Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nuolat alkanas vaikas
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų mityba > Mažylio iki 1 metų meniu
Rustė
sveiki, mano mergaitei, 6mėn, maitinu pati ir pietum valgo daržovienės su mėsa, pradėjau duoti kruopų, sulčių po truputį.
bet vat kame bėda, gydo ją hormoniniais vaistais, dėl kurių be proto padidėjo apetitas, valgytų nuolat, pageidautina MP (negaliu ramiai miegoti net naktį, nes žinda kas 30 min).
bandau alkį malšinti skiestom sultim, bat kol gerai gerai, kai baigias gėrimas - iš karto riksmas...

gal dar kas auginate besočiuką?pasidalinkit patirtim kaip maitinti, kad nepakenkčiau skrandukui smile.gif
ENIGMA
Nu jo hormonai yra hormonai verysad.gif
Duok arbatėlę, ar vaneduką paprastą.
Gal ne labai etiška klausti, bet dėl ko vartojat tokius baisius vaistus? nes mano vidurinysis yra gavęs prednisoloną, tad pati esu susidurusi tiesiogei su šia nedavalgymo problema doh.gif Tačiau sukausi su vandenuku arbatėlėmis, skiestomis sultimis, bet kartais buvo situacijų kai geriau reikėdavo duoti pavalgyti ir viskas.
Rustė
QUOTE(ENIGMA @ 2006 03 12, 14:08)
Nu jo hormonai yra hormonai  verysad.gif
Duok arbatėlę, ar vaneduką paprastą.
Gal ne labai etiška klausti, bet dėl ko vartojat tokius baisius vaistus? nes mano vidurinysis yra gavęs prednisoloną, tad pati esu susidurusi tiesiogei su šia nedavalgymo problema  doh.gif Tačiau sukausi su vandenuku arbatėlėmis, skiestomis sultimis, bet kartais buvo situacijų kai geriau reikėdavo duoti pavalgyti ir viskas.
*

nu pabandysiu ir aš su arbatomis pažaisti, galvoju tirpios kokios vaikiškos nupirksiu jai ir gersim, atai kažkaip labai jau išstorėjo ji man per savaitę, net rankas nuskausta nešioti, nes dar vienas tų vaistų pašalinis poveikis yra nuolatinis zyzimas nenumaldomas... doh.gif

ačiū už patarimą
Rustė
aš nugraužta jau galutinai doh.gif , bet tas nuolatinis žindimas grąžino bedingstantį pienuką, nusipirkau vaisinės arbatėlės, bandysim gelbėtis su ja. mirksiukas.gif
Austre 123
Labas 4u.gif pabandyk sotaus mišinuko duoti ispradžiu ir mano sunelis buvo besotis suvalgydavo savo ir sesers mišinuka plius MP tai tada OK viskas pučia sau i aki nors ir dabar valgiu nesiskundžia tik pamato kad valgai tai ir žiojasi.Sekmės rolleyes.gif
ENIGMA
QUOTE(Rustė @ 2006 03 13, 11:54)
aš nugraužta jau galutinai doh.gif , bet tas nuolatinis žindimas grąžino bedingstantį pienuką, nusipirkau vaisinės arbatėlės, bandysim gelbėtis su ja. mirksiukas.gif
*

Praeis, tik laiko reikia, ypač jūsų padėtį. arba dar pagalvojau, kad aš duodavau dažniau valgyti bet po mažiau, kad skarnduko nepertempti g.gif
linciux
Sveikos mamytes,as turiu 7men.dukryte,kuri be perstojo ziaumoja.Kartais jau darosi baisu,kad nepakenktu,jos vaikiskam skrandeliui.Gal,jai nesotu,nors valgom,koses netgi atsilose,bet sotumo jausmo nerasta.Gal kas galite patarti,ar aprasyti,kaip jus maitinate savo amziaus mazylius. blush2.gif
KreKre
Musu maze irgi nuolat alkana, kada beduotum ir ka beduotum, praryja net nekramcius lotuliukas.gif
Koses suvalgo normalia lekste, tiek kiek as blink.gif koki 300 g, o jei dar duociau po to misinio ir ta sulapnotu biggrin.gif
Tai cia manau nieko nepadarysi, tik reik paskaiciuot kiek duooti, kad neapsirgtu.
Si syki net gydytoja pastebejo kad nepastorejom lotuliukas.gif
alytiske
Nu kaip sako kas per daug tas nesveika,bet dziaukites kad vaikas sveikas ir valgo viska.
As turiu 7 men. dukryte.Kokia mums buvo kancia iki 6 men.!Ka beduotumem valgyt,nieko neimdavo,gerdavo tik pienuka.O po to kazkas pasikeite thumbup.gif ir dabar mergyte valgo viska.Duodu tris koses per diena:2 grudu ir viena darzoviu su mesa,po to suvalgo tyrele 1 ir vaisiu 1 (obuoli arba banana ),per diena isgeria arbatos ir sulciu.As is tikro dziaugiuosi,kad ji sveika ir nesiskundzia apetitu thumbup.gif
Sveriam dabar 8 kg.
Ir neisivaizduoju kaip tokiam mazam vaikuciui reiktu riboti maisto kieki,juk neklausysi kaip jis alkanas rekia
taniai
O mes tai dar valgom tik MP. Bet dukryte yra labai nevalgi, na cia as taip manau. Kartais valgo vos kokia minute ir viskas ir niekaip daugiau neima. Bet gal jai tiek uztenka, jug svoris auga. Gime 3370g 51 cm, 4men 1 sav ir 3 d svere6500g ir 63.5 cm
krasta
sveikos, mamytes, dabar suprantu, kad problema yra ir kaip vaikas per daug valgo, ir kai mazai valgo:hm. As turiu problemele del vaiko svorio. Mazoji gime 3.5 kg, bet toliau mes labai letai augame. Iki 6 men valge tik MP. Dabar vaikuciui 7 men., o mes sveriam tik 7.3 kg. Valgome pieniska kosyte, vaisiu tyrele, darzoviu tyrele, ir tarpuose geriam MP. Kosytes suvalgome daugiausiai iki 100 ml. Valgant su mazyle reikia zaisti, i rankas duoti koki zaisla, arba jai reikia dainuoti, tuomet dar kazkaip pavyksta daugiau sumaitinti.
Sonya
QUOTE(linciux @ 2006 03 16, 19:04)
Sveikos mamytes,as turiu 7men.dukryte,kuri be perstojo ziaumoja.Kartais jau darosi baisu,kad nepakenktu,jos vaikiskam skrandeliui.Gal,jai nesotu,nors valgom,koses netgi atsilose,bet sotumo jausmo nerasta.Gal kas galite patarti,ar aprasyti,kaip jus maitinate savo amziaus mazylius. blush2.gif
*

Puikiai suprantu tavo situacija bigsmile.gif . Nors mano 2.gif mazius dar lyginant su tavo dukryte. Bet problemu del daug valgymo turejome verysad.gif . Maniskis 2.gif jau gime ziauriai alkanas valge nerealiai daug. Gime 4650g ir 57 cm thumbup.gif . Per pusantro menesio priaugo tris kilogramus ir paaugo 7 cm thumbup.gif . Valgydavo istustindavo mano piena ir dar priedo 180 ml. pieno misinuko cia per viena karta, o valgydavome kas tris valandas, kartais kas dvi. Tik dabar kai jau greit bus 3 menuo vaikis tempus sumazino. Man net pienas dingo doh.gif nuo tokiu tempu nors atrodo turetu buti atvirksciai.
alytiske

mano maziuke irgi labiau vertina namie verdamas koseles,o ne pirktines.Tiesa sakant as pati keleta kartu ragavau pirktines,tai man nepatiko.mergyte irgi atsisake jas valgyt biggrin.gif
rasa1470
jau nebežinau ir ką daryt. mano mažylei jau 3 mėn ir mes nuolat alkanos, mišinukų nemėgsta ir mažai suvalgydavo po 90ml.(bet nevisada) stumdavo lauk su liežuviuku. jau 2 savaites verdu klijukus,tai šiek tiek apsiramino, bet suvalgom jų nuo 180-210ml.iki dugno, geriam daug arbatos iki 4 buteliukų po 150ml.galvoju virti kartą dienoj tyrelės, patarkit gal kas ankščiau laiko pradėjo duoti tyreles , košeles. mes SOLIDŽIOS panos, sveriam 7kg., nes didelės gimėm 4,064.
madlena
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 13, 12:13)
jau nebežinau ir ką daryt. mano mažylei jau 3 mėn ir mes nuolat alkanos, mišinukų nemėgsta ir mažai suvalgydavo po 90ml.(bet nevisada) stumdavo lauk su liežuviuku. jau 2 savaites verdu klijukus,tai šiek tiek apsiramino, bet suvalgom jų nuo 180-210ml.iki dugno, geriam daug arbatos iki 4 buteliukų po 150ml.galvoju virti kartą dienoj tyrelės, patarkit gal kas ankščiau laiko pradėjo duoti tyreles , košeles. mes SOLIDŽIOS panos, sveriam 7kg., nes didelės gimėm 4,064.
*

na gal cia mane kas ir sukritikuos,bet as savo mazaja ir nuo 3men pradejau primaitinti,nes pieno nelabai ji mego ir mazai isgerdavo,ior svori9o buvo trukumas blink.gif tai man viena drauge patare pirkti tyreles ,jai mama patare ,nors jos mama medike ,bet sake kad ka gydytojai sako ne visada reikia klausyti doh.gif tai ji patare pirkti tyreles kuriu net yra nuo 2men.mes ju radome maximoj pavadinimas "VITA"rusiskos tokios,tai mano pana labai valge ir nieko blogo thumbup.gif ir dabar jau puse metuku tai valgo ir sriubyte ir duodu mesytes paciulpt,ir sveikiausias vaikas........ thumbup.gif nezianu cia priklauso nuo vaikiuko ir mamos poziurio i viska......sekmes jums mirksiukas.gif
Emperatriz
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 13, 11:13)
*

maniškei gyd. leido primaitint koše nuo 3 mėn nes buvo mažai svorio, bet aš vistiek nedaviau ax.gif
ragnez
taigi priauga vaikas apie kilograma per menesi - tikrai maisto uzhtenka, nepergyvenk. kodel manai, kad alkana?
dvyne2
mum chia daktarai liepia vaika pradent maitint koshem ir t.t. nuo 6 menesiu, nes tipo skradziui nesveika ir dar gerai nevirshkina jei pradedi maitint anxciau. tai ash kazkur nuo 5.5 men pradejau maitint. bet dauguma mano pazystamu, kai mano lelei buvo 3 menesiai klause, kodel ash jos nemaitinu koshem...smile.gif tai speju visi anxti pradeda maitint, ir jauchiu gal nieko blogo ir nebuts. Beje, machiau kazkas rashe, akd duodat arbateles. o kokai arbata reikia duot? yra speciali vaikam? ar shiaip paprasta? nes norechiau duot bishki shiltos arbateles, nes serga truputi. bet ash nezinau kokios....tai duodu shilta piena. tai jei nesunka kas nors parashykit kokia arbata reikia duot
madlena
Yra vaikuciams labai gera HIPP arbatele ,viena yra nuo gimimo ,o kitos yra nuo 4men,jos kainuoja pie 10lt,bet man to indelio uztenka daugiau nei menesiui,nes manoji geria daug arbatos ,o ypac kai buvo sitie karsciai mirksiukas.gif
rasa1470
QUOTE(madlena @ 2006 08 13, 16:00)
Yra vaikuciams labai gera HIPP arbatele ,viena yra nuo gimimo ,o kitos yra nuo 4men,jos kainuoja pie 10lt,bet man to indelio uztenka daugiau nei menesiui,nes manoji geria daug arbatos ,o ypac kai buvo sitie karsciai  mirksiukas.gif
*

o čia aš ir sukritikuosiu, HIPP , MAŽYLIS arbatos yra labai saldžios. geriau pačiai nusipirkti iš vaistinės vaistažolių ar prisirinkti , susidžiovinti ir užplikyti.Aš tai duodu saldžiųjų pankolių nuo pilvo pūtimo, vaistinėj apie 5 lt.kainuoja, dar duodu ramunėlių, kmynų, liepų labai mėgstam slyvų arbatą. aš tai tik už namines arbatas, o ne granulėm. manau kad kuo mažiau cukraus tuo geriau. suspės dar saldžiai atsivalgyt, net į "klijukus "nededu. be to ir sesutė patarė geriau pačiai plikyti.
Cilė
Aš primaitinimą pradėjau nuo maždaug 4 mėnesių, bet ne tyrelėm, o savo virtom daržovienėm. Dėl arbatėlių nežinau, bet aš prieš jas, mažajam duodavau pagerti vandenuko arba savo pienuko. Arbatėles pradėjome gerti tik neseniai apie 10 mėn. ir geriam labai retai. Mūsų gydytojos nuomone tos arbatos tik užima skranduke vietą, o naudos labai mažai, tiesa retkarčiai pagerti reikia. Taigi kieviena mama daro kaip jai geriau. 4u.gif
rasa1470
QUOTE(*Raimonda* @ 2006 08 13, 18:14)
Aš primaitinimą pradėjau nuo maždaug 4 mėnesių, bet ne tyrelėm, o savo virtom daržovienėm. Dėl arbatėlių nežinau, bet aš prieš jas, mažajam duodavau pagerti vandenuko arba savo pienuko. Arbatėles pradėjome gerti tik neseniai apie 10 mėn.  ir geriam labai retai. Mūsų gydytojos nuomone tos arbatos tik užima skranduke vietą, o naudos labai mažai, tiesa retkarčiai pagerti reikia. Taigi kieviena mama daro kaip jai geriau.  4u.gif
*

na mes geriam arbatas nuo mėnesio, aš ir taip kalbėjau kaip ir Jūs, tačiau taip išėjo, kad teko kviesti greitąją dėl vaiko klykimo, paaiškino, kad vaikui būtinai reikėjo duoti arbatėlių, todėl jai nuo mišinuko užkietėjo viduriukai(darė klizmutę) ir prasidėjo didžiuliai pilvo diegliai. nuo tada mes ir geriam arbatėles ir viskas gerai tokių klykimų nebuvo daugiau thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif , kad tik neprisišnekėt.
Papildyta:
QUOTE(madlena @ 2006 08 13, 16:00)
Yra vaikuciams labai gera HIPP arbatele ,viena yra nuo gimimo ,o kitos yra nuo 4men,jos kainuoja pie 10lt,bet man to indelio uztenka daugiau nei menesiui,nes manoji geria daug arbatos ,o ypac kai buvo sitie karsciai  mirksiukas.gif
*

be to pamiršau pasakyt, kad kol girdžiau šita arbatėle, manoji gerdavo tik tai duok, bet kai pataisiau savos gamybos, ji atsisakė gert, tada ir paaiškėjo kokia ji saldi kai paragavau, bet nieko greit atpratinau biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
awiux
o mes gyvi tik MP ir augam puikiai ir t.t. žadu iki 5 ar 6mėnesiukų nieko neduot,aišku jei ir toliau svoris gerai augs ir man pienuko netrūx thumbup.gif ..o poto tai daržovių tyreles pradėsim,kad greičiau mėsytę įtraukt-juk joje ir geležies ir t.t..
rasa1470
QUOTE(awiux @ 2006 08 13, 18:39)
o mes gyvi tik MP ir augam puikiai ir t.t. žadu iki 5 ar 6mėnesiukų nieko neduot,aišku jei ir toliau svoris gerai augs ir man pienuko netrūx thumbup.gif ..o poto tai daržovių tyreles pradėsim,kad greičiau mėsytę įtraukt-juk joje ir geležies ir t.t..
*

sveikinu, man trumpai pavyko maitinti savo mažyle, turėjau daug problemų. kad ir maitinant MP, truputuką arbatėlės vistiek reikia
Cilė
Mes taip pat puikiai augom ir iki 4,5 mėn buvom gyvi tik Mp, bet pradėjom ragaut iš smalsumo ir man pačiai atrodė, kad mano mažius labai jau kūdas. Ir dabar visi bendraamžiai gana putlūs vaikučiai, o jis pas mane liesokas. Nors gydytoja mane visada ramina jog jis liesas todėl, kad judrus, anksti pats atsisėdo ir vaikščiot pradėjo. ax.gif
NoAngel
Na mes pradėjom ragaut būdamos 3.5 mėn ir nieko neatsitiko ax.gif ...Arbatos manoji negeria, spjauna lauk...Bandžiau ir Hipp, ir Mažylio, net ir pati arbatžoles plikiau, bet kaip neėmė taip nėmė...Per karščius duodavau paprasto virinto nesaldinto vandenuko atsigert, tai nors šį skaniai gėrė... rolleyes.gif
Ingavysnia
Manau nieko baisaus pradėti primaitinti nuo 3mėn. nes ir pati tokio amžiaus pradėjau primaitinti, nes baisiai jau valgus buvo ir pieno neuštekdavo o ir valgė su dziaugsmu ir labai gražiai net nesispjaudė rolleyes.gif
Tutulis
O aš net nežinau ką daryti. Mergaitei 4,5mėn. Blogai auga svoris. Gydytoja patarė duoti mišinuko, bet aš kažkodėl nelabai noriu duoti. Pradėjau virti daržoves. Paragavom morkytės, bulvyės. Taip pat ragaujam ir vaisių; bananų ir obuolių. Bėda ta, kad neisivaizduoju kiek reikia duoti. Kartais atrodo, kad nebus galo valgymui, bijau perduoti. Kažkodėl galvoju, kad gali nejausti saiko. Būkite geros, patarkite kaip su tom daržovių košelėm ir vaisiais. Kiek ir kokių reikėtų duoti. Tiesa, nepaminėjau, maitinu MP.
Ingulik
QUOTE(rasa1470 @ 2006 08 13, 11:13)
*

Tai pas jus svoris tikrai nemazas ir pergyventi del to, kad alkana neverta g.gif
Gal ne del sito ji triuksmauja ax.gif .

O del tyreliu, tai pabandyti visada galima, svarbu stebeti reakcija vaikelio i tokius eksperimentus. Jei nieko nera - alergijos ar pilvuko skausmu, tai duok ir negalvok apie blogi 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(Tutulis @ 2006 08 17, 21:28)
O aš net nežinau ką daryti. Mergaitei 4,5mėn. Blogai auga svoris. Gydytoja patarė duoti mišinuko, bet aš kažkodėl nelabai noriu duoti. Pradėjau virti daržoves. Paragavom morkytės, bulvyės. Taip pat ragaujam ir vaisių; bananų ir obuolių. Bėda ta, kad neisivaizduoju kiek reikia duoti. Kartais atrodo, kad nebus galo valgymui, bijau perduoti. Kažkodėl galvoju, kad gali nejausti saiko. Būkite geros, patarkite kaip su tom daržovių košelėm ir vaisiais. Kiek ir kokių reikėtų duoti. Tiesa, nepaminėjau, maitinu MP.
*

As taip pat maitinu MP, o nuo 4 menesiu duodu vaisiu tyreles is ryto apie 10 val. Tai duodu tiek, kiek ji pati nori ax.gif Ir viena diena ji daugiau suvalgo, kita maziau. As del to ne nerimauju. Vaikas pats zino, kiek jam reikia, kad pasijustu sotus. biggrin.gif
Su svoriu pas mus jokiu bedu - ne daug ir ne mazai. Darzoviai ir vaisiai nepakenks schmoll.gif . Atsargiau su misiniukais ir salduminais reikia elgtis g.gif
Kotre
As nelaukiau 6men, ir savo nuoziura pradejau primaitinti ax.gif Su gydytoja bandziau sneketi, kad man atrodo, jog nebeuztenka vien manopieno, vaikas mazai kakoja ir daug pieno zinda, ir t.t., o ji vis tiek: palaukit iki 6 men doh.gif Man atrodo, gydytojai paprasciau rekomenduoti tai, kas yra nustatyta norma, ir jei nieko baisaus vaikuciui nera, atsakomybes neprisiimti..
Berods 5 men pradejau primaitinti, ir vis daugiau naujo maisto ivedineti, ir viskas buvo thumbup.gif
gyvenimas grazus
Kagi matau kad ne aš viena susidūriau su tokia problema verysad.gif Mano mažyle tai pat tesuvalgo po 90ml[50ml mano pienelio ir likusį mišinuką].Truputi bijau dar su tomis košelemis.
Valedy
Nieko blogo nematau,kad duoti vaikui kokios neutralios tyrelės ar košelės,bet juk vis geriau nei vaikas amžinai alkanas ir piktas.Juk yra tokių vaikų kur nuo 3 mėn nori normalaus maisto ir su mišiniu nelabai užkiši... ax.gif
edska
taip ir man tas pats nakti keliasi vos ne kas vas valanda ir pradejau galvot gal kokia kosite duot kad butu sotesnis bet jo svoris toks nemazas 3 menesiu 7 kg dabar jau 4 menesiai ir nezinau ka daryti schmoll.gif
mylimuke
Mamytes, jeigu maitinat is buteliuku, gal jums tik atrodo, kad vaikas alkanas pastoviai, nes visad godziai griebia soskyte? Taip buna todel,kad vaiko nepatenkinamas ciulpimo poreikis,nes is buteliuko zinda kurkas trumpiau nei is kruties. Pabandykit duoti zinduka, ji irgi zys, bet neprisivalgys. Juk per didelis svoris irgi nelabai gerai nono.gif

As saviskei nuo 3.5men daviau ragauti tyreles,nes mazeja MP, tenka duoti misinuko.Gyd jau nuo 1men liepe duoti po kelis lasiukus obuoliu sulciu,matyt mane,kad ilgai netempsiu nusitraukinedama pienuka, bet bent 3men jokiu problemu nebuvo,tai ir nedaviau nieko.
mylimuke
Barankytes gerai, gali pastoviai ciulpti,grauzti,kramtyti, o daug neprisivalgys bigsmile.gif
edasgi
QUOTE(alytiske @ 2006 03 17, 11:00)
mano maziuke irgi labiau vertina namie verdamas koseles,o ne pirktines.Tiesa sakant as pati keleta kartu ragavau pirktines,tai man nepatiko.mergyte irgi atsisake jas valgyt biggrin.gif
*

As taip pat verdu namuose ir duoda dar silta kosyte,tai valgo kiek duodu apie200gr.ir dar valgytu jai butu.Pirktines jam nepatiko ne tokios siltos ir nelabai valge,o turint blenderi visai nesunku paciai isvirti.Gime 3,5kg.Dabar sveria 8,2kg.Nedaug visada paskutinius 3 men priaugdavo per savaite po 100gr.nors valgo neblogai matyt toks organizmas,jei nori duokit valgyti ir nesukite sau galvos jie gi tiek juda mirksiukas.gif
tytuka
Jei vaikas nestoreja, tai ir gerai .Svarbu, kad per daug nevalgo kokio nors produkto. O jiems reikia energijos! Tai ir valgo. Ir mano valge, daug augo. Valgydavo tokia pat porcija kaip ir mes suauge. Kai augimas suletejo, sumazejo ir porcijos tongue.gif Taigi duokit, mamytes, visko valgyti vaikuciams, gerti, nes jiems reikia. Tik kad neimtu per daug storeti. O kai praaugs, apetitas sumazes rolleyes.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.