Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nėščia už vairo - ar saugu ?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Keturi ratai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
eros
Labas visiems skaitantiems tokia smagia rubrika.
As esu nescia ir vairuoju. Ar jusu nuomone, tai labai nesaugu g.gif Nes susilaukiu labai daug priekaistu, kad neva esu neatsakinga, kad rizikuoju vaikuciu ir t.t.
Aiva.
turbut lygiai taip pat nesaugu kaip ir nenesciai. aisku, esi jau atsakinga ne tik uz savo, bet ir uz leliuko gyvybe, bet tai nepadidina rizikos vairuojant. galbut paskutiniais menesiais (as pati jau 6ta menesi nescia) nera labai patogu, taciau ka daryti, jei, pvz, man nera kitu salygu kur nors nusigauti??? pas mus beveik nera visuomeninio transporto ir atsisakyti vairuoti man butu per didele prabanga ax.gif
kristinap
Pati vairavau nuo pirmos iki paskutinės nėštumo dienos, bet nesulaukiau tokių komentarų unsure.gif . Jei pati jautiesi saugiai už vairo - mažiau paisyk, ką kiti šneka mirksiukas.gif .
Beje, bandžiau važinėti į darbą autobusais, po kelių tokių dienų man vyras uždraudė daugiau taip rizikuoti biggrin.gif (vasara, sausakimšas autobusas, supratingų žmonių nerasta).
Ir dar...vairuodavau tik aš, nes vyras buvo šviežiai "iškeptas" vairuotojas ir aš tame įžvelgiau riziką cool.gif .

Papildyta:
QUOTE(Kameja_x @ 2006 03 09, 21:58)
turbut lygiai taip pat nesaugu kaip ir nenesciai. aisku, esi jau atsakinga ne tik uz savo, bet ir uz leliuko gyvybe, bet tai nepadidina rizikos vairuojant .
*

Šiaip padidina mirksiukas.gif . Ištirta, kad nėštumo metu sulėtėja reakcija 4u.gif Todėl turi būti atidesnė smile.gif
fonograma
Vairavau iki 7 mėnesio. Būčiau vairavusi ir ilgiau, bet nebebuvo reikalo- visur nuvešdavo rolleyes.gif
mafi
As net pati gimdyti nuvaziavau lotuliukas.gif Aisku pati dar nezinojau,kad mano aukselis jau po poros valandu bus ant mano ranku bigsmile.gif
laurechka
O as budama 8men nescia teises issilaikiau ax.gif Ir tetis ateme raktelius paskutinem savaitem jau neleido vairuoti... Ale kai nematydavo, tai ir varynedavau.. O po gimdymo sedau uz vairo po savaites ax.gif
Constansa
pravažinėjau visą neštumą ir net avariją apturėjau. ir gimdyti važiavau beveik pati. t.y. nuvažiavau į ligoninę ir paguldė. pagimdžiau kitą dieną. ir tolesnes keliones atlaikydavau. bandžiau važiuoti kartą su autobusu į darbą, bet autobusas buvo sausakimšas ir aš nualpau. tuom ir pasibaigė mano klajonės visuomeniniu transportu
katiniuks
vairavau iki 8 nėštumo mėnesio,vėliau visur vežiodavo,o po gimdymo irgi greit sėdau už vairo.
NERA
Visą nėštumą važinėjau.8-ą mėn. nėščia parvairavau naktį visą Švediją, o paskui Estiją, Latviją.Nesijaučiau nei per daug rizikuojanti, nei ko bijojau.
akvilyte
QUOTE(zombiuke @ 2006 03 09, 20:22)
kad neva esu neatsakinga, kad rizikuoju vaikuciu ir t.t.
*

tai gal būsi neatsakinga ir tada kai leliukas jau mašinoj bus? g.gif doh.gif

Garbanele
QUOTE(NERA @ 2006 03 11, 22:58)
Visą nėštumą važinėjau.8-ą mėn. nėščia parvairavau naktį visą Švediją, o paskui Estiją, Latviją.Nesijaučiau nei per daug rizikuojanti, nei ko bijojau.
*

As taip budama nescia viena masinoj vaziavau pro Svedija, Estija, Latvija...
Siuo metu esu nescia vairuoju, man tai atsipalaidavimas, aisku nesaugumo jausmas visada yra...
populi
Na aš nėščia dar nebuvau, bet manau vairuosiu tikrai. Nėštumas ne liga.
Lygiai taip pat pavojinga vaiką vežtis mašinoje.
Na nebent butų labai nepatogu, jei nugarą skaudėtų ar pan.
Samanta
Aš visą nėštumą iki beveik paskutinės dienelės vairavau. Iki universiteto sausakimšuose autobusuose nelabai pavažinėtum doh.gif Juk svarbiausia nelakstyti ir nedaryti kokių nors "vikruciagų". Ramiai vairuoji ir viskas thumbup.gif
VOLVIKE
Esu jau 8mėn. nestuke.gif tai aš jau geriau nuvažiuoju iki tap tikros vietos ir apeinu kur reikia ir taip pavarksti o jei dar reikėtų namo grįšti vietiniu transportu tai jau doh.gif .Kiti daugiau pergyvena negu pats aš savo mašinoj jaučiuosi saugesnė.Žinoma esi atidesnis ir neskubi.
Pusaite
QUOTE(Samanta @ 2006 03 14, 00:34)
Aš visą nėštumą iki beveik paskutinės dienelės vairavau. Iki universiteto sausakimšuose autobusuose nelabai pavažinėtum doh.gif  Juk svarbiausia nelakstyti ir nedaryti kokių nors "vikruciagų". Ramiai vairuoji ir viskas  thumbup.gif
*

n a taip,juk ne ligone doh.gif
galima ramiai,ir saugiai varineti drinks_cheers.gif
milabra
Manau kad besilaukiančiai už nuosavo automobilio vairo yra saugiausia. Tik ne visuomeniniame transporte ar ilgose pasivaikščiojimų distancijose schmoll.gif
Meda_a
As tai teises issilaikiau likus dviem savaitem iki gimdymo tongue.gif
Taip kad budama nescia mokiaus vairuoti (o tai manau rizikingiau nei jau mokant vairuoti) ir kazkodel visai nesijauciau neatsakingai besielgianti ax.gif
Tik vat i ta Regitros polo tai sunkoka tilpt buvo lotuliukas.gif
Kristte
Vairavau kol tilpau uz vairo!!! lotuliukas.gif
madi
Man jau 9-tas mėnuo prasidėjo, o aš tik dabar pradėjau važinėti (po 6 metų pertraukos), nes neapsikentus stovėjimo ir grūdimosi visuomeniniu transportu, įsigijau mašiniuką. Už vairo jaučiuosi gerai, pakankamai atsakingai, neraliuoju, tik labai nervina aplinkinių reakcija ir gasdinimai, kad dabar turiu jausti atsakomybę ir už leliuką, net tik už save, nes visko gali atsitikti ir t.t. 4u.gif ax.gif
Norna
QUOTE(kristinap @ 2006 03 09, 23:18)
Pati vairavau nuo pirmos iki paskutinės nėštumo dienos, bet nesulaukiau tokių komentarų unsure.gif . Jei pati jautiesi saugiai už vairo - mažiau paisyk, ką kiti šneka mirksiukas.gif .
Beje, bandžiau važinėti į darbą autobusais, po kelių tokių dienų man vyras uždraudė daugiau taip rizikuoti  biggrin.gif (vasara, sausakimšas autobusas, supratingų žmonių nerasta).
Ir dar...vairuodavau tik aš, nes vyras buvo šviežiai "iškeptas" vairuotojas ir aš tame įžvelgiau riziką cool.gif .

Papildyta:

Šiaip padidina  mirksiukas.gif . Ištirta, kad nėštumo metu sulėtėja reakcija 4u.gif Todėl turi būti atidesnė smile.gif
*

Vairavau visą nėštumą tongue.gif ,nors reakcija tai tokia šiaip sau buvo ax.gif ...
Sagituke
Vairavau visa nestuke.gif , kiekviena diena uz vairo.Ir kai i ligonine vaziavom, paprasiau vyro, kad leistu man sest uz vairo, nes as pasiilgsiu vairavimo. biggrin.gif Tiesa i ligonine vaziavom, nes daktarai liepe, o gimdeme ta pacia nakti.
Kai kuriu moteriskiu komentarai buvo juokingi lotuliukas.gif , girdi-nesciajai vairuojant, kudikiui kenkia vibracija. Tai jei jau taip, tai ir keleivio vietoje vibruoja lygiai taip pat. o ir pati vaziuodama per kokia duobele dar skrupulingiau stengiesi isvengti kratymo, nei kitas vairuotojas, kuris tuo metu nenescias ax.gif
Noa
Nėščiai vairuoti nesaugu, nes gali atsitikt avarija. Apskritai ir kaip keleiviui važinėt nesaugu, nes gali irgi atsitikt avarija. Šiaip pėsčiom vaikščiot irgi nesaugu, nes irgi gali kas nors atsitikt. Ir ant rankų jei nešios, irgi negerai, gali atsitikt, ištrėkš kas smile.gif Todėl nėščiai geriausia gulėt lovoj ir žiūrėt į lubas... Ir tai nelabai saugu. O jeigu namas sugrius? hihihi.gif
Agnyte...
QUOTE(zombiuke @ 2006 03 09, 22:22)
Labas visiems skaitantiems tokia smagia rubrika.
As esu nescia ir vairuoju. Ar jusu nuomone, tai labai nesaugu  g.gif  Nes susilaukiu labai daug priekaistu, kad neva esu neatsakinga, kad rizikuoju vaikuciu ir t.t.
*

labukas. na manau reikia maziau klausytis visokiu pesimistu ir senu bobuciu priekaistu. laukiuosi va jau paskutines dieneles ir visa laika nuolatos vairavau-tai ir patogu, ir greita, ir daugeliu atveju netgi saugiau nei vaziuoti su neaisku kuo. pati vairuoji, atsakingai darai kiekviena zingsni, nes butent ir galvoji ne tik apie save, bet ir apie ta stebukleli savo pilvelyje... o kiti tai gali kartais ir pamirsti. viesasis transportas, kaip zinia, kelia daugiau nepatogumu, o ypac nesciosioms-pykinimai, alpimai ir pan...nematau reikalo grustis tarp ivairiausio plauko ( bei kvapo ) pilieciu... schmoll.gif
Ryna
Aš visą nėštumą paravairavau, tik va dabar vyras 2 savaites atostogauja, tai rūpinasi nėščia žmona ir visur vežioja, nors aš taip pat sėkmingai nuvairuočiau ir pati...
Vairuoju ramiai, niekur neskubu, nelendu iš juostos į juostą, duodu durniams kelią ir ok ax.gif
Aristokratė
as kaip dar neturinti teisiu, tai tenka vazinetis trulais ir autais, man is vis kartais pasirodo, kad visuom. transporte dar pavojingiau negu savo masinytei.
Zajoncek
Aš irgi visą nestuke.gif vairavau iki paskutinės dienelės. o ką daryt? į univerą reikia, o mikriukais kažkaip nesinori... doh.gif o su tuo pilvelių dar karščiau nepatogiau ir sunkiau juose grūstis... būdavo tik labai juokinga, kad pilvuka beveik tarp koju "pasidedi" ir važiuoji tokia išsireitus, kaip pensininkė lotuliukas.gif
bet šiaip tai nematau nieko blogo vairavime nestuke.gif
juk ir taip daug ko negali daryt tuo metu, tad bent jau vairavimas būdavo atgaiva ir toks lyg savarkiškumo parodymas ax.gif
na, anyway, aš už drinks_cheers.gif
sirduze
as vairavau per abu nestumus ir vairuociau dar bigsmile.gif nematau tame nieko blogo schmoll.gif jei pati gerai jautiesi, kodel gi ne mirksiukas.gif
ziza
Aš manau, kad važiuoti nieščiai lengviau negu eiti bigsmile.gif
Atlante
Na kolkas as vairuoju ir tikrai man
tai patogiau nei autobusais maltis reiketu.
Ikulia
Vairavau iki 9 menesio, nes tada jau negalejau tinkamai atbulai vaziuoti - pilvas trukde atsisukti ir ziureti atgal smile.gif
Vladislava
QUOTE(Noa @ 2006 07 29, 23:17)
Nėščiai vairuoti nesaugu, nes gali atsitikt avarija. Apskritai ir kaip keleiviui važinėt nesaugu, nes gali irgi atsitikt avarija. Šiaip pėsčiom vaikščiot irgi nesaugu, nes irgi gali kas nors atsitikt. Ir ant rankų jei nešios, irgi negerai, gali atsitikt, ištrėkš kas smile.gif Todėl nėščiai geriausia gulėt lovoj ir žiūrėt į lubas... Ir tai nelabai saugu. O jeigu namas sugrius? hihihi.gif
*

tu kaip visada lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ausand
Vairavau iki pakutinių dienų tik gimdyti vyras vežė. Patogiau kai pati gali nuvažiuoti kur nori nereikia prašyti ir prie kažko taikytis, kad tave vežiotų. O tas saugumas, manau su mikriuku važiuoti dar blogiau jie nieko nežiūri, kartą kai pastabdė tai gale sėdinti močiutė su obuolių maišu prieky prie vairuotojo kojų atsidūrė. Man labai patogu buvo važinėti nes mažai vaikščiojau.
light blue
Pirmais mėnesiais buvau visa labai nestabili, tai ir prie vairo jautėsi. Nustojau vairuoti, kai būdama gal kokiam 3 mėnesį vakare vos nuliovai Audi į rūrą neįvariau doh.gif Nepastebėjau, kad ji stoja pėsčiuosius praleisti, tai sustojau per keletą milimetrų nuo prabangios mašinaitės subinaitės doh.gif Tas vargšiukas vairuotojas tik pravažiavo perėją ir sustojo kelkraštyje, įsijungė avarinius ir laukė, kol aš nuvažiuosiu. Apsiblioviau tuomet tada, tiek išsigandau. Pagalvojau, kad budrumas tikrai sumažėjęs, jautrumas padidėjęs nieko gero man kelyje nežada. O dar tas miego noras beprotiškas doh.gif Vdrug užmigsiu blink.gif Tai ir nevažiavau iki kokio 6 mėnesio. Dabar va savo mašiną įsigijau, reikalų n yra ir negaliu visur vyrą siuntinėti kaip pasiuntinuką. Taip kad važinėju ir nieko. Pasikeikiu kaip reikiant ir varau lotuliukas.gif
smaliziautoja
Nepatariama nestuke.gif vairuoti del keliu priezasciu: suletejusi reakcija ir stresas del bjauriu situaciju. Nestumo pradzioj, kai blogai jauciausi ir buvau mieguista , nevairavau. O dabar jau vairuoju smile.gif Bet siandien ryte toki dalyka padariau doh.gif net dabar neatsigaunu verysad.gif Panele plepedama telefonu ant kelio issoko ir as ja truputi kliudziau... nieko rimto, abi issigandom, bet as soko busenoj net nepaklausiau ar jai viskas gerai. Dabar is galvos neiseina... verysad.gif verysad.gif verysad.gif
O buvo taip. As praleidau visus pesciuosius, ji stovejo salikelej(maniau, ji sau ten ir stoves). pradejau vaziuoti, o ji uzsiziopsojusi issoko doh.gif . Vaziavau 1 begiu, ne tragedija, bet... KAIP DABAR RAMIAI UZMIGTI?? Sukasi ir sukasi galvoj...
Paranormali
smile.gif As nescia vairavau ir tai net man patiko, kazkokis keistas jausmas buvo, ir kas svarbiausia noras vaziuoti greitai blush2.gif Tiesa vienasyk, tik buvo situacija kada vos nesukliai masinos bet tai niekis pries gauta adrenalino doze doh.gif
Gal todel dabar mazius mano tik ivaziavus i kiema ropsciasi ar i mano ar i vyro masina ir vairuoja......... vairuoja...... Matyt jaute ta mamos nora vairuoti blush2.gif
Džinė
Aš vairavau beveik iki pabaigos - 8,5 mėnesio. Bet po to per pilvą jau nesiekiau pedalų lotuliukas.gif tai teko atsisveikinti verysad.gif labai liūdėjau unsure.gif
Amadeja
Is vakaro sekmingai vazinejausi, o kitos dienos popiete jau dziaugiausi 2.gif . Paciai patiko vazinetis, baimes nejutau ir t.t. Draugai juokaudavo, kad ir i ligonine pati nuvaziuosiu. Jei butu reikeje, gal ir ... ax.gif . O issigasti, patekti i keblias situacijas galima ir vairuojant kitam. Musu mazajam dabar vaziavimas automobiliu yra viena efektyviausiu nuraminimo ir uzmigdymo priemoniu. Tad visoms vairuojancioms nestuke.gif sekmes keliuose!
Tosk
Vazinejau iki paskutines dieneles ax.gif Labai prireike vienos spalvos siulu mano siuvinejimui. Tai brangiajam pasakiau, kad negimdysiu, kol tos spalvos nenusipirksiu. Na o vakare jau brangusis vezhe y ligonine. Jis man tik buvo uzhdrautes vazhiuoti dienomis, kai ishkrisdavo daug sniego, nes keliai tampa nebepravazhiuojami.
Nors atvirai pasakysiu, kai antra karta lauksiuos - pasistengsiu prisest shikine. Nes daba kai pagalvoju, kad galejo man vandenys nubekt kokiam prekybos centre doh.gif Turbut is gedos ir pagimdychiau ten pat lotuliukas.gif
Forget-it
QUOTE(milabra @ 2006 06 04, 21:44)
Manau kad besilaukiančiai už nuosavo automobilio vairo yra saugiausia. Tik ne visuomeniniame transporte ar ilgose pasivaikščiojimų distancijose  schmoll.gif
*

drinks_cheers.gif

QUOTE(light blue @ 2006 08 30, 19:55)
Pirmais mėnesiais buvau visa labai nestabili, tai ir prie vairo jautėsi. Nustojau vairuoti, kai būdama gal kokiam 3 mėnesį vakare vos nuliovai Audi į rūrą neįvariau  doh.gif Nepastebėjau, kad ji stoja pėsčiuosius praleisti, tai sustojau per keletą milimetrų nuo prabangios mašinaitės subinaitės  doh.gif Tas vargšiukas vairuotojas  tik pravažiavo perėją ir sustojo kelkraštyje, įsijungė avarinius ir laukė, kol aš nuvažiuosiu. Apsiblioviau tuomet tada, tiek išsigandau. Pagalvojau, kad budrumas tikrai sumažėjęs, jautrumas padidėjęs nieko gero man kelyje nežada. O dar tas miego noras beprotiškas  doh.gif Vdrug užmigsiu  blink.gif Tai ir nevažiavau iki kokio 6 mėnesio. Dabar va savo mašiną įsigijau, reikalų n yra ir negaliu visur vyrą siuntinėti kaip pasiuntinuką. Taip kad važinėju ir nieko. Pasikeikiu kaip reikiant ir varau  lotuliukas.gif
*

ne visada tokie dalykai atsitinka jei esi nestuke.gif , juk būna ir kitų priežasčių, kai esi pervargęs ir t.t. nes kitaip atrodytų, kad tik nestuke.gif pridaro visokių nesamonių ir yra kaltos dėl visų avarijų.

Mano uošviai labai kreivai žiūri, kad aš vairuoju doh.gif , o dar kažkada ant vyro supyko, kad aš ji po baliaus vezu namo, vakare, nes galiu išsigasti doh.gif . juk einat irgi galiu išsigasti. o mano tevai kaip tik sako- nas kas čia tokio. pirmais menesiais kai budavo bloga, tai pats geriausias dalykas, vairuot pačiai, tada nei bloga, langeli prasidarai, jokie kvapai neerzina thumbup.gif . dabar vyrui sakau, kad vairuosiu tol kol tilpsiu, dar pajuokavau, kad ir gimdyt pati nuvažiuosiu.
leliukass
pritariu nestumas ne liga, o del saugumo tai ir salia sedint gali daug kas nutikti. nereikia manu perdaug to sureiksminti.
muxxe
QUOTE(giedradi @ 2006 09 30, 10:38)
Mano uošviai labai kreivai žiūri, kad aš vairuoju  doh.gif , o dar kažkada ant vyro supyko, kad aš ji po baliaus vezu namo, vakare, nes galiu išsigasti doh.gif . juk einat irgi galiu išsigasti.

Va va, cia pacios didziausios nesamones kokias tik gali issigalvoti zmones lotuliukas.gif
Sakyciau gal jie pavydi g.gif, kad siuolaikines nestukes tokios savarankiskos biggrin.gif
O jei rimciau, tai yra tokia posakis, kai buvau nescia visada ja garsiai isdedavau tokiems "patarejams": jei bus lemta, tai lentyna ant galvos uzkris bemiegant tongue.gif
Forget-it
QUOTE(muxxe @ 2006 10 06, 10:17)

Va va, cia pacios didziausios nesamones kokias tik gali issigalvoti zmones  lotuliukas.gif
Sakyciau gal jie pavydi  g.gif, kad siuolaikines nestukes tokios savarankiskos  biggrin.gif
O jei rimciau, tai yra tokia posakis, kai buvau nescia visada ja garsiai isdedavau tokiems "patarejams": jei bus lemta, tai lentyna ant galvos uzkris bemiegant  tongue.gif
*

drinks_cheers.gif Pritariu tau 100 proc.
Paul@
As taip pat vairavau iki paskutines dienos thumbup.gif Ir nieko blogo cia nematau mirksiukas.gif
Bolonija
Man sendien sueina gimdyti terminas, kai ryte nuvaziavau pas savo daktare, ji klause, kas mane atveze. Tai kai pasakiau kad pati, ji nustebo, bet nieko nesake.
Sunku tik pasisukti i sona, pilvukas maiso, o seip tai kaip visada.
Man patinka, kad ir paskutinem dienom galiu savaraankiskai pati vaziuoti ir nereikia prasyti vyro, nuvesk ten, nuvesk sen...
lukne1
as irgi pati vairuoju, nors jau 8 men....jauciuos tokia didele, bet kitaip neiseina..mikriukas uzpurto, o dar nuo jo ir paeiti reikia, o pilva nesti sunku:)))
benzino koloneleje vyrai net benzo uzpila.....smile.gif))
rasulka
cia matyt taisykles nera, jei gerai jautiesi, uz vairo telpi tai tikrai galima vairuot iki paskutines dienos. as kazkodel paskutine diena i svecius nusprendziau taksu nuvaziuot, tai kai nubego vandenys neturejau su kuo i ligonine nuvaziuot biggrin.gif , jei buciau su masina buciau tikrai pati nuvaziavus, tuo labiau, kad netoli ten iki ligonines buvo biggrin.gif
JM
Chm....na as tai pati net gimdyti nuvaziavau.Jau 14 metu vairuoju ir net neisivaizduoju kad mane kas veza,o ne pati uz vairo g.gif
Kirkė
Palaikau nestuke.gif , kurios vairuoja. thumbup.gif Pačiai vasarą subyrėjo mašinytė, tai taip nepatogu buvo. Nei normaliai apsipirksi, nei kur toliau pavažiuosi.O apie visuomeninį transportą, tai jau geriau patylėt. Iš darbo tenka grįžti piko metu, tai ir kvapų prisiuostai visokiausių, ir žiūrėk, kaip atsistoti, kad nesumindytu schmoll.gif Gerai, kad pagaliau, šiandien, nusipirkau mašinikę thumbup.gif . Nes jau pabodo, kaip kupranugariui, nešuliais apsikrovus, vaikščioti. biggrin.gif
Braškutė
nesuprantu kodel nescia gali trukdyti eismui, jei nescia trukdo tai ir ne nescia trukdys lotuliukas.gif patiisvazinejau iki paskutines dienos ir toliau vazineju 4u.gif drinks_cheers.gif
ArnasGustas
Važinėjau iki paskutinės dienos, tik gal kiek atsargiau. O ką daryti jei reikia g.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.