meduliukas
2006 03 08, 15:41
Turiu as puikia kate, baltute grazia, viena akis zydra, kita zalia  Senuke jinai jau pas mane, 9 metai jai, parsinesem su vyru praejus metams po vestuviu, tokia mazute, miela  Jinai pirma diena isverte sanpaulija ir pasislepe vazonelyje Nu praejo 9 metai ir katytei stogas nuciuoze  - pradejo namuose tersti kur pakliuva, ko anksciau niekaip nesulauktum  Morcius amzinas, bet mes ja visada nuvezdavom pas mano tevus, jie name gyvena, po lauka pauliavot su kaimynu bicais, tiesa, kaciuku jinai niekada kazkodel neturejo Bet dabar salta, jina radijatorine pas mus - bijau susaldyt KA DARYTI - namie mazas vaikas, antras pakeliui, jau nervai nelaiko, siandien kokoja uodega uzrietus salia savo tualeto ir ziuri tiesiai i akis  Nu neislaikiau, sumurkdziau nori i kaka Salygos idealios pas mus - namelis triju aukstu kailinis poniai stovi, zaislai, demesys, tualetas uzdaras kad niekas netrukdytu kapstytis  Visi mylim ir lepinam, bet kantrybe jau senka. Gal ja sterilizuoti, gal veterinarams parodyt, gal sutriko organizme kas - HELP
Japonese
2006 03 08, 15:45
Gal šiaip ožiukai? Ar senai šitaip elgiasi? Katė ryškiai bando atkreipti į save dėmesį. Ar ji rami? Gal nerimauja?
1. Devynių metų nesterilizuotai katei gali būti įv. moteriškų sutrikimų. 2. Kokiu maistu šeri? Gal jai akmenligė? 3. Gal kas namie pasikeitė įprastoj jos aplinkoj? Gal taip iš streso daro. 4. O gal šiaip jau nuseno katytė. Tikrai geriausia pasikonsultuoti su veterinaru .
Juraciuks
2006 03 08, 16:02
Mano katei buvo tas pats. Kurį laiką kakojo pasirinktose vietose. Irgi ko tik nedariau.  Tik žinau, kad jokiu būdu negalima mušti. Vienas protingas žmogus iš šio forumo parekomendavo išvalius pridergtą vietą, ją patrinti actu, o po to papurkšti priemone GET OFF, bet man nereikėjo ir tos get off, užteko acto. Matai katytė turbūt užuodžia savo buvusius "darbelius", o tą kvapą panaikinti vandenuko neužtenka.
meduliukas
2006 03 08, 16:26
Nu kad namie niekas nepasikeite, niekas jos neskriaudzia  Ji nesirenka vietu zymejimui, tiesiog sumasto ir pridaro  Tualetas svarus, kas antra diena keiciamas visada budavo.O jinai jau taip du menesiai selioja, murksi, purksi, duksta neiprastai, tikrai nebe tokia rami kaip anksciau ir sukudo kazko tai, ant pilvuko siek tiek sertis pradejo.As itariau liga - vyras nuveze pas veter., apziurejo - viskas normoje, tik dantu apnasos yra, reiks viena dantuka operuot, dabar spec.vaistukus duodim dvi savaites, tada valys dantykus ir viena isims, del pilvo sake papliko del to, kad ant radijatoriaus miega, bet as netikiu  Dar reikia pas Kriauceliuna dabar nuvezti, ten rimtesne klinika. Gal jai tikrai hormonu negerumai kokie O seriu as ja ivairiai - saldytos zuvies kartais, jautienos, bet nedaznai, nes nelabai megsta, kepeneliu, inkstu, o siaip pagrindas - Royal Canin - naminems katems, isrankioms katems ir kailiui gerinti, keiciam vis, kartais Friskies, labai retai Wiskas senior.Isranki ji pas mane, vis keisti reik, pieno visai nevartojanti niekada, tik vandenuka Nu isbariau ja, snukuti pabadziau i kakuti tai dabar sazine grauzia, kad nesusilaikiau - sedi mano kace ryskiai isizeidus
manjana
2006 03 08, 16:30
PAsitarkit su veterinaru, gal verta iškastruoti - turėtų apsiraminti, o ir dergimai ne vietoj gali tuo pačiu baigtis.
Japonese
2006 03 08, 16:30
Nuvežk nuvežk pas kitą vetą, bet labai galimas dalykas, kad dėl dantuko ir šėlioja, juk kitaip pasiskųsti, kad negera negali
meduliukas
2006 03 08, 16:47
Nu matai, turim doze pabaigt, kad uzdegimas praeitu, tik tada gales salint  Bet vistiek vaziuosim, o tai mano pukelis visai jau isdurniuos
manjana
2006 03 08, 17:19
QUOTE(meduliukas @ 2006 03 08, 17:47) Nu matai, turim doze pabaigt, kad uzdegimas praeitu, tik tada gales salint  Bet vistiek vaziuosim, o tai mano pukelis visai jau isdurniuos  Gal visai gerai gausis - su viena narkoze galės ir kastraciją padaryt, ir dantis sutvarkyt - blogus išraut, gerus nuvalyt nuo akmenų
Vežkit pas veterinarą  Kažkodėl man atrodo, kad pas ją "katės" bėdos, pvz. su amžiumi padažnėjusios kiaušidžių cistos ..tada ir ruja ("morčius") gali nesibaigti, ir charakteris labai keičiasi..katė nežino ko nori, dergia visur kur papuola. Sterilizavus katytė vėl gali tapti tokia gera, kaip ir naksčiau..Bent jau mano katei buvo taip nutikę, kai jai buvo 5 metai ir džiaugiuosi laiku sterilizavusi..kai pamačiau jos policistines kiaušides ir uždegimiškai sureagavusią gimdą iškart supratau iš ku tas katės "vriednumas" ir amžinas reikalavimas uodeguoto katino
O kokia senatvinė psichozė negali būti?
o gal kate taip reaguoja, kad vaikas mazas yra. vienos drauges ir kate ir suo taip elgtis eme kai vaikiuks atsirado. ir kakino bet kur ir maista vogti pradejo
meduliukas
2006 03 09, 14:30
QUOTE(Rasma @ 2006 03 08, 21:20) Vežkit pas veterinarą  Kažkodėl man atrodo, kad pas ją "katės" bėdos, pvz. su amžiumi padažnėjusios kiaušidžių cistos ..tada ir ruja ("morčius") gali nesibaigti, ir charakteris labai keičiasi..katė nežino ko nori, dergia visur kur papuola. Sterilizavus katytė vėl gali tapti tokia gera, kaip ir naksčiau..Bent jau mano katei buvo taip nutikę, kai jai buvo 5 metai ir džiaugiuosi laiku sterilizavusi..kai pamačiau jos policistines kiaušides ir uždegimiškai sureagavusią gimdą iškart supratau iš ku tas katės "vriednumas" ir amžinas reikalavimas uodeguoto katino  Tai gal ir maniskei tas pat - siandien tik nusisukau i skalbianke rubus det - o ir prisisino ant vyro marskiniu, kurie ant zemes padeti buvo, kai rubus rusiavau skalbimui Papildyta:QUOTE(lya @ 2006 03 09, 13:14) o gal kate taip reaguoja, kad vaikas mazas yra. vienos drauges ir kate ir suo taip elgtis eme kai vaikiuks atsirado. ir kakino bet kur ir maista vogti pradejo  Tai kad vaika jinai myli labai, ir vaikui jau 2,5m., pripratus ji prie dukros, zaidzia kartu
Gal klausimas ir nuskambes kvailokai,bet cia pirma katuke,todel ir idomu.katyte turiu jau pora savaiciu,ji tokia meilute, murkia, ateina ant keliu, bet va vakar atejus draugei as katyte norejau duot palaikyt jai,o ji pradejo snypst,pasiause kailiuka ir lanku atsistojo pirma syki ja tokia maciau, o siandien miegojo man ant keliu, kazkas subrazdejo,ji atsimerke biski pabuvo, po to vel pradejo snypst ir pasiause kaili, tai kazkaip net baisu pasidare, nes per tas savaites ji tikrai ne sykio taip nebuvo padarius  Tai ar cia normalu, ar kazkas ne taip  ?
Japonese
2007 01 02, 11:32
Tai natūrali katės reakcija kai ji ko nors bijo, išsigąsta ir pan. Tai savigynos poza: drakono ketera, voverės uodega, nugara lanku ir šnypštimas. Pamėginkite stebėti kiemo katę kai jos kelyje pasipainioja šuo  -reakcija bus ta pati. Mano katė taip pat bijo svetimų, bet ji renkasi kitą taktiką-pasislepia kol neišeina svečiai. Kai buvom laikinai priglaudę namuose dar vieną katę, tai šnypštimo, purškimo ir burzgimo buvo per akis Sėkmės auginant katinuką  P.S. Kartais kai įsisiautėja žaizdama ir mūsų šunsnukis ją pagainioja, taip pat laksto pašiaušta ketera ir papūsta uodega
Vienišė
2007 01 02, 11:54
Is tikruju, kates ant vienu zmoniu ar daiktu,pvz. - dulkiu siurblio snypscia, kitu nebijo ir mielai prisileidzia. Kaip jos tai atsirenka, zino tik pacios Maniske girdejau snypsciant tik pora kartu: ant dulkiu siurblio ir ant drauges mergaites, kai ta primygtinai norejo paglostyti. O siaip, tai dazniausiai bega sleptis po lova. Baisiausias dalykas pasaulyje jai yra ...sketis  Uztenka parodyti, nors ir suskleista, tai dumia po lova ir neislenda is ten kokias 10 min.
Velniukė
2007 01 02, 21:01
Nezinau,kiek cia tiesos,bet sako,kad kates jaucia kur geras zmogus  Kaip ir mazas vaikas jai jam nepatiks ne uz ka neis pas ta zmogu  Tas pats ir su kaciukais jai jam nepatiko jus drauge matyt kazkuo jam neitiko
Vienišė
2007 01 02, 21:10
QUOTE(Shalnaja @ 2007 01 02, 22:01) Nezinau,kiek cia tiesos,bet sako,kad kates jaucia kur geras zmogus  Kaip ir mazas vaikas jai jam nepatiks ne uz ka neis pas ta zmogu  Tas pats ir su kaciukais jai jam nepatiko jus drauge matyt kazkuo jam neitiko  Panasu, kad neitiko savo ikyriu noru paglostyti. O kates gi isdidzios, ateina pacios, kai joms norisi
Nereali
2007 01 03, 01:44
QUOTE(Vienišė @ 2007 01 02, 21:10) Panasu, kad neitiko savo ikyriu noru paglostyti. O kates gi isdidzios, ateina pacios, kai joms norisi  Nesutinku  labai priklauso nuo veisles; maniskes pasaukus atbega su dziaugsmu (ir nors sauki viena, atbega visos). Tik glostyk
Velniukė
2007 01 03, 14:20
QUOTE(Nereali @ 2007 01 03, 03:44) Nesutinku  labai priklauso nuo veisles; maniskes pasaukus atbega su dziaugsmu (ir nors sauki viena, atbega visos). Tik glostyk  Manau,kad tai priklauso daugiau nuo pacio katino nei nuo jo veisles  Na veisle gal irgi nemaza role groja,bet tikrai ne pagrindine.Cia tik mano nuomone
QUOTE(Selija @ 2007 01 02, 00:54) Gal klausimas ir nuskambes kvailokai,bet cia pirma katuke,todel ir idomu.katyte turiu jau pora savaiciu,ji tokia meilute, murkia, ateina ant keliu, bet va vakar atejus draugei as katyte norejau duot palaikyt jai,o ji pradejo snypst,pasiause kailiuka ir lanku atsistojo pirma syki ja tokia maciau, o siandien miegojo man ant keliu, kazkas subrazdejo,ji atsimerke biski pabuvo, po to vel pradejo snypst ir pasiause kaili, tai kazkaip net baisu pasidare, nes per tas savaites ji tikrai ne sykio taip nebuvo padarius  Tai ar cia normalu, ar kazkas ne taip  ? Mano kate irgi snypscia, kai ko nors bijo. O jei nori atbaidyti, tai dar ir urzgia Pirma karta isgirdau ja urzgiancia, kai ja bande paglostyti 2-ju metuku vaikas. Ji "tokio daikto" gyvenime nebuvo maciusi Saip tai tikrai tokia savigynos rekcija. Nebijok, viskas su tavo katineliu ok.
Nereali
2007 01 06, 17:00
Snypstimas ANT ZMOGAUS nieko gero ! siulyciau pasiskaityti sita tema : http://www.supermama.lt/forumas/index.php?...144514&st=0nes cia gali buti to kol kas maziuko kaciuko ateitis  (nemaisykite snypstimo ant kitu kaciu, sunu, daiktu ir snypstimo ANT ZMOGAUS)
myliu_Ryga:)
2007 01 24, 00:04
sveikos, aciu del komentaro i mano klausimeli  turiu dar viena klausima: mano katinas baisiausiai aktyvus. laksto, drasko, zaidzia, laipioja ir t.t. as tuom labai dziaugiuosi, nes jei jsi butu pasyvus issigasciau..bet. griztu is darbo, jis palanksto is tos laimes kad grizau. jei vakare esu namie, kazka veikiu, jis nueina pagulet, pamiega, o vat nakti ir prasideda... praktiskai miegoti didziaja dali nakties neimanoma, nes jam prasideda aktyvumo priepuolis, lipa kiaurai per galva... bet esme tame, kad cia jam kaip uzeina. gali taip kelias naktis is eiles neleist miegot(ilgiausiai buvo visa savaite!..  ), bet gali ir leist. kaip jam susviecia, tai visiskai neprikaluso nuo jam rodomo demesio.  neissimiegu, esu pikta ant jo, jau pradeda lysti destruktyvios mintys galvon- kur cia ji atiduot, i siena trenkt ir pan.. bet kol kas tai tik ideju lygmeny) tai paskui jauciuosi visiskai issekusi ir nedarbinga butukas mano nedidukas, bet jau metus gyvenam su juo, turetu apsiprasti. tad pamasciau, gal netycia yra kokiu raminamuju? jau viena karta susinervinusi zadejau valerijonu pripilt, kad nusiramintu.. bet gal galima tai isspresti kaip nors paprasciau?? buciau dekinga jei patartumet ar pasidalintumete sava patirtimi kaip su tuo kovojate, ar tiesiog susitaikote? nes jau nebegaliu... kai klausinejausi apie katinelius pries si isigydama, nei vienas is mano apklaustuju neminejo, kad turesiu nuolat kesti bemieges naktis ir pradet pati gert raminamuosius... nuotraukelej- mano aktyvuolis... Papildyta:nuotraukele
manjana
2007 01 24, 12:54
QUOTE(myliu_Ryga:) @ 2007 01 24, 00:04) sveikos, aciu del komentaro i mano klausimeli  turiu dar viena klausima: mano katinas baisiausiai aktyvus. Turim ir mes bėdą su aktyvuole kate  Tai nakčiai ėmėm tiesiog uždaryti į akskirą kambarį (galima ir į kokį didelį narvą, kur tilptų guolis, maistas, tualetas, bet negalėtų lakstyti). Tai nėra visam laikui - tik kol susireguliuos režimą  Dabar savo katės jau neuždarinėjam, nebent kai kartais "išsimuša" iš ritmo, tada vėl uždarom porai naktų. Aišku gerai tai, kad mūsų katė uždaryta nerėkia - jei rėktų, tai nežinau ką reiktų daryti
myliu_Ryga:)
2007 01 25, 20:27
QUOTE(Fonda @ 2007 01 24, 00:09) Na, nuotraukėlės kaip ir nematau?? Tai kokia tavo katuko veislė? Gal jo genai laukiniški? Aš su tuo niekada nekovojau, nes su mano katėm taip nebuvo. Miega, kada reikia. Dūksta, irgi kada reikia. Tik jau valerijono nesugalvok duoti - nunuodinsi. Geriau su kačių psichologu pasitark. Galvoju, kad čia arba tokia prigimtis, arba nestabilus auklėjimas? O kur pati gyveni? Patarčiau konkrečiau. Aha, išlindo kačiaus nuotraukytė. Bet kad labai meniška, tai ir kačiaus veislės nesimato? Gal išties kieminukas? taigi aisku ka laukinukas bet fainuolis kokiu reta- tik vat ta beda su tuom miegu. as ir bandau su juom issidukt, bet kai grizti is darbo 6, issiduksti, o jis taip ir lieka dukti visa nakti. jau konsultavausi su gydytoju, sako, pardon, nieko negalim padaryti- kates tam ir yra naktiniai plesrunai... nu so, meginsiu gal ir as kur uzdaryti, bet maniskis tada baisiausiai kniaukia, dauzosi ri siaip jam nemalonu, nes jis miega visada ant kampo mano lovos, kur as pati miegu. tad.. gal kaip nors issispres... t.y. meginsiu spresti.. aciu.
manjana
2007 01 26, 10:52
QUOTE(myliu_Ryga:) @ 2007 01 25, 20:27) nu so, meginsiu gal ir as kur uzdaryti, bet maniskis tada baisiausiai kniaukia, dauzosi ri siaip jam nemalonu, nes jis miega visada ant kampo mano lovos, kur as pati miegu. tad.. gal kaip nors issispres... t.y. meginsiu spresti.. aciu. vat su rėkimu tai bėda, tada vis tiek negali išsimiegoti Yra dar keletas būdų, gal padės (man tai nepadėjo, bet kiekviena katė kitokia  ): 1. naktį siautėjančią katę pagauti, pasiguldyti į lovą, prispausti ir laikyti, (tipo miegok ir viskas  ), kol apsiramins ir praeis pasiutimas; 2. naktį siautėjančią katę pagauti ir pakišti po kranu (taip gauna bausmę už siautėjimus, be to, kurį laiką tikrai būna ramu, ens reikia nusiprausti  ) 3. jei uždaryta atskirai katė rėkia, vėlgi galima maudyti už rėkimą, arba apipurkšti vandeniu iš purkštuko. Ale daug vargo, vis tenka keltis ir vaikščiot, kol ta katė susipranta, kad už rėkimą vandens gauna
zodziu turim beda - musu katukas atrado, kad maistas yra zaislas.. prasidejo viskas nuo to, kad pabandem pakeisti jos maisteli, ji paskelbe bado streika, o to "nevalgomo" maisto granules (rutuliuko formos) pradejo gainioti po visa kambari.. maistas grizo senasis, o va bjauraus iprocio pazaisti su maistu neatsikratom niekaip.. dabar maistas pirma turi buti pavoliojamas po grindis, tik tada sutriauskinamas.. dar nieko nesakyciau, jeigu tik sausa maista uz zaislus laikytu, bet kad priprato su letena visoki maista i salis taskyti - vandeni islieja, issimazoja visa jogurtuku, po visus namus metosi jos sausiuku likuciai.. gal kokiu patarimu, kaip atpratinti - barimas nepadeda, o be to, bijau, kad jeigu per daug barsim, tai bijos valgyti..
QUOTE(Vijuke @ 2007 02 05, 15:07) zodziu turim beda - musu katukas atrado, kad maistas yra zaislas.. prasidejo viskas nuo to, kad pabandem pakeisti jos maisteli, ji paskelbe bado streika, o to "nevalgomo" maisto granules (rutuliuko formos) pradejo gainioti po visa kambari.. maistas grizo senasis, o va bjauraus iprocio pazaisti su maistu neatsikratom niekaip.. dabar maistas pirma turi buti pavoliojamas po grindis, tik tada sutriauskinamas.. dar nieko nesakyciau, jeigu tik sausa maista uz zaislus laikytu, bet kad priprato su letena visoki maista i salis taskyti - vandeni islieja, issimazoja visa jogurtuku, po visus namus metosi jos sausiuku likuciai.. gal kokiu patarimu, kaip atpratinti - barimas nepadeda, o be to, bijau, kad jeigu per daug barsim, tai bijos valgyti.. Joooo, linksminasi kaciukas Mano mergina kazkaip nezaide vaikysteje su maistu. Sutinku, kad barimu tu nieko nepakeisi. Dar po to bijos visiskai valgyti. Pabandyk, kai jis valgo atsisesti salia ir kai jis ka nors ismeta deti atgal. Bet tai gali ir tau atsibosti. Bet jie taip geriau supranta. Maniske, tai jeigu jai nepatinka maistas isgraibsto ji visa is savo indelio ant zemes.  Mes ispradziu nesupratome, kodel ji pasidare tokia netvarkinga, o poto pastebejome, kad ji ismeta tik vienos rusies sausiaka. Kitka valgo. O tau reiks apsisarvuoti kantrybe ir pasedeti kelis kartus, jai bevalgant, salia ir deti maisteli atgal.
isbandytas tas deliojimas atgal.. siaip nera taip, kad jai jos maistas nepatiktu.. tiesiog pries suvalgant ji dar reikia po grindis pavolioti.. o deliok atgal nedeliojes - nepadeda.. tik dar linksmiau jai pasidaro su leteniuke sausiukus zarstyti.. ir net ne sausiuku barstyme beda, o kad su letena ir vanduo patikrinamas, ir jogurtas (kuri labai megsta)..
QUOTE(Vijuke @ 2007 02 06, 12:20) isbandytas tas deliojimas atgal.. siaip nera taip, kad jai jos maistas nepatiktu.. tiesiog pries suvalgant ji dar reikia po grindis pavolioti.. o deliok atgal nedeliojes - nepadeda.. tik dar linksmiau jai pasidaro su leteniuke sausiukus zarstyti.. ir net ne sausiuku barstyme beda, o kad su letena ir vanduo patikrinamas, ir jogurtas (kuri labai megsta).. Tada bandyk vandens jai duoti, kad letenele negaletu pasemti. O maista reiks delioti ne viena ir ne du kartus. Kokia savaite taip "pazaisti" reikia. Arba bandyk kaip radeda zaisti, pradek gedinti o po to tiesiog laikinai ( apie 15 min.) atimk ta maista. Praejus 15 min. vel padek maisteli. Bet cia tai jau krastutine priemone. Mes tap bandeme daryti, kai musu suniukui uzeidavo "nevalgiadieniai" Su kate tokiu problemu neturiu.
Silke2000
2007 02 07, 19:23
Sveikos, Na ir aš turiu mielą katytę (4 mėnesiai jai), kurią labai myliu. Leidžiu jai beveik viską.  Tačiau nori nenori katė turi namie laikytis tam tikrų taisyklių. manoji labai mėgsta lipti ant stalo, atn palangių nutupia visus pomidorų daigus.  Kai subaru, ji šiaušia kuo toliau-supranta, kad kažkas negerai, bet tai tiek. Abejoju ar mušimas pagavus ją po keliolikos minučių ką nors duotų. Laistyti su vandeniu aš nelabai noriu. bent jau dabar ji labai  domisi vandeniu ir nenoriu įpratinti jo bijoti (prisiskaičiau siaubų, kai reikia paskui ją maudyti  ). Čia skaičiau kakžkurios rekomenduotą "Ignore" komandą. Deja,  ji tiesiog nepergyvena, kad jai pritruks dėmesio. Nueina kur nors ir parpia kelias valandas.  Kaip ją drausminti?
M.A.M.A
2007 03 06, 14:22
Auginame kačiuką, jam dar nėra metų. Bėda ta, kad jis labai pasiutęs - gali apdraskyti ir netgi apkandžioti žaisdmas, gaudydamas judantį daiktą. Netgi kai sėdi ant kelių ir murkia, kartais jam staiga kažkas "užplaukia", ir kanda į ranką  Šiaip nėra agresyvus, bet nepažįstamų žmonių neprisileidžia - šnypsčia ir urzgia. O glostomas ir niurkomas leidžiasi tik mūsų su vyru, ir tai ne visada, o tik kada pats nori. Visi aplinkiniai pastebi, kad mūsų rankos nuolatos apdraskytos, mat augintinis taip demonstruoja savo meilę. Po poros mėnesių susilauksime mažylio. Labai bijau, kad katinas jo nenuskriaustų  Bandėme auklėti sprigtais į nosį, vandens purškikliu, bet neveiksminga - apsisukęs ir vėl daro ką nors neleistina. Aplinkiniai daro milžinišką spaudimą kastruoti, neva tada bus ramesnis. Ar iš tiesų katinai po kastravimo tampa ramesni? Baisoka tai daryti, nes girdėjome, kad po to katinai dažnai serga ir pan. Be to, tai mums atrodo kaip gyvūno luošinimas. Ką patartumėte?
Mano kate irgi snypscia ant zmoniu, bet tik tada, jei nusivezam ja pas mano tevus. Matyt, nepatinka jai labai aplinka keist.  O namie tai gera buna, jei kiti ateina i sveicius, nesnypscia, buna meili.
Šnypšti katei, manau, normalu Mūsų katė ne tik, kad šnypščia, bet dar ir urzgia kaip šuo. O kai mūsų nėra saugo butą kaip tikras šuo Bandė mamytė kaip mūsų nebuvo namie ateiti kažko į butą, tai vos tik pradarius duris katė ją užpuolė, draskė batus ir urzgė kaip šuo Nuo to karto mamytė bijo eiti į mūsų namus, kai mūsų nėra Kai mes namuose, tai ji ant nieko nepuola ir neurzgia. Manau, kad šaunuolė, niekas į butą be šeimininkų žinios neįeis
as ir manau, kad snypstimas yra normalu  kates snypscia kai zaidzia, kai ko nors issigasta ar tiesiog nori patraukti i save demesi  na mano katyte tai retai snypscia, bet kai turejau kita kate tai snypsdavo daznokai  o man labai patinka kai kate pasidaro kaip ezys: uodega, kupra papusta, sokineja ant keturiu, eina sonu  na manau nieko tokio kad snypscia
Kad katinai jaučia žmones tikrai galiu patvirtinti iš savo patirties.Yra pas mus tokių giminaičių, kurių mano katinas netoleruoja, geriausiu atveju pasislepia, o jei tiesia rankas ir nori paglostyti tai ir šnypščia. O kai į svečius užsuka kiti žmonės viskas  vaikšto po namus kaip vaikščiojęs ir paglostyti duodasi ir bendrauja, šiaip jis tikrai ramus ir neįžulus, kol į svečius neužsuka tie žmonės...
Nereali
2007 03 07, 00:47
QUOTE(Shalnaja @ 2007 01 03, 14:20) Manau,kad tai priklauso daugiau nuo pacio katino nei nuo jo veisles  Na veisle gal irgi nemaza role groja,bet tikrai ne pagrindine.Cia tik mano nuomone  Na nezinau  Pas mane 7 suaugusios kates. 6 is ju tos pacios veisles. Visos elgiasi ITIN panasiai. Zinoma kiekviena (-as) turi savo asmenines savybes ir kiekviena(-as) TRUPUTI skirtinga, bet tuos niuansus as matau. Siaip zmones ateje i svecius laaabai nustemba kad kates gali elgtis kaip sunys (geraja prasme)- atbega pasaukus, klauso kai kuriu komandu (pvz "nepristok prie zmogaus"  "eik i vieta" ir tt) O siaip as NESUTINKU, kad gerai yra kai kates snypscia... Merginos na jus pagalvokit o jei katytei staiga "nepatiks"(kaip nepatinka kokie nors sveciai ar giminaiciai) jusu gimes kudikis? Ar nebus poto kaip cia: "katinas apdraske kudiki"
Tiffany
2007 03 07, 15:10
QUOTE(Shalnaja @ 2007 01 02, 22:01) Nezinau,kiek cia tiesos,bet sako,kad kates jaucia kur geras zmogus  Kaip ir mazas vaikas jai jam nepatiks ne uz ka neis pas ta zmogu  Tas pats ir su kaciukais jai jam nepatiko jus drauge matyt kazkuo jam neitiko  yra tiesos Papildyta:kadangi laikom pas tevus persiuke, tai ji snypscia ir urzgia, kai ja sukuoju ir kudlas susivelusias karpau (bet cia tik po morciaus, nes tada besitrindama i grindis truputeli susivelia kailiukas)
na kates snypstimas gal ir negerai jei ji snypscia ant zmoniu pykdama  , bet jei snypscia zaizdama  tai nemanau, kad labai blogai, juk zaidimas yra zaidimas  o kai snypscia kitokiais atvejais tai gal verta ir susirupinti auklejimu
Toffifee
2007 03 07, 19:28
na man atrodo kates (mot. g.) labai daznai taip daro, del menkiausiu dalyku  siaip pati auginu katina ir jis tikrai nesnypscia be reikalo  niu kaip tikras "vyras"  o dukterecia turi katyte, tai jei tik kas, menkiausias isgastis - snypscia, riecias, kailiuka statosi  Tikra "moteris"
Nereali, negąsdink be reikalo. Mano katė irgi šnypščia ant tam tikrų žmonių (buvo vienas atvejis, kai žmogų puolė, bet tas žmogus nebuvo patikimas  ), bet ne ant šeimos narių. O santykis su mažais vaikais: kol buvo kūdikis, buvo rami ir toleravo, bet kai tas kūdikis paaugo ir pradėjo ją tąsyti labai dažnai, kentė kažkiek laiko, bet vėliau pradėjo šnypšti ir jeigu vis tiek lenda, tada jau ir dreskia. Taigi reikia paaiškinti vaikams, kad gyvulėlių tąsyti ir erzinti negalima
Katė kažkokiais būdais juk turi parodyti, kad pyksta. Tai jau geriau šnypštimu negu puolimu į blauzdas iš pasalų ir iki kraujų
Bitch_Intriguer
2007 03 10, 02:04
Mano katytė irgi šnypščia kai bijo. Jau kelis kart buvau pamanius kad šnypščia ant manęs, bet paskui paaiškėdavo kad šnypšdavo ant rūbų arba batų (bijo naujų). Kad ir užvakar, apsimoviau kelnes, vaikštau po namus - žiūriu katė ratais aplink, visa pasišiaušus, šnypštė ir rėkė taip, kad net apsisiusiojo. Aš tai  nesupratus. Prie katės prieit negaliu, nes priėjus ji iškart šiaušėsi ir bėgo. Nusprendžiau kad dėmėsio nekreipsiu ir eisiu tvarkytis, persirengiau ir tas kelnes numečiau ant lovos - tai mane išsyk prisileido, nebešnypštė man priėjus, o aplink tas kelnes tai dar ilgai ratais vaikščiojo susišiaušus visa, kol išdrįso su koja kepštelt, paskui kad puolė taršyt. Analogiška situacija buvo ir su neklota lova, ir su naujutėle patalyne - bijojo.
 pas mane namie tai viena siena yra veidrodine, tai j pirma karta galvojau sprogs is pasiputimo ir snypstimo  ir dabar kiekviena karta pro ten eidama pasisiausia
Gal kas galėtų paaiškinti, kodėl katė šnypščia tik ant tam tikrų žmonių?  Pvz., mano tėvų ji negali pernešt, neleidžia prisiliest, nervuojasi, šnypščia ir bėga tolyn, nors mano mama taip myli kates...  O kažkodėl kitiems atsitiktiniams užėjusiems į svečius žmonėms katė būna meili, glaustosi. Nesuprantu, kodėl taip yra... Neimčiau į galvą, ale kad su problema susiduriame - neturime kam katės palikt pasaugot, kai kur nors išvažiuojam.  Anksčiau tėvai saugojo, o dabar sako, va, kokia nemeili ir pikta išaugo, kaip mes ją žiūrėsim, jei net neprisileidžia... Ką daryt???
speranza
2007 07 12, 13:37
sveikos  , nežinau ar čia "pataikiau" parašyt, bet gal galit kas nors paaiškinti, ką reiškia toks katės elgesys? Mūsų katė neveisline, laukinukė. Prieš kokius tris metus priglaudėm. Šiaip ji baikšti, bėga slėptis atėjus kam nors į svečius. Kiek pabuvus po lova, išlenda ir po truputį apsiuostinėja. Kai kurių žmonių nebijo, pati lenda prei jų, o nuo kitų bėga slėptis... viskas būtu gerai, bet išgąsdino jos tokie poelgiai: 1. kartą buvo atėjus draugė su savo beveik trimečiu vaiku. iš pradžių pasislėpė, o po to po truputį pradėjo eit žiūrėt kas darosi. Vaikas kiek išdykęs buvo, šokinėjo ant lovų ir t.t., o kai jį pakibinau, tai išvis pasiuto... tuo metu katė sėlino link jo, jokių įtarimų tas sėlinimas nekėlė, nes buvo susisukus į kamuoliuką.... tik staiga užšokus ant sofos, įsitaisius netoliese sėdėjusios draugės pardėjo urgzti... iš tikrųjų išsigandau, nes atrodė kad tuoj tuoj puls ant vaiko..... 2. visai nesenai svečiavosi vyro dukterėčia, na ji šiaip aktyvus vaikas (12m). šiaip katė jos vengė, nesileisdavo glostoma ir išvis, net pro kambarį, kuriame ji buvo, praeidavo susigūžus...ir kartą vyras pradėjo kibint savo dukterėčią, parkritę ant grindų abu dūko ... tik staiga katė išlindo iš po lovos pripuolė prie dukterėčios ir baisiai sušnypštus drėskė į ranką..... aišku, vaikas išsigando.... aš galvoju kad gal ji pavydi? nes mes vaikų neturime, tai jai visas dėmesys.... o čia staiga kažkam kitam dėmesys parodytas... nors kai mes su vyru dūkstam, tai ji nekreipia dėmesio, miega.... o vyras nenori sutikt su mano svarstymais, jo nuomone gal katė gynė šeimininką... p.s. mūsų katė į lauką neleidžiama ir skiepyta....
sandeliukas
2007 07 21, 23:39
mano pinciukas nesnypscia, tikras vyras, tik kartais isrietes ketera ir papusta uodega skersas eina va, norejau paklausti ka reiskia kai katinukas sedi issiziojes?  net buvau isigandes kad zandikauli sutrauke gal jam  bet kai veziau automobilyje dezutej tai jis sedejo isiziojes.... normaliai kaip ziovaudamas, o ne siek tiek praveres burna. ir dar norejau pagvildenti tokai tema: sakoma kad kaciu "burzgimas" tai nereiskia kad joms patinka (nors dazniausiai taip interpretuojama) ar jos myli. kazkur skaiciau kad tai turi platesne prasme kaciu elgsenoj. Ka jus manote?
Gimusi_vasarą
2007 07 22, 13:25
Nesenai perskaičiau, kad nuo katino spalvos priklauso jo charakteris. Pvz: pilkas katinas visada būna super švelnus, mielas ir panašiai. Ryžieji- karo mašinos. Rainiukai- truputį laukinukai. Seniau turėjau šviesiai geltoną katiną. Oi, visi nuo jo kentėjo. Boibokas kaip reta buvo. Šiuo metu auginu pilką. Neturiu jam nei vieno priekaišto. Švelnus kaip šokoledas
Lithium
2007 07 28, 21:15
aš tai turiu pusiau laukinį katinuką, tai jis šnypščia kartais ir ant manęs, kai susipykstam, bet suėst neketina  taip pat kai kurių žmonių nemėgsta ir ypač vaikų, bet ant jų nešnypščia, o slepiasi kur nors giliai giliai
|
|