Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kaip atpratinti vaikutį nuo sauskelnių?
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
letitia
Ankstesnė tema.
user posted image
Kada geriausias laikas pratinti vaiką prie puoduko?

Vyrauja daug teorijų, kada ir kaip pratinti mažylį prie puoduko. Šias teorijas galima suskirstyti į kelias grupes:

Pirma teorija. Vaikutis prie puoduko pratinamas vos išmokęs savarankiškai sėdėti.
Antra teorija. Vaikutis pratinamas prie puoduko, kai moka vaikščioti, atsistoti, pasilenkti ir savarankiškai nusimauti kelnytes.
Trečia teorija. Kai vaikutis pradeda suprasti švaros ir puoduko reikšmę, domisi, kas vyksta tualete bei mėgdžioja tėvus.
Ketvirta teorija. Kai mažylis pats išmoksta įvardyti, kad nori į tualetą.

Kiekvienas mažylis individualus ir skirtingai reaguoja į puoduką. Dauguma vaikų gydytojų ir psichologų sutinka, kad pernelyg ankstyvas vaiko pratinimas prie puoduko gali tapti dideliu nerimu, kuris gali persikelti ir į kitas situacijas, kuriose vaikas turi kontroliuoti savo impulsus. Pediatrų nuomone, tik 1,5–3 metukų vaikas pradeda suvokti, kas jis yra ir ką jis gali padaryti pats. Žinoma, svarbu ne tik kada tėveliai pradės vaiką pratinti prie puoduko, bet ir kaip tai bus daroma. Pernelyg griežti reikalavimai gali sukelti vaiko agresiją ir baimę
.

Taigi, dalinamės patirtimi bei praktiniais patarimais toliau. 4u.gif

sima341
Vyresnele pradejau pratint kai ji pradejo pati sedeti, bet tai buvo ne pratinimas prie puoduko o tiesiog zaidimas, kitoks laiko praleidimas ar dar bele zino kas, nes juk jie dar labai maziukai, jei ir padaro tai tikrai nesuvokdami kas ir kaip. Todel nusprendziau nekankint ir palaukt kol truputi paaugs. Kai buvo 1,5 metuku, kai jau suprato kas tai yra, tada ir pradejom rimciau draugaut su puoduku. Nebededavau pampes, o kai padarydavo i kelnes nepuldavau is kart perreng, papykdavo kad vaiksto slapia o as rodydavau kad reikia i puoduka daryt. Veliau pati prieidavo ir nenusimovus kelnyciu sesdavos blush2.gif bet viena ryta atsibudo, pati nusimove kelnaites atsisedo padare reikaliuka ir nuo tos dienos visiskai atsisake pampes thumbup.gif jai tada buvo 1m 10 men.
Mazosios net nesodinu dar, nes yra per maza, o pradesiu kai bus truputuka didesne. Butu smagu kad ir ji nebenoretu sauskelniu smile.gif
eggle20
sveikos, na mums tai ir labai aktuali tema puodukas nes manoji jo bijo jei nori sisio ar didesnio reikalo pasako dazniausiai taciau praso pampio o puoduka meta rekia jei siulau sestis, mums dabar jau 1.7 ir puodukas priesas doh.gif neverciu per prievarta sakau jei noresi atsisesk pati tai jau kai padaro tada sedasi ir mane sodina. nupirkau tualeto treniruokli gal tas patiks bet db nepripazista nuima nuo tualeto kai uzdedu:)
daivulka23
kiek bandziau savo mazaja atpratinti nuo sauskelniu, tai dazniausiai susigadindavau sau nervus ir tiek doh.gif kol neatejo tokia diena, kai ji pati nusieme sauskelnes ir pradejo sestis ant puoduko ( buvo dvieju metuku ir menesiuko ), nors iki to ji jo bijojo unsure.gif manau kiekvienam vaikui ateina laikas, kada jis jau pasiruoses atsisveikinti su sauskelnemis mirksiukas.gif
sikarskiene
sveikos, as ir pratinu savo vyruka ant puoduko smile.gif su sysiuku viskas gerai, praso tai begam daryt, bet kaku daro i trusikiukus, visai nepraso ir nzn. ka daryt. iskakoja nedaug, tai vos ne visa diena po truputi vis ir kelis kart daro ir daro, jau net paciai pyktis ima, nzn. nei ka daryt, nei kaip jam isaiskint.
letitia
Sikarskiene, gal tam supratimui turi ateiti laikas? g.gif 4u.gif Gal verta padaryti pertraukėlę ie vėl pabandyti? smile.gif
ateliov
Mes po truputi pratinames, mums dar tik 1 metukai ,bet kartais pavyksta pagaut..Siaip tai man atrodo cia sudetingas labai darbas doh.gif Nezinai kada tokio amziaus vaika pagaut,kada jis sisiu nori ir t.t..Pirma kart kai sodinau ant puodo,nereke ji,bet galvojau,kad ta puoda man ant galvos uzmaus lotuliukas.gif Antra kart visa jau nieko,spejau ir rimtesni reikala pagaut..Taciau kolkas tik mazais zingsneliais pavyksta mums si ta ismokt sitam reikale ir mamai ir dukrytei ax.gif
*zosia*
Na mums tuoj bus 9men. As jau pratinu, kazkaip nuo pat pradziu nusprendziau pradeti pratinti kai vaikas jau prades pats sedet. "Negaudau" as jo sysiuko ar kakiuko, kaip cia mamos rasot. Tiesiog sodinu reguliariai po valgio, miego ir siaip kas kokias pora val jei ilgesnis tarpas gaunas. Nu ir ka.. 80% kartu jis i ta puodeli kazka padaro, man kazkaip atrodo, kad jam paciam patogiau pasisiot ar pakakot ramiai atsisedus ant puoduko. Aisku jis dar nesupranta nieko, bet vat toks musu zaidimas. O man pampersu ekonomija thumbup.gif
smiler
QUOTE(sima341 @ 2011 07 17, 14:00)
Vyresnele pradejau pratint kai ji pradejo pati sedeti, bet tai buvo ne pratinimas prie puoduko o tiesiog zaidimas, kitoks laiko praleidimas ar dar bele zino kas, nes juk jie dar labai maziukai, jei ir padaro tai tikrai nesuvokdami kas ir kaip. Todel nusprendziau nekankint ir palaukt kol truputi paaugs. Kai buvo 1,5 metuku, kai jau suprato kas tai yra, tada ir pradejom rimciau draugaut su puoduku. Nebededavau pampes, o kai padarydavo i kelnes nepuldavau is kart perreng, papykdavo kad vaiksto slapia o as rodydavau kad reikia i puoduka daryt. Veliau pati prieidavo ir nenusimovus kelnyciu sesdavos  blush2.gif bet viena ryta atsibudo, pati nusimove kelnaites atsisedo padare reikaliuka ir nuo tos dienos visiskai atsisake pampes  thumbup.gif  jai tada buvo 1m 10 men.
Mazosios net nesodinu dar, nes yra per maza, o pradesiu kai bus truputuka didesne. Butu smagu kad ir ji nebenoretu sauskelniu  smile.gif
*

Bandysiu ir as taip thumbup.gif Maniskei jau arteja 1,5m. Bandziau metuku sodinti, tai reke, stojos nuo jo, bijojo. Palikau ramybej ta reikala, bet puodukas taip ir liko tualete. Dukryte visada ji mato, kai einam pamperso pasikeisti. Visada pasakau, kad reiketu daryti i puoda. Pries pora menesiu jau atsisedo pati ant puodo, zaisdama. Pasedi pora sekundziu, atsikelia, vel pasedi. Nebebijo. Arteja 1,5m tai reikes nuimti pampersa ir zaisti su slapiom kelnem. Bus plovimo, o ka darysi. Mano manymu, jinai jau didoka, o dar turim ir suneli, tai pampersams pinigu ir taip iseina ax.gif
mama_gulbe
bigsmile.gif
mano mergyte jau didele, bet kaip ir dauguma raso - atejo laikas ir pradejo sysiot i puoduka,
buvo nepilnai 2 m.. ir slapiom kelnem jos "nepagasdinsi" ji puikiai moka nusirengti ir pati persirengti lotuliukas.gif net pedkelnes ir triusikelius pasiema is lentynos ir persideda-- atnesa slapius ir sako "feee" lotuliukas.gif lotuliukas.gif
dabar dar tik su kakuciu sunkiau, bet manau ateis ir tam laikas
tuticiukas
o mano berniukui jau 2m bet puodukas priesas, po biski pratinu jau senei bet niekaip nesusidraugauja, atsiseda bet pasedi tik 5-10sek ir psio daugiau nepasodinsi, jau paskutine mano viltis buvo darzelis, bet ir jis nepadeda, lauksim toliau gal persilaus kadanors doh.gif
ejau_pro_sali
QUOTE(sikarskiene @ 2011 09 15, 15:55)
sveikos, as ir pratinu savo vyruka ant puoduko smile.gif su sysiuku viskas gerai, praso tai begam daryt, bet kaku daro i trusikiukus, visai nepraso ir nzn. ka daryt. iskakoja nedaug, tai vos ne visa diena po truputi vis ir kelis kart daro ir daro, jau net paciai pyktis ima, nzn. nei ka daryt, nei kaip jam isaiskint.
*

Ir mes turejom toki perioda, kai sisiojo ant puoduko, o kaku begdavo prie lango, pasislepdavo uz uzuolaidos ir darydavo i pampersa. Kazkiek laiko nekreipiau demsio ( nes suprato, ko norima ir specialiai slepdavosi), o kai kiek aprimo vel bandziau ikalbeti ir po poros savaiciu pradejom viska daryti ant puoduko.
O su tuo kakojimu dar gali buti variantas, kas vaikas supranta, kas jis pats dabar valdo defekacijos procesa, vienas is augimo etapu. Dar gali buti kad ilgai nesitustins - pats kontroliuju kada noriu tada ir darau kaku.
Aphanizomenone
maniskei siandien suejo 7 men. jau savaite sodinu. is pradziu prisipirkau skurlyne kalgotkiu ir paleidau vien su jomis. keleta dienu stebejau kaip ji elgiasi pries apsisysinat. tai vat jau trecia diena kaip ne karto neprisisiavo. labai stebiu jos reakcija. (na aisku, cia toks uzknisantis reikalas) meta zaidimus, pradeda zysti, sukinetis. pasodinu ir visad padaro! bet cia gal labiau sutapimas, samoningai nesipraso, tik is tam tikru reakciju suprantu kad tuoj varys i kelnes. auginu vaika su vystiklais, tai dabar kita problema prasidejo - nebebuna su jais... tik pasisiojus i vystikla kelia skandala... o vis tiek gi i miesta, svecius, nakciai tai dar reikia deti.
bet gal ir negerai darau, turbut reiktu su visam atimti vystiklus, kad vaikui nebutu painiavos - kartais galima i kelnes, kartais negalima.
bet as esu skaicius straipsniu (ne vietines reiksmes mamu zurnale), kad vaikai sugeba kontroliuoti savo funkcijas tikrai anksciau nei 2-3 metu. tik jiem reikia padeti.
na cia tokia trumpa mano patirtis. bet jei priesintusi ko gero nesodinciau.
padraika22
su puoduku viskas kaip ir aisku, daug apie tai rasoma. bet ka darot mieste? tarkim iseinat i miesta be sauskelniu ir vaikas papraso sysiu? ziema... nepadarysi krumuose. kaviniu ir parduotuviu netoli nera arba neleidzia... kas tada? as to bijau. slapiu uzpakaliuku vaikas navaikscios kol kazkada iki namu grysim
baka2
QUOTE(padraika22 @ 2011 12 09, 14:45)
su puoduku viskas kaip ir aisku, daug apie tai rasoma. bet ka darot mieste? tarkim iseinat i miesta be sauskelniu ir vaikas papraso sysiu? ziema... nepadarysi krumuose.  kaviniu ir parduotuviu netoli nera arba neleidzia... kas tada? as to bijau. slapiu uzpakaliuku vaikas navaikscios kol kazkada iki namu grysim
*

Netycia uzklydau... viskas buvo pries daug metu, bet gal kam pagelbes:
- pradekit pratinti kai tik vaikas pradeda sedeti ( linkiu kantrybes)
- I puodeli ipilkit siek tiek silto vandens ( kaip i vonia ar siek tiek siltesnio), tik jokiu budu ne karsto,
- nors ir nieko nepadare, butinai pagirkit, kad pasedejo.
- kai pavyko padaryti, tai gyrimas gali buti ir visuotinis lotuliukas.gif , net tetis po darbo turi pasidziaugti...
- bandykit kartu ispilti puodeli ir vaikui leisti, "neleisti" vandeni.
atrodo, kad nesamone, bet mano vyrukai dar metuku neturedami dare i puodeli... aisku pasitaikydavo "netyciuku", bet labai retai.
Sekmes ir kantrybes visoms 4u.gif
kristinkag
Sveikos, mamytes, musu mazyliukas jau 2,2 bet niekaip nesusitariu kad darytu i puoduka zino kad ten sisiuka ir kaki padaryti reik kai padaro tai pasidziagiam ir ispilam kartu, o pats tai kokius 3 kartus tik pasiprase ir viskas vel i kelnes varo, nezinau kaip ji pripratint. Kai padaro i kelnes ir jau sako pampi keist paklausiu kodel neprase ant puduko tai nusisuka patyli ir vel atvaro pas mane, o kada sisiu daro nepastebiu net, ir kaku greit padaro kartais dar steni noriu sodinti, o jau prikakines buna pasitaiko kad speju pasodinti bet retai doh.gif ir kaip jam isaiskint kad ant puoduko prasytusi, stovi susigedes ir toliau i kelnes daro
Nala24
Vyresnele pradejo naudotis tuoletu iskart po 2-ojo gimtadienio. KAda pati susivoke. Nors mokinau ja sesti ir draugauti supuoduku jau nuo 6men,taciau visa beda pas mus buvo,kad jai lb lb kietejo viduriukai,ir karta bedarant ant puoduko padare skaudziai verysad.gif matyt issigando,tad visokie tolimesni draugavimai,tik dar labiau kele panika.Juos nutraukem... Pradejom vel virs metuku,taciau tas pats... Na ir artejant antram gimtadieniui,toptelejo i galva nupirkti dangti ant tuoleto thumbup.gif Taip ir pradejom eiti i tualeta,o ne ant puoduko,o per 1sav atsisakem pampio dienomis,o nakti dar panaudojom pora sav.

Maziukes net nesupazindinau dar. Nors jai jau metukai,taciau nematau dar reikalo. Ji dar nevaiksto,tad ir puoduko reikalams,mano nuomone laikas neatejo. Man priimtinesne teorija,kad vaika reikia mokyti arba kai jau vaiksto,moka atsisesti ir kai ateina suvokimas,kad tai vaikas siusioja. Nes man nesuvokiomas tas sodinimas pries miega,po miego,siusiuko gaudymas...
tuticiukas
oi musu patirtis ilga, mano berniukui 2m 3men, pries 2 gimtadieni jau visada sisiojo i puoduka arba ant klozeto, bet kazkas atsitiko ir vel i kelnes pradejo sisioti, ir niekaip nesuprantu kodel toks luzis ir atkritimas atsitiko, jau taip dziaugemes kai nereikejo pampersu, ir gyrem ir kartu pylem sisiuka ir vandeni nuleisdavo, ir puoda plove pats viskas buvo gerai, bet va atkrito ir vel jau koki 2men nesisioja nei an puodo nei an klozeto, doh.gif
Nala24
QUOTE(tuticiukas @ 2012 02 01, 13:12)
oi musu patirtis ilga, mano berniukui 2m 3men, pries 2 gimtadieni jau visada sisiojo i puoduka arba ant klozeto, bet kazkas atsitiko ir vel i kelnes pradejo sisioti, ir niekaip nesuprantu kodel toks luzis ir atkritimas atsitiko, jau taip dziaugemes kai nereikejo pampersu, ir gyrem ir kartu pylem sisiuka ir vandeni nuleisdavo, ir puoda plove pats viskas buvo gerai, bet va atkrito ir vel jau koki 2men nesisioja nei an puodo nei an klozeto,  doh.gif
*

Gal kas nors gyvenime ivyko? isejo i darzeli,neteko gyvunelio ar pan... Daznai emicinis stresas taip pasireiskia,vaikas rodos ir dziugus,bet va buna,kad vel nebedraugauja su puoduku... Pagalvokit,kokiu momentu tai nutiko,gal pades rasti priezasti ir ja isspresti 4u.gif
Sawanna
QUOTE(tuticiukas @ 2012 02 01, 13:12)
oi musu patirtis ilga, mano berniukui 2m 3men, pries 2 gimtadieni jau visada sisiojo i puoduka arba ant klozeto, bet kazkas atsitiko ir vel i kelnes pradejo sisioti, ir niekaip nesuprantu kodel toks luzis ir atkritimas atsitiko, jau taip dziaugemes kai nereikejo pampersu, ir gyrem ir kartu pylem sisiuka ir vandeni nuleisdavo, ir puoda plove pats viskas buvo gerai, bet va atkrito ir vel jau koki 2men nesisioja nei an puodo nei an klozeto,  doh.gif
*

Pas mus panasi situacija. Nuo 2 metuku jau buvo priprates prie puoduko ir klozeto, tvarkingai prasydavosi, kaip sakot - pats ir puoda ispildavo ir vandeni nuleisdavo. Bet pries kelis menesius irgi atkritimas kazkoks atsitiko ir vel eme daryt i kelnes doh.gif Pasikeitimu tai buvo aisku - nuo rugsejo pradejo lankyti darzeli, spali gime brolis...bet siaip darzelis jam patinka, net aukletojos sako, kad jis ten gerai jauciasi, zaidzia, bendrauja, bet pamirsta arba tiesiog nenori prasytis ant puodo. Pasodina - padaro, bet jei nepaklausia laiku - tada ir avarija. Broli irgi myli, jokiu pavydo priepuoliu nepastebejau. Bet gal vis tiek yra kazkoks uzsleptas stresas? Kitu variantu nesugalvoju. Bet kaip tai issiaiskinti? Gal kuri turit panasios patirties ar patarimu? Jau planuoju eit pasikonsultuot pas psichologa.
Laiminga_saule
Dukrytei dabar 8,5men. na ir bandziau jau po truputi pratinti, bet supratau, kad dar bent jau maniskei tikrai per anksti. Na nesupranta dar ji, pasedi ant puoduko ir viskas... Po poros men bandysim vel. ax.gif
Mamytes, zinokit jeigu atpratinat vaikiuka iki 2 metu nuo sauskelniu, tai labai daznai apie antrus gyvenimo metus vaikas tarsi vel viska pamirsta ka ismokes buvo. ir nebutinai koks nors ivykis turi paveikti jusu vaika. Labai daug kam taip buve... tiesiog per naujo reikia mokinti, nepykstant ant vaikiuko. Kantrybes 4u.gif
Laimė
O kaip atpratinti nuo sauskelnių pradžiai bent pietų miegui? g.gif Dieną jokių problemų, į kelnias jau seniai nedaro. Bet netgi po pietų miego (prieš užmiegant pasysiojus) neatsikeia sausu pampiu. g.gif 2,6 metų- tai jau kaip ir laikas būtų...
kristinkag
QUOTE(Laimė @ 2012 03 12, 10:31)
O kaip atpratinti nuo sauskelnių pradžiai bent pietų miegui? g.gif Dieną jokių problemų, į kelnias jau seniai nedaro. Bet netgi po pietų miego (prieš užmiegant pasysiojus) neatsikeia sausu pampiu. g.gif 2,6 metų- tai jau kaip ir laikas būtų...
*

Gal arbateliu ar vandenuko daug geria, mano panasaus amziaus, bet jei pries miega maziau geria tai atsikelia sausas, tik kad diena dar ne visada prasosi niekaip nepripratinu g.gif
Laimė
QUOTE(kristinkag @ 2012 03 12, 13:48)
Gal arbateliu ar vandenuko daug geria, mano panasaus amziaus, bet jei pries miega maziau geria tai atsikelia sausas, tik kad diena dar ne visada prasosi niekaip nepripratinu  g.gif
*

nepasakyčiau, kad daug g.gif
patrakusi
QUOTE(Sawanna @ 2012 02 23, 20:22)
Pas mus panasi situacija. Nuo 2 metuku jau buvo priprates prie puoduko ir klozeto, tvarkingai prasydavosi, kaip sakot - pats ir puoda ispildavo ir vandeni nuleisdavo. Bet pries kelis menesius irgi atkritimas kazkoks atsitiko ir vel eme daryt i kelnes doh.gif Pasikeitimu tai buvo aisku - nuo rugsejo pradejo lankyti darzeli, spali gime brolis...bet siaip darzelis jam patinka, net aukletojos sako, kad jis ten gerai jauciasi, zaidzia, bendrauja, bet pamirsta arba tiesiog nenori prasytis ant puodo. Pasodina - padaro, bet jei nepaklausia laiku - tada ir avarija. Broli irgi myli, jokiu pavydo priepuoliu nepastebejau. Bet gal vis tiek yra kazkoks uzsleptas stresas? Kitu variantu nesugalvoju. Bet kaip tai issiaiskinti? Gal kuri turit panasios patirties ar patarimu? Jau planuoju eit pasikonsultuot pas psichologa.
*

Pas mus buvo panašiai, tik metukų buvo daugiau..Dukrai buvo tada 4m..Mes persikėlėm pas uošvius gyvent, na ir būdavo dukra užsižaisdavo ir trupučiuką sušlapindavo kelnaites, ždž paleisdavo ir tik tada pajusdavo kad nori sysių..Aš su vyru dirbau, tai ji daugiau laiko su jais praleisdavo..Vėliau kažkaip žiūriu, kad ji jau pati nežino kada ji NORI sysiu, nes seneliai pripratino, kad jie visada jai primena kad reikia eiti į wc..Aš jiems pasakiau tuomet kad taip negalima daryti, nes ji jau tik ir laukia kol jai pasakys kada reikia eiti..Kažkaip paskui pastebėjau, kad jei ji su manim daugiau laiko praleidžia, tai nesišlapina, kai tik vėl pradeda su seneliais bendrautis labiau, vėl viskas iš pradžių..Buvo vasara, rugpjūtis..Nuvedžiau pas gydytoją, atliko tyrimus, visiškai sveika..Tada ji pasiūlė pas psichologą, nuėjom, ten pakalbėjom, davė kalendorių tokių žymėtis..Kad kai ji nesušlapins kelnaičių visą dieną žymės pati saulute, o jei sušlaps, tai debesėlis..Pirmą dieną jai buvo įdomu, bet paskui jai dzin ant to kalendoriaus..Tada įvyko toks pas mus dalykas..Savaitgalis, visi namie, girdžiu anytą ją verčia eiti į tuoletą..Ji sako aš nenoriu, daėjo iki to, kad anytą ją paėmė už rankos ir ją rėkiančia per prievartą tempė į wc..Pamačius tai man neišlaikė nervai, susibariau su anyta (iki šiol nebendraujam biggrin.gif )..Žodžiu apgyniau vaiką, pasiėmiau ir kurį laiką mažoji nevaikščiojo pas juos intensyviai..Žinokit, per porą savaičių problemos kaip nebūta..Po to karto kaip atsistatė, tai iki šiol viskas ok.. 4u.gif
O su mažesne dukra, dbr jai 2m, bet ji ne perseniausiai tik pradėjo ant puoduko bent sėdėt..Nes iki tol buvo baisiausia isterija, ji puoduko net bijojo..Dbr paleidžiu be pampės, tai laksto pradeda sysiot, aš ją greit ant puodo, ji pasėdi pasėdi ir nk nedaro..Ir aš kartu sėdžiu, ir sesė, nu nk neveikia..Ji atsistoja ir nuėjus paleidžia į kelnes..Tai nžn, jau man čia kai kurie vos ne blogiausia motina esu, kad vaiko nepasodinau ant puodo kai jai buvo 5mėn.. doh.gif Nes kažkas taip padarė, ir vat vaikas be pamperso..O mano dar su..Bet dbr stengiuosi nekreipti į tokius postringavimus dėmesio, nes tik nervus sau gadini..Stresuoji ne tik pats, o dar ir vaiką traumuoji..Tai neversiu jos kažką daryti, kalbamės, rodom kas gerai kas ne..Gal ji pati atsisakys.. bigsmile.gif
Uoj, kiek daug prirašiau.. doh.gif
smiler
Puoduka namie jau senai turim, nes aplinkiniu itaka vis tik savo daro, reikejo nupirkti, nes visi zyze, kad jau laikas mokyti sodinti ant puodo. Grieztai nesutiko. Puodukas stovejo tualete, bet buvo tik siaip, kaip interjero dalis biggrin.gif Neverciau vaiko visiskai, bet daznai vesdavausi kartu i tualeta, kai man prisireikdavo ir aiskindavau, kad dabar mamyte daro ssss blush2.gif Pries dvi savaites persikrausteme i kita buta. Labai silta viduje, tai gali lakstyti plikute. Pabandziau pagaudyti, bet niekada nepadarydavo i puoda, o tik pakilusi tiesiai ant grindu. Pries dvi dienas pripirkau triusikeliu, kelnyciu ir paleidau po kambari nuo ryto. Pagavom viena karta, antra karta. Pirma diena nelaimiu atsitiko 3 kartus. Vakar nelaimiu atsitiko 2k, bet vakare pati pasiprase 2k. Viena karta jau budama su pampersu pasake, kad nori ant puodo ir nesutiko daryti i pampersa. Tiesa, tai vyksta kaip zaidimas. Jinai padaro i puoda, pati atsiplesia tualetinio popieriaus, pati pasivalo, pati ispila puodo turini i tualeta, pasilipa ant kedutes ir nusiplauna rankas. Tai kaip toks ritualas ir man toks jausmas, kad butent tas ritualas jai labiausiai ir patinka. Patinka buti savarankiskai. As tik stebiu ir isikisu tik tada, kai matau, kad mano pagalbos tikra reikia 4u.gif Beje, dukrytei bus 2metukai geguzi.
Sekmes visoms biggrin.gif
Raselija
QUOTE(patrakusi @ 2012 03 16, 20:06)
O su mažesne dukra, dbr jai 2m, bet ji ne perseniausiai tik pradėjo ant puoduko bent sėdėt..Nes iki tol buvo baisiausia isterija, ji puoduko net bijojo..Dbr paleidžiu be pampės, tai laksto pradeda sysiot, aš ją greit ant puodo, ji pasėdi pasėdi ir nk nedaro..Ir aš kartu sėdžiu, ir sesė, nu nk neveikia..Ji atsistoja ir nuėjus paleidžia į kelnes..Tai nžn, jau man čia kai kurie vos ne blogiausia motina esu, kad vaiko nepasodinau ant puodo kai jai buvo 5mėn.. doh.gif Nes kažkas taip padarė, ir vat vaikas be pamperso..O mano dar su..Bet dbr stengiuosi nekreipti į tokius postringavimus dėmesio, nes tik nervus sau gadini..Stresuoji ne tik pats, o dar ir vaiką traumuoji..Tai neversiu jos kažką daryti, kalbamės, rodom kas gerai kas ne..Gal ji pati atsisakys.. bigsmile.gif
Uoj, kiek daug prirašiau.. doh.gif
*

ne jus viena, kurios dvimetinuke ant puodo nedaro schmoll.gif musiske irgi.aisku, paciai gal ir jokio malonumo, nes dazniausiai aplinkiniai sneka kaip ir minejot "oij 2 metai o dar su pampiu".man ir mano mama aiskina ir teta, kad ko as nesodinau jos ant puodo kai tik sedet pradejo.SODINAU, bet ji nenorejo ir nedare, o kodel as tureciau vaika prievarta sodinti, kad paskui isvis jo bijotu?nebekreipiu ir as demesio i tokius pasakymus, bet sirdyje vistiek kazkaip nemalonu.musiske zino kad reikia sysiu ir kt. i puoda daryti, paklausus visalaik pasako kad "i puota", kai as einu i tuoleta, irgi sakau kada "mama eina sysiu" o ji atkartoja " va mamos puotas".o ir pasisiojus i kelnytes bega ant puodo sestis.vakar pirma karta pati nusimove pampi ir sedosi ant puodo, na, bet nieko nepadare.kita syki pasodinau ja ant puodo, ir isbegau siuksliu isnesti, pareinu - virtuvej ant plyteliu didziausia bala.pagalvojau kad ispyle kanors, o ji stovi visa patenkina ir sako "mateij patitiojau" lotuliukas.gif nu ir kur cia bepyksi doh.gif nupirkau ir lele kuri sisioja, kad matytu kaip reikia.abi sodinam ir lele ir ja ant puodu, o ji truputi pasedejus, lele pasodina i savo puoda ir dziaugiasi "lialia sysiu i puotas".

o ir ji pati baisiai nebenori to pampio, vis kisa rankytes uz jo, kad nusiimti, pasikeist irgi didziausia tragedija, klykimai prasideda doh.gif pakakojus jau net nebesako, kad "kaku" (nors anksciau visalaik pasakydavo), kad tik keist nereiktu.

na, bet galim bent tuo pasidziaugti, kad anksciau ar veliau, vistiek ismoks friends.gif o jei jau pradejo bent sedeti ant puodo, tai prades ir sisioti, kad ir po maza zingsniuka, bet vis i prieki, tik turekit kantrybes. 4u.gif
letitia
QUOTE(Raselija @ 2012 03 18, 08:40)
bet vis i prieki, tik turekit kantrybes.  4u.gif
*

drinks_cheers.gif
smiler
QUOTE(Raselija @ 2012 03 18, 08:40)
o ir ji pati baisiai nebenori to pampio, vis kisa rankytes uz jo, kad nusiimti, pasikeist irgi didziausia tragedija, klykimai prasideda  doh.gif  pakakojus jau net nebesako, kad "kaku" (nors anksciau visalaik pasakydavo), kad tik keist nereiktu.
*

Maniske paskutiniu metu taip pat nebegalejo pakesti pampiu. Kisdavo rankas, nusiimdavo, sunkiai leisdavo uzdeti nauja, kai nuimdavau sena. Tai kiekviena karta keisdama kartodavau, kad kai pradesi daryti i puoda, tada nebedesiu pampersu. Nedaug laiko tepraejo, kai jinai pradejo sestis ant puodo pati savo noru. Nakciai vis dar dedu pampersa, tai tik rytas ateina is karto nusiima ir maunasi triusikelius.
O kad ismoks ant puodo sedeti, tai faktas, anksciau ar veliau. Visi juk ismoksta smile.gif
vilim
Ir mus kankina beda del puodelio su isvykom g.gif namie viskas grazu prasosi na kartais pasitaiko balu bet kam nebuna nelaimiu o kiekvienam amziuj jos skirtingos biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Bet va ka daryti kai bunam kokiam akropoli ar kur kitur ir vaikas ima rekti sysia o iki tualeto tikrai nedabegsi atai taip ilgai dar nemokam islaikyti g.gif g.gif g.gif Tai tenka i isvykas vazineti su sauskelnem bet po tokiu dalyku tada ant puodelio pamirsta prasytis blink.gif Nu nesedesi juk namie ar cia tik mes su vaiku nuolat vis kur nors vazinejam unsure.gif
artisteee
Nors mano sūnelis problemų su puoduku ar tualetu neturi, pasiprašo visada, bet galiu pasidalinti savo patirtimi...

Mokiau mokiau aš Jį daryti į puoduką nuo 10 mėn, nesisekė, tada pamažu pradėjau suprasti vieną dalyką, kad mokyti daryti į puoduką ir dėvėti sauskelnes yra nelabai suderinama, nes gaunasi kaip ir vaiko kvailinimas. Tiesiog reikia pasiryžti. Taigi atėjo pavasaris, sūneliui buvo maždaug pusantrų, nusprendžiau atsisakyti sauskelnių, prisipirkau daug daug kelnaičių, prisisiuvau flanelinių įklotėlių... Kai tik nuėmiau sauskelnes naktimis iškart ir nustojo šlapintis, avarijų pasitakydavo labai labai retkarčiais, o dabar pasiprašo naktį, jei užsinori sysioti, nors retai tai būna. Yra buvę ir avarijų, bet tada būna pervargęs visai... Taigi... Kelis mėnesius dažniausiai nesisekdavo Jam su tuo puodu niekaip, sėdėdavo, bet nepagaudavau, o pats nesiprašė. Teko daug skalbti ir kantriai laukti. Kur nors vykdama pasiimdavau rūbų ir kelnaičių. Vėliau vis dažniau pradėjau sugauti, galiausiai kas kelias valandas eidavom į tualetą ir šlapių kelnių beveik neliko. Su kakojimu tiesa buvo sunkiau... Bet vasaros pabaigoje vykome į 1800 km kelionę automobiliu ir neturėjom jokių bėdų. Po to ir pati nepastebėjau kada pradėjo prašytis pats, kai nori sysioti. O va su kakojimu vis vargom ir vargom... Bet irgi ėmė vieną dieną ir persilaužė. Paprastai užsimanęs kakoti slėpdavosi, baigėsi vyrui kantrybė ir apibarė Jį, nuo tos dienos baigėsi ir problemos su kakojimu į kelnes. Nuo tada kai nori kakoti, ateina ir sako "mama, lelis nori kakoti į kelnes". Ir daro tiek į puoduką, tiek į klozetą, turim nupirkę dangtį, bet kai prispiria reikalas kur prekybos centre ar svečiuose, puikiai susitvarkom ir be spec dangčio.
Li
QUOTE(tuticiukas @ 2011 11 07, 21:31)
o mano berniukui jau 2m bet puodukas priesas, po biski pratinu jau senei bet niekaip nesusidraugauja, atsiseda bet pasedi tik 5-10sek ir psio daugiau nepasodinsi, jau paskutine mano viltis buvo darzelis, bet ir jis nepadeda, lauksim toliau gal persilaus kadanors  doh.gif
*

sveikos, kaip tik apie mano vaiką parašiai. puoduko bijo ir bėga kuo toliau. lakymas tik su triusikėliais ir pėdkelnėm - nepadeda, nes nesupranta šlapumo jausmo. labai verst sėst ant puodo nenoriu, nes bijau, kad paskui visam gyvenimui prigąsdinsiu unsure.gif
voviurka26
QUOTE(*zosia* @ 2011 10 31, 15:56)
Na mums tuoj bus 9men. As jau pratinu, kazkaip nuo pat pradziu nusprendziau pradeti pratinti kai vaikas jau prades pats sedet. "Negaudau" as jo sysiuko ar kakiuko, kaip cia mamos rasot. Tiesiog sodinu reguliariai po valgio, miego ir siaip kas kokias pora val jei ilgesnis tarpas gaunas. Nu ir ka.. 80% kartu jis i ta puodeli kazka padaro, man kazkaip atrodo, kad jam paciam patogiau pasisiot ar pakakot ramiai atsisedus ant puoduko. Aisku jis dar nesupranta nieko, bet vat toks musu zaidimas. O man pampersu ekonomija  thumbup.gif
*

Mes irgi taip pat pradejomdukryte sodinti nuo 8 men, taip pat po miegelio, po valgio ir kas pora valandu smile.gif Ir mes irgi apie 80-90% reikaliuku padarom i puoduka:4u:
Raselija
QUOTE(vilim @ 2012 04 02, 19:45)
Ir mus kankina beda del puodelio su isvykom  g.gif  namie viskas grazu prasosi na kartais pasitaiko balu bet kam nebuna nelaimiu o kiekvienam amziuj jos skirtingos  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  Bet va ka daryti kai bunam kokiam akropoli ar kur kitur ir vaikas ima rekti sysia o iki tualeto tikrai nedabegsi atai taip ilgai dar nemokam islaikyti g.gif  g.gif  g.gif  Tai tenka i isvykas vazineti su sauskelnem bet po tokiu dalyku tada ant puodelio pamirsta prasytis blink.gif  Nu nesedesi juk namie ar cia tik mes su vaiku nuolat vis kur nors vazinejam  unsure.gif
*

namuose jau bunam isvis be pampiu, taip pat nededu nakciai ar pietu miegui, vietoj ju padedu tas tokias sugeriancias paklodes, jei ivyktu avarija.ir jau kokia savaite, kaip tokiu neturejom thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

bijojau ir as, kad ismokus daryti ant puodo, vel uzdejus pampi, pamirs kaip i puoda daryti, bet pradejom naudoti pampersus-triusikelius.tik visada pries iseinant is namu, mazoji padaro i puoda ar tuoleta, jei vaziuojam pas kanors is svecius, tai nuvykus po kiek laiko pasiulau nueiti, o jei kur apsipirkti - einam i prekybos centru tuoletus (ant tuoleto pasiuliau viena karta, ir smagiai nuejo, nes jautesi didele, tai dabar pati pasirenka kur namuose nori eit sysioti - i tuoleta ar ant puodo).ir, tiesa sakant, visalaik gryztam su sausais tais triusikeliais, o gryzus pirmas "darbas" buna ejimas ant tuoleto thumbup.gif
Nomadica
suejus 2m. nusprendziau bandyt atpratinti, kad iki rugsejo moketu... KA gi, prireike tik savaites bigsmile.gif

Pasiruosiau:- svariu pedkelniu 6 poras. -tuoletinio popieriaus; - ouoduka vidury kambario;

ryte nuemiau pampersa po nakties(su kuriuo galetum zmogu uzmust nes pilnutelis buna doh.gif ) dedama pedkelnes palenkiu jam galva r paraidziui aiskinu, kad dabar jis bus be pampio, nuoga pempeliuka parodau, isaiskinu kaip bus nesmagu, jei pasisios ir pan.. ir per diena klausineju kas koki 30min ar gal nori jau sisiuko?, daznas atsakymas: "NE" lotuliukas.gif bet vis be prievartos, tarsi netycia salia prisedu, sakau gal atsisedam, ir pan, ir jei nesipriesina ir padaro reikaliuka-sisiuka, efektingai nesem i tuoleta ispilti, butinai palaukdavau, kol sviesa ijungs, jokiu budu be jo prisidejimo neispildavau, jis pats vandeni nuleisdavo, isplaudavau puoda ir duodavau jam nest i kambario viduri... Buvo ta savaite pirmas 2 dienas kad suskalbt reikejo absoliuciai visas pedkelnes..paskui kazkaip pagavau cinkeli, kada uzklausti, bet jis daznai pats sesdavo, nereikejo sodint.. nors ta savaite ir kaksiu radau primetytu, ir sededamas ant kedes, ant palanges, likes baloj..nebariau, parodziau ir klausiau vis kur sisiukas turi but? vis rodziau i puoduka..jam kazkokia ceremonija buvo nest ispilt...

Beje, kai jau sumazejo i kelnes, galvoju uzdesiu atprastukes, nu ir ka, jokiu emociju, i kelnes ir net nereaguoja. sisiuku kakuciu,,,.. tad isplovus padejau i spinta.. ir dar pratinau be triusikeliu, nes jei uzdedavau triusikelius, jam atrode kaip i pampersa, pridarydavo jis...labai patiko jo reakcija kai i pedkelnes padarydavo, sisiukas greit pedkelnese atsala ir jis jau ziuriu issisketes atzygiuoja ir mamyte sako fui...triusikelius ijungem i veikla po savaites darymo ant puodo..

viena ryta ne tik kad sysiu pats is ryto sedo padaryt, bet ir rimta pirmakarta padare...nes kolmokemes sysiu ant puodo, rimta tik i pampi dare g.gif o ta diena buvo super drinks_cheers.gif nuo tos dienos praejus gerai savaitei, dareme i puoduka..

veliau puoduko nesimas ispilt jau nebeidomus tapo, reikejo jau i tuoleta jam, puoduko vidury kambario nebereikejo priminimui..Dabar jam 2m. 1men. 1sav. ir jis kuo puikiausiai daro ant toleto smile.gif Kartais net liepia iseiti is toleto sako pasauksiu kai jau... nu ir pasaukia
biggrin.gif arba pats susitvarko kai sisiuku eina :Dnuleidzia vandeni, sisiodamas pasilaiko pempeliuka, kad neapsisiotu smile.gif Anksciau as laikiau, daba man nebeleidzia biggrin.gifD

Zodziu reik idet darbo ir kantrybes valant, aiskinant smile.gif Sekmes mamytem, gal kam bus kokia mintis prie sono is mano rasinelio wink.gif

dabar dedu miegui(daznai net pabunda is miego ir praso sysiuuu) ir i lauka, bet net ir lauke, sugeba pakentet, kol iki kavines kokios nubegam, ir pampis lieka sausas smile.gif zodziu, savaite ideto darbo, nenuejo per niek wink.gif
Papildyta:
Ir dar, manau, kad nereik per anksti sodinti, kai galvele dar neveikia ir nesupranta zodzio pakentek, nori sysiu ir pan.. ten kai sodina 8-9 men..as manau nereikia tiap anksti... Nes daznai padaro, nes vaikas tiesiog daznai sodinamas ir tiek, bet neateis ir nesakys kaku, ar sysiu (aisku yra ir isimciu) .Manau nereik noret per anksti visko ismokint...NES ne laiku pradetas mokinimas gali atsisukt pries jus, kai puodas bus PRIESAS.. Zinau atveju kai mamos nuo menesiu sodino ir jau dziaugesi kad daro, o paskui pokst ir vel vare i kelnes ir taip iki 3 metu.. Viska daryt reik su protu.. 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.