Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Vaikučio pėdutė
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Nuo 1 iki 3 metų
Kotre
Mamos, gal patarsit ax.gif mano vaikui 1m 9 men., ir turiu itarima, kad gali buti pilnapadis, as ir pati tokia pusiau pilnapade, tik man tai netrukdo rolleyes.gif Uzsirasem pas ortopeda pasikonsultuoti, virs men. laukti reikejo, o atejus laikui negalejom nuvykti, isvaziavom unsure.gif
Taigi kaip turetu atrodyti apie 2m. vaiko pedute? Ar dar labiau plokscia, ar jau islinkusi, panasiai i suaugusiojo? Ir kokie pozymiai pilnapadystes tokiam amziui?
Aisku, kreipsimes i ortopeda, bet noretusi ka nors tokio, is patirties, suzinoti 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Kaliteja
Ir mums kaip ir nuo mažumes sakė kad gali būti pilnapadis,na į tą pusę linkes,bet mano akimis tai pedutė mūsu buvo normali su išlinkimu,o gyd. sakė ką jie čia prisimasto nes tokio amžiaus sunku nustatyti dar,tik apie 5metus gal.Bet mūsų masažistas buvo laaabai puikus tai sako paskui jau per vėlu gyditi ir mums pėdutes labai mankštino ir patarė tik kokybišką avalyne pirkti kad neišsivystytų,tai ir stengiames o vėliau reiks gal vėl siuntimo prašyti.Ką čia juos supaisysi g.gif
Nireglina
Mūsiškiui nuo gimimo buvo silpni raumenys. Dažnai masažuodavom, mankštindavom. Masažistė liepė pirkti tinkamus batukus, kad vėliau nebūtų problemų. Tad sūnus net namie vaikšto su ortopediniais batukais. Geriau apsidrausti. Jo pėdutė turi išlinkimą, nėra plokščia. Tačiau, jei neklystu, iki 3 metų vaikams gali būti fiziologinė plokščiapėdystė.
Juodulys
Mes irgi buvom nulėkę pas ortopedą, bet pasakė, kad iki 3 metų nėr ką žiūrėti 4u.gif , t.y. tik po 3 metų galima padėti. O dabar sakė būtinai su gerais batukais vaikščioti ir tiek mirksiukas.gif Kaip supratau, mes dabar per daug jau "nusimanom", tai ir panikuojam be reikalo biggrin.gif Bet dėl šventos ramybės vedžiau ir aš thumbup.gif
Kotre
Aciu mamytem uz patarimus 4u.gif Mes kai aplankysim ortopeda, irgi parasysim, ka suzinojom smile.gif
Idomu, kaip tu batuku geruma vertinti, kiek siltesniu pirkom, tai viduj tiesu, be islinkimo pedutei, nors batukui lyg ir geri, nepigus unsure.gif O irnamie vaikas atsisako batukus nesioti.. ar kovoti, kad visgi nesiotu? ax.gif
Emm
Galiu tik patvirtinti, kad ir mums tą patį pasakė, kad iki 3 metų nėra ką žiūrėti.
Papildyta:
QUOTE(SuperDuper @ 2006 03 14, 16:07)
Aciu mamytem uz patarimus 4u.gif  Mes kai aplankysim ortopeda, irgi parasysim, ka suzinojom smile.gif
Idomu, kaip tu batuku geruma vertinti, kiek siltesniu pirkom, tai viduj tiesu, be islinkimo pedutei, nors batukui lyg ir geri, nepigus unsure.gif  O irnamie vaikas atsisako batukus nesioti.. ar kovoti, kad visgi nesiotu? ax.gif
*

Batukus as saviskiui perku "Batų kalne" fabijoniškėse, ten tokiems mažiams geri ortopediniai batai būna ir lyginant su kitomis parduotuvėmis, tai čia tikrai pigu. O jeigu šiltesni batai be supinatoriaus, tai jį galima nusipirkti ortopedijos paduotuvėse.
Paranormali
g.gif Vat ir as apie ta pati pagalvoju, bet priezasties kaip ir nerandu, ir mano maziuko pedute atrodo kaip pilnapade. Bet batukai su supinatoriumi, ir nuo pat pirmuju basuciu tokie pas mus. Tikiuosi jog neisivystys pilnapadyste doh.gif
O is pastebejimu, dauguma batuku UK be supinatoriaus ir jei reikia rasti tai vargas, praktiskai nera, palyginus koks LT pasirinkimas buvo.
sssaule
QUOTE(Paranormali @ 2006 04 11, 23:00)
ohmy.gif is pastebejimu, dauguma batuku UK be supinatoriaus ir jei reikia rasti tai vargas, praktiskai nera, palyginus koks LT pasirinkimas buvo.
*

Kažkuriam žurnale skaičiau vieno ortopedo straipsnį, jis sako kad užtenka kad būtų tik labai nedidelis pakilimas (tipo supinatorius) ir kad visai nereikalingi tie didziuliai supinatoriai. Ir suprask dabar kaip nori. O pilnapadis ar ne geriausiai nustatyti vasarą ant smėlio kai palakstys, ir jei pėdutė bus pilnai įspausta tai vadinasi pilnapadis.
bitemajagsm
QUOTE(sssaule @ 2006 04 12, 19:57)
Kažkuriam žurnale skaičiau vieno ortopedo straipsnį, jis sako kad užtenka kad būtų tik labai nedidelis pakilimas (tipo supinatorius) ir kad visai nereikalingi tie didziuliai supinatoriai. Ir suprask dabar kaip nori. O pilnapadis ar ne geriausiai nustatyti vasarą ant smėlio kai palakstys, ir jei pėdutė bus pilnai įspausta tai vadinasi pilnapadis.
*

Na su tokiu pilnapadystės nustatymo metodu - ant smėlio - mus visus galima laikyti pilnapadžiais. Juk skliauto išlenkimas nustatomas visai kitaip, ir jokiu būdu ne ant smėlio, bet ant kieto pagrindo, nes smėlis prisitaiko prie pėdos formos.
naitas
Mano berniukui 3 metai. Ko tik neprisnekejo chirurgai ir ortopedai tiek pries du metus, tiek pries metus. wacko.gif Jau nebezinojom, ka ir begalvot.. Pilnapadis, ir dar visoks kitoks.
Bet ka pastebejau pati - tai, kad iki 3 metu tai maziuko kojyte - kaip bulkyte - ir nieko ten nesimato, kaip bus ateityje. Reikia tik gerus batukus auti vaikui - odinius, su aukstu auliuku, ir kad supinatorius viduj butu. Tai baisiai nepigu, bet del sventos ramybes, del to, kad marti nepyktu, stengiames bis.gif
Ir jei ziema vaiksciojom su odiniais, viduje su naturaliu kailiu, aukstais batais, tai namuose - tik su labai kokybiskomis basutemis, kuriose idetas supinatorius. Ir liuks. Padely islinkimas atsirado toks, kad plika akim matyt thumbup.gif . Ir nesileidziam i kalbas, jei mazius nenori aveti tu basuciu. Aisku, patikrinam, ar dirzelis kur neverzia, ar pedkelnes i rauksle nesusimete, bet jokiu kalbu apie lakstyma ant kojiniu ar medziaginese tapkutese. Tik jau vakarais, pries einant gult, koki pusvalandi, leidziam "pasiganyt". Kiek dziaugsmo buna vaikui. Vasara ateina, tai aisku, bus basas po prieziura paleistas ant akmenuku, zolytes.
giedree_grey
niu musu mazas 1.7m,bet jo pedute turi rysku islinkima. biggrin.gif mes stenkgiames jam pirkti kokybiska avalyna,kad turetu iskiima pedutei formuoti.
vilmalt
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais lotuliukas.gif nejaugi vaiku ortopedai jums tai pataria daryti g.gif pati vedziau savo vaika pas vaiku ortopeda, kuri ir sake, kad supinatoriai tokiame amziuje tikrai nereikalingi, aisku nekalbu kai buna pedos deformacija ir pan. juk pedos skliautas turi pats formuotis, o ne supinatorius turi ji formuoti. nesiojant supinatorius raumenys tiesiog aptingsta, tada butina daryti masazus ir mankstas.
Nireglina
Daugumos ortopedų nuomonė yra kitokia.
nobody
QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10)
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais  lotuliukas.gif nejaugi vaiku ortopedai jums tai pataria daryti  g.gif  pati vedziau savo vaika pas vaiku ortopeda, kuri ir sake, kad supinatoriai tokiame amziuje tikrai nereikalingi, aisku nekalbu kai buna pedos deformacija ir pan. juk pedos skliautas turi pats formuotis, o ne supinatorius turi ji formuoti. nesiojant supinatorius raumenys tiesiog aptingsta, tada butina daryti masazus ir mankstas.
*

QUOTE(nireglina @ 2006 06 23, 14:15)
Daugumos ortopedų nuomonė yra kitokia.
*

ot ir žinok žmogus kaip teisingai elgtis doh.gif doh.gif doh.gif
Mums irgi lyg ir plokščia pėdutė, tai pediatrė liepė būtinai vaikščiot su batukais visada, bet kad jie būtinai turi būti su supinatoriumi neminėjo schmoll.gif g.gif
sesuoToma
As irgi daug kartu su nerimu apziurinejau vaiko pedute masazuodama ar kai jisai eina. Kol kas tai tik ir girdziu pilna kojytes pastatyma - slept, slept, kai basas. Bet kiek girdejau, tai iki 3 m. nereiktu nerimauti. Mano pacios peda tai kaip balerinos, o tecio - linkus i pilnapadyste. Pagyvensim, pamatysim. g.gif
Patriciuke
QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10)
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais  lotuliukas.gif
*

Ir mums ortopedė sakė tą patį, o batukus su sepinatoriais (ar kaip ten jie) liepė išmesti! Pasakojo, kad pagal amerikiečių praktiką Kauno ortopedai tikrino 14-15 metų vaikučių kojas. I-a grupė:kurie nešiojo kūdikystėj ortopedinę avalynę, II-a-bet kokią, III-a basi lakstė. Rezultatai buvo tokie: plokščiapadžių vienodai visose 3 grupėse, o šleivakojų daugiausiai I-ojoj! Sako todėl, kad tie iškilimai nenatūraliai kelia pėdą, dėl to ji krypsta į vidų.
Nežinau, kuo čia tikėti. Dėl vyresnės pėdučių šitiek vargom: ir avalynė, ir mankštos, masažai. O dabar pasirodo, kad be reikalo kankinom... schmoll.gif
Kotre
na mes buvom pas ortopeda, patare nesioti supinatorius. ir tikrus ortopedinius batus. buvau nusinesus vaiko ecco, naturino batukus parodyt, pasak gyd., batai kokybiski, geri, bet ne ortopediniai. ir tie supinatoriai, kurie yra paprastuose, ne ortopediniuose batuose, nepades, jei pedute plokstoka smile.gif
Ilganosė
Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui.
SilvijaG
Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus doh.gif Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu thumbup.gif
sukutis
Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti... schmoll.gif (nes jiems gal paskausta tos putlios kojelės?) g.gif
Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę)
O kaip jusų vaikučiai ar noriai vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė? g.gif
Kotre
QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 22:11)
Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus doh.gif  Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu  thumbup.gif
*

nepasakyciau,kad musu kartoj ploksciapedziu nera mirksiukas.gif o apsilankymas pas ortopeda vargu ar gali pakenkti vaikui. uzaugom mes be daugelio dalyku, isvis deficite visiskam, bet nesutikciau,kad turime butent taip ir toliau gyventi smile.gif
Papildyta:
QUOTE(sukutis @ 2006 11 30, 00:16)
Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti... schmoll.gif (nes jiems gal paskausta tos putlios kojelės?)  g.gif
Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę)
O kaip jusų vaikučiai ar noriai  vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė? g.gif
*

man gyd. irgi minejo kojyciu nuovargi kaip pozymi. nepastebejau to, bet mes labai ilgu nuotoliu ir nevaikstom g.gif klausiau, kuo baisi ta ploksciapedyste, vat ir sako, kad kojoms nuovargis, gali ir iskrypti kojos ar stuburas, jei ploksciapedyste vystysis. todel manau geriau paavet tuos batukus ortopedinius ar supinatorius, juolab kad tai nera kazkoks baisus itvaras, tik "pagerinti" batukai thumbup.gif
la vita
nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau bigsmile.gif
Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti 4u.gif
2 vaikų mamulė
Mes kaip tik praitą savaitę buvom pas ortopedą.Praitais metais 2met.buvom kai paskyrė basutes ortopedines, už dyką buvo,per vasarą panešiojom ir išaugom.Tai dabar kai buvom pažiūrėjo sakė atseit šiek tiek jau yra pagerėjimas,nusipirkom vidpadžius žieminius specelius, o vasario mėnesį liepė ateiti darys vėl batus pavasariui ,sakė atsinešti 70lt.šeip kainuoja virš 200lt.tai apie 130lt kompensuos.Jokių už dyką.Ir namie jokių lakstimų su kojinėm,turėjom nuo praitų metų vidpadžius,tai liepė pagal juos nusipirkti tapkes. g.gif
Kuzia
QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 21:11)
  Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu  thumbup.gif
*

Mane tai pritrenkia tokie pasisakymai doh.gif . Pažiūrėkit kaip mes augom bigsmile.gif
Vat taip ir augom, kad nebuvo pigaus kinietiško šlamšto, o fabrikai siūdavo avalynę pagal griežtus standartus. Galbūt ne tokius gražius, bet tikrai atitinkančius ortopedinius reikalavimus.

QUOTE(Ilganosė @ 2006 11 28, 19:23)
Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui.
*

"Ortopedijos technika" daro batus turintiems ortopedinių problemų smile.gif
Kotre
QUOTE(jolančiukas @ 2006 12 09, 22:45)
nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau bigsmile.gif
Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti 4u.gif
*

kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku 4u.gif
Kuzia
QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 12, 16:07)
kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku 4u.gif
*

drinks_cheers.gif Būtent. Iki 3m pėdutė formuojasi intensyviausiai. Iki 7metų dar nesunkiai pasiduoda koregavimui rolleyes.gif .
Aš kažkada irgi galvojau irnesakyk.gif , kūdikiška pilnapadystė rolleyes.gif ... Gerai, kad vistik parodžiau nepilnų 2m ortopedui blink.gif . Pirma jo reakcija buvo ohmy.gif ohmy.gif , tai gydėm, gydėm, gydėm verysad.gif ... Jau 9metai ortopedo įskaitoj. Bet jau pastebėtas pagerėjimas thumbup.gif
bambukas
pas mus ta problema,mes pilnapadžiai.O suprasti gali iš to jei kojytės sukrite y vidų nuo kulniuku verysad.gif
saulala
Kągi, prisiskaičiau aš čia, kad skliautas iki 3 metų turi susiformuoti ir nulėkiau su vaiku pas ortopedą. Jis man pasakė, kad taip, vaikas pilnapadis. Bet taip ir turi būti. Skliautas tik apie 5-7 metus susiformuoja. Be to, vaikui reikia būtinai leisti basam po namus lakstyti, nes taip geriau pėdos raumenys dirba, nei į batą įkišti. Ir supinatoriai tokio amžiaus vaikui nėra reikalingi. Tai dabar manęs sąžinė jau nebegrauš, kad vaikas namie su veltinukais, o ne kambariniais batukais bėgioja biggrin.gif
viti
viena kienezioterapeutė sakė, kad reikia žiūrėti ir į vaiko kulniukus - pilnapadžiai linkę pėdutes lenkti į vidų. Nerandu tiksliam apibūdinimui žodžio. (Čia kai žmogus batų kulnus nunešioja į vidų biggrin.gif )
idommi
2m 1mėn vaikiukui davė siuntimą pas ortopedą, nes linkęs į plokščiapadystę. Na, vyras irgi linkęs.. g.gif Dėl viso pikto, nubėgsim pasikonsultuot, kad ramiau augtume ax.gif Taigi, parašysiu dar vieno ortopedo nuomonę apie tai po apsilankymo rolleyes.gif
kaktusas01
Taip, visu vaiku iki 3 metu formuojasi pedute, maniskiui beveik 3 ir jo dar formuojasi, visaS NORMOS RIBOSE, KAIP TIK NESANAI ESAM PABUVOJE PAS ORTOPEDA
rugstelyte
Pasiskaičiau čia jūsų pamąstymus, ir galvoju kiek mamų tiek nuomonių, tačiau ir aš pastebėjau kad mano mažylei linkusi kojitė į vidų suktis tik stengiuos į tai labai depresiškai nereguoti juk dar ji maža ir tos kojitės putlios nesuprasi čia, bet dėl batų tai visiškai pritariu nereikia taupyti at normalių brangių, nes vėliau dar brangiau gali viskas apseiti, į lauką perkam gerus batus, o namie su kojnėm lakstom ir kartais basom leidžiam kol visai kojitės nesušala, tai kaip seksis tokiau istorija dar nutyla mirksiukas.gif
-JURGITA-
Gyveni žmogus ir mokaisi ..
Dėkui Visagalei Super Mamai, kad yra kur dūšią nuraminti ...
Pamatai, kad ne tavo vienos vaikučio padukai apvaloki ir ramiau pasidaro...
Dėkui mirksiukas.gif
Jamie's girl
Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam...
Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai... mirksiukas.gif
Kotre
QUOTE(style @ 2007 04 16, 17:19)
Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam...
Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai...  mirksiukas.gif
*

aciu Tau uz toki grazu palinkejima bigsmile.gif ir jums sveiku graziu peduciu 4u.gif
gedrime
Sveikutes

Turiu ir as toki pat rupesteli- nors mano mazas dar maziukas, bet vat vyro gimineje yra ploksciapadziu (tame tarpe ir maniskis- negydytas ploksciapadis). Taip labai domina kaip galeciau pagelbeti savo kleckuciui.

Beje, kazkur skaiciau kad mazam vaikuciui reikia kuo daugiau duoti lakstyti basam- taip naturaliai yra mankstinami visi reikalingi vaiksciojimui raumenukai.
Is kur reikia dabar zinoti kas geriausia umn.gif
Iki siol taip ir darau- turim naturalios odos minkstas tapkutes su kuriomis lakstome namie. Vasara gal reiks ir pas gydytoja pasikonsultuoti... del sventos ramybes...
mamiux
as kazkaip demesio net neatkreipiau kaip reikiant... g.gif lyg atrodo viskas tvarkoje g.gif pasiziuresim ir mes mirksiukas.gif
EgleMk
QUOTE(Paranormali @ 2006 04 11, 21:00)
g.gif  Vat ir as apie ta pati pagalvoju, bet priezasties kaip ir nerandu, ir mano maziuko pedute atrodo kaip pilnapade. Bet  batukai su supinatoriumi, ir nuo pat pirmuju basuciu tokie pas mus. Tikiuosi jog neisivystys pilnapadyste  doh.gif
O is pastebejimu, dauguma batuku UK be supinatoriaus ir jei reikia rasti tai vargas, praktiskai nera, palyginus koks LT pasirinkimas buvo.
*

Pritariu. As vis mamos prasai kad atsiustu batus is LT. Cia (UK) visi batai kaip kalades doh.gif g.gif

Bet norejau pasiguost. Turiu dideli nerima del Kajaus... Busu pedutes labai 'idomios'. Ilinkimas lyg ir yra, bet juose po gumbiuka matau. Nuvedziau pas GP (pediatra) tai sake kol vaikas neprades skustis skausmais tol negales pasakyt ar pilnapadis doh.gif Kajaus tetis gydes nuo pilnapadystes, tai kai grysiu i lt butinai nuvesiu pas savo pediatre...
N-e-r-i-n-g-a
Jei yra pilnapadis,tai neužtenka batukų su spinatoriumi.Minant jis visiškai susispaudžia.Na,jis tik profilaktiškai.Reikia dėti spec.padukus arba gaminti batukus.Čia jau ką gyd.pasakys.Mūsų tetis pilnapadis.Vaikas su įgyta pilnapadyste.Nors batai beveik visi buvo su spinatoriais.Sako,kad jo silpni raiščiai,eiliniai spinatoriai susispaudžia ir koja krypsta į vidų.

doh.gif
dangausvaivorykste
Ir musus suneliui buvo nustatyta ir ploksciapedyste ir pilnapadyste bet kazkaip stengemes batukus pirkti gerus ir nueje pas ortopeda suzinojome kad musu pedytes grazios ir pasitaisiusios ,,,,,tad niekaip negalim atsidziaugti thumbup.gif wub.gif
saldumelisss
musu maziukui itariama ploksciapadyste, ortopedo paliepimu masazuojam kojytes dygliuotu kamuoliuku ir batukus stengiames rinkti su islinkusiu paduku mirksiukas.gif
astoska
Aš su dukra jau antrus metus nešiojam ortopedinius batukus, pilnapadystę gydom, o sūnui jau gaminami, viena kojyte jis labai į vidų verčia, o kitą tai gerai stato, pati mačiau pas ortopedą ten ant veidrodžio pastato vaiką ir matosi kojytes forma, tai viena kojyte kaip ir nieko, o kita plokcia.
Kai sūnus išmoko eiti, lankėmės santariskese pas ortopeda, nes jis nuo gimimo pedutes suko i vidu, tai turejom stebet kaip prades vaiksciot, kaip statys pedute, tai ortopedė liepe namie vaiksciot su batukais kur viduj yra supinatorius.
amam
mamytes, nepraleiskit pro akis siu problemu!!! netaupykit vaiku avalynei! pati dirbu su tokiais vaikais ir tikrai galiu garantuoti, kad problemos ties pedom nesibaigia. paauglysteje tai gali sukelti stuburo iskrypimus bei nugaros skausmus. o mamos paskui klausia: nu is kur ta skolioze?
alviana
Sveikos!
As ir perskaicius straipsni zurnale apie vaiko pedutes,padariau testa ant popieriaus.Suslapinau vaiko pedutes ir pastaciau ant popieriaus lapo,liko paduko pedsakai ir ka gi viena kojite plokscia.Uzsirasiau pas chirurge,gydytoja paaiskino, kad vaikuciai gimsta su ploksciu paduku.O iki triju metuku turetu kojite susiformuot, nebent paveldes is tevu ka nors negero.Ir sake namuose geriau vaikui muvet avalyne su kietu paduku, o jai silta begiot basam ax.gif
vaidavel
Sūnelio kojytės gražiai išlenktos, o vyresnėlė pilnapadė (į tetį), jai nepadeda jokie ortopediniai batukai nei padukai rolleyes.gif
balock
Mes irgi itariam dukrai pilnapadyste, juolab, kad tetis toksai doh.gif , bet pas gydytoja dar tik ruosiames eit. Idomu, ka mums pasakys. g.gif
linute 25
sveiki.musu vyresnioji(3.5m)irgi turi daline pilnapadyste,tai nustate kazkur metuku ir liepe nesioti ortopedine avalyne iki paauglystes tada turetu buti viskas gerai.nusipirkom mes tuos ortopedinius batus(tuomet buvo ziema),tai mergaite ciut paejo tokie sunkus tie batai tai mums patare vaistininke nusipirkti gerus odinius taisyklingus batukus ir tiesiog ortopedinej vaistinej nusipirkti ortopedinius padukus ir deti i visa avalyne kuria nesioja vaikas tai mes taip ir darom
rasyte.b
Musu mazoji taip pat turi problemu su kojytem. Tik jai ne plokcia ar pilnapadyste o sleivapadyste sad.gif pedute grazi, su islikimu tik pati kojyte labai i vidu sulinkusi... ir tik dabar daktarai tai pamate nors del sios problemos vaiksciojom per daktarus daugiau kaip metus. Visi sakydavo atseit nieko tokio, iki 3 metuku isaugs.. ir batukus nesiojom ortopedinius, ir masazavom ir niekas nepadejo.. nebezinau ka daryti.. Tikiuosi tikrai isaugs, nebus problema visam gyvenimui! Trauma butu mergyte manau didele verysad.gif
Agneja
sunelis irgi turejo su kojytem bedu, ilga laika buvo islenktos O formos, dabar jau lyg issitiesino, bet viena kojyte dar kartais sleivai delioja. Siandien buvom pas ortopeda...tai likau po konsultacijos su daugybe abejoniu...
siulo gaminti batukus profilaktiskai, kurie kainuouja 180lt...dabar pasiziurejau, kad anksciau ligoniu kasos kompensuodavo, o kaip dabar yra? gal kam teko su tuo susidurti?
l.jelena
Uzsiliko pas mus odiniai ortopediniai padai 24 (visas padas), 25 (padukai is puses pado, tik peda), 27 (visas padas), 28 (visas padas) ir 29 (visas padas) dydzio. Visi padai pirkti Vilniuje Karoliniskiu ortopedineje imoneje netoli Sodros.
Pirkom be jokiu kompensaciju.Noreciau keisti i ka nors tipo: nedideles rankines ar pinigines (g.b. ir nemadingos, tik nelabai sutrintos); vaikiskas kuprines; zailsus vaikams 3-8 metu, zaisliukus eglutei, lankelius mergaitems i galva, papuosalus (tipo karoliuku ar apyrankiu), drabuzius mergaitei 5-8 metu (g.b. nenauji, bet svarus ir nesuplesyti). T.p. i kokias buitines prekes tipo tualetinio popieriaus, valykliu, skalbimo milteliu ir pan. T.p. i kanceliarines arba mokyklines prekes. Tinka moliniai vazonai arba geros isvaizdos storos plastmases vazonai gelems. Kokie geri dalykai kompui ar vaikiski filmukai. G.b. ir kas kitka... Variantus siulykit per AZ. biggrin.gif Vilnius (bet karta per menesi galim pristatyti i Druskininkus).

Taip pat siulyciau atvezti su savim avaline, i kuria ruosiamasi det pada ir pati vaika. Reiktu pamatuot, ar padas telpa i avaline ir ar vaiko koja po to telpa i avaline. Siaip tai pas mus i 90 proc. avalines tilpo.

Berniukas gime su labai didele ploksciapedyste (tevas ploksciapadis). Bet i visa avaline dejom ortpedinius padus nuo vaikystes (nors vaikscioti pradejo velai, bet dar ir del kitu problemu), darem kopleksinius kuno masazus kartu su gimnastika (tame tarpe ir pedu masazus). Tai apie 4-5 metus ploksciapedyste susitvarke, tai poliklinikos ortopedas visai nieko nepastebejo (aisku ir jokiu kompensaciju avalinei negavom schmoll.gif , bet cia jau kai berniukui buvo 5 metai), o va vienoje privacioje vietoje sake, kad dar truputi kazkas pastebima yra, bet palyginus su tuo, kas buvo, tai baika. irnesakyk.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.