sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels.
Tikrai reiks išbandyti, labai skaniai turėtų būti
butinai reiks pasidaryti skamba
Kaip tik turiu karbonado, reiks pabandyt
As darau karbonada taip:
atmusu karbonadine mesa, pabarstau prieskoniais: pipirais vegeta arba druska(kaip kas megsta), smulkiai supjausytu cesnaku, tada paimu mirkytas dziovintas slyvas jas ipjaunu ir isskleistas dedu ant karbonado (viena slyva vienam karbonadui), kol viskas marinuojasi padaru tesla: viena kiausini sumaisau su su vienu valg. saukstu majonezo, pipirais, vegeta, miltu dedu viena valg. sauksta(kiek telpa su kaupu). Sios teslos uztenka trims karbonadams pamirkyti, ir kepu aliejuje keptuvej. man labai patinka, lauksiu ir jusu atsiliepimu QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 21:43) sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. O karbonadai prie skardos neprilimpa? Toks vaizdas, kad dziuveseliai sugers visus riebalus ir teks paskui mesa nuo skardos pleste plesti o paskui ilgai ir nuobodziai mirkyti ir sveisti skarda. Kaip yra is tikruju? QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 21:43) sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 16:44) As darau karbonada taip: atmusu karbonadine mesa, pabarstau prieskoniais: pipirais vegeta arba druska(kaip kas megsta), smulkiai supjausytu cesnaku, tada paimu mirkytas dziovintas slyvas jas ipjaunu ir isskleistas dedu ant karbonado (viena slyva vienam karbonadui), kol viskas marinuojasi padaru tesla: viena kiausini sumaisau su su vienu valg. saukstu majonezo, pipirais, vegeta, miltu dedu viena valg. sauksta(kiek telpa su kaupu). Sios teslos uztenka trims karbonadams pamirkyti, ir kepu aliejuje keptuvej. man labai patinka, lauksiu ir jusu atsiliepimu Hm..o slyvos džiovintos čia kaip? Tik marinavimuisi? Nelabai supratau kur paskui jos dingsta... Būna šokolado sudėtyje kartais nurodyta " su riešutų pėdsakais", tai čia kaip gaunasi? "Karbonadas su džiovintų slyvų pėdsakais"? QUOTE(Asta @ 2006 03 20, 22:28) Hm..o slyvos džiovintos čia kaip? Tik marinavimuisi? Nelabai supratau kur paskui jos dingsta... Būna šokolado sudėtyje kartais nurodyta " su riešutų pėdsakais", tai čia kaip gaunasi? "Karbonadas su džiovintų slyvų pėdsakais"? Slyvos dziovintos ir mirkytos(nors mirkyti nebutina, skonis stipresnis), ju as neisimu, kepu su viskuo, tai kam jas tada det? Skonis toks specifinis ir man toks patinka, gal patiks ir jums. QUOTE(valiute @ 2006 03 20, 22:33) Slyvos dziovintos ir mirkytos(nors mirkyti nebutina, skonis stipresnis), ju as neisimu, kepu su viskuo, tai kam jas tada det? Skonis toks specifinis ir man toks patinka, gal patiks ir jums. Į vidu jas dedi ar kaip? Na visai aš kartais nesupratinga, matyt, bet...Va parašyta,kad dedi ant viršaus, o karbonadą mirkai paruoštoje tešloje, tai kaip ta slyva nuo viršaus nenukrenta? QUOTE(Asta @ 2006 03 20, 23:52) Į vidu jas dedi ar kaip? Na visai aš kartais nesupratinga, matyt, bet...Va parašyta,kad dedi ant viršaus, o karbonadą mirkai paruoštoje tešloje, tai kaip ta slyva nuo viršaus nenukrenta? ne, nenukrenta, ji gerai prisiklijuoja, gali susmulkinti ja ir itrinti i mesyte, bet tada nezinau ar laikysis, nes as taip darau, kaip aprasiau anksciau.
O karbonato mesa kokia turi buti? kiauliena? o kokia dalis? Na cia man toks iskilo klausimelis
Karbonadui ir as naudoju nugarine, tik ja pjaustau plonai ir truputuka pamusu, paprieskoniuoju ir kepu - labai skanu
O aš karbonadą kepu taip: supjaustau,pamušu ir pamarinuoju tokiam padaže - 3 kiaušiniai,3 šaukštai majonezo,vegeta,pipirai,kiti prieskoniai.Skaniau,kai ilgiau pasimarinuoja.Kepant pavolioju džiūvesėliuose,paskui užbarstau sūrio.Valgom su grybukų padažiuku+bulvių košytė ar ryžiai+salotos.Skanaus
o kaip grybuku padaziuka darot?
Mano korbonado receptukas butu toks: pamusi mesyte (kiaukienos nugarine),pamarinuoju per nakti, marinatas majonezas, pipirai,mogi prieskoniai,ciobreliai, truputi druskytes.Tiesa mesyte supjaustai taip kad galima butu padaryt kisene,padarius kisene i mesyte idedi,surio ir ananaso gabaliuka,persmeigi pagaliuku,apvolioji dziuveseliuose,ir kiausinio plakinyje,ir dedi kepti i keptuve.Valgai su bulvem ,ar ryziais,salotom.Skanaus
O as kiaulienos nugarine plonai supjaustau, gabaleli pabarstau prieskoniais ir kartu gerai ismusu. Prieskonius naudoju Santa Marijos kepsniu ir tradicinius lietuviskus mesos. Išmušus apipilu marinatu, kuri darau iš paprasto ir prieskoninio aliejaus, i kuri ispaudziu citrinos sulciu. Paragauju, kad vos jaustusi gaivi rugstele ir ismustus kepsniukus užpilu šiuo padažiuku. Marinuoju apie viena para, o jau po to kepu.
Kazkaip visada gaunasi minksti ir skanus jei karbonadu isismusu daugiau, o valgytoju tiek nera - tai dali tokiu ismarinuotu mėsiuku paverčiu suktinukais
Valgytojų nėra? Juokauji? Kiek karbonadų beprikeptum, visus praris ir dar paprašys:) Vyrų kompanijoj tai labai einamas produktas
As tai karbonada darau taip: pamusu mesyte (dazniausiai perku kiaulienos ispjova),pabarstau prieskoniais( druska, pipirais, tradiciniais mesos prieskoniais), mesyte sudedu i skarda, patepu majonezu ant virsaus dedu smulkiai supjaustytus svogunus(kartais dedu pievagrybius vietoj svogunu, kas kaip megsta), pabarstau tarkuotu suriu ir kepu orkaiteje. Man skanu labai
As darau toki patiekala su karbonatu:
Imu mesyte supjaustau ir pamusu, druskos pipiru pabarstau is abeju pusiu. Tada imu bulves, nuskutu ir supjaustau griezineliai, pabarstau druska. Imu skarda, aliejaus ipilu, arba ant popieriau sviestinio dedu bulviu grezineliu tiek, kiek mesa uzima vietos, ant bulviu dedu mesos, ant mesos dedu majonezo ir dedu pora grezineliu obuolio ir surio ir i orkaite, tol kol neiskeps. Man labai patinka QUOTE(GIEDRAMASI @ 2006 03 07, 21:43) sveikos,as noriu pasidalinti skaniu karbonado receptu.darau taip: ismusu karbonadine mesa,pamarinuoti pomidoru padaze para laiko,po to kiausinio plakinyje idedu prieskoniu ,pamirkinu tame plakinyje,pavolioju dziuveseliuose,iskepu.tada i skarda sudedu ta mesyte ant jos sudedu svoguna supjaustyta, sampinjonus ir daug surio ir idedu i orkaite kepti kol suris grazias pagels. Man ,kaip gyvenanciai ne LT ,manau yra ir daugiau cia tokiu,butu labai malonu,jei rasydamos galetumet pamineti tiksliau sudeti. P/S Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius... QUOTE(kobryte @ 2006 06 09, 10:28) Nelaikykit manes izulia, bet pastebejau,kad labai daug megstat naudoti "gatavus" prieskoniu misinius...
na siandien ir pabandysiu o po to parasysiu
kaip apsidžiaugiau, kad radau šią temą. kaip tik karbonadus ryt gaminsiu, tai išbandysiu kaip nors kitaipo, nes receptas išmušta mėsa-prieskoniai-kiaušinis-džiuvėsiai jau labai nusibodo
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti?
Nzn, tikriausiai pataikiau sudėt reikiamą kiek prieskonių, bet karbonadas buvo
Taigi mėsą išmušiau ir padariau kiaušinio plakinį į kurį dėjau: pipiriukų druskos cukraus kmynų smūlkiai sutrintą(sulaužytą) lauro lapą Karbonadą dėjau į plakinį, o po to į miltus ir taip 2 kartus. Kepiau ant aliejaus. Nzn ar buvau tokia alkana, bet įtariu lauro lapas, kmynai ir cukrus-padarė savo. QUOTE(Malvyna @ 2006 08 21, 15:49) Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? Ar niekas nezinote?
Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti?
Ar niekas nezinote? Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe. QUOTE(rasyte @ 2006 09 15, 14:37) Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe. Kaip įdomiai
Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai.
0,5kg kiaul.nugarinės 4-5 kiaušiniai 200-300gr ferment.sūrio 3 svogūnai 1 paprika(aš dedu raudoną) prieskonių ir druskos 2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! O kepant tradicinį karbonadą, be pribambasų, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? QUOTE(Mytis @ 2006 09 19, 20:13) O kepant tradicinį karbonadą, be pribambasų, kaip darote: mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai ar mėsa-džiuvėsėliai-kiaušinio plakinys? mėsa-kiaušinio plakinys-džiuvėsėliai mesa (su prieskoniais pagal skoni) pamirkyti isplaktam kiausinyje ir tada apvolioti dziuveseliuose arba miltuose (kartais darau dziuveseliu ir miltu mixa, arba miltu ir selenu mixa).
Aš kepu karbonadus su bananais arba su obuoliais
Išmuštą karbonado gabaliuką apibarstau pipirais ir druska, tada pavolioju į miltus ir apkepu keptuvėj ant aliejaus. tada supjaustau riekelėm obuolius arba bananus ir pakepu keptuvėj ant sviesto. O tada dedu į aliejumi išteptą skardą karbonadus ir dedu ant jų pakeptus obuolius arba bananus, bei tarkuotą fermentinį sūrį. Kepti reikia kol sūris išsilydo. Labai skanu
Na, nejaugi niekas nekepėt pagal mano pasiūlytą receptą?Jei kas kepėt, parašykit ar patiko?
As tai ismusta nugarine pabarstau prieskoniais, pamarinuoju, tada i kiausinio plakini idedu sauksteli majonezo,truputi vegetos,ar kitu mesos prieskoniu, viska gerai isplaku,mirkau mesyte plakinyje ir apvolioju miltuose,ar dziuveseliuose,kepu keptuveje, mesyte visad bus sultinga jei marinuosite majoneze,jis neleidzia jai isdziuti
Kad nesirauktu mesyte as darau taip: Paprasciausiai pritrynus prieskoniu pavolioju dziuveseliuose, kiausinyj ir vel dziuveseliuose.. Tada ir nesitraukia, kai 2k.dziuvesiuose pavolioju... Skanaus..
Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti
Perskaiciau visa tema ir radau tik pasiulyma kept skardoje Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka dziuvesiu "zievele" nuo mesikės QUOTE(sanija @ 2007 01 17, 19:04) Pamusiau karbonadukus su kaulu, pamarinavau su prieskoniais - va ką toliau daryti Perskaiciau visa tema ir radau tik pasiulyma kept skardoje Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka dziuvesiu "zievele" nuo mesikės man pastoviai atšoka QUOTE(sanija @ 2007 01 17, 19:04) Ir dar, kai kepate kiausinis + dziuvesiai ar jums neatsoka dziuvesiu "zievele" nuo mesikės Kiek žinau,kad neatšoktų tai visų pirma mėsytę reik pavoliot miltuose,paskui kiaušinyje ir džiuvėsėliuose.Miltai kažkaip priklijuoja tą plutelę
reiks pabandyti
QUOTE(rasyte @ 2006 09 15, 15:37) Sveikos. Labai norejau paklausti, ka darote, kad kepama mesa nesusitrauktu, man is didziulio gabalo kepant keptuveje palieka mazytis gabaliukas. O kaip kavinese atnesa karbonada per visa lekste toki minksta ir skanu man toks niekada nesigauna. Gal zinote kaip toki pagaminti? Ar niekas nezinote? Zinom, tik gal geriau lai ji traukiasi, nes kad gautum kavines karbonada tai daugelis musant mesyte pila vandeni ir tada gaunasi is 1 gabaliuko puses lekstes ploto gabalas, nemaciau pati, taciau kai draugai irenginejo kavine juos sio triuko moke atejusi maisto gaminimo technologe. vot ir ne QUOTE(deivis2005 @ 2007 02 18, 15:26) o as tai darau taip ir man ir dideli gaunas ir skanus ir nesitraukia QUOTE(-Dange- @ 2006 09 20, 17:56) Aš kepu karbonadus su bananais arba su obuoliais Išmuštą karbonado gabaliuką apibarstau pipirais ir druska, tada pavolioju į miltus ir apkepu keptuvėj ant aliejaus. tada supjaustau riekelėm obuolius arba bananus ir pakepu keptuvėj ant sviesto. O tada dedu į aliejumi išteptą skardą karbonadus ir dedu ant jų pakeptus obuolius arba bananus, bei tarkuotą fermentinį sūrį. Kepti reikia kol sūris išsilydo. Labai skanu na tikrai karbonadas su bananais....... QUOTE(rutuks @ 2007 02 18, 18:01) o as tai darau taip ir man ir dideli gaunas ir skanus ir nesitraukia nieko blogo tam maiseli neatsitinka QUOTE(žolelė @ 2006 09 19, 15:45) Siūlau tokį kepsnio receptą, nors jis ir ne mano sugalvotas.Kažkur skaičiau.Bet man labai skanu, ir šeimynai. 0,5kg kiaul.nugarinės 4-5 kiaušiniai 200-300gr ferment.sūrio 3 svogūnai 1 paprika(aš dedu raudoną) prieskonių ir druskos 2-3 kiaušinius išvirti, kitus palikti plakiniui, mėsą išmušti ir pabarstyti prieskoniais bei druska Paruošti įdarą:supjaustyti virtus kiaušinius, sutarkuoti sūrį, supjaustytus svogūnus ir papriką pakepinti ant aliejaus ar sviesto.Kai svogūnai atvės, viską sumaišyti, pridėti prieskonių ir truputį druskos.Ant išmuštos mėsos dėti tą įdarą ir suformuoti cepeliną(aš truputį sukabinu smeigtukais, bet ir nesukabinus neišyra).Apvolioti išplaktuose kiaušiniuose ir džiūvėsėliuose.Virti aliejuje katiliuke, ar gruzdintuvėje kol parusvės. Skaniausia su fri bulvytėmis, bet galima ir su kitu garnyru.Galima patiekti ir kaip šventinį patiekalą, ant iškeptų kepsnių užtarkavus sūrio ir trumpai pakaitinus orkaitėj, kol išsilydys sūris.Skanaus! Aciu uz ideja. Dariau pagal atvo receptuka tik vietoj svogunu dejau poro ir apkepiau ant aliejaus siek tiek ir isoviau i orkaite kepti. Taip maziau riebalu prisikaupe. Aciu.
Karbonadus apvolioju miltuose ir džiuvėsėliuose, apkepiau, po to dėjau į ugniai atsparų indą, tiesa ant dugno dėjau apkeptų svogūnų (daug), įpyliau šlakelį balto vyno, išpilti gaila, o gerti jau nelabai tiko
|