Tikiuosi supratote klausimuką  Kazkaip dabar labai iprasta pirkti ir kieta lopsi ir kedute-nesiokle, bet panasciau, kad jei automobilyje tvirtinasi lopsys, o ant vaziuokles galima arba lopsi arba kedele tvirtinti, tai gal vienas siu kaitu nelabai reikalingas? Dar prie to paties, ar vezimelyje galima nuo gimimo vezioti vaikuti, idejus ji i kedute-nesiokle?
QUOTE(Onora @ 2006 03 08, 06:45) Tikiuosi supratote klausimuką  Kazkaip dabar labai iprasta pirkti ir kieta lopsi ir kedute-nesiokle, bet panasciau, kad jei automobilyje tvirtinasi lopsys, o ant vaziuokles galima arba lopsi arba kedele tvirtinti, tai gal vienas siu kaitu nelabai reikalingas? Dar prie to paties, ar vezimelyje galima nuo gimimo vezioti vaikuti, idejus ji i kedute-nesiokle? Savo bernuzeli nuo pat gimimo dedavau i kedute-nesiokle, nes ji yra pritaikyta nuo gimimo iki 9men. Na, mes i savo kedute tilpome iki 6men, nes labai jau stambus buvome, o kedute ne is mazuju. Man ji labai praverte
migliux
2006 03 08, 12:52
Kėdutėje-nešioklėje nelabai sveika ilgai vežioti kūdikį, tuo labiau nuo gimimo, be to šaltesniu oru jam bus šaltoka, todėl siūlau pirkti lopšį, kuris tvirtinasi automobilyje, o kėdutę pirkti jau mokančiam sėdėti vaikui nuo 9 kg. Bet jei mašina nedidelė, ar yra daugiau vaikų, šis variantas netiks, nes lopšys užima žymiai daugiau vietos Bet yra ir pliusų. Kėdutė-nešioklė man pravertė ne tik automobilyje, bet ir namie. Aš joje nešdavausi vaiką į virtuvę ir į vonią. Vaikas prisegtas saugiai, mato daugiau, o ir man ramiau. Bet aš pirkau pigesnę, nes tikrai tokio daikto neilgai reikia
vaikas bus pirmas ir gims geguzes vidury
kasiopeja
2006 03 08, 14:41
QUOTE(Onora @ 2006 03 08, 08:45) Kazkaip dabar labai iprasta pirkti ir kieta lopsi ir kedute-nesiokle, bet panasciau, kad jei automobilyje tvirtinasi lopsys, o ant vaziuokles galima arba lopsi arba kedele tvirtinti, tai gal vienas siu kaitu nelabai reikalingas?
Manau, kad autokeduteje nelabai sveika kudiki migdyti ilgesnio miegelio, todel be lopsio neissiversi  O vien su lopsiu irgi neprasisuksi. Kai vaikiukas bus jau poros menesiu, jam noresis ne tik i lubas ziureti. Maniskiui tuoj sueis menuo ir migruodama po namus as vis dazniau ji sodinu i tokia kedute-hamaka, nes i nesiojama lopsi paguldytas iskart dudas paleidzia  Isvada: reikalingi abu daiktai
saullute
2006 03 09, 08:52
Reikia ir lopsio, ir kedutes. Sakyciau automobiline kedute butinas dalykas. Kol nesusiduriau su situacija, kurioje tik kedutes deka pavyko maziui isvengti avarijos pasekmiu, galvojau, kad kedute nebutina, tiesiog patogu...
mama_ieva
2006 03 09, 16:36
laba vakareli, mielos mamytes! va man irgi kyla klausimukas, ka geriau pasirinkti - kedute nesiokle ar lopsi? ar galima i kedute guldyt naujagimi (nors raso, kad jos tinkamos nuo gimimo), ar geriau pirmiems menesiukams isigyti ir lopsi? laukiuosi pirmagimio, gyvenam tokiam miesto gyvenamajam rajone, kad su vezimuku mazai kur iseisi, daugiau vaziuojame automobiliu ar siaip galetume pasivaikscioti, tad planuoju geriau isigyti gera kedute nesiokle ir nepirkt vezimuko....tik vat nezinau ar reikia ir lopsi pirkt....ar gerai guldyt i ja naujagimi? patarkit, mamytes:)
QUOTE(nestuke_ieva @ 2006 03 09, 16:36) laba vakareli, mielos mamytes! va man irgi kyla klausimukas, ka geriau pasirinkti - kedute nesiokle ar lopsi? ar galima i kedute guldyt naujagimi (nors raso, kad jos tinkamos nuo gimimo), ar geriau pirmiems menesiukams isigyti ir lopsi? laukiuosi pirmagimio, gyvenam tokiam miesto gyvenamajam rajone, kad su vezimuku mazai kur iseisi, daugiau vaziuojame automobiliu ar siaip galetume pasivaikscioti, tad planuoju geriau isigyti gera kedute nesiokle ir nepirkt vezimuko....tik vat nezinau ar reikia ir lopsi pirkt....ar gerai guldyt i ja naujagimi? patarkit, mamytes:) i kedute zinoma,kad galima guldyti naujagimy,jos ir skirtos nuo gimimo iki 13 kg.. Na autokedute gal ir gali naudoti pasivaiksciojimas,bet manau tikrai neilgiems, o dar jei bus vasara-tai vaikutis kedutej šus. Jei nenori pirkti lopsio,tai pirk gera sportinuka su gulima padetimi kuriame galesi vezioti ir tik gimusy mazyly.
QUOTE(Onora @ 2006 03 08, 03:45) Tikiuosi supratote klausimuką  Kazkaip dabar labai iprasta pirkti ir kieta lopsi ir kedute-nesiokle, bet panasciau, kad jei automobilyje tvirtinasi lopsys, o ant vaziuokles galima arba lopsi arba kedele tvirtinti, tai gal vienas siu kaitu nelabai reikalingas? Dar prie to paties, ar vezimelyje galima nuo gimimo vezioti vaikuti, idejus ji i kedute-nesiokle? Jokių lopšių nereikia, kėdutė yra skirta vaiko saugiam važiavimui nuo gimimo. Aš naudojau kėdutę ir ant vežimo kol dukra buvo maža. Kadangi ji gimė rudenį, tai nupirkau į kėdutę kailinį voką, su juo tikrai nesušalo  Aš esu griežtai pries visokius lopšius mašinoje, jie skirti vežimams Gal galit man paaiškinti, tuose lopšiuose vaikas būna prisegtas saugos diržais (per petukus ir klynuką) ? Pats lopšys kai prisitvirtina automobilyje visiškai nejuda ? Avarijos metu būtų saugu ?? Jei jie tokie saugūs, tai kodėl Amerikoje vaikus galima vežioti TIK AUTO KĖDUTĖSE ir TIK ATSUKUS NUGARA į į priekį (iki tam tikro amžiaus, po to jau tvirtinama veidu į priekį) ??
QUOTE(TauRe @ 2006 03 11, 03:38) Gal galit man paaiškinti, tuose lopšiuose vaikas būna prisegtas saugos diržais (per petukus ir klynuką) ? Pats lopšys kai prisitvirtina automobilyje visiškai nejuda ? Avarijos metu būtų saugu ?? Jei jie tokie saugūs, tai kodėl Amerikoje vaikus galima vežioti TIK AUTO KĖDUTĖSE ir TIK ATSUKUS NUGARA į į priekį (iki tam tikro amžiaus, po to jau tvirtinama veidu į priekį) ?? Vaikas lopselyje tik per pilva prisegamas saugos dirzu,o lopsiukas tvirtinamas is galu tokiais dirzais. Lopsys tai pats nejuda  , tik va man nepatinka,kad vaikas segamas tik per pilva
Mes turim abu - lopšį ir autokėdutę. Lopšys buvo kartu su vežimu, po to buvo labai patogu, nes vaikas mašinoje užmigdavo ir tada jį būdavo galima perkeltį tiesiai į vežimėlį, kad miegotų sau ramiai toliau  kažkodėl man atrodo, kad miegoti susirietusiam autokėdutėj nėra taip patogu  autokėdutę naudojam trumpom kelionėm ir tuomet, kai nesivežame vežimo. Dabar, kleckui išaugus lopšį, visos kelionės vyksta atokėdutėje. Tačiau ji ums labai praverčia namuose  vaikas joje ir žaidžia, ir valgo, kol dar nesėdi. Mums buvo labai reikalingi abu daiktai
QUOTE(happy @ 2006 03 11, 01:08) Vaikas lopselyje tik per pilva prisegamas saugos dirzu,o lopsiukas tvirtinamas is galu tokiais dirzais. Lopsys tai pats nejuda  , tik va man nepatinka,kad vaikas segamas tik per pilva  O Dieve ...  Įsivaizduok avariją kai mašina verčiasi ...  Tfu tfu tfu ...
QUOTE(happy @ 2006 03 10, 20:32) . Jei nenori pirkti lopsio,tai pirk gera sportinuka su gulima padetimi kuriame galesi vezioti ir tik gimusy mazyly. Vat tokiu variantu dabar labiausiai ir gundausi, tik kad i ji dar autokedute-nesiokle montuotusi
QUOTE(Onora @ 2006 03 12, 15:18) Vat tokiu variantu dabar labiausiai ir gundausi, tik kad i ji dar autokedute-nesiokle montuotusi  nu tai ant daugelio ir montuojasi, pvz ant Peg perego Pliko,Chicco C1, ant kazkuriu Graco ir ant hauck..
Isigijau Graco sportinukas nuo gimimo+autokedute
coliukasv
2008 06 08, 13:22
O gal kas parasytu kokiu firmu lopsiai turi dirzus?
QUOTE(coliukasv @ 2008 06 08, 15:22) O gal kas parasytu kokiu firmu lopsiai turi dirzus? mano Bebecar turi todel autokedutes beveik nenaudoju nelabai man jos reikia, bet turiu. Lopsy kudikiui patogiau nei toj kedutej.
Stellute
2008 06 13, 22:09
QUOTE(Liusii @ 2008 06 08, 21:30) mano Bebecar turi todel autokedutes beveik nenaudoju nelabai man jos reikia, bet turiu. Lopsy kudikiui patogiau nei toj kedutej. I autokedute vaika sodinciau nuo kokiu 3 menesiu kai jau ne toks gleznas yra o ir aplinka pradeda dometis. Bet tik trumpoms kelionems. rekomenduojama maza leliuka autokeduteje vezioti nedaugiau 2 valandu. Ilgoms kelionems tik lopsys. Nors butu idomu suzinoti apie crush-testus ar kas nors taip testuoja lopsius kaip autokedutes. Visgi savo aukseliui automobylyje norisi kuo didesnio saugumo.
mama_x2
2008 06 14, 12:46
na, turejau visko ir visokiu. is patirties pasakysiu - antram vaikui pirksiu lopsi. jame vaikui patogiau. as daug vazineju. del vertimosi - tai uz miesto aktualu, kad kedutej sedetu priristas normaliai. o lopsy gali mieste vazinet laisvai, nes lopsys segas prie sedynes. taigi. vyresnelis pas mane prieky sedi jau seniai, o mazius gules lopsy gale, veliau nuo kokiu 5-6 men abu vaikai tupes gale, kad butu linksmiau  taigi, kedute pirkciau tik nuo to laiko kai nebenores gulet lopsy. kodel uz lopsi? nes tada, kai sustojat, dedat ant remo - vaikas lopsy gali gulet ant sono, kaip ir rekomenduojama yra, plius galva neploksteja, kas mum labai buvo mazam nes kedutej daug budavo. nors ir vel - lopsy gules ant nugaros, gali atpilt vaziuojant - nesuziuresit... del nepatogumo ir pan. ortopedai sako, kad kedutej vaikas gali but kuo puikiausiai, nereik jo guldyt ant lentos.
Kriiste
2008 06 14, 23:00
Na mums ortopedai priesingai sake - tai patogu mamoms (kedutes), vaikui nera labai gerai  , jam reikia erves ir plokstumos (naujagimiui), iki 3 men - keduteje galima sodinti tik 15-20 min, nu max 30  , bet jokiu budu ne valandu valandas maltis po prekybos centrus ar masina kazkur  , didesnis vaikas bet kokioje keduteje irgi neisedi kazin kiek - jam nera patogu, nusisedi, aisku ir pabosta, bet jis gali priestarauti - ir parodyti kad jam nebepatinka - o kudikis ka, miega vargsiukas kol ji tampo suraityta i kedute
Lapė-snapė
2008 06 20, 21:46
QUOTE(ruta_vyshnia @ 2008 06 14, 13:46) na, turejau visko ir visokiu. is patirties pasakysiu - antram vaikui pirksiu lopsi. jame vaikui patogiau. as daug vazineju. del vertimosi - tai uz miesto aktualu, kad kedutej sedetu priristas normaliai. o lopsy gali mieste vazinet laisvai, nes lopsys segas prie sedynes. taigi. vyresnelis pas mane prieky sedi jau seniai, o mazius gules lopsy gale, veliau nuo kokiu 5-6 men abu vaikai tupes gale, kad butu linksmiau  Nesutinku  Nera jokio skirtumo ar uz miesto, ar mieste. Tokiu avariju miesto centre esu macius, kad... Lopsys tvirtinasi prie sedynes, o kaip vaikelis "tvirtinasi" lopsyje? Dirzeliu per pilva  Taigi visai nesunku isivaizduot koks spaudimas teks pilvukui kai staigiai pastabdysi. Jau nekalbu apie tai jei bus smugis Dieve, mano tetis pries kelias dienas sankryzoj stovejo praleidinedamas masinas, norejo sukt i kaire. Moteriske atleke per raudona, dejo nestabdydama tiesiai jam i sona  Net siurpas nukrato, kai pagalvoju, kad galejau ten as stoveti su savo vaikeliu, kuris guletu lopsyje
Pjuvena po krūmu
2009 09 19, 13:47
Pasakykit, mielosios, o kaip su ilgom kelionėm. Pvz gyvenam ne Lietuvoj, vistiek važiuosime su kūdikiu aplankyti senelių, šeimos, tačiau kelionė trunka ilgiau nei dvi valandas, kurias rekomenduojama sodinti kūdikį į auto-kėdutę. Kaip spręsti problemą?
Cansado
2009 09 19, 13:55
QUOTE(Pjuvena po krūmu @ 2009 09 19, 13:47) Pasakykit, mielosios, o kaip su ilgom kelionėm. Pvz gyvenam ne Lietuvoj, vistiek važiuosime su kūdikiu aplankyti senelių, šeimos, tačiau kelionė trunka ilgiau nei dvi valandas, kurias rekomenduojama sodinti kūdikį į auto-kėdutę. Kaip spręsti problemą?  Tai galima stoti pasivaikščioti kas kelios valandos, išimti vaiką iš kėdutės, panešioti, pavažinėti vežimėlyje..
Pjuvena po krūmu
2009 09 19, 14:01
QUOTE(Šponka @ 2009 09 19, 13:55) Tai galima stoti pasivaikščioti kas kelios valandos, išimti vaiką iš kėdutės, panešioti, pavažinėti vežimėlyje..  tai tikriausiai, nes lopšyje nesaugu vežti
Monrutė
2011 04 07, 08:16
Štai naudinga informacija apie kietų lopšių saugumą, jei ketinate juos naudoti vežant vaiką automobilyje: Kietieji lopšiai patogus sprendimas vežti vaikus, bet ar saugus?
VARLIUKĖ-KVAKSIUKĖ
2011 04 07, 12:20
as savo grazuole veziojau nuo gimimo tik autokedutej. juk uz savo vaiku sauguma atsakingi mes patys. esu visiskai tikra , kad lopsiuke vaika vezti nesaugu, nors ir vaziuoji labai letai. juk i tave gali atsitrenkti koks beprotis kuris lekia nezmoniskai. ir tikrai nepades, kad tu vaziavai letai
Monrutė
2011 04 07, 14:30
Matote, yra vienas BET.... Automobilinėj kėdutėj 0-13kg pediatrai nerekomenduoja vežti iki 3 men. Nes jis vis tiek yra tik pusiau gulom, o stuburiukas labai gležnas. Taigi, iki šio amžiaus belieka važiuoti itin išimtinais atvejais ir sodinti labai trumpam.
gitulia
2011 04 07, 15:06
O kokie pediatrai cia taip nerekomenduoja? Musu pediatre nieko nesake ir chirurgas ne puse lupu neuzsimine. Veziojom kaip ir visi atsakingi tevai visam pasaulyje daro - normalioj vaiko amziu atitinkancioj kedutej
Monrutė
2011 04 07, 15:15
QUOTE(gitulia @ 2011 04 07, 16:06) O kokie pediatrai cia taip nerekomenduoja? Musu pediatre nieko nesake ir chirurgas ne puse lupu neuzsimine. Veziojom kaip ir visi atsakingi tevai visam pasaulyje daro - normalioj vaiko amziu atitinkancioj kedutej  tai va, kad niekas apie tai konkrečiai ir nešneka....nors mums pasakė, ir abu vaikus vengiau vežti iki trejų mėn. aišku, sūnus net ir netilpo į ją - per platūs pečiai, nes turėjom tokią mažesnę iš komplekto trys viename, teko tenkintis kietu lopšiu, o paskui, kai pasidomėjau - nesaugu jame vežti o pvz JAV net rekomenduoja automobilinėj kėdutėj vežti nuo gimimo
’·٠●Sandrita●
2011 04 07, 15:53
QUOTE(daluzeviciute @ 2011 04 07, 13:20) as savo grazuole veziojau nuo gimimo tik autokedutej. juk uz savo vaiku sauguma atsakingi mes patys. esu visiskai tikra , kad lopsiuke vaika vezti nesaugu, nors ir vaziuoji labai letai. juk i tave gali atsitrenkti koks beprotis kuris lekia nezmoniskai. ir tikrai nepades, kad tu vaziavai letai  nors pas mus kietas lopsys vistiek pirkome 3in1 su automobiline kedute...
|
|