Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Gimdyme dalyvauja:
Supermamų klubas > Apie nėštumą ir gimdymą > Gimdymas
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Owlet
pasidalinsiu ir aš savo patirtimi smile.gif gimdžiau su vyru ir mama .. nu žinokit su mama nebenoriu doh.gif aišku viskas labai priklauso nuo žmogaus, kaip jis reaguoja į visokias extrines situacijas ir pan.
man tikrai būtų užtekę tik vyro , jo man ir reikėjo ir jis man labai padėjo.
mama labai norėjo padėti, nors visaip prašiau nevažiiuoti, nu bet kur tas mamytes sulaikysi biggrin.gif juk gero nori ..
komplikavosi gimdymas ir mama pradėjo kelti vėjus daktaram, kad be kyšių niekas į mane nežiūri,o aš guliu ant stalo gimdymo-sarėmiauju- ir dar mama baru, kad ji daktarų nebartų doh.gif ot vaizdelis doh.gif visaip norėjo man pamasažuoti kojas, lūpas drėkinti, paglostyti, o mane tai nervino toks rūpestėlis blush2.gif
tikrai kitą artą mandagiai paprašysiu jos nevažiuoti, nes jos jaudulys mane erzino ir tas gerasis rūpestėlis ir baisus pyktis ant daktarų .
aš kategoriška dabar jau, tikrai ne schmoll.gif pasidžiaugs anūkėliais jau po gimimo 4u.gif
Savvy
Jei gimdykloje būtų mama, man garantuotai iš streso sustotų visa veikla. lotuliukas.gif O štai MB pagalba ir atidumas buvo pats tas. wub.gif

Bet jei jausčiau, kad situacija reikalauja už ką nors pakovoti, kitaip tariant - sunkiosios artilerijos - geresnio kovotojo už mamą ir su žiburiu nerastum - ką nori ant ausų pastatys ir paaiškins kas ir kaip! Kartais tai gera savybė. blush2.gif ax.gif

Močiutės, tiesą sakant, net neįsivaizduoju... nors myliu ją be galo. Turbūt irgi pamirščiau gimdyti ir rūpinčiausi, kad tik ji, senas žmogus, nesijaudintų wub.gif ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Auksreda @ 2009 11 15, 00:22)
istorija sios temos  autores tai tikrai verta plunksnos
*

Pritariu. thumbup.gif
gresa
buvau nusprendusi pranesti mamai apie vaikeli tik po jo gimimo, kad ji sau rami butu ir nestresuotu, nes jau maciau kas bus smile.gif na bet aisku buvo kas uz mane pranesa ir ka ne uz ilgo prisistate visa palaikymo komanda i GN (brolis su zmona, sese su vyru atvaziavo 150km biggrin.gif ir mama) doh.gif aisku niekas i vidu neileido, bet lauke uz dvieju duru, kadangi gimdykla buvo pirmoji prie pat duru, viskas puikiai girdejosi, be to ir vyras lakste atiduot duokle palaikymo komandai biggrin.gif
sese labai norejo dalyvaut gimdyme, bet gydytoja neleido, nors tokia is jos dalyve , nes uz duru istisai asarojo smile.gif
a o as net negalvojau apie tai kas dalyvauja, net sakiau jog nenoriu nei seses, nei man nesvarbu ar vyras bus, nors jis aisku dalyvavo iki galo smile.gif
Ruby Tuesday
As mamos niekada neprasyciau dalyvauti gimdyme, nes zinau, kad ji apsivemtu, o po to nualptu biggrin.gif Kazkada ji man sake, kad jai negera vien ziurint, kaip as auskara i ausi veriuosi (patikslinsiu - i jau pradurta ausi), tai ka cia gimdymas... biggrin.gif

O labiausiai gimdyme nenoreciau anytos, nors jauciu, kad ji visai noretu dalyvauti. Nenoreciau todel, kad 1. ji pagimdziusi 10 vaiku, tai jai gimdyti turbut tas pats kas kakoti biggrin.gif 2. jos perdetas rupestis mane varo i nevilti, negaliu pakesti, kai ji butinai ateina manim "pasirupinti" kai sergu, noriu rekti, kai ji sumano man nuprausti veida ir rankas, kad tik man vargselei nereiketu is lovos keltis... doh.gif Isproteciau, jeigu ji taip sokinetu aplink mane gimdymo metu doh.gif
Laimuske
Įtariu, kad nenorėčiau kad dalyvautų nei mama, nei anyta nei tuo labiau močiutė schmoll.gif

Tiesą sakant nemanau netgi ar vyras gimdymo palatoj reikalingas. Jis turi viskuo rūpintis bei jau kai gimdymas prasideda pats tai aš kaip nors ir su daktarais išsiversiu smile.gif
gresa
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 12 21, 11:54)
kai ji sumano man nuprausti veida ir rankas
*

nu tokiu atveju as ne tik noreciau rekti,bet ir daryciau tai visa gerkle lotuliukas.gif doh.gif
Jolanta86
Na jei jau mano mama dalyvautu,tai man butu ne pagalba,o dar ir jai padet jauciu reiktu doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif ji toooookia jautruole.. smile.gif
Miglee
pirmam gimdyme dalyvavo vyras ir anyta atleke is karto,leidau jai buti kartu. ax.gif mamos neileisciau,tikriausiai daugiau nervuotusi del manes ir negaleciau ramiai pagimdyti.
Piktukė
QUOTE(Ruby Tuesday @ 2010 12 21, 12:54)
O labiausiai gimdyme nenoreciau anytos, nors jauciu, kad ji visai noretu dalyvauti. Nenoreciau todel, kad 1. ji pagimdziusi 10 vaiku, tai jai gimdyti turbut tas pats kas kakoti biggrin.gif
*

lotuliukas.gif Nu negaliu, juokiausi pora minuciu.. lotuliukas.gif

Nenoreciau nei mamos, nei anytos gimdyme, tik vyro.. Ir vis del to pacio nernelyg didelio rupescio, kuris gali isvaryti is proto.. ax.gif
Murkutte
niu nenoreciau, nes kai uzeina skausmai gali visais zodziais isvadinti o paskui po gimdymo kaip i akis ziureti smile.gif
Ne tikrai ne sakau mociutems ar anytoms. doh.gif
Ju.Ju
Vaziuodama i GN (gimdyt) pamirsau ranksluoscius doh.gif O kadangi gyvenam uz kauno, o grizinet nesinorejo, tai uzlekiau pas mama ir paemiau ranksluoscius su paaiskinimu, kad varom pas draugus su vyru i pirti biggrin.gif Tiksliau vyras varo, o as tik padalyvausiu biggrin.gif Kita diena paskambinau mamai ir sakau "Ka veiki? ax.gif (buvo sestadienis) " Sako "Kotletus kepu" Tai sakau, baiginek su tais kotletais atvaryk su anuku susipazint bigsmile.gif

Mano mama labai jautri, pergyvena del visokiausiu smulkmenu, is muses drambli per akimirka padaro, ,ir poto dar puse metu del to pergyvena... + dar megeja is jaudulio samone prarasti doh.gif
tai jai tikrai ne vieta tokiose atrakcijose biggrin.gif schmoll.gif
kerllyn
Mano mama truputeli buvo atejusi i gimdykla ir nieko blogo as nemaciau smile.gif Tuo tarpu vyras isejo uz duru.
juoduke
ne nenorėčiau, jokiais būdais...jau geriau viena
Saulyte`
Mamo mama paklause, gal as noreciau, kad ji butu, bet as nusprendziau buti viena smile.gif
sidrulka
Mano mama labai jautri, pergyvena del visokiausiu smulkmenu, is muses drambli per akimirka padaro, ,ir poto dar puse metu  del to pergyvena...  + dar megeja is jaudulio samone prarasti  doh.gif
tai jai tikrai ne vieta tokiose atrakcijose  biggrin.gif  schmoll.gif
*

[/quote]

na, mano mamai ir anytai tai aplamai net vyro dalyvavimas gimdyme didžiausias tabu... joms siaubas, košmaras doh.gif ... anyta net pasibaisėjo nuotrauka, kur man tik ką gimusi dukrytė ant krūtinės, o jau nėštukės su pasikėlusiom bliuzelėm ir gražiai švytinčiais pilveliais - tai čia iš vis viršūnė doh.gif net neįsivaiduoju, kai jie patys savo vaikus ,,pasidarė" bet kad jai gimdymai buvo daug lengviau nei kakojimai... o pieno ,,neturėjo" nuo pirmos dienos, kaip ir dauguma tais laikais (prieš gerus 40 metų), o mane dar vos ne iki dabar kamantinėja, ar dar žindau, nors jau pusė metų, kai nežindau doh.gif

o mano daktaras pasakojo istoriją, kai viena mama vadovavo daktarams prie dukros gimdymo- tai jis pasiūlė, tai gal man išeit, jūs čia dviese su dukra pagimdysit... tai jau ji susivyniojo ir išėjo, o paskui daktarai per gimdyklos langą užmatė ją lauke nualpusią doh.gif tai buvo daugiau šokinėjimo aplink mamą, nei aplink gimdyvę... tai nuo to karto sakė, ir mes nelabai pageidaujam, kad mamos dalyvvautų prie dukrų gimdymo, o vyrams- net rekomenduoja, bet irgi sakė buvo tokių atvėjų, kurie išėjo ir išėjo iš gimdyklos su visam net ir iš tos gimdyvės gyvenimo... doh.gif nu nežinau kiek tame tiesos, bet ko tik šiais laikais nebūna doh.gif

MB išėjo jau tik per patį gimdymą (ne su visam lotuliukas.gif ), bet man ir to užteko, kad bent iki tiek pabuvo thumbup.gif o toliau jau juk daktarų reikalas, nes ko gero irgi būtų aukštyn kojas užvertęs lotuliukas.gif , nes jis iš tų, kur pamato kraujo lašą ir alpsta, tai dar iš vis džiausgiuos, kad šaunuolis per visus sarėmius kartu išbuvo ir daug padėjo thumbup.gif o į gimdyklą per džiaugsmo ašaras tai galutinai sugrįžo tik iš trečio karto jau gimus dukrelei thumbup.gif wub.gif thumbup.gif wub.gif
Papildyta:
aš dar sugrįžtu dėl pirmajame psl papasakotos istorijos, kaip močiutė medikė nualpo vos vandenis pamačiusi....
vat tai sako daugumoj ir būna, kai svetimo skasumui žmogus pasidaro nejautrus- nes toks darbas, o dėl savo išgyvena visai kitaip... esu girdėjus, kad chirurgui atvežė operuoti jo žmoną po avarijos, tai ją apdangstė taip, kad tas daktaras nematytų, jog tai savas žmogus... ir klasiokas chirurgas pasakojo, kad artimuosius ,,mieliau perleistų" kolegoms...
na aš čia jau nugrybavau kiek į pievas, bet... iš tos pačios medicinos serijos thumbup.gif
varniuke
O jei kažkaip net silpna pasidarė pagalvojus, kad mama galėtų dalyvauti gimdyme, labai pritariu kažkurios moters, pasakytai frazei, jog mama gynėja, kuri neleis, kad mažąją jos mergytę kas skriaustų. g.gif
Mano manymu, "gimdyti" turėtų abu tėvai, prie gimdyvės turėtų būti jos vyras, o mamos, močiutės, tetutės ir draugės šioje situacijoje ne prie ko.
kuodzeviciene
as gulejau ligoninej, nes buvo uzsiteses nestumas, tad kai suleido skatinamuosius paskambinau vyrui, atleke su mama akimirksniu, abu saunuoliai prasikankino su manimi visa diena ir esu labai dekinga, nes be ju palaikymo butu buve labai sunku!as su mama esu labai artima, tad labai labai ramiai jauciausi kai uzejus saremiui ji laikydavo mano ranka blush2.gif nors ji ypac jautri, bet laikesi labai labai suniai!saremiai truko 10 h, gyd apziurejo pasake kad dar negreitai, tad vyras isejo atsigerti kavos ir bac prasiseda thumbup.gif visi pradejo lakstyti, mat buvo kelios gimdyves, ir ka mano mamyte neturejo jau kur detis lotuliukas.gif o dabar labai dziaugiasi kad buvo kartu...
vikutuke
O man mamos galia būtų, ax.gif kam jai tie nervai bereikalingi. Gal jeigu su uošvene gerai sutarčiau, gal ir norėčiau jos, bet tik kaip preido prie vyro. Be jo savo gimdymo neįsivaizduoju. 4u.gif
Elee
Norėčiau,kad mama būtų su manim, išties nežinau kas labiau nei ji sugebėtu man padėt, bet yra kaip yra, kartu bus MB smile.gif
kisaaa
sveikos 4u.gif
tik jus, mielos mamytes galite man patarti....
drauge nori, kad dalyvauciau gimdyme, bet neturiu zalio supratimo kaip jai reikes padet fear.gif kad vandeni paduot, saremius fiksuot, uz rankos palaikyt tai cia aisku smile.gif bet va kaip psichologiskai padeti, tai neisivaizduoju g.gif pasipasakokit, kokie zodziai jus labiausiai drasino, ramino ir tt. man toks jausmas, kad as to gimdymo bijau labiau nei ji swoon.gif ir dar (cia juokais) reikia man pradet showoff.gif , nes ten, kiek zinau, reiks padet ir ant lovos uzsikabarot, o jei dar tupint gimdys, tai ir uz pazastu laikyt mega_shok.gif

aciu uz atsakymus 4u.gif
smiler
Paskaitykit temele apie tai, kaip vyrai dalyvavo gimdyme, ko moterys labiausiai is ju trosko 4u.gif Kazko ypatingo tikrai nereikia, ne tas galvoj gimdyvei. Jei paprase jusu dalyvauti gimdyme, vadinasi, norejo, kad jus butumete salia. Jums to ir tereikia, buti salia, ja palaikyti. Beje, susitaikykite su ta mintim, kad ji gali ant jusu saukti, buti nepatenkinta ir t.t. Kai vyras pradejo mane guosti, kad tuoj viskas baigsis, gavo gera doze atgal, kad uzsiciauptu lotuliukas.gif Man asmeniskai reikejo tik vieno, kad butu salia wub.gif
Treciadiene
Manau, kad labiausiai reikia draugę kalbinti, na kad nukreipti mintis nuo skausmo kažkur kitur. Reikia sugalvoti įdomių, aktualių temų...
Per antrą gimdymą, kai vyras pabėgo tuo užsiėmė seselė ir aš labai dėkinga jai. Aš kabinausi už bet kokios temos, kad tik kažką veikti, tada skausmas ne taip jaučiasi...
kisaaa
QUOTE(Treciadiene @ 2011 04 15, 01:42)
Manau, kad labiausiai reikia draugę kalbinti, na kad nukreipti mintis nuo skausmo kažkur kitur. Reikia sugalvoti įdomių, aktualių temų...
Per antrą gimdymą, kai vyras pabėgo tuo užsiėmė seselė ir aš labai dėkinga jai. Aš kabinausi už bet kokios temos, kad tik kažką veikti, tada skausmas ne taip jaučiasi...
*

o cia, manau, super ideja, reikes pabandyti si metoda thumbup.gif jei lieps uzsiciaupt tai taip ir padarysiu ax.gif reikia man daug visokiu minciu prisirinkt, ga kuria iseis pritaikyt 4u.gif bet vaizdas jau aiskeja-reikia labai isiklausyt, ko ji tuo momentu nores g.gif
smiler
QUOTE(Treciadiene @ 2011 04 15, 02:42)
*

Butu mane vyras kalbines aktualiom temom, buciau su pirmu pasitaikiusiu daiktu uzvozus tuo metu lotuliukas.gif Ne tas galvoje buvo, kad dar koki pokalbi palaikyciau. Viskas priklauso nuo pacios gimdyves, nuo gimdymo eigos ir t.t. Kai pas mane viskas vyko greitai, tai man nebuvo laiko kazko galvoti ar sneketi. Pamenu, labai norejau sokolado ir sakiau vyrui, kad kai aprims viskas, tada jis gaus nueiti ir nupirkti.. Hmm, nusipirkau po visko pati lotuliukas.gif Aisku, jei gimdymas letas ir ilgas, tai kazkaip reikia praleisti ta laika ir nuvyti mintis nuo skausmu ir pacio gimdymo.. Na, viskas priklauso nuo pacio gimdymo ir gimdyves nuotaiku tuo metu 4u.gif
myliu
Aš gimdžiau su teta. Esu jai labai dėkinga 4u.gif Viskas, ko man reikėjo, tai tik jos rankos, į kurias įsikibdavau per sąrėmius. Per visas 6val. viena kitai tepasakėm vos kelius žodžius, nes tvyrojo begalinis susikaupimas, susitelkimas į kvėpavimą ir plepalams nebuvo nei noro, nei laiko. Paduodavo ji man vandens kartais, sukišdavo žvakutes kaklelio minkštinimui. Bandė masažuot nugarą, bet mane tas be galo nervavo, tai paprašiau, kad liautųsi.
Draugė gimdė su vyru, tai pasakojo, kad vos ne iki stūmimo jie šoko gimdykloj ir anekdotus pasakojo.
Taip kad viskas priklauso nuo gimdyvės, jos norų ir situacijos. Svarbiausia, padedantysis asmuo turi jaustis tvirtai, nes juk eina padėt gimdyvei. Jei pati nervinsies, tai manau, kad geriau tada išvis neit mirksiukas.gif
kisaaa
QUOTE(myliu @ 2011 04 15, 09:54)
Aš gimdžiau su teta. Esu jai labai dėkinga 4u.gif Viskas, ko man reikėjo, tai tik jos rankos, į kurias įsikibdavau per sąrėmius. Per visas 6val. viena kitai tepasakėm vos kelius žodžius, nes tvyrojo begalinis susikaupimas, susitelkimas į kvėpavimą ir plepalams nebuvo nei noro, nei laiko. Paduodavo ji man vandens kartais, sukišdavo žvakutes kaklelio minkštinimui. Bandė masažuot nugarą, bet mane tas be galo nervavo, tai paprašiau, kad liautųsi.
Draugė gimdė su vyru, tai pasakojo, kad vos ne iki stūmimo jie šoko gimdykloj ir anekdotus pasakojo.
Taip kad viskas priklauso nuo gimdyvės, jos norų ir situacijos. Svarbiausia, padedantysis asmuo turi jaustis tvirtai, nes juk eina padėt gimdyvei. Jei pati nervinsies, tai manau, kad geriau tada išvis neit mirksiukas.gif
*

tai va, kadangi iki to didziojo ivykio liko vos 3 menesiai-ieskau info ir ruosiuosi moraliskai smile.gif nervintis netureciau-turiu pakankamai ziniu is fiziologines puses, bet va dabar domiuosi kaip kuri reaguoja i viena ar kita poelgi to zmogaus, kuris yra salia-nenoriu pasimesti smile.gif
aciu visoms uz dalinimasi savo isgyvenimais 4u.gif
wytaute69
QUOTE(kisaaa @ 2011 04 16, 12:05)
as ir nesakiau, kad tiks jai  lotuliukas.gif  man tik reikia nusiteikt bet kam: vienos rekia, kitos keikia visa pasauli, kitos ramiausiai laikosi, tai vat man ir idomu kiek ir kokiu tu reakciju buna  smile.gif plius neturiu zalio supratimo nuo tos vietos kai stumimas prasideda  lotuliukas.gif
*

na apie stumima as irgi neturiu zalio supratimo, bet ten jau manau akusere ar gydytoja pades, o saremiu metu man pvz norejosi kad niekas nieko man neliestu. Nuo kiekvieno net menkiausio prisilietimo skausmas tik didejo, bet vis tiek gerai kad vyras buvo salia. Taip kad gali buti ir taip kad reikes tik moralinio palaikymo, o gali tekti ir nugaryte masazuoti smile.gif
Tigris
Gimdziau su vyru, tai galiu pasakyt, kad lb padejo saremio metu jo priminimas kad kvepuociau... Nes jau kai suriesdavo saremis tai pilna to zodzio prasme uzimdavo kvapa, nekvepuodama stengiausi vis kenteti... Tai vyras pastoviai primindavo - kvepuok! Kvepuok! smile.gif
O siap tai labiausiai per gimdyma reikalinga elementari fizine pagalba - persirengti (saremiaujant oj kaip nelengva...), uzlipti ant lovos, daiktus nunesti, vaikucio drabuziukus sesutei paduoti... Po to kai gims vaikelis paziureti ka ten daktarai su juo veikia, ir viska papasakoti mamai biggrin.gif
indica
QUOTE(Tigris @ 2011 04 18, 19:41)
Gimdziau su vyru, tai galiu pasakyt, kad lb padejo saremio metu jo priminimas kad kvepuociau... Nes jau kai suriesdavo saremis tai pilna to zodzio prasme uzimdavo kvapa, nekvepuodama stengiausi vis kenteti... Tai vyras pastoviai primindavo - kvepuok! Kvepuok! smile.gif
*

drinks_cheers.gif aha, man irgi per saremius uztraukdavo kvapa, tai ir nekvepuodavau kol neprimindavo doh.gif
ir dar galbut reiktu priminti, kad, praejus saremiui, nebeskauda ir kad gimdyve atsipalaiduotu, ypac per paskutinius saremius, nes tarpai tarp ju pasidaro labai nedideli ir sunku besusigaudyti, kad jau praejo.. 4u.gif
kregždutė
Laikyk ranką ir kartok ką daktarė sako. Man MB pakartodavo, tai tada lyg ir suprasdavau ką sako. Taip pat dėl kvėpavimo. Be to padėjo matuot širdies tonus, reikėjo ten tokius lipukus prilaikyti. Elementariai man buvo gerai, kad yra žmogus su kuriuo jaučiuosi saugi. Jei kas atsitiktų, tfu tfu tfu, galėčiau juo pasikliauti. Padėjo ant stalo užsiropšti, palydėjo iki WC, kalbėjo su daktariais. Pasiruošk pati morališkai, kad gali gimdyvę pykinti, tai man bliūdą palaikė.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.