Įkraunama...
Įkraunama...

Mazakraujyste

Sveiki
Mano dukrytei jau sukako metukai praeita savaite. Jai dare kraujo tyrima 10men: hemoglobinas 106. Gydytoja liepe du menesius gerti Feroglobina. Po dvieju menesiu hemoglobinas liko visiskai toks pat, tik si karta eritrocitu taip pat visiska norma. Gydytoja toliau liepe gerti Feroglobina visa vasara ir daryti tyrima rudeni. Labai noreciau suzinoti, ar verta gerti ta pati preparata jeigu jo poveikio visiskai nera? Gal reiketu keisti? Girdejau, kad geras gelezies preparatas yra ferum lek, bet ar galeciau pati juo pakeisti Feroglobina? Ar prie jo reikia butinai naudoti foline rugsti?(dukryte valgo su mumis vienoda maista, taciau apetitas kartais suslubuoja:().Koks turetu buti tokio amziaus vaiko hemoglobinas, nes gyd. sako, kad 106 visai ne "tragedija"? Is anksto aciu smile.gif
Atsakyti
Metų amžiaus vaikams hemoglobino kiekis sumažėja, nes išsenka organizmo atsargos ir jis nepakankamai gauna su maistu. Tačiau ne visada vien tik sumažėjusio hemoglobino kiekis leidžia mums diagnozuoti geležies trūkumo mažakraujystę. Jai diagnozuoti svarbūs ir kiti kraujo rodikliai- geležies, eritrocitų formos pakitimai. Todėl ir gydymas šiek tiek skiriasi. Jei mergaitės kraujo tyrime kitų pakitimų nebuvo, gydytoja ir toliau liepė tęsti Feroglobiną. Feroglobinas B12 yra daugiau polivitaminų preparatas su geležimi. Todėl jis rekomenduojamas daugiau profilaktikai ir jei nėra kitų mažakraujystės požymių.
Manyčiau, kad Jūs pati pasirinkti geležies preparatą negalite, nes reikia tiksliai paskaičiuoti veikliosios geležies kiekį, kad organizmas negautų jos per daug, o tai jau turi toksinį poveikį.
Labai svarbu vaiką , kuriam sumažėjo hemoglobinas, teisingai maitinti. Kasdien jis turi gauti pilnavertį maistą- mamos pieno ar pieno mišinio ne daugiau kaip 2 kartus per parą; mėsos (jaunų gyvulių- veršienos, triušienos, ėriuko mėsos)tyrelę.Nes iš mėsos organizmas geriausia pasisavina geležį. Be to jis turi gauti ir kruopų košes , geriausia vieną kart per dieną grikių košę;vaisius , sultis ,uogas.. Nepermaitinkite kvietinėmis košėmis- manais, nereikėtų duoti daug gerti juodų ir žalių arbatžolių arbatų, nes jose esantys taninai neleidžia pasisavinti vit c ir suriša geležį.
heart.gif
Atsakyti