000
tik nesusigundykite trumpaisiais kreditais. Jei reikia paskolos, tai tik eiti i banka ir issirinkti kuris labiausiai tiks. Siaip patarciau rinktis ta banka, i kuri gaunate atlyginima. Paprastai ten gaunate geresnes salygas, o ir imokas moketi yra patogiau.
Malena
Mergiona geda. Atidarei tema, mokem taupyt, nieko neismokai. Likai toj pacioj stadijoj. Patarimas butu naudoti santaupas jei tikrai reikia, jei ju gaila, tai ne taip ir reikia.
Mergiona
QUOTE(Malena @ 2011 07 24, 22:41)
Mergiona geda. Atidarei tema, mokem taupyt, nieko neismokai.
*

ne, kazkiek ismokau. blush2.gif Bent jau stengiuosi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Pireja @ 2011 07 24, 22:07)
Tai tie pinigai "juodai dienai" ir skirti tam, kad pasinaudoti jais tada, kai is tiesu reikia - sugenda skalbimo masina ir reikia pirkti nauja (nu juk ne daug kas is musu gali toki daikta nusipirkti is algos), netiketos ligos atveju ir pan. Juk neisi i banka kiekviena syki prasyti paskolos, kai ligos atveju teks imti nedarbinguma  unsure.gif
*

unsure.gif "liga" man yra juoda diena, bet vat skalbenke- tikrai ne. Ja issimoketinai gali nusipirkt ar dar kaip, o vat prireikus staiga vaistams- tikrai i banka nebegsi kaskart blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 07 24, 22:31)
tik nesusigundykite trumpaisiais kreditais.

O kodel? Prasme nesigundau, tikrai baisu, bet mano baime nera racionali. Kas juose blogai?

Jei reikia paskolos, tai tik eiti i banka ir issirinkti kuris labiausiai tiks. Siaip patarciau rinktis ta banka, i kuri gaunate atlyginima. Paprastai ten gaunate geresnes salygas, o ir imokas moketi yra patogiau.
*

jauciu labai neigiamus jausmus "savo" bankui blush2.gif Bet ir jame, ir kitame ( i kuri pirmiausiai eiciau) turiu "gera kreditavimo istorija".

O apie pirkima issimoketinai niekas nieko nesako verysad.gif Geriau paskola ar issimoketinai pirkt?
Dusele
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 23:03)
verysad.gif Geriau paskola ar issimoketinai pirkt?
*

nepirkit 4u.gif Kazkodel manau, kad tas pirkinys tikrai jums nera gyvybes-mirties klausimas. Sutaupysit mirksiukas.gif pati, tada ir nusipirksit, o kol taupysit gal ir atpigs mirksiukas.gif
Faustina2000
Mergiona, trumpieji kreditai yra su labai didelėmis palūkanomis. Kiek beskaičiuosi, kaip bebandys aiškint, kad pas juos nėra brangu, deja, pabrangimas kosminis doh.gif Kažkiek juos sugriežtino įstatymas įsigaliojęs nuo balandžio 1d., kuris apkarpė palūkanų lubas ir suteikė teisę žmogui rinktis. Galima eiti per visus bankus ir kredito įstaigas ir gauti pasiūlymus popierinius į rankas ir svarstyti/rinktis jei neklystu 15 dienų. Pasiūlyme viskas surašyta smulkiai - kiek mokėsite kas mėnesį, koks galutinis pabrangimas ir visi mokesčiai ( sutarties, išankstinio grąžinimo ir t.t.) Anksčiau to nebuvo. Taip galit pamatyt kiek kur išbrangsta kreditas.
Lizingo nepatariu. Na nėra tokių stebuklų, kaip dažnai jie rašo, kad su 0 proc. pabrangimu biggrin.gif Pati susimoviau kažkada pasiimdama telefoną. Ai, pamaniau, na greitai, išsirinkau, sutartį pasirašiau, nereikia lėkti iki banko. O kai po to įsigilinau doh.gif Jokio išankstinio grąžinimo, pabrangimas gavosi man siaubingas doh.gif Būčiau geriau pasiėmusi kortelę su kredito limitu ar vartojamąjį kreditą, juk yra galimybė padengt anksčiau laiko, be to tame banke kur alga, tai nekainuoja paskolos įmokos, bankas pats nurašo nemokamai. O lizingo man reikėjo daryt pavedimus iš savo banko į kitą, tai vėl 1,40 Lt. Kai sudedi visus po 1,40 Lt, tai susidaro irgi pinigai, nėra daug, bet išlaidos.
Sophi
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 22:54)
*

nieko nesuprantu - jūs norit ką nors pirkti ir svarstot greitojo kredito galimybę g.gif
QUOTE(Malena @ 2011 07 24, 23:41)
Mergiona geda. Atidarei tema, mokem taupyt, nieko neismokai. Likai toj pacioj stadijoj. Patarimas butu naudoti santaupas jei tikrai reikia, jei ju gaila, tai ne taip ir reikia.
*

drinks_cheers.gif Nežinau, ar ta pati, bet buvo čia anksčiau tema a la apie taupymą, bet kai paskaičiau - ten tik ieškojimas pasiteisinimų ir priežasčių, kodėl taupyti neverta ax.gif Jei vis dėlto tema ta pati, tai šitam kontekste labai įdomiai atrodo greitojo kredito svarstymas rolleyes.gif
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 00:03)
O apie pirkima issimoketinai niekas nieko nesako  verysad.gif Geriau paskola ar issimoketinai pirkt?
*

Jei ne paslaptis - kas čia tokia gyvybės ir mirties prekė g.gif
Mergiona
QUOTE(Faustina2000 @ 2011 07 25, 08:04)
Mergiona,
*

Aciu, supratau 4u.gif

QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 08:27)
nieko nesuprantu - jūs norit ką nors pirkti ir svarstot greitojo kredito galimybę g.gif

ne, greito kredito as nesvarstau, prasme pazistama "veda is kelio" aiskindama kad cia geriau nei lizingai ir kiti budai.

drinks_cheers.gif Nežinau, ar ta pati, bet buvo čia anksčiau tema a la apie taupymą, bet kai paskaičiau - ten tik ieškojimas pasiteisinimų ir priežasčių, kodėl taupyti neverta ax.gif Jei vis dėlto tema ta pati, tai šitam kontekste labai įdomiai atrodo greitojo kredito svarstymas rolleyes.gif

Sophi, Jus atrodot labai pasikauscius finansu sryty, tt, bet, tiesa sakant, jei Jus liktumet be jokiu santaupu, viena su dviem vaikais (labai mazais, kuriu nepaliksi nei minutes- jei palieki-tai kainuoja (aukle)) ar Jums butu lengva pakilti ir kalbet apie tikra taupyma o ne isgyvenima, nes pirmiausiai Jusu galimybes dirbti ir uzsidirbti butu labai sumazejusios. Cia ne vien proto, ziniu ir noro klausimas. Paroje vos 24val ir fizines zmogaus galimybes ribotos.

Jei ne paslaptis - kas čia tokia gyvybės ir mirties prekė g.gif
*

cia ne "preke", cia remonto darbai. Tiek nekainuos, reali kaina apie 2000.
pagyvenus
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 10:28)
cia ne "preke", cia remonto darbai. Tiek nekainuos, reali kaina apie 2000.
*

o remontas privalomas (kaip pavyzdžiui koks kolektyvinis, kai dedasi visi vamzdžių keitimui ar laiptinei ar panašiai), ar kai yra pagrįsta rizika, kad neatlaikys vamzdynai ir reikia keisti (jau kelis kartus ku rnors pratrūko), ar kosmetinis, nes norisi gražiau/geriau?
Faustina2000
manau, kad 2000 Lt remontui yra labai labai maži pinigai. Net nežinau ką galima už juos padaryti. Kiek aš žiūrinėju remontus ir man dabar jo reikia ( virtuvei), tai sumos susidaro nemažos, nors tikrai nežiūriu nei brangių meistrų, nei brangių medžiagų.
Mergiona turbūt kažkas minimalaus daryt planuoja.

Beje, kad ir kaip būtų blogai, manau, kad ateina laikas, kai remontas reikalingas, todėl ir svarstomos tokios temos.
Kažkas čia parašė "ar būtina?". Ateina kartais jau riba, kai reikia blush2.gif
Pireja
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 23:03)
* unsure.gif "liga" man yra juoda diena, bet vat skalbenke- tikrai ne. Ja issimoketinai gali nusipirkt ar dar kaip, o vat prireikus staiga vaistams- tikrai i banka nebegsi kaskart  blush2.gif
** O apie pirkima issimoketinai niekas nieko nesako  verysad.gif Geriau paskola ar issimoketinai pirkt?
*

* Jei as buciau viena su dviem mazais vaikais, tai skalbimo masinai sugedus ir neturint pinigu naujai, nei su paskola, nei issimoketinai naujos irgi nepirkciau. Tik ne visu gyvenimo budas, seimos dydis, galimybes laiko atzvilgiu yra vienodos.
** Tai jus remonta issimoketinai "pirksite"? Ar vaistus? rolleyes.gif

QUOTE(Dusele @ 2011 07 24, 23:41)
nepirkit 4u.gif Kazkodel manau, kad tas pirkinys tikrai jums nera gyvybes-mirties klausimas.

Nu ir as beveik isitikinusi, kad nera. Nebent tai butu kazkoks "kolektyvinis" namo remontas. Bet ir tai, kiek girdejau, niekas po kelis tukstancius issyk jam nerenka.

QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 08:27)

Ta pati rolleyes.gif

QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 09:28)
Sophi, Jus atrodot labai pasikauscius finansu sryty, tt, bet, tiesa sakant, jei Jus liktumet be jokiu santaupu, viena su dviem vaikais (labai mazais, kuriu nepaliksi nei minutes- jei palieki-tai kainuoja (aukle)) ar Jums butu lengva pakilti ir kalbet apie tikra taupyma o ne isgyvenima, nes pirmiausiai Jusu galimybes dirbti ir uzsidirbti butu labai sumazejusios. Cia ne vien proto, ziniu ir noro klausimas. Paroje vos 24val ir fizines zmogaus galimybes ribotos.

Liaukites saves gailejusi. Tai viena is jusu problemu - jus gailites saves ir tuo gailesciu bandote pateisinti savo neracionalius veiksmus. Nesakau, kad vienam lengva, bet jei paklaustumete tu, kurie gyvena seimose - nei vienas jums nepasakytu, kad va jiems tai gyvenimas puikus. Pas visus yra tu problemu. Esate sveika moteris, sugebanti pakankamai uzsidirbti pragyvenimui ir kartu auginti dvi mazametes. Pasidziaukite ir pasinaudokite tuo, uzuot verkslenusi. Juk ir pati savo temoje rasete, kad jus gyvenate gerai unsure.gif Nu nedaug kas siais laikais galetu tuo pasigirti.
Kas del pinigu - juk kates nebeturite, esate atostogose (kam ta aukle tada?), dantu rasete irgi nebetaisote, busto paskola kazkas ispirko... O pinigu kaip nera taip nera - jums paciai sitoje vietoje viskas gerai atrodo?
Mergiona
QUOTE(Pireja @ 2011 07 25, 10:44)
Kas del pinigu - juk kates nebeturite, esate atostogose (kam ta aukle tada?), dantu rasete irgi nebetaisote, busto paskola kazkas ispirko... O pinigu kaip nera taip nera - jums paciai sitoje vietoje viskas gerai atrodo?
*

taip, man viskas gerai atrodo, nes as zinau savo pajamas.

Beto, paskaicius kitas temas ax.gif "neracionaliu sprendimu" visos padaro ax.gif

Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 25, 09:46)
o remontas privalomas (kaip pavyzdžiui koks kolektyvinis, kai dedasi visi vamzdžių keitimui ar laiptinei ar panašiai), ar kai yra pagrįsta rizika, kad neatlaikys vamzdynai ir reikia keisti (jau kelis kartus ku rnors pratrūko), ar kosmetinis, nes norisi gražiau/geriau?
*

na, kaip ir privalomas, nors... kas cia privaloma, nieko privalomo gyvenime nera. Lauko sienos blokas (vaiko kambario) yra skyles. Pernai kambaryje buvo 12-14 laipsniu, nors jis vidinis ir turetu buti silciausias. Yra du sprendimai: laikinas: 484lt uztaiso konkreciai plysi, arba balkono istiklinimas ir apsiltinimas (tada tas plysis lieka viduje), tai turetu apie 2 000 kainuot, bet toks ilgalaikis sprendimas, nes taip ar taip reiks ta balkona stiklint pagal viska.
Pireja
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 11:00)
taip, man viskas gerai atrodo, nes as zinau savo pajamas.

Beto, paskaicius kitas temas  ax.gif "neracionaliu sprendimu" visos padaro  ax.gif

Visi "padaro", bet jus darote nuolat. Ta skyle sienoje irgi ne vakar atsirado, tai galejote pasiplanuoti po sildymo sezono, kaip isspresti ta problema.
Bet et, ka cia... irnesakyk.gif Tuscias burnos ausinimas, ir tiek.
Mergiona
Pireja, nespreskit visko pagal save. Mano pajamos nera stabilios ir "nesildimo sezono" metu jos yra labai-labai zemos. As NEsildymo sezono metu nieko nei taupyt, nei pirkt nei ka kita negaliu. Kiek galiu- viska superku rudeni/ ziema/ pavasario pradzioje. Jei kiti atsidusta lengviau sildymo sezonui pasibaigus- man prasideda sunkiausi laikai, taigi jusu patirimu na niekaip pasinaudoti neimanoma. Ir dantu as nesitaisau ne del to kad baigiau, o del to kad "nesildymo sezonas".
Sophi
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 10:28)
*

Jei tikrai būčiau pasikausčiusi finansuose, manęs "Piniginėj" nebūtų - garantuotai smile.gif Tiesa, su pačiu taupymu problemų kaip ir nėra, bet yra kita problema - nėra sugebėjimo dirbti su santaupomis ir bijau, kad neatsiras, bet yra kaip yra - nesu linkusi graužtis dėl to, ko negaliu pakeisti ax.gif

O šiaip vieno recepto visoms situacijoms nėra, bet, esu įsitikinusi, individuali situacija turi ir individualų problemos sprendimą. Svarbiausia, kad būtų noro ir valios spręsti tą situaciją.

Kalbant apskritai, mano subjektyvia nuomone, kuri nebūtinai yra teisinga, šiuolaikinė visuomenė yra išlepusi iki begalybės. 99 iš 100 turbūt pasakytų, kad trūksta pinigų iki pilnos laimės, bet maisto sąskaita netaupysiu, pramogų sąskaita netaupysiu, atostogų sąskaita netaupysiu, vaikų sąskaita netaupysiu. Tai apie ką kalba g.gif Šiaip ar taip pinigais nelyja, ant medžių jie irgi nežada pradėt augt. Pinigų atsiranda dviem būdais: didinant pajamas arba taupant. Deja, ir viskas. Jei žinot trečią - parašykit 4u.gif Jei didinant pajamų nėra galimybės, lieka taupymas - ir maisto, ir pramogų, ir atostogų, ir vaikų sąskaita. Suprantu, kad skamba žiauriai, bet paneikite, jei galite rolleyes.gif

Dar vienas pastebėjimas apie šiuolaikinę visuomenę - nesveikas vergavimas stereotipams. Šiuo atveju konkrečiau: kokybiška tik tai ir išskirtinai tik tai, kas brangu. Geras maistas - tik brangus, pramogos, atostogos - tik brangios ir dar, kad galėtum pasipuikuoti prieš gimines, draugus ir pažįstamus ir, gink dieve, kad nebūtų prastesnės už jų. Su vaikais irgi viskas analogiškai...

Išsikalbėjau karsta.gif
Leticija
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 11:24)

Kalbant apskritai, mano subjektyvia nuomone, kuri nebūtinai yra teisinga, šiuolaikinė visuomenė yra išlepusi iki begalybės. 99 iš 100 turbūt pasakytų, kad trūksta pinigų iki pilnos laimės, bet maisto sąskaita netaupysiu, pramogų sąskaita netaupysiu, atostogų sąskaita netaupysiu, vaikų sąskaita netaupysiu. Tai apie ką kalba g.gif Šiaip ar taip pinigais nelyja, ant medžių jie irgi nežada pradėt augt. Pinigų atsiranda dviem būdais: didinant pajamas arba taupant. Deja, ir viskas. Jei žinot trečią - parašykit 4u.gif Jei didinant pajamų nėra galimybės, lieka taupymas - ir maisto, ir pramogų, ir atostogų, ir vaikų sąskaita. Suprantu, kad skamba žiauriai, bet paneikite, jei galite rolleyes.gif

*

Na, tai prasom pasisakyt ko jums tenka atsisakyt del taupymo. Valgot Optimos desra ir keptas bulves? Vaikai ziema vaiksto su vasariniais batais? Atostogu turbut irgi niekur nevaziuojate?
vaitoška
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 24, 10:25)

*

patariu gyventi pagal išgales, t.y. kad tavo išlaidos (ir norai) neviršytų tavo pajamų (ir galimybių)...
Sophi
QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 12:43)
Na, tai prasom pasisakyt ko jums tenka atsisakyt del taupymo. Valgot Optimos desra ir keptas bulves? Vaikai ziema vaiksto su vasariniais batais? Atostogu turbut irgi niekur nevaziuojate?
*

1) dešrą valgau tik vytintą ir tik kartą per 2-3 mėn., taigi "Optimos" dešrų asortimentas tiesiog neaktualus biggrin.gif
2) keptas bulves taip, valgau - kokį kartą per pusę metų ar net apskritai kartą per metus biggrin.gif
3) vaikai man netinka prie temperamento, veido ir įvaizdžio ir nemanau, kad kada noras tiktų - tikrai nesu nusiteikusi prieš juos, bet tai yra mano asmeninio apsisprendimo reikalas ir nė vieno žmogaus pasaulyje nuomonė šiuo klausimu man nerūpi, taigi su komentarais galit nevargt - man jie nuoširdžiai neįdomūs 4u.gif
4) o per kiekvienas atostogas šventai reikia kur nors važiuot g.gif
Leticija
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 11:53)
1) dešrą valgau tik vytintą ir tik kartą per 2-3 mėn., taigi "Optimos" dešrų asortimentas tiesiog neaktualus biggrin.gif
2) keptas bulves taip, valgau - kokį kartą per pusę metų ar net apskritai kartą per metus biggrin.gif
3) vaikai man netinka prie temperamento, veido ir įvaizdžio ir nemanau, kad kada noras tiktų - tikrai nesu nusiteikusi prieš juos, bet tai yra mano asmeninio apsisprendimo reikalas ir nė vieno žmogaus pasaulyje nuomonė šiuo klausimu man nerūpi, taigi su komentarais galit nevargt - man jie nuoširdžiai neįdomūs 4u.gif
4) o per kiekvienas atostogas šventai reikia kur nors važiuot g.gif
*

Tai tada reiskia, kad is vis nieko nevalgot ir visas pajamas isleidziat atostogoms biggrin.gif

Is tikruju, vaiku islaidos yra labai nemazos, nes dukart i metus reikia supirkti viska nuo iki, nes isauga batus ir rubus. Na, o dar vaistai, kai serga (o serga daznai), vitaminai, pramogos ir pan. Jum tikrai atsimeta daug islaidu, jei neturit ir neturesit vaiku biggrin.gif
Sophi
QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 13:02)
Is tikruju, vaiku islaidos yra labai nemazos, nes dukart i metus reikia supirkti viska nuo iki, nes isauga batus ir rubus. Na, o dar vaistai, kai serga (o serga daznai), vitaminai, pramogos ir pan. Jum tikrai atsimeta daug islaidu, jei neturit ir neturesit vaiku  biggrin.gif
*

Jūs neklystat - bevaikiai gyvi šventa dvasia ir dar kiekvieną rytą pašto dėžutėj randa randa po vokelį su viena kita šimtine $ biggrin.gif
O jei rimtai, tai taip, vaikų išlaidų nėra, bet yra kitų išlaidų, ir nebūtinai mažesnių, kurių neturi gyvenantys su vaikais ax.gif
pagyvenus
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 12:00)
na, kaip ir privalomas, nors... kas cia privaloma, nieko privalomo gyvenime nera. Lauko sienos blokas (vaiko kambario) yra skyles. Pernai kambaryje buvo 12-14 laipsniu, nors jis vidinis ir turetu buti silciausias. Yra du sprendimai: laikinas: 484lt uztaiso konkreciai plysi, arba balkono istiklinimas ir apsiltinimas (tada tas plysis lieka viduje), tai turetu apie 2 000 kainuot, bet toks ilgalaikis sprendimas, nes taip ar taip reiks ta balkona stiklint pagal viska.
*

kodėl užtaisymą vdinate "laikinu" sprendimu. ar teisingai supratau, kad už 500 Lt tas plyšys būtų užsandarintas pagal visas taisykles is u garantija ilgam laikui, temperatūra žiemą būtų normali. o laikinumas atsiranda dėl to, kad jūs vis tiek ateityje norte stiklinti balkoną? jei taip, visgi rinkčiausi užtaisymą plyšio, jei įmanoma iš santaupų, o ne iš skolintų.
iš kitos pusės, jei plyšys yra pasiekiamas iš balkono (sprendžiu iš to, kad įstiklinus balkoną plyšys pasislepia), gal yra ir tikrai "laikinas" sprendimas - paieškoti giminaičių, pažįstamų ar draugų, kurie kažkiek nusimano tuose blokuose ir pasistatę kopėčias bei supirkę medžiagas už kokį 50-100 Lt užsandarins tą plyšį nuo vėjo ir drėgmės 2-3 metams. po to gal ir su finansais situacija pagerės.

Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 13:08)
Jūs neklystat - bevaikiai gyvi šventa dvasia ir dar kiekvieną rytą pašto dėžutėj randa randa po vokelį su viena kita šimtine $ biggrin.gif
O jei rimtai, tai taip, vaikų išlaidų nėra, bet  yra kitų išlaidų, ir nebūtinai mažesnių, kurių neturi gyvenantys su vaikais ax.gif
*

na ir man įdomu pasidarė - kokios išlaidos gali atsirasti asmeniui išskirtinai iš vaikų neturėjimo. žinau išlaidas nevaisingumo gydymui, bet pagal jūsų išaiškinimą suprantu, kad šitos jums neaktualios.
jei nenorit atsakyti, tiek to. bet tikrai labai smalsu, kas ten per išlaidos "kurių neturi gyvenantys su vaikais " g.gif
Leticija
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 12:08)
O jei rimtai, tai taip, vaikų išlaidų nėra, bet  yra kitų išlaidų, ir nebūtinai mažesnių, kurių neturi gyvenantys su vaikais ax.gif
*

Bet tai turintys vaiku irgi turi visokiu kitu islaidu + vaiku islaidos biggrin.gif
Sophi
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 25, 13:20)
jei nenorit atsakyti, tiek to. bet tikrai labai smalsu, kas ten per išlaidos "kurių neturi gyvenantys su vaikais "  g.gif
*

neatsakysiu, nes tai nėra nėra esmė 4u.gif juk išlaidos pagal grupes gali labai skirtis ir dviejų šeimos, kuriose yra tarkim po 2 vaikus. Taip, išlaidų vaikams turės ir tie, ir anie, bet jų dydis ir visa kita gali labai skirtis. Pagaliau tai priklauso ir nuo startinės gyvenimo pozicijos, ir nuo pajamų, ir nuo n+k kitų dalykų smile.gif
Pireja
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 11:24)
99 iš 100 turbūt pasakytų, kad trūksta pinigų iki pilnos laimės, bet maisto sąskaita netaupysiu, pramogų sąskaita netaupysiu, atostogų sąskaita netaupysiu, vaikų sąskaita netaupysiu.

Nu mano aplinkoje, turbut simts is simto taip pasisakytu doh.gif

Mergiona, juk jus gerai gyvenate, o ir gyvenimas nevercia jusu taupyti? mastau.gif Tai kazkaip sumazejusios pajamos man cia niekaip i ta konteksta neisipaiso.
Papildyta:
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 25, 12:20)
na ir man įdomu pasidarė - kokios išlaidos gali atsirasti asmeniui išskirtinai iš vaikų neturėjimo.

Turima daugiau laiko, kuri galima investuoti i mokymasi, saves tobulinima, ivairius kursus, labdaringa veikla, pomegius...
Fortun@
Sophi, kol kas dviem rankom sutinku su Jusu nuomone apie taupyma. Anksciau irgi maniau, kad nei maisto, nei pramogu nei vaiko atzvilgiu taupyt nelogiska, kazkaip tikejausi, kad pinigai atsiras savaime (db net skamba kvailai doh.gif ). Taciau kas menesi pritrukdavo vis daugiau ir daugiau pinigu, galiausiai gavusi atlyginima, trecdali jo turejau atiduoti uz praejusio menesio skolas. Atejo diena, kai man susidariusi situacija nepatiko ir apkarpiau visas islaidas. Ir tai visai nereiskia, kad vaikas vaiksto pusnuogis, vyras alkanas, o as nesusitvarkiusi. Viskas vyko proto ribose ir po poros menesiu skolu nebeliko, si menesi pavyko pailseti savaite Sventojoje, o kita menesi, esu tikra, kad tam tikra suma pinigu pavyks ir atsideti. Todel puikiai zinau, kad jeigu nori - tikrai imanoma!
Sophi
QUOTE(Pireja @ 2011 07 25, 13:32)
Turima daugiau laiko, kuri galima investuoti i mokymasi, saves tobulinima, ivairius kursus, labdaringa veikla, pomegius...
*

Pataikėt į dešimtuką - ir tam norėtųsi skirti kur kas daugiau lėšų, bet pajamos, deja, ne guminės unsure.gif
Kažkada kažkuriam portale buvo apklausa, kaip pasikeistų jūsų gyvenimas, jei laimėtumėte milijoną. Pasirinkau absoliučios mažumos variantą - kad savo gyvenime iš esmės nekeisčiau nieko, tik detales. Gaila, nelaimėsiu niekada, nes loterijose nežaidžiu rolleyes.gif
vaitoška
QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 13:02)
Tai tada reiskia, kad is vis nieko nevalgot ir visas pajamas isleidziat atostogoms  biggrin.gif

Is tikruju, vaiku islaidos yra labai nemazos, nes dukart i metus reikia supirkti viska nuo iki, nes isauga batus ir rubus. Na, o dar vaistai, kai serga (o serga daznai), vitaminai, pramogos ir pan. Jum tikrai atsimeta daug islaidu, jei neturit ir neturesit vaiku  biggrin.gif
*

net jei ir turiu vaikų, nevalgau nei dešros, nei keptų bulvių kasdien. ir vaikų vitaminais nemaitinu. vaikus rengiu, bet nebūtinai naujais parduotuviniais drabužiais. ir mokyklon išruošiu - jei mokinys ne pirmokas, nebūtina kasmet visko naujo supirkti. atostogauju kasmet, bet pagal išgales. atostogoms man nebūtinas užsienis kasmet. ir iš viso joms užsienis nebūtinas: kai gerai pamąstai, paieškai, tokių gražių vietų Lietuvoj randi thumbup.gif įsidėjus dujas galima leisti sau tokias keliones, nakvynei kasnakt pasirenkant draugus ar gimines, kuriems viena naktis per keletą metų didelio nepatogumo nesukelia.
viskas priklauso nuo požiūrio, kurį ir reikia keisti, kai negali pakeisti problemos.
Pireja
QUOTE(Karina20 @ 2011 07 25, 12:33)
Anksciau irgi maniau, kad nei maisto, nei pramogu nei vaiko atzvilgiu taupyt nelogiska, kazkaip tikejausi, kad pinigai atsiras savaime (db net skamba kvailai  doh.gif ).

Cia, matyt, daug kas ta etapa praeina blush2.gif

QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 12:49)
Pataikėt į dešimtuką - ir tam norėtųsi skirti kur kas daugiau lėšų, bet pajamos, deja, ne guminės unsure.gif

As pati, jei netureciau vaiku, maziau dirbciau (=tureciau daugiau laisvo laiko) ir eiciau mokytis savo malonumui (specialybes, kuri padetu dabartiniame darbe). Kadangi turint seima tokios galimybes nera, tai belieka interneto platybes ir biblioteka biggrin.gif Ale man gerai taip kaip yra, gal kada istaikysiu momenta, kai vaikai bus pakankamai paauge, o anuku dar nebus rolleyes.gif
pagyvenus
QUOTE(Pireja @ 2011 07 25, 13:32)
*

QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 13:49)
Kažkada kažkuriam portale buvo apklausa, kaip pasikeistų jūsų gyvenimas, jei laimėtumėte milijoną. Pasirinkau absoliučios mažumos variantą - kad savo gyvenime iš esmės nekeisčiau nieko, tik detales.  Gaila, nelaimėsiu niekada, nes loterijose nežaidžiu rolleyes.gif
*

Laiko kiekvienam asmeniui paroje duota 24 val., nesvarbu turi jis vaikų, ar ne. Ir kiek jo eina mokymuisi, savęs tobulinimui ir t.t. daugiau priklauso nuo asmens prioritetų, o ne nuo vaikų turėjimo. Tam, kuris savišvietai ir asmeniniams hobiams skiria aukštą priritetą, turint vaikų tai kainuoja dar brangiau - reikia pradžiai mokėti auklei, o po to apmokėti vaikų lavinimą ir hobius, kad jie turėtų lygiavertį laisvalaikio užimtumą.
Sophi
Aš norėčiau dirbti tiek, kiek dabar, bet daugiau uždirbt, kad galima būtų leisti sau šiek to, šiek tiek ano ir trečio, o dabar reikia rinktis - arba tas, arba anas, arba trečias. Mano problema, kad mano darbas man patinka, bet jis yra tik vidutiniškai atlyginamas unsure.gif
Pireja
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 25, 13:09)
Laiko kiekvienam asmeniui paroje duota 24 val., nesvarbu turi jis vaikų, ar ne. Ir kiek jo eina mokymuisi, savęs tobulinimui ir t.t. daugiau priklauso nuo asmens prioritetų, o ne nuo vaikų turėjimo. Tam, kuris savišvietai ir asmeniniams hobiams skiria aukštą priritetą, turint vaikų tai kainuoja dar brangiau - reikia pradžiai mokėti auklei, o po to apmokėti vaikų lavinimą ir hobius, kad jie turėtų lygiavertį laisvalaikio užimtumą.
*

Taip, tai priklauso nuo prioritetu - manau, cia esme ir yra. Turint vaiku, manau, yra absoliuciai normalu, kad ju interesai, gerbuvis, issilavinimas ir pan. yra auksciau uz tetes ar mamos pomegius.
Hobiai, savisvieta - cia jau pagal kiekvieno supratima. As nekalbu apie hobi mokytis, tarkim, kalbu. Ar jodineti 2x per savaite zirgais. As turiu omenyje apie "laisvalaiki", kai grizti namo po darbo, persirengi, pasidarai sumustini, ir sedi prie kompo/knygu ruostis kitai darbo dienai, ieskoti papildomos info, mokytis, studijuoti ir t.t. ir pan. Arba kai po darbo eini tiesiai i skaitykla, nes tik ten yra vienintelis tau reikalingas XVIII a. isleisto metrascio egzempliorius.
As turedama 1-a vaika sau tokios prabangos negaliu leisti. Galbut retkarciais, per mokiniu atostogas. Bet ne visiems tu "retkarciu" uztenka, yra zmoniu, kurie "gyvena" savo profesija, specialybe ir pomegiais.
Papildyta:
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 13:10)
Mano problema, kad mano darbas man patinka, bet jis yra tik vidutiniškai atlyginamas unsure.gif
*

Bet juk tai svarbiausia unsure.gif O neispildyti norai yra svajones. Svajones yra ne tai, ka gali nusipirkti gavus viena atlyginima rolleyes.gif
Leticija
QUOTE(vaitoška @ 2011 07 25, 12:57)
. ir mokyklon išruošiu - jei mokinys ne pirmokas, nebūtina kasmet visko naujo supirkti.
*

Na nezinau, tai jusu vaikai neauga ar kaip ten biggrin.gif Maniskis dabar bus ketvirtokas, isismatavo visus praeitu metu drabuzius, tai visi dzinsai ir treningai trumpi, batai isaugti. Kasmet rugseji perku naujus batus, treninga i mokykla, kedus kuno kulturai, kelis dzinsus, bliuzonus, striuke...ir visas mokyklines priemones. Ziemai taip pat turiu pirkti nauja striuke ir zieminius batus, nes nuo praejusiso ziemos viskas isaugta doh.gif Paskui vasarai superku sortus, maikutes ir t.t. Zodziu, kas sezona turiu atnaujint vaiku garderobus. Pvz. maziaus koja per metus paaugo 2 dydziais.
Papildyta:
Aš norėčiau dirbti tiek, kiek dabar, bet daugiau uždirbt,
*

As irgi taip noreciau biggrin.gif
Pireja
QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 13:34)
Na nezinau, tai jusu vaikai neauga ar kaip ten  biggrin.gif

Maniskis "neisaugo" nei liniuociu, nei penalo (3m. ta pati naudos), nei skriestuvo, nei skaiciavimo masineles, nei kai kuriu kitu daiktu (pietuku, trintuku ir pan.).
I sportine mokykline apranga niekada daug neinvestavome nei pradinese klasese, nei dabar.
Leticija
QUOTE(Pireja @ 2011 07 25, 13:56)
Maniskis "neisaugo" nei liniuociu, nei penalo (3m. ta pati naudos), nei skriestuvo, nei skaiciavimo masineles, nei kai kuriu kitu daiktu (pietuku, trintuku ir pan.).
I sportine mokykline apranga niekada daug neinvestavome nei pradinese klasese, nei dabar.
*

O maniskio penalas suplyso nebepataisomai, piestukai ir trintukai taip pat susidevi, sasiuviniai ir piesimo popierius susinaudoja biggrin.gif Taipogi reikia pirkti pratybas visiems metams, kas kainuoja apie 100 lt, o nepirkti negali.

Tai nesakau, kad as jam perku kazkokius prabangius treningus, bet kad ir koki treninga, bet ji vis tiek tenka pirkti.

Vienu zodziu, jau nukrypom i lankas. As tik norejau pasakyti, kad zmones, turintys vaiku, turi ir islaidu jiems.
Sophi
QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 15:08)
As tik norejau pasakyti, kad zmones, turintys vaiku, turi ir islaidu jiems.
*

Niekas tam neprieštaravo unsure.gif
Mergiona
QUOTE(pagyvenus @ 2011 07 25, 12:20)
iš kitos pusės, jei plyšys yra pasiekiamas iš balkono (sprendžiu iš to, kad įstiklinus balkoną plyšys pasislepia), gal yra ir tikrai "laikinas" sprendimas - paieškoti giminaičių, pažįstamų ar draugų, kurie kažkiek nusimano tuose blokuose ir pasistatę kopėčias bei supirkę medžiagas už kokį 50-100 Lt užsandarins tą plyšį nuo vėjo ir drėgmės 2-3 metams.

o! reiks apmastyt g.gif Esme kad neturiu vyriskos lyties pazistamu ir draugu unsure.gif

po to gal ir su finansais situacija pagerės.

jau kazkaip nebeturiu iliuziju lotuliukas.gif

mano darbas man patinka, bet jis yra tik vidutiniškai atlyginamas unsure.gif
*

idomu, kiek, bent apitiksluai yra "vidutiniskai atlyginamas" Jusu nuomone?

QUOTE(Leticija @ 2011 07 25, 13:34)
Na nezinau, tai jusu vaikai neauga ar kaip ten 
*

As raminuosi tik tuom, kad gal iki 2 metru neaugs unsure.gif Tik ziema supirkau 104 dydzio garderoba, jau dabar ugis 106 blink.gif Tai 110 pilna supirkinet reikia ir dar biski net pasimetus: gal zieminius jau 116 pirkt??? unsure.gif Dar kokios maikes dzin, na trumpesnes rankoves, bet kelnes visos, batai, zieminis kombis, mamma mia biggrin.gif Dar pavasari vasarinius 110 pirkau, visi mane durnino, bet turejau vilties dviem vasarom, o dabar ziuriu... Na, dalis sukniu bus gerai ir trumpesnes, gal. (Siaip nekenciu kai mergaiciu kelnaites matosi, dar jos sedet normaliai nemoka, tai visai brrrr) Na, bet kad tik augtu wub.gif
Sophi
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 15:35)
idomu, kiek, bent apitiksluai yra "vidutiniskai atlyginamas" Jusu nuomone?
*

tiesiogine to žodžio prasme - ~ statistiškai vidutinis LT atlyginimas 4u.gif
Mergiona
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 14:38)
tiesiogine to žodžio prasme - ~ statistiškai vidutinis LT atlyginimas 4u.gif
*

o koks jis jei ne paslaptis, dabar? blush2.gif
Sophi
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 15:38)
o koks jis jei ne paslaptis, dabar?  blush2.gif
*

Sukramtau ir įdedu į burną - 2011 I ketvirčio LSD duomenimis 2071,6 Lt (neatskaičiavus mokesčių) 4u.gif Pagal mano darbo specifiką - 2032,6 Lt

Mergiona
QUOTE(Sophi @ 2011 07 25, 14:43)
Sukramtau ir įdedu į burną - 2011 I ketvirčio LSD duomenimis 2071,6 Lt (neatskaičiavus mokesčių) 4u.gif
*

Aciu, buvo skanu biggrin.gif

4u.gif

Siaip, pagal tai ka matau aplinkui- labai daug, pagal tai, ka skaitau SM- labai mazai lotuliukas.gif
Sophi
QUOTE(Mergiona @ 2011 07 25, 15:45)
Siaip, pagal tai ka matau aplinkui- labai daug, pagal tai, ka skaitau SM- labai mazai  lotuliukas.gif
*

Jau anksčiau sakiau, kad SM aktyvios narės, t. y. pasireiškiančios, o ne tik skaitančios, neatspindi LT realybės smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.