Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Skiepai nuo Rota viruso
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Skiepai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Jameelah
Oi, mergytes, dabar visai pasimeciau unsure.gif

Jau neuzilgo teks gimdyti antra vaikeli ir norejau butinai paskiepyti nuo to nelemto rotaviruso... bet ka jus manot - vos tik pradejau ieskotyi informacijos apie pati skiepa, prisiklausiau visokiu nesamoniu... Atseit jis dar yra tik tikrinamas, o tokios salys kaip lietuva, yra bandomosios ziurkes ir uz tai net apie 500 LT moka... Is tiesu net nebezinau ka daryt...

O esme ta, kad dukrytei teko kelis kartus persirgti BAISIA rotaviruso forma verysad.gif Viskas butu ne taip blogai, jei gyvenciau LT... Net dabar asaros byra prisiminus visa vaizda cray.gif Isivaizduokit, kad dukryte jau 4 dienas buvo ne tik kad be maisto, bet ir be vandens, o jie net laselines nestate cray.gif Dukryte net nepastovejo ant koju, tiesiog mano akyse geso, o jie nieko nedare cray.gif Jiems, ligoniams, tai yra labai "naturalu" ir tipo vaikai tai labai "naturaliai isgyvena" ir nereikia nieko jiems daryti. Pagal juos ji "gerai atrode" ir laselines nereikejo... Ir tai [asikartojo kelis kartus... Veme be galo, as pati jai kiaura para su svirkstu isvirksdavau i burnyte vandens - vis tikedavausi, kad nors miegodama neapsivems (o nuo kazkas trecios paros ji buvo tokia leisgyve, kad visa laika miegojo ir miegojo...). Ech, nebenoriu net prisiminti visko... Del to ir labai noriu paskiepyti antra vaikeli. O tu skiepu, aisku, as negauciau is cia, reiketu is LT kazkaip parsisiust unsure.gif
in petto
QUOTE(Jameelah @ 2008 08 14, 00:55)
Oi, mergytes, dabar visai pasimeciau unsure.gif

Jau neuzilgo teks gimdyti antra vaikeli ir norejau butinai paskiepyti nuo to nelemto rotaviruso... bet ka jus manot - vos tik pradejau ieskotyi informacijos apie pati skiepa, prisiklausiau visokiu nesamoniu... Atseit jis dar yra tik tikrinamas, o tokios salys kaip lietuva, yra bandomosios ziurkes ir uz tai net apie 500 LT moka... Is tiesu net nebezinau ka daryt...
O esme ta, kad dukrytei teko kelis kartus persirgti BAISIA rotaviruso forma verysad.gif Viskas butu ne taip blogai, jei gyvenciau LT... Net dabar asaros byra prisiminus visa vaizda cray.gif Isivaizduokit, kad dukryte jau 4 dienas buvo ne tik kad be maisto, bet ir be vandens, o jie net laselines nestate cray.gif Dukryte net nepastovejo ant koju, tiesiog mano akyse geso, o jie nieko nedare cray.gif Jiems, ligoniams, tai yra labai "naturalu" ir tipo vaikai tai labai "naturaliai isgyvena" ir nereikia nieko jiems daryti. Pagal juos ji "gerai atrode" ir laselines nereikejo... Ir tai [asikartojo kelis kartus... Veme be galo, as pati jai kiaura para su svirkstu isvirksdavau i burnyte vandens - vis tikedavausi, kad nors miegodama neapsivems (o nuo kazkas trecios paros ji buvo tokia leisgyve, kad visa laika miegojo ir miegojo...). Ech, nebenoriu net prisiminti visko... Del to ir labai noriu paskiepyti antra vaikeli. O tu skiepu, aisku, as negauciau is cia, reiketu is LT kazkaip parsisiust unsure.gif
*

Keista, kad tokioj šaly kaip UK tokia medicina g.gif Iš tikrųjų šie skiepai yra nauji, ir dar nežinia koks šalutinis jų poveikis gali pasireikšti, tad yra racijos kalbose apie bandomuosius triušius ax.gif
O Lietuvoj gyvenant tikrai neverta 'bandytis'' ant savęs šios vakcinos, nes esant vėmimui ir viduriavimui ligoninėje pirmu numeriu ką padaro, tai pastato lašelinę (dar net neištyrę, nuo ko tai vyksta), nes dehidratacija jau savaime yra pavojinga būklė vaikui, nesvarbu nuo ko ji bebūtų - nuo roto, noro, apsinuodijimo ar dar kokio bieso rolleyes.gif
SSSema

QUOTE(in petto @ 2008 08 15, 19:35)
Keista, kad tokioj šaly kaip UK tokia medicina g.gif
*

oi zinok UK atseit sako labai pazengusi, bet istikruju jie uz naturaluma arba paracetamolio 3 kart per diena, nuo sirdies galvos skausmo, ar siaip jei ka skauda doh.gif patys anglai nepatenkinti savo daktarais schmoll.gif
Basic
Mamytės jus man pasakykit ar skeipija 3 metų vaika? Nes kiek čia perskaičiau tai tik mažiukus skiepija? Mes tik kaip savaite pasveikom būtent nuo šitos ligos
sena pažįstama
QUOTE(BoženaT @ 2008 08 20, 08:30)
Mamytės jus man pasakykit ar skeipija 3 metų vaika? Nes kiek čia perskaičiau tai tik mažiukus skiepija? Mes tik kaip savaite pasveikom būtent nuo šitos ligos
*

Skiepija tik kudikius iki 6 menesiu 4u.gif Per ta laika reikia sugerti du-tris kursus vakcinos kas 1,5 menesio. Tad apsisprendimui laiko buna labai mazai, nes pirma vakcina pageidautina gauti nuo 1,5 menesio 4u.gif
trys gilės
Mano anyta dirba ligoninėje, tai sakė nė viena gydytoja savo vaikų neskiepytų nuo Roto. Manau tai daug ką pasako. Aš neskiepijau nono.gif
bimkutele
QUOTE(Atigiliux @ 2008 09 02, 19:43)
Mano anyta dirba ligoninėje, tai sakė nė viena gydytoja savo vaikų neskiepytų nuo Roto. Manau tai daug ką pasako. Aš neskiepijau nono.gif
*

Šiuo metu mano dukrytė ligoninėje su roto virusu.Paklausiau gydytojos ar būtų susirgusi jei būtų skiepyta atsakimas buvo,kad ir skiepyti ir neskiepyti serga vienodai.Beto dukrytės pediatrė kai pasirašiau,kad atsisakau skiepų pasakė,kad niekada savo sūnaus neskiepijo,tai visgi tiesa jog gydytojai neskiepija savo vaikų g.gif
sena pažįstama
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 02, 19:02)
Šiuo metu mano dukrytė ligoninėje su roto virusu.Paklausiau gydytojos ar būtų susirgusi jei būtų skiepyta atsakimas buvo,kad ir skiepyti ir neskiepyti serga vienodai.Beto dukrytės pediatrė kai pasirašiau,kad atsisakau skiepų pasakė,kad niekada savo sūnaus neskiepijo,tai visgi tiesa jog gydytojai neskiepija savo vaikų g.gif
*

Gydytoju nuomones nesutampa ir del menkesniu dalyku, ka jau ten kalbeti apie skiepus mirksiukas.gif
Linkiu mazylei greiciau pasveikti ir grizti namo 4u.gif
Siaip, idomu del statistikos, paklauskit gydancios gydytojos, kiek ligoninej siuo metu serganciu rotovirusu mazyliu ir kiek is ju tarpo buve paskiepytu, bet vis tiek susirgusiu 4u.gif Vakcina apsaugo vaikus iki 3 metu, tad klauskit butent to amziaus grupes.
bimkutele
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 09 02, 20:39)
Gydytoju nuomones nesutampa ir del menkesniu dalyku, ka jau ten kalbeti apie skiepus mirksiukas.gif
Linkiu mazylei greiciau pasveikti ir grizti namo 4u.gif
Siaip, idomu del statistikos, paklauskit gydancios gydytojos, kiek ligoninej siuo metu serganciu rotovirusu mazyliu ir kiek is ju tarpo buve paskiepytu, bet vis tiek susirgusiu 4u.gif  Vakcina apsaugo vaikus iki 3 metu, tad klauskit butent to amziaus grupes.
*

Ačiukas smile.gif klausiau gydytojos sakė,kad šiuo metu mažai pasitaiko sergančiu šiuo virusu,bumas buna žiema.du tikrai guli vaikinas gal 12m.ir mažytė mergytė gal 5mėn,ar buvo skiepyti nežinau,o šiaip beveik visi boksai tušti,mažai sergančiųjų.
Dzekse
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 02, 19:53)
Ačiukas smile.gif klausiau gydytojos sakė,kad šiuo metu mažai pasitaiko sergančiu šiuo virusu,bumas buna žiema.du tikrai guli vaikinas gal 12m.ir mažytė mergytė gal 5mėn,ar buvo skiepyti nežinau,o šiaip beveik visi boksai tušti,mažai sergančiųjų.
*

linkime Jums greiciau pasveikti. yahoo.gif
o mes savo dukryte skiepijom, jau suvartojom 3 dozes. tikiuosi,jog pagelbes nesusirgti, arba bent lengviau persirgti sia liga thumb_yello.gif
bimkutele
QUOTE(Dzekse @ 2008 09 03, 00:12)
linkime Jums greiciau pasveikti. yahoo.gif
o mes savo dukryte skiepijom, jau suvartojom 3 dozes. tikiuosi,jog pagelbes nesusirgti, arba bent lengviau persirgti sia liga  thumb_yello.gif
*

ačiū smile.gif linkiu nesusirgti ta baisia liga 4u.gif
dukrytė mano linksma duksta,tai sunku ją nulaikyti su lašaline doh.gif pirmą dieną paslika gulėjo,poto suviduriavo tada ir atsigavo ir jaučiasi kaip namie thumbup.gif norėjo išleisti,bet ir vėl pradėjo vemti viduriuoti verysad.gif įtariu mes pasigavom mankštose arba pas logopėde,ten juk eina vaikai vienas po kito,o niekas nieko nedezinfekuoja doh.gif
Jameelah
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 03, 06:39)
ačiū smile.gif linkiu nesusirgti ta baisia liga 4u.gif
dukrytė mano linksma duksta,tai sunku ją nulaikyti su lašaline doh.gif pirmą dieną paslika gulėjo,poto suviduriavo tada ir atsigavo ir jaučiasi kaip namie thumbup.gif norėjo išleisti,bet ir vėl pradėjo vemti viduriuoti verysad.gif įtariu mes pasigavom mankštose arba pas logopėde,ten juk eina vaikai vienas po kito,o niekas nieko nedezinfekuoja doh.gif
*

Tai jo, tas nelemtas rota virusas islieka ant kietuju pavirsiu iki 60 dienu... Tai uztenka mazo mazycio prisilietimo ir jau turi verysad.gif as tai isvis esu ziauriai pasimetus ir, nors gimdymas jau ant nosies, vis dar neapsisprendziau ka daryti unsure.gif
Dzekse
QUOTE(Jameelah @ 2008 09 03, 18:31)
Tai jo, tas nelemtas rota virusas islieka ant kietuju pavirsiu iki 60 dienu... Tai uztenka mazo mazycio prisilietimo ir jau turi verysad.gif as tai isvis esu ziauriai pasimetus ir, nors gimdymas jau ant nosies, vis dar neapsisprendziau ka daryti unsure.gif
*

oi, negasdinkite del tos ligos. o ar skiepijote vyresnele?
bimkutele
mes pasveikom clap.gif yahoo.gif metus neturėtu daugiau susirgti šia bjauria liga doctor.gif ,bet po metų sakė vėl galim pasigauti verysad.gif gydytoja sakė,kad iki 3metukų vaikui pavojinga sirgti roto virusu verysad.gif
gydytojos paklausiau,kokių vaikų daugiau suserga skiepytų ar neskiepytų,sakė,kad vienodai tiek skiepyti serga tiek neskiepyti ir pasakė gydytoja,kad ji nelabai ką žino apie roto viruso vakcina,nes ja nesidomėjo g.gif
sena pažįstama
QUOTE(bimkutele @ 2008 09 09, 22:48)
mes pasveikom clap.gif  yahoo.gif metus neturėtu daugiau susirgti šia bjauria liga doctor.gif ,bet po metų sakė vėl galim pasigauti verysad.gif gydytoja sakė,kad iki 3metukų vaikui pavojinga sirgti roto virusu verysad.gif
gydytojos paklausiau,kokių vaikų daugiau suserga skiepytų ar neskiepytų,sakė,kad vienodai tiek skiepyti serga tiek neskiepyti ir pasakė gydytoja,kad ji nelabai ką žino apie roto viruso vakcina,nes ja nesidomėjo g.gif
*

Bet kaip nekompetetingai sneka daktare, kai pati nepasidomejusi schmoll.gif Ar cia ji mintyse turejo skiepytus neskiepytus nuo bet kurios kitos vakcinos, pvz hepatito, vaikus? Tai ir asilui aisku, kad kiti skiepai visiskai neitakoja tokiu ligu kaip rotas, noras, entero virusai.
bimkutele
QUOTE(sena pažįstama @ 2008 09 10, 17:10)
Bet kaip nekompetetingai sneka daktare, kai pati nepasidomejusi schmoll.gif Ar cia ji mintyse turejo skiepytus neskiepytus nuo bet kurios kitos vakcinos, pvz hepatito, vaikus? Tai ir asilui aisku, kad kiti skiepai visiskai neitakoja tokiu ligu kaip rotas, noras, entero virusai.
*

ji pasakė,kad nesidomėjo roto viruso vakcina,nežino nei kas gamina,nei kokia kaina.jos žodžiai:tėveliai nustemba sužinoję,kad jų vaikui roto virusas,nes juk vaikas buvo skiepytas.kiek supratau būtų ir daugiau pasakius,bet matyti,kad negalima jai apie tai kalbėti,mes su vyru supratom ką ji turėjo omenyje smile.gif
begemotica
Aš labai ilgai mėčiausi ar skiepyt ar ne, bet pediatrė turbūt pirmą kartą man tiesiog griežtai pasiūlė, dabar tiksliai nepersakysiu, bet tipo kai pamatysit savo vaiką reanimacijoj tai bus vėlu apsispręst, be to mūsų vyresnėlė darželinė tai daug šansų pasigaut... Nors nebuvau tikra ar reikia bet paskiepijau (tiesa, pediatrė čia mūsų extrinė ne apylinkės, kai rimtesni dalykai tada pas ją traukiam ). Kai mažajai buvo kokie keturi mėnesiai paturėjom tokį atvejį: Visi trys paeiliui užsikrėtėm kažkokiu virusu- temperatūra, vėmimas, viduriavimas, žiauriai negera, o mažoji tiesiog neteko apetito ir tiek. Tai va ir nežinau ar lengvai rotą įveikė ar atsilaikė prieš kokį kitą g.gif
NYLE MA
Paskiepijau savo mažiausią Rotarix.
Taigi, skiepas - kaip nedidelis užkratas. Ji labai sunkiai jį perneša. Labai raižo pilvuką, net pykina, o išjudintam organizmo imunui dar ir sloga prilipo.
Žodžiu sunku pasakyti ar skiepai apsaugos,, bet jie mano mažąjai dar ir daug vargo ir skausmo sukėlė.
Aš skiepijau, nes turiu didžkius ir jie gali parnešt. Tuo vadovavaus. Jei turėčiau tik vieną vaikutį - neskiepičiau.
Neila+69
na skiepijau ir as savo maziu rotarix vakcina, dar liko viena vakcina,kazkaip galvoju gal pades, nepasigaus to viruso, o jei ir susirgtu tikiuos lengva forma... rolleyes.gif
odetama
labai daug ir skirtingu nuomoniu. nesenai viename is vaiko zurnalu perskaiciau, kad sis skiepas sukele komplikaciju ir vaikiukas atsidure ligonineje. pabijojau ir neskiepijau savo dukrytes unsure.gif
saturno_sesely
mes neskiepijom, nes tiesiog neturim pinigų tam. 4u.gif
supermamulia
Mums 8 savaites ir gydytoja apsilankius pirma menesi jau liepe pamastyti ar skiepysime suneli nuo rotaviruso suejus antram menesiui. Perskaicius sitiek nuomoniu nezinome kaip elgtis. Ir dar domina vakcinos kaina. unsure.gif
La pluie
QUOTE(supermamulia @ 2008 09 19, 19:04)
Mums 8 savaites ir gydytoja apsilankius pirma menesi jau liepe pamastyti ar skiepysime suneli nuo rotaviruso suejus antram menesiui. Perskaicius sitiek nuomoniu nezinome kaip elgtis. Ir dar domina vakcinos kaina.  unsure.gif
*

Klaipedoje sis skiepas kainuoja 230 lt(visa kaina 460 lt), gerti ji reikia du kartus. Pirmaja vakcina mano mazylis jau isgere, jokio pasalinio poveikio nebuvo. Mes apsisprendem skiepyti nuo sio viruso pasitare su savo pediatru. Kadangi sis gydytojas turi puikia reputacija ir yra kompetetingas, tai jo ir paklausem.
auksegi
Mano draugė paskiepijo dukrytę nuo šio viruso, ir ką manote g.gif , po kelių mėnesių vaikas susirgo tuo pačiu virusu ir pakliuvo į ligoninę. Prasirgo gana sunkiai. Gydytojai tik gūžčiojo pečiais.... Draugė apgailestavo, kad skiepijo, sakė, geriau būčiau tuos pinigėlius kur nors panaudojusi naudingai verysad.gif . Taigi, čia kiekvienos šeimos nuomonė smile.gif
lora2006
Mano 5 metų mergina iki šiol tuo rota virusu nesirgo, o mažajam niekas nesiūlė. Nemanau, kad ir būtume skiepiję. Nemažai kainuoja, o ir tikimybė, jog užsikrės tikrai nėra didelė.
bimkutele
QUOTE(lora2006 @ 2008 10 04, 18:47)
Mano 5 metų mergina iki šiol tuo rota virusu nesirgo, o mažajam niekas nesiūlė. Nemanau, kad  ir būtume skiepiję. Nemažai kainuoja, o ir tikimybė, jog užsikrės tikrai nėra didelė.
*

kodėl nedidelė tikimybė,mes tikriausiai mankštose arba pas logopėdę pasigavom tą bjaurybę,ligoninėje gydytoja sakė,kad roto virusas plinta kaip gripas,beto bacila ant kieto paviršiaus gyvena 62val g.gif
LinaJ.
Mes mazosios nuo Roto neskiepijom schmoll.gif
Guduke
As siulyciau skiepyti. Ypac jei turite vyresniu vaiku ar daznai su jais bendraujate. mirksiukas.gif
Vyresnele mano neskiepyta, nes tuo laiku dar nebuvo vakcinos. O va mazaja paskiepinau ir tuo dziaugiuosi. Pavasari didzioji buvo pasigavus si bjauru virusa, gulejom ligonineje. O mazajai pasireiske tuo, kad viena karta nusiveme ir viskas, toliau buvo zvali ir neprireike jokiu ligoniu.
Bjauri liga. verysad.gif Vyresnioji pusdieni paveme, ir nuvezem i ligonine jau tokia apgeibusia. verysad.gif Jei tik yra koks sansas tos ligos isvengti, reikia juo pasinaudot.
Dominga
Paskiepijom savo maziuka nuo roto viruso, tai nzn ar cia sutapimas, bet pradejo gausiai atpylineti maista. Iki tol niekada neatpildavo. Paskaiciau info lapeli pasirodo tai galimas salutinis vakcinos poveikis, bet gyd. teigia kad tai tik sutapimas.
Reiks skiepyti ir antra vakcinos doze, bet man baisu, kad nepasireikstu kokie kiti salutiniai poveikiai g.gif
raptor
QUOTE(LinaJ. @ 2008 10 06, 16:14)
Mes mazosios nuo Roto neskiepijom  schmoll.gif
*

Mes skiepyjom, nes aplink daug pavyzdziu , kai neskiepyti vaikai susirgo.
in petto
QUOTE(svikte @ 2008 10 10, 14:47)
Paskiepijom savo maziuka nuo roto viruso, tai nzn ar cia sutapimas, bet pradejo gausiai atpylineti maista. Iki tol niekada neatpildavo. Paskaiciau info lapeli pasirodo tai galimas salutinis vakcinos poveikis, bet gyd. teigia kad tai tik sutapimas.
Reiks skiepyti ir antra vakcinos doze, bet man baisu, kad nepasireikstu kokie kiti salutiniai poveikiai  g.gif
*

O ar žinai, kad kai ši vakcina buvo pirmą kartą paleista į rinką, ji dažnai sukeldavo žarnų nepraeinamumą. Dėl to ji buvo uždrausta ir tobulinta ax.gif Šiuo metu jau išleista patobulinta rolleyes.gif Manau gydytoja truputį atmestinai žiūri į tai, nes tai gan nauja vakcina. Aš prašyčiau gydytojos, kad apie tokią reakciją praneštų atitinkamoms tarnyboms, kurios renka apie tai duomenis. ax.gif
vivaflame
o kazi tik maziukam yra skiepai, ar yra ir vyresniem?
dange
QUOTE(vivaflame @ 2008 11 04, 16:13)
o kazi tik maziukam yra skiepai, ar yra ir vyresniem?
*

Tik mažiukams. Vakcinos saugumas ir efektyvumas vyresniems klinikinėse studijose nepatvirtintas.
*Ilgakojė*
Mes neskiepijom,gydytoja net ir neuzsimine g.gif
ugne32
Siūlė ir mums pediatras pasiskiepieti nuo šio viruso. Tačiau jau man nebeaišku paskaičius šią temą forume, iki kokio amžias vaikas gauna imunitetą (teoriškai, nes matau, kad ir paskiepyti vaikai serga). Gydytojas minėjo, kad iki mokyklinio amžiaus, čia randu - jog iki 3 metų.
soske
mes skiepyjom. ir dziaugiuosi, nes po skieo raraejus kiek laiko, as uzsikreciau doh.gif visa savaite kas 5min i wc, net naktim doh.gif o vaikas nuo manes uzsikrete, bet ryte 1k paveme ir viskas tuom baigesi rolleyes.gif
7linute
mes sendien irgi pasiskiepijom nuo roto viruso thumbup.gif
Velivija
Mes irgi skiepijom,na dar tik karta,po puses menesio bus antras kartas,o paskui veliau dar trecia.Nesinori,kad vaikutis nusividuriuotu ir nusivemtu schmoll.gif Tiesa sakant,apie galima salutini poveiki net nesusimasciau... g.gif
Ramune_lt
As norejau saviske skiepyti nuo Roto viruso, bet musu pediatre patare nesvaistyti pinigeliu. Nes atseit yra ir Roto, ir Noro ir dar biesas zino kiek tu virusu.
Nors teko gyleti infekcinej ligoninej su vaiku kuris sirgo Roto virusu, bet mums jo nenustate. Itare bakterines kilmes viduriavima doh.gif .
Mirka
paskiepijome 4u.gif
Minel
del roto skiepo tai lietuvo vasikai bandomieji triusiai, vakarqi vavo maziukau jais neskiepija
pievutė
QUOTE(Minel @ 2008 11 18, 14:43)
del roto skiepo tai lietuvo vasikai bandomieji triusiai, vakarqi vavo maziukau jais neskiepija
*

Nesupratau sakinio g.gif
jutela
mes skiepijames kolkas tik privalomais skiepais...nemanau, kad tas nuo roto viruso toks jau labai reikalingas.
Jazza
Mes tai nutarėm skiepytis. Ai, nugi, kur mūsų - neprapuola... Aš, kaip mokykloj dirbanti, mačiau, kaip kartais visa klasė iškrenta nuo to viruso, vargšiukai... O, jei visai mažytis susirgtų... nu, siaubas kažkoks unsure.gif
TOCAMI
skiepyk, skiepyk. vakar buvau aplankyt vaikų skyriuj Santariškėse gulinčios sesers su dukrele. palatos kaimynės dviejų mėn. vaikutis sirgo roto viruso. gal įdomu kaip užsikrėtė? ogi tėveliai tam net 200lt paaukojo, mat paskiepijo nuo roto viruso. aišku, negalima šaipytis iš tokių dalykų, bet prieš nuodijant vaiko organizmą gal reikėtų pasidomėti nuo ko skiepijat, įsitikinti ar vaiko imunitetas atlaikys. skiepų platintojai už pinigus jus nuo bile ko paskiepys. be to roto virusas mutuoja, yra ne viena jo atmaina - paskiepysit nuo vienos, gali susirgi kita. pinigai į balą.
dange
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 20, 13:15)
skiepyk, skiepyk. vakar buvau aplankyt vaikų skyriuj Santariškėse gulinčios sesers su dukrele. palatos kaimynės dviejų mėn. vaikutis sirgo roto viruso. gal įdomu kaip užsikrėtė? ogi tėveliai tam net 200lt paaukojo, mat paskiepijo nuo roto viruso. aišku, negalima šaipytis iš tokių dalykų, bet prieš nuodijant vaiko organizmą gal reikėtų pasidomėti nuo ko skiepijat, įsitikinti ar vaiko imunitetas atlaikys. skiepų platintojai už pinigus jus nuo bile ko paskiepys. be to roto virusas mutuoja, yra ne viena jo atmaina - paskiepysit nuo vienos, gali susirgi kita. pinigai į balą.
*

Gal galit papasakot apie rotaviruso mutacijas g.gif Apie skirtingus štamus žinau, bet kaip jie susiję su mutacijomis g.gif
meduoliuke
Aš tai savo mažulį nuo roto viruso skiepiju ( t.y jau du kartus suvalgėm ir liko trečia dozė) smile.gif
Prisikaičiau čia forume visokiausių nuomonių, tačiau mūsų gydytoja patarė pasiskiepyti, nes kai tokie mažiukai (mažučiukai iki 2metukų) suserga - sunku laiku pastebėti ir tuo labiau priversti juos gerti pakankamai skysčių... unsure.gif o po to sakė, tik ligoninės, lašelinės verysad.gif doctor.gif
Tad nemanau, kad tai pinigų švaistymas - bent jau mūsų atveju, nes mums dažnai tenka lankytis poliklinikoje (einam mankštelių) ir dar žadam į baseinus pasiplaukioti keliauti 4u.gif Geriau apsidrausti, nei po to rankas iki alkūnių nusigraužti, ar ne? g.gif
wizardry
QUOTE(TOCAMI @ 2008 11 20, 13:15)
be to roto virusas mutuoja, yra ne viena jo atmaina - paskiepysit nuo vienos, gali susirgi kita. pinigai į balą.
*

tas pats kaip ir su gripu bei skiepais. pasiskiepysi, tai gal ramiau jausies, bet tas skiepas dar neapsaugo nuo ligos, tiesiog gali kitokia ligos forma but ir tiek unsure.gif
SuperMama
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.