QUOTE(Eziuke @ 2006 03 12, 16:31)
Sveiki.
2 menesiu vaikas LABAI nemegsta kepuriu.
o kaip pasireiškia tas nemėgimas? jis bliauna visą laiką, kai kepurė užmauta?
na, čia ir vėl: pati turiu tik vieną pyplę, ir niekad tokios problemos nebuvo, tad mėginu suprasti, KODĖL?.. ba musiškė, pvz., kai suirzusi, baisiai pyksta, kad paguldai (reikia ant rankų imti) ar pan., bet dėl kepurės?
todėl ir mėginu išsiaiškinti - gal tiesiog yra kokia nors priežastis, dėl ko jis tos kepurės nemėgsta? juk vaikai mėgsta šiltai būti, ypač tokie maži. Tuo labiau, kad didžiausi šilumos "nuostoliai" - kaip tik per galvą!.. aš savo mažę (sausį gimė) mėginau pratint namie būti be kepurės, bet paskui tėvai paprotino, kad ausis gali užsilenkti, miegodama, paskui nereikalingų rūpesčių, jei kartais atlėpusios taptų, ir t.t. Na, ir ji kažkaip visiškai nesipriešino tai kepurei.
gal ta kepurė nepatogi kokia? dar žinau tokį bjaurų gaimntojų įprotį prikabinėti etikečių - kaip tik vidinėj pusėj. Ot, kai pyktis paima, tai pasiimu visą krūvą drabužėlių ir nukarpau viską, ko nereikia, ir stengiuosi su manikiūrinėmis žirklutėmis, kad kuo mažiau tos etiketės liktų, nes bjauru, kai tos etiketės tokios "guminės" arba graužiančios, o vaikas gi pasakyt tai negali!!!!!!
gal todėl ir kratosi jis tos kepurės.
arba gal kepurė nepatogi? gal maunate namuose tokią, kuri gatvei skirta?
juk yra tos vadinamos "naminės" (kaušeliai, ar kaip ten jas vadina?), o yra tokios rimtesnės, su visokiais atvartais ir t.t.
mes, pvz., namie dėvime tą "naminę", o kai į lauką - užmaunu dar ir "laukinę", ba mane jau spėjo daug kas pagąsdinti, kad neduokdie vaikui ausų uždegimas - sakė, reikės naktimis ant rankų nešioti...
ech, jei jau turite tą uždegimą - nuoširdžiai linkiu pasveikti
dabar turbūt jau vaikelis tų kepurių kratosi ir dėl to, kad ausis skauda. Bet kaip tuomet ausines dėsite? juk jam irgi gali spausti ir skaudėti?
Papildyta:beje, žinau, kad ausų uždegimą efektyviai gydo tokia gėlė, liaudiškai Jeronimu vadinama. Nežinau, kokie šalutiniai poveikiai vaikui būtų, bet anyta man minėjo, kad kai ausų uždegimas - pirmas vaistas: imi Jeronimo lapelį ir kiši į ausį.
Aišku, pirma pasiklauskite bent kokios gydytojos homeopatės ar pan.