Gal kas domitės žvakių gamyba. Kur rasti info, kaip jos gaminamos ir kur Kaune galima nusipirkti knato? Gal kas nors gaminat žvakes is vaško?
yep. gaminu zhvakes, dazhniausia, priesh kaledas, dovanoms. Kazkaip nesidomejau literatura internete, nes turiu knygele. Bet manau, turetu but sociai, jei skaitai anglishkai. Jei kas konkretaus domina,- klausk
Beje, ir be knato gali ka grazhaus nuliet...kaip pvz tokius dubenelius ![]() dar:
Jetau kaip faina.
Grožis neišpasakotas
Blyn...tik užsuk į rankdarbių skyrelį,tai viskas...Visko norisi,viską darai...man čia negalima eiti,nes po iš namų neišlysiu...vis ką nors "gaminsiu"
malonumas tikrai nebrangus, as nei nebezinau kiek tie visokie knatai kainuoja,- pirkau priesh daug metu ir nemazhai, bet iki siol nepabaigiau. Parafinas gal brangokas
Tiesa pasakius, uzhsipirkus kokiu pigiu zhvakiu ir jas perlydzius,- turetumet ir knatu ir parafino, o tada jau galima padaryt kokia paprastute savo zhvake, kaip pvz, tokia, lieta ant ledo,- grazhia ir paprasta: ash labai mesgtu tokias daryt, nes pirkt tokiu nebuna ir padovanojus visiems jos patinka. Ypac grazhiai atrodo darytos apvalioj formoj,- kaip sniego gniuzhtes tiesa, man rodos, maciau zhvakem daryt rinkinuka (formeles, knatai, etc) vaiku zhaislu parduotuvej LT (kaune, parduotuvej, esancioj Mole)
O kaip ta knygele vadinasi? Gal galima butu ja dar kur nors isigyti? O Mole kuri konkreciai parduot., gal pavad. pameni?
Zvake, lieta ant ledo superine, tokias faina, azurine. Tikrai tokios niekur neteko matyti. O kaip tu ja lieji?
Mole vienintele vaiku zhaislu parduotuve...berods, "Toys". Knygele mano anglishka, pirkau edinburge, gal priesh 7 metus
o zhvake tai padaroma paprasciausiai: i forma istatai kita mazha (plona) zhvake (ash darau pati, kad bet galima ir pirktine bandyt (tada nereiks sukt galvos del knato ![]() man labiausia patinka, kad jos greit atshala ir nereik ilgai laukt kol pamatai rezultata
Labai graži žvakė, reiks pabandyti pasidaryti, galia gyvenu Vlniuje ir negaliu apsilankyti toje žaislų parduotuvėje, bet gal būtų ir vilniuje to pačio tinklo parduotuvėj?
Man dar toks klausimas - mintis kilo, kad eterinio aliejaus galima būtų įdėti, tai žvakutė dar ir kvapą turėtų skleisti degdama?
QUOTE(AusraJ @ 2006 03 12, 09:53) Labai graži žvakė, reiks pabandyti pasidaryti, galia gyvenu Vlniuje ir negaliu apsilankyti toje žaislų parduotuvėje, bet gal būtų ir vilniuje to pačio tinklo parduotuvėj? maciau tokiu vaikisku zvakiu liejimo rinkinuku senukuose uups norejau paklausti del tos ledines zvakes,ar butina pilti vaska ar galima islydyta zvake supilti ? Sory jei klausimas kvailas Zhvakems dazhniausia naudojamas parafinas, taigi, geriau naudoti perlydyta zhvake. Vashko priedai sunkina zhvakes ishemima ish formos (aisku, ne problema, jei naudojat pieno pokeli ar pan forma), bet prailgina zhvakes degimo laika. Ilgai deganciose bazhnytinese zhvakese buna iki 25% vashko. Namo salygom kaip vashko prieda galima naudot vashkines vaiku kreideles,- tuo pachiu ir nudazhysit zhvake norima spalva Beje, tuose pachiuose senukuose nusipirkus lakshta vashko (skirto bitininkams), galima pasidaryt grazhiu zhvakiu (tereiks knato ir plauku dziovintuvo), kaip, pvz, tokia: ar tokia: dar galima zhvakes lieti tiesiog i dregna smeli...tokiu irgi nerasi parduotuvej... ![]() ![]() dar galima po shaukshteli ivairiu spalvu parafinu aplieti vandens pripilta balioneli, tada ishpilt vandeni, ishimt baliona ir forma uzhpildyt parafinu arba nardinti karshta parafina i shalta vandeni...rezultai ishvis futuristiniai, kaip, pvz, cia: ![]() zodziu, galima zhaisti ivairiai ir nenuobodziai
O kur jus lietuvoje perkat zelinem zvakem parafino? Na kur yra rusijoje tai radau bet vat lietuvoje tai nelabai
Radau kaip pasidaryt knata
taigi, tereikes medvilninio (100%) siulo ar plonytes virveles (keliu susuktu siulu), druskos ir borakso(Na2B4O7·10H2O, sodium borate or sodium tetraborate). Verciu isntrukcija: 1. 1,5 puodelio silto vandens (apie 300ml) istirpinkite 2 valg saukstus druskos ir 4 valg.saukstus boro. 2. merkite sukarpyus pedos ilgio (apie 30cm) siulus (virveles) ir pamirkykite 15 min. 3. dziovinkite pakabintus kokias 5 dienas kad labai gerai isdziutu. 4. imerkite kiekviena dagti i skysta karsta parafina (vashka) po 3-4 kartus. 5. Isdziovinkite pakabine. 6. Saugokite susuke ir suvynioje i laikrastini popieriu. Pridejus papildomai po 1 sauksteli tokiu chemikalu, zvakes liepsna nusidazys tokiom spalvom: 1. stroncio chlorido,- ryski raudona 2. boro rugsties- tamsi raudona 3. kalcio- raudonai geltona 3. kalcio chlorido- geltonai oranzine 4. druskos- ryski geltona 5. borakso- geltonai zalia 6 vario sulfato- zalia 7. kalcio chlorido- melyna 8.kalio sulfato ar nitrato- violetine O apie gelines zvakes neturiu supratimo
Man tai temelė super
Labai patinka žvakės, bet pati pasigaminti dar nebandžiau. Visai neseniai pamačiau parduotuvėje žvakes pagamintas iš kokoso Man labai patiko idėja - buvo nupjauta kokoso riešuto viršūnė, išimtas vidus ir supiltas parafinas, o tas kokosas padėtas ant tokio stovelio, pagaminto iš bambuko pagaliuku Man labai fainiai atrodė Tai tokią nusprendžiau pati pasigaminti QUOTE(AusraJ @ 2006 03 13, 00:49) Man dar toks klausimas - mintis kilo, kad eterinio aliejaus galima būtų įdėti, tai žvakutė dar ir kvapą turėtų skleisti degdama? kažkur esu skaičiusi, kad gaminant žvakes namų sąlygomis, taip tikrai galima daryti, vat ir aš sumasčiau, kad man į tą kokosinę žvakę reikę įmaišyti kokio kvapo...Kažin, ar būna kokosų kvapo aliejaus?
Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/
Apie želines žvakes.
Esu parduotuvėje mačiusi pirkti jau paruoštos žele, reikėjo tik sugalvoti kokios nori žvakutės, sukomponuoti ją ir užpilti ta žele. Tai ten ji jau su viskuo turėjo būti QUOTE(kazyte @ 2006 03 18, 22:16) Na, upps, tu fantastika, atsakei i dauguma man iskilusiu klausimu. Gal dar gali papsakoti kaip pagaminti zvakes is vasko plotkeliu su tuo dziovintuvu. Mat mano mama yra bitininke ir to vaskelio pas mus sociai/ cia visai paprasta,- imi plauku dziovintuva, ijungi karsciausiu rezhimu, puti i ta vashko lakshta, kol suminkshteja ir isuki dagti i ji (tik butinai parafinuota). Dar galima shilton orkaiten keletui minuciu ikisht. Cia tik tam, kad nesutrupetu sukamas. Arba pjaustomas, jei sugalvotum kokias kvadratines daryt
Aciu labai, pradesim gamyba.
Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai.
Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti) QUOTE(saulala @ 2006 04 01, 21:27) Aš bandžiau su ledukais daryti. Tik rezultatu nepasigirsiu, nes esu ne Vilniuj ir negaliu nufotografuoti. Bet išėjo visai neblogai. Kaip formą naudojau mažiuką popierinį pakiuką nuo jogurto. Tik kitą kartą, sakiau, įtiesiu foliją į vidų ar pan., nes vietomis popierius labai blogai luposi nuo žvakės (teko ir peiliu pagremžti) o kokio dydzio ledukus dejai? o va del jogurto mazu pakeliu tai gera ideja pakisai
Kažkada, seniai seniai
Labai įspūdingai atrodo QUOTE(Labadi @ 2006 04 01, 21:48) Kažkada, seniai seniai Labai įspūdingai atrodo Butinai idek foto QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 01, 20:30) Užsišaldžiau ledukus spec. maišelyje. O paskui juos su plaktuku mėsai mušti sutrupinau. Ir dar kas buvo: suliejau parafiną į savo formą, o likutį tai gaila išmesti. Na, sakau, susipilsiu į kokį induką, sustings ir bus kitam kartui. Ir ziople pasiemiau kažkokį ploną plastmasinį indelį. Negana to, nusprendžiau pilti laikydama virš kriauklės Aišku, indelis išsigaubė, visas karštas parafinas - į kriauklę. Bet pati savimi didžiuojuosi, sugebėjau išardyti tuos vamzdžius po kriaukle ir išimti kamštį.
man ir buvo taip,tik su vasku
as ir spec maisiuke ledukus saldau,bet kad dideli tokie pas mane jie,visai net nedaejo kad su mesos musikliu galeciau susmulkinti
Būtinai pasigirk rezultatais!
O aš paprašiau vyro, kad nufotografuotų žvakę ir man atsiųstų nuotraukas. Na, bet nebūtų vyras: nei žvakę uždegė, nei stalą nuvalė... ![]() ![]() Atsiprašau, kad tokios milžiniškos išėjo, nemoku mažesnių įkelti QUOTE(saulala @ 2006 04 02, 19:28) saunu tu bent mylziniskas foto moki idet,o as ir tokiu nemoku padariau pora zvakeliu,tai ir panages vaskuotos liko QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 02, 20:49) saunu tu bent mylziniskas foto moki idet,o as ir tokiu nemoku padariau pora zvakeliu,tai ir panages vaskuotos liko butinai idek foto
Del rankos formos zvakes is Paneles zurnalo. As siek tiek pamenu gamybos procesa. Tiesiog paimi gumine pirstine, pripili ja islydytu zvakiu parafino, ikisi knata ir lauki rezultato. Kazkada buvau pagaminus, visai graziai atrode. Dar galima paimti paprasciausias zvakes ir dekoruoti jas akmenukais, pagaliukais ir t.t
QUOTE(saulala @ 2006 04 02, 23:45) Tai čia ta pati, kur sakiau, kad mažiuką geriamo jogurto pakiuką naudojau. O jeigu nemoki įkelti nuotraukų, atsiųsk man į rygertaites@yahoo.com. Pabandysiu įkelti dabar skaitineju kaip det foto(kiek valakitos cia oho,cia jogurto indeli o koks ten sniuras? pajutau kabli zvakiu gamyboj
Va
QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 13:19) Va Nu geras o cia tai zvake o cia i geltona pirstine pyliai?ta prasme ne i chirurgine
Čia tokia pirštinė kaip chirurginė. Tik aš turėjau tokią truputį storesnę, melsvą
QUOTE(Boružėlė... @ 2006 04 03, 10:35) dabar skaitineju kaip det foto(kiek valakitos cia oho,cia jogurto indeli o koks ten sniuras? pajutau kabli zvakiu gamyboj Tas jogurto indelis net mažesnis nei alaus skardinė. O papuošimai tai jau ant išimtos žvakės tvirtinti - ir "šniūras", ir žolė (žolę tai nuo namie buvusios puokštės nuroviau, o šniūras ir tas "pinigas" - nuo kitos žvakės).
taaip.. bandysiu dabar paaiškint kaip aš tą žvakę dariau
daug teplionės ten tai va: pasiimi pirštinę, praduri jos galuose skylutes (tik nepradurkit per didelių), įkiši knatus. Tada mes sugalvojom imti dėžutę nuo ryžių, grikų, ar šeip kokių kruopų, prie tos dėžutės kraštų su skalbinių segtukais prisegam pirštinę. Tada pilamas vaškas ir paliekamas stingti Dabar labai svarbi pastaba. Būtinai ką nors pasitieskit, nes mums yra buvęs toks atvėjis, jog supylėm vašką o jis ėmė ir išbėgo visas an stalo Ir dar vienas patarimas tikiuosi aiškiai parašiau oho, uzhsikabinot jus cia QUOTE(Labadi @ 2006 04 03, 20:24) Ir dar vienas patarimas kad karshtas parafinas neishteketu ish formos yra pirkti tokio spec plastilino, kuriuo uzhklijuojama skyle su knatu. Manau, galit pabandyt kramtomaja guma gal kokia
Boružėle, būtinai parašyk kaip sekėsi
o kvailokas klausimas kaip jus paskiau is zvakes tuos ledukus iskrapstot
pirstines zvakes dar nedariau,knatu tiek neturiu o parafino tai maciau visai nesenai,IKI parduotuvej 16 lt tubele.bet kiek ta tubele ml turi,nepamenu o ta kur 30 lt tai nepamenu kur maciau
Žvakė nuostabi
QUOTE(saulala @ 2006 04 04, 22:33) Aciu as ir dabar toki sniura susiradau ir apvyniojau o vat pagalvojau,jai kokiu dziovintu kvietkeliu i sonus pridetumem ir vasku uzpyltumem zvakiu neiseejo siandien daryt,tai karoliukus visus atsirusiavau,dezute buvo atsidarius
Netyčia radau apie žvakių gamybą. Netyrinėjau, tai nežinau, ar yra čia kas gero. Žiūrėkit pačios: žvakės
Gal galit pasakyti kur knata perkat?
|