Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Šeimos gyvenimas 1 kamb. bute
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Renule
Sveikos, ar yra tokių, kurie su dviem vaikiukais gyvena 1 kamb. butelyje? Kaip tvarkotės? Kaip sutelpate? Ar labai sunku taip gyventi?..
Jovani
QUOTE(Renule @ 2011 08 04, 22:11)
Sveikos, ar yra tokių, kurie su dviem vaikiukais gyvena 1 kamb. butelyje? Kaip tvarkotės? Kaip sutelpate? Ar labai sunku taip gyventi?..
*

su dviem vaikais kažin kaip čia talpintis reikėtų g.gif juk reikia ir vaikams atskiro kampelio, galų gale ir tėvams nepamiršt miegamojo reikalų, o kai šalia pastoviai du vaikučiai į nugarą alsuoja tai nelabai kas schmoll.gif
muminukas
aš žinau gražią darnią šeimą, kurioje buvo du skirtingų lyčių vaikai, gyvenusią ir tebegyvenančią vieno kambario bute. tiesa, vaikai jau užaugo, liko tik tėvukai. vadinasi, įmanoma.
Alexandra.R.
Mano kaiminystej gyveno (ir gyvena, tik as issikrausciau) seima su 3 vaikais. Imanoma, tik...ar gerai g.gif schmoll.gif
rinann
Gyvenam vieno kambario bute su dviem vaikais,ir nieko,gyvi esam mirksiukas.gif Aisku butu labai gerai dar vienas kambariukas ir tikiu,kad jis bus netolimoje ateityje,bet dabar yra kaip yra. Kol mazylis dar tik guli lovytej,kazkaip sutelpam,nelipam vienas kitam per galvas.
O del to ar sunku taip gyventi,tai man visa gyvenima gyvenusiai vieno kambario bute jokiu sunkumu nera. Pripratus as jau prie mazu erdviu lotuliukas.gif Aisku,galbut galetumem issinuomoti didesni buta,bet dabar taupom pinigelius didesniam butui pirkti tai ir prasisuksim ir sitam smile.gif
protinga_blondine
QUOTE(muminukas @ 2011 08 06, 15:29)
aš žinau gražią darnią šeimą, kurioje buvo du skirtingų lyčių vaikai, gyvenusią ir tebegyvenančią vieno kambario bute. tiesa, vaikai jau užaugo, liko tik tėvukai. vadinasi, įmanoma.
*

Papildyta:
QUOTE(Alexandra.R. @ 2011 08 07, 16:39)
Mano kaiminystej gyveno (ir gyvena, tik as issikrausciau) seima su 3 vaikais. Imanoma, tik...ar gerai  g.gif  schmoll.gif
*

Žodis įmanoma toli gražu neskamba paguodžiančiai... Ypač kalbant apie 5 asmenų šeimą doh.gif
Paulina:)
Žinau dabar vieną šiemą 6 asmenų (4 vaikai) gyvenančią viename kambaryje. Man atrodo žiauriai, bet jiems smagu, vaikai visi labai protingi ir gabūs, tame viename kambaryje dar žada ir pianiną pasistatyti, nes reikalingas mergytėm lankančiom muzikos mokyklą thumbup.gif Aišku jie žada plėstis, bet tai jau daro dešimt metų, sunkiai gaunasi doh.gif Bet kaip matote viskas įmanoma mirksiukas.gif lotuliukas.gif Gerai ar negerai čia jau kita kalba biggrin.gif
muminukas
QUOTE(protinga_blondine @ 2011 08 07, 16:34)
Papildyta:
Žodis įmanoma toli gražu neskamba paguodžiančiai... Ypač kalbant apie 5 asmenų šeimą doh.gif
*

kiek matau iš temos autorės profilio, jos šeima kol kas tik 3 asmenų ir galvoja apie ketvirtą šeimos narį tongue.gif
Renule
Kol kas mes trise gyvename 1 kamb. butely, tačiau, jeigu viskas klostysis gerai, pavasarį būsime jau keturiese. Tad ir mąstau, kaip reiks auginti kūdikį ir 4 m. mergytę viename kambaryje... g.gif
muminukas
QUOTE(Renule @ 2011 08 08, 19:50)
Kol kas mes trise gyvename 1 kamb. butely, tačiau, jeigu viskas klostysis gerai, pavasarį būsime jau keturiese. Tad ir mąstau, kaip reiks auginti kūdikį ir 4 m. mergytę viename kambaryje... g.gif
*

jeigu jau laukiatės, patarčiau jau nebegalvoti, kaip tilpsite, o svarstyti būsto keitimo galimybę. jei tokios nėra - galbūt perstatyti baldus, įsigyti kažką naujo (miegojimui dukrytei patogu būtų sudedamas fotelis) ir pan. 4u.gif iš patirties galiu pasakyti - mūsų visas namas, bet kol maži vaikai per dieną vis tiek šalia manęs, jei neišėję į lauką, taigi kaip ir viename kambaryje nuolat sukamės. įmanytų, tikriausiai ir miegotų mūsų miegamajame doh.gif
Renule
QUOTE(muminukas @ 2011 08 09, 07:04)
jeigu jau laukiatės, patarčiau jau nebegalvoti, kaip tilpsite, o svarstyti būsto keitimo galimybę. jei tokios nėra - galbūt perstatyti baldus, įsigyti kažką naujo (miegojimui dukrytei patogu būtų sudedamas fotelis) ir pan.  4u.gif iš patirties galiu pasakyti - mūsų visas namas, bet kol maži vaikai per dieną vis tiek šalia manęs, jei neišėję į lauką, taigi kaip ir viename kambaryje nuolat sukamės. įmanytų, tikriausiai ir miegotų mūsų miegamajame  doh.gif
*

Ačiū už patarimus 4u.gif
Alexandra.R.
QUOTE(Paulina:) @ 2011 08 07, 22:38)
Žinau dabar vieną šiemą 6 asmenų (4 vaikai) gyvenančią viename kambaryje. Man atrodo žiauriai, bet jiems smagu,
*

Netikiu ir gyvenime tuo nepatikesiu. Kiekvienam bent jau kartais reikia savo erdves susikaupti, mokytis, svajoti, verkti, liudeti, skaityti, miegoti, nekalbeti ir buti nekalbinamiems...
baturina
Ir mums teko metus pagyventi keturiese vienam kambariuke- liko tik geri prisiminimai. Prisimenu su šypsena, kad kambaryje stovėjo vežimas ir dar vyresnelis sugebėdavo lakstyti su paspirtukų, o vakarais į 6 kvadratų virtuvėlę susirinkdavo dar ir draugai.
Kol vaikai iki kokiu 6 metų-manau dar taip gyventi galima, o vat vėliau jau reikia kažką galvoti.
S.Sandra
Laba diena. Mes gyvenam trise vieno kambario bute.Sūnui jau 8m. Didesnio buto neturim galimybių įsigyti. Norėčiau paklausti gal yra taip pat gyvenančių ir gal kažkaip esat sugalvojusios kaip atskirti vaikui kažkokį kampelį ?
GiedrėM
QUOTE(S.Sandra @ 2011 08 18, 10:54)
Laba diena. Mes gyvenam trise vieno kambario bute.Sūnui jau 8m. Didesnio buto neturim galimybių įsigyti. Norėčiau paklausti gal yra taip pat gyvenančių ir gal kažkaip esat sugalvojusios kaip atskirti vaikui kažkokį kampelį ?
*

Aš mąstyčiau apie tai, ar įmanoma virtuvę nesunkiai ir nebrangiai paverst vaiko kambariu, o didįjį kambarį - virtuve, valgomuoju ir svetaine (ant svetainės sofos miegotų tėvai).

Mano giminaičiai kažkada gyveno trise viename mažame bendrabučio kambarėlyje ir aš kartą pas juos nakvojau bigsmile.gif
Austeja139
QUOTE(S.Sandra @ 2011 08 18, 11:54)
*

Zinoma.As su 13m. dukra ir vyru gyvenam 1k. bute ir nieko.Zinoma galvojom pirkti didesti bet..Na cia jau kita istorija. Bet seip tai sutelpam ir nieko..Tik noretus zinoma didesnio.
Papildyta:
QUOTE(GiedrėM @ 2011 08 18, 12:22)
Aš mąstyčiau apie tai, ar įmanoma virtuvę nesunkiai ir nebrangiai paverst vaiko kambariu, o didįjį kambarį - virtuve, valgomuoju ir svetaine (ant svetainės sofos miegotų tėvai).

Mano giminaičiai kažkada gyveno trise viename mažame bendrabučio kambarėlyje ir aš kartą pas juos nakvojau bigsmile.gif
*

Nezinau man tai nelabai..Dar ten visu valgiu kvapas y kambari eitu,nepykit bet biski man nesamone,na jeigu daugiau kvadratu tai gal,bet pas mus tai tik 34,tai nelabai.Zinoma galima balkona isgriauti ir ten kaip nors bet noretus ir balkone pabuti. blink.gif
GiedrėM
QUOTE(Austeja139 @ 2011 08 19, 12:33)
Nezinau man tai nelabai..Dar ten visu valgiu kvapas y kambari eitu,nepykit bet biski man nesamone,na jeigu daugiau kvadratu tai gal,bet pas mus tai tik 34,tai nelabai.Zinoma galima balkona isgriauti ir ten kaip nors bet noretus ir balkone pabuti. blink.gif
*

Norėjau pasakyt, kad virtuvės vietoje galima įrangti vaiko kambarį, ten valgis nebūtų ruošiamas. O kambaryje - virtuvė (didžiausias rūpestis būtų sutvarkyti vandens tiekimą ir tektų dujinę viryklę keist į elektrinę) +valgomasis + svetainė, juk įprastas variantas daugelyje namų/butų. O ant ištiesiamos sofos svetainėje miegotų tėvai.

Žinau taip pasidariusių. Ir delfyje kažkada buvo straipsnis su nuotraukomis, kaip vieno kambario bute kažkuriame Vilniaus rajone taip įrangta.

Galima juk dar kažkaip gudriai išnaudoti preiškambarį g.gif
S.Sandra
QUOTE(GiedrėM @ 2011 08 19, 15:53)
Norėjau pasakyt, kad virtuvės vietoje galima įrangti vaiko kambarį, ten valgis nebūtų ruošiamas. O kambaryje - virtuvė (didžiausias rūpestis būtų sutvarkyti vandens tiekimą ir tektų dujinę viryklę keist į elektrinę) +valgomasis + svetainė, juk įprastas variantas daugelyje namų/butų. O ant ištiesiamos sofos svetainėje miegotų tėvai.

Žinau taip pasidariusių. Ir delfyje kažkada buvo straipsnis su nuotraukomis, kaip vieno kambario bute kažkuriame Vilniaus rajone taip įrangta.

Galima juk dar kažkaip gudriai išnaudoti preiškambarį g.gif
*

Tai va, mąsčiau ir apie tai, bet labai jau brangu, plius vandentiekis nepatogioj vietoj ir dar dujinė viryklė. Galvoju gal kokią pertvarą daryt, bet neįsivaizduoju, kaip realiai tai atrodytų. Internete visi pavyzdžiai tai tokie žurnaliniai, plius plotai kur kas didesni.
Austeja139
Geriausia parduoti buta ir nusipirkti nauja.Je gu ymanoma.
GiedrėM
QUOTE(S.Sandra @ 2011 08 20, 14:23)
Tai va, mąsčiau ir apie tai, bet labai jau brangu, plius vandentiekis nepatogioj vietoj ir dar dujinė viryklė. Galvoju gal kokią pertvarą daryt, bet neįsivaizduoju, kaip realiai tai atrodytų. Internete visi pavyzdžiai tai tokie žurnaliniai, plius plotai kur kas didesni.
*

Jei kambarys ilgokas, ne kvadratinis, tai galima atsitvert spinta/spintom. Vaikui skirti kambario dalį prie lango (jam ir pamokas ruošt, ir šiaip didesnę dalį dienos ten praleist), o kitoje dalyje gali būti mini svetainė+tėvų miegamasis. Gal reiktų sieninio šviestuvo ar toršero g.gif
Renule
Mano sesers šeima gyvena 1 kamb. bute, kuriame ir kambarys, ir virtuvė yra bendroj patalpoj. Kai gimė mažiukas, dalį kambario, ties balkonu, jie atsitvėrė pirktine užsakyta stumdoma pertvara (viena dalis ir su veidrodžiu). Toje vietoje, kur atsitvėrė, pasistatė dvigulę lovą, nedidukę spintelę - tėvų kampelis biggrin.gif Priešais balkonas. O didesnėje kambario dalyje, už pertvaros, miega ir žaidžia mažiukas, dar yra ir sulankstoma sofutė svečiams arba patiems sėdėti ir kt. Rodos, viską padaryti kainavo arti 1000 Lt...
jovitel12
sveikos. na pas vyra kur gyveno su tevais kaimynai buvo - vienam kambaryje gyveno vyras su zmona, berniukas ir mergaite. cia dar kentet galima, bet kas kraupiausia laike dar dobermana suni :DDDD va cia tai kosmaras.... ir vaikai ne po į metukus turejo o po 15-17m..... kosmarassssssss doh.gif
Onomotopėja
Teko. Su dviem vaikiukais -naujagimiu ir 4 metu dukryte gyvenom metus laiko 1 kambario bute. Normaliai, dar ir pabaliavodavom biggrin.gif
kativiltejonas
zinoma,kad imanoma 4u.gif

dbr musu situacija tokia-5 plius suo gyvenam 35kv,m 1kb.bute.Maziukes eina darzelyn,Jonukas dar maniezinis vaikas ax.gif Patogu,visada matau,kas kur ir kaip thumbup.gif
Bet jei yra galymybe butina kraustytis i didesni..juk vaikai auga mirksiukas.gif
Austeja139
Aha 4u.gif .Tik su paskolom beda.Gi si oro negausi kokia 150 000 blink.gif
juraciuxzx
QUOTE(Renule @ 2011 08 04, 23:11)
*

Tvarkomes ir sutelpame su trimis. Laukiam nesulaukiam zinoma kol galesime kraustytis, kol kas tai neimanoma, bet po metu busta jau galesime pakeisti.
O kol kas - kambarys pertvertas spintomis, ten mazasis dukters kambariukas, o maziausias vaikutis tebemiega pintame lopsyje. Jokio kosmaro nera ir nematau as jo, gal gelbsti mano perdetas tvarkingumas - tai nuolat viskas savo vietose ir maza erdve del ismetytu daiktu netampa baisia netvarka tongue.gif
Miegamojo reikalai labai paprastai sutvarkomi smile.gif Juk vaikai eina i mokykla, darzeli, pas senelius smile.gif Tai ir atsakymas aiskus.
Mikė Pūkuotukas
QUOTE(GiedrėM @ 2011 08 18, 11:22)
1.Aš mąstyčiau apie tai, ar įmanoma virtuvę nesunkiai ir nebrangiai paverst vaiko kambariu, o didįjį kambarį - virtuve, valgomuoju ir svetaine (ant svetainės sofos miegotų tėvai).

2.Mano giminaičiai kažkada gyveno trise viename mažame bendrabučio kambarėlyje ir aš kartą pas juos nakvojau bigsmile.gif
*

Mes 5 gyvenam smile.gif 2 suaugę,2 berniukai ir šuo. 36 kv butas.
1. Mes taip butą perdarėm. Iš virtuvės- vaikų kambarys. Virtuvė perkelta vietoj tamsaus kambariuko ir sieninės spintos. Problemų su komunaliniais išvedžiojimais nebuvo , tik teko sienoj skylę pramušt,kad viską prasukt į kitą sienos pusę.
Tas vienintelis kambarys- ir sveitainė ,ir tėvelių miegamasis, ir valgomasis ir bendras kambarys,kuriame verda visas šeimos gyvenimas. Net šuo turi savo atskirą kampelį su savo sėdmaišiu.

2. Aš visą savo brolio trijų asmenų šeimą dar papildomai suguldau biggrin.gif
Vaikams specialiai pirkom dviaukštę lovą.Didelę,kad laisvai suaugęs žmogus miegoti galėtų.Plius dar su papildomai ištraukiama viena lova.
O kur dar du pripučiami čiužiniai lotuliukas.gif
Žodžiu ,per vakarėlius su draugais, su artimaisiais vaikai suguldomi atskirai,o tėvai vakaroja kiek tik yra noro lotuliukas.gif
Akmenskeltė
Mes gyvenom su dviem vaikais 43 kvadratu namo daly, db isikelem i iki 35 kvadratu namuka, kur apacioj virtuve, o virsuj kambariukas, dar dusas, tulikas ir mazas prieskambaris. Sutelpam kazkaip smile.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.