Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Karbonadas
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
GIEDRAMASI
sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. thumbup.gif liuks mesyte buna minksta. smile.gif skanaus!!!!
kilte
Tikrai reiks išbandyti, labai skaniai turėtų būti thumbup.gif
skorpiniuke
butinai reiks pasidaryti skamba thumbup.gif
Bretane
Kaip tik turiu karbonado, reiks pabandyt thumbup.gif O pomidoru padazas koks, bet koks g.gif
GIEDRAMASI
QUOTE(eglytek @ 2006 03 16, 22:00)
Kaip tik turiu karbonado, reiks pabandyt thumbup.gif O pomidoru padazas koks, bet koks g.gif
*

jo ,tinka bet koks.as tai marinuoju su svelniu pomidoru padazu mirksiukas.gif
Pigalica
As darau karbonada taip:
atmusu karbonadine mesa, pabarstau prieskoniais: pipirais vegeta arba druska(kaip kas megsta), smulkiai supjausytu cesnaku, tada paimu mirkytas dziovintas slyvas jas ipjaunu ir isskleistas dedu ant karbonado (viena slyva vienam karbonadui), kol viskas marinuojasi padaru tesla: viena kiausini sumaisau su su vienu valg. saukstu majonezo, pipirais, vegeta, miltu dedu viena valg. sauksta(kiek telpa su kaupu). Sios teslos uztenka trims karbonadams pamirkyti, ir kepu aliejuje keptuvej.
man labai patinka, lauksiu ir jusu atsiliepimu ax.gif smile.gif
bulba
QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 21:43)
sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. thumbup.gif liuks mesyte buna minksta. smile.gif skanaus!!!!
*

O karbonadai prie skardos neprilimpa? Toks vaizdas, kad dziuveseliai sugers visus riebalus ir teks paskui mesa nuo skardos pleste plesti o paskui ilgai ir nuobodziai mirkyti ir sveisti skarda. Kaip yra is tikruju?
mutantė
*

ax.gif AS norėjau paklausti, o skarda tepi aliejum, ar mėsyte šlakštai buljonu, ar ant sausos skardos dedi g.gif
Asta
QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 16:44)
As darau karbonada taip:
atmusu karbonadine mesa, pabarstau prieskoniais: pipirais vegeta arba druska(kaip kas megsta), smulkiai supjausytu cesnaku, tada paimu mirkytas dziovintas slyvas jas ipjaunu ir isskleistas dedu ant karbonado (viena slyva vienam karbonadui), kol viskas marinuojasi padaru tesla: viena kiausini sumaisau su su vienu valg. saukstu majonezo, pipirais, vegeta, miltu dedu viena valg. sauksta(kiek telpa su kaupu). Sios teslos uztenka trims karbonadams pamirkyti, ir kepu aliejuje keptuvej.
man labai patinka, lauksiu ir jusu atsiliepimu ax.gif  smile.gif
*

Hm..o slyvos džiovintos čia kaip? Tik marinavimuisi? Nelabai supratau kur paskui jos dingsta...
Būna šokolado sudėtyje kartais nurodyta " su riešutų pėdsakais", tai čia kaip gaunasi? "Karbonadas su džiovintų slyvų pėdsakais"? biggrin.gif
Pigalica
QUOTE(Asta @ 2006 03 20, 22:28)
Hm..o slyvos džiovintos čia kaip? Tik marinavimuisi? Nelabai supratau kur paskui jos dingsta...
Būna šokolado sudėtyje kartais nurodyta " su riešutų pėdsakais", tai čia kaip gaunasi? "Karbonadas su džiovintų slyvų pėdsakais"? biggrin.gif
*

Slyvos dziovintos ir mirkytos(nors mirkyti nebutina, skonis stipresnis), ju as neisimu, kepu su viskuo, tai kam jas tada det?
Skonis toks specifinis ir man toks patinka, gal patiks ir jums.
Asta
QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 22:33)
Slyvos dziovintos ir mirkytos(nors mirkyti nebutina, skonis stipresnis), ju as neisimu, kepu su viskuo, tai kam jas tada det?
Skonis toks specifinis ir man toks patinka, gal patiks ir jums.
*

Į vidu jas dedi ar kaip? Na visai aš kartais nesupratinga, matyt, bet...Va parašyta,kad dedi ant viršaus, o karbonadą mirkai paruoštoje tešloje, tai kaip ta slyva nuo viršaus nenukrenta? blush2.gif rolleyes.gif
Pigalica
QUOTE(Asta @ 2006 03 20, 23:52)
Į vidu jas dedi ar kaip? Na visai aš kartais nesupratinga, matyt, bet...Va parašyta,kad dedi ant viršaus, o karbonadą mirkai paruoštoje tešloje, tai kaip ta slyva nuo viršaus nenukrenta?  blush2.gif  rolleyes.gif
*

ne, nenukrenta, ji gerai prisiklijuoja, gali susmulkinti ja ir itrinti i mesyte, bet tada nezinau ar laikysis, nes as taip darau, kaip aprasiau anksciau. rolleyes.gif

supermergele
O karbonato mesa kokia turi buti? kiauliena? o kokia dalis? Na cia man toks iskilo klausimelis blush2.gif
Pigalica
QUOTE(supermergele @ 2006 03 21, 23:46)
O karbonato mesa kokia turi buti? kiauliena? o kokia dalis? Na cia man toks iskilo klausimelis blush2.gif
*

As nauduoju kiaulienos nugarine, ji gaunasi sultinga, minksta, nebuna sausa. Supjaustau pirsto storio ir atmusu.
GIEDRAMASI
QUOTE(mutantė @ 2006 03 20, 19:36)
ax.gif AS norėjau paklausti, o skarda tepi aliejum, ar mėsyte šlakštai buljonu, ar ant sausos skardos dedi g.gif
*

sveikos,dovanokit, kad ilgai neatsakiau 4u.gif blush2.gif .Vienu zodziu skardos as netepu aliejumi,nei ne slakstau ,nes nuo karbonado buna aliejaus. ax.gif
saulyyyte
Karbonadui ir as naudoju nugarine, tik ja pjaustau plonai ir truputuka pamusu, paprieskoniuoju ir kepu - labai skanu biggrin.gif
vyšnelė
O aš karbonadą kepu taip: supjaustau,pamušu ir pamarinuoju tokiam padaže - 3 kiaušiniai,3 šaukštai majonezo,vegeta,pipirai,kiti prieskoniai.Skaniau,kai ilgiau pasimarinuoja.Kepant pavolioju džiūvesėliuose,paskui užbarstau sūrio.Valgom su grybukų padažiuku+bulvių košytė ar ryžiai+salotos.Skanaus 4u.gif .
VeroniQ
o kaip grybuku padaziuka darot? wink.gif
Nerytė
QUOTE(sauluciukas @ 2006 05 03, 09:08)
o kaip grybuku padaziuka darot? wink.gif
*

As darau is pievagrybiu ir svoguniuko - supjaustau smulkiai, pakepinu ir baigiant idedu druskytes, pipiriuko ir grietines rolleyes.gif
SUNO
Mano korbonado receptukas butu toks: pamusi mesyte (kiaukienos nugarine),pamarinuoju per nakti, marinatas majonezas, pipirai,mogi prieskoniai,ciobreliai, truputi druskytes.Tiesa mesyte supjaustai taip kad galima butu padaryt kisene,padarius kisene i mesyte idedi,surio ir ananaso gabaliuka,persmeigi pagaliuku,apvolioji dziuveseliuose,ir kiausinio plakinyje,ir dedi kepti i keptuve.Valgai su bulvem ,ar ryziais,salotom.Skanaus drinks_cheers.gif
Avenita
O as kiaulienos nugarine plonai supjaustau, gabaleli pabarstau prieskoniais ir kartu gerai ismusu. Prieskonius naudoju Santa Marijos kepsniu ir tradicinius lietuviskus mesos. Išmušus apipilu marinatu, kuri darau iš paprasto ir prieskoninio aliejaus, i kuri ispaudziu citrinos sulciu. Paragauju, kad vos jaustusi gaivi rugstele ir ismustus kepsniukus užpilu šiuo padažiuku. Marinuoju apie viena para, o jau po to kepu.
Kazkaip visada gaunasi minksti ir skanus thumbup.gif

jei karbonadu isismusu daugiau, o valgytoju tiek nera - tai dali tokiu ismarinuotu mėsiuku paverčiu suktinukais ax.gif
Rainiukė
Valgytojų nėra? Juokauji? Kiek karbonadų beprikeptum, visus praris ir dar paprašys:) Vyrų kompanijoj tai labai einamas produktas biggrin.gif
pamajwa
As tai karbonada darau taip: pamusu mesyte (dazniausiai perku kiaulienos ispjova),pabarstau prieskoniais( druska, pipirais, tradiciniais mesos prieskoniais), mesyte sudedu i skarda, patepu majonezu ant virsaus dedu smulkiai supjaustytus svogunus(kartais dedu pievagrybius vietoj svogunu, kas kaip megsta), pabarstau tarkuotu suriu ir kepu orkaiteje. Man skanu labai smile.gif thumbup.gif

Nonna
As darau toki patiekala su karbonatu:
Imu mesyte supjaustau ir pamusu, druskos pipiru pabarstau is abeju pusiu.
Tada imu bulves, nuskutu ir supjaustau griezineliai, pabarstau druska.
Imu skarda, aliejaus ipilu, arba ant popieriau sviestinio dedu bulviu grezineliu tiek, kiek mesa uzima vietos, ant bulviu dedu mesos, ant mesos dedu majonezo ir dedu pora grezineliu obuolio ir surio ir i orkaite, tol kol neiskeps.
Man labai patinka wub.gif
kobryte
ax.gif
*

g.gif :Pomidoru padazas--Koks??? Prieskoniai ---Kokie??? g.gif g.gif
Man ,kaip gyvenanciai ne LT ,manau yra ir daugiau cia tokiu,butu labai malonu,jei rasydamos galetumet pamineti tiksliau sudeti. 4u.gif ax.gif

P/S Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius... doh.gif doh.gif o ar kada susimastet,kas juose is tikro yra naturalaus??? As taip pat anksciau naudojau juos ,bet su laiku pradejau dometis sudetim ir doh.gif doh.gif doh.gif ,jau geriau truputi pavarksiu ir pati susimaisysiu kokiu zoliu nei pirksiu sintetini slamsta ,kaip "VEGETA" ar panasiai.... Visgi gyvenimo kokybe po keletos metu man svarbi,manau ir jums.
lanaa
QUOTE(kobryte @ 2006 06 09, 10:28)
Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius... doh.gif  doh.gif o ar kada susimastet,kas juose is tikro yra naturalaus??? As taip pat anksciau naudojau juos ,bet su laiku pradejau dometis sudetim ir  doh.gif  doh.gif  doh.gif ,jau geriau truputi pavarksiu ir pati susimaisysiu kokiu zoliu nei pirksiu sintetini slamsta ,kaip "VEGETA" ar panasiai.... Visgi gyvenimo kokybe po keletos metu man svarbi,manau ir jums.
*

drinks_cheers.gif mano vyrui vieninteliai prieskoniai - zoles ir truputis pipiru... jis aplamai negali pakest, kai prieskoniais "uzmusamas" naturalus produkto skonis...
simoneta
na siandien ir pabandysiu o po to parasysiu biggrin.gif
Isila
kaip apsidžiaugiau, kad radau šią temą. kaip tik karbonadus ryt gaminsiu, tai išbandysiu kaip nors kitaipo, nes receptas išmušta mėsa-prieskoniai-kiaušinis-džiuvėsiai jau labai nusibodo doh.gif blush2.gif
Malvyna
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? blush2.gif
ziza
Nzn, tikriausiai pataikiau sudėt reikiamą kiek prieskonių, bet karbonadas buvo thumbup.gif
Taigi mėsą išmušiau ir padariau kiaušinio plakinį į kurį dėjau:
pipiriukų
druskos
cukraus
kmynų
smūlkiai sutrintą(sulaužytą) lauro lapą
Karbonadą dėjau į plakinį, o po to į miltus ir taip 2 kartus. Kepiau ant aliejaus. Nzn ar buvau tokia alkana, bet įtariu lauro lapas, kmynai ir cukrus-padarė savo.
Malvyna
QUOTE(Malvyna @ 2006 08 21, 15:49)
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? blush2.gif
*

Ar niekas nezinote?
Deganti
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti?

Ar niekas nezinote?

Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe.
Asta
QUOTE(rasyte @ 2006 09 15, 14:37)
Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe.
*

Kaip įdomiai g.gif Mėsa vis palaisto ir muša? g.gif
žolelė
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! thumbup.gif
Mytis

O kepant tradicinį karbonadą, be „pribambasų“, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? g.gif
Owly
QUOTE(Mytis @ 2006 09 19, 20:13)
O kepant tradicinį karbonadą, be „pribambasų“, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? g.gif
*

mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai
mesa (su prieskoniais pagal skoni) pamirkyti isplaktam kiausinyje ir tada apvolioti dziuveseliuose arba miltuose (kartais darau dziuveseliu ir miltu mixa, arba miltu ir selenu mixa).
-Dange-
Aš kepu karbonadus su bananais arba su obuoliais thumbup.gif .
Išmuštą karbonado gabaliuką apibarstau pipirais ir druska, tada pavolioju į miltus ir apkepu keptuvėj ant aliejaus. tada supjaustau riekelėm obuolius arba bananus ir pakepu keptuvėj ant sviesto. O tada dedu į aliejumi išteptą skardą karbonadus ir dedu ant jų pakeptus obuolius arba bananus, bei tarkuotą fermentinį sūrį. Kepti reikia kol sūris išsilydo. Labai skanu smile.gif . Nebuvo dar tokių, kuriems nepatiktų, nors iš pradžių sako: karbonads su bananais?.. fu... biggrin.gif
žolelė
Na, nejaugi niekas nekepėt pagal mano pasiūlytą receptą?Jei kas kepėt, parašykit ar patiko?
airyn
As tai ismusta nugarine pabarstau prieskoniais, pamarinuoju, tada i kiausinio plakini idedu sauksteli majonezo,truputi vegetos,ar kitu mesos prieskoniu, viska gerai isplaku,mirkau mesyte plakinyje ir apvolioju miltuose,ar dziuveseliuose,kepu keptuveje, mesyte visad bus sultinga jei marinuosite majoneze,jis neleidzia jai isdziuti
lempute-
Kad nesirauktu mesyte as darau taip: Paprasciausiai pritrynus prieskoniu pavolioju dziuveseliuose, kiausinyj ir vel dziuveseliuose.. Tada ir nesitraukia, kai 2k.dziuvesiuose pavolioju... Skanaus..
Berita
Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti g.gif Norečiau kepti orkaitėje ax.gif Bet va nezinau kaip blush2.gif - ar susukkti kiekvieną gabaliuką į foliją, ar tiesiog sudėlioti ant grotelių... REIKIA PATARIMO 4u.gif

Perskaiciau visa tema ir radau tik pasiulyma kept skardoje g.gif g.gif

Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka dziuvesiu "zievele" nuo mesikės g.gif man tai daznai atsoka unsure.gif ypac jei pamarinuoju majoneze g.gif
mijaka
QUOTE(sanija @ 2007 01 17, 19:04)
Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti  g.gif  Norečiau kepti orkaitėje ax.gif  Bet va nezinau kaip  blush2.gif  - ar susukkti kiekvieną gabaliuką į foliją, ar tiesiog  sudėlioti ant grotelių... REIKIA PATARIMO  4u.gif
Perskaiciau  visa tema ir radau tik pasiulyma kept skardoje  g.gif  g.gif

Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka  dziuvesiu "zievele" nuo mesikės  g.gif  man tai daznai atsoka  unsure.gif  ypac jei pamarinuoju majoneze  g.gif
*

man pastoviai atšoka doh.gif nežinau nuo ko tai priklauso...todėl ir kepu dažniausiai orkaitėje, be jokių kiaušinių ir džiuvesėlių smile.gif
Papugele
QUOTE(sanija @ 2007 01 17, 19:04)
Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka  dziuvesiu "zievele" nuo mesikės  g.gif  man tai daznai atsoka  unsure.gif  ypac jei pamarinuoju majoneze  g.gif
*

Kiek žinau,kad neatšoktų tai visų pirma mėsytę reik pavoliot miltuose,paskui kiaušinyje ir džiuvėsėliuose.Miltai kažkaip priklijuoja tą plutelę mirksiukas.gif
Marinčik
reiks pabandyti 4u.gif
deivis2005
QUOTE(rasyte @ 2006 09 15, 15:37)
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti?

Ar niekas nezinote?
*

vot ir ne lotuliukas.gif mesa musa ideje i maiseli mirksiukas.gif
rutuks
QUOTE(deivis2005 @ 2007 02 18, 15:26)
vot ir ne  lotuliukas.gif mesa musa ideje i maiseli  mirksiukas.gif
*

blink.gif o siaube blink.gif o tai kaip jie ten tam maisiuke musa? tai gali kada valgant ir celofano rasti,siaubas blink.gif schmoll.gif

o as tai darau taip ir man ir dideli gaunas ir skanus ir nesitraukia thumbup.gif atsipjaunu storesni gabala mesos karbonadines, paskui musu, musu nu ir ko storesnis buvo gabalas,tuo didesnis blynas gaunas. o kad nesitrauktu as ipjaunu dviejuose vietose isilgai taip.va ir man nesitraukia g.gif o paskui apvolioju kiausiniu ir miltu plakini ir i keptuve drinks_cheers.gif tai taip gaunas minkstesnis,o kai apvolioju dziuveseliuose man gaunas truputi kietesnis,nu cia pagal pageidavimus ir norus darau rolleyes.gif
raminta1985
QUOTE(-Dange- @ 2006 09 20, 17:56)
Aš kepu karbonadus su bananais arba su obuoliais  thumbup.gif .
Išmuštą karbonado gabaliuką apibarstau pipirais ir druska, tada pavolioju į miltus ir apkepu keptuvėj ant aliejaus. tada supjaustau riekelėm obuolius arba bananus ir pakepu keptuvėj ant sviesto. O tada dedu į aliejumi išteptą skardą karbonadus ir dedu ant jų pakeptus obuolius arba bananus, bei tarkuotą fermentinį sūrį. Kepti reikia kol sūris išsilydo. Labai skanu  smile.gif . Nebuvo dar tokių, kuriems nepatiktų, nors iš pradžių sako: karbonads su bananais?.. fu... biggrin.gif
*

na tikrai karbonadas su bananais....... g.gif g.gif g.gif g.gif na koki karta reikės pabandyt.... to dar nebuvau girdėjus.... unsure.gif
doovka
QUOTE(rutuks @ 2007 02 18, 18:01)
blink.gif o siaube  blink.gif  o tai kaip jie ten tam maisiuke musa? tai gali kada valgant ir celofano rasti,siaubas  blink.gif  schmoll.gif

o as tai darau taip ir man ir dideli gaunas ir skanus ir nesitraukia thumbup.gif  atsipjaunu storesni gabala mesos karbonadines, paskui musu, musu nu ir ko storesnis buvo gabalas,tuo didesnis blynas gaunas. o kad nesitrauktu as ipjaunu dviejuose vietose isilgai taip.va ir man nesitraukia  g.gif  o paskui apvolioju kiausiniu ir miltu plakini ir i keptuve  drinks_cheers.gif  tai taip gaunas minkstesnis,o kai apvolioju dziuveseliuose man gaunas truputi kietesnis,nu cia pagal pageidavimus ir norus darau  rolleyes.gif
*

nieko blogo tam maiseli neatsitinka mirksiukas.gif as naudoju maistine plevele taip yra daug paprasciau ir svariau, nes vistiek kol pamusi mesyte apsitasko ir sienos ir viskas...viska kalu per plevele o poto ja ismeti ir namuciai svarus thumbup.gif
betite
QUOTE(žolelė @ 2006 09 19, 15:45)
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės
4-5 kiaušiniai
200-300gr ferment.sūrio
3 svogūnai
1 paprika(aš dedu raudoną)
prieskonių ir druskos
2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska
Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką  pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! thumbup.gif
*

Aciu uz ideja. thumbup.gif

Dariau pagal atvo receptuka tik vietoj svogunu dejau poro ir apkepiau ant aliejaus siek tiek ir isoviau i orkaite kepti. Taip maziau riebalu prisikaupe. mirksiukas.gif

Aciu. drinks_cheers.gif

user posted image
tavi
Karbonadus apvolioju miltuose ir džiuvėsėliuose, apkepiau, po to dėjau į ugniai atsparų indą, tiesa ant dugno dėjau apkeptų svogūnų (daug), įpyliau šlakelį balto vyno, išpilti gaila, o gerti jau nelabai tiko lotuliukas.gif , patrupinau puse kubelio vištienos sultinio , įpyiau 1/3 puodelio vandens, uždengiau ir troškinau orkaitėj. Mėsytė gavosi sultinga ir minkšta plius labai skanus padažiukas.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.