sveikos mamytes
Mes irgi leisim nuo rudens, jam bus apie pusantrų metukų
Aš net 2 savaites daugiau atostogų pasilikau, kad galėčiau jei kas vaikiuką prie lopšelio pratint
Dukryte prades taip pat rudeni
QUOTE(smiler @ 2011 07 27, 17:47) Dukryte prades taip pat rudeni dziaugiuosi kartu su jumis
Mes taip nuo rugsėjo bandysim eit. Mažiukas labai komunikabilus ir linkęs draugauti su kitais vaikais, bet kaip pavyks būti be mamos kol kas neįsivaizduoju. Pagyvensim-pamatysim
Nuo dviejų metukų (du suėjo rugsėjo 7)
QUOTE(ingulka35 @ 2011 07 27, 17:00) dziaugiuosi kartu su jumis Nea, nesavarankiska, geria tik pati is puoduko ir viskas. Na, dar sumustinius pati valgo. Naudojam pampersus, o apie apsirengima sneketi dar toli, nes jai tik 1m ir 2men. Bet del to nepergyvenu, nes grupeje vaikai yra tik 1-2m ir 4 vaikam skiriama viena aukletoja. Mes ne Lietuvoje, tai jie iprate prie tokiu lopselinuku
Maniskiai i lopsiuka iskeliavo 2metuku,bet gal,kad dvynukai,tai jiems didelio streso nebuvo.Pampiu nenesiojom jau,valgyt mokejo,ale kartais ir pro sali koks saukstas kitas
Grupeje buvo ir mazesniu vaikiukiu,bet aukletojos ir pampius keite jiem ir nemokancius pamaitindavo.Nereik mamytem smarkiai pergyventi,viskas bus gerai
Mes irgi pradesim nuo rugsejo, Lukui bus 1 metukai ir 4 menesiai. Leisim pradziai tik 3-4 valandom, iki mazdaug 12.00. Pietus ir miegutis bus namuose. As kol kas nelabai dirbsiu, planuoju tik nuo sausio pilnai dirbti pradeti, tai laiko apsipratimui tikrai uzteks.
Maniskis irgi laksto su pampersu, puodukas neegzistuoja (tik kaip zaislas), geria is butelio ir valgo tik koses (nekramto). Ir nieko. Lopseliuose jie ten visko mate. As, apskritai, tikiuosi, kad mano vaikas i kitus ziuredamas valgyti ismoks
Mes į lopšelį iškeliavome 1,7 m. Labai bijojau, dėl dukrytės, vis galvojau,kad per maža.
Maniškis dar puoduko nepripažįsta... Visaip bandom sodint, bet jam nea
Valgyt, kramtyt kaip ir mokam, bet dar nemažai pro šalį nukeliauja. Geriam iš puodelių, tų ale vaikiškų, su snapiuku. Kaip padedu, moka gert ir iš normalaus.
Mano mergaite pradejo lankyti darzeli 1,7 men. Buvo baisi tragedija, pirmas dienas palaikiau tik po 1-2 val., nes visa ta laika nenustodama verke. Veliau buvo geriau, bet visiskai gerai niekada...t.y. visus metus iki dabar rytais paliekame pas aukletojas ant ranku, raudancia,o kartais ir klykiancia. Veliau aisku nusiramina, bet rytai kosmariski...
Mes savo vaikinuką į lopšelį leidome nuo 1 m ir 4 mėn. Pradžioje taip pat po kelias valandas palikdavome, bet jam patiko bandrauti su kitais vaikais, ta greit apsiprato
O vat su likimu darželyje tai kiekvieną rytą pas auklėtoją ant rankų su ašarytėm lieka, bet mane ramina tai, kad tai tęsiasi tik kol mama išeina iš grupės ir duris uždaro Tai va tokia mūsų lopšelio istorija
savo mergyte isleidom 2metuku i lopseli, pradejom lankyti ziema, pirma savaite buvo sunkoka, buvo ir asaru ir mazu isteriju, antra savaite jau su mielu noru keliavo i lopseli, bet susirgom ir po 2sav.vel buvo asaryciu, bet tai truko tik kelias dienas, o veliau su mielu noru keliavo i lopseli, uztekdavo pasakyt, kafd vaziuojam pas vaikuciu ir pati su mielu noru atsikeldavo, o jei susirgdavo, tai jau klausinedavo kada eisim pas vaikuciu
aš savąjį išvedžiau maždaug 1,8 m. Na pampersų jau nereikėjo, mokėjo prašytis ant puoduko, tik beveik nieko nekalbėjo, valgė ir pats sunkiai dar, na iš puodelio gert mokėjo jau, (su snapeliais jam sunkoka buvo). Na kadangi ten lopšelis, tai auklėtojos jau būna tam pasiruošusios - ir nurengt -aprengt juos (manasis tik dabar pradeda pats mėgint rengtis - bet tik kelnes pats nusimauna
O šiaip tai vaikai labai greit mokosi, žiūrėdami vieni į kitus. Kalba vaikui prasilaužė po kokių 4-5 mėn. Sunkiausias buvo pirmas mėnuo. Pradžioj ir kaip dauguma - palikdavau keliom valandom, paskui vis ilgindavau, laiką. Pirmas 3 dienas nelabai suprato,kas vyksta. Bet paskui jau buvo ne kas - dar nepriėjus prie darželio paleisdavo dūdas Nors sykį teko pačiai vesti (jau buvo beveik metus išėjęs), tai teko ašarojantį palikt šiaip stiprybės reikia ir pačioms mamoms, nes jos labai jaudinasi, jaudulys persiduoda ir vaikams. Aišku, jiems ir sunku atsisveikint, nes tos ašaros dažniausia ir baigias, mamai dar nespėjus iki darželio kampo nueit...
Sveikos mamytes
QUOTE(Lika84 @ 2011 08 10, 14:16) Sveikos mamytes vaikuciai darzelyje labai greita visko ismoksta is kitu vaikuciu, mes per savaite laiko atsisakm tutuku ir buteliuku, ir valgyt ismoko savarankiskai, neleido nuo pirmu dienu aukletojom maitint, nors namie pati dukriuka pavalgdindavau QUOTE(freaure @ 2011 08 10, 15:20) vaikuciai darzelyje labai greita visko ismoksta is kitu vaikuciu, mes per savaite laiko atsisakm tutuku ir buteliuku, ir valgyt ismoko savarankiskai, neleido nuo pirmu dienu aukletojom maitint, nors namie pati dukriuka pavalgdindavau Nu tikiuosi, kad mano pupa ne panikuos...
vaje vaje ir mes jau eisime i darziuka nuo rugsejo, nors vaikui lapkriti 2m tai manau per ta laika pripras ir nuo gimtadienio jau teks visai dienai likt nes as i darba grysiu. maniskis taipat nedraugauja su puoduku, nelabai moka pavalgyt, ir nesirengia pats, kalba labai mazai, bet tikiuos kiti vaikai bus pavyzdys
QUOTE(tuticiukas @ 2011 08 11, 12:38) vaje vaje ir mes jau eisime i darziuka nuo rugsejo, nors vaikui lapkriti 2m tai manau per ta laika pripras ir nuo gimtadienio jau teks visai dienai likt nes as i darba grysiu. maniskis taipat nedraugauja su puoduku, nelabai moka pavalgyt, ir nesirengia pats, kalba labai mazai, bet tikiuos kiti vaikai bus pavyzdys
Mes irgi nuo rugsejo eisim i lopseli,sueis 2metukai,ant puoduko nedarom,vis dar su pampersais,nekalbam,is puodelio geriam,bet patys tik su rankytem valgom,tai nerimo daug,bet tikiuosi persilausim
QUOTE(kitule5 @ 2011 08 12, 19:55) Mes irgi nuo rugsejo eisim i lopseli,sueis 2metukai,ant puoduko nedarom,vis dar su pampersais,nekalbam,is puodelio geriam,bet patys tik su rankytem valgom,tai nerimo daug,bet tikiuosi persilausim Nepergyvenkit, mano mažesnis į lopšiuką nuėjo ir nieko Tikrai viskas bus gerai
Sveikos, jungiuos prie daugiau mažiau panikuojančių mamyčių
Už poros savaitėlių į lopšiuka, nors mums jau virš 2metukų, bet bijau...labai jau mamyčiukė
Aš gal nelabai kokia būsiu patarėja toms, kurių vaikučiai yra labai prie mamų prisirišę ar labai jautrūs - maniškė tokia nebuvo. Bet va, dar kai buvo kokių 1 metų ir 7-8 mėnesių, pradėjau matyti, kaip jai jau reikia "chebros", kaip nori būti su kitais vaikučiais, net jeigu ir su jais pasipešdavo (su kaimynais). Lauke jos nesuturėdavau prie savęs nei 5 minučių, turėdavau lėkti paskui ją, kai ji nulėkdavo pas kaimynus. Taigi, nuo 1 metų ir 10 mėnesių mes ją pradėjom vesti į privatų darželį. Tai reakcija visų auklėtojų buvo - OHO, kokia čia atėjo šaunuolė! Nes mamos nebereikėjo jai nei trupučio jau nuo pat pirmos dienos, "atia" tik ir viskas. Ir valgė su visais be problemų, ir miegojo, o kad su malonumu išbandė visus darželio žaislus, tai nė sakyti nereikia. Po pietų miego pirmąją dieną atėjau, padėjau apsirengti, ir vėl jai manęs nebereikėjo. Ir taip toliau - JOKIO adaptacinio periodo. Ir kai atvažiuodavom atsiimti iš darželio - tai verkdavo, nenorėdavo išeiti, tik tuomet, kai nelikdavo nei vieno vaiko, galėjom pasiimti. Na, dabar (po 2,5 mėn.) jau įmanoma ir anksčiau pasiimti, bet eina lygiai taip pat noriai, labai mėgsta visu dalyvauti, daug ko išmoko ir ugdyme bei savarankiškume pažanga akivaizdi. Pastebėsiu tik tokius dalykus, ką mes nuo vaiko gimimo darėme kitaip, negu daugelis mano pažįstamų mamų: 1) neatsiribojome nuo draugų, nuo pirmųjų savaičių svečiavomės aktyviai pas visus ir kvietėmės draugus pas save; 2) nuolat buvo kitų vaikučių kaimynystėje apsuptyje; 3) nuo kelių savaičių po truputį ėmiau vaikutį palikti mamai (2-3 valandoms), nuo kelių mėnesių - draugėms (2-3 valandoms), o kai jai buvo 1 m. 8 mėn. jau su vyru išvykome į tolimą kelionę ir palikome dukrą mamai 3 savaitėms - primas 2 sav. buvo viskas ok, vėliau tik jau pasiilgome ir ji mūsų pasiilgo. Taip mūsų vaikas niekada neturėjo svetimų žmonių ar pasilikimo be mamos baimės, nors čia gal daug įtakos turi ir genai (aš pati panaši buvau vaikystėje). Taip sakant - auga "čigoniukė"
na ir mums ta dienele ne uz kalnu mums yra metukia ir 8menesiai,ant puodelio seda noriai, bet pats dar nepasipraso, is puodelio geria, su suakstu draugauja sunkiai, viska spro sona, oi kaip nerimauju ir bijua, pirmaji kaip vedziau buvo tokio pat amziaus bet verke 4men tik atejus prie darzelio vartu, aukletojom atiduodavau klykianti i rankas, oi kaip skaudedavo sirdi, ir atrodo buvo ne itin prisiirise sprie manes, nebijojo svetimu, zaizdavo su vaikais, noriia bendravo, ... o a ntrasis visiska priesingybe, mamos vaikas, svetimu bijo, na su vaikais zaidzia, kai nueinam brolio pasimt i darzeli bega tekina si grupe, oi baugu belekaip na bet ka isietie snera reiks
mes lankom darziuka nuo 2 metu. Pirmas dienas buvo daug streso ir mums ir mazylei. Bijojom kad ilgai taip bus, bet stengemes kuo maziau parodyt savo stresa, kalbejom vis kad reikia visiems dirbti, ir tetei, ir mamai
QUOTE(maidala @ 2011 08 25, 15:41) mes lankom darziuka nuo 2 metu. Pirmas dienas buvo daug streso ir mums ir mazylei. Bijojom kad ilgai taip bus, bet stengemes kuo maziau parodyt savo stresa, kalbejom vis kad reikia visiems dirbti, ir tetei, ir mamai Kaip nuraminot
mes nuo rugsejo keliausim i lopseli, dukrytei 1,8
Mes siandie apturejom 2d darzely, tiksliau pusdieni. pirma kaip ir nieko, o siandie sake praverke visa laika isskyrus ta laika kol buvo lauke. pietu nevalge.parsiveziau namo verkiancia. uzmigo apsikabinus mane. atsikels jauciu ir iki wc nueit neleis
seikos. Maniskiui be 2 sav. 2 metukai. Jau pratinemes eiti i darzeli. Maniskis yra labai drasus,labai patinka vaikai,ypac vyresni. Pirmas dvi dienas viskas buvo super, palikdavau 30 min. paskui iseinam i lauka ir jis grizta atgal i grupe,jau apsidziaugiau,kad vaikui patinka ir viskas bus gerai. Bet jau trecia ar ketvirta diena,jis manes nepaleidzia,rekia isteriskai,nors kai einam i darzeli sako,kad nori,kad mama su teciu eis i darba ,o jis i darzeli,bet kai tik atidarom darzelio grupes duris lekia i lauka namo. Tai dabar jau trecia diena,as su juo bunu kartu darzelyje,pasislepus
Ai dar sake,kurie vaikai buna pradzioje labai drasus,tai paskui su jais daugiausia ir bedos buna
labas visoms
mano 4 metu berniukas nuo ryt irgi keliaus darzelin. ziuresim, kaip jam seksis, nes namie tai jis mamyciukas ir padauza... QUOTE(editana @ 2011 08 30, 13:14) Mes siandie apturejom 2d darzely, tiksliau pusdieni. pirma kaip ir nieko, o siandie sake praverke visa laika isskyrus ta laika kol buvo lauke. pietu nevalge.parsiveziau namo verkiancia. uzmigo apsikabinus mane. atsikels jauciu ir iki wc nueit neleis Mums 2.6 metai. Pirma diena iki pietu miego tai buvo linksmas, zaide, tik klausinejo kur mama. Antra diena iki pietu miego jau
Dukrytę į lopšelį išleidom 1m10mėn,pirmos dienos buvo stresas baisus,verkdavo jau iš namų,paskui prasidėjo ligos,sirgdavom daugiau nei eidavom.Dabar perrašėm į kitą darželį,bet ir vėl pirmos dienos su ašarom,nors jau trimetė
as cia skaitau ir ziuriu,kad kiekvienas darzelis ir aukletojos vis kitaip pratina vaikus. Pas mus tai pirmom dienom leidzia pasilikti pusvalandziui,paskui valandai kelias dienas,kad vaikas noretu sugrizti. O kitur ziuriu iskart mamos palieka po puse dienos ir iskart su pietu miegeliu. Nu zinoma visdkas priklauso dar ir nuo vaiko.
mes ir planavom pradzioje valanda , ant rytojaus dvi , bet... net nereikejo to. ji jau trecia diena liko pietu miegot, nes labai patinka but su vaikais. anksti keliasi ir net nezirzia kai paliekam . tai mums pasiseke
as jau dziaugiaus kad mano berniukas saunuolis, nes pirma savaite ejo i darziuka labai norei jokiu asaru nebuvo nieko, stebejosi aukletojos koks saunuolis, o dabar jau viskas nenori likti, verkia, palieku skaudancia sirdim, ir nesuprantu kas atsitiko, aukletojos musu tikrai geros, manau kogero uzsikrete nuo tu verksniuku vaiku, nes grupej ira keli dideli verksnei
QUOTE(tuticiukas @ 2011 09 10, 06:39) as jau dziaugiaus kad mano berniukas saunuolis, nes pirma savaite ejo i darziuka labai norei jokiu asaru nebuvo nieko, stebejosi aukletojos koks saunuolis, o dabar jau viskas nenori likti, verkia, palieku skaudancia sirdim, ir nesuprantu kas atsitiko, aukletojos musu tikrai geros, manau kogero uzsikrete nuo tu verksniuku vaiku, nes grupej ira keli dideli verksnei Naturalu is pradziu vaikui buvo viskas nauja ir idomu.O veliau supranta,kat tai tures buti kasdienis dalykas,kad viskas keiciasi is pagrindu jo gyvenime.Tai tada ir prasideda tikrasis adaptacijos laikotarpis.
o mes kelias dienas paėjom šiaip ne taip. Nežinau- ką daryt,tiesiog jam tragiškai sunku, verkia, šoka naktį, dreba pamatęs darželį.Su vaikais grupėje nenori žaist, tik prie suaugusiojo būna, pvz. šeimininkėlės. Daviau Sedalios sirupo, bet mažai ką padeda. Aš pati jaučiu, kad jam ten negerai. mane kankina toks nerimas iš vakaro, metyt ir jam tas persiduoda.Mes prisirišę , matyt, vienas prie kito. Naktį, nors jam 2, 8 m. dar žinda.
Rytais priešinasi rengiamas. Pritrūkus jėgų, nuleidžiu rankas ir nevedu. Nemoku prikalbint.Nežinau- ką reikės daryt. Pavasarį jau į darbą. Patarkit ką nors.......Gal kam nors taip yra buvę...... gal aš pati nepasiruošus, o gal esu tik lepšis ištižęs.....tokia jau širdis jautri.... QUOTE(Adele @ 2011 12 17, 00:17) o mes kelias dienas paėjom šiaip ne taip. Nežinau- ką daryt,tiesiog jam tragiškai sunku, verkia, šoka naktį, dreba pamatęs darželį.Su vaikais grupėje nenori žaist, tik prie suaugusiojo būna, pvz. šeimininkėlės. Daviau Sedalios sirupo, bet mažai ką padeda. Aš pati jaučiu, kad jam ten negerai. mane kankina toks nerimas iš vakaro, metyt ir jam tas persiduoda.Mes prisirišę , matyt, vienas prie kito. Naktį, nors jam 2, 8 m. dar žinda. Rytais priešinasi rengiamas. Pritrūkus jėgų, nuleidžiu rankas ir nevedu. Nemoku prikalbint.Nežinau- ką reikės daryt. Pavasarį jau į darbą. Patarkit ką nors.......Gal kam nors taip yra buvę...... gal aš pati nepasiruošus, o gal esu tik lepšis ištižęs.....tokia jau širdis jautri.... uzjauciu jus
Mes lanokme nuo 2,6m. tai pradžioje viskas erai buvo , be problemų pasiliko, kai ateidavau pasiimti per pietus pirmą savaitę tai nenorėdavo eiti namo , sakydavo ir aš miegosiu čia , bet po 2,5 savaitės suprato kad tai jau kasdienybė , jis turi būti darželyje kasdien , ir pradėjo nebenorėti darželio , buvo ir verkimų , bet išgyvenome .Po vasaros atostogų taip pat pirma savaitė nelengva , kol pripranta . Bėda kolkas tik viena , daug svergame, nors mums jau bus 4 metai , bet sergamumas toks pat didelis
maniske tai labai nori eiti, bet vat ligos irgi pjauna
Mano vaikas tai pirmą savaitę irgi gan sunkokai, o poto tai jau viskas
O vat draugės vaikas tokio paties amžiaus tai dar iki šiol negali priprasti, su didžiausiom isterijom eina |