Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kontaktiniai lęšiai, 6-ta tema
Supermamų klubas > Grožis ir sveikata > Šeimos ir moters sveikata
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
dovilepp

user posted image

Dažniausia problema, kaip įsidėti/išsiimti lęšius. Čia video kaip tai padaryti mirksiukas.gif

Lietuviškos intenetinės parduotuvės prekiaujančios kontaktiniais lęšiais:
Lęšis.lt
Mano lęšiai
Geri lęšiai
tavo lesiai
kioske
user posted image

Kaip įsidėti/išsiimti lęšius - video štai čia

Lietuviškos intenetinės parduotuvės prekiaujančios kontaktiniais lęšiais:
Lęšis
Mano lęšiai
Geri lęšiai

Ir be abejo senoji tema gali prireikti 4u.gif

malonaus bendravimo 4u.gif
Gabii__
mergaites noriu patarimo.
pirmi lesiai isbandyti vienadieniai ciba vision - tiko puikiai. dar buvau isidejus ocovue vienadienius, ju diametras didesnis kiek, jauciu labai...nu bet vienadieniai kazkaip atrodo prabanga, noris ilgesniu. nusipirkau ocuvue oasys - ir..NEMETAU doh.gif atsiliepimuose skaitau, kad ne as pirma cia tokia. optikoje sako, kad tiesiog netinka.ga;lvoju kokius ilgesnius dar isbandyti..gundausi biofinity - gal kas nesioja?nes ziuriu visus parametrus labai atitinka ir atsiliepimai neblogi.
egzzzotika
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 12, 15:47)
mergaites noriu patarimo.
pirmi lesiai isbandyti vienadieniai ciba vision - tiko puikiai. dar buvau isidejus ocovue vienadienius, ju diametras didesnis kiek, jauciu labai...nu bet vienadieniai kazkaip atrodo prabanga, noris ilgesniu. nusipirkau ocuvue oasys - ir..NEMETAU doh.gif atsiliepimuose skaitau, kad ne as pirma cia tokia. optikoje sako, kad tiesiog netinka.ga;lvoju kokius ilgesnius dar isbandyti..gundausi biofinity - gal kas nesioja?nes ziuriu visus parametrus labai atitinka ir atsiliepimai neblogi.
*

Siaip as kazkada pirkau biofinity, jie man patiko, net labai, t siaip jie ploni, labai patogu akiai su jais. Taciau jie man buvo brangus, siuo metu apsistojau su purevision, labai patinka, besirupinant jais galima truputeli ilgiau juos isnesioti, nors cia visi teigia kad geriau keisti juos kai isnesiuojama tam tikra laika, taciau as jei jauciu kad dirgina aki tai ismetu, jei patogu su jais tai nesioju.smile.gif bei kaina priimtina. perku manolesiai.lt, beto ten galima taskus kauptis, surinkus tamt ikra kieki galima iskeisti ant lesiu, arba skysti lesiams, sokoladukui ir pan. smile.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 14, 22:31)
Siaip as kazkada pirkau biofinity, jie man patiko, net labai, t siaip jie ploni, labai patogu akiai su jais. Taciau jie man buvo brangus, siuo metu apsistojau su purevision, labai patinka, besirupinant jais galima truputeli ilgiau juos isnesioti, nors cia visi teigia kad geriau keisti juos kai isnesiuojama tam tikra laika, taciau as jei jauciu kad dirgina aki tai ismetu, jei patogu su jais tai nesioju.smile.gif bei kaina priimtina. perku manolesiai.lt, beto ten galima taskus kauptis, surinkus tamt ikra kieki galima iskeisti ant lesiu, arba skysti lesiams, sokoladukui ir pan. smile.gif
*

na man kaina po vienadieniu atrodo visai nebloga. nusipirkau dabar fielmann juos, tai pora gavosi 54 lt..perkant ju dvi pakuotes plius dovanu viena pora, tai 8 lesiai gaunasi po 40 lt man rodos, plius iraso i klientus ir nuolat turi 20% nuolaida.
reiks skaiciuoti kitur..
na bet primiausia isbandyti. siandien isidesiu, nes vakar siaubingai galva skaudejo, tai tik lesiu ir norejosi:)))
o vienadienius kitus pabandymui dar pirkau gerilesiai.lt - man ten patiko, kad pardavineja po viena vieneta..o kainos..perziurejus visus ivairios, vienu didesne, kitu mazesne. cia galvoju jau atsirinkus galutinai reiks ziuret ir skaiciuot kur pigiausia.
ilgiau nei menesi tai as ir nesiruosiu nesiot...nzn as esu baile tokia, man turi viskas but pagal taisykles biggrin.gif bijau paskui akiu nesugadint, ko neuznest.
egzzzotika
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 15, 09:26)
na man kaina po vienadieniu atrodo visai nebloga. nusipirkau dabar fielmann juos, tai pora gavosi 54 lt..perkant ju dvi pakuotes plius dovanu viena pora, tai 8 lesiai gaunasi po 40 lt man rodos, plius iraso i klientus ir nuolat turi 20% nuolaida.
reiks skaiciuoti kitur..
na bet primiausia isbandyti. siandien isidesiu, nes vakar siaubingai galva skaudejo, tai tik lesiu ir norejosi:)))
o vienadienius kitus pabandymui dar pirkau gerilesiai.lt - man ten patiko, kad pardavineja po viena vieneta..o kainos..perziurejus visus ivairios, vienu didesne, kitu mazesne. cia galvoju jau atsirinkus galutinai reiks ziuret ir skaiciuot kur pigiausia.
ilgiau nei menesi tai as ir nesiruosiu nesiot...nzn as esu baile tokia, man turi viskas but pagal taisykles biggrin.gif bijau paskui akiu nesugadint, ko neuznest.
*

na as tai juos kasien valau, neisidedu i aki tol kol vandeniu ne praskalauju, tai manau laikaus higienos g.gif
bet vistiek tikriausiai vienadienius geriausia nesiuoti, nors as taip manau, kiekviena karta sterilus ir pan. taciau tikrai brangoka.. smile.gif
o kokios jusu dioptrijos? ar nesiuojote iki lesiu akinukus?cia tik siaip idomu.. ar krito rega nesiuojant lesius?
JN
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 15, 09:49)
na as tai juos kasien valau, neisidedu i aki tol kol vandeniu ne praskalauju, tai manau laikaus higienos g.gif
bet vistiek tikriausiai vienadienius geriausia nesiuoti, nors as taip manau, kiekviena karta sterilus ir pan. taciau tikrai brangoka.. smile.gif
o kokios jusu dioptrijos? ar nesiuojote iki lesiu akinukus?cia tik siaip idomu.. ar krito rega nesiuojant lesius?
*

Laba,
atradau temą thumbup.gif Pati lešius nešioju nuo 18 metų, tai jau bus... oi, plius minus 15 metų. doh.gif . Į žmones einant lešiai, namie akiniai, lešius nešioju kol imu jaust diskomfortą, nes manau, kad jeigu jų dėvėjimo laikas paskaičiuotas dienai, tai nešiojant kokias 6 valandas, terminas turėtų pailgėti.... rega nepakito smile.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 15, 08:49)
*

na as apie higiena sneku, kad kiti nesioja daug ilgiau nei leidziama. man kazkaip to nesinori daryti. o lesius as kolkas tik atsirinkineju, daug kurie netinka, tai jau ziuriu is geresniu.zodziu man jau kaina nebesvarbi, kad tik atsirasti kokius, aisku proto ribose:))

akinius as nesioju kokie 5 metai. buvo 0.75 minusas abieju, po nestumo nukrito iki 1.5 ir stabiliai laikosi.
galvojau apie operacija, bet kadangi krito man per nestuma, ir galvoju veliau apie antra, tai rekomendavo man lukterti ir kai nebeplanuosiu, tada darytis.gaila butu ismesti pinigus, jei vel po kito nestumo nukristu.
tai sutarem su vyru, kazkada susilaukiu antro, o jis man padovanoja operacija biggrin.gif
o dabar..tiesiog pavargau nuo akiniu. anksciau nesiojau viskas buvo gerai, akiniai man patiko, bet isigyjus paskutinius su astigmatizmo nedidelio cilindru akys pradejo labai pavargti...gydytoja paaiskino, kad man tiesiog tu ciilindru nereikia geriau..bet per ta laika pradejau nebekest akiniu ir sugalvojau kad noriu lesiu:)
ir siaip esu smulki, tie akiniai uzgozia veida..na as dabar jau randu daug ju minusu, kai pradejau ju nebekesti:))))
bijau net detis lesius dabar, jei netiks vel kitus bandyti doh.gif
egzzzotika
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 15, 10:25)
na as apie higiena sneku, kad kiti nesioja daug ilgiau nei leidziama. man kazkaip to nesinori daryti. o lesius as kolkas tik atsirinkineju, daug kurie netinka, tai jau ziuriu is geresniu.zodziu man jau kaina nebesvarbi, kad tik atsirasti kokius, aisku proto ribose:))

akinius as nesioju kokie 5 metai. buvo 0.75 minusas abieju, po nestumo nukrito iki 1.5 ir stabiliai laikosi.
galvojau apie operacija, bet kadangi krito man per nestuma, ir galvoju veliau apie antra, tai rekomendavo man lukterti ir kai nebeplanuosiu, tada darytis.gaila butu ismesti pinigus, jei vel po kito nestumo nukristu.
tai sutarem su vyru, kazkada susilaukiu antro, o jis man padovanoja operacija biggrin.gif
o dabar..tiesiog pavargau nuo akiniu. anksciau nesiojau viskas buvo gerai, akiniai man patiko, bet isigyjus paskutinius su astigmatizmo nedidelio cilindru akys pradejo labai pavargti...gydytoja paaiskino, kad man tiesiog tu ciilindru nereikia geriau..bet per ta laika pradejau nebekest akiniu ir sugalvojau kad noriu lesiu:)
ir siaip esu smulki, tie akiniai uzgozia veida..na as dabar jau randu daug ju minusu, kai pradejau ju nebekesti:))))
bijau net detis lesius dabar, jei netiks vel kitus bandyti doh.gif
*

Zinai, tau gal nereikejo tiek daug iskarto pirkti lesiu, nes nezinai ar tiks smile.gif reikejo geriau pora pasiimti, panesiuotum ir pamatytum ar tinka ar ne, jei ne tai kitos firmos pasiimtum smile.gif bet labai tikiuosi kad tiks smile.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 15, 09:40)
Zinai, tau gal nereikejo tiek daug iskarto pirkti lesiu, nes nezinai ar tiks smile.gif reikejo geriau pora pasiimti, panesiuotum ir pamatytum ar tinka ar ne, jei ne tai kitos firmos pasiimtum smile.gif bet labai tikiuosi kad tiks smile.gif
*

ne ne situ as pora ir pasiemiau, sakau mokejau 56 uz pora, bet issiaiskinau tiesiog kainas, nuo kokio kiekio mazeja bent fielman.smile.gif
Gabii__
isbandziau biofinity , pasedejau pora val ir issiemiau verysad.gif
priejau isvada, kad man silikonas netinka, nes ocuvue vienadieniai silikono netinka - bieninteliai tinkantys isbandyti vision vienadieniai, vieninteliai ir bandyti be silikono. sakiau oabandysiu menesinius dar hidrogelinius kokius, netiks, liksiu prie siu vienadieniu, uzkniso mest pinigus doh.gif
egzzzotika
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 15, 17:16)
isbandziau biofinity , pasedejau pora val ir issiemiau verysad.gif
priejau isvada, kad man silikonas netinka, nes ocuvue vienadieniai silikono netinka - bieninteliai tinkantys isbandyti vision vienadieniai, vieninteliai ir bandyti be silikono. sakiau oabandysiu menesinius dar hidrogelinius kokius, netiks, liksiu prie siu vienadieniu, uzkniso mest pinigus doh.gif
*

Negerai, pabandykite pure vision, gal jie tiks, arba kai eisite i optika tai pasakykite kokie jums netinka ir gal ka pasiulys, siaip nezinau ar yra vilniuje bet kaune yra tokia optika, tik nezinau kurioje gatveje taciau drauge pasakojo kad ten patikrina akys ir pasako kokios jos yra ir kas tinka. tai jei yra optika vilniuje tai verta isbandyti smile.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 15, 20:48)
Negerai, pabandykite pure vision, gal jie tiks, arba kai eisite i optika tai pasakykite kokie jums netinka ir gal ka pasiulys, siaip nezinau ar yra vilniuje bet kaune yra tokia optika, tik nezinau kurioje gatveje taciau drauge pasakojo kad ten patikrina akys ir pasako kokios jos yra ir kas tinka. tai jei yra optika vilniuje tai verta isbandyti smile.gif
*

tai kad ads panevezy-kaune:), esu tikrinus ne vienoj vietoj, niekas negali pasakyti kas tiks. istikro uzsieni yra normalu, kad duoda bandyti lesius ir atrenka kurie tinka, pas mus reikia isigyti. neisigijus nesuzinosi.
istikro nebesuksiu jauciu kolkas galvos. pasipildysiu siu vienadieniu.
gaila, kad baiges akcija vision express ju, buvo, kad menesiui 60 lt isejo.
ryt bandysiu su fielman issiaiskinti. mama turi nuolatine 20% nuolaida , kuria taiko viskam, o dabar lesiam 20% nuolaida, tai jei abi pritaikytu, butu liuks kaina. kai buvau kazka minejo, kad ju klientam ten dar pigiau, bet nepasigilinau, tai ryt mama siunciu issiaiskinti, ir jei tiesa, man ju uzpirkti:)))
gausis tada tokia pat kaina kaip ir siu menesiniu mano bandytu. o paskui reiks akcijas gaudyti, manau, kad jas kartas nuo karto tikrai daro.
Gabii__
siandien turejau nuotyki:)))

perziurinejau optiku pasiulymus, ir viena siule uz 1 lt perkant is ju lesius, lesiu parinkima. na galvoju, gal ana gydytoja blogai aptikrino, uz tai ir neatitaikau..ir ka jus manot pirma mano stiprumas ne 1.5, o visi 2, uz tai galejau su tais bandytais ir nematyti..o ne todel kad netiko...ir antra kas labai svarbu akies isgaubtumas..ana optika man net nerode recepto, tipo labiau tinka 8.6, nei 8.4...o pasirodo, maciau pati kompo parasyta, kad butent vyzdziai pas mane dideli, isgaubtumas didelis, net 8.8, ir daugiau nei 0.2 nukrypimas netinka, ypac i mazesne puse, nes akis judedama vis praranda vaizda, kadangi visos nedengia. kaip susinervinau...tik jie neturejo tokio diametro, tiksliau 9.0, tai uzsake..jei netiks, keis nemokamai i kitus, o ne visus bandyti is eles..jie prisiima atsakomybe pritaikyti, na bent isbandyti parametrus.

tai gausiu ketvirtadieni, jei tiks, imsiu kopija recepto ir jauciu keliausiu i optika ana, nzn reikes aiskintis. nes ir dabartiniai akiniai tikrai ne 1.5...tik senieji, kuriais vairuot as negaliu..bet tipo kaip linzem, uzteks...vienu zodziu..isbandziau dvejus lesius su kuriais nemaciau, ir turbut tas nematymas del stiprumo ir parametru, o ne todel, kad akim netinka...
kur dabar nesioju nieko, bet truputi mazoka kreive, uz tai spaudzia aki, nuovargis atsiranda...tai vat siandien nuotykiai..jau tuoj pradesiu jauciu gailetis, kad uzsimaniau lesiu doh.gif
visgi sita gydytoja labiau pasitikiu, nes kartu analizavom kompo rodmenis, diskutavom..papasakojo, kas buna su mazesniais parametrais..istikro parinko lesius, kitu nerekomendavo mano akim, o ne pasake rinkis bet kuriuos is vitrinos. isbandzius papasakosiu..tik niekaip nesuprantu, kaip ana gydytoja galejo matyti tokiu skirtumu dideliu g.gif

Diax
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 16, 16:57)
siandien turejau nuotyki:)))

perziurinejau optiku pasiulymus, ir viena siule uz 1 lt perkant is ju lesius, lesiu parinkima. na galvoju, gal ana gydytoja blogai aptikrino, uz tai ir neatitaikau..ir ka jus manot  pirma mano stiprumas ne 1.5, o visi 2, uz tai galejau su tais bandytais ir nematyti..o ne todel kad netiko...ir antra kas labai svarbu akies isgaubtumas..ana optika man net nerode recepto, tipo labiau tinka 8.6, nei 8.4...o pasirodo, maciau pati kompo parasyta, kad butent vyzdziai pas mane dideli, isgaubtumas didelis, net 8.8, ir daugiau nei 0.2 nukrypimas netinka, ypac i mazesne puse, nes akis judedama vis praranda vaizda, kadangi visos nedengia. kaip susinervinau...tik jie neturejo tokio diametro, tiksliau 9.0, tai uzsake..jei netiks, keis nemokamai i kitus, o ne visus bandyti is eles..jie prisiima atsakomybe pritaikyti, na bent isbandyti parametrus.

tai gausiu ketvirtadieni, jei tiks, imsiu kopija recepto ir jauciu keliausiu i optika ana, nzn reikes aiskintis. nes ir dabartiniai akiniai tikrai ne 1.5...tik senieji, kuriais vairuot as negaliu..bet tipo kaip linzem, uzteks...vienu zodziu..isbandziau dvejus lesius su kuriais nemaciau, ir turbut tas nematymas del stiprumo ir parametru, o ne todel, kad akim netinka...
kur dabar nesioju nieko, bet truputi mazoka kreive, uz tai spaudzia aki, nuovargis atsiranda...tai vat siandien nuotykiai..jau tuoj pradesiu jauciu gailetis, kad uzsimaniau lesiu  doh.gif
visgi sita gydytoja labiau pasitikiu, nes kartu analizavom kompo rodmenis, diskutavom..papasakojo, kas buna su mazesniais parametrais..istikro parinko lesius, kitu nerekomendavo mano akim, o ne pasake rinkis bet kuriuos is vitrinos. isbandzius papasakosiu..tik niekaip nesuprantu, kaip ana gydytoja galejo matyti tokiu skirtumu dideliu g.gif
*

Turbūt Optikos pasaulyje tikrinotės akis? rolleyes.gif Kurioje būtent?

Aš irgi tikrinausi kompiuteriu, prieš įsigydama lęšius. Bet man nepatiko schmoll.gif Vis planuoju nueiti pas akių gydytoją (savo SPC) ir pasitikrinti akis, bet tai pati laiko nerandu, tai laikų nėra doh.gif Aš nesijaučiu puikiai nešiodama lęšius - gal patys lęšiai netinka, gal parinkti blogai... Vis gi kompiuteriai daro klaidų... unsure.gif Nepasitikiu aš jais 100 proc. biggrin.gif O ir pati optikos darbuotoja nebuvo dėmesinga (kur išliksi, kai netikėtai užsimaniau lęšius įsigyti, ir dar du pypliai vis atitraukinėja mūsų dėmėsį lotuliukas.gif )
Gabii__
as ejau si karta i kita nei pries tai buvau nepatenkinta. ir gydytoja man tikrai patiko. ilgai sedejo, pasakojo, atsakinejo i visus klausimus, su manim vaiksciojo gal 15 min su tais jos akiniais, vis ka rode. istikro pirma karta susilaukiau tiek demesio, kas man tikrai patiko ir sukele pasitikejima.plius uzsisakiau lesius, pritaike nuolaida dar 30% nes esu kazkada pirkus, bet irodymo neturiu, pasitikejo..ko nebuvo kitoj toj pacioj optikoje.

cia turbt nuo personalo priklauso labai. cia buvau centre optikoje. likau nepatenkinta babilono optikoje.nors pirma jiem ir skambinau del akcijos, sakau noriu nuodugnaus trimo, tai mane pardaveja iskart informavo, kad jei noriu geresnio istyrimo, kreipciausi i kita ju parduotuve doh.gif lotuliukas.gif
nzn ziuresim. man patiko dar tas, kad jei sitie man netiks, keis nemokamai i kitus.
tik vat vienadieniai...nedaug yra su didele bazine kreive kiek ziuriu. zodziu pirma atsirinksiu siuos, bandysiu prisitaikyti, o tada ziuresiu toliau.
o simtomus netikimo ir jauciu tokius, kokius aopibudino, kad galiu jausti del per mazos bazines kreives.ziuresim ar pasiteisins, nes pasiryzus dar bandyti toliau...
egzzzotika
Jo.. cia geras, as irgi neisivaizduoju kaip galima taip suklysti.. smile.gif bet dziaugiosi kad tau padejo smile.gif ir tikiuosi lesiai tiks tai smile.gif saunuole kad neprarandi vilties.nes realiai manau visiems lesiai turetu tikti smile.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 16, 21:38)
Jo.. cia geras, as irgi neisivaizduoju kaip galima taip suklysti.. smile.gif bet dziaugiosi kad tau padejo smile.gif ir tikiuosi lesiai tiks tai smile.gif saunuole kad neprarandi vilties.nes realiai manau visiems lesiai turetu tikti smile.gif
*

as dabar dar atgaminau, kai nuejau i fielman nusipirkti biofinity lesiu, mano akinius turimus paziurejo. sakau cia cilindrai yra, juos atmest reikia. tai man ir sako, vistiek pas jus 1,5 nera, matau 2...tada as ten nekreipiau demesio, maniau primeta kazkaip tuos cilindrus..o pasirodo gi ne..
vienu zodziu biggrin.gif bandysiu ketvirtadieni ir labai tikiuos nesusigadinti nuotaikos. pavydziu tiem, kas nesiot gali bet kokius lesius, net ir spalvotus ir nesuka galvos...o kitiem va vargo vakariene. doh.gif
Diax
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 16, 18:52)
as ejau si karta i kita nei pries tai buvau nepatenkinta. ir gydytoja man tikrai patiko. ilgai sedejo, pasakojo, atsakinejo i visus klausimus, su manim vaiksciojo gal 15 min su tais jos akiniais, vis ka rode. istikro pirma karta susilaukiau tiek demesio, kas man tikrai patiko ir sukele pasitikejima.plius uzsisakiau lesius, pritaike nuolaida dar 30% nes esu kazkada pirkus, bet irodymo neturiu, pasitikejo..ko nebuvo kitoj toj pacioj optikoje.

cia turbt nuo personalo priklauso labai. cia buvau centre optikoje. likau nepatenkinta babilono optikoje.nors pirma jiem ir skambinau del akcijos, sakau noriu nuodugnaus trimo, tai mane pardaveja iskart informavo, kad jei noriu geresnio istyrimo, kreipciausi i kita ju parduotuve doh.gif  lotuliukas.gif
nzn ziuresim. man patiko dar tas, kad jei sitie man netiks, keis nemokamai i kitus.
tik vat vienadieniai...nedaug yra su didele bazine kreive kiek ziuriu. zodziu pirma atsirinksiu siuos, bandysiu prisitaikyti, o tada ziuresiu toliau.
o simtomus netikimo ir jauciu tokius, kokius aopibudino, kad galiu jausti del per mazos bazines kreives.ziuresim ar pasiteisins, nes pasiryzus dar bandyti toliau...
*

Kokius? Ir man įdomu ax.gif
Gabii__
QUOTE(Diax @ 2011 08 16, 22:23)
Kokius? Ir man įdomu  ax.gif
*

judant akiai dingsta ryskumas, jauciu akyse spaudima, tipo per mazas isgaubtumas spaudzia aki 4u.gif
Gabii__
ar esat mate kas nors tokius daiktus?smile.gif)
http://www.piguslesiai.lt/lesiu-isemejai/l...semejas-20.html
egzzzotika
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 17, 20:42)

as tai nemaciau blink.gif o tas isemejas tai lesio is dekliuko ar lesio is akies? thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Gabii__
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 17, 20:04)
as tai nemaciau blink.gif o tas isemejas tai lesio is dekliuko ar lesio is akies? thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

na man cia atrodo kad i aki g.gif biggrin.gif nzn tiesa sakant, pagooglinau, daugiau niekur neradau apie ji:)))
Diax
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 17, 07:57)
judant akiai dingsta ryskumas, jauciu akyse spaudima, tipo per mazas isgaubtumas spaudzia aki 4u.gif
*

Tokia lyg migla, o paskui vėl akis fokusuojasi ir išryškėja vaizdas? g.gif Ypač žiūrint tolyn, prieš tai žiūrėjus šalia?
Spaudimas - tai lyg antikūnis akyje, lyg ir plaukelis? Ypač pavargus... g.gif

Panašiai aš jaučiuosi nešiodama lęšius. Nemanau, kad tai normalu unsure.gif Neskaitant neryškaus vaizdo doh.gif Prie kurio aš jau baigiu priprasti doh.gif hihihi.gif
Gabii__
QUOTE(Diax @ 2011 08 18, 00:03)
Tokia lyg migla, o paskui vėl akis fokusuojasi ir išryškėja vaizdas?  g.gif Ypač žiūrint tolyn, prieš tai žiūrėjus šalia?
Spaudimas - tai lyg antikūnis akyje, lyg ir plaukelis? Ypač pavargus...  g.gif

Panašiai aš jaučiuosi nešiodama lęšius. Nemanau, kad tai normalu  unsure.gif  Neskaitant neryškaus vaizdo  doh.gif Prie kurio aš jau baigiu priprasti  doh.gif hihihi.gif
*

tiesiog i salis ziurint kartais ryskumas dingsta.
o spaudimas, ne nesijaucia akyje lyg ir nieko, bet greit akis pradeda skaudet..na kazkur giliai, paskui pereina i galvos skausma dar, ties kakta, smilkiniais toks sunkumas.
SuperMeska
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 17, 21:04)
as tai nemaciau blink.gif o tas isemejas tai lesio is dekliuko ar lesio is akies? thumbup.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
*

Jis skirtas isimti is dekliuko arba ideti. Bet tikrai ne po aki "narsyti" su pincetu smile.gif
http://www.gerilesiai.lt/ivairus/149-pincetas-lesiams.html

As noriu pasiteirauti, ar yra pirkusiu lesius ne internetu gerilesiai.lt, o ju parduotuveje Akropolyje? Kainos tokios pacios ar aukstesnes?

B.r.i.u.n.e.t.e
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 18, 08:59)
o spaudimas, ne nesijaucia akyje lyg ir nieko, bet greit akis pradeda skaudet..na kazkur giliai, paskui pereina i galvos skausma dar, ties kakta, smilkiniais toks sunkumas.
*

Man tai tiesiogiai tarsi spaudzia aki. Ir nuo sito spaudimo pradeda skaudet akis, o veliau ir galva.
QUOTE(SuperMeska @ 2011 08 19, 14:19)

As noriu pasiteirauti, ar yra pirkusiu lesius ne internetu gerilesiai.lt, o ju parduotuveje Akropolyje? Kainos tokios pacios ar aukstesnes?
*

Lesiai, kurie mane domino, buvo brangesni negu ju internetineje parduotuveje (kalbu konkreciai Oasys)
Gabii__
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 08 19, 15:36)
Man tai tiesiogiai tarsi spaudzia aki. Ir nuo sito spaudimo pradeda skaudet akis, o veliau ir galva.

man visiskai tas pats prie kitu minusu. ir tai sake lemia per maza bazine kreive, nes aki apspaudzia.

zodziu mano istorija dar neibaige.ilgai uztrunka, nes optikos labai nepasirupinusios didesnes kreives lesiais. siandien ne vienoj neradau advance 8.7 kreives.

uzvakar kai patikrino akis, ar kuria cia jau diena, pasiule vienadienius, bet most, na hidrogelinius, nes silikoniniu negaliu nesiot. jie yra 8.5 ir 9. pirmieji kaip ir neturejo tikti, bet antru reiktu laukti 3 savaites. pabandem pirmuosius. ir aisku netiko. salyga buvo, kad jei netinka, jie taiko kitus, tuos atgal pasiema, nes dave visa deze. kadangi netiko paprase atvaziuoti, bandem advance, uzsake 8.7, bet sandelys idejo tik viena..nzn gal jie labai neperkami tokios kreives, nes mazesnes daug turi. idomus sprendimas buvo del vienos lesio, nu bet tiek to. isidejau viena ta kita most ir ziurejo gydytoja. akyse jautesi skirtumas.su advance akis lengva tokia atrodo, su most spaudimas. kai atsisedau pas gydytoja iskart pasake, kad most negeri, matosi kad permazi, nes lesis visai nejuda akyje, prilimpa, uz tai akiai judant jis nevaiksto kartu, nematau ir plius dar spaudzia.tuo tarpu su advance kartais net jutau kaip lesis tiesiog vaiksto..bet sake tas vaiksciojimas normalus.

zodziu dabar pirmadieni turi atvezti advance...blogai, kad tik viena turejo, sunku labai ivertinti pacia busena su dviem skirtingais lesiais, ypac kai vienas netinka.bet labai tikiuosi, kad sitie jau tiks. netiks, rinks sake kitus, tik sako jiems netikus pirma tada dugna reiktu istirti, gal kazkas negerai, bet pagal ja turi buti viskas ok, bent ka rodo aparatas ir ji mato.

vienu zodziu absurdas, ne rinkimasis, anksciau buciau senai spjovus, bet kai paziuriu i veidrodi be akiniu, ryzto dar yra rinktis biggrin.gif

jei sitie tiks, priprasiu, veliau sakiau ir spalvotus gal isbandysiu. dabar zinau bent ko reikia ieskot, kokia sudetis ir pan, anskciau kiek bandyta buvo, turbut net nebuvau pazvelgus i sudeti is ko pagaminti, o apie kreives isvis net nebuvau pamascius.
JN
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 19, 21:30)
man visiskai tas pats prie kitu minusu. ir tai sake lemia per maza bazine kreive, nes aki apspaudzia.

zodziu mano istorija dar neibaige.ilgai uztrunka, nes optikos labai nepasirupinusios didesnes kreives lesiais. siandien ne vienoj neradau advance 8.7 kreives.

uzvakar kai patikrino akis, ar kuria cia jau diena, pasiule vienadienius, bet most, na hidrogelinius, nes silikoniniu negaliu nesiot. jie yra 8.5 ir 9. pirmieji kaip ir neturejo tikti, bet antru reiktu laukti 3 savaites. pabandem pirmuosius. ir aisku netiko. salyga buvo, kad jei netinka, jie taiko kitus, tuos atgal pasiema, nes dave visa deze. kadangi netiko paprase atvaziuoti, bandem advance, uzsake 8.7, bet sandelys idejo tik viena..nzn gal jie labai neperkami tokios kreives, nes mazesnes daug turi. idomus sprendimas buvo del vienos lesio, nu bet tiek to. isidejau viena ta kita most ir ziurejo gydytoja. akyse jautesi skirtumas.su advance akis lengva tokia atrodo, su most spaudimas. kai atsisedau pas gydytoja iskart pasake, kad most negeri, matosi kad permazi, nes lesis visai nejuda akyje, prilimpa, uz tai akiai judant jis nevaiksto kartu, nematau ir plius dar spaudzia.tuo tarpu su advance kartais net jutau kaip lesis tiesiog vaiksto..bet sake tas vaiksciojimas normalus.

zodziu dabar pirmadieni turi atvezti advance...blogai, kad tik viena turejo, sunku labai ivertinti pacia busena su dviem skirtingais lesiais, ypac kai vienas netinka.bet labai tikiuosi, kad sitie jau tiks. netiks, rinks sake kitus, tik sako jiems netikus pirma tada dugna reiktu istirti, gal kazkas negerai, bet pagal ja turi buti viskas ok, bent ka rodo aparatas ir ji mato.

vienu zodziu absurdas, ne rinkimasis, anksciau buciau senai spjovus, bet kai paziuriu i veidrodi be akiniu, ryzto dar yra rinktis biggrin.gif

jei sitie tiks, priprasiu, veliau sakiau ir spalvotus gal isbandysiu. dabar zinau bent ko reikia ieskot, kokia sudetis ir pan, anskciau kiek bandyta buvo, turbut net nebuvau pazvelgus i sudeti is ko pagaminti, o apie kreives isvis net nebuvau pamascius.
*

O jeigu tokia bėda su lešiais,gal reiktų pagalvoti apie lazerį? g.gif
Diax
Gabii, šaunuolė jūs thumbup.gif Reiktų gal ir man bandyti pradėti kryžiaus kelius ir jaustis puikiai su lęšiais cool.gif Labai naudingos tokios istorijos, nes žinai ko specialistų klausinėti, jei jie patys linkę kai ką nutylėti biggrin.gif thumbup.gif

JN, ji rašė, kad operacija lazeriu bus dovana nuo jos vyro, kai susilauks antro mažiulio wub.gif thumbup.gif
Gabii__
QUOTE(JN @ 2011 08 19, 20:34)
O jeigu tokia bėda su lešiais,gal reiktų pagalvoti apie lazerį?  g.gif
*

apie lazeri as jau senai mastau, bet man siek tiek krito per nestuma, tiksliau buvo gal minus 1, po gimdymo -2, man nepatare daryti operacijos, jei planuoju dar gimdyti. kaip ir rasiau, sudarem sutarti su vyru..planuoju tik 2 vaikus turet:)))) tai po antro man jis padovanoja operacija.
plius - manau lesiu neatsirinkimas kol kas buvo todel, kad nezinojau tam tikru niuansu, nes akys nera standartines.

QUOTE(Diax @ 2011 08 19, 20:59)
Gabii, šaunuolė jūs  thumbup.gif Reiktų gal ir man bandyti pradėti kryžiaus kelius ir jaustis puikiai su lęšiais  cool.gif Labai naudingos tokios istorijos, nes žinai ko specialistų klausinėti, jei jie patys linkę kai ką nutylėti  biggrin.gif  thumbup.gif

JN, ji rašė, kad operacija lazeriu bus dovana nuo jos vyro, kai susilauks antro mažiulio  wub.gif  thumbup.gif
*

na as labai labai tikiuos, kad pavyks atsirinkti. gerai tas, kad pataikiau pas specialista, kuris siek tiek daugiau pasigilino, nes iki siol patikrinimai vykdavo atmestinai.
gydytoja minejo, kad vilniuje turi geresnius kazkokius aparatus, su kuriais, nesupratau tik ar tai lasina kazka, pagal tai ziuri ka akys toleruoja ir pan..nelabai gilinausi, bet geresne aparatura sostinej.
ir pirma karta tikrino su tokiu aparaciuku kur labai akis akina. nzn kuris ka ten rodo, nes per visus kai pervare tai susipainiojau..cia ne tas pats, kur aki pridedi, ir fokusuoja aki, kur namelis matos..cia grynai duoda sviesos banga tokia.

o siaip gydytojos nuomone buvo tokia, lesiai paciai akiai visai jokie netikti negali. zmones dazniau ju atsisako, nes juos atgraso tas idejimas, isemimas, kontaktas tiesioginis su akim...jei tam baimes nera, na aplamai del to problemu nekyla, kazkurie lesiai turi tikti, ypac kai ju tiek daug ir ivairiu siuo metu. vieni atsitaiko greit, nes daugumos akys pagal visus matavimus yra standartines, todel ir tie lesiai daugumoje plius minus panasus...o kiti turi truputi nestandartines akytes, kurias ismatavus, aptikrinus atsakingai galima parinkti reikiamus.

na nzn kiek ta gydytoja yra gera, bendrauju su ja tikrai neilgai. bet kai zmogus su tavim sedi, aiskina desimt kartu ta pati, neziuri atmestinai, man kelia pasitikejima sioki toki ir tikiuos nenueis viskas veltui.

vat taip biggrin.gif zodziu pirmadieni susitarem, kad ateinu pas ja ir pas ja isidedu lesius, pabunu, paziures kaip jauciuosi ir pan.ir tikiuosi tuo baigsim.

mane tik sokiravo kainos.vienadieniu lesiu kainos tai ir optikoje ir internetinese labai panasios. turiu sioj optikoje kur dabar renkuos kortele, su ja 30% nuolaida, tai advance man pakuote jau su nuolaida kainuoja 102 lt, kai internetineje, be nuolaidu gali paimti uz 65 lt..kainu skirtumas tai siaubingas. na bet kol neatsirinksiu kitos iseities nera.
d-oncek
o kazin jei optikoj tikrintos akys,bet nustatyta tikk lesiu ismatavimai ar pagal tai israsytu recepta akiniams?Vaikui reikia lesio tik vienai akiai,tai patare apseit be akiniu.Fielman sumokejom 20 lt uz patikrinima,bet akiniams 'recepto 'neprasem,o dabar rugsejo 1 akcija-akiniai uz 1 lt,nesinori antra kart moket uz tikrinima...
Gabii__
QUOTE(d-oncek @ 2011 08 19, 21:23)
o kazin jei optikoj tikrintos akys,bet nustatyta tikk lesiu ismatavimai ar pagal tai israsytu recepta akiniams?Vaikui reikia lesio tik vienai akiai,tai patare apseit be akiniu.Fielman sumokejom 20 lt uz patikrinima,bet akiniams 'recepto 'neprasem,o dabar rugsejo 1 akcija-akiniai uz 1 lt,nesinori antra kart moket uz tikrinima...
*

na paprasykit kad surasytu ir paprasta recepta, akiniam jis paprastesnis, na turint lesiu patikrinima bent, nei atvirksciai.
fielmanas kazkaip labai geranoriskas del visokiu klausimu, net tokiu kurie jiem nepriklausytu.
aisku cia nuo personalo dar priklauso, bet pabandykit..arba gal vel patikrintu akiniam, bet tikrai tikiu , kad uz simbolini mokesti.

ziuriu jus is Kauno, ar salia jo. tai fielman puikus kolektyvas kiek esu bandzius yra prie stoties. man ten ir akinius yra tvarke ne savo gamintus ir surase dangas kokias rinktis ateiti geriau jei kada kur pirksiu..na jie stengias aplamai tokiu elgesiu jauciu pritraukti pas save, ir sakyciau veikia..tik akciju dar galetu geresniu nei kitos padaryti:)))
Diax
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 19, 22:22)
1. ir pirma karta tikrino su tokiu aparaciuku kur labai akis akina.

2. o siaip gydytojos nuomone buvo tokia, lesiai paciai akiai visai jokie netikti negali. zmones dazniau ju atsisako, nes juos atgraso tas idejimas, isemimas, kontaktas tiesioginis su akim...jei tam baimes nera, na aplamai del to problemu nekyla

3. kainu skirtumas tai siaubingas. na bet kol neatsirinksiu kitos iseities nera.
*

1. Greičiausiai akių dugną žiūrėjo g.gif

2. thumbup.gif

3. Tai kaip ir visa kita Lietuvoj. Viskas dvigubai brangiau biggrin.gif

QUOTE(d-oncek @ 2011 08 19, 22:23)
o dabar rugsejo 1 akcija-akiniai uz 1 lt,nesinori antra kart moket uz tikrinima...
*

Dažniausiai perkant iš optikos akinius taiko akciją - patikrinimas nemokamai. Arba pabandykit pas savo poliklinikos okulistą nueiti ir išsirašysit receptuką nemokamai rolleyes.gif

QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 19, 22:29)
tai fielman puikus kolektyvas kiek esu bandzius yra prie stoties.
*

Jūs ten dabar ir lankotės? Jei "nesusidraugausiu su savo lęšiais, žinosiu kur kreiptis biggrin.gif
egzzzotika
Istverminga jus esate, as tai seniausiai pasiduociau smile.gif butu idomu suzinoti kurioje vietoja akys tikrinates dbr bei pas kokia gydytoja
?Cia kaune, taip? smile.gif
bei dar, gal durnokas klausimas, taciau man idomu siznoti tam kad patikrinti rega butina ziureti i ta raidziu lentele ir mentele slepti viena aki, tai kita. Ar galima aparatu pasitikslinti rega? nes mane nervina tai, kad mano akys priprato prie lesiu - as su jais puikiai matau, taciau kai nusiemu lesius iskart matau kad prasciau matau, taciau jei akys pabuna be lesiu kokia savaite akys pripranta ir tuomet geriau matau. ir problema yra tokia kad kai einu tikrintis akys, be lesiu tas raideles blogiau matau, ir tiesiog kartais pagalvoju kad israsys ne tas dioptrijas, pasakys kad labai pablogejo regejimas. smile.gif nezinau ar supratot mane, gal ir kam nors taip yra?
Diax
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 19, 23:46)
Istverminga jus esate, as tai seniausiai pasiduociau smile.gif  butu idomu suzinoti kurioje vietoja akys tikrinates dbr bei pas kokia gydytoja
bei dar, gal durnokas klausimas, taciau man idomu siznoti tam kad patikrinti rega butina ziureti i ta raidziu lentele ir mentele slepti viena aki, tai kita. Ar galima aparatu pasitikslinti rega? nes mane nervina tai, kad mano akys priprato prie lesiu - as su jais puikiai matau, taciau kai nusiemu lesius iskart matau kad prasciau matau, taciau jei akys pabuna be lesiu kokia savaite akys pripranta ir tuomet geriau matau. ir problema yra tokia kad kai einu tikrintis akys, be lesiu tas raideles blogiau matau, ir tiesiog kartais pagalvoju kad israsys ne tas dioptrijas, pasakys kad labai pablogejo regejimas. smile.gif nezinau ar supratot mane, gal ir kam nors taip yra?
*

Dažniausiai dabar kompiuteriu akių dioptrijas nustatinėja - automatizuotu (atsiradę Optikos pasauliuose) arba ne.
B.r.i.u.n.e.t.e
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 19, 23:46)
Istverminga jus esate, as tai seniausiai pasiduociau smile.gif  butu idomu suzinoti kurioje vietoja akys tikrinates dbr bei pas kokia gydytoja
*

Nezinau kaip vyksta tikrinimas poliklinikose, bet kiek buvau ivairiose klinikose ir optikose, tai visada pradzioje patikrina su kompiuteriu, o toliau su ta lentele ziuri ir parenka tinkamus lesius/akinius.
Pries tikrinant regejima butina bent para nenesioti lesiu.
Gabii__
kazkaip pacituoti neleidzia, rasau bendrai:)

fielman kaune ten kur rasiau, kartais taip uzsuku ir anksciau uzeidavau, 4 metai gyvenu panevezy daugiau, cia dabar ir tikrinu. konkreciai basanaviciaus g esancioje optikos pasaulyje. panevezio fielman man nelabai patiko, labai ten pardavejos man pasirode ikyrios.
cia apsinaudojau pasiulymu, parinkti lesius uz viena lita, jei perki pas juos paskui lesius.

del to aparaciuko kur didele sviesa eina, tai ne dugna tikrino, reiks paklausti pirmadieni, nes dugno sake jie negali, kulniuot i poliklinika.

del tikrinimo. as po aparatu ziurejau i raides, bet deda stiklus ir ziuri su kuriais geriau, silpnesniais, stipresniais, ir su lesiais uzsidetais bande stiprinti taip. reikejo ziureti i paprastas ir zaliam/raudonam fone.
jei su lesiais iskart gerai nesimato..o siaip nesiojant lesius, sake reikia pries patikrinima buti bent dvi valandas be ju, taip rasoma ir ju puslapyje maciau. galima pasitikrinti be nieko, o paskui, kad patikrintu isidejus lesius.
egzzzotika
Na zinosiu, nes nezinojau kad tikrintis akys reikia kad akys pailsetu nuo lesiu smile.gif niekad neinformavo mane smile.gif
Borzika
QUOTE(d-oncek @ 2011 08 19, 22:23)
Vaikui reikia lesio tik vienai akiai,tai patare apseit be akiniu.
*

Ar aš neteisingai supratau, ar jūs ketinat savo vaikiukui dėt 1 kontaktinį lešį? unsure.gif

Gal aš ir per daug konservatyvi, bet tokiu atveju tik akinukus rinkčiaus. Spės dar su linzėm pažaist...

Papildyta:
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 10:31)
nezinojau kad tikrintis akys reikia kad akys pailsetu nuo lesiu smile.gif niekad neinformavo mane smile.gif
*

Gal dar labai jauna esat? smile.gif Apie tai man bet kurioje optikoje pasakydavo (Vilniuj).

Papildyta:
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 08 20, 00:05)
Nezinau kaip vyksta tikrinimas poliklinikose, bet kiek buvau ivairiose klinikose ir optikose, tai visada pradzioje patikrina su kompiuteriu, o toliau su ta lentele ziuri ir parenka tinkamus lesius/akinius.
*

Man viena privati okulistė netyčiom prasitarė, kad vis tik daug patikimesnė yra ne kompiuterio, o paties oftalmologo apžiūra/patikra smile.gif

Papildyta:
P.S. dėl aptarnavimo kokybės ir aš Fielmann'ui didžiausią pliusą dedu cool.gif
egzzzotika
QUOTE(Borzika @ 2011 08 20, 13:06)
Gal dar labai jauna esat? smile.gif Apie tai man bet kurioje optikoje pasakydavo (Vilniuj).
*

Na taip, jauna esu, 21m. taciau vistiek nesuprantu kodel nieks nieko nepasakydavo sad.gif mano regejimas -1,0 ir -0,75
Borzika
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 13:24)
Na taip, jauna esu, 21m.
*

Nuojauta manęs neapgavo smile.gif

QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 13:24)
mano regejimas  -1,0 ir -0,75
*

Kad man tokį bigsmile.gif Kur jūs skubat? Aš pvz. iki -2 vaikščiodavau ir be akinių, ir be kontaktinių lęšių cool.gif

Papildyta:
Gal ir pasikartosiu, bet bent aš laikaus tokios pozijos, jog iš pradžių (jei nėr asigmatizmo ir pan. bėdų) regėjimą reikėtų akinukais, o ne konktaktiniais lęšiais koreguot (kiek tai įmanoma) 4u.gif
Gabii__
QUOTE(Borzika @ 2011 08 20, 12:40)
Nuojauta manęs neapgavo smile.gif 
Kad man tokį  bigsmile.gif Kur jūs skubat? Aš pvz. iki -2 vaikščiodavau ir be akinių, ir be kontaktinių lęšių  cool.gif

Papildyta:
Gal ir pasikartosiu, bet bent aš laikaus tokios pozijos, jog iš pradžių (jei nėr asigmatizmo ir pan. bėdų) regėjimą reikėtų akinukais, o ne konktaktiniais lęšiais koreguot (kiek tai įmanoma)  4u.gif
*

su tokiu minusu as irgi nenesiociau akiniu...ir nenesiojau kol vairuot nepradejau. nes vairuojant truksta ryskumo. o siaip jei uzsidesi akinius, tai abejoju ar pageres jau akys. aisku cia kaip kam, bet mano vyras su minus vienu nenesiojo visai, dabar -0.25 ir 0.5 minus.nzn kodel.
del akiniu ir lesiu. tai manau lesius renkamasi kaip alternatyva akiniam, jei jie pradeda kliudyti, jauciamas jais nepasitenkinimas. del sutvarkymo akiu, nemanau, kad akiniai geriau nei lesiai, jei juos toleruoja.ne tas amzius, kai akiniai sutvarkys manau regejima jau.

na cia zinoma mano nuomone. as tai zinau, kad jau akys nebesusitvarkys, akiniai tikrai nepastiprins, todel lesiai bent kiek patogumo suteiktu.
JN
QUOTE(Borzika @ 2011 08 20, 13:06)

Papildyta:

*

Esu gana sena, bet apie akių poilsį prieš patikrą girdžiu pirmakart...
d-oncek
doh.gif [quote=Borzika,2011 08 20, 12:06]
Ar aš neteisingai supratau, ar jūs ketinat savo vaikiukui dėt 1 kontaktinį lešį? unsure.gif

Gal aš ir per daug konservatyvi, bet tokiu atveju tik akinukus rinkčiaus. Spės dar su linzėm pažaist...

tam vaikiukui tuoj 16m biggrin.gif Poliklinikoj taip patare akiu gydytoja.
Skambinau i fielman Laisves al.,ten nustate lesiu ismatavimus pries 2 sav.Sake vistiek reiks moket uz akiniu parinkima doh.gif 20lt uz pamatavima atstuma tarp akiu,tai nematau jokios tolerancijos is ju puses doh.gif taip klientu gali ir neissaugot g.gif
Gabii__
d-oncek - jus pabandykit i kita dar fielman pasukti, manau cia personalo kompetencijoj sitas
egzzzotika
na man vistiek truksta ryskumo, kai per paskaitas sedim ir ziurim i lenta tai sunku kartais perskaityti. anksciau akinius nesiojau bet su jais man ne patogu. ir siaip kaip galvojat ar galima toki regejima pataisyti kad pageretu?jei taip, tai kuom? smile.gif zinau kad naivu..taciau gal dar yra galimybe?
B.r.i.u.n.e.t.e
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 20, 09:11)
del to aparaciuko kur didele sviesa eina, tai ne dugna tikrino, reiks paklausti pirmadieni, nes dugno sake jie negali, kulniuot i poliklinika.

jei su lesiais iskart gerai nesimato..o siaip nesiojant lesius, sake reikia pries patikrinima buti bent dvi valandas be ju, taip rasoma ir ju puslapyje maciau. galima pasitikrinti be nieko, o paskui, kad patikrintu isidejus lesius.
*

Yra aparaciukas kur sviecia tokia bjauria balta akinancia sviesa, tai ten ziuri ar nera iaugusiu kraujagysliu, idreskinu ir panasiu dalyku ant akies.

Keik teko bendrauti su gydytojais, tai vienos paros laikotarpis be lesiu buvo minimalus. Karta, kai ejau tikrinti akis rimciau (nes turejau problemu), tai pasake minimaliai 4 paras nenesioti kontaktiniu lesiu.

QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 20, 17:46)
del sutvarkymo akiu, nemanau, kad akiniai geriau nei lesiai, jei juos toleruoja.ne tas amzius, kai akiniai sutvarkys manau regejima jau.

na cia zinoma mano nuomone. as tai zinau, kad jau akys nebesusitvarkys, akiniai tikrai nepastiprins, todel lesiai bent kiek patogumo suteiktu.
*

Oftolmologai vienareiksmiskai pasisako uz akinius, jie akims yra sveikiau. Bet visi suprantam, kad ne visada gaunasi rinktis tai kas sveika smile.gif Bet, asmeniskai as, stengiuosi kiek galima daugiau duoti akims pailseti nuo lesiu.

QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 19:36)
na man vistiek truksta ryskumo, kai per paskaitas sedim ir ziurim i lenta tai sunku kartais perskaityti. anksciau akinius nesiojau bet su jais man ne patogu. ir siaip kaip galvojat ar galima toki regejima pataisyti kad pageretu?jei taip, tai kuom? smile.gif zinau kad naivu..taciau gal dar yra galimybe?
*

Regejimas tikrai gali pagereti. O budu yra labai ivairiu. Kitiems ir pats regejimas atsistato kazkiek smile.gif
Diax
QUOTE(Gabii__ @ 2011 08 20, 17:46)
del sutvarkymo akiu, nemanau, kad akiniai geriau nei lesiai, jei juos toleruoja.ne tas amzius, kai akiniai sutvarkys manau regejima jau.
*

Akiniai tikrai geriau akims, nes jie bent jau nekenkia. O nešiojant kontaktinius lęšius, galimi įvairūs sutrikimai - ir praeitoje temoje rašė apie akių uždegimus, kraujagyslių įauginėjimus doh.gif Seniau mane tai ir atbaidydavo nuo lęšių. Bet jau pavargau nuo akinių doh.gif Jau apie 15 m. nuolat nešioju akinius, bet beveik visose nuotraukose (bent jau kur pati pozuoju) esu be jų biggrin.gif Tai parodo mano požiūrį į akinius lotuliukas.gif

QUOTE(JN @ 2011 08 20, 17:52)
Esu gana sena, bet apie akių poilsį prieš patikrą girdžiu pirmakart...
*

Aš taip pat biggrin.gif Ir man neteko. Bet seniau lęšiais net nesidomėjau. Ačiū dabar žinosiu - 4 dienas prieš vizitą lęšių nenešioti topsecret.gif aciuks.gif biggrin.gif
Stiuardese
QUOTE(egzzzotika @ 2011 08 20, 18:36)
*

Man atsiuntė filmuką apie pratimus regėjimui gerinti, pati nenaudojau, bet atsiliepimų gerų girdėjau, galiu pasidalint kaip nors mirksiukas.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.