Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Ar bijoti paskolų?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Piniginė
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
milabra
Užkniso sena mašina, noriu geresnės... Reikia butui kapitalinio paremontavimo, langų naujų noriu...Iš viso noriu didesnio buto, nes vienam kambary dūstame...
Tiek visko noriu, pinigo tai nėra... Skaitau skaitau, kaip jūs čia visos į skolas bankams lendate ir jaučiuosi tokia kvaila ir bailė, kad nors stauk. Gyvenu tik su dukra, tik iš algos. Pakanka pilnai tos algos, galiu aišku kažką bandyti pirktis, bet kasdieną pagalvoju - o jei neteksiu darbo? Kaip bus su paskolom? Atims viską bankas? Pusė pasaulio gyvena kreditan ir galvon neima. Gal aš paranojikė? O gal ne taip baisu į tas ilgalaikes skolas lysti? Kas man baisiausio gali nutikti, jei aš pasidarysiu nemoki?
Iš viso, lysti man į skolas ar ne? Nes jaučiu kad taip tupinėdama ir gyvenimą pabaigsiu be nieko sad.gif
asfaltuota
Juk yra paskolų draudimas, kur numatomi įvairūs atvėjai- darbo praradimas, sveikatos.. Išsiaiškint tik reik su bankais...ir sutartyje aptart... Ir nuspręst ko reikia labiausiai, nes viskam paskolos ko gero neduos, nebent "aukso kalnus" uždirbi, bet tokiu atvėju, kam tau tuomet paskola...
Rasma
Ne tu viena tokia bailė, o tai jau turėtų paguosti nors truputį rolleyes.gif
Aš irgi daug noriu, bet į skolas lįsti vengiu..Ypač, kai norisi tiek daug..Bet vis vien pastoviai esame kokioje nors vienoje skoloje rolleyes.gif Tačiau visa lizingo našta tenka tik vyrui. Aš nerizikuoju ir net nenoriu tuo rūpintis. Jei gyvenčiau viena, tai jokiu būdu nesielgčiau neapgalvotai, imčiau tik tokią paskolą ar pirkčiau tik tokius daiktus, už kuriuos tikrai būsiu pajėgi išsimokėti rolleyes.gif
Va, per mėnesį atiduodam 600 Lt, nes irgi norėjom patogiau važinėt su vaiku. Bet, kai tiek dingsta kas mėnesį nuo sąskaitos, tai net nejauku pasidaro..
O šiaip tai nusižiūrėjusi daiktą taupau..Butui aišku nė velnio nesutaupysi, tačiau manau, kad stačia galva pulti į banko paskolas neverta. Ir aklai tikėtis, kad "gal viskas bus gerai" nėra protinga. Bankui širdies neskaudės, jei tapsi nemokus. Reikia kažkokios "uoslės" ir numatymo apie ateities finansus wink.gif
ENIGMA
O TU PABANDYK ISPRADZIU KA NORS VIENA PASIIMTI, NE ITIN BRANGU BET IR NELABAI PIGU DAIKTA IR NUSPRESI TUOMET KAIP JAUSIES, GAL TA BAIME ISGARUOS IR SUPRASI, KAD NERA TAIP BAISU...
O GALU GALE, KIEK PAZISTU ZMONIU KURIE YRA PAEME PASKOLAS VISADA SUGEBA ISSISUKTI IR SUGALVOTI KAIP APMOKETI JAS, TAD NEMANAU, KAD YRA TOKIU ZMONIU KURIE BUTU TOKIUOSE KRASTUTINUMUOSE, TAD JEI BUS TAIP, KAD LIKSI BE DARBO AR DAR KAS IVYKS TIKRAI ISSISUKSI - NES ALKANAS ZMOGUS TOBULEJA, O PRIVALGES - MIEGA.... wink.gif
asfaltuota
QUOTE (ENIGMA @ 2004 06 19, 19:25)
O TU PABANDYK ISPRADZIU KA NORS VIENA PASIIMTI, NE ITIN BRANGU BET IR NELABAI PIGU DAIKTA IR NUSPRESI TUOMET KAIP JAUSIES, GAL TA BAIME ISGARUOS IR SUPRASI, KAD NERA TAIP BAISU...

nus...labai neblogai tu čia sumastei g.gif thumbup.gif
milabra
Aš esu ėmusi kelias paskolas - monitoriui (kai pirkau gana brangūs buvo, o išsimokėjimas man atrodė nepatrauklus ir per brangus) ir dabar esu skoloj - mokslams paėmusi. Galvoju, gal nelysti, kol vienos neišmokėjau g.gif Bet mašina tai byra, o Mitsubishi Runner net sapnuoju kaip noriu huh.gif
Kol dirbu, tai viskas atrodo gerai, moku sau ir tiek. Bet va pasidariau tokį juokingą testą apie pinigus, tai vos neapsiverkiau, kokią teisybę pasakė - kad aš niekada neturėsiu nei pinigų nei iš viso ko nors, nes su savo baimėm rizikai taip ir tūpčiosiu visą gyvenimą vietoj prie tos suskilusios geldos. O gal rizikuoti? Bet bijau ir tiek...vistik už vaiką dar atsakinga sad.gif
alma
QUOTE (milabra @ 2004 06 19, 22:33)
Bet va pasidariau tokį juokingą testą apie pinigus, tai vos neapsiverkiau, kokią teisybę pasakė - kad aš niekada neturėsiu nei pinigų nei iš viso ko nors, nes su savo baimėm rizikai taip ir tūpčiosiu visą gyvenimą vietoj prie tos suskilusios geldos.

Idomu kas per testas,noreciau ir as isbandyt wink.gif
asfaltuota
QUOTE (alma @ 2004 06 19, 19:42)
Idomu kas per testas,noreciau ir as isbandyt wink.gif

jo jo -testą prašom rolleyes.gif
milabra
testo nebus, net nepamenu kur aš jį buvau radusi...tik atsakymą atsimenu..nu jei netyčia rasiu, informuosiu
Papildyta @ [mergetime]1087674820[/mergetime]
Ot vis tik radau, pasirodo žurnalas LAIMA, Nr.6 psl 160
ENIGMA
QUOTE (milabra @ 2004 06 19, 21:33)
Aš esu ėmusi kelias paskolas - monitoriui (kai pirkau gana brangūs buvo, o išsimokėjimas man atrodė nepatrauklus ir per brangus) ir dabar esu skoloj - mokslams paėmusi. Galvoju, gal nelysti, kol vienos neišmokėjau g.gif Bet mašina tai byra, o Mitsubishi Runner net sapnuoju kaip noriu huh.gif
Kol dirbu, tai viskas atrodo gerai, moku sau ir tiek. Bet va pasidariau tokį juokingą testą apie pinigus, tai vos neapsiverkiau, kokią teisybę pasakė - kad aš niekada neturėsiu nei pinigų nei iš viso ko nors, nes su savo baimėm rizikai taip ir tūpčiosiu visą gyvenimą vietoj prie tos suskilusios geldos. O gal rizikuoti? Bet bijau ir tiek...vistik už vaiką dar atsakinga sad.gif

BAIME KOKIA JI BEBUTU REIKIA NUGALETI, O NIEKAS TO NEPADARYS UZ TAVE, TAD TURI PATI SPRESTI SAVO PROBLEMAS, NES NIEKAS KITAS NEISSPRES,.... wink.gif
alma
QUOTE (milabra @ 2004 06 19, 22:50)
Ot vis tik radau, pasirodo žurnalas LAIMA, Nr.6 psl 160

Reikia ta zurnala dar ir tureti sad.gif
milabra
QUOTE (ENIGMA @ 2004 06 19, 20:01)
BAIME KOKIA JI BEBUTU REIKIA NUGALETI, O NIEKAS TO NEPADARYS UZ TAVE, TAD TURI PATI SPRESTI SAVO PROBLEMAS, NES NIEKAS KITAS NEISSPRES,.... wink.gif

tą tai žinau, bet va patarimai ne pro šalį...pvz sužinojau, kad galima paskolą apdrausti wink.gif Žiū, gal dar sužinosiu kaip geresnius procentus išpešti thumbup.gif
laiva
Procentus tikrai galima išpešti, reik pasiderėt, per bankus pereit, nieks per galvą neduos biggrin.gif Suveikia, kad tas ir tas bankas siūlo tokias procentus, o ką galite pasiūlyti jūs rolleyes.gif biggrin.gif
Jei jau taip nutinka, kad darbas prarandamas, su banku galima susitart dėl paskolos mokėjimo atidėjimo, bet palūkanas, atrodo, reik mokėt bet kokiu atveju, o tik paskolos sumos ne g.gif Vis mažiau rolleyes.gif iki kol kitą darbą susirandi.
$
QUOTE (milabra @ 2004 06 19, 21:24)
Užkniso sena mašina, noriu geresnės... Reikia butui kapitalinio paremontavimo, langų naujų noriu...Iš viso noriu didesnio buto, nes vienam kambary dūstame...

bandysiu patarti is praktiskosios puses,aisku jei as cia logiskai.. huh.gif
tai va,kam galvoti apie naujus langus,kapitalini remonta,jei gyveni 1 kambario bute??? as manau,jei alga "nesa" imti paskola,tai imk butui,nors 2 kambariu,dabar paieskojus tikrai galima nusipirkti nebrangu ir gana tvarkinga.o savo 1 kambario butuka parduok,atiduosi dali paskolos,arba uz tuos pinigus nusipirksi ar masina ar tai remonta pasidarysi...
as asmeniskai jei tureciau galimybe paskolai imciau ne negalvodama.
milabra
Vat su buto paskola aš labai privengiu... Dabartinės kainos nenormalios, butų jau nelikę padorių, o kišti pinigus į kokį laužą sad.gif .....Todėl stabdau save su tuo butu, tikiuosi, kad su laiku atsiras žmogus, su kuriuo galėsiu kartu tą paskolą paimti, o viena bijau. Nu nebent susinormalizuos tos kainos, tada į lengvatinę taikysiu.
O dabar mašinos noriu ir langų...dar dviračio biggrin.gif
zanet
As, kol dar Lietuvoj buvau, tai pastoviai skolon gyvenau. Tai mokslams, tai buitinei technikai, tai butui. Kazkaip visko norejosi is karto ir dabar. Kas menesi vis po 600 nuo algos nuskaiciuodavau. Kai viena paskola ismokedavau, kita imdavau. Taciau tik buto skola buvo su procentais - 16% blink.gif , nes ne lengvatine emiau tuomet, o komercine paskola. Kitos paskolos be procentu, nes dauguma parduotuviu tuomet siule (gal ir dabar siulo) prekes issimoketinai su 0 pabrangimu. Be to, mano darboviete irgi dave beprocentine paskola, kai sugalvojau kelti kvalifikacija ir reikejo mokslams pinigeliu.
Taip ir sukausi. Jei nebuciau isvaziavusi, buciau paskola kapitaliniam buto remontui emusi. Kazkaip nesinori laukti ir taupyti geresnei dienai. Norisi jau dabar gerai ir graziai gyventi. Tad, jei atlyginimai leidzia, visada galima susirasti kazkokiu budu pasiimti paskola ar prekiu issimoketinai.
Raganiūkštė
Imsiu paskola būstui net negalvodama, tik kai rasim tinkamą variantą - kotedžą, sklypuką namui ar butą. Nes be paskolos nieko gi nebus. Už vieną butą 6m. mokėjau- išmokėjau, o dabar reik plėst gyv. plotą - tai imsiu be kalbų. Tik sumelės matyt reikės didelės, tai taks susipančiot jaučiu kokiai 15m., bet ką darysi g.gif O gal kadu aukso puodą išlošiu ir grąžinsiu tą paskolą wink.gif
Muse
As tai tik uz paskolas - mes su vyru taip gyvenam jau penkti metai. Skoloj. Reziume -turime dideli sklypa, buteli neprasta ir jau beveik irengta. Aisku, kartais buna labai sunku, ypac kai uzpuola depresija, atrodo, kisi tuos pinigus, o pats nelabai junti kur padeda. Bet kad kitos iseities nera -norisi gyventi savo buste, gyventi graziai, o kai milijonu neuzdirbi, kad galetumei sutaupyti grynais, ar neturi turtingu tevu - tai kas belieka?

Del to, kas atsitiks, jei nebegaletume moketi - esame apsidraude gyvybes, jei neduok dieve kas atsitiktu kuriam is musu, ir kas menesi stengiames bent pora simtuku atideti i banka, aisku toks taupymas ilgam gal ir nepadetu, bet vis sis tas.

Bet kada atsitikus bedai gali eiti i banka ir atideti paskolos mokejima, ar susitarti su banku, kad parduodi savo buta ir lendi i mazesni bei padengi skola, jei ka. Taip, kad manau ir pasiemes paskola, gatveje niekada neatsidursi, aisku, jei gyvensi su protu ir nepiktybiskai.
Tai tiek biggrin.gif
*Niki*
Esu viena iš tų, kurios įsigijo butą paskolos pagalba... Ką galiu pasakyti šiuo klausimu? Pirmiausia, baimė yra visai pagrįsta! Kad ir kiek save nuteikinėtumei, drąsintum, vis tik pagalvoti prieš imant paskolą reikia labai labai! Kodėl? Ogi todėl, ar sugebėsi gyventi taip, kad taupytum, kad dalį savo uždirbtų pinigų galėtum atiduoti grąžindama tą paskolą su procentukais... Aišku, gerai, jei tu ne viena, jei gali padėti vyras ar tėvai. Bet jei viena - ar galėsi atsisakyti daug ko, ar parduosi savo jaunas dieneles, kad turėtum savo butą? Kita vertus - kitas argumentas būtų "už": geriau mokėti bankui paskolą ir rezultate turėti savo namus, nei nuolat mokėti nuomą ir likti be pastogės... Tiesa?....
Raganiūkštė
Nu nepasakyčiau, kad taip jau blogai gyvenau, kai paskolą mokėjau.Ir atostogų išvažiuodavau užsienin, ir apsirengus - pavalgius buvau, ir papramogaut galėjau. Tiesiog nereikia verstis per galvą ir pasirašyt tokios sutarties, kad labai didelę dalį pajamų atiduot kas mėn. Reikia ir apie save pamislyt, palikt kažkiek, geriau jau ilgesniam laikui paskola wink.gif
*Niki*
QUOTE (raganiuke2002 @ 2004 06 21, 10:17)
Nu nepasakyčiau, kad taip jau blogai gyvenau, kai paskolą mokėjau.Ir atostogų išvažiuodavau užsienin, ir apsirengus - pavalgius buvau, ir papramogaut galėjau. Tiesiog nereikia verstis per galvą ir pasirašyt tokios sutarties, kad labai didelę dalį pajamų atiduot kas mėn. Reikia ir apie save pamislyt, palikt kažkiek, geriau jau ilgesniam laikui paskola wink.gif

Vat būtent! Apie ką aš ir kalbu! g.gif Reikia labai gerai pagalvoti, prieš imant paskolą, kad nereikėtų savęs smarkiai apriboti, kad būtų galima ir toliau normaliai gyventi...
mamulia
milabra,na mano situacija zinai,as viena su dviem vaikais,turiu busto paskola,kas menesi moku 600lt,nesakau,kad nebaisu,bet kas nerizikuoja tas negyvena savo bute wink.gif ketvirtus metus jau moku,buvo per ta laika ir nestumas ir dekretines su ne itin didele pasalpa,ir ka... moku... kai esi isipareigojes randi budu gaut pinigu,ieskai papildomu darbu,viskas bus gerai,nebijok wink.gif ir daiktus perku issimoketinai,ir vartojama stomatologo paslaugoms emiau ir daug kitu dalyku,gyventi juk norisi siandien smile.gif
$
mes labai nesidomejom,bet ar galetumet kas nors parasyti kokios yra salygos busto paskolai gauti? kokios turi buti seimos pajamos?ir isvis kokios tos salygos?kas nors paaiskinkit savais zodziais... doh.gif
kregždutė
Žiauriai bijojome paskolos, bet... pasiėmėm. Norisi normalesnio būsto. Ką darysi, kažką laimi, kažką pralaimi. Išgyventi įmanoma, tik pradžiai reikia pažaboti savo norus, o po to įpranti ir toliau gyveni. Patarsiu pabandyti įsigyti už paskolą nedidelį daiktą, o ne iškarto imti didelę paskolą mašinai ar butui.
Kad ir langams, manau, kad išsimokėsi nesunkiai, turėsi naujus, gerus langus, ir pamatysi, ar gali gyventi į kreditą. rolleyes.gif
mamulia
QUOTE (*kristina* @ 2004 06 21, 12:39)
mes labai nesidomejom,bet ar galetumet kas nors parasyti kokios yra salygos busto paskolai gauti? kokios turi buti seimos pajamos?ir isvis kokios tos salygos?kas nors paaiskinkit savais zodziais... doh.gif

nzn kaip dabar,bet kai as emiau tai buvo salyga,kad metus turi pajamas is kuriu atskaicius paskolos dali ir palukanas kiekvienam seimos nariui liktu po 500lt pragyvenimui. Paskui dar procentais kazkaip dar delioja,na zodziu man buvo pasakyta,kad mano pajamos minimalios i rankas turi buti apie 2300lt/men. Bet tai cia skaiciuota man ir vaikui,ty 2asmenu seimai. Nezinau kokia dabar tvarka,man buvo tokios salygos. As emiau paskola VB.
AŠA
o tu pabandyk atsidaryti bankų puslapius ir pasižiūrėti paskolų sąlygas, ten gi būna ir skaičiuoklės smile.gif
sunnyday
Mes su vyru irgi ne seniai paemem paskola butui. Bankas paprastai dengia apie 70% busto kainos, likusius pinigus reik susimoketi paciam. Taciau gali but ir taip kad bankas padenks iki 95% busto kainos, taciau tai priklauso nuo busto naujumo, ar apdrausta paskola ar ne ir kitu faktoriu. Palukanu dydis skirtinguose bankuose skiriasi, bet mazdaug apie 3-4% metiniu palukanu. Palukanos skaiciuojamos nuo paimtu pinigu sumos o ne nuo buto kainos. Imant paskola galima pasirinkti laika nuo kada nori pradet atidavinet pinigus, t.y. pinigu mokejima galima atideti metams (bet palukanos tuo metu skaiciuojamos). Sutartyse yra numatyta, kad zmogus gali viena ar du menesius praleisti mokejimus, taciau apie tai turi is anksto informuoti banka. Taip pat yra galimybe parduoti uzstatyta buta ir gavus pinigus atiduoti bankui likusia dali paskolos.

As irgi is pradziu bijojau imti paskola, bet masciau va taip:
1) su kiekvienais metais pinigai po truputi nuverteja. Paziurekit kiek uz viena lita buvo galima nusiprikt pries 5 metus ir kiek dabar. Taigi, su kiekvienais metais paskolos suma atrodys mazesne ir ne tokia skausminga
2) kadangi istojom i ES, tai atlyginimai neisvengiamai kils.
3) blogiausiu atveju, galima parduoti buta ir atiduoti paskola. Tokiu atveju pralosit tik palukanas. Taciau pagyvensit geram bute ir tai gausis tarsi nuoma smile.gif

Ne toks jau ir baisus tas blogiausias atvejis biggrin.gif , bet koks uz tai malonus geriausias thumbup.gif

PS. skirtinguose bankuose salygos gail siek tiek keistis todel, reik eit ir kalbet
asfaltuota
QUOTE (sunnyday @ 2004 06 21, 13:23)

3) blogiausiu atveju, galima parduoti buta ir atiduoti paskola. Tokiu atveju pralosit tik palukanas. Taciau pagyvensit geram bute ir tai gausis tarsi nuoma  smile.gif

Taip, yra toks dalykas, kaip būsto paskolos perleidimas(pardavimas). Kažin, ar tai galioja tik nekilnojamam turtui? Ar tinka ir kilnojamam- pvz: auto?
Dzordza
Dar busto paskolai yra tokis dalykas, kai dali paskolos sumoketu procentu gali grazinti deklaruodama pajamas. As siemet pagal pajamu deklaracija jau tureciau gaut atgal siek tiek, ziuresim tik kaip ismokes, nes siemet pirmi tokie metai.
Svajotoja
mes irgi buto paskola turim paeme 20-iai meteliu. ir dar daiktu kruva pasieme, teisingai kazkas pasake - gyventi norisi siandien smile.gif bet ir musu daikteliai tie - butui apstatyti, kompas mokslams, zodziu protingai.

kartais kai 'uzplaukia' ir paskaiciuoju kiek liko uz busta moketi ir pamatau kad permokesim vos ne dvigubai, tai labai trumpam apima panika ir toks noras kyla pasokt, ieskot kito darbo, parduot garaza i pan., a paskui aprimsta, viskas i savas vezes susidelioja ir gyveni normaliai - kas menesi automatiskai pervedi sutarta suma ir gyveni toliau savo graziam butely.

galima moketi kas menesi po daugiau kad taip ziauriai neatrodytu. mums va paskaiciavo kad jei 200 per menesi daugiau moketume, atiduotume ne per 20, o per 10 metu. oi kaip uzsidegem, bet dar dabar nepavyksta pradeti moketi po daugiau biggrin.gif
milabra
thumbup.gif Vajeee, kiek čia gražių patarimų ir padrasinimų smile.gif Nu sulangais berods išsispręs problema - ICQ susipažinau su vyruku, kuris būtent vienoj iš tokiųkompanijų dirba. Kadangi berods patikau, tai naglu snukiu pasisiūliau norėti langų biggrin.gif Dabar laukiu paskaičiavimų su pribambasais (fortkėm, spalva ir pan.) Manau, kad net nereikės išsimokėjimui imti.
Šiuo metu turiu paskolą mokslams, dar 2 metai liko išmokėjimui. Bet ji neskausminga. Nu tai dabar virkauju dėl mašinos. Kažin, jei tapčiau nemoki, gal bankas apsiribos ją pasiimdamas? g.gif
O apriboti aš save puikiai moku - neišlaidauju rūbams ir kosmetikai wink.gif Nebus pinigų, nereikės skanėstų, tiks ir bulvės. Moku save apriboti, dėl to nebijau, čia kaip ir minėjau - psichologinis barjeras, o jei atims? blink.gif Bet jei sakot neatims, tai tada reikia tik įsitikinti, kad nesiruošia iš darbo išmesti, ir rudeniop pirkti mašiną biggrin.gif Tada nusifotkinsiu su ja ir visoms parodysiu clap.gif
mamulia
saunuole,milabra smile.gif
ALMUKAS
Paskola- slidus dalykas. Bet turėti savo kampą irgi norisi. Sutaupyti didelę sumą pačiam neišeina. Mes irgi paėmėm paskolą namui pirkti. Kas mėnesį mokam po 420 lt. Daugoka... Bet kitaip neišeina. Tai truks tik 5 metus. O paskui jau niekam nereikės dėkoti, niekam nereikės mokėti nuomos ir t.t. Taigi paversti savo svajones realybe tikrai verta. Verta nors dėl vaikų. Dabar mano panelytės turi savo kambarį, kuriame pilna žaislų, krykštavimų, džiaugsmo. O ir patys džiaugiamės, kad turim savo sodybą. Čia žydi gėlės, darže sirpsta braškės {ai kaip skanu...}. Kas nerizikuoja, tas- negeria šampano. Pirmyn visi norintys į banką. Daugiau optimizmo.
ziv
As irgi ziauriai noriu savo buto. Jei tik duos, imsim paskola ir pirksim. Maciau Hansa duoda 100 proc. busto vertes be papildomo ikeitimo thumbup.gif .
Gal kas galit paaiskinti, kaip vyksta paskolos pardavimas (perleidimas) jei netycia palikima gauciau laugh.gif
norge
As piniginiams reikalams kazkokia apatiska blink.gif . Gyvenimas turbut ismoke- teko ir prarasti nemazai (ech tie rizikingi verslo sprendimai smile.gif ), ir laimeti nemazai (tegyvuoja rizika laugh.gif ). Neseniai vyras pasake- imsim dar viena paskola, sumele tokia, kokios dar gyvenime neteko skolintis. Kiek dar blaivaus proto liko, suprantu, kad lyg ir reiketu tos minties atisisakyti, kad rizikinga, kad galim likti ant ledo. Bet emociju tai nulis blink.gif . Kazkaip galvoju- na, prarasim, tai prarasim. Tai gi dar ne pensinykai- atsitiesim, jei ka. Svarbiausia tureti kazkoki bazini pagrinda- sakykim, nelieciama pinigeliu suma, kurios pakaktu kukliam butukui kukliame daugiaaukstyje Vilniaus priemestyje. Cia del vaiku, kad gatvej netektu nakvoti, jei staiga- tfu tfu tfu...

Rizikos jausmas daug saldesnis uz ranku darbo belgisko sokolado saldainius. Krimsim "Zasu kejeles", jei ka laugh.gif .
$
QUOTE (norge @ 2004 06 22, 09:53)
Neseniai vyras pasake- imsim dar viena paskola, sumele tokia, kokios dar gyvenime neteko skolintis....

turbut limonas... rolleyes.gif
lavanda
mes irgi is tu, kurie gyvena skolon- viska perkam lizingu - ir paskola butui paemem, ir saldytuva, ir televizoriu nusipirkom, ir vartojama paskola remontui pasieme, ir magnetola biggrin.gif kiekviena menesi atiduodam bankui busto paskolos 500 lt, kitom - 400 Lt; ir nesuku galvos thumbup.gif nors tenka ir teatru, ir kino, ir koncertu atsisakyti - bet bent jau zinai uz ka... o taupant tai viska turbut tik budama 50 metu tureciau g.gif
dabar pvz baigiu uz saldytuva issimoketi, noriu virtuves komplekta nauja pirkti - ir taip padarysiu;
tos paskolos nera taip baisu, nors mums is pradziu sunku pasiryzti buvo - skaiciavom skaiciavom kiek uz nuoma mokam, kiek moketume palukanu, iseina tas pats - tik kad dabar uz savo kampa mokam, o ne svetimiems atiduodam.
silvijak
QUOTE (ziv @ 2004 06 22, 08:30)
As irgi ziauriai noriu savo buto. Jei tik duos, imsim paskola ir pirksim. Maciau Hansa duoda 100 proc. busto vertes be papildomo ikeitimo thumbup.gif .
Gal kas galit paaiskinti, kaip vyksta paskolos pardavimas (perleidimas) jei netycia palikima gauciau laugh.gif

jei jau gautai palikima tai padengtai savo paskola ir viskas niekam nereiketu jos perleisti. o vat jau jei nesugebetum moketis tai jau tada nebereikia laukti o kreipiesi i banka su prasymu parduoti buta. is gautos sumos padengi paskola o kas jau lieka tai gali naudoti kur nori.
siaip tikrai nebaisu imti paskola. nes yra paskolu atidejimai, o jei gimsta seimoje vaikiukas tai bankas gali atideti ir palukanu mokejima. siaip su banku visada dabar galima tartis nes bankai pasiruose padeti klientui.
Lexusia
QUOTE(nicci @ 2004 06 21, 10:05)
Esu viena iš tų, kurios įsigijo butą paskolos pagalba... Ką galiu pasakyti šiuo klausimu? Pirmiausia, baimė yra visai pagrįsta! Kad ir kiek save nuteikinėtumei, drąsintum, vis tik pagalvoti prieš imant paskolą reikia labai labai! Kodėl? Ogi todėl, ar sugebėsi gyventi taip, kad taupytum, kad dalį savo uždirbtų pinigų galėtum atiduoti grąžindama tą paskolą su procentukais... Aišku, gerai, jei tu ne viena, jei gali padėti vyras ar tėvai. Bet jei viena - ar galėsi atsisakyti daug ko, ar parduosi savo jaunas dieneles, kad turėtum savo butą? Kita vertus - kitas argumentas būtų "už": geriau mokėti bankui paskolą ir rezultate turėti savo namus, nei nuolat mokėti nuomą ir likti be pastogės... Tiesa?....
*

Visiskai pritariu:)
milabra
Matau mano tema iškilo į paviršių smile.gif Tai pasakysiu, kad išdrįsau imti paskolą, šiuo metu deruosi su banku. Suma nemenka - pirksiu normalų butą. Kaip bus taip bus, bankas sakė, jei ką, neužmušim biggrin.gif
Mally
Aš velniškai bijau paskolų Čia gal todėl, kad neseniai pradėjom savarankišką gyvenimą ir kol kas pajamos ir išlaidos svyruoja. Kol kas nuomojamės butą, tol kol baigsiu moxlus, tada kai ir aš dirbsiu, imsism būsto paskolą. Bet nerealiai bijau, nes tada ir vaiką planuojam ir nemanau, kad kada nor lengva ranka 1000 per mėnesį galėsim mokėti bankui. Žodžiu bijau, o kai pagalvoju, kad mūsų vaikai jau gal bus šeimas sukūrę, o mes dar mokėsim paskolą. blink.gif Brrr...
bravada
aš irgi labai bijau paskola imti,pas mus Lietuvoje tai naudojasi ne visi.Užsienyje yra visai kitaip,ten žmonems visko reikia dabar,o ne tada kai susitaupius pasensi. sad.gif
Mally
užsienyje ir sąlygos kitokios.Lietuvoje vidutinis darbo užmokestis yra 1200lt, o norint nusipirkti butą Vilniuje reikia bent jau 100000litų paskolą paimti. O norint tiek gauti reikia uždirbti į rankas 2000lt. Biškutį nelogiška. o ką jau kalbėti apie tuos, kurie minimumą uždirba. Užsieny kiek girdėjau ar ne pusė visų perkamų būstų perkami paėmus paskolas. g.gif
ramirėja
schmoll.gif Man irgi visi lizingai, paskolos ne prie sirdies, taciau ka daryti kai akys mato,o sutaupyti vargiai gaunas. schmoll.gif. Mes nesam lizingu maniakai, nors pradejom jomis naudotis, beveik nuo tada kai jos atsirado. Neeemem visko is karto, o tik daiktas po daikto. Aisku didziausias variantas bus busto paskola smile.gif
Sekmes visoms rizikuojancioms smile.gif smile.gif smile.gif
Paranormali
blush2.gif O mes visa gyvenima bankui skoloj..I man taij sirdies neskauda Lizingai..... O ka daryti jei as taupyti pradesiu, taij senatvej ir buta turesiu ir lova..........
thumbup.gif Skolink ale biednas nebuk thumbup.gif
IGu
Aha, mes irgi su vyru mąstom, kad taupyk netaupęs - nepritaupysi, o pasiėmei paskolą ir kurk sau gyvenimą, ar taip ar taip, dalį pinigėlių reik į šalį atidėt.
Bajm
QUOTE(Mally @ 2005 02 22, 12:03)
norint nusipirkti butą Vilniuje reikia bent jau 100000litų paskolą paimti.
*

pasižiūrėkit į žinutės datą

praėjo 8 mėnesiai ir ką už 100 tūkst. Vilniuje nusipirksi? biggrin.gif
dabar jau reikia imti 100 tū0kst. eurų blink.gif

sveikinu tas, kurios jau seniau pasėmė paskolą thumbup.gif
Mally
QUOTE(Bajm @ 2005 10 27, 16:14)

*

Na jo, Bajm, baisu darosi doh.gif vasarą dar buvom radę nebrangų variantą dalį namo (2 kambariai + kiemelis) už 150 000 rasų rajone, dabar apie tokį pasvajot doh.gif
Beje, vakar per žinias sakė, kad Kaune, Klaipėdoj, Šiauliuose ir Panevėžy būstų kainos stabilizivosi ir pradėjo mažėti. Vilniuje deja dar ne sad.gif
Nilka
QUOTE(Bajm @ 2005 10 27, 15:14)

*

Jo, už 100 tūkst. Vilniuje jau nieko nenusipirksi. 1 kambario butas kainuoja mažiausiai 130 tūkst. Šakės, reikia kuo greičiau suktis su paskolom. kas pasiėmė ankščiau paskolas, tikrai labai laimėjo.
Nilka
Aš paskolų nebijau. Anksčiau turėjau pasiėmus vartojamąją paskolą. Dabar imu paskolą būstui. Rizikuoju. Kitos išeities nėra, reikia gi kažką daryti. Esant tokiom kainom, neįmanoma viskam susitaupyti. Dabar išvis kas turi nemažai grynųjų pinigų neapsimoka juos laikytis, nes ateis euras ir litas tikrai nuvertės sad.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.