Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kristupėlio gimimo istorija
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymo istorijos
Alsė
Visada žinojau, kad turėsiu daugiau nei vieną vaikutį, tad artėjant trečiąjam sūnelio gimtadieniui su vyru nusprendėm, kad jau laikas į mūsų namus ateiti dar vienam mažyliui. Pradėjau matuotis BT, gerti folio rūgštį. Oi kaip tikėjausi, kad ilgai nereikės laukti, kol mūsų angelėlis nuspręs, kad jau laikas jam pas mus ateiti. Bet jis neskubėjo... Kiekvieną neigiamą nėštumo testą ir pasirodžiusias "raudonąsias pusseseres" palydėdavo nusivylimo ašaros, kol galiausiai po beveik metų planavimo pamačiau išsvajotąsias II. Negalėjau patikėti, kad manyje vėl užsimezgė nauja gyvybė. Norėjosi visam pasauliui šaukti apie savo laimę, apie galimybę antrą kartą tapti MAMA. wub.gif
Nėštumas buvo nelengvas. Pradžioje be proto pykino. Geriausiais mano draugais tapo klozetas ir mineralinis "Vytautas". Save guodžiau ta mintim, kad jei pykina, vadinasi mano mažyliui viskas gerai, vystosi.
Nuo 20 savaitės pradėjo skaudėti pilvą, apsitraukinėjo gimda, tad paskirtas gulimas režimas. Labai bijojau, kad kas blogo neatsitiktų mano kruopiukui, tad sąžiningai gulėjau, o kad laikas slinktų greičiau - vėriau karoliukus.
Suėjus 34 savaitėms pradėjo be proto niežėti visą kūną. Niežėjimas buvo toks nepakeliamas, kad atrodė visą odą nusidraskysiu. Nepadėjo nei šaltas dušas, nei jokie kremai, nei vaistasi nuo alergijos.
Tyrimam paguldė į ligoninę, bet atsakymai nedžiugino - labai padidėjęs kepenų fermentų skaičius - nėščiųjų cholestazė. Taip iš mūsų miestelio ligoninės atsidūriau KMUK. Po kelių dienų gydymo niežėjimas praėjo, bet tyrimai negerėjo ir vis pamausdavo pilvą. Laukiau ir meldžiausi, kad tik mano mažyliui viskas būtų gerai, kad dar nepaliktų savo šilto ir jaukaus savo namuko. Šiaip ne taip sulaukėm 35 - savaičių.
Vieną naktį labai pradėjo kiektėti pilvas. Atrodė, lyg kokį akmenį būčiau įsikišusi. Aparatas pradėjo fiksuoti nestiprius sąrėmiukus. Gydytoja liepė gulėti, o jei kas būtų negerai paprašyti, kad palatos draugė pakviestų pagalbą, tik jogiu būdu nesikelti pačiai. Gulėti tai gulėti, nieko naujo, juk didžiąją nėštumo dalį pragulėjau. Truputį nusnūdus norėjau apsisukti ant kito šono, tik pajutau, kaip šlampa mano kelnės. Pasimečiau - negi galėjau apsišlapinti. Bet ne, sulaikyti neina, o skystis bėga žalias. Prašau, kad palatos draugė pakviestų ką nors iš personalo, o ji, didžiausiai mano nuostabai, tik iškišo pro duris galvą, apsidairė, kad nieko nėra, pasiėmė savo mobilųjį ir išėjo paskambint sakydama, kad tuoj seselės vežios pietus, tada ir pasisakysiu. blink.gif Bandau keltis pati, bet su kiekvienu judesiu jaučiu, kaip vis labiau šlampu. Guliu ir laukiu tikėdamasi, kad kas nors užeis. Lyg išgirdusi nebylų mano pagalbos šauksmą, pažiūrėti kaip laikausi atėjo gydytoja, o aš jai ir sakau: "Jaučiu, kaip kažkas bėga ir neina sulaikyti, o man labai gėda, kad sušlapinau lovą". blush2.gif Ji nusijuokė, kad aš dar dėl tokių dalykų jaudinuosi. Patikrino - taip, vandenys žali. Klausiu kodėl, juk dar tik 35 savaitės, bet ir ji neturi atsakymo.
Laukti nėra kada. Su visa lova išveža mane į gimdyklą. Akies krašteliu dar spėju pamatyti, kad mano "draugė" vis dar kalbasi telefonu. Mintyse palydžiu ją ne pačiais gražiausiais žodžiais, na, bet ką padarysi, kad moteriškei skambutis buvo svarbiau.
Gimdykloje atsiduriu 17.45 val. Atmosfera labai raminanti, personalas mandagus, malonus. Matosi, kad tikrai nuoširdžiai bando padėti, dar įjungia ramią muziką, kuri šiek tiek pakelia nuotaiką. Metas skambinti šios situacijos kaltininkui, prašau kuo greičiau atvažiuoti. Jis pasimetęs, juk dar per anksti. Turi greit surasti kas galėtų atvežti, nes savos mašinos neturim, o kelias ilgas, be to, juk ir vyresnėlio vieno nepaliks - gerai, kad močiutė buvo neužsiėmusi - priėmė.
18-ą val. atsidarymas 4 cm. Klausiu ar mano mažylis gims šiandien. Greičiausiai ne, o aš taip noriu, kad ateitum šiandien arba poryt, noriu, kad Kovo 8-ąją paliktum švęsti moterims. blush2.gif Aišku, nuo mano norų jau niekas nebepriklauso.
Belaukiant skausmas stiprėja. Akušerė siūlo nuskausminamųjų - atsisakau. Noriu pagimdyti natūraliai. Laikas bėga, o mano brangiausio dar nėra. Jau prarandu viltį, kad spės atvažiuoti. Guliu viena ir visokios mintys lenda į galvą. Negaliu patikėti, kad mano tiek lauktas vaikelis jau pakely. Tiek nedaug liko laukti, tiek nedaug kentėti ir turėsiu dar vieną vaikelį, kuris mūsų gyvenimui suteiks džiaugsmo ir pilnatvės. wub.gif Mintyse jį kalbinu, kad būtų stiprus, nors ir ateina per anksti.
Sąrėmiai dažnėja, akimirkos be skausmo tampa tokios trumpos, kad nėra kada normaliai atsikvėpti. Lyg pro rūką stebiu kaip ruošiami įrankiai, prie stalo tvirtinamos kojos, sueina daktarai. Stebiuosi, kiek jų daug.Atrodo, lyg stebėčiau pagreitinto veiksmo vilmą. Už sienos girdžiu, kaip klukia kita gimdyvė, o tai tikrai ne stiprinančiai veikia. Vis dar negaliu patikėti, kad aš tikrai gimdau!
Sulig pirmuoju stūmimu į gimdyklą įbėga tėvelis. Matau, koks jis pasimetęs ir išsigandęs, nes nesitikėjo, kad viskas vyks taip greitai ir pasidaro man jo gaila. blush2.gif Jo pasirodymas suteikia jėgų. Bučinys į kaktą, galvos glostymas ir švelnūs žodžiai suveikė kaip geriausi nuskausminamieji (aišku, neilgam).Pasijaučiu stipresnė ir gydytojo raginama stumiu iš visų jėgų. Po poros stūmimų išgirstu išganingus gydytojos žodius: "Na, paskutinį kartą". Apsidžiaugiau, kad tuoj nebereikės kentėti, bet po to vėl ir vėl išgirdau tuos žodžius. Po kelių tų "paskutinių" kartų jau juoktis pradėjau klausdama, kiek dar jų bus. Atsaskymas - dar kokie du. Ir tikrai - po antro užgimė galvutė, o tuoj pamačiau ir kūnelį. Nerandu žodžių apsakyti tam jausmui kas darėsi mano širdį, kai akušerė paėmė tą mažutį žmoguti, kuris...neverkė. unsure.gif Pradėjau verkti, kodėl mano mažytis tyli, bet mane nuramino, kad turiu dar palaukti - jis gimė labai sunkiomis sąlygomis. Mažylio nepaguldė man ant krūtinės, o nusinešė į šalia esantį kambarėlį apžiūrai. Didžiausiam mano palengvėjimui greit išgirdau jo tylų balselį. wub.gif Man jį parodė tik akimirką ir išnešė į intensyvios terapijos skyrių.
Gimdykloj prabuvau dar porą valandų, o kai reikėjo kraustytis į palatą, seselė norėjo mane nuvežti su vežimėliu. Kadangi jaučiausi visiškai sveika, į vežimėlį susidėjau daiktus, kad nereikėtų nešti, o pati išėjau stumdamasi paskui save lagaminą su ratukais. Akušerė dar pasijuokė: "Žiūrėkit, kaip mano gimdyvės iš gimdyklos išeina". lotuliukas.gif
Palikusi daiktus palatoj nuėjau pas savo kūdikėlį. Širdis plyšo matant jį tokį silpną ir bejėgį gulintį inkubatoriuje. Tris dienas jis buvo nuo manęs atskirtas, per kurias dieną naktį kas 2-3 val. pas jį vaikščiojau maitinti. Kad kas būtų leidę, būčiau nesitraukusi nei akimirkai.
Daktarai stebėjosi, kaip greitai stiprėja mano spindulėlis. Ligoninėje mes praleidom lygiai savaitę.
Taip kovo 7 d. gimė mūsų Kristupėlis. Atrodo, buvo toks mažuliukas: 2350 g. ir 47 cm. bet jau gimdamas praaugo savo broliuką. wub.gif
Orintux
Nuosirdziausi sveikinimai sulaukus sunaus. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip augat?
Fiorella
Labai graži ir jaudinanti istorija wub.gif Sveikinu dar kartą sulaukus tokio nuostabaus sūnelio 4u.gif
Alsė
QUOTE(Orintux @ 2011 08 01, 18:27)
Nuosirdziausi sveikinimai sulaukus sunaus.  4u.gif  4u.gif  4u.gif Kaip augat?
*

Ačiū 4u.gif augam labai gerai.Net neatrodo, kad mažylis gimęs anksčiau laiko wub.gif labai nori sėstis ir pyksta , kai neleidžiu wub.gif

QUOTE(Fiorella @ 2011 08 01, 21:33)
Labai graži ir jaudinanti istorija wub.gif Sveikinu dar kartą sulaukus tokio nuostabaus sūnelio 4u.gif
*

Ačiukas wub.gif 4u.gif
koko_sa
Ir iš kur reikia mokėt taip gražiai aprašyt... wub.gif sveikatos mažyliui.aukit diiiiideli 4u.gif
Alsė
QUOTE(koko_sa @ 2011 08 02, 17:38)
Ir iš kur reikia mokėt taip gražiai aprašyt... wub.gif sveikatos mažyliui.aukit diiiiideli 4u.gif
*

Labai ačiū 4u.gif wub.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.