Gal zinot kokiu skaniu patiekalu su kalafijorais?
Ir as labai megstu kalafiorus
Man skanus labai paprastas patiekalas: apvirtus kalafijorus pavolioti ishplaktame kiaushinyje, dziuveseliuose ir apkepti sviestuke
ŽIEDINIAI KOPŪSTAI TEŠLOJE
1,5 kg. žiedinių kopūstų supjaustyti nedideliais gabaliukais ir įdėti į pasūdytą verdantį vandenį ir virti 10-15 min. Paruošti tešla: atskirai suplakti 3 kiaušinių baltimus su druska, trinius gerai išmaišyti su druska ( galima įdėti Vegetos), įpilti pieno. Vėl gerai išmaišyti, įdėti miltus, kad tešla būtų maždaug grietinės tirštumo, įdėti išplaktus baltimus. Žiedinių kopūstų gabaliukus pamerkti į tešla ir kepti keptuvei alejuje. ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ IR OBUOLIŲ MIŠRAINĖ 100 g žiedinių kopūstų, 10 g valytų obuolių, 70 g salierų stiebų, 50 majonezo, 40 g cukinijos, 30 g raudonosios paprikos. Obuolius supjaustome stambiomis skiltelėmis, žiedinius kopūstus išskirstome žiedynėliais. Cukiniją ir papriką supjaustome šiaudeliais ŽIEDINIŲ KOPŪSTŲ APKEPAS 300 g žiedinių kopūstų druskos 100 g kukurūzų kruopų muskato riešuto 125 ml pieno 50 ml grietinėlės riebalų formai ištepti 2-3 pomidorai 60 g fermentinio sūrio Žiedinį kopūstą išskirstyti į žieydynus, nuplauti, 10 min. virti pasūdytame vandenyje. Užvirinti pieną, įberti žiupsnelį druskos ir nutarkuoto muskato riešuto. Po truputį įberti kukurūzų kruopas, maišant virti apie 5 min. Nukėlus nuo ugnies, palikti 10 min.brinkti. Įpilti grietinėlę, išmaišyti. Kepimo formą ištepti riebalais, sudėti kukurūzų košę, paviršių išlyginti. Sudėti žiedinius kopūstus, ant jų - pomidorų žiedelius ir labai plonais griežinėliais supjaustytą sūrį. Kepti 20 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. ŽIEDINIAI KOPŪSTAI SU FERMENTINIU SŪRIU 1 žiedinis kopūstas 150 g sūrio 4 valgomieji šaukštai miltų 1 kiaušinis 6 valgomieji šaukštai džiūvėsėlių 2 petražolių stiebeliai Žiedinio kopūsto galvą išskirstyti mažomis galvutėmis. Galvutes suberti į verdantį pasūdytą vandenį ir apvirti 2-3 min. Ataušusias žiedinio kopūsto galvūtes apvolioti miltuose, išplaktame kiaušinyje ir džiūvėsiuose. Galvutes kepti aliejuje, kol paraus. Supjaustyti sūrį riekelėmis ir uždėti ant apkepusių žiedinių kopūstų. Patiekalą dar pakaitinti orkaitėje, kol išsilydys sūris (apie 5 min.). Puošti petražolėmis. ŽIEDINIAIS KOPŪSTAIS ĮDARYTI POMIDORAI 8 vidumo pomidorai pusė žiedinio kopūsto sukapotų petražolių ir krapų lapelių česnako skiltelė maltų pipirų druskos majonezo Žiedinį kopūstą išskirstyti į žiedinius, išvirti pasūdytame bei parūgštintame vandenyje, tik nepervirti. Išbiegus nuvarvinti vandenį, atvėsinti. Pomidorus nuplauti, nšluostyti, nupjauti viršūnėles. Šaukšteliu išskobti sėklas ir šiek tiek minkštimo. Žiedinius kopūstus dar kiek pasmulkinti, sudėti sukapotus žalumynus bei pomidorų viršūnėles ir minkštinimą, sugrūstą česnaką, pabarstyti pipirais,sumaišyti su maojonezu.Jeigu reikia - pasūdyti.Įdaru pripildyti pomidorų "puodelius", juos gražiai sudėti ant plokščios lėkštės, papuošti žalumynais.
Salotos
zali ziediniai kopustais, supjaustyti mazais ziedyneliais pomidorai rukyto kumpio ar daktariskos desros konservuotu kukuruzu zaliu zirneliu (isvirti saldyti ir atvesinti) Viskas sumaisoma su majonezu.
Supjaustyta kalafiora apvirti.
Keptuveje sviete pakepinti svoguna. Ideti sauksta miltu, uzpilti pieno, iberti vegetos. i si balta padaza sudeti virtus kalafiorus. Valgyti su bulvemis, garnyrui pomidorai. Primena grybu patiekala
Parašysiu tokį keistą receptėlį. Pirmą kart kai vaišino- žiūrėjau kažkaip įtariai- ale paskui patiko ir pati pradėjau daryti...
Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė. Kalafijorą gerai nuplauti, supjaustyt skrotėlėm ir valgyt ŽALIĄ pamirkant į tą česnakinę varšę.. Biezbožnai skanu, kažkuo primena riešutus
mūsų šeimoje mama ir močiutė darydavo taip-kalafiorą apverda, išlydo keptuvėj sviesto ir apkepa apibartsę džiūvėsėliais ( kai jų nėr-tinka kartais ir manų kruopos), prieskoniais pagal skonį, prieš išjungiant dar patroškina minutę kitą su grietine. valgoma su karštom virtom bulvėm ir pomidorų, svogūnų salotom su grietine.
O dar aš žiedinį kopūsta dedu į tokias paprastas salotas:
agurkas,pomidoras, žiediniai kopustai, žalumynai, viska supjaustau ir sumaišau su majonezu
Mažais žiedynėliais supjaustytą kalafiorą numirkyti pasūdytame vandenyje. Nuvarvinus vandenį suberti į dubenį, įpjaustyti pomidorų, petražolių, krapų, svogūnų laiškų, užbarstyti druskos ir cukraus (visko pagal skonį), apipilti aliejumi ir išmaišyti. Užbarsčius smulkiai supjaustytą kietai virtą kiaušinį, patiekti.
Dar prisiminiau, valgiau kabake tokias salotas, kiek ko deti nežinau, bet skanu buvo
Tuno salotos (tunas, kiaušiniai, pomidorai, agurkai, žiediniai kopūstai, porai, alyvuogės, pasirinkimui arba raudono ir balto vyno padažas, arba majonezas)
Nu nebegaliu, ryt varau kalafiorų pirkti
Aš labai jau paprastai darau, apverdu sūdytam vandeny, ir tada pavolioju miltuose, apkepu aliejuj ar svieste, pasūdau ir valgom su grietine. Galima dar ir bulvėm virtom
As tai irgi megstu kalafiorus, skanu ir sveika
Tai juos darau arba baisiai paprastai - apvirus apkepu svieste , prieskoniu, grietines gale ir viskas. Jokiu dziuveseliu! Dedu i zaliu darzoviu salotas (pomid, agurkas, paprika ir t.t.) bet su aliejaus citrinos uzpilu, aisku dar ivairios variacijos su majonezu galimos, vistiena ir pan. Ir siaip i darzoviu troskinius (svogunas, morka, paprika ir t.t., kokiu tik turit) I makaronu -darzoviu - mesytes (parukytos ar farso) apkepus skanu su kitom darzovem. Darzoviu uzkepelese.Porcijiniuose indeliuose dedamos apkeptos darzoves (kokias turit ir megstat) skanu shparag. pupeles, morkytes, svoguneliai, baklazanai, grybuku gali buti, kalafiorai smulkiom kekelem, ir ant virsaus ferment. suris tarkuotas sumaisytas su majonezu. Va apkepeles tai labai megstu
Nu mergaites,prisiskaiciau apie kalafijorus,tai seile ir nutyso.Rytoj varysiu i turgeli nusipirksiu koki kalafijora ir kazka is jusu pateiktu recepteliu reikes pameginti daryti
As darau paprastai ir greitai: isverdu kalafiora, pakepinu su sviestu truputi vegetos ar kitokiu prieskoniu, truputi grietines ir dziuveselius dedu butinai, man taip skaniausia
na dar vienas receptelis....
as darau taip. apverdu kalafijora, ji supjaustau ziedynais.... tada apkepu keptuveje, idedu pjaustyto kumpio, pjaustytu pievagrybiu..... viska apkepu , galima ideti kelia saukstus grietines ir prieskoniu pagal skoni.... SKANAUS!!!
As darau tokias salotas su kalafiorais: smulkiai supjaustau kalafioru ziedynelius, sutarkuoju keleta nemazu morku (burokine tarka), susmulkinu galvute cesnako, sudedu is anksto ismirkytu razinu, galima deti ir dziovintu abrikosu, slyvu. Viska sudedu i viena inda, idedu vegetos (prieskoniu pagal skoni), majonezo ir viska ismaisau. Salotos labai traskios ir tikrai skanios. Labai tinka prie vistienos, versienos ir aisku vienos.
o darant salotas su kalafiorais reikia juos apvirt, ar galima ir zalius?
Na bent jau as i svieziu darzoviu zalotas dedu zalius
SALOTOS
Zali kalafiorai razinos graikiski riesutai apelsinai Viskas gabaliukais ir uzpilta svelniu majonezu (hellmann's) arba naturaliu jogurtu.
As tai darau tokias salotas:
kalafioria brokoliai paprika kukuruzai majonezas Visos darzoves zalios. Spalvingos ir gaivios salotos. Kartais tas salotas dedu i vieno kasnio sumustiniu padelius. Šis puslapis atspausdintas iš DELFI interneto vartų. Adresas http://www.delfi.lt/archive/index.php?id=4681419 Aštri troškinta kalafiorų sriuba www.about.com, www.DELFI.lt 2004 liepos mėn. 2 d. 17:24 Grįžkime prie vieno mėgstamiausių patiekalų sriubos. Su vienu mėgstamiausių prieskonių kariu. Šį kartą karį derinsime su šviežiais žiediniais kopūstais ir pagaminsime tokią sriubą, kurią valgydami tikrai prarysite liežuvį. Sriubai reikės: Didelio žiedinio kopūsto; 60 g sviesto; 2 nuluptų ir smulkiai sukapotų svogūnų; 2 arbat.š. kurkumos; 1 arbat.š. kario miltelių (daugiau ar mažiau pagal skonį) ; 600 ml vištienos sultinio; 1 valg.š. miltų; 250 ml pieno; 200 ml paprasto jogurto (be priedų) ; Šviežių petražolių ar kalendros lapų papuošimui. Žiedinio kopūsto kotelius supjaustykite riekelėmis, visa kita sukapokite. Išlydykite sviestą dideliame prikaistuvyje ir švelniai paskrudinkite svogūnus ir kalafiorus. Pridėkite kurkumą ir karį. Žiūrėkite, kad gerai pasiskirstytų, ir minutę pamaišykite. Supilkite sultinį ir palaukite, kol užvirs. Tuomet sumažinkite ugnį ir palikite maždaug dvidešimčiai minučių. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus su trupučiu pieno. Supilkite likusį pieną, gerai išmaišykite ir viską supilkite į sriubą. Kaitinkite 10 minučių, nuolat maišydami, bet žiūrėkite, kad neužvirtų. Patiekite sriubą apibarstytą petražolėmis ar šviežia kalendra. Skanaus!
o mano brangiausia kalafijorus daro taip:
apverda kelias minutes,kad suminkstetu. tada i keptuve deda sviesto ir kepina kalafijorus kol jei apskrunda, tada deda tomato ir dar patroskina, kad gautusi minkstuciai. man labai patinka
Nu gi tikrai bezbožnai skanu
Nugi prisiskaičiau čia jūsų ir baisiai užsimanius pasigaminau
patarkit ka galima pasigaminti is kalafioru, uzsiauginau kalafioru bet net nezinau ka su jais daryti, koki patiekala galima pasigamint ?
O as va sumasciau ziemai kalafiora uzshaldyti. Patarkit kaip tai padaryti: tiesiog shaldyti zalia ar apvirta geriau?
Aš šaldžiau žalius. Suvyniojau norimom porcijom į plėvelė, kur skirta ant indų uždėti, kad maistas neapdžiūtų ir sumečiau į šaldymo kamerą. Visai gerai jie ten išsilaikė. O atšildžius ir išvirus irgi skanūs būna.
As darau salotas : kalafioras+pomidoras+svoguno galvele+kietai virtas kiausinis+majonezes
tik zalia, visas darzoves saldom zalias
Kalafioras mano pagrindinė daržovė. Dedu ją visur ir į viską. Į salotas žalią, kitur verdu, troškinu, kepu...
Štai vienas receptas kurį sukūriau pati iš to kas buvo šaldytuve. Mano vyrui labai patiko, gal patiks ir jums: Į keptuvę įdedame 4 vištos šlauneles, užpilame vandeniu, įpilame aliejaus. Uždengiame dangčiu ir troškiname. Tuo tarpu starkuojame burokine tarka 3 vid. dydžio morkas. Į keptuvę. Supjaustome pusę vid. kalafioro. Į keptuvę. Puodelis virtų sūriame vandenyje voveraičių. Į keptuvę. Dar patroškiname, šlauneles pavartome, įdedame prieskonių pagal skonį. Prieš galą įdedame 3 šaukštus grietinės. Štai P.S. jei nėra šlaunelių, tinka kumpeliai, sparneliai ir kt. Vietoj voveraičių (dabar sezonas) tinka ir šampinjonai.
Blemba parasiau ir viskas dingo
Kalafiorus apverdu sudytame vandenyje sutarkuoju fermentiniu suri ir sumaisau ji su majonezu (man labai skanu Daumantu su krapais) Kalafiorus dedu i skarda Ant virsaus - surio majonezo mase ir i orkaite, kol suris issilydys. Man skaniausia su virtom bulvytem (su daug krapu, kazkokia as maniake Pabandykit, jei megstat kalafiorus, tikrai patiks. Greitai ir ziauriai skanu
[QUOTE=molli,2004 07 22, 09:08] [QUOTE=vobla,2004 06 21, 10:15] Parašysiu tokį keistą Varškės pokiuka išsukt su 5 šauštais grietinės, biškeli druskos ir pora skiltelių smulkiai supjaustyto česnako. Turi gautis vienalytė masė.
[/QUOTE] Maniskiai tokia varske valgo su svieziomis karstomis bulvėmis Reiks pabandyt ir kalafiora
Salotos
kalafioras kumpelis porai majonezas reikia viska supjaustyti, ismaisyti su majonezu ir valgyti. Skanaus
Aš matyt viena taip nesveikai valgau, viską su spirgučiais.
O darau taip. Apverdu kalafiorą pasūdytam ir parūgštintam vandenyje. Supjaustau spirgučius, sutarkuoju morkytę burokine tarka, svogūno pusę galvutės supjaustau. Spirgučius, morkytę, svogųną į keptuvė, kai atsiranga taukų nuo spirgučių, sudedu kalafiorus supjaustytus ir sumaišau viską. Pakepu maišydama keletą minučių, tada dedu porą šaukštų grietinės ir uždengiu patroškinti ant silpnos ugnies keletą minučių. Nulupu česnako skiltelę, perspaudžiu per traiškiklį į keptuvę, išmaišau, uždengiu ir išjungiu dujas.
Ne apie kalafiorus (nors juos be galo megstu), bet visgi: Tokia varske galima puikiai valgyti ir su zaliomis cukinijomis (pjaustytomis griezineliais). Megstantys gali prideti smulkiai pjaustytu krapu. o dabar - demesio!!! pakelis varskes, 5-6 saukstai grietines, kelios traiskytos cesnaku skilteles, druska ir (nebutinai) slakelis sojos padazo, j. pipiriukai + raugintas agurkas (smulkiai smulkiai supjaustytas). Geriausia viska sumiksuoti su smulkintuvu (kas turi). Absoliuciai nepakeiciamas dalykas prie ivairiu "tautiniu" patiekalu: bulviniu blynu, kugelio, virtu bulviu, ant tostu, su zaliom cukinijom ir t.t ... Kai kaimyne pabande, valge ta padaziuka, tepdama ant juodos duonos (bulves virt nebuvo laiko Tad - skanaus!!!
bet nuo sojos tai spalva sakychiau tokia neapetitna pasidaro.. ne?
Kodel neapetitna?
Žmones o gal kas marinuojat žiedinius kopustus?Nes aš minkštu ir virtu ne megstu.Aš kelis kartus valgiau "Delano" akropoli salotas su žiediniais kopustais ir man jie pasirode maronuoti nes buvo traštus ir labai skanus.
Man kazkodel istysta
Aš kątik prisikirtau tokio kalafiorų apkepo- troškinio:
1 didesnis kalafioras 2 pomidorai 1 maža cukinija didelis gabalas fermentinio sūrio rūkytos mėsos, dešros likučiai česnakų skiltelių ir daigų pora kiaušinių majonezo, prieskonių pusė stiklinės vandens Apviriau didokus kalafioro sietynus, susmulkinusi sudėjau į formą, ant viršaus pjaustyta mėsa, ploni cukinijos skridinėliai, pomidorų griežinėliai, užpyliau truputį vandens, tada sūris, sumaišytas su kiaušiniais ir majonezu, pabarsčiau prieskoniais, česnakais ir į orkaitę. Nu išėjo tikrai skanu Tiesiog ką turėjau šaldytuve, tą ir sudėjau... QUOTE(igne:) @ 2004 06 20, 20:45) Apvirtą kalafiorą pakepinti ant sviesto, apibarstant džiuvėsėliais ir druska, ant viršaus uždėti porą šaukštų grietinės ir porą minučių patroškinti. labai skanu su virtom bulvėm ir dešrelėm
aš kalafijorus apverdu, po to kepinu svieste kartu su šviežiais, ką tik išaižytais žirniais ir pabaigoje dedu daug krapų ir truputį svogūno laiškų ir dar ant kiekvieno kalafijoro žiedyno uždedu po gabalėlį sūrio
QUOTE(jurgeleuogele @ 2004 06 23, 23:43) na dar vienas receptelis.... as darau taip. apverdu kalafijora, ji supjaustau ziedynais.... tada apkepu keptuveje, idedu pjaustyto kumpio, pjaustytu pievagrybiu..... viska apkepu , galima ideti kelia saukstus grietines ir prieskoniu pagal skoni.... SKANAUS!!! kaip tik šiandien dariau pagal šitą recetuką, QUOTE(himalaia @ 2006 06 30, 19:51) Aš kątik prisikirtau tokio kalafiorų apkepo- troškinio: 1 didesnis kalafioras 2 pomidorai 1 maža cukinija didelis gabalas fermentinio sūrio rūkytos mėsos, dešros likučiai česnakų skiltelių ir daigų pora kiaušinių majonezo, prieskonių pusė stiklinės vandens Apviriau didokus kalafioro sietynus, susmulkinusi sudėjau į formą, ant viršaus pjaustyta mėsa, ploni cukinijos skridinėliai, pomidorų griežinėliai, užpyliau truputį vandens, tada sūris, sumaišytas su kiaušiniais ir majonezu, pabarsčiau prieskoniais, česnakais ir į orkaitę. Nu išėjo tikrai skanu Tiesiog ką turėjau šaldytuve, tą ir sudėjau... mmmm, kaip uzsinorejau, varau i parde ir gaminsiu
O man tokios salotos su kalafijorais skanios :
Kalafijorų žiedeliai ( truputi apverdu su druska, bet tik truputi , kad liktų traškūs) Pomidorai Vištienos rūkytos filė Graikiški riešutai Prieskoniai Majonezas Viska sumaišome ir valgome pasigardžiuodami
troškinys iš žiedinių kopūstų
žiedinius kopūstus truputį apkepti, įpilti vandenuko ir troškinti, įdėti susmulkintą papriką, rūkytą kumpį (galima ir nedėti arba vietoj jo įdėti grybų), o pačioje pabaigoje tarkuoto sūrio, pagardinti galima baziliku ir pipirais. kitas variantas - vietoj sūrio neriebi grietinė. jeigu įpilti daugiau vandens, galima troškinį traktuoti ir kaip sriubą, taip pat tinka kaip garnyras prie vištienos ar kitos mėsos |