Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Naujas nėštukių kalendorius
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Aš nėščia!
Pages: 1, 2, 3, 4
supermama.lt
Sveikos, būsimos ir esamos mamytės,

Greitai visiškai atnaujinsime nėštukių kalendorių su įvairiais įrankiais ir naudingomis funkcijomis. Kas geriau nei, Jūs mamytės, gali žinoti, koks jis turi būti, todėl mums svarbi Jūsų nuomonė, prašome pagalbos kuriant naudingą ir informatyvų įrankį busimoms mamytėms. Kaip manote kokie įrankiai ir informacija kalendoriuje padėtų būsimoms mamytėms smile.gif ?
Deville
Sveiki, manau, kad kalendoriuje galetu buti pamineta, kiek/kaip intensyviai konkreciu metu galima myletis, kiek galima sportuot, o ko geriau butu nedaryti, kad butu priminta kada galima pvz: tvarkytis dantis... rolleyes.gif
jaukuciukas
Sveiki, manau reiktu is pagrindu keisti senaji kalendoriu, jis buvo gana paprastas ir nelabai jau patogus bei informatyvus. Nuo antro nestumo trimestro naudinga butu net vaizdines pamokeles zindymo, prieziuros leliuko. Naudingos butu ivairios nuorodos i vykstancius uzsiemimus visuose miestuose, kursus ir panasiai. Taip pat informacija nuo pat pradziu kaip vaikelis vystosi galetu buti issamesne, platesne. Taip pat ivairus priminai kaip viena mamyte pastebejo.
Sekmes darbuose ir grazaus bei informatyvaus kalendoriaus smile.gif
Gegas
manau nestumo metu smagiausia matyti video irasus kaip auga leliukas. ne kiekviena gali sau leisti echo ar 3d echo. ir internere paskelbti video irasai nerealiai pagerina nesciosios savijauta. kai gali matyti, ka panasiu metu daro tavo leliukas. t.y. nerealu ir nepakartojama. kai jauti tik bum bum bum, bet tuo paciu metu zinai, ka kiekvienu bum nori pasakyti dar negimes tavo kudikis wub.gif maitinimas ir visa kita yra kitas zingnis. nestumas - yra nestumas
egllute
Aš taip pat pritariu, kad reikėtų vaizdinės medžiagos, kai laukiausi jos ieškodavau anglų kalba, bet būtų daug patogiau tai rasti lietuviškai. Galėtų pasisakyti gydytojai dėl tam tikrų mėnesių ir tuos filmukus pridėti prie mėnsio/savaitės informacijos, aišku tai būtų dar naudingiau apie jau gimusius mažylius pagal jų amžių, ypač dėl maitinimo MP, naujagimio priežiūros ir gimdyvės sveikatos mirksiukas.gif Pati turėjau lengvą šoką, kai gimus mažyliui viskas kardinaliai pasikeitė, o aš atrodo nieko nebežinojau ir dėl nieko nebebuvau tikra doh.gif Maitinimo klausimai iš vis vedė iš pusiausvyros, nors atrodo tiek daug domėjausi...
nova105
Smagu, kad bus atnaujintas nestukiu kalendorius. Pritariu mamytems del vaikelio vystymosi vaizdines medziagos. Juk kuo daugiau suzinosim tuo geriau jausimes. O jei dar informacija pavyks rasti vienoje vietoje bus labai didelis pliusas. Zindymas yra kita tema, bet taip pat labai svarbi, manau cia ji taip pat labai reikalinga. Taip pat labai truksta informacijos apie kursus ir sportus konkreciuose miestuose.

Sekmes 4u.gif
waterloo
butu smagu, kad jame butu pamineta kokius tyrimus laikas atlikti (ir ar butina juos atlikti). taip pat mano megstama funkcija is uzsienietisku kalendoriu buvo priminimai el. pastu, kad prasidejo nauja savaite ir nuoroda i psl.
butu idomu (tik nezinau kur) matyti paprocius, kaip nesciosios elgdavosi senais laikais pvz. kaip spedavo vaikiuko lyti, ar maudesi pirtyje ir pan. ax.gif
Gioia
Labai dziugu, kad bus atnaujintas kalnedorius. Manau butu naudinga, kaip viena mamayte jau minejo, kokius tyrimus reikia atlikti, nes ne visi gyd. viska pasako. Taip pat butu saunu,kad butu itrauktas ir reikalingas kudikio pirmasis kraitelis. Bei ka reiketu pasiimti vykstan i gimdymo namus.
Sekmes darbuose!!! 4u.gif
Ligrafi
Man trūko informacijos ir teko ilgai ieškoti apie vykstančius kursus, kurie manau labai net padeda , ypač gimdymo metu ir jau gimus kūdikėliui.
Išsamiai paskaityti kaip vystosi vaisius ir pamatyti vaizdą tai neatsiejama nėštukės beveik kasienybė.
Šaunu, kad susirūpinot ir lengvo ir kūrybingo jums darbo. 4u.gif
4mamavita
labai svarbu kad cia butu galima rasti kuo darugiau vaizdines medziagos kaip vystosi leliukas, kokius maisto produktus reiktu vartoti norint palaikyti gera nestukes svijauta, labai gerai jei padetumet susigaudyti kada reiketu papildomai vartoti daugiau kalcio, nes buna nestumo periodai kada sustipreja jo poreikis mirksiukas.gif ia apie pasiruosima ateinanciam kudikiui, riekalingiausiu daigtu saraso mirksiukas.gif svarbiausia kad butu papasakota kaip vystosi kudikis, kaip keiciasi mamos fiziologiologija ir psichologija ir labai svarbus skyrelis teciams kuriems nors truputi lengviau bus susigaudyti kaip sugyventi su nescia zmona tokiu svarbiu jeims gyvenimo etapu .
~lullaby~
o jus negalvojat, kad tos kursu vietos ir rengejai kas met keiciasi g.gif taigis tai butu laikina info, kuri po to bus nebeveikianti (turiu omeny nuorodas) - google pasinaudot tuo klausimu galima. wink.gif manau kad reikia tokios info ir medziagos, kuri ir laikui einant nesikeicia/nenuverteja.

o del funkciju kalendoriuje:
* vaizdine medziaga apie vystymasi, smagu butu ir filmukai wub.gif
* statistine medziaga (svoris, ugis, kas vystosi ir pan)
* priminimai, kada reikia apsilankyt pas gyd (jei nestumas be patologiju) kokius tyrimus gyd turetu pasiulyti atlikti, patarimai kada ir del ko verta apsilanky pas genetikus
* rekomendacijos del nestukes maitinimosi, svorio priaugio, kada galima pradet sportuot, kokiu sportu uzsiimti, kada jau pradet ieskot kursu apie naujagimio prieziura, zindyma (tik pastojus matyt dar neverta jau registruotis i kursus biggrin.gif ), kada pradėt galvot apie uzrasyma i darzeli, kraitelio ruosimas (kas butina/nebutina/gali prireikti), kada rekomenduojama 3D/4D echo (populiareja tas dalykas ir pas mus), kada pradet ieskot ligonines kur gimdyt, tartis ar ne su gyd? prieslaikinio gimdymo simptomai, kaip atpazinti saremius ir t.t. ir pan.

vnz, manau dviracio israst cia jau nepavyks, tai kiekviena savaite skirstyti butu patogu i mazylis/mama/tevelis?/priminimai/patarimai, rekomendacijos.

dekui uz geras iniciatyvas 4u.gif
vikosiuks
ko mamytes nepaminejo- tai dar butu galima pasisakyti, kokius vitaminus ar papildus koki menesi nepamirsti naudoti, kaip viena mamyte sake nepamirskime saves- tai yra dantys -kokiom dienom ir iki kada juos susitvarkyti. kokios priemones geriausios norint isvengti striju, kokia itaka daro seksas ir sperma gimdos kakleliui nestumo metu ir kaip itakoja gimdyma? tikrai mamytes teisios del vaizdo medziagu, bet mane nestumo metu labai domino ar busiu gera mama - ypac su pirmuoju, nes kai pagimdziau likau viena ir soko apimta nieko nebezinojau ka daryt su tuo vaikeliu ir ko jis nori. taip pat pasekmes gimdymo galetu aprasyti, kaip viskas buna po cezario, kada galima kelti vaika mamytei, kaip ir po paprasto gimdymo. mane labai domino toks dalykas kad po berniuko gimdymo pusei metu strigo atmintis ir kai pasiklausinejau taip buna ne vienai ir toms kurios gimdo berniukus. labai buvo idomu kas tai itakojo, vitaminai ar kazkurio stygius (pvz gelezies)? kaip isvengti pogimdyvines depresijos, kaip suprasti kad man ji jau prasidejo, kokios mano ligos ar infekcijos gali pakenkti vaisiui, del ligu paveldimumo, taip pat kokia itaka daro nesciosios alpimas, nes pastebejau vienas pykina, kitos alpsta.. kaip apsaugoti dantu emali supykinus. kokiu arbatu negalima gerti pagimdzius, kad nedingtu pienas ir kas ji skatina ir t.t.
kaspasakemiau
Kuo daugiau griauti mitus apie tai, kad besilaukianti moteris yra vos ne ligonė smile.gif
o iš tiesų jeigu nėtumo eiga normali - ji tikrai gali sportuoti, toliau gyventi įprastą aktyvų gyvenimą, keliauti (kad ir lėktuvu)...

ir žinoma daug info apie sveiką mitybą: LT mamos sužinojusios kad laukiasi dažnai puola kimšti už du, gulinėja ištisai prie TV ar prie PC, o paskui stena nėštumo pabaigoje, kad negali į save žiūrėti... O pagimdžius dejuoja, kad reikia numesti iš kažkur užaugusius 20-30 kg pliuso cool.gif

Norėtųsi, kad būtų daugiau "sveiko proto" - nes ypač pirmakartei būsimai mamai l.sunku nepasimesti tarp kraštutinumų ieškant info...
vikosiuks
QUOTE(kaspasakemiau @ 2011 07 15, 09:55)
ir žinoma daug info apie sveiką mitybą: LT mamos sužinojusios kad laukiasi dažnai puola kimšti už du, gulinėja ištisai prie TV ar prie PC, o paskui stena nėštumo pabaigoje, kad negali į save žiūrėti... O pagimdžius dejuoja, kad reikia numesti iš kažkur užaugusius 20-30 kg pliuso cool.gif

labai tiksliai pasakyta- nestumas tikrai ne pasiteisinimas valgymui uz du, reikia valgyti kaip valgius- nes likusia dali atstoja geriami vitaminai, pati su abiem buvau ne stora, sexas iki paskutines gimdymo savaites, visur lekdavau begdavau- veiklos tikrai sau neribojau. ir gimdymas truko vos kelias minutes, nes pries gimdyma viena siauliu daktare pravede privacia nemokama paskaita, kurioje pamokino kaip greiciau praplesti gimdos kakleli ir kaip greiciau pagimdyti be vaistu. suzinojau netgi tai, kad mama savo protu gali itakoti vaiko gimimo diena.
bitarija
Džiugu, kad ruošiamas atnaujinimas thumbup.gif

Kažkur esu mačiusi tokią lentelę, kurioje galima pasiskaičiuoti minimalų, normalų ir maksimalų leistiną svorio prieaugį nėščiajai kiekvieno mėnesio bėgyje. Visgi svarbu nepaleist vadelių šiuo klausimu ir nėštumo metu mirksiukas.gif
Maidenana
daugiau info apie planavima. Labai noretusi planavimo kalendoriaus, kur butu galima kas menesi pazymeti ciklo pradzia, bet atsizvelgiant, kad ciklas gali tureti paklaidas. Kad kalendorius apskaiciuotu vaisingas dienas. Dabartinis yra perpaprastas. Ir automatiskai viskas, kas susije su planavimu.

Visa pilna informacija negalintiems pastoti naturaliai - klinikos, tyrimai, ligos ir t.t. Manau, irgi aktualu.
mamka35
QUOTE(vikosiuks @ 2011 07 15, 10:54)
ko mamytes nepaminejo- tai dar butu galima pasisakyti, kokius vitaminus ar papildus koki menesi nepamirsti naudoti, kaip viena mamyte sake nepamirskime saves- tai yra dantys -kokiom dienom ir iki kada juos susitvarkyti. kokios priemones geriausios norint isvengti striju, kokia itaka daro seksas ir sperma gimdos kakleliui nestumo metu ir kaip itakoja gimdyma? tikrai mamytes teisios del vaizdo medziagu, bet mane nestumo metu labai domino ar busiu gera mama - ypac su pirmuoju, nes kai pagimdziau likau viena ir soko apimta nieko nebezinojau ka daryt su tuo vaikeliu ir ko jis nori. taip pat pasekmes gimdymo galetu aprasyti, kaip viskas buna po cezario, kada galima kelti vaika mamytei, kaip ir po paprasto gimdymo. mane labai domino toks dalykas kad po berniuko gimdymo pusei metu strigo atmintis ir kai pasiklausinejau taip buna ne vienai ir toms kurios gimdo berniukus. labai buvo idomu kas tai itakojo, vitaminai ar kazkurio stygius (pvz gelezies)? kaip isvengti pogimdyvines depresijos, kaip suprasti kad man ji jau prasidejo, kokios mano ligos ar infekcijos gali pakenkti vaisiui, del ligu paveldimumo, taip pat kokia itaka daro nesciosios alpimas, nes pastebejau vienas pykina, kitos alpsta.. kaip apsaugoti dantu emali supykinus. kokiu arbatu negalima gerti pagimdzius, kad nedingtu pienas ir kas ji skatina ir t.t.
*

4u.gif pritariu
Mereda
aš anuo kalendoriumi mažai naudojausi, užeidavau tik pasižiūrėt nuotraukų kaip atrodo vaisius... nes visą kitą info ieškojau forumo temose, man buvo svarbi info apie gimdymo įstaigas, apie privalomus ir būtinus tyrimus ir jų kompencavimą, t.y. kiek priklauso nemokamų kraujo tyrimų, kurie iš tyrimų mokami, kurie ne ir t.t...

pritariu, kad prie kalendoriaus naudinga būtų vaiko kraitelės ir važiuojant gimdyt reikalingų/būtinų daiktų sarašai...

Oresta3
Sveiki, gerai butu kad butu vartotinu ir nevertotinu produktu sarasas, video su leliuko vystymusi kiekviena savaite, taip pat tai savaitei ,galop trimesturui labiau rekomenduotini produktai, pvz skirtingais laikotarpiais vystosi kai kurios sistemos intensyviau.
Paralelei galetu but atliktini darbai, kad nesusikrutu viskas i viena pabaigain (pvz: apsilankymas pas gyd, pasakymas darbdaviui, dokumentu skirtu dekretinems atostogoms tvarkymas ir pan). Juk kai ka galima padaryti is anksto, galima prideti darytinu pratimu su video demonstravimu.
Taip pat dietologu rekomendacijos, kaip reguliuoti priaugama svori
Ugnies_liepsna
Mankstos pratimai nescioms, relaksacine muzika padedanti atsipalaiduoti, butent kokia labiausiai tinka, gal yra kokia speciali nestuke.gif Lt tinklapiuose labai mazai info apie tai, masazas nestuke.gif menine veikla nestuke.gif metu (tapyba ir pan.)
Dar gal koks vardininkas blush2.gif Norisi tiek visko vienam psl sutalpint doh.gif biggrin.gif
hayabusa
Manau kad praverstu ir psichologinis paruosimas busimom mamom, ypac besilaukianciom pirmagimiu ir mamom kurios neturi aplinkiniu pagalbos. Daug kalbama apie laukimo dziaugsma, taciau didele atsakomybe ir rupesciai jau susilaukus vaikelio mamas daznai pradeda slegt. Demesys ir didesnis rupestis, kuri gauna moteris nestumo metu, po gimdymo dazniausiai blesta ir mazeja. To pasekoje atsiranda psichologine itampa, depresija. Todel svarbu dar besilaukiancias busimas mamytes psichologiskai ruosti nelengvai ir atsakingai motinystes realybei.
Rhealife
Turetu buti funkcija pagal raktinius zodzius. NEs nestumo metu kyla daug klausimu, i goolga ivedi, o ten begale info, ir ziauriai daug laiko iztrunka kol visa perziuri, kol susirandi (arba ne) ko reikia.
Pvz nestumo metu mane kankino viduriu uzkietejimas. Kalendoriuje galetu buti trumpi patarimai, ka valgyti ir ko ne.. Arba kai degina remuo ka daryti. Ivedi i kalendoriu "remuo" ir tau ismeta susisteminta info. BUTU PUIKU!
vassara
manau svarbu parasyti kada, kokiais atvejais vykti i gimdymo namus, pvz: nutekejus vandenims, laukti saremiu ar iskart vaziuoti i GN. ir kokios pasekmes gali buti..
verutekl
[quote=Rhealife,2011 07 15, 11:42]
Turetu buti funkcija pagal raktinius zodzius. NEs nestumo metu kyla daug klausimu, i goolga ivedi, o ten begale info, ir ziauriai daug laiko iztrunka kol visa perziuri, kol susirandi (arba ne) ko reikia.

Pritariu

O siaip, manau, kad informacijos per daug nebuna. Reikia apie viska: manksta, mityba, miegas, papildai, info apie tirymus ir tt
bigsmile.gif
bonze
Be to kas buvo pamineta butu gerai kad butu info po gimdymo kas ir kaip vyksta. Apie plysimus, kirpimus ir ju gyjima, apie kraujavima po gimdymo, kam daznai buna sokas kad kraujuoja po menesi ir pan... Apie maitinima, apie pieno pertekliu ir kartais skausma maitinant. Reikia realios info kad busimo mamytes zinotu ir ko laukti kai pagimdys, kad nebutu soko, kad nusteiktu ir pasiruostu parlaukti ta menesiuka po gimdymo ir kad daugmaz zinotu kada viskas susinormalizuos ir stos i savo vezes smile.gif
Svela
Mane kankino "neramiu koju sindromas" pabaigoje abieju nestumu. Manau galima paminet ir sia problema tokiame kalendoriuje. Tikiu kad dauguma jis kamuoja tik jos nesupranta kas darosi. Reiktu pamineti kaip sumazinti tuos koju nemalonius pojucius. Taip pat reiktu informacijos apie kitas ligas nestumo metu ir kaip gyditis: pvz. persalimas, alergija, viduriavimas, viduriu uzkietejimas ir panasiai.
indriana
Su rašiusiųjų merginų nuomonėm sutinku + dar norėtųsi kalendoriuje rasti info, rekomendacijas apie kosmetikos įtaka nėštumo metu, įvairios kosmetinės procedūros, depiliacija, plaukų dažymas ir t.t. Taip pat norėtųsi sužinoti ar rankų kilnojimas aukštyn įtakoja vaiko virkštelės apsisukimą aplink kaklą, ar kenkia ant pilvo gulėjimas, kodėl negalima kilnoti sunkius daiktus, išsklaidytų mitus, kad kenkia arba įrodymais pagrįstų.
meskene
Sveiki.
Sutinku su visomis mamytėmis.
Smagu, kad bus tobulinamas kalendorius.
Kuo daugiau informacijos bus tuo tik naudingiau. Vis dėlto nėštumo planavimas ir vaikelio atėjimas moters gyvenime labai svarbus įvykis ir kuo geriau bus jam pasiruošiama, tuo ramiau bus susilaukti vaikučio. Kiekviena norime būti kuo geresne mama.

Sėkmės darbe, puikių ir naudingų rezultatų 4u.gif
jele25
sveiki,visai butu idomu jei butu foto kaip kiekviena menesi paauga leliukas pilvuke 4u.gif daugiau informacijos,kaip maitinti krutimi,daugiau info apie po gimdymo gyvenima,kaip jis pasikeicia,kokie pliusai ir jo minusai 4u.gif as asmeniskai kai laukiausi tai skaiciau kniga kaip paaga leliukas pilvuke,kas pasikeicia organizme pas busima mama,kiekviena men skaiciau ir labai buvo idomu,ir labai gerai ji mane parenge gymdimui 4u.gif
baltė
Mano manymu, galėtų būti daugiau nuotraukų, ar videomedžiagos (kad ir nuorodų forma). Pati kalendoriaus navigacija nebuvo tokia patogi kokia galėtų būti.
Galbūt integruoti sąrėmių skaičiuoklę (būna tokių internete). Kaip jau daugelis minėjo svarbu ir kažkiek informacijos apie gimdymą, vaiko priežiūrą, žindymą. Na, bet čia jau nebe nėštumo laikotarpis, bet vistiek aktualu.
Kažkuri minėjo jog reikėtų informacijos apie nėštukių masažus, aš girdėjau, jog jie iš viso nerekomenduojami, tai vat apie tai ir būtų galima informuoti, nes yra aibė informacijos.
Vartotinų ir nevartotinų produktų, kosmetikos sąrašas, vaistai (na, čia, žinoma, būtina tartis su gydytoju, bet galbūt homeopatinių vaistų ar pan.) būtu thumbup.gif
JustMA
QUOTE(meskene @ 2011 07 15, 12:26)
Sveiki.
Sutinku su visomis mamytėmis.
Smagu, kad bus tobulinamas kalendorius.
Kuo daugiau informacijos bus tuo tik naudingiau. Vis dėlto nėštumo planavimas ir vaikelio atėjimas moters gyvenime labai svarbus įvykis ir kuo geriau bus jam pasiruošiama, tuo ramiau bus susilaukti vaikučio. Kiekviena norime būti kuo geresne mama.

Sėkmės darbe, puikių ir naudingų rezultatų 4u.gif
*

Prėitariu visoms pasisakiusioms mamytėms, o aš dar norėčiau, kad būtų ir pagimdžiusioms daugiau info: apie skiepus, būtent apie nauda ir žalą, skiepų kalendorių, jei galima, apie dietas, galimas po gimdymo (maitinant MP), apie dantukų dygimą, pasiekimų kalendorių (pvz.:apsivertė ant šono, pirmi žingsniai).......... atrodo visko nori, nors pasieiškojus gali tai rasti atskiruose forumuose, bet va laikas labai brangus, ypač vyresniai mamytei doh.gif bėga tekinom lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Sėkmės 4u.gif
Lokiukas
Saunu, kad atnaujinamas nestumo kalendorius 4u.gif

Man nestumo metu aktualiausia buvo si info:

1. Kaip kas savaite auga leliukas;
2. Kokie pokyciai vyksta mamos organizme;
3. Kaip taisyklingai maitintis nestukei;
4. Kokie sporto pratimai naudingi tam tikru laikotarpiu, kaip ruosti kuna gimdymui;
5. Kokie tyrimai dazniausiai daromi tam tikra nestumo savaite;
6. Kokius galima vartoti vaistus, jeigu nestuke susirgo;
7. Kada galima uzsiimti seksu, o kokiais atvejais geriau susilaikyti;
8. Butinu darbu sarasas, kuriuos reikia atlikti iki gimdymo irgi butu labai patogu, kad butu suskirstyti savaitemis 4u.gif

Sekmes darbuose 4u.gif
gretchene
Kadangi pati auginu dvynukus, manau reiketu pamineti ir kaip vystosi daugiavaisis nestumas, kokie pokyciai laukia mamytes, kaip vystosi vaikuciai ir kokie tyrimai bei rizikos laukia tam tikrais nestumo periodais ax.gif
Pjuvena po krūmu
***galetu buti platesne liniuociu ivairove susijusi su nestumu (kolkas sm tikrai skurdu siuo atveju, butu labai smagu tureti zaisminga, spalvota liniuote, kurioje butu pazymeti svarbiausi kudikio vystymosi ypatumai).

***daugiau vaizdines medziagos, kaip vystosi leliukas, ka girdi, ka jaucia.

*** saremiu skaiciuokle

*** mitybos ypatumai (ka galima, ko negalima valgyti). Pvz esu girdejus,, kad negalima gerti avieciu arbatos. Bet ar cia teisybe, nzn biggrin.gif

*** Ko bendrai reiketu vengti nestukei (pvz soliariumai ir t.t., alkoholis, rukymas)

SNIPE
Oho bigsmile.gif kiek info thumbup.gif jo dabar atrodo juokinga o tada jo visko daug o ner kur vienos bendros info apie tai o kaip perskaitai perdaug ir vel blogai nes nezinai kur gerai kur blogai doh.gif biggrin.gif

valiooooooooooo uz naujas idejas thumbup.gif

as is viso to pasigedau info kur nestukem galima eit "pramogauti" (joga baseinas ir tt) nes visa info kur buvo galima daryt praktiskai suzinodavau po laiko arba teko pasidziaugt tuo 1-2 men doh.gif gal butu galima viska sudet i viena vieta ir plius isskirstyti miestais pvz vilnius kaunas klaipeda ax.gif (cia aisku daugiau gal pacios mamos galetu pasidalint info kur super vietikes buvo biggrin.gif )

ir sekmes organizatorems 4u.gif 4u.gif 4u.gif
HappyAngel
QUOTE(Justo mama @ 2011 07 15, 13:30)
Prėitariu visoms pasisakiusioms mamytėms, o aš dar norėčiau, kad būtų ir pagimdžiusioms daugiau info: apie skiepus, būtent apie nauda ir žalą,  skiepų kalendorių, jei galima, apie dietas, galimas po gimdymo (maitinant MP), apie dantukų dygimą, pasiekimų kalendorių (pvz.:apsivertė ant šono, pirmi žingsniai).......... atrodo visko nori, nors pasieiškojus gali tai rasti atskiruose forumuose, bet va laikas labai brangus, ypač vyresniai mamytei doh.gif bėga tekinom  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Sėkmės 4u.gif
*

Bet čia jau nebe nėštumo kalendoriaus temos.
Anewa
QUOTE(HappyAngel @ 2011 07 15, 14:53)
*

Cia turbut turetu buti kalendorius ne tik nestumo, bet ir gimus vaikeliui. Nuo pirmu dienu mamytei ir vaikeliui. Kaip jauciasi mamyte ir ka turetu daryti ir elgtis po gimdymo, maitinimas, vaikucio augimas, primaitinimas, skiepai ir..t.t.t.
Manau butu labai patogu.

RAIMONDA JRJ
QUOTE(HappyAngel @ 2011 07 15, 14:53)
*

Norėtųsi kuo daugiau profesionalių ir kompetetingų nuomonių, ne tik
neštukių kalendoriuj, bet visose temose. ax.gif
spinduliukas EU
manau labai svarbi informacija apie mityba ir maisto suderinamuma, ka naudinga valgyti, kiek reiktu gauti paros racione, kur gausu vitaminu ir pan, ko labiausiai truksta organizmui nestumo metu ir ypac vaiko vystymuisi. pvz kokie maisto produktai turtingi gelezimi, fosforu, kalciu ir t.t. ir kokie pagrindiniai ju naturalus saltiniai.
4u.gif
shiubi
paziurekit sita psl ,,geras
karamel
informacijos apie daugiavaisius nėštumus, jų ypatybes ir būtent daugiavaisių išskirtines problemas, bei pavojus...
HappyAngel
QUOTE(RAIMONDA JRJ @ 2011 07 15, 15:15)
Norėtųsi kuo daugiau profesionalių ir kompetetingų nuomonių, ne tik
neštukių kalendoriuj, bet visose temose. ax.gif
*

Gal ir taip, tačiau dabar būtent apie nėštumo kalendorių ir jo atnaujinimą kalba eina wink.gif
kregždutė
Būtų labai naudinga ir įdomu, jei būtų sukurtas dvynukų besilaukiančios kalendorius. Tai visai kitoks kalendorius, kai laukiausi, informacijos ieškojau užsienio tinklapiuose. LT beveik nėra jokios info ir ji prieštaringa. Gal ir sudėtinga būtų, bet labai labai dvynukų mamos būtų dėkingos 4u.gif
pijusirgabe
Sveikos, prisidėsiu ir aš smile.gif Aš turbūt labai bloga mama, nes pirmojo nėštumo metu kalendoriaus neskaičiau, o antrojo - tiesiog nebuvo tam laiko doh.gif Ieškodavau info internete kai kildavo klausimų.. Manau čia būtų galima pasiskaityti apie vizitus pas gydytojus, ko klausti, kas priklauso, kokie tyrimai reikalingi ir kodėl. Aš besilaukdama pirmojo vaiko napasidariau paskutinio tyrimo nėštumo pabaigoje, nes gulėjau ligoninėje, o pasekmėje- mano vaikutis vos gimęs gavo stiprius antibiotikus visą savaitę verysad.gif , o reikėjo tik gimdymo metu man suleist vaistų ir butume to išvengę..Labai trūko išsamesnės info apie sarėmius ir kada jau važiuoti į ligoninę unsure.gif Labai padėjo mamų nuomonė forumuose apsisprendžiant kur važiuoti gimdyti ir ko reikia. Ačiū visoms besidalinančioms savąja patirtimi wub.gif
pauliniausia
Sveikutės, sėkmės gražiuose darbuose.
Šiais laikais yra tikrai daug info knygose, tačiau visų jų nesusipirksi, o ir tiesą paskius yra tikrai net dėmesio nevertų. Siūlyčiau padaryti elektroninį nėštukės kalendorių, nuo minčių apie nėštumą, planavimą, pastojimą visą nėštumo eigą....... Kaip ir knygose apie ką imti mąstyti, pavojus, grėsmes, ką padaryti, ko reikės ir tt. Iš patirties galiu pasakyti žinių ant pečių nesineši, ir apie vaiko auginimą, grėsmes turi žinoti prieš gimstant mažyliui.
Skirkite dėmesio realioms istorijoms, protingas mokosi iš svetimų klaidų. 4u.gif
Morfija
Na as tai noreciau, kad butu uzakcentuota butent apie tai KOKIUS tyrimus privalomus ir NEPRIVALOMUS gali pasidaryti busima mamyte ir kokiu metu! Nes tarkim as pati turejau UMIA TOKSOPLAMOZE viso nestumo metu, laiku pastebeta ir gydyta, todel norisi, kad busimos mamos zinotu kada ir ka reikia issitirti, kad kazko nepraziopsoti... 4u.gif

Sekmes dideliuose darbuose ir graziu permainu kalendoriuje wub.gif
kristiana1*1
Sveiki, labai dziugu,kad atnaujinimas ar visiskas pakeitimas informacijos apie busimus, esamus pasikeitimus esant nestumo periode, po gimdymo ir auginant stebukliukus wub.gif
As is savo puses nepasigedau nieko,nes nelabai ieskojau,tai jau matyt buvo lemta,kad daug ka ismokau augindama ir matydama kaip auga kiti vaikai. Tik jeigu darysit skyreliais, tai butu smagu skaityti skyriuka skirta visiskai ,,zalioms mamytems", nesupykit uz toki issireiskima, bet tokiu yra, ir joms yra sunku susirinkti informacija is daugybes saltiniu.O cia butu super vieta, SUPERMAMOSE,joms skaityti ir taikyti pagal savo situacija.

Saunuolis SUPERMAMU KLUBAS 4u.gif
Murauskė
Pirmo nėštumo metu nėštumo kalendorių analizavau kone kiekvieną savaitę-buvo labai įdomu ir tuomet naudinga.Ko trūktų jame ????Pritarčiau nuomonei,kad būtų galima vietoj nuotraukų,kiek įmanoma,įdėti video,taip pat naudinga būtų surašyti apie nėščiosioms privalomus ir neprivalomus tyrimus skirtingais laikotarpiais.Tokia mano nuomonė smile.gif
Kristutele
esu maciusi angliska kalendoriu, kur prie kiekvienos nestumo savaites budavo prideta echo nuotraukyte. tokiu budu galima labai puikiai isivaizduoti, kaip tavo lelius viduje mazdaug atrodo smile.gif
vildži
nėra info apie mamos psichologinę savijautą po gimdymo, kaip jai jaustis, kur kreiptis?tai labai labai svarbu. Nuotaika, nauji potyriai su kūdikiu, šeimos ir aplinkinių požiūris, naujo šeimos gyventojo atsiradimas ir t.t...
Trūksta info mamoms, turinčioms jau kelis vaikus - jos taip pat susiduria su daugybe problemų, ko tikėtis laukiant antro, trečio ir t.t. vaikelio. Viskas orientuota į "žalias"(pirmakartes) mamas, o kur mes, trečiakartės ir daugiau?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.