Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Žvakių gamyba
Supermamų klubas > Mūsų namai > Rankdarbiai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
kazyte
Gal kas domitės žvakių gamyba. Kur rasti info, kaip jos gaminamos ir kur Kaune galima nusipirkti knato? Gal kas nors gaminat žvakes is vaško?
uups
yep. gaminu zhvakes, dazhniausia, priesh kaledas, dovanoms. Kazkaip nesidomejau literatura internete, nes turiu knygele. Bet manau, turetu but sociai, jei skaitai anglishkai. Jei kas konkretaus domina,- klausk 4u.gif Knata, dazhus, formas ir parafina perku uzhsienyj ax.gif
Beje, ir be knato gali ka grazhaus nuliet...kaip pvz tokius dubenelius
user posted image
dar:user posted image
AusraJ
Jetau kaip faina. bigsmile.gif Ir labai brangus toks malonumas? Mačiau būna pirkti tos degios žele tik niekaip neprisiruošiu ir nesugalvoju, kaip ten ką su reikėtų daryti. g.gif
Caculė
Grožis neišpasakotas bigsmile.gif Aš turiu tokią dėžutę...dar nuo tarybinių laikų likus.Berods mamos... g.gif Ten knato ir visokių formų indelių yra...knygutė su instrukcijomis,bet niekad nebandžiau lieti.
Blyn...tik užsuk į rankdarbių skyrelį,tai viskas...Visko norisi,viską darai...man čia negalima eiti,nes po iš namų neišlysiu...vis ką nors "gaminsiu" biggrin.gif lotuliukas.gif
uups
malonumas tikrai nebrangus, as nei nebezinau kiek tie visokie knatai kainuoja,- pirkau priesh daug metu ir nemazhai, bet iki siol nepabaigiau. Parafinas gal brangokas g.gif Formu visai nebutina pirkt,- galima, pvz, popieriniuose pokeliuose nuo pieno daryt, keksiuku formelese, ar pan taroj. Dazhai irgi nebutini.
Tiesa pasakius, uzhsipirkus kokiu pigiu zhvakiu ir jas perlydzius,- turetumet ir knatu ir parafino, o tada jau galima padaryt kokia paprastute savo zhvake, kaip pvz, tokia, lieta ant ledo,- grazhia ir paprasta:
user posted image
ash labai mesgtu tokias daryt, nes pirkt tokiu nebuna ir padovanojus visiems jos patinka. Ypac grazhiai atrodo darytos apvalioj formoj,- kaip sniego gniuzhtes ax.gif

tiesa, man rodos, maciau zhvakem daryt rinkinuka (formeles, knatai, etc) vaiku zhaislu parduotuvej LT (kaune, parduotuvej, esancioj Mole) unsure.gif
kazyte
O kaip ta knygele vadinasi? Gal galima butu ja dar kur nors isigyti? O Mole kuri konkreciai parduot., gal pavad. pameni?

Zvake, lieta ant ledo superine, tokias faina, azurine. Tikrai tokios niekur neteko matyti. O kaip tu ja lieji?
uups
Mole vienintele vaiku zhaislu parduotuve...berods, "Toys". Knygele mano anglishka, pirkau edinburge, gal priesh 7 metus ax.gif Bet jei skaitai anglishkai, internete tikrai galybe informacijos. Ir rusishkuose puslapiuose, manau, turetu but g.gif

o zhvake tai padaroma paprasciausiai: i forma istatai kita mazha (plona) zhvake (ash darau pati, kad bet galima ir pirktine bandyt (tada nereiks sukt galvos del knato mirksiukas.gif ) , uzhpili truputeli vashko, tada pripili skaldyto ledo gabaliuku ir pili karshta parafina. Mazdaug taip:
user posted image user posted image
man labiausia patinka, kad jos greit atshala ir nereik ilgai laukt kol pamatai rezultata thumbup.gif
AusraJ
Labai graži žvakė, reiks pabandyti pasidaryti, galia gyvenu Vlniuje ir negaliu apsilankyti toje žaislų parduotuvėje, bet gal būtų ir vilniuje to pačio tinklo parduotuvėj? g.gif
AusraJ
Man dar toks klausimas - mintis kilo, kad eterinio aliejaus galima būtų įdėti, tai žvakutė dar ir kvapą turėtų skleisti degdama? biggrin.gif
Jumi
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 12, 09:53)
Labai graži žvakė, reiks pabandyti pasidaryti, galia gyvenu Vlniuje ir negaliu apsilankyti toje žaislų parduotuvėje, bet gal būtų ir vilniuje to pačio tinklo parduotuvėj? g.gif
*

maciau tokiu vaikisku zvakiu liejimo rinkinuku senukuose drinks_cheers.gif

uups norejau paklausti del tos ledines zvakes,ar butina pilti vaska ar galima islydyta zvake supilti ? Sory jei klausimas kvailas blush2.gif Niekad nieko panasaus nedariau,bet labai patiko ideja ir noreciau pabandyti.

uups
doh.gif tiek atsakinejau isijautus ir luzho internetas... bandau ish naujo... ax.gif
Zhvakems dazhniausia naudojamas parafinas, taigi, geriau naudoti perlydyta zhvake. Vashko priedai sunkina zhvakes ishemima ish formos (aisku, ne problema, jei naudojat pieno pokeli ar pan forma), bet prailgina zhvakes degimo laika. Ilgai deganciose bazhnytinese zhvakese buna iki 25% vashko. Namo salygom kaip vashko prieda galima naudot vashkines vaiku kreideles,- tuo pachiu ir nudazhysit zhvake norima spalva mirksiukas.gif
Beje, tuose pachiuose senukuose nusipirkus lakshta vashko (skirto bitininkams), galima pasidaryt grazhiu zhvakiu (tereiks knato ir plauku dziovintuvo), kaip, pvz, tokia:
user posted image
ar tokia:
user posted image
dar galima zhvakes lieti tiesiog i dregna smeli...tokiu irgi nerasi parduotuvej...
user posted image
user posted image

dar galima po shaukshteli ivairiu spalvu parafinu aplieti vandens pripilta balioneli, tada ishpilt vandeni, ishimt baliona ir forma uzhpildyt parafinu ax.gif
arba nardinti karshta parafina i shalta vandeni...rezultai ishvis futuristiniai, kaip, pvz, cia:
user posted image
zodziu, galima zhaisti ivairiai ir nenuobodziai 4u.gif
Atize
O kur jus lietuvoje perkat zelinem zvakem parafino? Na kur yra rusijoje tai radau bet vat lietuvoje tai nelabai ax.gif Ir gal galetum uups placiau aprasyti apie zeliniu zvakiu gamybos procesa jeigu esi su tuom susidurus 4u.gif
uups
Radau kaip pasidaryt knata thumbup.gif
taigi, tereikes medvilninio (100%) siulo ar plonytes virveles (keliu susuktu siulu),
druskos ir borakso(Na2B4O7·10H2O, sodium borate or sodium tetraborate). Verciu isntrukcija:
1. 1,5 puodelio silto vandens (apie 300ml) istirpinkite 2 valg saukstus druskos ir 4 valg.saukstus boro.
2. merkite sukarpyus pedos ilgio (apie 30cm) siulus (virveles) ir pamirkykite 15 min.
3. dziovinkite pakabintus kokias 5 dienas kad labai gerai isdziutu.
4. imerkite kiekviena dagti i skysta karsta parafina (vashka) po 3-4 kartus.
5. Isdziovinkite pakabine.
6. Saugokite susuke ir suvynioje i laikrastini popieriu.

Pridejus papildomai po 1 sauksteli tokiu chemikalu, zvakes liepsna nusidazys tokiom spalvom:

1. stroncio chlorido,- ryski raudona
2. boro rugsties- tamsi raudona
3. kalcio- raudonai geltona
3. kalcio chlorido- geltonai oranzine
4. druskos- ryski geltona
5. borakso- geltonai zalia
6 vario sulfato- zalia
7. kalcio chlorido- melyna
8.kalio sulfato ar nitrato- violetine

O apie gelines zvakes neturiu supratimo schmoll.gif
Smilgel
Man tai temelė super bigsmile.gif
Labai patinka žvakės, bet pati pasigaminti dar nebandžiau.
Visai neseniai pamačiau parduotuvėje žvakes pagamintas iš kokoso tongue.gif
Man labai patiko idėja - buvo nupjauta kokoso riešuto viršūnė, išimtas vidus ir supiltas parafinas, o tas kokosas padėtas ant tokio stovelio, pagaminto iš bambuko pagaliuku
Man labai fainiai atrodė thumbup.gif Bet kainelė tai nieko sau - 32 Lt blink.gif
Tai tokią nusprendžiau pati pasigaminti biggrin.gif jau nusipirkau kokosą ir paruošiau iš juo formelę ir bambuko nusipirkau, taip, kad ilgai neužtruksiu smile.gif

QUOTE(AusraJ @ 2006 03 13, 00:49)
Man dar toks klausimas - mintis kilo, kad eterinio aliejaus galima būtų įdėti, tai žvakutė dar ir kvapą turėtų skleisti degdama? biggrin.gif
*

kažkur esu skaičiusi, kad gaminant žvakes namų sąlygomis, taip tikrai galima daryti, vat ir aš sumasčiau, kad man į tą kokosinę žvakę reikę įmaišyti kokio kvapo...Kažin, ar būna kokosų kvapo aliejaus? g.gif
kazyte
Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/ cool.gif
AusraJ
Apie želines žvakes.
Esu parduotuvėje mačiusi pirkti jau paruoštos žele, reikėjo tik sugalvoti kokios nori žvakutės, sukomponuoti ją ir užpilti ta žele. Tai ten ji jau su viskuo turėjo būti
Jumi
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 19, 08:52)
Apie želines žvakes.
Esu parduotuvėje mačiusi pirkti jau paruoštos žele, reikėjo tik sugalvoti kokios nori žvakutės, sukomponuoti ją ir užpilti ta žele. Tai ten ji jau su viskuo turėjo būti
*

O gal prisimeni kur matei tos zele pirkti wink.gif ?
uups
QUOTE(kazyte @ 2006 03 18, 22:16)
Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/ cool.gif
*

cia visai paprasta,- imi plauku dziovintuva, ijungi karsciausiu rezhimu, puti i ta vashko lakshta, kol suminkshteja ir isuki dagti i ji (tik butinai parafinuota). Dar galima shilton orkaiten keletui minuciu ikisht. Cia tik tam, kad nesutrupetu sukamas. Arba pjaustomas, jei sugalvotum kokias kvadratines daryt mirksiukas.gif
kazyte
Aciu labai, pradesim gamyba.
Atize
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 19, 08:52)
Apie želines žvakes.
*

kur matei pirkti ir kiek kainavo??
Tauškalas
QUOTE(Atize @ 2006 03 20, 10:27)
kur matei pirkti ir kiek kainavo??
*

man atrodo puse litro 30 litu kainuoja g.gif

o ar kas nors bandet su tais ledukais daryti zvakes?kaip gavosi? g.gif 4u.gif
saulala
Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai.
Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti) g.gif . Dabar kaupiu parafiną ir kada nors atsidesiu rimtesniam gamybiniam darbui biggrin.gif
Tauškalas
QUOTE(saulala @ 2006 04 01, 21:27)
Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai.
Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti)  g.gif  . Dabar kaupiu parafiną ir kada nors atsidesiu rimtesniam gamybiniam darbui  biggrin.gif
*

o kokio dydzio ledukus dejai?
o va del jogurto mazu pakeliu tai gera ideja pakisai drinks_cheers.gif thumbup.gif
Labadi
Kažkada, seniai seniai smile.gif panelės žurnale buvo idėjų apie žvakių darymą. Nelabai aš kažką prisimenu išskyrus vieną. Rankos formos žvakutę. Dabar nelabai turiu kaip nufotografuot, bet jeigu kam įdomu, galėsiu vėliau fotkę įkelt.
Labai įspūdingai atrodo smile.gif ypač raudona biggrin.gif
Tauškalas
QUOTE(Labadi @ 2006 04 01, 21:48)
Kažkada, seniai seniai smile.gif panelės žurnale buvo idėjų apie žvakių darymą. Nelabai aš kažką prisimenu išskyrus vieną. Rankos formos žvakutę. Dabar nelabai turiu kaip nufotografuot, bet jeigu kam įdomu, galėsiu vėliau fotkę įkelt.
Labai įspūdingai atrodo smile.gif ypač raudona biggrin.gif
*

Butinai idek foto 4u.gif drinks_cheers.gif
saulala
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 01, 20:30)
o kokio dydzio ledukus dejai?
o va del jogurto mazu pakeliu tai gera ideja pakisai  drinks_cheers.gif  thumbup.gif
*

Užsišaldžiau ledukus spec. maišelyje. O paskui juos su plaktuku mėsai mušti sutrupinau.
Ir dar kas buvo: suliejau parafiną į savo formą, o likutį tai gaila išmesti. Na, sakau, susipilsiu į kokį induką, sustings ir bus kitam kartui. Ir ziople pasiemiau kažkokį ploną plastmasinį indelį. Negana to, nusprendžiau pilti laikydama virš kriauklės doh.gif
Aišku, indelis išsigaubė, visas karštas parafinas - į kriauklę. Bet pati savimi didžiuojuosi, sugebėjau išardyti tuos vamzdžius po kriaukle ir išimti kamštį. rolleyes.gif Surinkti vamzdžius irgi pavyko biggrin.gif
Tauškalas
man ir buvo taip,tik su vasku doh.gif prapyliau is puodo pildam.gerai kad i kriaukle o ne kur ant stalo ax.gif
as ir spec maisiuke ledukus saldau,bet kad dideli tokie pas mane jie,visai net nedaejo kad su mesos musikliu galeciau susmulkinti doh.gif nu psio....sendien liesiu zvake ax.gif leduku turiu visko turiu.....darysiu cool.gif ziuresim kas gausis lotuliukas.gif
saulala
Būtinai pasigirk rezultatais!
O aš paprašiau vyro, kad nufotografuotų žvakę ir man atsiųstų nuotraukas. Na, bet nebūtų vyras: nei žvakę uždegė, nei stalą nuvalė... doh.gif O kokybė prastoka, nes pavakary fotografuota.
user posted image
user posted image

Atsiprašau, kad tokios milžiniškos išėjo, nemoku mažesnių įkelti blush2.gif
Tauškalas
QUOTE(saulala @ 2006 04 02, 19:28)
Būtinai pasigirk rezultatais!

Atsiprašau, kad tokios milžiniškos išėjo, nemoku mažesnių įkelti  blush2.gif
*

thumbup.gif
saunu thumbup.gif labai grazu drinks_cheers.gif o kokioj formoj dariai?as tai alaus skarbonkej dariau ax.gif

tu bent mylziniskas foto moki idet,o as ir tokiu nemoku doh.gif

padariau pora zvakeliu,tai ir panages vaskuotos liko blink.gif lotuliukas.gif bet mano zvekes kaskokia neaiski spalba gavosi g.gif as is atlieku dariau ax.gif tai gal del to g.gif
vyresnioji sesute
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 02, 20:49)
thumbup.gif
saunu  thumbup.gif labai grazu drinks_cheers.gif o kokioj formoj dariai?as tai alaus skarbonkej dariau  ax.gif

tu bent mylziniskas foto moki idet,o as ir tokiu nemoku doh.gif

padariau pora zvakeliu,tai ir panages vaskuotos liko  blink.gif  lotuliukas.gif bet mano zvekes kaskokia neaiski spalba gavosi  g.gif as is atlieku dariau  ax.gif tai gal del to  g.gif
*

butinai idek foto rolleyes.gif mirksiukas.gif bigsmile.gif
saulala
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 02, 19:49)
thumbup.gif
saunu  thumbup.gif labai grazu drinks_cheers.gif o kokioj formoj dariai?as tai alaus skarbonkej dariau  ax.gif
*

Tai čia ta pati, kur sakiau, kad mažiuką geriamo jogurto pakiuką naudojau. tongue.gif
O jeigu nemoki įkelti nuotraukų, atsiųsk man į rygertaites@yahoo.com. Pabandysiu įkelti ax.gif
Frida666
Del rankos formos zvakes is Paneles zurnalo. As siek tiek pamenu gamybos procesa. Tiesiog paimi gumine pirstine, pripili ja islydytu zvakiu parafino, ikisi knata ir lauki rezultato. Kazkada buvau pagaminus, visai graziai atrode. Dar galima paimti paprasciausias zvakes ir dekoruoti jas akmenukais, pagaliukais ir t.t smile.gif
Tauškalas
QUOTE(saulala @ 2006 04 02, 23:45)
Tai čia ta pati, kur sakiau, kad mažiuką geriamo jogurto pakiuką naudojau.   tongue.gif
O jeigu nemoki įkelti nuotraukų, atsiųsk man į rygertaites@yahoo.com. Pabandysiu įkelti  ax.gif
*

dabar skaitineju kaip det foto(kiek valakitos cia doh.gif )
oho,cia jogurto indeli blush2.gif foto didele tai atrodo kad didele ta zvake ax.gif kaskas panasaus i mano,pagal dydi(mano alaus skarbonkes forma)
o koks ten sniuras? ax.gif o kaip tu ta paparti idejai i zvake g.gif ?
pajutau kabli zvakiu gamyboj doh.gif ax.gif
Labadi
Va smile.gif čia pirmoji mano daryta ranka tongue.gif

user posted image
Tauškalas
QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 13:19)
Va smile.gif čia pirmoji mano daryta ranka  tongue.gif

Nu geras blink.gif thumbup.gif
o cia tai zvake drinks_cheers.gif
o cia i geltona pirstine pyliai?ta prasme ne i chirurgine ax.gif
Jumi
QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 12:19)
Va smile.gif čia pirmoji mano daryta ranka  tongue.gif

user posted image
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif taip nuotaika pakele thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif idomi zvake gavos tongue.gif
Labadi
Čia tokia pirštinė kaip chirurginė. Tik aš turėjau tokią truputį storesnę, melsvą biggrin.gif Nors nežinau, gal geltonojoje irgi gautųsi g.gif
Tauškalas
QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 15:43)
Čia tokia pirštinė kaip chirurginė. Tik aš turėjau tokią truputį storesnę, melsvą biggrin.gif Nors nežinau, gal geltonojoje irgi gautųsi  g.gif
*

as darsu klausimeliu ax.gif
o kaip tu tuos knatus idejai?
rytoj darysiu thumbup.gif
saulala
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 03, 10:35)
dabar skaitineju kaip det foto(kiek valakitos cia doh.gif )
oho,cia jogurto indeli blush2.gif foto didele tai atrodo kad didele ta zvake ax.gif kaskas panasaus i mano,pagal dydi(mano alaus skarbonkes forma)
o koks ten sniuras? ax.gif o kaip tu ta paparti idejai i zvake  g.gif ?
pajutau kabli zvakiu gamyboj  doh.gif  ax.gif
*

Tas jogurto indelis net mažesnis nei alaus skardinė. smile.gif
O papuošimai tai jau ant išimtos žvakės tvirtinti - ir "šniūras", ir žolė (žolę tai nuo namie buvusios puokštės nuroviau, o šniūras ir tas "pinigas" - nuo kitos žvakės).
Labadi
taaip.. bandysiu dabar paaiškint kaip aš tą žvakę dariau smile.gif
daug teplionės ten smile.gif bet gal jūs protingesnės, sugalvosit ką nors palengvinančio šį procesą.

tai va: pasiimi pirštinę, praduri jos galuose skylutes (tik nepradurkit per didelių), įkiši knatus. Tada mes sugalvojom imti dėžutę nuo ryžių, grikų, ar šeip kokių kruopų, prie tos dėžutės kraštų su skalbinių segtukais prisegam pirštinę. Tada pilamas vaškas ir paliekamas stingti smile.gif
Dabar labai svarbi pastaba. Būtinai ką nors pasitieskit, nes mums yra buvęs toks atvėjis, jog supylėm vašką o jis ėmė ir išbėgo visas an stalo blink.gif
Ir dar vienas patarimas smile.gif prieš supilant visą vašką į pirštinę, mes jo įpildavom pora šaukštelių į kiekvieną pirštą ir trumpam palikdavom, tada ties skylutėmis vaškas neišteka.

tikiuosi aiškiai parašiau 4u.gif
uups

oho, uzhsikabinot jus cia biggrin.gif as priesh koki menesi dubeneli mazha ish parafino ishliejau, bet siaip man zvakes tik zhiema norisi gamint unsure.gif

QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 20:24)
Ir dar vienas patarimas smile.gif prieš supilant visą vašką į pirštinę, mes jo įpildavom pora šaukštelių į kiekvieną pirštą ir trumpam palikdavom, tada ties skylutėmis vaškas neišteka.
*

kad karshtas parafinas neishteketu ish formos yra pirkti tokio spec plastilino, kuriuo uzhklijuojama skyle su knatu. Manau, galit pabandyt kramtomaja guma gal kokia g.gif
Labadi
Boružėle, būtinai parašyk kaip sekėsi smile.gif
Atize
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 01, 19:34)
man atrodo puse litro 30 litu kainuoja g.gif

o ar kas nors bandet su tais ledukais daryti zvakes?kaip gavosi? g.gif  4u.gif
*

o kur matei pirkti tos zele pasakyk ax.gif
Atize
o kvailokas klausimas kaip jus paskiau is zvakes tuos ledukus iskrapstot blush2.gif ax.gif ?
Tauškalas
QUOTE(Atize @ 2006 04 04, 16:54)
o kvailokas klausimas kaip jus paskiau is zvakes tuos ledukus iskrapstot  blush2.gif  ax.gif ?
*

istirpta ledukai ax.gif
Tauškalas

pirstines zvakes dar nedariau,knatu tiek neturiu verysad.gif ,nusipirksiu knatu ir tada butinai pasidaysiu drinks_cheers.gif

o parafino tai maciau visai nesenai,IKI parduotuvej 16 lt tubele.bet kiek ta tubele ml turi,nepamenu ax.gif manu kad kokius 200ml g.gif
o ta kur 30 lt tai nepamenu kur maciau blush2.gif verysad.gif
saulala
Žvakė nuostabi thumbup.gif smile.gif
Tauškalas
QUOTE(saulala @ 2006 04 04, 22:33)
Žvakė nuostabi  thumbup.gif  smile.gif
*

Aciu 4u.gif
as ir dabar toki sniura susiradau ir apvyniojau ax.gif kaip sakant nusikopijavau nuo taves blush2.gif
o vat pagalvojau,jai kokiu dziovintu kvietkeliu i sonus pridetumem ir vasku uzpyltumem g.gif gal visai nieko zvake pasidekoruotu tokiu budu g.gif
zvakiu neiseejo siandien daryt,tai karoliukus visus atsirusiavau,dezute buvo atsidarius blink.gif tai patikek kiek darbelio buvo blink.gif
saulala
Netyčia radau apie žvakių gamybą. Netyrinėjau, tai nežinau, ar yra čia kas gero. Žiūrėkit pačios: žvakės
Vimbras
Gal galit pasakyti kur knata perkat?
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.