Aš pasiutusiai drąsi
Pirmoji gimdymo patirtis užgrūdino.
-Bijai?
-Nebijau!
Prisimenu sau mintyse suregztą sakinuką: mieloji, neatsiminsi šito beprotinio skausmo, bet atsimink - daugiau jokių gimdymų!
Jei jau pasiryžau sau pačiai prieštarauti ir vėl pastoti, tai dabar aš drąsi... ir laukiu. O laukiu patologiniam skyriuje jau kelias dienas... sąremiai reguliarūs, bet paruošiamieji. Ima siutas. Bružinu koridoriu, susirandu draugių
1 skyrius.
Einam
Kažkodėl po eilinių tonuso matavimų, man nusprendžia duoti kostiumą į gimdyklą...
2 skyrius.
Nesusipartimų virtuvė
Nusileidžiam i gimdyklą. Ateina vyras daktaras (o vyrai daktarai aplamai išvis ne mano skonio, ypač savo specialybe susiję su moteriškais reikalais...).
O NE! jis bus tas, nuo kurio jau nepabėgsiu... draugių dievaitė turi operaciją
nu... jau prasideda neuvezkes... pagalvojau.
Ateina akušerė. Atsimenu ją ji man kartą kateterio nepataikė įvesti iš keturių kartų... antras nesusipratimas (jau išvis nekas)
-Aš norėsiu epidūro
Ateina anesteziologas (vėl vyras, nu bet dzin šitas). Eidamas sulėtintai kaip per tempiamą kino juostą užkliūna už tonusus matuojančio aparato laido... oj. Gal jums reiktu pamiegoti? išgirstu jam pasiųstą repliką sesutės. ... Taip bijojau dūrio taiklumo, o dabar atsirado rizika, kad išvis užmigs betaikant...
-O jeigu jau persigalvojau? paklausiu, nes jau tikrai nebenoriu. Bet jau per vėlu.
2 skyrius.
Kaip čiut nepražiopsojau gimdymo
Guliu pajungta, vyras šalia. Laikas eina nerealiai greitai, aparčiuke sekame braižomus kalniukus, ir kaip sirgaliai balėjinam už kuo didesni 99! Valioo! 108 Jėėėė!
Daktaras linkteli tik prieš tai sako apžiurėsęs kaklelį.
-Oj, kokią dozę! Jau galvytė matosi!!
"Kąąąą???
-Stumk kai pasakysiu.
Pradedu tąsytis, pati nesuprantu kas darosi, bet visa kratausi. Nesuprantu ar čia iš netikėtumo, ar koks priepolis.
-Kas man darosi? klausiu.
-Kalcis išeina išgirstu.
Keistai EINA pamąstau.
Tada trys sąrėmiai, nepaprastai lengvo stumimo. Ir jau girdžiu balsiuką. Guliu ir netikiu. Net nespėjau susivokt kad gimdau. Kaip akimirksinis. Verkiu ir galvoju, kad sapnuoju. 01:25 mano lėlytė pasirodė mums
Idealiai skaisti, sveika, graži, idealus balsas. Idealus gimdymas. Ideali laimė.
Pabaiga.
Tostas
Jeigu manęs paklaustų, kada man labiausiai skaudėjo, nė nemirktelėčiau: Tada kai plėšė pleistrą man nuo nugaros nuiminėjant kateterį.
Todėl, jei mano linkėjimas išsiplidytų,ar bent kiek turėtų magiškos mamiškos galios, tai palinkėčiau visoms tai patirti. TOKIĄ idealią savijautą, TOKĮ lengvą atėjimą ir TĄ neaprašomą džiaugsmą...
Už mus - MAMAS!