0omonciuxo0
2012 01 18, 19:03
QUOTE(rutax @ 2012 01 18, 13:16) O kodėl jūs jos pavardės neviešinate? Jūračių Fabijoniškėse ir Grigiškėse gali būti daug, o trys dukros ir trys telefonai - tai ne kažn koks apibūdinimas:( Jus sutikote aukle Jurate su 3 dukrom ir 3 telefonais, gyvenancia Grigiskese ir Fabuose? Norite konkreciai issiaiskinti ar tai tas zmogus? Susisiekite su manimi asmeniskai, turiu filmuota medziaga, kur atpazinsite tai ji ar ne ji.
QUOTE(0omonciuxo0 @ 2012 01 18, 18:03) Jus sutikote aukle Jurate su 3 dukrom ir 3 telefonais, gyvenancia Grigiskese ir Fabuose? Norite konkreciai issiaiskinti ar tai tas zmogus? Susisiekite su manimi asmeniskai, turiu filmuota medziaga, kur atpazinsite tai ji ar ne ji. Ar turesite laiko ir kantrybes rodyti ta filmuota medziaga simtams zmoniu  jei atsiras tiek norinciu Jus galbut kazkada issiregistruojate is forumuo..kaip jus surasti patikslinti informacija? Jus neprisistatete. Jei jau pateikiate zodinius faktus,tai tie faktai,bent jau tegul buna tikslus ir konkretus!! Aukle,kuri netinkamai elgesi su jusu vaiku,perskaiciusi cia jusu postus tiesiog gali nepasakyti,kad turi 3 vaikus ir 3 telefonus  ..o stai kitai auklei sutapimai gali pakenkti reputacijai,darbui ir ateiciai.O sutapimu gyvenime buna ohoho kokiu. Tad elkimes atsakingai ir jei jau pradejote rasyti tai parasykite tiksliai ir konkreciai,o ne abstrakciai ir neaiskiai.
0omonciuxo0
2012 01 18, 20:54
QUOTE(JM @ 2012 01 18, 20:29) Ar turesite laiko ir kantrybes rodyti ta filmuota medziaga simtams zmoniu  jei atsiras tiek norinciu Jus galbut kazkada issiregistruojate is forumuo..kaip jus surasti patikslinti informacija? Jus neprisistatete. Jei jau pateikiate zodinius faktus,tai tie faktai,bent jau tegul buna tikslus ir konkretus!! Aukle,kuri netinkamai elgesi su jusu vaiku,perskaiciusi cia jusu postus tiesiog gali nepasakyti,kad turi 3 vaikus ir 3 telefonus  ..o stai kitai auklei sutapimai gali pakenkti reputacijai,darbui ir ateiciai.O sutapimu gyvenime buna ohoho kokiu. Tad elkimes atsakingai ir jei jau pradejote rasyti tai parasykite tiksliai ir konkreciai,o ne abstrakciai ir neaiskiai. Bet ji turi 3 mergaites, kuriu viena yra nepilnamete, tikrai zinau, kad jos nesioja seimos pavarde ir, galvoju, neetiska butu skelbti ja viesoje erdveje. Pakankamai daug informacijos parasiau ir, manau, kam bus aktualu, tas mane susiras, o laika planuoju pakankamai gerai, kad jo nereiketu svaistyti filmukams rodyti, tiesiog yra kitu budu tai padaryti.
QUOTE(0omonciuxo0 @ 2012 01 18, 19:54) Bet ji turi 3 mergaites, kuriu viena yra nepilnamete, tikrai zinau, kad jos nesioja seimos pavarde ir, galvoju, neetiska butu skelbti ja viesoje erdveje. Pakankamai daug informacijos parasiau ir, manau, kam bus aktualu, tas mane susiras, o laika planuoju pakankamai gerai, kad jo nereiketu svaistyti filmukams rodyti, tiesiog yra kitu budu tai padaryti. beabejo,kad filmuka parodyti yra visokiausiu budu , kaip ir budu tai auklei uzsimaskuoti. Taip jus esate teisi del etiskumo,nezinau tiksliai kaip istatymiskai veikia zmogaus duomenu paskelbimas viesoje erdveje ir be konkreciu irodymu apsmeizimas..cia turetu teisininkai atsakyti i siuos klausimus.
QUOTE(0omonciuxo0 @ 2012 01 18, 20:03) Jus sutikote aukle Jurate su 3 dukrom ir 3 telefonais, gyvenancia Grigiskese ir Fabuose? Norite konkreciai issiaiskinti ar tai tas zmogus? Susisiekite su manimi asmeniskai, turiu filmuota medziaga, kur atpazinsite tai ji ar ne ji. Ne nesusidūriau, tiesiog man pasirodė, kad jūsų pateikta informacija nėra pakankama konkretaus žmogaus identifikavimui, bet gali pakenkti bet kokiai Jūratei iš Grigiškių arba Fabijoniškių, nesvarbu kiek dukrų ar telefonų ji turėtų  Bet jeigu taip elgiatės dėl šitos Jūratės vaikų - ko gero, jūs teisi
lola.lola
2012 01 26, 10:41
Joana Griteniene. Darbo metu bunant lauke su vaiku ragavo alkoholio. Pati neprisipazino, neige, sake, kad arbata su valerjonais. Pradzioj melavo, kad gere arbta, kad pakuote ishmete. Kai pasakiau, kad zinau kokia pakuote - istrauke buteliuka nuo Rasos Plauku standiklio ir sakesi, kad cia jos arbatos su valerjonais buteliukas. Taciau patikrinus su alkotesteriu buteliuko buvusi turini parode 4 promiles (ausu krapstuku perbraukem per buteliuko sieneles ir per ji paputem i alkotesteri - parode 4 promiles). Ta pati pabandziau ir su valerjonu - promeles parode, bet daug mazesnes. Beto kvapas buvo ale trauktines ar likerio. Alkoholio kvapa speju maskavo cesnaku, nes nuolat tas kvapas nuo jos sklisdavo. Sake, kad aulyte nedirbusi, nurode buvusius darbdavius (imones), kurioms paskambinus ishgordau nuostabius atsiliepimus apie sia moteri. Pati moteris labai miela, draugiska, mokanti daug daineliu. Gaila, butu nuostabi auklyte jei ne zalingas pomegis. Noriu apsaugoti kitu seimu vaikucius.
QUOTE(0omonciuxo0 @ 2012 01 18, 21:54) Bet ji turi 3 mergaites, kuriu viena yra nepilnamete, tikrai zinau, kad jos nesioja seimos pavarde ir, galvoju, neetiska butu skelbti ja viesoje erdveje. Pakankamai daug informacijos parasiau ir, manau, kam bus aktualu, tas mane susiras, o laika planuoju pakankamai gerai, kad jo nereiketu svaistyti filmukams rodyti, tiesiog yra kitu budu tai padaryti. O aš manau, kad puikiai parašei - nei per daug, nei per mažai. Kam tikrai reikės detalesnės info, susieks ir išsiaiškins. RESPECT!!!!!
sarmina
2012 03 06, 23:31
NORIU ISPETI MAMAS ,KURIOS RANDA AUKLES SUPERMAMOSE. JUSU AUKLES NIKA JUSU MATO,TAIGI GALI PARASYTI ASMENISKAI IS BET KOKIO KITO NIKO,PROVOKUOTI KLAUSINEJANT AR RADOT AUKLE,KAIP SU JA SEKASI! IR TAI GALI RASYTI TA PATI JUSU SAMDOMA AUKLE!!! MAN TAIP IR ATSITIKO! NOVA105 !PRADEJO KLAUSINETI APIE AUKLE,O AS PAPASAKOJAU,KOKIA PRASTA SITUACIJA IR KAIP NESUSTVARKO SU SAVO UZDUOTIMIS! SIANDIENA GALIAUSIAI ATSISAKIAU AUKLES PASLAUGU,TAD GAVAU ASMENINE ZINUTE I TELEFONA- KAIP DRYSTU AS APTARINETI ZMOGU UZ AKIU! KITA VERTUS PRIES ATLEIDZIANT VISKA SUSAKIAU I AKIS! IR BEJA APTARINEANT-NEBUVO SKELBTAS NEI VARDAS NEI KITI DUOMENYS!
TAIGI MANO AUKLE -19 METU Laura Jancaityte ,GYVENANTI DOMEIKAVOS SENIUNIJOJE!KAUNO RAJONAS TAMSUS PLAUKAI ILGI,SMULKAUS SUDEJIMO. VAIKUI NEI BATU NEMOKA UZDETI, BE EMOCIJU SALTA, APSOLIUCIAI JOKIO EDUKACINIO SUPRATIMO KA MOKA IR KO NEMOKA 3 METU VAIKAS,KAS GALIMA IR KAS NE! O SKELBESI PATIRTIES TURINTI. BETO PORA KARTU ATEJO NESIPRASUSUS IKI TIEK KAD I VAIKO KAMBARI BUVO SLYKSTU UZEITI KAIP PRAKAITU SMIRDEJO!!! NEKALBU APIE TAI,KAD UZSIIMINEJA PROVOKACIJOM -RASO MAN I AZ IS KAZKOKIO NIKO IR KLAUSINEJA APIE SAVE KAI TUO TARPU AS JAI MOKU ATLYGI UZ VAIKO PRIEZIURA!
TAIGI MIELOS MAMOS- RINKITES ATSARGIAI! IR DAR SIANDIENA EISIU NAMUS GERAI APSIZIURINET AR NIEKAS NEDINGO...
salunja
2012 03 06, 23:46
QUOTE(sarmina @ 2012 03 07, 00:31) NORIU ISPETI MAMAS ,KURIOS RANDA AUKLES SUPERMAMOSE. JUSU AUKLES NIKA JUSU MATO,TAIGI GALI PARASYTI ASMENISKAI IS BET KOKIO KITO NIKO,PROVOKUOTI KLAUSINEJANT AR RADOT AUKLE,KAIP SU JA SEKASI! IR TAI GALI RASYTI TA PATI JUSU SAMDOMA AUKLE!!! MAN TAIP IR ATSITIKO! NOVA105 !PRADEJO KLAUSINETI APIE AUKLE,O AS PAPASAKOJAU,KOKIA PRASTA SITUACIJA IR KAIP NESUSTVARKO SU SAVO UZDUOTIMIS! SIANDIENA GALIAUSIAI ATSISAKIAU AUKLES PASLAUGU,TAD GAVAU ASMENINE ZINUTE I TELEFONA- KAIP DRYSTU AS APTARINETI ZMOGU UZ AKIU! KITA VERTUS PRIES ATLEIDZIANT VISKA SUSAKIAU I AKIS! IR BEJA APTARINEANT-NEBUVO SKELBTAS NEI VARDAS NEI KITI DUOMENYS! TAIGI MANO AUKLE -19 METU Laura Jancaityte ,GYVENANTI DOMEIKAVOS SENIUNIJOJE!KAUNO RAJONAS TAMSUS PLAUKAI ILGI,SMULKAUS SUDEJIMO. VAIKUI NEI BATU NEMOKA UZDETI, BE EMOCIJU SALTA, APSOLIUCIAI JOKIO EDUKACINIO SUPRATIMO KA MOKA IR KO NEMOKA 3 METU VAIKAS,KAS GALIMA IR KAS NE! O SKELBESI PATIRTIES TURINTI. BETO PORA KARTU ATEJO NESIPRASUSUS IKI TIEK KAD I VAIKO KAMBARI BUVO SLYKSTU UZEITI KAIP PRAKAITU SMIRDEJO!!! NEKALBU APIE TAI,KAD UZSIIMINEJA PROVOKACIJOM -RASO MAN I AZ IS KAZKOKIO NIKO IR KLAUSINEJA APIE SAVE KAI TUO TARPU AS JAI MOKU ATLYGI UZ VAIKO PRIEZIURA! TAIGI MIELOS MAMOS- RINKITES ATSARGIAI! IR DAR SIANDIENA EISIU NAMUS GERAI APSIZIURINET AR NIEKAS NEDINGO... sutinku,aukle pasielge netinkamai,bet ir ji teisi-kokia jus teise turit aptarinet zmogu su kitais?jei kazkas netenkina,reikejo jai paciai iskart sakyt,bet ne kazkam rasyt.ar jums butu malonu,jei ji ateitu cia ir pradetu rasyt,kad jus tokia ir anokia,aptarinejate zmogu su kitais,smeiziate ir pan?
Raselija
2012 03 07, 16:42
QUOTE(salunja @ 2012 03 06, 22:46) sutinku,aukle pasielge netinkamai,bet ir ji teisi-kokia jus teise turit aptarinet zmogu su kitais?jei kazkas netenkina,reikejo jai paciai iskart sakyt,bet ne kazkam rasyt.ar jums butu malonu,jei ji ateitu cia ir pradetu rasyt,kad jus tokia ir anokia,aptarinejate zmogu su kitais,smeiziate ir pan? hmm  o kaip tada suzinoti gera ta aukle ar ne?  nemanau kad pasakymas, kad nemoka to ir to daryti yra smeizimas  visai kita kalba jei ji butu isvadinta visokiais zodziais viesai
lorita1
2012 03 22, 18:48
QUOTE(salunja @ 2012 03 07, 00:46) sutinku,aukle pasielge netinkamai,bet ir ji teisi-kokia jus teise turit aptarinet zmogu su kitais?jei kazkas netenkina,reikejo jai paciai iskart sakyt,bet ne kazkam rasyt.ar jums butu malonu,jei ji ateitu cia ir pradetu rasyt,kad jus tokia ir anokia,aptarinejate zmogu su kitais,smeiziate ir pan? Auklei mokama kad su vaiku butu ,o ne internete sedetu
salunja
2012 03 22, 19:48
QUOTE(lorita1 @ 2012 03 22, 19:48) Auklei mokama kad su vaiku butu ,o ne internete sedetu pala,pala.o kur buvo parasyta,kad darbo metu??po darbo aukle turi teise daryti ka tik nori,niekas nenurodines ka jai veikti! pabandytu man kas nurodyt,kad as neturiu teises sedet internete...  be to,kai vaikas miega ir atlikti visi namu ruosos darbai,apie kuriuos jie taresi,ji irgi galinti drasiai but internete,kol vaikas pabus. Papildyta:QUOTE(Raselija @ 2012 03 07, 17:42) hmm  o kaip tada suzinoti gera ta aukle ar ne?  nemanau kad pasakymas, kad nemoka to ir to daryti yra smeizimas  visai kita kalba jei ji butu isvadinta visokiais zodziais viesai viesai?nebutinai viesai,izeidinejimai yra ir apkalbos uz akiu,neaisku kokiais zodziais ji ja apkalbinejo su ta "neva kita" persona.o be to,kaip suzinoti ar gera aukle-patikrintu budu nera.cia jau jums spresti kaip ja tikrinti.
praeive7
2012 04 06, 22:38
Sveikos mamos  as nerasysiu izangos apie tai, kaip dziaugiausi gavusi aukle pagal labai superines rekomendacijas, tiesiog parasysiu atsiliepima ir kas mums netiko. vaikas ant keliu, tai atleiskite uz klaidas ir padrikas mintis (ispudziai labai sviezus, tai dar ne viskas susigulejo, emocijos verda  ) mokejome 10Lt/val, auklei ta kaina tiko, nesiskunde, kad per mazai, su vaiku adaptacija dideliu problemu nebuvo, dziaugesi, kad maziukas neverkia su ja paliekamas, musu gyvenamoji vieta jos teigimu buvo jai patogi, priziurejo mano vaikus 2 kartus po 7.5h ir karta 5.5h savaiteje,(isviso 3 kartai per savaiteje) Kadangipries du metus esu turejusi nelabai kokios patirties su aukle, tai sikarta buvau atsargesne ir atidesne, iskarto stebejau tiek vaiku elgesi, reakcijas, pokycius, tiek aukles bendravima ne tiek su manimi, kiek su vaikais, bendravimo tona. ir zinoma palikdavau diktafona, nes po pries 2m turetos patirties, nelabai isivaizduoju kaip savo vaikus butu galima palikti visiskai nepazistmam zmogui. atsargumas atsipirko su kaupu Papildyta:atsiliepimas apie aukle Laimute Zalensiene, mob. 868311563 - traukite ja i pacius juodziausius sarasus, pabuvo pas mus 7 kartus, 5 is ju turiu garso irasus,to ka veike vaikai namuose kol teveliu nebuvo.... nesuprantus kaip toks zmogus gali dirbti aukle, vaikams pakantumo jokio. Pas mane du vaikai sunus 1m ir dukryte 3.5m, abu ramus, be kaprizu, moka patys vieni zaisti ir uzsiimti, prisigalvoja savarankiskai veiklos ir kakokio ypatingo ar isskirtinio demesio nereikalauja (zinoma, demesio ir bendravimo , kaip ir kiekvienam is musu jiems taip pat reikia). Padariau isvada, jog dirba si darba, nes jokio kito tiesiog neturi galimybiu dirbti arba yra visiskai pervargusi nuo svetimu vaiku ir reikia jai daug poilsio ir atostogu, nes nervu sistema visiskai nusilpus, kantrybes ar pakantumo vaikams jokio. Perklausius pirma irasa pamaniau, gal tiesiog bloga diena zmogui, pervargus, neissimiegojo, bet kuo toliau, tuo idomiau daresi! i akis svelni, miela, vis pabrezianti kad yra tyli ir labai rami, o su vaikais (kas idomiausia ne su abiem!!! su maziuku dazniausiai meili...) irzli, grubi, varanti vaika i savo kambari, kad tik kuo toliau ir i akis nelystu, valgyti ideda i lekste ir palieka viena, buti tame paciame kambaryje praktiskai neleidzia. pastoviai gasdina, kad jei dukra nebus viena kambaryje ir nezais, tai ateis su broliu i jos kambari (toks ispudis, kad bando pagasdint, jog brolis kazka ten baisaus kambariui ir jos zaislams padarys, liepia visus zaislus pakelti kuo auksciau nuo zemes, nes ji jau tuoj su broliu ateis... kasdien ten jie abu zaisdavo ir jokiu tokiu problemu nekilo, bet va aukle kazkoki konflikta tarp vaiku iziebt bando butent to kambario tema). kitas (1 metuku) tuo metu zaislus atsisedes tranko ir kvykauja arba tyliai kazkuo uzsiemes zaidzia kitame aukste , ka aukle veikia nelabai ir aisku, girdisi arba visiska tyla arba kaip ji laiptais laipioja ir uztrauktuka (greiciausiai rankinuko atitraukineja), arba telefonu plepa... per visus tuos kartus dukrelei pasakos neskaite nei vienos(nors vos ne kaskart man iseinant sneka, kad mama iseis ir eisim pasakos skaityt) , maziukui knygutes pavarte (ypac kol mes namie, matyt, kad neverktu paliekamas ir mums itarimo nekiltu), mums isejus kalbejimo tonas su vaikais kardinaliai pasikeicia, praktiskai isivyrauja tyla, paskambinus telefonu, kol vyksta pokalbis tonas irgi kitas nei su vaikais... Mano dukryte ji visiskai ignoruoja, liepia jai sedeti uzsidariusiai kambaryje arba miegoti, po 3h vaikas issedi be jokio bendravimo,viena, tyliai, bandydama kazkuo uzsiimti, nes jei tik nusileidzia i ta auksta kur aukle, yra varoma atgal i savo kambari. aukle jai teistaria nepasitenkinusiu tonu dvi frazes dazniausiai ir vel tyla ("ko tu cia atejai? eik zaist?" arba "nori valgyti? eik, as ateisiu...", zinoma neateina arba ateina po dar keliu paprasymu) su dukryte kalbejimo tonas irzlus ir nepatenkintas praktiskai visada . is visu irasytu dienu, tik viena diena su dukra buvo kalbama nepakeltu ir neirzliu tonu. + pirma diena likus 1h iki mano grizimo aukle staiga ja pasisodina ir ima sneketis: pasakoti koks jos vardas, kada ji kita karta ateis ir kaip vaikas jos turi laukti. paskutine diena taip pat kol dukra valgo , ji atsisedus salia praso ja vadinti mazybiniu malonybiniu vardu, aiskina , kad reikia, kad vaikas lauktu kada ji ateis kita karta, bei kokia ji gera ir kaip jos reikia pasiilgti. toks smegenu plovimas vyksta apie 5 min, paskui draugiskas tonas vel baigiasi ir vel tyla, vaikas vel isgirsta vos kelias frazes per likusi laika iki mamos grizimo. grizau truputuka anksciau nei zadejau ir radau dukra miegancia, kai iki jos pietu laiko dar 4 h like, aukle paaiskino, kad ji pati atsigule ir vos pries kelias minutes uzmigo (veliau paaiskejo, jog miegojo jau beveik 1h20min, o man paskambinus i duris aukle dar ja ir pazadinti bande...), o auklei isejus, po pusvalandzio dukra atsibudo, nusileido is savo kambario ir pamaciusi mane pradejo verkti ir pasakoti kaip teta jai visa laika liepe buti kambaryje ir su ja nezaide, o paskui ir miegoti liepe uzsidariusiai kambaryje. paklausius irasu,tiesiog truksta zodziu apie tokia aukle... kaip isvis toks zmogus gali buti su vaikais, jeigu netgi bendrauti su jais nemoka. dukra kviecia suvalgyti jos "kepta" pyrageli, o aukle sugeba isgirsti, kad i ja kreipiasi is 11 karto (neperdedu, suskaiciavau  ) ir atsakymas : "ko nori? eik zaist!". vaikas atsikele 8:10, o po 2,5h aukle ja jau vare miegoti (pries tai vaikas vienas sedejo kambaryje, nes aukle liepe jai netrukdyti). Su sunumi bendravimas kitoks, ji su juo miela, jam varto knygutes kalba, bet visus kartus sudejus, tai buna per valanda mazdaug 5-10min,karts nuo karto meiliai ji uzkalbina, kaip suprantu paima ant keliu. visa kita laika vaikas sedi ir zaidzia vienas,arba yra migdomas paliekant kitame kambaryje lovyteje viena ir uzdarant duris, o dukra nuvaryta i savo kambari. tai, kad sunui ji rodo daugiau demesio, o dukra ignoruoja buvo pastebima (tiek man, tiek mano vyrui, tiek paklausius irasu) nuo pirmo karto, bet nemaniau, kad viskas nusirutulios iki tokio lygmens. taip ir nesupratau ar sunui daugiau demesio rodo, nes jam tik metukai ir nereikia daug su juo bendrauti ir uzsiimti, ar todel, kad jis berniukas. bet netgi kai paklausiu kaip sekesi su mano vaikais, papasakoja kaip sekesi su sunumi, o apie dukra kartais nei zodzio nepasako, jei neuzklausiu papildomai.... mano sunu ji su tais pastoviais migdymais nelaiku ir n kartu per tas 5.5h - 7h kol ji pas mus buna visiskai ismuse is ritmo, jis beveik savaite gyveno nemiegodamas naktimis. uzteko neateiti auklei ir per 4 dienas viskas eme lyg ir grizineti i vezias, po aukles 1 karto atejimo, vel tas pats. bet pasiklausius kaip viskas vyksta, tai nieko keisto, maziukas nunesamas i kambari kur jo lovele (nors visai ne jo miego valandos) truputi su juo pabunama ir uzdaromos durys is kitos puses, dukrai tuo metu liepiama tyliai sedeti kambaryje, jei ji ateina kazko paprasyti, jai liepia miegoti, maziukas prabudineja (nesu isitikinus ar isvis jis ten uzmiges buna, gal tiesiog guli ir zaidzia vienas) kas 15-30min ir pradeda verkti, kai jau isiverkia, aukle nuskuba 1-2 min ir vel durys uzsidaro..ir vel vaikas zviegia arba verkia, bandydamas kazka prisikviesti... dukra tuo tarpu susirietusi guli lovoje ir skundziasi, kaip jai blogai ir kaip jos niekas nemyli kol uzmiega... Kai griztu ir paklausiu dukros kaip jai sekesi ir ka veike visa diena, tai atsakymas buna : "Nieko,nieko neveikiau... tetute liepe eiti miegoti, buvau savo kambaryje...ir pasakeles neskaitem, ir plastelino tetute nelipde... ir nepiese... zinok ir arbatos su pyrageliu (ji zaisliniuose indeliuose jai nese) nevalge, bet ,mama, zinok buvo skanu, as ir mike (pukuotukas) viska suvalgem"  tai jei ne tie irasai, turbut galvociau, kad ozkele melagele auginu ...  nes aukle, man visa mano vaiku diena visai kitaip nupasakoja ir bendrauja su manimi visiskai kitu tonu, nei likusi viena su vaikais
praeive7
2012 04 07, 01:13
pasakojo, kad su vaikais dirba nuo tada kai pacios sunus pradejo eiti i pirma klase, vardijo tikrai daug vaiku, kuriuos augino ar uzaugino, kazkokios rekomendacijos ant popieriaus nepateike, nuo dokumento davimo taip pat issisuko, tiesiog padiktavo duomenis kai paprasiau... radau viena rekomendacija cia forume, uzkalbinau ta mamyte, tai ji atsiliepia kaip apie labai gera ir patikima aukle, su kuria vaikas bendravo kaip su mociute, kad iki siol pasiilgsta, palaiko rysius, taciau mamyte prisipazino, jog aukles darbo nestebejo ir jokiais budais nefiksavo, tieswiog buvo viskuo patenkinta ir nemate reikalo. Jei stebeti mano suneli, tai as taip pat buciau sakiusi, vaikas puikiai adaptavosi, nuostabi aukle, nes viska kas man kele nerima ir as jos uzklausdavau, ji labai graziai isaiskindavo ir pagrisdavo (del ko naktimis nebemiega, del ko krupcioja per miegus, del ko tik ant ranku uzmiega, ir miega tik laikydamas mano ranka ir pan.), jei stebeti elgesi su mano dukryte, tai vien is dukrytes pasakojimu kildavo n klausimu, nes aukles pasakojimas visiskai skyresi, nors prisdipazinsiu, kad atrode logiskesnis ir itikinamesnis, nei vaiko
QUOTE(praeive7 @ 2012 04 07, 01:13) nuo dokumento davimo taip pat issisuko, tiesiog padiktavo duomenis kai paprasiau... o kas garantuoja, kad duomenis pateike savo ar, kad tie duomenys aplamai tikri? Kazkaip labai neatsakinga isileisti zmogu i namus net jo paso (ar korteles) nepamacius
QUOTE(Leksa @ 2012 04 07, 21:54) o kas garantuoja, kad duomenis pateike savo ar, kad tie duomenys aplamai tikri? Kazkaip labai neatsakinga isileisti zmogu i namus net jo paso (ar korteles) nepamacius  O dar labiau neatsakinga,skelbti žmogaus duomenis,jei nesi garantuotas,kad tai tikri duomenys būtent to asmens  Jei Mamytė asmens dokumentų nematė,o auklė jų nepateikė,kokia garantija,kad pasakė savo tikrą vardą ir pavardę Aišku-auklė neatliko savo darbo(tiesiog " atsėdėjo"  ) ir auklės vardo nėra nusipelniusi
praeive7
2012 04 10, 08:22
QUOTE(Leksa @ 2012 04 07, 23:54) o kas garantuoja, kad duomenis pateike savo ar, kad tie duomenys aplamai tikri? Kazkaip labai neatsakinga isileisti zmogu i namus net jo paso (ar korteles) nepamacius  Tiesiog mes buvome pas ja namuose,ji supazindino mus su savo vyru, atrode, kad gana nemazai apie save papasakojo. o tai jog paprasius ji issisuko nuo dokumento pateikimo, o duomenis tiesiog padiktavo, tik padejo jai minusa musu "uz" ir "pries" sarase. Ja rekomendavo kita mamyte, pas kuria ji tuo metu buvo isdirbusi menesi, bet dabar ir ta kita mamyte kiek zinau jos paslaugu atsisake, nes kuo toliau tuo sunkiau tvarkesi su savo darbu, bet apie tai gal ji pati parasys, jei manys , kad reikia Papildyta:QUOTE(JM @ 2012 04 08, 21:00) O dar labiau neatsakinga,skelbti žmogaus duomenis,jei nesi garantuotas,kad tai tikri duomenys būtent to asmens  Jei Mamytė asmens dokumentų nematė,o auklė jų nepateikė,kokia garantija,kad pasakė savo tikrą vardą ir pavardę Aišku-auklė neatliko savo darbo(tiesiog " atsėdėjo"  ) ir auklės vardo nėra nusipelniusi  Duomenys tiklus, pries skelbdama cia, pasitikslinau, susisiekiau su zmogumi, kuris man ja rekomendavo. Jei kazkas turite konkreciu klausimu del sios aukles galite rasyti man i AZ, galesiu duoti savo kontaktus, galbut net galimybe paklausyti irasu, jeigu sunkiai itikima , tai ka rasau  tiesiog man paciai aukle labai labai siuo metu reikalinga, ir tikrai nebuciau jos atsisakiusi, jeigu butu viskas gerai. dabar vyras nusprende geriau pats metes darbus grizti ir mane isleisti, nei palikti vaikus svetimam zmogui, nes paklauses irasus, pats sunkiai patikejo, kad zmogui dirbanciam aukles darba, taip sunku rasti vaikui miela zodi ar truputi demesio, nekalbant jau apie kitus keistus sios aukles poelgius.
praeive7
2012 04 10, 08:49
as i si sarasa apie aukle parasiau ne piktybiskai,kad jai pakenkti. tiesiopg paciai butu buve labai naudinga, jei buciau tokius dalykus perskaiciusi cia, o ne isbandziusi ant savo pacios vaiku. Tam juk ir yra sis sarasas, labai lengva dabar analizuoti ir matyti ka reikejo daryti kitaip, bet tuo metu mums ir taip atrode, kad tikrai viska issiklausinejome ir susizinojome, kita karta busime dar atsargesni ir reikalausime grieztai dokumentu, rasysimes sutarti, rastu, o ne zodziu tarsimes del isipareigojimu, bei tikrinsime ar tikrai zmogus tiek nuosirdus ir tiek tikras, kiek save pateikia. tiesiog pasidalinau savo patirtimi, tikiuosi kazkam bus naudos. galejau taip skubiai i Juodaji sarasa ir nerasyti, palaukti kol emocijos atslugs, viskas susigules, bet tada turbut buciau jau isvis ir neberasius  tiesiog taip ir palikus....Kadangi pas mus ji dirbo 15-20h per savaite, o ta kita mamyte jos atsisake, tai tiksliai zinau, kad nuo sios bei kitos savaites ji yra susitarusi su dar keliomis mamytemis, su viena is ju zinau, kad taresi visai darbo dienai, netgi zinau, kad jai sake, kad jei reikes mano "vaiku laika" pakoreguos,man pameluos kazka ir as prisitaikysiu ,jog jai tiktu, nes matyt as jai pasirodziau labai "pastumiama" ir nesvarbi, nes mano vaikai labai ramus ir jokiu bedu jai nekyla juos priziurint, sedi tylus ir zaidzia  ... kad dar bendrauti su tais vaikais reikia, o ne po skirtingus kambarius susodinus laikyti ar per prievarta migdyti, ji sau uzduoties nekele Ji jautesi labai saugiai del darbo vietos pas mus, ir mano pasakymas , jog nebenoriu, kad ateitu jai buvo labai netiketas. Tikrai nesu is tu kas kelia triuksma, ar labai aiskinasi. Gavusi bloga paslauga,niekada nedraskau akiu ir nesikabineju prie prastos kokybes, tiesiog nebegriztu i ta istaiga ar pas ta zmogu. Siuo atveju taip, pat, tikrai nesikabinejau ir nereiskiau priekaistu, neieskojau kazkokiu kabliuku. Turejau pasakyti, kad neateitu jau po tu triju kartu, bet bandziau ja pateisinti visaip kaip, nes aukle tikrai sudare malobnaus zmogaus ispudi, bet kai viskas tik blogejo, supratau, jog tiesiog aukle naudojasi patogia situacija ir jos elgesys akiplesiskai draseja ir tikrai niekas nesikeis, nebent dar bloges
mititėja
2012 04 10, 09:10
QUOTE(praeive7 @ 2012 04 06, 23:38) atsiliepimas apie aukle ... - traukite ja i pacius juodziausius sarasus, pabuvo pas mus 7 kartus, 5 is ju turiu garso irasus,to ka veike vaikai namuose kol teveliu nebuvo.... QUOTE(praeive7 @ 2012 04 10, 09:22) zmogui dirbanciam aukles darba, taip sunku rasti vaikui miela zodi ar truputi demesio, nekalbant jau apie kitus keistus sios aukles poelgius. Suprantu, kad likot nepatenkinti auklės darbu, kad nepateisino jūsų lūkesčių, kad kitiems nerekomenduotumėt. Bet mano supratimu, kiek perlenkiat - į "pačius juodžiausius sąrašus" traukiama už vagystes, girtuokliavimą, vaikų skriaudimą.
salunja
2012 04 10, 18:21
QUOTE(mititėja @ 2012 04 10, 10:10) Suprantu, kad likot nepatenkinti auklės darbu, kad nepateisino jūsų lūkesčių, kad kitiems nerekomenduotumėt. Bet mano supratimu, kiek perlenkiat - į "pačius juodžiausius sąrašus" traukiama už vagystes, girtuokliavimą, vaikų skriaudimą.  o viena vaika palikti be demesio,kai samdoma dviems-tai ne skriaudimas?tai tiesiu tiesiausias skriaudimas,ir mamos turi zinoti kas aukle per viena.juolab,kad konstruktyviai paaiskinta,kodel ir uz ka ji itraukta i si sarasa.jei kazkam tai nekelia dideliu bedu,jie vis tiek,net perskaite,jai paskambins ir susitars del darbo.o kitos mamos zinos kokia buvo situacija ir gales apsvarstyti ar tokia aukle jiems reikalinga.
praeive7
2012 04 11, 09:40
QUOTE(mititėja @ 2012 04 10, 10:10) Suprantu, kad likot nepatenkinti auklės darbu, kad nepateisino jūsų lūkesčių, kad kitiems nerekomenduotumėt. Bet mano supratimu, kiek perlenkiat - į "pačius juodžiausius sąrašus" traukiama už vagystes, girtuokliavimą, vaikų skriaudimą.  Jei butu vagimas, tai tikrai ne i juodus sarasus butu traukiama, o i policijos iskaita... o kas yra vaiku skriaudimas? musimas rimbu? Jus bandote pasakyti, kad si aukle psichologiskai netraumavo mano vaiku? ju neuzgavo? vaikus dvi valandas rikdyti duris uzdarius neskriaudimas?zinant, kad vaikai vos pries dvi valandas nubude po nakties miego? i kita vaika nereguoti, ignoruoti ji 2-3h? neatsakyti i jo klausimus? 5-7 valandas vaikas buvo paliktas su zmogumi, prie kurio net prieiti bijo, nes vos priejus yra grubiai ir irzliai varomas salin, varomas miegoti, arba ignoruojamas lyg tuscia vieta butu? Tai kam tada sis sarasas? Tada ir pavadinkit, kad tai sarasas auklems, kurios geria ir vartoja fizini smurta, nes visa kita Jums tik ziedeliai ir vaiko skriaudimu Jus nelaikote. As suprantu, kad viena yra perskaityti mano padrika rasini, o visai kas kita, tai pajusti, su tuo susidurti, isgirsti paciam, ar guosti vaika, kuris tau grizus namo pasakoja ir klausia, kodel ta tetute tokia pikta? nes mama ieskodama aukles, sake, kad ji tures drauge su kuria gales plepeti, skaityti pasakas, draugauti ir kartu zaisti kol nebus mamytes jeigu aukle nesugeba sudelioti vaiku veiklos, sugalvoti ka su jais veikti, kuo juos uzimti, suvokti, kad kol vienas miega, su kitu galima bendrauti ir zaisti, jeigu jam buvimas su vaikais yra kancia ir ja erzina, tegul nedirba tokio darbo. Negi visa vaiku veikla bunant su aukle yra miegas arba sedejimas tyliai? as aukle, o ne namu sarga samdziau, ir auklei ta labai aiskiai paaiskinau per pirma susitikima. o jeigu aukle norejo juos bausti, nes jie jos manymu elgesi netinkamai (nors irase to nera ir i kazkokius ju tarpusavio ar konfliktus su aukle nesigirdi, nes vaikai kartu praktiskai nebuna, su aukle bendros veiklos taip pat praktiskai nevyksta, tik grubios replikos" ko atejai? eik zaist? valgyt nori? palauk), turejo pasitarti kokias bausmes galima taikyti, jei jie jos neklauso, ar jos manymu elgiasi netinkamai. man nereikia, kad vaikai butu supriesinti tiek, kad dukra varytu broli is savo kambario ar jo bijotu, taip pat nereikia, kad vaikui atrodytu bausme buvimas savo kambaryje tarp zaislu, ar gulejimas savo lovoje, ar netgi elementarus miegojimas. pabandykite ignoruoti savo vaika 2-3h, neatsakineti i jo klausimus, varyti nuo saves kuo toliau, ar isvis negirdeti kokias 7 dienas po 7h. O tada parasykite savo vaiko nuotaikas ar ispudzius Jusu atzvilgiu Papildyta:QUOTE(mititėja @ 2012 04 10, 20:33) Užtektų ir trumpai situaciją aprašyti, būtų visiems viskas aišku. manau jei buciau parasius tris sakinius, jog nepasitikekite sia aukle, nes ji ignoruoja vaikus, nebendrauja su jais, juos rikdo, bei uzima tik miegu ir tyla, tikrai butu n klausimu su prasymu parasyti smulkiau ir papasakoti daugiau ka aukle blogo dare. tikrai neparasiau visko, nepaminejau n dalyku. Pvz.; kad noredama jog nevarytu dukros i jos kambari, bei kad dukra taip aukles neerzintu, paruosiau dukrai stala ant kurio ji galetu piesti vandeniniais dazais ir kreidelemis, bei galetu delioti stampukus. dukra ta labai sauniai moka daryti, pagalbos jai nereikia, netvarkos nepadaro, uzsiemusi piesimu ji tikrai gali isbuti tas 2-3h. bet grizusi radau nurinkta ir surikiuota ant mano darbo stalo - vaikui piesti nebuvo leista net pradeti. Man iseinant liepiama dukrai atsinesti knygute, tipo skaitys pasaka kai mama iseis, man grizus is knygu lentynos knyguciu prideliota visur ir ant virtuves stalo, ir miegamajame, ir svetaineje net po 3-4, bet pasakos nei vienos per tuos 7 kartus su dukra net neskaite, knygutes nei vienos net nepavarte, suneliui porakart paveikslelius parode, netgi ne is jo amziaus knygu, paglamzyti dukros pasaku knygu lapus leido ir tiek. sitaip iki konkreciu situaciju, kuriu as negaliu niekaip paaiskinti ir suvokti n, galeciau vardinti ir vardinti, bet net nepradejau, nes suprantu, kad ir taip per smulkiai prirasiau, tiesiog norejau, kad susidarytumete bendra ispudi, kas su ja palikus vaikus vyksta
mititėja
2012 04 11, 09:57
QUOTE(praeive7 @ 2012 04 11, 10:40) Jus bandote pasakyti, kad si aukle psichologiskai netraumavo mano vaiku? ju neuzgavo? Apie auklę nieko nebandau pasakyti - aš juk jos nepažįstu. Bet jūsų aprašinėjamos situacijos ir aprašinėjimo apimtys man kiek neadekvačios. Peršasi išvada, kad ir į auklės veiksmus reaguojate neadekvačiai.  Minėjote, kad iš karto tikrinote (įrašinėjote) auklę todėl, kad prieš porą metų turėjote nekokios patirties. Gal galite parašyti trumpai, kokios?
Alexandra.R.
2012 04 11, 13:11
QUOTE(mititėja @ 2012 04 10, 09:10) Bet mano supratimu, kiek perlenkiat - į "pačius juodžiausius sąrašus" traukiama už vagystes, girtuokliavimą, vaikų skriaudimą.  buvo atvejis, kai mama itrauke aukle, nes ta blogai indus isplove ir grindis nekruopsciai plauna  . Kai del to buvo iskritikuota ir pasiulyta nusisamdyt namu tvarkytoja, aukle is saraso istryne. Taip, kad visko pasitaiko QUOTE(mititėja @ 2012 04 10, 19:33) Užtektų ir trumpai situaciją aprašyti, būtų visiems viskas aišku. man irgi atrodo, kad galima ir be paklodziu rasymo trumpai ir aiskiai parasyt. O jei taip jau norisis "dusia isliet", tai galima knyga parasyt
praeive7
2012 04 11, 13:46
QUOTE(mititėja @ 2012 04 11, 10:57) Apie auklę nieko nebandau pasakyti - aš juk jos nepažįstu. Bet jūsų aprašinėjamos situacijos ir aprašinėjimo apimtys man kiek neadekvačios. Peršasi išvada, kad ir į auklės veiksmus reaguojate neadekvačiai.  Minėjote, kad iš karto tikrinote (įrašinėjote) auklę todėl, kad prieš porą metų turėjote nekokios patirties. Gal galite parašyti trumpai, kokios? Siaip esu plepus zmogus, todel man trumpai ir gyvai papasakoti nelabai iseitu Taip, pries pora metu susidureme su aukle, kuri nedave mano 1m 2men dukrelei valgyti, nes palikdavau ja tik 3-4 valandoms, o aukle tingejo su sauksteliu paskui ja lakstyti, buvau patogiau skaras megzti. Ta uzfiksavome kamera po beveik pusmecio aukles darbo, kai teko 10 dienu is eiles palikti dukra visa diena su ja, vakare dukra rasdavome visiskai alkana, taip pat labai staigiai krito svoris, visa nakti vaikas zisdavo kruti, nors iki tol naktimis ramiai miegodavo ir valgydavo tik vakare pries miega ir ryte. o aukle girdavosi, kaip mergyte gerai valgo ir rodydavo mums tuscius indelius nuo mano palikto vaikui maisto. Kadangi tuomet dar dukra maitinau krutimi, tai dziaugiausi, kad kai nera manes ir pieno, vaiko apetitas normalus ir netgi itikejau, jog ji nevalgi tik su manimi. itarimai, jog aukle ja praktiskai marina badu arba maitina ja saldumynais, kilo ne man, bet mano vyrui, todel jis isnuomavo kameras ir sustate bute. Buvo idomu pamatyti, kaip aukle visa vaiko maista supila i kriaukle, o per diena vaikas gyvas visokiausiais saldumynais, kuriais maitinasi aukle. aukle pamaciusi vaizdo irasa, prisipazino ir atsiprase, todel apie ja cia ir nerasiau, bet butent po to atvejo suzinojau, kad yra juodasis sarasas internete. Kadangi aukle buvo is agenturos, tai uzteko informuoti juos. Taip pat aukle prisipazino, jog duodavo dukrai sokoladiniu saldainiu, kuriuos pati valgydavo. mes dukrai saldainiu neduodavome ir galvojome, kad ji netgi nezino kas tai yra, kol jos nepradejo berti (berimai prasidejo po mazdaug menesio aukles darbo). Gydytoja tvirtino, kad tai alergija sokoladui, taciau as tvirtinau, jog dukra jo nevalgo. Vyras apie sokolada taip pat turejo itarima, nes pastebejome, jog staiga dukra sveciuose pamaciusi saldainius siaubingai ju siekia ir piktinasi, kad niekas jai ju neduoda. parduotuveje taip pat pradejo pastebeti ir noreti tokiu keistu saldumynu, kuriu mes gyvenime nesame pirke ir kuriu net nesautu i galva tokio amziaus vaikui duoti, pro kai kuriuos praktiskai pravaziuoti negaledavome, ji noredavo ju taip kaip kokio megstamo valgomo daikto. vyras aukles pora kart teiravosi, ar neduoda mazylei sokolado, nes ji visalaik atsinesdavo sokoladiniu saldainiu, virtuveje ant stalo padedavo, kad ir mes pasivaisintume, siaip pas mus namie saldainiu retai ir buna. bet as tikejau aukle, visus keistumus ir itartina vaiko elgesi suversdavau stresui, kad lieka su svetimu zmogumi, be mamos, adaptacijai ir pan.. tik pamaciusi musu turima vaizdo irasa aukle prisipazino, jog saldainiu jai buvo duoti paprasciau, nes vaikas juos noriai valge, o varske,mesa ar darzoviu sriuba reikejo ilgai siulyti....  suvalgydindavo tik vaisius arba vaisiu tyreles ir tai nevisada, jei turedavo laiko, nes pasirodo tas skaras ar salikus ji pagal uzsakymus mezge, tai ta veikla ji buvo labiau uzimta, nes jai reikejo pinigu - cia toks buvo aukles pasiaiskinimas.... nufilmavus suzinojome ir kad dukra nevedama i lauka, o tik sausi batukai padziaunami ant radiatoriaus, vezimo stogelis arba lietaus apsauga aptaskomas vandeniu ir pan. Si karta iskarto jau pirma karta palikau diktafona, ne tik del aukles, bet kad ir suzinoti kaip elgiasi vaikai palikti su svetimu zmogumi. + paskaicius internete kokiu aukliu pasitaiko, net nekilo minciu paliekant namuose svetima zmogu, nesinaudoti kamera ar diktafonu. Kadangi diktafona turiu, tai pasirinkau ji. Tai ka isgirdau pranoko lukescius. kadangi zinau, kad kita mamyte jos atsisake ir aukle ieskojosi dar 1-2 vaiku ir jai skambinjosi mamytes, tai ir parasiau cia
Nesuprantu kodėl jus taip kabinėjatės? Juk tikrai auklė skriaudė mažylę ir dar mamą apgaudinėjo? Man būna keisčiau, kai mama įdeda į sąrašą jaunutę merginą už tai, kad ji nemoka vaikui batų uždėt, suprakaituoja arba nežino ką moka arba ko nemoka jos vaikas... O be to ant tiek nemoka paaiškinti auklei jos klaidų, kad mergina bando per supermamas aiškintis, kas mamai nepatinka jos darbe
QUOTE(praeive7 @ 2012 04 11, 14:46) Si karta iskarto jau pirma karta palikau diktafona, ne tik del aukles, bet kad ir suzinoti kaip elgiasi vaikai palikti su svetimu zmogumi.... Visiškai palaikau praeive7 Viską ji gerai aprašė, tuom ir įdomu kad smulkiai ir man aiški situacija, ir mano manymu čia yra vaiko skriaudimas, aišku ne fizinis, bet toks ignoras ir varymas tuolyn skaudina ne kiek ne mažiau ir įvaro daug nereikalingų baimių ir fobijų. Manau kad mama šaunuolė.
praeive7
2012 04 12, 10:01
jei atvirai nesuprantu kodel turiu teisintis, kad irasinejau savo namuose, kad zinociau kas vyksta kai musu nera? kas blogo, kad cia parasiau "paklode".? Parasiau "paklode" is karto, kad nereiketu ta pati per ta pati atskirai kiekvienai pasakoti ir i klausimus atsakineti, nes tam nerasciau laiko, ir buciau apkaltinta, kad rasau apie bloga aukle, o nepaaiskinu kas su ja blogai ir ka ji blogo padare. Kadangi manau, jog dalis kabinejimusi is pacios aukles ar jos gyneju, tai nebesivelsiu i diskusijas kodel butent taip, o ne kitaip parasiau, atsakysiu nebent i konkretu klausima, arba rasykite i AZ. o kita karta su svetimu zmogumi dar nepatiklesne ir atsargesne bisiu. Ir aukles tegul del to nepyksta, tegul padekoja tokioms nekokioms kolegems
Svajūnė
2012 04 19, 12:04
| ! |
| Diskusijos reikalingos, jei jos konstruktyvios, be įžeidinėjimų ir atitinka temą. Ši tema skirta Juodajam auklių sąrašui, t.y. mamos įrašo aukles, su kuriomis turėjo neigiamos patirties, norėdamos įspėti kitas mamas. Prašau, gerbkite mamytes, kurioms skirta ši tema, kad joms nereiktų skaityti puslapius rietenų ir nereikalingų diskusijų, ir taip gaišti savo laiką, kurį galėtų skirti savo vaikams ar darbams.
Visos žinutės neatitinkančios šios temos buvo pašalintos arba perkeltos į kitas šio skyrelio temas. |
| i |
| Primenu, kai kurias forumo ir temos taisykles:
* Nekreipkite dėmesio į provokotarius. Neerzinkite jų ir neatsakykite jiems tuo pačiu, net jei manote, kad jus įžeidė - dėmesio stoka savaime slopina audringą diskusiją. Visa kita - jau moderatoriaus arba administratoriaus darbas.
* Draudžiama vartoti grubius, necenzūrinius išsireiškimus ir įžeidimus bet kokiu pavidalu, skelbti grubaus tono komentarus. Net jei buvo ginčytasi, net jei jūs buvote teisūs, už tokį elgesį jūs būsite įspėti.
* Draudžiama šiukšlinti - talpinti forume brukalus, šlamštlaiškius ("spamą" - Stupid Pointless Annoying Material/Message ): · rašyti temos neatitinkančias žinutes ("Off-Topic" - bet kokios žinutės, neatitinkančios diskusijos arba forumo temos), nes tai yra besaikis forumo šiukšlinimas; · rašyti žinutes, kuriose atsakoma tik šypsenėlėmis arba vienu žodžiu; jos tai pat laikomos šiukšlėmis.
* Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką ir jos skirtumą nuo pokalbių/chat'o. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o chat'e jos egzistuoja tik keletą valandų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu skaityti visiems lankytojams ir po kelių mėnesių/metų nuo jų parašymo. Todėl naudoti forumą chat'o tikslais yra draudžiama.
Visas forumo taisykles rasite čia
Aprašant auklę prašome: * neskelbti žmogaus asmens kodo; gimimo datos (metus galite paminėti); * neminėti tikslios gyvenamosios vietos (galima miestą, rajoną, gatvę ir namo nr, bet jokių būdu ne buto); * nevartoti necenzūrinių žodžių įžeidžiančių žmogaus garbę ir orumą; * aprašyti kuo tiksliau situaciją ( o ne "geriau nesusidėkite" ar "vaje vaje saugokitės").
|
Žoržetta
2012 05 16, 11:28
QUOTE(anikita @ 2011 02 16, 07:37) aukles gimyba  DEMESIO!!! Sis smeistas atsirado po to, kai parasiau, kad vienoje seimoje,kurioje priziurejau vaikuti, pas mane is rankines dingo 1500Lt (,kuria palikau sios seimos bute) ,patikslinsiu,kad tai buvo draudimo pinigai, kurios turejau is savo kisenes inesti. Budama sazininga,niekada neslepdavau,kad uzsiimu draudimais-tarpininkavimu. Ir jokia draudimo brokere as nedirbau,tik tarpininkavau! Pastebedavau, kai sugrizdavom is lauko kad netaip guli rankine,supratau ,kad ateina namo,kai manes nera... Bet nepamaniau, kad gali dingti pinigai! Siaubas! Kai dingo pinigai, nieko nesakiau, nes juk ir jie skaito,kad nepagautas-ne vagis! Bet nusprendziau, daugiau toje seimoje nedirbti!!! Dabar galiu isitikinti, kad tai tiesa!!! Nes perspedama Auklytes,kad nepalikinetu rankiniu ( priziurinciu vaiku namuose), nepaminejau sios seimos nei adreso nei vardo nei pavardes! Tai is kur taip staigiai atsirado sis smeistas!? Turiu patikslinti,kad sioje seimoje dirbau pakankamai seniai!!! Ir paslaugu jie mano neatsisake. Tai as atsisakiau,del nedoro ju elgesio! Dabar galiu pasakyti,kad Mamos vardas JURGITA. Kuri keicia aukles ,kaip pirstines,visai negalvodama,apie vaiko psichika, paskui issigalvoja apie aukles visokiu nesamoniu,ir visaip smeizdama JAS! O,skelbdamasi, (ieskodama aukles) vis keicia savo kontaktu vardus- KODEL!? Dabar jau galvoju, Kad gal specialiai keicia auklytes, kad is ju ,tokiu budu prasigyventu!? As zinau,kad esu pati sau rekomendacija,nes esu GERA AUKLYTE ir SAZININGA!!! IR NEPAKENCIU MELO IR APGAULES ir VISISKAI SU TUO NESITAIKSTAU! O,protingi teveliai, visada patikrinti turi galimybe, ir isitikinti! VA TAIP! Kol dirbau,pajutau labai daug melo, pavyzdziui, susitarem,kad dirbsiu tiek valandu, dirbau zymiai daugiau! Apie atostogas,kurias bande padaryti priverstinem,ne neuzsimine! Lyg zmogus turetu gyventi is oro gaudydamas pinigus... O, apie skaityma zurnalu,tai yra issigalvojimas, ir as paaiskinau, kad tik uzejau i parduotuve vaiksciodama lauke su pakankamai dideliu vaiku! Be to norejau nusipirkti sau vandens, nes buvo pakankamai silta... O,del vaistu, tai nereikia isgalvoti, daviau vaistu,kaip ir buvo sakyta, nes vaikas aiskiai sirgo,turejo temperaturos ,karsciavo! Ir del drauges pamelavo, ar draugei skambinau paklausti del tepalo pavadinimo, masazui daryti...norejau padeti vaikui pasveikti,.. Labai myliu vaikucius-jie nekalti... Ir niekada ,bet kokiu atveju nenuskriausciau jokio vaikelio! ESU GERA AUKLYTE! Visada nuosirdziai rupinuosi ,kiekvienu vaikeliu, ir nereikia cia SMEIZTI!!! Zinau puikiai,kad teveliai pas kuriuos priziuredavau vaikucius ir kameras pastatydavo, ir niekada neturejo nusiskundimu! Labai fanaberiska mamyte, isigalvoja visokias nesamones! Vaikas buvo isblyskes ir labai jautrus ,uzguitas!. Sake ,kad labai blogai vailge, Puikiai su vaikeliu sutariau ir po labai trumpo laiko vaikas puikiausiai viska suvalgydavo!!! Atgavo savo veido spalva, ir sypsena! GALIU TIK VIENA PASAKYTI APSAUGOK VIESPATIE TOKI ZMOGU,KAIP JURGITA!!! kuo tiketi? ar tiesiog neprasideti?  kadangi senokai nesilankiau siame skyrelyje, tai tik siandien pamaciau savo buvusios aukles kaltinimus smeiztu ir ja apvogus Taip, puikiai atsimenu, kad jai dingo pinigai is rankines. Berods 1000lt, nors cia raso, kad 1500 Lt. Tragedija zmogui, bet kad mus vagyste apkaltins, tai tikrai nesitikejau! Dar kaip tik su vyru svarstem galimybe sumoketi jai avansu uz pora menesiu, kad ta trukuma pasidengtu. Gerai, kad nemokejom, butu papusciusi padus kaip ir su atostoginiais. (Dabar net ir galvoju, kad gal cia koks gudrus planas ir buvo  ) del aukliu keitimo kaip pirstiniu, tai ji mums buvo pirma aukle. Isdirbo pas mus DU MENESIUS (pati raso, kad dirbo ilgai  ) kadangi su ja taip nepasiseke teko ieskotis kitos. Bet NIEKADA neieskojau aukles dedama skelbima, juolab keisdama kontaktus. Telefono numeris mano tas pats jau 10 metu. mestas kaltinimas del prasigyvenimo is aukliu - jau net nebejuokingas... del atostogu aukle buvo perspeta dar pries pradedama darba (nes atostogos jau buvo suplanuotos) taip pat sakem, kad uz tas dienas sumokesime. Sumokejome, nesuprantu kuo cia ji buvo nepatenkinta ir apie koki gyvenima is oro kalbama Zurnalu skaitymas parduotuveje vaikui i rankas ibrukus telefona tikrai neissigalvotas dalykas - pazystama dirba, butent ji mums ir pasake. Be to pas mus ji jau senokai nebedirbo, kai viena diena ziuriu - skambina. Pakeliau rageli, o ten tik vaikiskas gugavimas ir mygtuku spaudinejimas. vadinasi, taip pat sekmingai ir kiti priziurimi vaikuciai zaidzia jos telefonu... Vienu zodziu, sena istorija, bet vis dar prisimenu ja su nuoskauda... Aukles "gynyba" pacitavusi mamyte klause kuo tiketi ar geriau neprasideti  Kuo tiketi Jusu reikalas, bet as turedama patirties su sia moterimi siulyciau NEPRASIDETI. ir bus ramu. nes po dvieju metu galite ir jus suzinoti, kad esate kaltinama vagyste.
Mielos mamos, šiandien (05-18) KRAUPŲ VAIZDĄ mačiau miesto centre, prie Vinco kudirkos aikštės (žodžiu centre, prieš Flagman parduotuvę gedimino prospekte) aikštės. apie 12.30 pro prie tos aikštės esantį kioską ėjo tikriausia auklė (nes savas žmogus taip nesielgtu) su mergyte, mergytė brūkštelėjo su ranka per kiosko kampą praeidama pro šalį, tai ta baisioji auklė kaip užstaugė ant jos, ji turėjo tokį ramentą, kur ne po pažastimi, o tik ranka prisilaikyti su baltu porankiu, tai atsivadėjus iš pykčio taip žiauriai mergytei per rankas pradėjo daužyti ir rėkti rusiškai ar aš tau nesakiau, ar aš tau nesakiau neliesti, mergytei net pirštukai traškėjo, girdėjau nes visai atsitiktinai aš priešais jas buvau. Vaizdas taip šokiravo, kad puoliau mergytės klausinėti ar čia jos močiutė ar auklė, tai ta baisioji moteriškė pradėjo rusiškai ant manęs rėkti, kad nesikiščiau į jų reikalus, o mergytei, kad net nebandytų pasakyti savo vardo, nes dar gaus. Aš ją visaip bandžiau sugėdinti, bet ji nuėjo besikeikdama į šalį ir nusivedė mergaitę. Žodžiu kraupus vaizdas, vargšė mergytė. Labai norėčiau, kad tėveliai atpažintų, kas ta pabaisa, kuri būna su jų vaiku, tai pabandysiu kuo aiškiau aprašyti jų išvaizdą, jei bent kažką pažįstamo pastebėsit, nepatingėkit informuoti tuos, kuriems tai gal be galo svarbu. Ta moteris tikria žiauriai daužė mergaitę už kiosko kampo, manydama, kad jos niekas nemato. taigi baisioji moteriškė atrodo taip: rusakalbė, pagyvenus, apie 60-70 metų, tamsiai"ryžai" nusidažius plaukus, kuodą suveltą susisukus, vaikšto su vienu ramentu-lazdele su baltu porankiu, stambi, dėvėjo juodas kelnes ir baltą su juodais smulkiais ornamentais palaidinę. jos koja didelė apauta išklerusiais ale kroksais su daug gėlyčių spalvotu, žodžiu, tokie margi labai, išsiskiriantys. Mergytė- smulkutė, kūdutė, smulkių veido bruožų apie 6-7 metukus, su džinsiniu švarkeliu-striukele, džinsiukais, balta nerta kepuraite, su ružava nediduke kuprine ant pečių. jos 12.30 atėjo nuo Vilniaus gatvės pusės. Dieve dar dabar girdžiu, kaip mergaitei trakši daužomi ramentu pirštukai, mergytė matosi prigasdinta kaip reikalas, liūūdna kai tokie baisūs žmonės prižiūri tokius žmogeliukus.
|
|