Taigi kaip turetu atrodyti apie 2m. vaiko pedute? Ar dar labiau plokscia, ar jau islinkusi, panasiai i suaugusiojo? Ir kokie pozymiai pilnapadystes tokiam amziui?
Aisku, kreipsimes i ortopeda, bet noretusi ka nors tokio, is patirties, suzinoti
Mamos, gal patarsit
Taigi kaip turetu atrodyti apie 2m. vaiko pedute? Ar dar labiau plokscia, ar jau islinkusi, panasiai i suaugusiojo? Ir kokie pozymiai pilnapadystes tokiam amziui? Aisku, kreipsimes i ortopeda, bet noretusi ka nors tokio, is patirties, suzinoti
Ir mums kaip ir nuo mažumes sakė kad gali būti pilnapadis,na į tą pusę linkes,bet mano akimis tai pedutė mūsu buvo normali su išlinkimu,o gyd. sakė ką jie čia prisimasto nes tokio amžiaus sunku nustatyti dar,tik apie 5metus gal.Bet mūsų masažistas buvo laaabai puikus tai sako paskui jau per vėlu gyditi ir mums pėdutes labai mankštino ir patarė tik kokybišką avalyne pirkti kad neišsivystytų,tai ir stengiames o vėliau reiks gal vėl siuntimo prašyti.Ką čia juos supaisysi
Mūsiškiui nuo gimimo buvo silpni raumenys. Dažnai masažuodavom, mankštindavom. Masažistė liepė pirkti tinkamus batukus, kad vėliau nebūtų problemų. Tad sūnus net namie vaikšto su ortopediniais batukais. Geriau apsidrausti. Jo pėdutė turi išlinkimą, nėra plokščia. Tačiau, jei neklystu, iki 3 metų vaikams gali būti fiziologinė plokščiapėdystė.
Mes irgi buvom nulėkę pas ortopedą, bet pasakė, kad iki 3 metų nėr ką žiūrėti
Aciu mamytem uz patarimus
Idomu, kaip tu batuku geruma vertinti, kiek siltesniu pirkom, tai viduj tiesu, be islinkimo pedutei, nors batukui lyg ir geri, nepigus
Galiu tik patvirtinti, kad ir mums tą patį pasakė, kad iki 3 metų nėra ką žiūrėti.
Papildyta: QUOTE(SuperDuper @ 2006 03 14, 16:07) Aciu mamytem uz patarimus Idomu, kaip tu batuku geruma vertinti, kiek siltesniu pirkom, tai viduj tiesu, be islinkimo pedutei, nors batukui lyg ir geri, nepigus Batukus as saviskiui perku "Batų kalne" fabijoniškėse, ten tokiems mažiams geri ortopediniai batai būna ir lyginant su kitomis parduotuvėmis, tai čia tikrai pigu. O jeigu šiltesni batai be supinatoriaus, tai jį galima nusipirkti ortopedijos paduotuvėse. O is pastebejimu, dauguma batuku UK be supinatoriaus ir jei reikia rasti tai vargas, praktiskai nera, palyginus koks LT pasirinkimas buvo. QUOTE(Paranormali @ 2006 04 11, 23:00) Kažkuriam žurnale skaičiau vieno ortopedo straipsnį, jis sako kad užtenka kad būtų tik labai nedidelis pakilimas (tipo supinatorius) ir kad visai nereikalingi tie didziuliai supinatoriai. Ir suprask dabar kaip nori. O pilnapadis ar ne geriausiai nustatyti vasarą ant smėlio kai palakstys, ir jei pėdutė bus pilnai įspausta tai vadinasi pilnapadis. QUOTE(sssaule @ 2006 04 12, 19:57) Kažkuriam žurnale skaičiau vieno ortopedo straipsnį, jis sako kad užtenka kad būtų tik labai nedidelis pakilimas (tipo supinatorius) ir kad visai nereikalingi tie didziuliai supinatoriai. Ir suprask dabar kaip nori. O pilnapadis ar ne geriausiai nustatyti vasarą ant smėlio kai palakstys, ir jei pėdutė bus pilnai įspausta tai vadinasi pilnapadis. Na su tokiu pilnapadystės nustatymo metodu - ant smėlio - mus visus galima laikyti pilnapadžiais. Juk skliauto išlenkimas nustatomas visai kitaip, ir jokiu būdu ne ant smėlio, bet ant kieto pagrindo, nes smėlis prisitaiko prie pėdos formos.
Mano berniukui 3 metai. Ko tik neprisnekejo chirurgai ir ortopedai tiek pries du metus, tiek pries metus.
Bet ka pastebejau pati - tai, kad iki 3 metu tai maziuko kojyte - kaip bulkyte - ir nieko ten nesimato, kaip bus ateityje. Reikia tik gerus batukus auti vaikui - odinius, su aukstu auliuku, ir kad supinatorius viduj butu. Tai baisiai nepigu, bet del sventos ramybes, del to, kad marti nepyktu, stengiames Ir jei ziema vaiksciojom su odiniais, viduje su naturaliu kailiu, aukstais batais, tai namuose - tik su labai kokybiskomis basutemis, kuriose idetas supinatorius. Ir liuks. Padely islinkimas atsirado toks, kad plika akim matyt
niu musu mazas 1.7m,bet jo pedute turi rysku islinkima.
tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais
Daugumos ortopedų nuomonė yra kitokia.
QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10) tikrai nepritariu nuomonei, kad 2 ar mazesnio amziaus vaikas turi nesioti batus su supinatoriais QUOTE(nireglina @ 2006 06 23, 14:15) ot ir žinok žmogus kaip teisingai elgtis Mums irgi lyg ir plokščia pėdutė, tai pediatrė liepė būtinai vaikščiot su batukais visada, bet kad jie būtinai turi būti su supinatoriumi neminėjo
As irgi daug kartu su nerimu apziurinejau vaiko pedute masazuodama ar kai jisai eina. Kol kas tai tik ir girdziu pilna kojytes pastatyma - slept, slept, kai basas. Bet kiek girdejau, tai iki 3 m. nereiktu nerimauti. Mano pacios peda tai kaip balerinos, o tecio - linkus i pilnapadyste. Pagyvensim, pamatysim.
QUOTE(vilmalt @ 2006 06 23, 00:10) Ir mums ortopedė sakė tą patį, o batukus su sepinatoriais (ar kaip ten jie) liepė išmesti! Pasakojo, kad pagal amerikiečių praktiką Kauno ortopedai tikrino 14-15 metų vaikučių kojas. I-a grupė:kurie nešiojo kūdikystėj ortopedinę avalynę, II-a-bet kokią, III-a basi lakstė. Rezultatai buvo tokie: plokščiapadžių vienodai visose 3 grupėse, o šleivakojų daugiausiai I-ojoj! Sako todėl, kad tie iškilimai nenatūraliai kelia pėdą, dėl to ji krypsta į vidų. Nežinau, kuo čia tikėti. Dėl vyresnės pėdučių šitiek vargom: ir avalynė, ir mankštos, masažai. O dabar pasirodo, kad be reikalo kankinom...
na mes buvom pas ortopeda, patare nesioti supinatorius. ir tikrus ortopedinius batus. buvau nusinesus vaiko ecco, naturino batukus parodyt, pasak gyd., batai kokybiski, geri, bet ne ortopediniai. ir tie supinatoriai, kurie yra paprastuose, ne ortopediniuose batuose, nepades, jei pedute plokstoka
Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui.
Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus
Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti...
Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę) O kaip jusų vaikučiai ar noriai vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė? QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 22:11) Nesuprantu mamytes, kam jus tuos savo maziukus be reikalo tampot po gydytoju kabinetus nepasakyciau,kad musu kartoj ploksciapedziu nera Papildyta: QUOTE(sukutis @ 2006 11 30, 00:16) Skaičiau žurnale ir apie kitus pilnapadystės požymius : greitą nuovargį po ilgesnio vaikščiojimo, norą prisėsti... Tai manišnei (jai-2 metukai) tokie požymiai tinka,( gydytojai taip ir gi mato pilnapadystę) O kaip jusų vaikučiai ar noriai vaikšto ilgus nuotolius, ar nepavargsta? Ar čia tik maniškė? man gyd. irgi minejo kojyciu nuovargi kaip pozymi. nepastebejau to, bet mes labai ilgu nuotoliu ir nevaikstom
nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau
Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti
Mes kaip tik praitą savaitę buvom pas ortopedą.Praitais metais 2met.buvom kai paskyrė basutes ortopedines, už dyką buvo,per vasarą panešiojom ir išaugom.Tai dabar kai buvom pažiūrėjo sakė atseit šiek tiek jau yra pagerėjimas,nusipirkom vidpadžius žieminius specelius, o vasario mėnesį liepė ateiti darys vėl batus pavasariui ,sakė atsinešti 70lt.šeip kainuoja virš 200lt.tai apie 130lt kompensuos.Jokių už dyką.Ir namie jokių lakstimų su kojinėm,turėjom nuo praitų metų vidpadžius,tai liepė pagal juos nusipirkti tapkes.
QUOTE(SilvijaG @ 2006 11 29, 21:11) Prisiminkit kaip mes augom. Ar labai musu mamos pirko mums ortopedinius batukus? Uzaugom visos su normaliom pedom ir be jokiu specialiu batu Mane tai pritrenkia tokie pasisakymai Vat taip ir augom, kad nebuvo pigaus kinietiško šlamšto, o fabrikai siūdavo avalynę pagal griežtus standartus. Galbūt ne tokius gražius, bet tikrai atitinkančius ortopedinius reikalavimus. QUOTE(Ilganosė @ 2006 11 28, 19:23) Aš tai šiaip šitą reikalą palikau beveik savieigai- supinatorių tikrai nededu, batukus, aišku, perku "pagal reikalavimus"- platokus, kietu užkulniu, lanksčiu paduku. Na, o draugė savo kleckutį vežė į Kauną, tik tiksliai negaliu pasakyti kur. Ten išmatuoja kojytę ir individualiai padaro batukus-tiek žieminius, tiek vasarinius. Beje-nemokamai, lygtai vieną porą pusmečiui. "Ortopedijos technika" daro batus turintiems ortopedinių problemų QUOTE(jolančiukas @ 2006 12 09, 22:45) nu kaip keista- o man teko su primagime lankytis pas ortopedą gan ilgai (bet ne dėl pilnapadystės) tai jau aš jos prisiklausinėjau Vaikučių pėda formuojasi iki 3 metukų. Iki tokio amžiaus normalu kad vaikutis pilnapadis, vėliau reiktų susirūpinti kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku QUOTE(SuperDuper @ 2006 12 12, 16:07) kiek as suprantu, butent iki 3m formuojasi pedute, ir dar imanoma padeti jai teisingai formuotis. o ar vaikas turi didesne ar mazesne ploksciapedyste, ortopedas nustato ir anksciau nei 3 metuku Aš kažkada irgi galvojau
pas mus ta problema,mes pilnapadžiai.O suprasti gali iš to jei kojytės sukrite y vidų nuo kulniuku
Kągi, prisiskaičiau aš čia, kad skliautas iki 3 metų turi susiformuoti ir nulėkiau su vaiku pas ortopedą. Jis man pasakė, kad taip, vaikas pilnapadis. Bet taip ir turi būti. Skliautas tik apie 5-7 metus susiformuoja. Be to, vaikui reikia būtinai leisti basam po namus lakstyti, nes taip geriau pėdos raumenys dirba, nei į batą įkišti. Ir supinatoriai tokio amžiaus vaikui nėra reikalingi. Tai dabar manęs sąžinė jau nebegrauš, kad vaikas namie su veltinukais, o ne kambariniais batukais bėgioja
viena kienezioterapeutė sakė, kad reikia žiūrėti ir į vaiko kulniukus - pilnapadžiai linkę pėdutes lenkti į vidų. Nerandu tiksliam apibūdinimui žodžio. (Čia kai žmogus batų kulnus nunešioja į vidų
2m 1mėn vaikiukui davė siuntimą pas ortopedą, nes linkęs į plokščiapadystę. Na, vyras irgi linkęs..
Taip, visu vaiku iki 3 metu formuojasi pedute, maniskiui beveik 3 ir jo dar formuojasi, visaS NORMOS RIBOSE, KAIP TIK NESANAI ESAM PABUVOJE PAS ORTOPEDA
Pasiskaičiau čia jūsų pamąstymus, ir galvoju kiek mamų tiek nuomonių, tačiau ir aš pastebėjau kad mano mažylei linkusi kojitė į vidų suktis tik stengiuos į tai labai depresiškai nereguoti juk dar ji maža ir tos kojitės putlios nesuprasi čia, bet dėl batų tai visiškai pritariu nereikia taupyti at normalių brangių, nes vėliau dar brangiau gali viskas apseiti, į lauką perkam gerus batus, o namie su kojnėm lakstom ir kartais basom leidžiam kol visai kojitės nesušala, tai kaip seksis tokiau istorija dar nutyla
Gyveni žmogus ir mokaisi ..
Dėkui Visagalei Super Mamai, kad yra kur dūšią nuraminti ... Pamatai, kad ne tavo vienos vaikučio padukai apvaloki ir ramiau pasidaro... Dėkui
Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam...
Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai... QUOTE(style @ 2007 04 16, 17:19) Na pas mus tokia pati bėdelė kaip ir pas jus. Senai pamačiau, kad dukrelė kojytes stato taip lyg į vidų, tai lėkėm net pas du ortopedus, tai vienas nieko blogo nematė, o kitas paskė, kad ne viskas gerai, bet ir nieko labai blogo, tik patarė nešioti supinatorius... Tai veikštom mes namučiuose su tapkutėm, kurių viduje supinatoriai, vakare palakstom basos... Na aš kaip ir jūs, tikiuosi, kad dukrelė tai išaugs ir nieko labai rimto nebus... Be to kiek man daktarai sakė, kad toks dalykas kaip plokščiapadystė yra dažniausiai paveldima, nors nei aš nei vyras tokie nesam... Sėkmės visoms mamytės, o labiausiai leliukams, lai jūsų kojytės būna pačios tvirčiausios ir gražiausios... Viskas bus gerai... aciu Tau uz toki grazu palinkejima
Sveikutes
Turiu ir as toki pat rupesteli- nors mano mazas dar maziukas, bet vat vyro gimineje yra ploksciapadziu (tame tarpe ir maniskis- negydytas ploksciapadis). Taip labai domina kaip galeciau pagelbeti savo kleckuciui. Beje, kazkur skaiciau kad mazam vaikuciui reikia kuo daugiau duoti lakstyti basam- taip naturaliai yra mankstinami visi reikalingi vaiksciojimui raumenukai. Is kur reikia dabar zinoti kas geriausia Iki siol taip ir darau- turim naturalios odos minkstas tapkutes su kuriomis lakstome namie. Vasara gal reiks ir pas gydytoja pasikonsultuoti... del sventos ramybes...
as kazkaip demesio net neatkreipiau kaip reikiant...
QUOTE(Paranormali @ 2006 04 11, 21:00) O is pastebejimu, dauguma batuku UK be supinatoriaus ir jei reikia rasti tai vargas, praktiskai nera, palyginus koks LT pasirinkimas buvo. Pritariu. As vis mamos prasai kad atsiustu batus is LT. Cia (UK) visi batai kaip kalades Bet norejau pasiguost. Turiu dideli nerima del Kajaus... Busu pedutes labai 'idomios'. Ilinkimas lyg ir yra, bet juose po gumbiuka matau. Nuvedziau pas GP (pediatra) tai sake kol vaikas neprades skustis skausmais tol negales pasakyt ar pilnapadis
Jei yra pilnapadis,tai neužtenka batukų su spinatoriumi.Minant jis visiškai susispaudžia.Na,jis tik profilaktiškai.Reikia dėti spec.padukus arba gaminti batukus.Čia jau ką gyd.pasakys.Mūsų tetis pilnapadis.Vaikas su įgyta pilnapadyste.Nors batai beveik visi buvo su spinatoriais.Sako,kad jo silpni raiščiai,eiliniai spinatoriai susispaudžia ir koja krypsta į vidų.
Ir musus suneliui buvo nustatyta ir ploksciapedyste ir pilnapadyste bet kazkaip stengemes batukus pirkti gerus ir nueje pas ortopeda suzinojome kad musu pedytes grazios ir pasitaisiusios ,,,,,tad niekaip negalim atsidziaugti
musu maziukui itariama ploksciapadyste, ortopedo paliepimu masazuojam kojytes dygliuotu kamuoliuku ir batukus stengiames rinkti su islinkusiu paduku
Aš su dukra jau antrus metus nešiojam ortopedinius batukus, pilnapadystę gydom, o sūnui jau gaminami, viena kojyte jis labai į vidų verčia, o kitą tai gerai stato, pati mačiau pas ortopedą ten ant veidrodžio pastato vaiką ir matosi kojytes forma, tai viena kojyte kaip ir nieko, o kita plokcia.
Kai sūnus išmoko eiti, lankėmės santariskese pas ortopeda, nes jis nuo gimimo pedutes suko i vidu, tai turejom stebet kaip prades vaiksciot, kaip statys pedute, tai ortopedė liepe namie vaiksciot su batukais kur viduj yra supinatorius.
mamytes, nepraleiskit pro akis siu problemu!!! netaupykit vaiku avalynei! pati dirbu su tokiais vaikais ir tikrai galiu garantuoti, kad problemos ties pedom nesibaigia. paauglysteje tai gali sukelti stuburo iskrypimus bei nugaros skausmus. o mamos paskui klausia: nu is kur ta skolioze?
Sveikos!
As ir perskaicius straipsni zurnale apie vaiko pedutes,padariau testa ant popieriaus.Suslapinau vaiko pedutes ir pastaciau ant popieriaus lapo,liko paduko pedsakai ir ka gi viena kojite plokscia.Uzsirasiau pas chirurge,gydytoja paaiskino, kad vaikuciai gimsta su ploksciu paduku.O iki triju metuku turetu kojite susiformuot, nebent paveldes is tevu ka nors negero.Ir sake namuose geriau vaikui muvet avalyne su kietu paduku, o jai silta begiot basam
Sūnelio kojytės gražiai išlenktos, o vyresnėlė pilnapadė (į tetį), jai nepadeda jokie ortopediniai batukai nei padukai
Mes irgi itariam dukrai pilnapadyste, juolab, kad tetis toksai
sveiki.musu vyresnioji(3.5m)irgi turi daline pilnapadyste,tai nustate kazkur metuku ir liepe nesioti ortopedine avalyne iki paauglystes tada turetu buti viskas gerai.nusipirkom mes tuos ortopedinius batus(tuomet buvo ziema),tai mergaite ciut paejo tokie sunkus tie batai tai mums patare vaistininke nusipirkti gerus odinius taisyklingus batukus ir tiesiog ortopedinej vaistinej nusipirkti ortopedinius padukus ir deti i visa avalyne kuria nesioja vaikas tai mes taip ir darom
Musu mazoji taip pat turi problemu su kojytem. Tik jai ne plokcia ar pilnapadyste o sleivapadyste
sunelis irgi turejo su kojytem bedu, ilga laika buvo islenktos O formos, dabar jau lyg issitiesino, bet viena kojyte dar kartais sleivai delioja. Siandien buvom pas ortopeda...tai likau po konsultacijos su daugybe abejoniu...
siulo gaminti batukus profilaktiskai, kurie kainuouja 180lt...dabar pasiziurejau, kad anksciau ligoniu kasos kompensuodavo, o kaip dabar yra? gal kam teko su tuo susidurti?
Uzsiliko pas mus odiniai ortopediniai padai 24 (visas padas), 25 (padukai is puses pado, tik peda), 27 (visas padas), 28 (visas padas) ir 29 (visas padas) dydzio. Visi padai pirkti Vilniuje Karoliniskiu ortopedineje imoneje netoli Sodros.
Pirkom be jokiu kompensaciju.Noreciau keisti i ka nors tipo: nedideles rankines ar pinigines (g.b. ir nemadingos, tik nelabai sutrintos); vaikiskas kuprines; zailsus vaikams 3-8 metu, zaisliukus eglutei, lankelius mergaitems i galva, papuosalus (tipo karoliuku ar apyrankiu), drabuzius mergaitei 5-8 metu (g.b. nenauji, bet svarus ir nesuplesyti). T.p. i kokias buitines prekes tipo tualetinio popieriaus, valykliu, skalbimo milteliu ir pan. T.p. i kanceliarines arba mokyklines prekes. Tinka moliniai vazonai arba geros isvaizdos storos plastmases vazonai gelems. Kokie geri dalykai kompui ar vaikiski filmukai. G.b. ir kas kitka... Variantus siulykit per AZ. Taip pat siulyciau atvezti su savim avaline, i kuria ruosiamasi det pada ir pati vaika. Reiktu pamatuot, ar padas telpa i avaline ir ar vaiko koja po to telpa i avaline. Siaip tai pas mus i 90 proc. avalines tilpo. Berniukas gime su labai didele ploksciapedyste (tevas ploksciapadis). Bet i visa avaline dejom ortpedinius padus nuo vaikystes (nors vaikscioti pradejo velai, bet dar ir del kitu problemu), darem kopleksinius kuno masazus kartu su gimnastika (tame tarpe ir pedu masazus). Tai apie 4-5 metus ploksciapedyste susitvarke, tai poliklinikos ortopedas visai nieko nepastebejo (aisku ir jokiu kompensaciju avalinei negavom |