Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokias daržoves džiovinate?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
agrastiskaaronija
Vasara puikus laikas, kai sodai lūžta nuo vaisių ir daržovių. Norisi savo daržovių turėti kiek galima ilgiau - t.y. ir žiemai. Norėjau paklausti, kokias daržoves džiovinate žiemai ir vėliau sekmingai naudojate savo virtuvėje?
Pabandžiau ir susidžiovinau:salierus, krapus, raudonėlį. Kviečiu pasidalinti savo virtuvės paslaptimis
regna
[quote=agrastiskaaronija,2011 07 23, 22:47]
Vasara puikus laikas, kai sodai lūžta nuo vaisių ir daržovių. Norisi savo daržovių turėti kiek galima ilgiau - t.y. ir žiemai. Norėjau paklausti, kokias daržoves džiovinate žiemai ir vėliau sekmingai naudojate

agrastiskaaronija

džiovinu pomidorus,česnakus,{neminėsiu ką pati džiovini},taip pat džiovinu obuolių{kaimiškų}žieveles{skani arbata žiemą,geras šaltinis vit. C}obuolius,svarainius,kriaušias,erškėcius,mėlynes.
garbane
[quote=regna,2011 07 24, 08:43]
[quote=agrastiskaaronija,2011 07 23, 22:47]

džiovinu pomidorus,česnakus,{neminėsiu ką pati džiovini},taip pat džiovinu obuolių{kaimiškų}žieveles{skani arbata žiemą,geras šaltinis vit. C}obuolius,svarainius,kriaušias,erškėcius,mėlynes.
*

[/quote]

Labas,norejau paklausti kaip dziovini pomidorus?
Daivad
QUOTE(garbane @ 2011 07 26, 14:34)
Labas,norejau paklausti kaip dziovini pomidorus?
*

ne manęs klausi, bet atsakysiu ax.gif bent jau kiek žinau tai yra spec. rūšis pomidorų, kur labai mažai skystimo, tokie pailgi auga ir aš juos džiovinu spec. džiovyklėj (Senukuose pirkau gal uz 100 Lt)

šiemet prisidžiovinau levandų žiedų, dar reiks raudonėlio, čiobrelio ir baziliko pasidžiovint- man naminės prieskoninės žolelės tai super - visur tinka.... beje, labai gera mintis dėl salierų džiovinimo ir galvoju gal visai neblogai dar ir poro būtų padžiovint? ar verta g.gif
crocus
O kokia temperatūra palaikoma tavo džiovyklėje? Noriu nusipirkt, bet parduotuvėse jie pastoviai nieko nežino.

Kaip tik turiu vieną tokį sausų pomidorų krūmą-būtinai džiovinsiu juos, nes valgymui per sausi. Ačiū už patarimą.
Daivad
QUOTE(crocus @ 2011 07 29, 18:57)
O kokia temperatūra palaikoma tavo džiovyklėje? Noriu nusipirkt, bet parduotuvėse jie pastoviai nieko nežino.

Kaip tik turiu vieną tokį sausų pomidorų krūmą-būtinai džiovinsiu juos, nes valgymui per sausi. Ačiū už patarimą.
*

reik ieškot instrukcijos, tikrai nežinau temperatūros blush2.gif per naktį išdžiūna puikiai, tai aš kažkaip ir nesidomėjau... - ten pastoviai pučia šiltą orą... maniškėj galima džiovint ir grybus, tai ji truputį galingesnė lyg ir... na, bet čia tema ne apie džiovykles, gausim velnių, kad jas aptarinėjam rolleyes.gif
o aš pasikartosiu su klausimu: ar verta džiovint porų laiškus žiemai? gal kas bandėt?
vilsva
QUOTE(Daivad @ 2011 08 01, 09:52)

o aš pasikartosiu su klausimu: ar verta džiovint porų laiškus žiemai? gal kas bandėt?
*

Kiekvienais metais džiovinu porus (ir žalią,ir baltą dalį),išlieka labai kvapnūs,tinka sumaišyti su kitkuom - džiovintom morkom,salierais ir t.t.,džiovinu pirtelėj ,kitur neturiu kur ,temperatūrą užkeliam iki 70 laipsnių,ne karščiau,nes paskui jau pakvimpa šienu biggrin.gif ...Dabar įdomu pasidarė,kaip čia su tais pomidorais bigsmile.gif .....kas turit patirties ,prašom pasisakykit ,dėkui 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Alinutia
O kuom geriau dziovint paciai kai visko yra pirkti siais laikais? Ir tik gaisti laika terliodamasi su tais dziovinimais g.gif
PUCA
Džiovinu pomidorus - skonis nepakartijamas ax.gif dalį užmarinuoju su alyvų aliejumi ir prieskoniais. Dar džiovinu papriką, kurią supjaustau juostelėmis, pabarstau druska, prieskoniais - gaunasi super "pakramtukai" prie alaus vyrams biggrin.gif
Braškes, abrikosus, kriaušes, obuolius, slyvas, mėlynes, erškėčius. Aišku prieskonines žoleles.

Alinutia, jei nematai skirtumo tarp pirktinių ir namuose gamintų tai nesuk sau galvos ir vartok pirktinius 4u.gif
Daivisima
prisimenu, kaip sesė džiovino grybus, tai jie pradėjo dvokti neplautom kojinėm lotuliukas.gif džiovinu pomidorus, labai skanu thumbup.gif
PUCA
QUOTE(Daivisima @ 2011 08 11, 18:09)
prisimenu, kaip sesė džiovino grybus, tai jie pradėjo dvokti neplautom kojinėm lotuliukas.gif
*

lotuliukas.gif gal grybai kokie netikę buvo? aš grybus irgi džiovinu, kvepia pasakiškai. Kol kas tik voveraites džiovinau, dar reikės susiruošti grybauti smile.gif
Divia
Merginos,gal kuri turi patirties,kaip dziovinti cili pipiriukus-prinoko nemazai,tai nezinau kaip juos dabar laikyti-ar deti i saldikli,ar sudziovinti?Neesu nieko dziovinusi,tai nelabai ismanau kaip tai padaryti ax.gif blush2.gif
Stikliukė
QUOTE(PUCA @ 2011 08 11, 08:50)
Džiovinu pomidorus - skonis nepakartijamas  ax.gif dalį užmarinuoju su alyvų aliejumi ir prieskoniais.
o kaip džiovinate pomidorus? aš neturiu džiovyklės, tačiau atmintyje užsifiksavo vienas straipsnis, kuriame rašė, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje g.gif gal kas žinot? g.gif
QUOTE(PUCA @ 2011 08 11, 19:08)
lotuliukas.gif gal grybai kokie netikę buvo? aš grybus irgi džiovinu, kvepia pasakiškai. Kol kas tik voveraites džiovinau, dar reikės susiruošti grybauti smile.gif

mes visada džioviname grybus, fantastiškas kvapas ir skonis essen.gif

O man dar klausimas. Kaip tik užšišaldžiau kelis indelius petražolių, o vyras klausia, kodėl nedžiovinu g.gif realiai tai negaliu net pasakyti, kas geriau- džiovinti aš šaldyti? g.gif
Ievsius
Džiovinti pomidorai smile.gif

O dėl petražolių, tai man skaniau šaldytos. Ir teko skaityt, kad jų neapsimoka džiovinti, nes aromatas išgaruoja, ar kažkas panašaus. Tas pats su krapais.
Stikliukė
QUOTE(Ievsius @ 2011 08 15, 18:44)

klausimėlis- tai visas tas valandas orkaitę laikyt ant 80 laipsnių? g.gif blush2.gif
PUCA
QUOTE(Stikliukas @ 2011 08 15, 18:05)
o kaip džiovinate pomidorus? aš neturiu džiovyklės, tačiau atmintyje užsifiksavo vienas straipsnis, kuriame rašė, kaip džiovinti pomidorus orkaitėje g.gif gal kas žinot? g.gif
*

Orkaitės juk labai panašus principas kaip ir džiovyklės, manau didelio skirtumo tikrai nebus.
Galiu papasakoti kaip džiovinau pati - pjausčiau pomidorus skiltelėmis, į keturias dalis (sako geriausiai slyviniai, bet aš ėmiau paprastus) barsčiau druska, žolelėmis ir dėjau į džiovyklę. Pradžioj laikiau temperatūrą apie 80 laipsnių, kol apsitraukė odelė (pradžioj reikalingas greitesnis džiovinimas, kad liktų skonis ir aromatas) tada mažinau iki 40 laipsnių. Mano džiovintuvas galingas, tai sėkmingai viską išdžiovinau, skonis man superinis, ir vaikai labai mėsgta džiovintus pomidoriukus.
Didžiąją dalį užmarinavau su aliejumi ir žolelėmis, bus žiemai.
regna
QUOTE(PUCA @ 2011 08 20, 16:29)
Orkaitės juk labai panašus principas kaip ir džiovyklės, manau didelio skirtumo tikrai nebus.

Didžiąją dalį užmarinavau su aliejumi ir žolelėmis, bus žiemai.
*

PUCA,

Turiu Tau klausimuką?

labai prašau,parašyk,kaip marinuoji pomidoriukus su aliejumi ir žolelėmis,ar jos{žolelės džiovintos}?.?

Gal gali pasidalinti?

Būsiu dėkinga! 4u.gif
PUCA
QUOTE(regna @ 2011 08 22, 09:42)
    Gal gali pasidalinti?

*

man norėjosi tokio recepto, kad būtų galima laikyti per žiemą. Taigi - pomidorai turi būti normaliai išdžiovinti, bet lankstūs. Žolelės pasirinktinai - bazilikas, čiobrelis, krapai, česnakas ir t,t, švieži. Pasidarai marinatą su actu, užvirini, kelioms sekundėms pamerki pomirodus ir dedi i stiklainiukus, žoleles taip pat pamerki į marinatą ir dedi į stiklainius (sluoksniuoji). Suspaudi, kad neliktų oro tarpų, užpili alyvų aliejumi, pridengi dangteliais, ir verdančiame vandenyje 20 min sterilizuoji, tada užsuki. Po mėnesio galima ragauti.

Pagal šį receptą dariau pirmą kartą, taigi negaliu garantuoti, bet kol kas viskas puikiai smile.gif
Alinutia
QUOTE(Ievsius @ 2011 08 15, 18:44)
Džiovinti pomidorai smile.gif

O dėl petražolių, tai man skaniau šaldytos. Ir teko skaityt, kad jų neapsimoka džiovinti, nes aromatas išgaruoja, ar kažkas panašaus. Tas pats su krapais.
*

na situs prieskonius as dziovinu, ir atidarius buteliukus tikrai jauciasi kvapas, net pirktiniu petrazoliu maiseli praskleidus jauciasi kvapas thumbup.gif
regna
QUOTE(PUCA @ 2011 08 22, 12:20)
man norėjosi tokio recepto, kad būtų galima laikyti per žiemą. Taigi - pomidorai turi būti normaliai išdžiovinti, bet lankstūs. Žolelės pasirinktinai - bazilikas, čiobrelis, krapai, česnakas ir t,t,

Pagal šį receptą dariau pirmą kartą, taigi negaliu garantuoti, bet kol kas viskas puikiai smile.gif
*

PUCA 4u.gif ačiū,būtinai pasidarysiu,jis mane sužavėjo. 4u.gif

Antra,aš ,jau buvau rašiusi,kad krapus,petražoles supjausčiau,užpyliau alyvų aliejumi{nuploviau,nusausinau,supjausčiau} laikau saldytuve,laikosi gražiai.

Tai dariau pirmą kartą,receptu pasidalino mano draugė bendramintė{ji naudojosi žaliomis žolėlėmis praeitą visą žiemą.
vilsva
[quote=regna,2011 08 23, 10:13]

Antra,aš ,jau buvau rašiusi,kad krapus,petražoles supjausčiau,užpyliau alyvų aliejumi{nuploviau,nusausinau,supjausčiau} laikau saldytuve,laikosi gražiai.

Įdomu bigsmile.gif 4u.gif Jei galima,norėčiau sužinoti,kiek to aliejaus pilama,turbūt,kad laisvai plaukiotų ax.gif ? Norėčiau išbandyti ir aš mirksiukas.gif , 4u.gif
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
regna
[quote=vilsva,2011 08 24, 07:40]
[quote=regna,2011 08 23, 10:13]

Įdomu bigsmile.gif 4u.gif Jei galima,norėčiau sužinoti,kiek to aliejaus pilama,turbūt,kad laisvai plaukiotų ax.gif ? Norėčiau išbandyti ir aš mirksiukas.gif , 4u.gif
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
*

[/quote]

Vilsva,

Atsakau:

Sudėjau smulkintus krapus,petražoles,ir,užpyliau a.aliejumi.

Nepasakyčiau,kad plaukioja,svarbiausiai,kad jos sudrėktųir ,kad aliejus patektų ant indelio dugno.

Aš,dėjau į nedidelius indukus.

Labai gerai,jeigu ruoši salotas,iškart jau paruštos{geriausiai tinka,jeigu ruoši jas su užpilu.}
PUCA
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai doh.gif
regna
QUOTE(PUCA @ 2011 08 29, 12:07)
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai  doh.gif
*

PUCA 4u.gif - drinks_cheers.gif
Failas
QUOTE(PUCA @ 2011 08 29, 12:07)
Dar galiu pasidalinti - džiovinau pomidorus, šį kartą slyvinius, pjoviau tik per pusę - slonis tikrai skiriasi, labiau aromatingi, daugiau lieka išdžiūvusių, tik džiūsta ilgai  doh.gif
*

Spėju, kad labai ilgai doh.gif Spėju, kad pomidoro ilgis apie 7 cm? Aš tai slyvinius pjausčiau žiedais 1 cm storio... Sudžiuvo, tik labai atsargiai reikia sekti, kad neperdžiūtų.
betute
Sveikos merginos,

Susiruošiau ir aš džiovinti pomidorus, kaime mama kaip tik gavo dovanų džiovyklę, bet ji labai pergyvena, kad kol per naktį džiovinsiu, elektros prisuksiu už tėvynę? Gal žinote kuri ką nors šiuo klausimu, kurios džiovinusios?

Nes kitaip džiovyklę pasiimsiu namo smile.gif

Ačiū už patarimus smile.gif
regna
Šiandiena internete užtikau,kaip reikia džiovinti rozmariną.

Jį reikia suriši į šluoteles ir padžiauti lapais žemyn,kad eteriniai aliejai susikauptų lapuose.
Žoles reikia sudėti{jau išdžiūvusias}į užsukamą stiklainį.

Ir dar radau,kad prieskonines žoleles sutrinti trintuvu su truputėliu aliejaus,ir tą košę sudėti į ledukų formą sušaldyti.
georgiana
QUOTE(regna @ 2011 09 09, 00:59)
Šiandiena internete užtikau,kaip reikia džiovinti rozmariną.

Jį reikia suriši į šluoteles ir padžiauti lapais žemyn,kad eteriniai aliejai susikauptų lapuose.
Žoles reikia sudėti{jau išdžiūvusias}į užsukamą stiklainį.

Ir dar radau,kad prieskonines žoleles sutrinti  trintuvu su truputėliu aliejaus,ir tą košę sudėti į ledukų formą sušaldyti.
*

Aciu labai zinosiu 4u.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.