gydytoja patare nusipirkt "Balmandol" aliejuko, taciau vis tiek nepadeda!net liudna ziuret!Gal zinot ka, kas padetu?
Mano mažosios
Oi, tai yra įvairių kremų ir tepalų. Jei labai sausa odelė, siųlyčiau naudoti Esex tepalą. Ne kremą, bet tepalą. Jis žymiai riebesnis. Dar yra drėkinamieji. Bet jie labai ne taip stipriai sausėjančiai odai skirti.
Esmė tame, jog po išmaudymo (išlindus iš vandens) nepraeitų daugiau nei 3 minutės. Tik rankšluosčiu apsausinus odą, reikia skubiai per tas tris minutes ištepti odą kremu ar tepalu. Tai pagrindinė taisyklė. Tai galioja ir vaikui, ir suaugusiam. Mudynėms geriausia tokiai odai naudoti Eucerino muiliuką, kurio yra vaistinėse ir kurio kaina apie 7Lt. Išvaizda kaip muilo, bet tai ne muilas. Todėl jis nedirgina odos. Sausėti linkusiai odai kenkia maudynės karštame vandenyje (kuo vėsesnis turėtų būti). Ir maudytis reikia kuo įmanoma rečiau ir trumpiau. Jei kalba eina apie vaikelį, tai užtenka per savaitę išmaudyti 1-2 kartus, iš kurių tik 1 kartas su muilu. Ne daugiau. Visa kita- tik apiplovimai ten kur reikia. QUOTE(ad23 @ 2005 10 20, 10:11) gydytoja patare nusipirkt "Balmandol" aliejuko, taciau vis tiek nepadeda!net liudna ziuret!Gal zinot ka, kas padetu? mes t.p.buvom susidure su sia problema,tai nusipirkom LINOL aliejuka i vonia ir krema tos pacios firmos,labai padejo.Ir dar,ismaudzius kunelio nereikia niekuom tepti,o kremuku tepdavau tik veiduka.Aliejukas + kremukas Euro vaistinej kainuoja apie 47lt. QUOTE(juratike13 @ 2005 10 31, 20:05) mes t.p.buvom susidure su sia problema,tai nusipirkom LINOL aliejuka i vonia ir krema tos pacios firmos,labai padejo.Ir dar,ismaudzius kunelio nereikia niekuom tepti,o kremuku tepdavau tik veiduka.Aliejukas + kremukas Euro vaistinej kainuoja apie 47lt. Mes irgi turėjome tokią biėdą pirmą mėnesi
Sveikos mamytes,
kai sausa odele, labai tinka visi kremukai ir losjonai su slapalu - eucerinas, excipiale ir kiti. Yra dar visa speciali kremu serija sausai ir atopiku odelei - Aderma. Tiesa, jie gana brangus, bet ju ilgam uztenka. Is ju ypatingai galiu parekomenduoti losjona i vonia - jo reikia tik kamstelio i mazylio vonele, tai uzteks kokioms 15-20 maudyniu, jis suminkstina vandenuka. Dar yra specialus kremai sidirgusiai serpetojanciai odelei - cutibasa ir dermobasa. Visus juos mums rwekomendavo alergologai, tikrai super ir dar - reikia vaikeli istepti drekinanciu kremu po maudyniu per tris minutes, kad butu sulaikyta dregme.
O mums žandukams arba alergija nuo kokio maisto, ar šiaipnuo ko, bet jie raudoni ir jau ėmė šerpetotis. Išsikviečiau klinikose pediatrę. Ši rekomendavo KMU vaistinėje (nes tik čia juos gamina) nusipirkti Basalio kremo. Jis minkština ir drėkina rankų ir viso kūno odą. Gali teptis ir suaugęs ir vaikai.
Nakčiai pasitepiau suskilusias rankas, ryte jos tikrai minkštesnės. Aišku vieno kart patepus nelabai padės, bet...vaistinėje jį prieš mane pirko tikrai daug žmonių, vadinasi...padeda. Sėkmės minkštinantis odelę. Ypač mūsų mažųjų atžalėlių.
O kaip gydyti menesio vaikucio galvyte.
QUOTE(ewerra @ 2006 02 14, 17:07) O kaip gydyti menesio vaikucio galvyte. na mum tai atsirado tik veliau ir dabar po maudymo pasukuojam ir vsio o siaip i vandeni pildavom balmandolio aliejuko ir nebuvo, kai odele susitvarke nebepilam ir pleiskaneles atsirado, bet mum tai kazkaip nera didele beda, nes plaukai ner ilgi ir issisuokuja!
mano leliukui labai issausejusi veido odele ir siek tiek beria raudonais spuogeliais. gal kas zinote koki vaikiska krema veidui ar dar ka nors?
Mano maziui taip pat sausa veido odelė Turbūt nuo šalto oro. Mes naudojam labai gerą vaikišką kremą Bubchen, o jei atsiranda spuogelių tepam Bepanthen tepalu ir tuoj pat viskas susitvarko
Sveika
As tao visokiem spuogeliam ir taip visam kam patepti naudoju Bepanthen tepala Ir svarbiausia, kad jis nera brangus ~10lt kanuoja
bepanthena tai as turiu ir bubchen aliejuka turiu, bet ar jie tinkami veido odelei?
gydytoja man sakė, kad bepanthenu gali tepti ir leliuką, ir save bile kur ir bile kiek. tikrai nekenksminga ir netgi padeda
mus irgi daba yr apabere, tai maudomė vandenyje ipiltam balmaldol aliejuko, o po maidymosi nenusluoscius istepu excipial migdolų aliejaus tepalas
truputi info: Ekscipialis yra dermatologinis preparatas, kurio sudėtyje nėra veikliosios vaistinės medžiagos. Preparatas gerina ir normalina odos būklę, nes ji gauna lipidų ir drėgmės. Plona lipidų plėvelė apsaugo odą nuo išdžiūvimo, išlygina šiurkštų paviršių ir daro odą elastingą ir atsparesnę. Dėl skirtingos kremo ir tepalo sudėties, laipsniškai didėjančio lipidų kiekio, pacientas turi galimybę pasirinkti tokį preparatą, kuris geriausiai tinka jo odai. Ekscipialio migdolų aliejaus tepalas - tai riebus pagrindas. Jis stipriai riebalina, yra bevandenis, vandeniu nenuplaunamas. Sudėtyje yra E vitamino grupės medžiagų, todėl jis neapkarsta. Kremo sudėtyje nėra jokių kvapniųjų medžiagų. kainuoja apie 10lt
savo mažės veiduką tepu su Altermed baby
tai žiemos sezoniu skirtas kasdieninei kūdikių odos priežiūrai,apsaugantis odą nuo nepageidaujamo vėjo poveikio,papildomos veikliosios medžiagos (abrikosų kauliukų aliejus)regeneruoja ir minkština švelnina odą,tinka itin jautriai odai.be cheminių konservantų ir dažiklių
taip, bepantenu tepti ir i vonia alejuka Sebamed ir mums patare
o siaip reikia priezasti issiaiskinti, o po to tik jau tepti
Oda yra didziausias musu kuno organas ir tikrai reikalauja prieziuros.Sausa oda yra signalas, kad truksta lipidu.Jie sulaiko odoje vandeni. Jei odele yra sausa mazam vaikui, geriau rinktis kremukus, kurie neturi jokiu kvepikliu, kad nealergizuotu vaiko. Labai puikus sausai odai yra Locobase.Kainuoja apie 8 lt ir veikia super. Net nuo issutimu apsaugo!
mum irgi buvo tokia bėda...naudojom Excipialio kremuką su migdolų aliejum ir šiaip tepliodavau su virintu saulėgrąžų aliejum
QUOTE(neri.k @ 2006 03 07, 20:13) mano leliukui labai issausejusi veido odele ir siek tiek beria raudonais spuogeliais. gal kas zinote koki vaikiska krema veidui ar dar ka nors? Manau, kad su mažu vaikučiu eksperimentuoti neverta - reikia pasikonsultuoti su gydytoja arba lankančia sesute. Ir stebėk, ar pabertas tik veidukas (ar neberia kt. vietose). QUOTE(Nihile @ 2006 03 09, 01:20) Manau, kad su mažu vaikučiu eksperimentuoti neverta - reikia pasikonsultuoti su gydytoja arba lankančia sesute. Ir stebėk, ar pabertas tik veidukas (ar neberia kt. vietose). visiskai pritariu. Berti gali nuo labai daug priezaschiu. Vienam nuo vieno- kitiems nuo kt....mano irgi bere- nuo sauso oro. tepem Linolla Fet- labai geras kremas. Siulychiau konsultuotis su savo gyd- kuri geriau patars kuo vaikiuka gydyti----
Kadangi mes irgi turi problemu su odele, tai nauduojam Essex kremuka arba losjona, jis tinka kudikiams.
mes naudojam altermed baby, vaistineje parduoda.
QUOTE(neri.k @ 2006 03 07, 19:12) mano leliukui labai issausejusi veido odele ir siek tiek beria raudonais spuogeliais. gal kas zinote koki vaikiska krema veidui ar dar ka nors? sveika, mano vyresnele taip pat buvo labai sausaode. mes issigelbejom tik naudodamos balmandol'io aliejuka. tepdavau juo visa ka tik ismaudytos dukrytes kuneli, veiduka irgi.arba jei maudydavom be muilo, pildavom i vonele. tikrai padejo. o essex kremukai mums nepagelbejo...linkiu sekmes prisitaikant!
Aciu uz pasiulymus
Mano mazgiaus irgi odelė buvo sausa,bet mum labai padėjo paprastas virintas saulėgrąžų aliejus.Tepu tris kartus per dieną visą kūną ir galvytę
Pas mus taip pat sausa odele,tai kiekviena karta po maudyniu tepam kuneli Balmandol alijuku.Ir jis labai gerai mums padeda
labai geras dalykas yra Linola aliejus vonelei. jis kitoks, nei kiti. kazkaip "istirpsta" vandeny. po maudyniu nebereikia papilomai jokiu alieju ar losjonu ar dar ko. bet tai cia gerai, kai daznai lialiu maudai, ir kai jis dar mazas ir dar guli voneleje, nes manoji dabar jau nebeguli ne uz ka, tai tik uzpakaliukui ir kojytem poveikis butu. Musu mazei buvo alergija, visas kunelis buvo issausejes, per raukslytes net raudonos pasisiaususios demeles buvo atsiradusios. nepadejo jokie losjonai, net pediatres paskirti kremai. kankinomes menesi ir nuvarem konsultacijos pas alergologe. Tai va, patare Eucerin trilipidini BALZAMA. (tokiais atvejais LOSJONAI is vis netinka). Super dalykas.
mums padeda Excipial Mandelolsalbe kremukas, jis skirtas sausai kūdikių odelei
Kai yra sausa odelė, muilo patartina beveik nenaudoti. Eucirin linija labiau tinkanti suaugusiems . Seba-med yra skirta kūdikiams ir vaikams. Labai gerai yra aliejukas į vonią linola,
Mano dukrytei ( 1, 5 m.) super sausa odyte, tai gydytoja patare Cutibaza veidukui ir Dermobaza kuneliui, tai laabai padejo.
mums kai tik pradeda sauseti odele, as bemaudydama balmandolio ipilu ir is karto rezultatas
mano mazutes odele buvo labai sausa del pernesiojimo - tai ligoninej patare maudant pilti balmandolio aliejaus - ir jau po savaites odele buvo svelnute ir grazute
o kai kokiu 3sav isbere veiduka raudonais spuogais - valiau virintu siltu vandenuku kelis kartus per diena ir kartais patepdavau avent magic cream
Man gydytoja patare,jei sausa odele,tai patepti locobase.atrodo padejo mano mazylei...
Mano mergaitei sausa ne tik veido odytė bet ir keliukai ir alkūnės. daug ko išbandėm. dabar naudojam SebaMed krema ir viskas susitvarkė.
Pas mus irgi sausa odele, bet Balmandola tik 1 karta i savaite galima naudoti
Mes tepam Weleda medetku alieju kudikiams. Odele labai grazi. Galima pasiziureti apie ta alieju www.weleda.lt
Mano dukrytes oda buvo labai sausa,buvome pas odod gyditoja [jau seenai mes jau dideles
QUOTE(Shalnaja @ 2006 12 19, 12:22) Mano dukrytes oda buvo labai sausa,buvome pas odod gyditoja [jau seenai mes jau dideles mano dukrytes oda irgi labai sausa, tai mes irgi naudojomes muilu Eucerin, labai labai patenkinta, rezultatas yra
lialiui tik is pradziu oda buvo sausa, tai naudojome linola fet krema. na toks visai nieko...
Is savo patirties galiu pasakyt,kad norint veiksmingu tepalu,reikia,kad jie butu su UREA,na turi buti su slapalu,tada tikrai veiksminga buna.maudyniu metu reikia pilti aliejuko ir jei istrauke is voneles per tris min dar karta patepsit pries tai nusausinusios odele truputi(taip greit todel,kad poros kol buna dregnos geriausiai isisavina medziagas)turesit tikrai gera rezultata.mano sunelis serga liga,kuria suserga tik is 300000 vienas vaikas,todel ir gerai zinau kas padeda,nes daznai lankomes pas profesore,kuri gydo odos ligas.
mums tai labai padėjo A-derma linijos kremukai kurie skirti ypač jautriau odeliai, naudoja m ir muiliukus ir aliejukus ir kremukus (tiesa biški brangoki) bet labai veuksmingi
Mano mažuliukui 2,5 mėn. Viskas tvarkoj, esame sveiki, tik turime viena problemytę- labai sausą odelę
Pasidalinkite patirtim, kas turit tokią pačią problemėlę, kokiu kremu tept vaikučio odelė, nes taip norisi, kad jinai būtų švelni ir lygi. QUOTE(liuoga @ 2007 01 16, 21:52) Mano mažuliukui 2,5 mėn. Viskas tvarkoj, esame sveiki, tik turime viena problemytę- labai sausą odelę Pasidalinkite patirtim, kas turit tokią pačią problemėlę, kokiu kremu tept vaikučio odelė, nes taip norisi, kad jinai būtų švelni ir lygi. mano dukrytei irgi tas pats buvo,daugybė kremukų išbandėm. Niekas nepadėjo tada gydytoja patarė vaikiško aliejuko pilti į vonelę,nusipirkau Jonhons aliejuka su ramunėlėm,tai greitai ta bėdelė baigėsi
Pilam mes irgi aliejuką, bet...
Mūsų odelė irgi labai sausa. Visų pirma, patarčiau nueiti pas odos gydytoją, ji patars, kuo tepti. Sausa odelė gali būti ir alergijos požymis. Jei matini, reiktų atsisakyti bent jau pagrindinių alergizuojančių produktų arba stebėti, kada sausėjimas paūmėja.
Kai mano mažiaus odelė tapo tokia sausa, kad jokie mano tepami kremukai nepadėjo, kreipėmės į dermatologę. Ji išrašė gaminamo kremuko ir Locobase. Po savaitės rezultatai buvo O šiaip jei odelė sausa, patariama kūdikius maudyti kas antrą dieną, nes vanduo odą labai išsausina. Mes savąjį maudom net kas trečią, ketvirtą dieną, nes po kiekvienų maudynių praeina kelios dienos, kol oda tampa normali. Kiekvieną dieną šiek tiek apsiprausiam ir būna gerai Sėkmės Tiesa, dar visai gerai į vonelę Balmandolio aliejaus įpilt. Bet mums geresnis rezultatas buvo, kai po maudymo jį iš karto ant odos tepdavau. |