Manau ne vienam kyla toks klausimas. Kada katei uždraust turet kaciuku? Kiek metų jau riba? As pati auginu egzotę kuriai jau aštuoneri metai, o ji dar labai noretu vaikučių. Ką daryt? Kviečiu padiskutuot.
QUOTE(cili.daiva @ 2006 03 10, 15:12) Manau ne vienam kyla toks klausimas. Kada katei uždraust turet kaciuku? Kiek metų jau riba? As pati auginu egzotę kuriai jau aštuoneri metai, o ji dar labai noretu vaikučių. Ką daryt? Kviečiu padiskutuot. Katė gali kačiukus gimdyti iki gyvenimo pabaigos, tačiau oficialiai, kad kačiukams būti išduoti dokumentai katę kergti galima iki 6 metų, o patiną iki 7 metų. Katei leidžiamos 3 vados per du metus. QUOTE(Lingling @ 2006 03 11, 16:35) Katė gali kačiukus gimdyti iki gyvenimo pabaigos, tačiau oficialiai, kad kačiukams būti išduoti dokumentai katę kergti galima iki 6 metų, o patiną iki 7 metų. Katei leidžiamos 3 vados per du metus. Bet maniske kaciukus atsivede budama septyneriu ir kaciukams dokumentai buvo isduoti
Tai niekam nesakyk ir džiaukis
QUOTE(gravel @ 2006 03 14, 17:11) O čia, tai kiekvienos šalies ir klubo vidaus reikalas, pavyzdžiui Vokietijoje katei leista turėti kačiukus 11 metų amžiaus, o ištikrųjų geriausiai tai žino katės šeimininkas, ar ji gali turėti kačiukus, ar ne. Ar ji gerai jaučiasi, ar neperliesa ir t.t.
Priklauso nuo katės sudėjimo ir sveikatos būklės manau
Labutis
Merginos, kas man gali pasakyti koks ilgiausias persų veislės katino (nekastruoto) amžius? Maniškiam jau ~14-ka.., i lauką neleidžiu, katės neturėjęs (bandėm suleisti, bet nepavyko, vos nepapjovė katės..)
Labai nebloga tema visiškai gale.
O čia jau darosi įdomu. Žinau vieną veislyną Lenkijos, kur katinui jau 11 metų beveik, bet jį toliau sėkmingai kergia su katėmis... Mano akimis, tai čia akivaizdus katino išnaudojimas vardan pinigų, kuriuos šeimininkai gauna iš kergimo... Kažkaip man nekiltų noras kergti katiną jau vyresnį kaip 6-7 metai, leisčiau aš jį į užtarnautą pensiją. Na, nebent jau ten tas katinas būtų superinis ir duotų kačiukus nerealius, gal tada su klubu kalbėčiau, kad leistų ir ilgiau kergti...
|