bim-bam
2011 07 30, 22:38
bim-bam
2011 07 30, 23:24
Baigiau ana tema, tad atidariau nauja. Dalinames dziaugsmais ir rupesteliais toliau
ast_alaus
2011 07 31, 16:59
QUOTE(bim-bam @ 2011 07 30, 21:24) Baigiau ana tema, tad atidariau nauja. Dalinames dziaugsmais ir rupesteliais toliau  Aciu uz grazia tema Atsakant i klausima kiek ilgai zindysiu...mano mintys siuo metu - kiek to reikes dukrytei. Nezinau, tiesiog nenumanau kiek jai to reikes, bet manau kad treciaji gimtadieni tikrai dar sutiksim prie kruties...  Ir, galbut, ketvirtaji...
QUOTE(bim-bam @ 2011 07 30, 23:13) labas kaip laikotes? kaip mazieji mp valgytojai? idomu, nors jau buvo kalbeta turbut, iki kokio amziaus cia besilankancios mamos ketina zindyti arba noretu, kad vaikas pats nusprestu kada baigti? siaip smalsu tik  Sveikos As zindysiu tol, kol atsisakys pats, naturaliai.  Specialiai nutraukineti zindymo negalvoju.
Sveikos! Na ir mes vis dar valgome. Pries nakties miega butinybe! O siandien ryte, pvz, pamirso paprasyti. Jau miega savo kambaryje. Uzmiega su manimi, bet as po to griztu pas vyra, o ji dazniausiai jau iki rytoj ismiega. Taigi tikrai auga tie vaikai. Visai tikiu, kad iki 4 gali visiskai jai nebereiketi MP. Bet pagyvensime pamatysime. Nieko jega nedarysiu, net tam maitinau tiek laiko, kad pamatyti jos asaras....
M.A.M.A
2011 08 01, 22:20
Merginos, gal kartais žinote, ar galima žindant darytis kompiuterinę tomografiją? Įvertinant ir tai, kad visai neseniai, vos prieš porą savaičių, buvo daryta ir rentgenograma? Ar radiacijos dozė nepateks į pieną, nepakenks vaikui?
Lumina_
2011 08 01, 23:56
Pienuka rytai valgom, o maziukui 2m ir 2 men. Skiriames su vyru, jis jau seniai nori, kad nebemaitinciau, o dabar ypac., nes nori pasiimineti vaiak su nakvyne, bet.. maziukui nors nakti pienuko nebevalgo, vistiek prabudus tik mama tinka. Neketinu atimti is vaiko mp del vyro igeidziu!
QUOTE(Lumina_ @ 2011 08 02, 00:56) Pienuka rytai valgom, o maziukui 2m ir 2 men. Skiriames su vyru, jis jau seniai nori, kad nebemaitinciau, o dabar ypac., nes nori pasiimineti vaiak su nakvyne, bet.. maziukui nors nakti pienuko nebevalgo, vistiek prabudus tik mama tinka. Neketinu atimti is vaiko mp del vyro igeidziu! Nespręskit savo ir vyro santykių per vaiką...žinau, kad Jums labai skaudu skirtis, o tuo pačiu ir pikta, daug nuoskaudų, noris tam vyrui 'įkast', bet nesinaudokite vaiku. Tas rytinis valgymas tik pretekstas. Vaikas turi mamą ir vaikas turi turėt tėtį, tai ne Jūsų vyro įgeidžiai  Ir džiugu, kad tėtis nenori atitrūkti nuo judviejų vaikiuko. Jau nebe visai mažas vaikiukas, kad neištvertų ryte be mamos krūties kelis kartus per mėnesį..Mamos keliauja, mamos dirba ir dar mažesnius vaikelius kelioms dienoms palieka artimiesiems ir dėl to maitinimas krūtimi bei ryšiai su vaikeliu nesugriūna, jei tik yra tam noro. Kaip tik bus tradicija ir žinos Jūsų vaikiukas, kad būdamas su tėveliu ryte negaus pienelio, bet užtat jie ras daug kitų gražių užsiėmimų ir viskas bus gerai
Lumina_
2011 08 02, 09:35
QUOTE(Rasma @ 2011 08 02, 06:35) Nespręskit savo ir vyro santykių per vaiką...žinau, kad Jums labai skaudu skirtis, o tuo pačiu ir pikta, daug nuoskaudų, noris tam vyrui 'įkast', bet nesinaudokite vaiku. Tas rytinis valgymas tik pretekstas. Vaikas turi mamą ir vaikas turi turėt tėtį, tai ne Jūsų vyro įgeidžiai  Ir džiugu, kad tėtis nenori atitrūkti nuo judviejų vaikiuko. Jau nebe visai mažas vaikiukas, kad neištvertų ryte be mamos krūties kelis kartus per mėnesį..Mamos keliauja, mamos dirba ir dar mažesnius vaikelius kelioms dienoms palieka artimiesiems ir dėl to maitinimas krūtimi bei ryšiai su vaikeliu nesugriūna, jei tik yra tam noro. Kaip tik bus tradicija ir žinos Jūsų vaikiukas, kad būdamas su tėveliu ryte negaus pienelio, bet užtat jie ras daug kitų gražių užsiėmimų ir viskas bus gerai  Siaip gal ne tik del pienuko manes rytais ir paryciasi reikia. Mes pratinames, bet po truputi. PAzanga, kad tetis jau moka vaika vakare uzmigdyti, ko nebudavo niekada anksciau. O apie zindymo nutraukima vyras kalba jau labai seniai. Vaikui ne metuku dar nebuvo. Esam bande, kad vaikas miegotu su teciu, bet paryciais ima saukti mama. Ateina pas mane, atsigula ir uzmiega. Nenoriu vaiko dar labiau traumuot... Nenoriu, kad jis verktu, jam reiktu manes, o names nebutu salia... Esam bande, verkia beveik valanda kol nuluzta... Ir tai as bandau dabar ji migdyti, kad pats uzmigtu. Suprantu, kad man poaciai butu patogiau, jei jis galetu normaliai su teciu nakvoti, bet kokas neiseina...
Sveikos  Norėjau atsiliepimų mamyčių, kurios dar žindo vaikutį ir veda į darželį. Ar jūsų vaikučiai užmigt darželyje patys išmoko (na, kurie užmigdavo prie krūties), ar namie jau buvote išmokę? Man tai jau baisu darosi, už mėnesio į darželį, o panelė visada užmiega tik prie krūties, o ir šiaip dieną dar dažnai jai reikia, po miego ilgai žinda. Visi bandymai nujunkyti baigėsi siaubingom isterijom, tai širdis neatlaikė ir toliau žindau. Man tai nesunku, galėčiau žindyt kiek ji norės, bet jaučiu, kad padariau vaikui meškos paslaugą, kad neišmokiau pačios užmigt. Darželyje jaučiu bus didžiulis stresas jai, jaučiu tikrai pati neužmigs, jau susiformavęs įprotis. Tai nežinau, ką man dabar daryt, ar paleist viską tekėt sava vaga, ar vis tik imtis kokių drastišku priemonių. O ir šiaip nebūna, kad vaikai darželyje papuko pasigenda? Nenorėčiau, kad auklėtojos sužinotų apie žindymą, nes žinote, kokia mūsų visuomenės nuomonė šiuo klausimu. Dėkui, kas atsakysite
manyskis ejo i darza zindomas, ismoko eiti miegelio su kartu vaikais
Na, aš irgi tikiuosi geriausio, kad išmoks užmigt pati nusižiūrėjusi į kitus vaikus, bet jaučiu, kad visko gali būt. Pati savaime niekada gyvenime nėra užmigusi, tik prie krūties, na mažesnė dar vežime vėžinama, arba mašinoje. Pabudus nakti ar pietų miego metu taip pat tik prie krūties nusiramina. Kažkaip jaučiu, kad nelabai čia viskas gerai
Košė-Malošė
2011 08 02, 18:29
astra1, Viskas gerai. Darželis ir žindymas- suderinami dalykai. Darželyje- kita aplinka, taisyklės. Namuose- mama. Mp- dar reikalingas Sėkmingos adaptacijos
Dėkui už palaikymą  Tikiuosi viskas bus gerai, bet kartais jaučiuosi tokia apsileidusi mama, kuri vaiko net normaliai užmigt neišmokė
Košė-Malošė
2011 08 03, 00:01
astra1 Esi labai ATSIDAVUS mama Duodi tai, - kas pasaulyje geriausia Ar gali būti kas geriau vaikui, kaip užmigti apsuptam mamos meilės Laikas greit bėga, vaikai auga dar greičiau
pamparam:)
2011 08 03, 12:13
Laumiukas.
2011 08 03, 14:07
Jau pasirasiau  Noriu paklausti, ar Jusu vaikai dar zinda nakti? Maniskiui 1,5 m. Vis dar keliasi pora kartu pagerti... Sunku
QUOTE(Lina klp @ 2011 08 03, 14:07) Jau pasirasiau  Noriu paklausti, ar Jusu vaikai dar zinda nakti? Maniskiui 1,5 m. Vis dar keliasi pora kartu pagerti... Sunku  Seniai norejau parasyti, kaip nutruko musu naktiniai zindymai, bet vis neprisiruosdavau  Kai suneliui buvo netoli pusantru metuku, pries naktini miegeli pradejau jam kalbeti, kad jis ramiai miegotu visa nakti, kad nesikeltu, neverktu nakti, nezadintu mamos nei tecio, nei kaimynu, kad visi zmones nakti miega ir nori ilsetis. Jam irgi liepdavau nakti ramiai ilsetis, o jeigu pabustu, tai apsiversti ant kito sono ir toliau miegoti. Uzteko gal savaites ir dvieju tokio "smegenu plovimo" ir sukakus 1,5 metuku vaikas pradejo miegoti istisa nakti neprasydamas MP. Iki siol nezinau ar padejo mano tie kalbejimai ar tiesiog isaugo jis naktinius valgymus Tiesa, buna, kad kartais neramiai miega ir papraso nakti niam niam, bet tiesiog neduodu, pasakau, kad dabar naktis ir reikia miegoti. Pasikuicia, kartais ir ilgokai pasiblasko lovoje, bet paskui vis vien uzmiega. Dabar mums liko tik rytinis, vakarinis ir pietu miegelio niam niam
QUOTE(Lina klp @ 2011 08 03, 15:07) Jau pasirasiau  Noriu paklausti, ar Jusu vaikai dar zinda nakti? Maniskiui 1,5 m. Vis dar keliasi pora kartu pagerti... Sunku  Maniškei 3 metai. Kai jai buvo 1,5 tai žįsdavo kas 2 valandas naktį. Jokios kalbos nepadėdavo. Nuo 2-jų metų pradėjo valgymų skaičius mažėti. Dabar jai trys. Jau gal apie 3 mėnesius, kaip praktiškai išmiega visą naktį. Būna dar kartais paryčiais prabunda ir paprašo mamos artumo. O pas jus maitinime yra pats sudėtingiausias periodas. Tai normalu, kad prašo dažnai. Bet jau mama pavargo, visi aplinkiniai sako, kad gana, kad jų vaikai jau nuo 6 mėnesių miega ramiai, o jūsų kažkoks neramus.... Praėjome ir mes šį etapą... Laikykitės!  Viskas normalu. Jai iki 2 metukų užteks kantrybės, tai viskas atsistos į savo vietas! O jei ne, tai bus jūsų istorija. Jūsų susitarimo istorija... Drąsiau!
Ziedlapiux
2011 08 05, 00:44
QUOTE(pamparam:) @ 2011 08 03, 12:13) pasirasiau QUOTE(Lina klp @ 2011 08 03, 14:07) Jau pasirasiau  Noriu paklausti, ar Jusu vaikai dar zinda nakti? Maniskiui 1,5 m. Vis dar keliasi pora kartu pagerti... Sunku  maniskiui jau 3, 5m. jau buna kad ismiega be MP naktiniu uzkandziavimu ismoko ir pats uzmigti  bet LABIAUSIAI reikia Mp rytais Sunku, bet persilauziau  sekmes ir Jums labas Kiek zadu zindyt, geras klausimas, svajojau su 2m.gimadieniu uzbaigti, bet vaikucio noras nugalejo iki siol  dabar stengaimes kuo maziau , bet yra kaip yra ir diena kelis kart pasimegauja MP.
bim-bam
2011 08 05, 08:02
QUOTE(pamparam:) @ 2011 08 03, 11:13) pasirasiau
QUOTE(astra1 @ 2011 08 02, 16:04) Sveikos  Norėjau atsiliepimų mamyčių, kurios dar žindo vaikutį ir veda į darželį. Ar jūsų vaikučiai užmigt darželyje patys išmoko (na, kurie užmigdavo prie krūties), ar namie jau buvote išmokę? Man tai jau baisu darosi, už mėnesio į darželį, o panelė visada užmiega tik prie krūties, o ir šiaip dieną dar dažnai jai reikia, po miego ilgai žinda. Visi bandymai nujunkyti baigėsi siaubingom isterijom, tai širdis neatlaikė ir toliau žindau. Man tai nesunku, galėčiau žindyt kiek ji norės, bet jaučiu, kad padariau vaikui meškos paslaugą, kad neišmokiau pačios užmigt. Darželyje jaučiu bus didžiulis stresas jai, jaučiu tikrai pati neužmigs, jau susiformavęs įprotis. Tai nežinau, ką man dabar daryt, ar paleist viską tekėt sava vaga, ar vis tik imtis kokių drastišku priemonių. O ir šiaip nebūna, kad vaikai darželyje papuko pasigenda? Nenorėčiau, kad auklėtojos sužinotų apie žindymą, nes žinote, kokia mūsų visuomenės nuomonė šiuo klausimu. Dėkui, kas atsakysite  Mano irgi uz menesio keliaus i darzeli, tai del miego nesuku galvos. Kai as migdau, tai tik su MP, kai manes nera, tiesiog uzsimerkia ir uzmiega. Buvau palikus kelioms naktims mamai, tai nei manes reikejo, nei pienuko. Siaip tik liudna buvo, kad uzmirso mane per 2 dienas  Pamate, kad grizau.... ir nuejo zaisti. Klyke tiesiog, kai mano teta isvaziavo, prie jos spejo prisiristi per 2 dienas. Daugiau nepaliksiu ilgiau nei parai
Ziedlapiux
2011 08 05, 21:35
QUOTE(eda9 @ 2011 08 05, 09:35) Mano irgi uz menesio keliaus i darzeli, tai del miego nesuku galvos. Kai as migdau, tai tik su MP, kai manes nera, tiesiog uzsimerkia ir uzmiega. Buvau palikus kelioms naktims mamai, tai nei manes reikejo, nei pienuko. Siaip tik liudna buvo, kad uzmirso mane per 2 dienas  Pamate, kad grizau.... ir nuejo zaisti. Klyke tiesiog, kai mano teta isvaziavo, prie jos spejo prisiristi per 2 dienas. Daugiau nepaliksiu ilgiau nei parai  as neseniai pirma karta palikau parai mociutei, tai buvo laabai keista be vaiko miegoti nakty
Laumiukas.
2011 08 05, 22:33
Aciu uz padrasinimus. Neturiu savo aplinkoj maitinanciu ilgai, tai ir nebeaisku, kaip cia kas kartais..  O girdejau tokiu pasakymu, kad naktinis valgymas skranduka pagadina.. Ka jus apie tai? O kurios paliekat mazylius paroms, ka darot su pienuku? Nusitraukiat? Sorry, gal juokingai klausiu  , bet savo zirnio dar nesu palikus daugiau nei kelioms val. (ir tai tik su vyru..)
QUOTE(Måke @ 2011 08 05, 21:35) as neseniai pirma karta palikau parai mociutei, tai buvo laabai keista be vaiko miegoti nakty  As smigau taip kietai, kad nesupratau prabudus ryte kur as  Per 4 metus pirma karta miegojau visa nakti. Su MP nieko nedariau, antra para pradejo spausti, bet tik toks jausmas, kad sunku, grizau namo ir isvalge viska. Draugei prasitariau, kad dar maitinu  Tai is pradziu pasitikslino, kokio amziaus vaikas, tada pasake, kad nuo savo nuomones susilaikys
QUOTE(Lina klp @ 2011 08 05, 23:33) Aciu uz padrasinimus. Neturiu savo aplinkoj maitinanciu ilgai, tai ir nebeaisku, kaip cia kas kartais..  O girdejau tokiu pasakymu, kad naktinis valgymas skranduka pagadina.. Ka jus apie tai? O kurios paliekat mazylius paroms, ka darot su pienuku? Nusitraukiat? Sorry, gal juokingai klausiu  , bet savo zirnio dar nesu palikus daugiau nei kelioms val. (ir tai tik su vyru..) MP negadina nei skranduko nei dantu! (apie skranduka dar net neesu girdejusi) MP yra gamtos duotas. Gamta tikrai blogo nepasiulys. As buvau palikus savaja ir nakciai, ir parai. Na sunku... Po to noras valgyti MP koki menesi buvo paumejes. MP nenutraukinejau. Bet ir palikus pirma karta buvau, kai jai buvo truputi virs dvieju. Klausk. Tam mes cia ir bendraujame, kad dalintis patirtimi!
Atejau pasiguosti ir pasitarti. Kaip manot, kiek ilgai 1.9 vaikas gali isbuti be mp? Turiu 5 dienas isvykti, galvoju, veztis aukle ir vaika, ar palikti mamai? Zinau, kad isbus, kad MP nereikes, uzmiega be jo puikiai. Bet va, vel mane pamirs. Nezinau ka daryti, smegenys sutino begalvojant. O sirdis plysta. Puse mamu, kurios nemaitina, tai net galvos nesuktu, dziaugtusi be vaiko pabuvusios, o as raudoju cia
bim-bam
2011 08 08, 13:37
QUOTE(eda9 @ 2011 08 08, 12:16) Atejau pasiguosti ir pasitarti. Kaip manot, kiek ilgai 1.9 vaikas gali isbuti be mp? Turiu 5 dienas isvykti, galvoju, veztis aukle ir vaika, ar palikti mamai? Zinau, kad isbus, kad MP nereikes, uzmiega be jo puikiai. Bet va, vel mane pamirs. Nezinau ka daryti, smegenys sutino begalvojant. O sirdis plysta. Puse mamu, kurios nemaitina, tai net galvos nesuktu, dziaugtusi be vaiko pabuvusios, o as raudoju cia  jeigu butu galimybe, vescias kartu
QUOTE(bim-bam @ 2011 08 08, 13:37) jeigu butu galimybe, vescias kartu  Kartu vezantis, butu mama vakarais ir nakti, aisku, ir mp. Nesivezant, butu seneliai, tetos, didelis kiemas, baseinas, triusiukai ir kita kaimo veikla. Idomesne gal net butu, nei su aukle mieste. Bet va, as negaliu palikti, vaikas mane gal ir gali
QUOTE(eda9 @ 2011 08 08, 15:03) Kartu vezantis, butu mama vakarais ir nakti, aisku, ir mp. Nesivezant, butu seneliai, tetos, didelis kiemas, baseinas, triusiukai ir kita kaimo veikla. Idomesne gal net butu, nei su aukle mieste. Bet va, as negaliu palikti, vaikas mane gal ir gali  Mamos niekada neatstos didelis kiemas, baseinas ir tetos
QUOTE(oge @ 2011 08 08, 14:37) Mamos niekada neatstos didelis kiemas, baseinas ir tetos  Zinau sita puikiai gi, bet aukle irgi butu nauja ir bumt visa diena is karto
bim-bam
2011 08 08, 16:20
QUOTE(eda9 @ 2011 08 08, 15:16) Zinau sita puikiai gi, bet aukle irgi butu nauja ir bumt visa diena is karto  gal ka is seneliu ar artimu zmoniu pavyktu veztis kartu?
QUOTE(bim-bam @ 2011 08 08, 16:20) gal ka is seneliu ar artimu zmoniu pavyktu veztis kartu?  Organizuoju, bet nesigauna niekas  Aisku, su artimaisiais kitas reikalas, vis geriau nei nepazistama aukle. Jei ne MP, tai gal ir bandyciau 5 dienoms pas tevus palikti Taip planai siandien pasikeite, kaip perkunas is giedro dangaus
saulala
2011 08 08, 18:44
Sveikos visos, Praeitoje temoje kažkas kažką dėl vaistų konsultavo. Prisireikė ir man protingo patarimo. Ar doksiciklino tikrai negalima vartoti žindyvei? Anotacijoje rašo, kad ne... O gal vis dėlto įmanoma vartoti antibiotikus, tik reikia kažkiek laiko išlaukti, kad jie iš organizmo pasišalintų? Ir tik tada maitinti. Ar aš čia nusišneku? Maniškei metukai sueis šį mėnesį, taigi ištemptume dieną kažkiek ir be MP.
Laumiukas.
2011 08 08, 19:06
QUOTE(Olkin @ 2011 08 08, 10:20) MP negadina nei skranduko nei dantu! (apie skranduka dar net neesu girdejusi) MP yra gamtos duotas. Gamta tikrai blogo nepasiulys. As buvau palikus savaja ir nakciai, ir parai. Na sunku... Po to noras valgyti MP koki menesi buvo paumejes. MP nenutraukinejau. Bet ir palikus pirma karta buvau, kai jai buvo truputi virs dvieju. Klausk. Tam mes cia ir bendraujame, kad dalintis patirtimi!  Mano pazistama taip ir baige nakti maitinti, nes gydytoja ale prigasdino, kad skrandi sugadins, dantys suges.. Bent jau kol kas, po keliu val. nemaitinimo, man kitai dienai guzai garantuoti.. Papildyta:Per nestumo kursus apie vaistus mums buvo sakyta, kad vartoti galima: penicilinus, Ospamox, gryna paracetamoli, Ibubofrena, Oxilokoksina, Influcida ir homeopatinius.
saulala
2011 08 08, 20:14
Radau Natukės įdėtoje nuorodoje, kad saugus: doxycyclineO ten rašoma apie ilgalaikio vartojimo neigiamas pasekmes - tai čia juk motinai, ne žindomam vaikui?
QUOTE(saulala @ 2011 08 08, 19:44) Ar doksiciklino tikrai negalima vartoti žindyvei?
O gal vis dėlto įmanoma vartoti antibiotikus, tik reikia kažkiek laiko išlaukti, kad jie iš organizmo pasišalintų? Ir tik tada maitinti. Ar aš čia nusišneku
Doksiciklinas neblogai patenka į motinos pieną ir bent jau sakoma, kad yra 'teorinė rizika', jog gali paveikti vaiko dantukus (jie gali pakeisti spalvą) ar sulėtinti kaulų augimą, bet tai vartojant ilgą laiką. Trumpai vartojant nestebimas toks poveikis, bet visgi apsidraudžiant kai kurios farm.kompanijos pataria žindymo metu geriau nevartoti ir nemažai gyd. nenoriai skiria žindyvėms tetraciklinus.. Antibiotikų yra nemažas pasirinkimas ir jau doksicikliną pakeisti tai tikrai yra į ką, tai nėra 'nepakeičiamas' antibiotikas. Prašykit gyd. gydymui parinkti antibiotikus ne iš tetraciklinų (ar prieš skiriant antibiotikus jums tyrė kokiam antibiotikui ligos sukėlėjas jautrus?) Visus vaistus geriausia naudoti taip, kad išvengti vaisto piko motinos piene, t.y. kai didžiausia vaisto koncentracija, o tai nutinka per kelias val. po vaisto išgėrimo. Saugiausia vaiką žindyt prieš pat išgeriant vaistą (o jei vaikas sotus, tai nusitraukti pienuko  ) ir po vaisto išgėrimo palaukti su žindymu bent 3 val. Jei vaistas geriamas kartą per parą, tai geriausia mamai gerti vaistus prieš ilgiausią vaikiuko miegą (gal dieninį, gal naktinį - kaip kuris kūdikėlis miega)
Klausimas toms, kurios maitino MP iki keturių metukų: ar tiesa, kad maitnami MP serga mažiau (iš jūsų asmeninės patirties)? Ar pvz. darželyje serga virusais, adenoiditais, anginom, nežinau kuo čia dar, sloga, bronchitu ir t.t Teoriją žinau, įdomu kaip praktika?
duokanka
2011 08 11, 20:57
QUOTE(linato @ 2011 08 11, 19:33) Klausimas toms, kurios maitino MP iki keturių metukų: ar tiesa, kad maitnami MP serga mažiau (iš jūsų asmeninės patirties)? Ar pvz. darželyje serga virusais, adenoiditais, anginom, nežinau kuo čia dar, sloga, bronchitu ir t.t Teoriją žinau, įdomu kaip praktika?  Serga, oi kaip serga. Darzelyje ligos nesirenka vaiku, visus prigriebia. O slogos tampa palydoves.
saulala
2011 08 12, 03:05
labai ačiū, Rasma, už išsamų atsakymą. Doksiciklinas - mėgstamiausias dermatologų antibiotikas. Gerai, ka dermatologų pasirinkimas Vilniuje nemažas  Jau užsirašiau pas skirtingus, kitą savaitę žiūrėsiu, ką pasiūlys.
QUOTE(linato @ 2011 08 11, 19:33) Klausimas toms, kurios maitino MP iki keturių metukų: ar tiesa, kad maitnami MP serga mažiau (iš jūsų asmeninės patirties)? Ar pvz. darželyje serga virusais, adenoiditais, anginom, nežinau kuo čia dar, sloga, bronchitu ir t.t Teoriją žinau, įdomu kaip praktika?  Maniske serga reciau nei kiti. Bet as neesu tikra, kad cia MP itaka.
QUOTE(linato @ 2011 08 11, 19:33) Klausimas toms, kurios maitino MP iki keturių metukų: ar tiesa, kad maitnami MP serga mažiau (iš jūsų asmeninės patirties)? Ar pvz. darželyje serga virusais, adenoiditais, anginom, nežinau kuo čia dar, sloga, bronchitu ir t.t Teoriją žinau, įdomu kaip praktika?  Mes dar darželio nelankom, bet sprendžiant paga visą kūdikystę, vaikystę, tai sūnus MP maitinamas sirgo ne mažiau (netgi daugiau..gal kad berniukas  ) nei dukra (kuri MP išvis vos pusę metų maitinta su primaitinimais mišinėliu). Tačiau pastebėjau iš savo patirties tai, kad jis serga lengviau ir daug greičiau pasveiksta nei sesuo ar jo bendraamžiai
Na, aš iki 4 metų dar nemaitinau, tačiau mano jaunėlis, kuriam dabar jau 2 metai, šiais metais labai daug serga. Šiais metais ilgai gydėmės nuo užsitęsusio kosulio, po neilgos pertraukos buvo kosuliukas su sloga 2 savaites, paskui laringitas su 40 laipsnių temperatūra, paskui vėl kosuliukas su sloga ir 40 laipsnių temperatūra,paskui (vasarą) vėl 3 dienas temperatūra beveik 39,5 laipsnio, dabar vėl sloga kol kas be temperatūros:( Jis labai greit pagauna virusus iš kitų šeimos narių. Mano vyras dažnai parneša virusų.  Darželio dar nelanko (baisu net pagalvoti, kai pradės lankyti). Vyresnėlis tokio amžiaus buvo stipresnis, nors ir nebuvo ilgai maitinamas.
S.w.a.t
2011 08 12, 15:41
Mano pastebejimas is salies, nes turim pusbroliu ir pusseseriu panasaus amziaus ir jau lankanciu darzelius - zindytu ilgai- virs triju metu ir zindytu epizodiskai...
Salia zindymo, labai svarbu koks paciu tevu poziuris i savo sveikata. Ar vaikui augant ne per karsta, ne per salta, ar grudinamas, ar saugomas, ar aklai pasikliaujama medikais, ar meginama tariantis su gydytojais ieskoti bendru sprendimu...ar leidziama pasveikus dar kelias savaites pagyventi ramiai namie..kad organizmas iki galo atsigautu..ar neturint salygu ir galimybiu vel vedamas dar nepasveikes i darzeli. Kruva dedamuju..
Mano vaikai dar nelanko darzelio..sirgo kol kas epizodiskai - slogom su nezymiom temperaturom.. Bet moraliskai ruosiames, kad pradejus lankyti darzeli bus visko..zinoma sirgs..turi savo dali atsirgti, kad igautu daugiau atsparumo.
bim-bam
2011 08 12, 16:02
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 12, 14:41) Salia zindymo, labai svarbu koks paciu tevu poziuris i savo sveikata. Ar vaikui augant ne per karsta, ne per salta, ar grudinamas, ar saugomas, ar aklai pasikliaujama medikais, ar meginama tariantis su gydytojais ieskoti bendru sprendimu...ar leidziama pasveikus dar kelias savaites pagyventi ramiai namie..kad organizmas iki galo atsigautu..ar neturint salygu ir galimybiu vel vedamas dar nepasveikes i darzeli. Kruva dedamuju..
Košė-Malošė
2011 08 13, 01:55
linato, Prie visų mamų paminėtų dalykų, dar svarbūs: ar pozityvi psichologinė atmosfera vaiko aplinkoje (darželyje, namuose, būreliuose ir t.t.) t.y. vaiko psichologinė sveikata; jei kalbama apie kelių šeimoje vaikų sveikatą: ar moters organizmas tarp nėštumų spėjo atsistatyti.
S.w.a.t
2011 08 13, 08:32
Gerai isplautos rankos su muilu ir purskiamas juros vanduo i nosi...pirmosios ir lengviausiai prieinamos profilaktines priemones pres ligas..
[quote=Eureka,2011 08 12, 09:29] Jis labai greit pagauna virusus iš kitų šeimos narių. Mano vyras dažnai parneša virusų.
Ksesanko
2011 08 14, 11:39
QUOTE(S.w.a.t @ 2011 08 12, 16:41) Mano pastebejimas is salies, nes turim pusbroliu ir pusseseriu panasaus amziaus ir jau lankanciu darzelius - zindytu ilgai- virs triju metu ir zindytu epizodiskai... Salia zindymo, labai svarbu koks paciu tevu poziuris i savo sveikata. Ar vaikui augant ne per karsta, ne per salta, ar grudinamas, ar saugomas, ar aklai pasikliaujama medikais, ar meginama tariantis su gydytojais ieskoti bendru sprendimu...ar leidziama pasveikus dar kelias savaites pagyventi ramiai namie..kad organizmas iki galo atsigautu..ar neturint salygu ir galimybiu vel vedamas dar nepasveikes i darzeli. Kruva dedamuju.. Mano vaikai dar nelanko darzelio..sirgo kol kas epizodiskai - slogom su nezymiom temperaturom.. Bet moraliskai ruosiames, kad pradejus lankyti darzeli bus visko..zinoma sirgs..turi savo dali atsirgti, kad igautu daugiau atsparumo. S.W.A.T. Jus visada pataikote i desimtuka  MP + sveika tevu gyvensena + vaiko grudinimas (per siltai aprengti tikrai nereikia, o musu mamos megsta tai daryti) stai kas svarbu, kad vaikas butu sveikas!!! Net dabar matau. Vasara dar nesibaige, o vaikai jau su kepurem, vos ne su siltom striukem vaiksto. O darzelyje visi serga pirmus metus. Cia jau tiesa. Tik vieni stipriau, kiti ne taip. Bet MP padeda vaiko organizmui kovoti su virusais. Vaikas gauna pakankamai skysciu ligos metu. Juk serganti maziuka sunku priversti gerti arbatytes.
bebenčiukė
2011 08 16, 07:39
Nieko tas vaiko grūdinimas nepadės, jei vaikui dygsta dantys. Ne veltui juk gydytojai ir sako, kad dygstant dantims kai kurių vaikų imunitetas nusilpsta. Ir nieko čia nepadarysi. O jei vaikas jautrus, dažnai stresuoja (o stresai, kaip žinia, irgi silpnina imunitetą) ir nereikia tikėtis jo geros sveikatos. O beje, kur čia vaikai su kepurėmis ir striukėmis vaikšto jau?
Dėl darželio, tai nežinau. Matot, ten dirbantys darbuotojai tiesiog neturi talento (taip išsireikškime) rengti vaikų, einant į lauką. Tiesiog, jie nežiūri, koks oras, o aprengia vaiką vesdami į lauką dieną ( kai jau oras gerokai sušilęs) taip, kaip tėvai atvedė ryte, kai buvo gerokai vėsiau.O dar vaikas laksto, dūksta... savaime suprantama sušyla. O dar vėdinamos grupės prie vaikų žiemos metu. Mačiau pati. Tiesiog grupėse blogai veikia ventiliacija, temperatūra nesireguliuoja, tai jie pravėdina karts nuo karto. Taigi, perkaitęs kūnas sušąla, patiria stresą, o paskui ir virusą kokį greit pagauna, kurių ten begalė ( kartais ateina pradėję sirgti ar nebaigę sirgti vaikai). O dėl mūsų ligų gal ir dantų dygimas kaltas, bent jau mūsų gydytoja taip sakė. Na, taip, ir jautrokas tas mano jaunuolis. Rankas namuose ir taip dažnai plaunamės. Viena vaistininkė aiškino, kad reikia drėkinti nosies gleivinę, nes tada virusai ne taip limpa. Na, taip ir darėm, bet gal per retai. Nežinau, nei mes sukaistam, nei sušąlam berods. Juolab su kepurėm ir striukėm nevaikštom dabar.
|
|