Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kojų nagučiai
Supermamų klubas > Naudingi patarimai > Tėvų patirties taupyklė
Pages: 1, 2, 3
ramuneb
kaip jūs nukerpate kojų nagučius? ar leidžia noriai vaikai juos kirpti, aš kiekvieną kartą susiduriu su problemomis, vis neduoda nukirpti, tai deramės , deramės, kartais kai neduoda ir kanopos jau būna didelės, tai netgi prašau vyro, kad palaikytų ir aš galėčiau nukirpti...
kaip jums sekasi?
delfinas
Gana ilgai nagucius karpiau, kai jis gerdavo pienuka is kruties smile.gif. Dabar jis dazniausiai leidzia kirpt nagus (ir rankyciu, ir kojyciu) be problemu, kartais tenka ka nors pazadeti. Jeigu vis delto nesusitariam, duodu jam pazaisti "lobi" - taupykle su monetom. Isikuicia i kruva monetu, o as taip nukerpu visu keturiu galuniu nagiukus viena po kito. Aisku, monetu (ar bet kokiu smulkiu detaliu) "metodas" netiktu visai mazam vaikui arba tokiam vaikui, kuris linkes daugeli daiktu ragauti, kisti i burnyte.
Ramuneg
Nagų kirpimas ir mūsų problema, niekaip nesileidžia. kartais nagai užauga siaubingai dideli, net baisu jei kas pamatytų rolleyes.gif
Kol buvo mažesnis kirpdavau kai miegodavo arba kai valgydavo ir krūties. Gal dabar vėl reikės pabandyti miegančiam kirpti. g.gif
*Varlė*
Na, maniškis nagų kirpti neleidžia nuo pat mažų dienų. Todėl reikia gudrausti. Rankų dar susitariam, o su kojų tai didžiausia problema. Todėl liek vienintelis būdas - kirpti miegančiam. Kol kas tai veiksmingiausias ir priimtiniausias būdas.
Navi
As irgi prisidesiu prie kitu mamyciu - nuo kudikystes koju nagucius kirpdavau tik mieganciam vaikuciui, nes kitaip jokiais budais nebudavo imanoma sad.gif Kai paaugo, pradedavau gudrauti:svelniai masazuoti kojytes pedutes, pirstukus, pasakodavau visokias nesamones, kad tik sugundyciau apsitrumpinti nagucius...ir kazkaip (psihologiskai) man pavykdavo prisnekinti. Na, o dabar tik beliko vienas budas - duodu toki daikta, kuri jis labai nori parakineti, bet jam visada budavo uzdraustas (kad nesudauzytu, ar panasiai). Tada, kai jis susikaupe apziurineja, isnagrineja "laimiki" speju greitai nukirpti koju nagucius vis primindama, kad jeigu nesileis, kad as kirpciau nagucius, as ta "laimiki" atgal pasiimsiu smile.gif Gal ir negeras toks budas, bet po kol kas nors jis man padeda wink.gif biggrin.gif
Jurgytė
Man pavyxta nukirpt nagucius, jei vonioj duodu i rankas ka nors jau LAAABAI idomaus ir daug sneku, kad maze net nespeja sureaguot, kas cia vyksta biggrin.gif
Siaip lengviausia jai ka nors padaryt (susukuot plaukus pvz.), kai ji geria piena: tada niekas aplinkui neegzistuoja. gal ir nagus taip nukirpciau g.gif
zuvilyte
Maniskis ir oziukas kas liecia si reikala, nu nesiduoda nors tu ka,karta vyrui sakau imk ir nukirp, tai net keista buvo sedejo, kazka jie ten snekejo, o tas be vargo kirpo blink.gif laugh.gif , taiperleist pareigas reikes vyrukui clap.gif thumbup.gif
jolia
Skaitau ir stebiuosi,kokios mamos isradingos.Tfu tfu tfu mums kolkas si procedura pavyksta gana gerai,be jokiu oziuku clap.gif
Board
Mes su naguciais irgi vargom, kol i darzeli nenuejom. Dabar uztenka pasakyti kad aukletoja i darzeli nepriims jei tokie ilgi naguciai bus, po to parodau kaip jie gerai draskosi kol ilgi, (ant mano odos labai gerai matosi net menkiausias prisilietimas), kad gali lelias sudraskyti ir aukletoja bus nepatenkinta, tai nukirpti siaip ne taip leidziasi. Arba pradedam zaisti ir tiek kiekvienu isivaizduojamu kirpimu (su zirklutem apie pirstukus, bet nekerpant) sakau "čik" ir mazoji kartoja, po to as nebesakau tik kerpu, o mazoji sako "čik", po to skaiciuojam kiek "čik" galima is vieno nagiuko padaryti: "vienas čik, du čik, o sis nagiukas laaaabai didelis, tai cia paskaciuokim, vienas,du, trys, oho net keturi čik isejo, matai kaip faina" ir t.t
Tai dabar kas vakara kai persirenginejam mieguciui, mazoji pradeda skaiciuoti "du čik, tyyys čik" ir vaizduoja kaip pati kerpa. clap_1.gif
Zodziu susitariam graziai, o su rankutem niekad problemu nekilo, is pradziu kai miegodavo, dabar kas kart po vonios, jau pripratom, kad reikia nusikirpt. Kartasi kai labai nenori, tai paleidziu filmukus kokius nors, arba filma su vaikais.
Karamba
o mums naguciai taip pat labai didele problema sad.gif jau nuo mazu dienu negaledavau ramiai nukarpyt, o miegant visada pabunda sad.gif
dar tai irgi duodu kazka, ko siaip negauna tai taip ir nusikarpom rankyciu nagiukus, o kojytes tai kutenam po kiekvieno nukirpto nagucio taip besijuokdami ir nusikarpom laugh.gif
ramuneb
clap.gif valio pavyko nukirpti miegančiam
gal ir kitą kartą taip susitvarkysim
ausyte
.. biggrin.gif Ir musu patirtis tokia, kad mieganciai tik nukirpdavau.. wink.gif Ir dydziajam ir mazajai taip buvo... Paskui mazoji pradejo pasiduoti nagu kirpimui. Gal pamate kaip kiti tai daro, gal kokie kiti veiksniai, bet dabar jau leidziasi. Beje, jai naguciai daznai luzineja, pradeda kliuti. Gal jai paciai tai nepatinka, trukdo.. g.gif dabar jau nebera problemos... Bet gera, kai yra su kuom pasitarti, ir kai jis padeda, jega!!! clap_1.gif
EvelinaK
Maniskis kazkaip ramiai sedi,kol kerpu nagucius.Bet uztat vieta turi savo jau parinke,kur jis sedi ramiausiai.Ogi,as turiu sedeti ant klozeto,o sunelis ant mano keliu biggrin.gif Nezinau,kuo ji ta vieta pakerejo,bet butent ten sedi kuo ramiausiai ir leidzia man daryti ka noriu thumbup.gif
mano
Turėjom ir mes šią problemą. Iš pradžių neleido ne tik kojų, bet ir rankų. Miegančiam kai kirpdavau tai išbusdavo. Žinokit rikdydavau. Kai pamatydavau, kad nėra kur dėtis tai užguldavau, galima sakyt net sadistiškai ir kirpdavau. Bet po to pamažu pradėjo leisti rankų, pats nupučia nukirptą nagutį. Su kojų jau irgi,tfu tfu tfu,irgi pamažu darosi tvarka. Ai tiesa dar pradžioje kiekvieną dieną kirpdavau po keletą nagelių. Žinokit pamažu išaugs. Tik kantrybės laukiant. O bandykir kalbint, šnekint, gal kas padės.
Neringicka
na, koju nagus kirpti mums didele beda. Ranku nagucius nukerpu labai lengvai. Biski pasnekinu, ka nors parodau ir greit nukerpu. Bet koju nagucius doh.gif doh.gif doh.gif Tenka kviestis i pagalba teti. Jis pakalbina, palaiko kojyte, o as greitai greituteliai kerpu. Kitaip neimanoma. Jeigu nieks nelaiko, tai as lieku visa apspardyta. O maniskis gan skaudziai spardos laugh.gif laugh.gif
Kukė
Sveikos, čia ne tik su mažiukais tokios bėdelės - va mano bernui jau 9 metai, o kiekvieną kartą kirpti nagus didelė tragedija. Aš jau supasavau seniai, tą purviną darbą atidaviau vyrui - tiesiog jau kantrybės nebeužtenka mad.gif . O gal kas žinot, kodėl vaikai labai nemėgsta tų nagų karpyti? Kažkur esu skaičiusi, kad kažkaip energija pirštų galais teka, dėl to vakai būdami jautresni už suaugusius kirpimo nemėgsta.
RoxAda
Rankychiu naguchiai kerpami be problemu! smile.gif jei tik pamato, kad ash savam manikiurui susiruoshusi - tuoj atkisha savo... smile.gif
Va, su kojychiu nagiukais problemele... Neduoda nei uzh ka... smile.gif
irgi, kai jau apsikesti nebegaliu matydama - tai imu "štormu".. smile.gif)))
Buna riksmo, pasiprieshinimo bet ka padarysi.... smile.gif))))
Foxenas
Hmmm... g.gif O mes niekada neturejom problemu su nagu ar plauku kirpimu. Nagus kerpam rutiniskai kiekviena sekmadieni pries maudynes. Vaikas net minties neturi, kad gali buti kitaip. Niekada nekirpdavau mieganciam, tiktai kai buvo didziausiu oziu laikas (1,5-2m), tuomet duodavau pazaisti su tokiu zaisliuku(kur rutuliukai bega spirale), kuris budavo saugomas butent sitai progai. Kadangi visada rodydau ir pasakodavau ka darau, tai vaikas jau iprato atidziai stebeti kaip kerpu jam nagus ir laukti, kol jis gales atlikti savo "darba": paimti nukirpta nagiuka ir ismesti i siuksliu deze. Dar vienas svarbus dalykas - geros zirkles. As naudoju chirurgines bukais galais lenktas zirkles. Jos labai astrios ir ne lauzia o butent kerpa naga, be to neniekada nereikejo bijoti, kad suzeisiu vaika jei jis netycia sujudetu.

Nezinau, gal cia mano vaikas toks super, bet naujagimiu mamoms patarciau nuo pat pirmu dienu ivesti i rutina visus privalomus higieninius ritualus ir nepatingeti tai daryti reguliariai nuo pat pradziu, tuomet kai vaikas pasiekia pirmaji oziu sezona, jam net minties nebuna, kad tai yra is "pakeiciamu" dalyku kategorijos. Nu patys pagalvokit, kaip turi jaustis dvimetis ar trimetis, jei jus karpydavot jam nagus miegant. Jo akimis - anksciau nagu niekas nekirpdavo, o dabar kesinasi. Vat jis ir protestuoja. Lygiai tas pats su plauku kirpimu, dantu valymu, prausimusi ir ranku plovimu ir kitom "mirtinom" taisyklem...
Kiparise
Knygoj skaiciau, kad vaikams nagucius geriausiai kirpt, kai jie miega, bet pora kartu pabandziau ir mums toks budas netinka, nes ji prabunda nuo tokios proceduros.. blink.gif g.gif
Tai dabar kerpames dazniausiai, kai jau ruosiames miegui-dukryte pasiguldau ant keliu, kalbinu ja arba duodu koki zaisliuka, kad nukreipt jos demesi.. rolleyes.gif
anna
Aš tai kerpu taip:pasisodinu prieš teliką (geriausia kai rodo reklamas biggrin.gif ),ji užsižiūri,o aš nukerpu gražiausiai nagučius,tiek kojų,tiek rankų biggrin.gif
Rasaka
Taip... muistosi tas mazas vaikutis kerpant nagus...
Ranku nagucius nukerpu lengvai, pasisodinu ant keliu ir mums tai pavyksta, o koju - tai paguldau vaikuti ant pilvo, prilenkiu kojyte iki uzpakaliuko ir tada laisviausiai nukerpu, nes nebera kur jai muistytis thumbup.gif
Akvija
Aš ir rankų ir kojų nagučius kerpu miegančiai dukrytei wink.gif
crocus
Kai leliukas buvo karpiau be vargo. Paaugus tai net miegančiam nepavykdavo nukirpt-bunda. Dabar spec. žirklutes bukais galais pakeičiau į savo,tai kažkaip lengviau einas-iš karto nenukerpu,bet po 2-3 nagus per kelis kartus-taip ir išvargstam..
Agnė
O mes visada po maudyniu kerpames, kad naguciai minksti butu ir ne taip skaudetu, ypac kojyciu, gi net man buna kad kampukai truputuka iauga ir nemaloniai "skauda" kerpant. Siaip jis visada duodavos, o nuo 1.5m suradau thumbup.gif zaidima- atvaziuoja masina naguciu pasiimt, mes kerpam po viena ir dedam i priekaba (stebi net issiziojes wink.gif ), po to jo darbas nuvaziuot iki siuksliu dezes ir ispilt.
Sellte
o maniškiui jau 2metukai su virš ir vistiek problemos baisiausios su tais nagučių karpymais.bet mes darom taip-po maudynių tetukas pasiima Liutuką ant kelių ir jie žiūri,varto albumą,tai kai mažius dievina žiūrėti nuotraukas tai ir sėdi retkarčiais suinkšdamas.... smile.gif
Zvirbliuke
Sūnui irgi jau dveji, o kojų nagučius kirpti prikalbinu sunkiai...Tačiau vieną būdą naudoju jau senokai - klausiu, ar nori, kad jo nagučiai būtų tokie pat gražūs kaip tėčio (senelio, mamos). Klausiu, ar norės savo gražius nukirptus nagučius parodyti tėčiui. Dažniausiai suveikia g.gif Svarbu po procedūros rezultatą (ir kantrų vaiką) girti išsijuosus biggrin.gif
Saldi
nu va nesuprantu gal as negerai kerpu bet sunaus nyksciu kampiukai praude, kartais net kaip ir puliuku yra, bet issigydom. dedu jodo tepala, nu tai nesvarbu, bet ar cia as nemoku nagu karpyti ar tam vaikui naguciai iauga. kaip us tai darote?
jovka
QUOTE(Saldi @ 2005 03 18, 10:19)
nu va nesuprantu gal as negerai kerpu bet sunaus nyksciu kampiukai praude, kartais net kaip ir puliuku yra, bet issigydom. dedu jodo tepala, nu tai nesvarbu, bet ar cia as nemoku nagu karpyti ar tam vaikui naguciai iauga. kaip us tai darote?
*

Mes po kiekvieno kirpimu patepam spiriteliu. Ir kolkas jokiu problemu neturejom. smile.gif
leuleu
Pas mus ta pati bėda su kojų nagučiais, tai aš dariau druskų voneles kojytėms: keli šaukštai druskos į šiltą vandeniuką ir pamirkėm, rodos, kad padėjko, bet kai kojų nagiukai, tai sakiau dažnai nekirpsiu tongue.gif
*valdonė*
Mums irgi tas pats buvo gal iki kokių 3 mėn. doh.gif Bet kažkaip paskui savaime viskas susitvarkė thumbup.gif Labai svarbu, nagučius kirpti tiesiai, o neapvaliai, ir neužkirpti kampučių.
mandalina
jei kalba eina apie kojų nagučius, tai ta problema buvo pas mano antrą sūnų. Net pas chirurgą vežėm, nes nagučiai įaugdavo, kartais pūliuodavo. Tačiau nieko daryti nereikėjo, tik pasakė, kad nekirpti iki pat krašto ir kampų neužapvalinti. Kirpimas turi būti tiesus. Po kurio laiko susitvarkė.
sirse
Na o aš kažkaip dar vis niekaip kojų nagų nekerpu . Kai oras atšils reikės kada užmigdyti be šliaužtų va tada ir apkirpsiu,... o tai kai jos nemiega tai taip spardosi, kad vos kojinytes uždedu- koks cia dar kirpimas doh.gif . O ir nagučiai kažkaip trumpi g.gif . Rankų nagučius tai truputį apvalinu, nes kitaip su kampučiais susibraižo veidukus g.gif .. ir truputėlį su dilde nudildinu..
Saldi
nu geras. man daktare liepe apvalinti kampucius. kojyciu jie greit neauga, o ramyciu va neiseina bliamba ir tik nyksciai taip. kaip sunku. Ir gaila , bet as jam paspaudziau tai nieko nesake, manau jam neskauda. nezinau ka daryti . Gal praeis. taip makaluoja su tom rankom kad neimanoma nukirpti.
Mauzinas
man taip pat gydytoja liepe nekirpti kampuciu ir zirklutes mirkyti spirite. Tik va susinervinau del tu vaikam skirtu zirkluciu-jos nieko nekerpa!!!! Dar zinau tris mamas nusivylusias tomis specialiomis zirklemis. Paemiau savo manikiurines, palaukiau kol uzmigs ir graziausiai nukirpau.
nercep
AS tai irgi savo maziukui kerpu kai jis miega, nes kitaip tai jis taip mala rankytem, kad turbut ne tik nagucius bet ir pirstukus nukirpciau tongue.gif AS tai kerpu tom specialiom zirklutem, kazkaip man visai gerai kerpa g.gif o po kirpimo dar su dilde nudildinu, kad nebutu tkie astrus ir spirituku patepu. Zodziu padarau savo maziukui pilna manikiura tongue.gif thumbup.gif
jolitav
Siaip tai ranku nagucius kerpant reikia kirpti uzapvalinti, o kojyciu kirpti tiesiai mirksiukas.gif
Bet iauga ne tik del neteisingo kirpimo, bet ir nagu formos.
Dusia
Šiaip tai teisingai, reikia apvalinti rankų nagučius, nes kitaip vaikas greitai apsibraižo. O dėl kojų nagučių tai nežinau, aš šiek tiek užapvalinu, man kitaip nesigauna ax.gif
Aš irgi naudoju manikiūrines žirklutes. Anksčiau spirituku pavalydavau jas, dabar jau nebevalau. Ir kažkaip sugebu nemiegančiam nukirpti smile.gif Jisai pas mane tabalaika, bet kai būna ka tik pavalgęs, tai guli gana ramiai, virškina, taip sakant, tada ir nukarpau nagučius tvirtai suėmusi ranką ar koją.
paukstyte
Turbūt visiem kojų nagučių karpymas yra problema g.gif . Maniškio pėdutės tai iš vis labai jautrios, bet labai ačiū mamytėms už patarimus. Kirpsiu, kai mažius miegos biggrin.gif
Veitė
kai karpom lalailai nagucius, tetis turi sokti ir rodyti visokius keistus judesius :)dazniausiai suveikia, bet ziurint i teveli is sono atrodo taip, kad numirt is juoko galima smile.gif
Paja
O aš visad įjungiu vaizdajuostę, kur nufilmuotos abi seses. ax.gif Abi žiūri, akių atitraukt negali, o mamytė tik viens du ir tvarkelė. biggrin.gif
Spragtukas
Mes jau izengem i penktus metukus, o vaikis neduoda naguciu nukirpti, tai iki siol taikau ta pati metoda kaip ir naujagimiui - kerpu nagucius, kai vaikas miega. rezultatas thumbup.gif , tik svarbu pirmai neuzmigti... blush2.gif
Ingėnas
QUOTE(Spragtukas @ 2005 12 10, 17:17)
Mes jau izengem i penktus metukus, o vaikis neduoda naguciu nukirpti, tai iki siol taikau ta pati metoda kaip ir naujagimiui - kerpu nagucius, kai vaikas miega. rezultatas  thumbup.gif , tik svarbu pirmai neuzmigti...  blush2.gif
*

Pavydžiu tiems, kurių vaikai taip kietai miega cool.gif Bandžiau ir aš saviškei kirpti miegančiai, bet iškart pradėjo prabudinėti doh.gif Jinai kerpant iš viso riečia kojų pirštukus, tai labau sunku man nukirpti schmoll.gif Pardedam su visokiais įkalbinėjimais, o baigiam su jos žviegimu verysad.gif
Spragtukas
QUOTE(Ingėnas @ 2005 12 11, 00:01)
Pavydžiu tiems, kurių vaikai taip kietai miega cool.gif  Bandžiau ir aš saviškei kirpti miegančiai, bet iškart pradėjo prabudinėti doh.gif  Jinai kerpant iš viso riečia kojų pirštukus, tai labau sunku man nukirpti schmoll.gif  Pardedam su visokiais įkalbinėjimais, o baigiam su jos žviegimu verysad.gif
*

O as pavydziu toms,kurios sugeba ikalbeti vaikus ar kuriu vaikuciai sugeba i kita veikla susikoncentruoti, kai kerpami naguciai ax.gif maniskis baisiai smulkmeniskas, pastabus - iskart viska fiksuoja. neapgausi jo schmoll.gif o miega tai pakankamai kietai vyrukas biggrin.gif
auksiukas7
as vaikiukui nagiukus karpau su znyplutemis pries tai nudezinfekuoju.greitai ir gerai smile.gif nespeja net sureguot thumbup.gif
dowilia
anksciau kirpdavau mieganciam , nebuvo jokiu sunkumu, bet ir dabar sunkiau kirpti koju nagucius nei ranku.
InguleJ
Sveikos, Mielosios,
Turim problemėlę, o gal jau ir visą problemą - niekaip negaliu nukirpti kojų (tik kojyčių) nagučių. Nei pasakojimai, kaip negerai bus, jei jų nekirpsime, nei išgalvotos istorijos apie tai, kad pavirsi nelabai gražiu berniuku nepadeda. Bandėm kirpti ir miegančiam - nieko neišeina - labai jau jautriai miega.
Beje, kavalieriui jau 3,5 m. Padėkit ir pasidalinkit patirtimi, jeigu tokios patirties turit.
laurechka
Labas. Mes tokia problemele irgi turim kartais. O kai buvo mazesnis, tai koju nagu kiropimas buvo- baisiau nei baisu... Tai as duodavau jam pagaliuka (kur odeles atstuminet) ir jis su tuo pagaliuku nagucius valydavo, o as nukirpdavau. O paskui duodavau man manikiura padaryt. Kuri laika padejo 4u.gif Pamegink, gal pavyks mirksiukas.gif
Sirana
Maniskis irgi nemegsta, nors jau penkiametis - kazkada per giliai ikirpau, tai baidosi jau nezinia kiek laiko. As jam sakau, kad atrodo kaip bezdzione su tokiais nagais, darzelyje darys aukletojos patikrinima ir tokius vaikus su juodais ilgais nagais isves i zoologijos soda gyventi kartu su bezdzionem, ir mama su teciu negales isgelbeti... Nu be rysio, bet kartais padeda, o kartais pats duodasi normaliai nukirpti. Su amziumi tokios problemytes praeina, kai protelis didesnis pasidaro...
Getter
QUOTE(InguleJ @ 2006 03 10, 11:15)
Sveikos, Mielosios,
Turim problemėlę, o gal jau ir visą problemą - niekaip negaliu nukirpti kojų (tik kojyčių) nagučių. Nei  pasakojimai, kaip negerai bus, jei jų nekirpsime, nei išgalvotos istorijos apie tai, kad pavirsi nelabai gražiu berniuku nepadeda. Bandėm kirpti ir miegančiam - nieko neišeina - labai jau jautriai miega.
Beje, kavalieriui jau 3,5 m. Padėkit ir pasidalinkit patirtimi, jeigu tokios patirties turit.
*

Suprantu tave...prisiminiau baerį....draugavau su vaikinu kurio broliui buvo 3,5m ir kuriam nei vienas šeimos narys nesugebėdavo nukirpt nagų be didžiausių isteriju...Taigi kartą pabandžiau aš...ir man pavyko thumbup.gif tai tol kol dragavau su juo tol kirpdavau jo broliukui nagiukus lotuliukas.gif
Juokas juokais, bet puikiai suprantu ką tai reiškia...Maniškis prie kojų nagiuku tai irgi vos vos prisileidžia...priėjom iki to kad kirpdama turėjau pūsti lotuliukas.gif ...Rankų tai kažkaip lengviau...Sugalvojau tokį paaiškinimą, kad po ilgais nagais atsiranda mažų vabaliukų ir parodau kai jau nagai ilgi ir matosi juodos panagės (negalvokit kad tokiom rankom vaikas vaikšto, į tai atkreipiu dėmesį kai pvz grižtam iš lauko o jis su žeme žaidė)...ir sakau ad jau laikas kirpti ir išvalyti nagiukus nuo vabaliukų...Tai žinokit padeda...dabar jau nebereikia man pačiai sakyt, pats pamato vos kruopelytę juodumo ir atlekia...mama vabalus kirpk...
O kojų nagus kerpam po maudynių...kai jie minkštesni, kas tris savaites, sūnus žiūri filmukus ir kažkaip užsimiršta o aš tuo tarpu darbuojuosi lotuliukas.gif
Sėkmės 4u.gif
daliuse
Sveikutes,turejau sia problema,beja maniskei tuoj bus 3 metai.Anksciau kirpdavau su zirklemis tai zviegdavo ne tas zodis doh.gif ,tai po to pradejau karpyti su zniplemis ir jas pavadinau "visciuku" pasakojau kaip visciukas cypsi o tuo metu karpiau nagelius ir sakiau kad naguciai bus labai grazus,ir labai padekos kad juos nukirpom.Tai va po truputi ir problemos kaip nebuta.SEKMES! thumbup.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.