Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Tuštinimosi (išmatų) bėdos, netipinės
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Vaikų sveikata > Ligos
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6
erikuze
sveikos mamytes,

norejau pasiteirauti: kas kiek laiko turetu tustintis naujagimis? po kiekvieno maitinimo ar kaip? aciu.
Papildyta:
tiesa, maitinu savo pienu ir keleta kartu i para duodu misinukus..
vaivora
Sveika smile.gif

Mano leliukas nuo gimimo nebuvo labai didelis kakius blush2.gif Nuo pat gimimo ne daugiau kaip 3 kartus kakojo per diena. ax.gif
O siaip turetu kakoti iki 4-5 kartu per diena kakoti, nes jei daugiau tai jau skaitosi, kad ir viduriuoja. g.gif
O po kiekvieno maitinimo nei vienas naujagimis nekakoja. Pagalvo apie save juk kiekviena kart pavalgius neleki kaku, taip ir leliukas, nors ir maziukas, bet taip daznai nedaro blush2.gif
Ir dar atkreipti demesi reiktu i kakiuko spalva ax.gif Jei zalsva tai lyg ir i viduriavima eina. Turetu kakutis buti gelsvos spalvos. ax.gif
Taip, kad stebek kakucius ir viskas bus aisku ax.gif
Vilsen
QUOTE(erikuze @ 2006 03 12, 18:01)
sveikos mamytes,

norejau pasiteirauti: kas kiek laiko turetu tustintis naujagimis? po kiekvieno maitinimo ar kaip? aciu.
Papildyta:
tiesa, maitinu savo pienu ir keleta kartu i para duodu misinukus..
*

sveika,kiek žinau tai dažniausiai kūdikiai kakuti daro po kiekvieno maitinimo,tik iki kurio laiko tai nežinau.Bent jau kai krutim maitini mirksiukas.gif
olyte
Mano po koki 10 karteliu per dienele padarydavo po lasiuka. smile.gif Tai pampersu gaila budavo mirksiukas.gif
chriss
Mano maziukas,kai maitinau krutim,tai kakodavo po kiekvieno valgymo.Ir nepavadinciau to viduriavimu.O dabar kai valgom misinukus,tai kakoja kokius 3-4,kartais 5 kartus per diena.
Kiekvienas leliukas manau daro kakuciu individualiai smile.gif
Asta'J
Kai mano leliui buvo 1 mėn. mes pasigavome infekciją ir gulėjome ligoninė. Tai ten labai svarbu buvo kiek ir kaip mažius kakoja, tai gydytoja klausia kiek kartų į dieną kakoja sakau 6-7, ko kiek kartų maitinate sakau gal kokius 9, tai gydytoja ir sako leidžiu leliui kakoti iki 9 kartų per dieną. Kiek kartų per dieną maitinate, tiek kartų ir vaikas gali kakoti.
Taide
Pirmus porą mėnesių kakodavo beveik po kiekvieno maitinimo, dažnai valgymo metu, maitinu pati. Nuo trečio mėnesio po 2-4 kartus per dieną. O kai pradėjo valgyti daržoves ir košę tuštinasi 1-2 kartus. Jei maitinčiau mišinukais, gal dar kitaip būtų, manau tai individualu. Reikia atkreipti dėmesį į konsistenciją ir kūdikio savijautą. sėkmės smile.gif
kaunietuke
kazkaip mano pana visai nekaki budavo,tikrai po kiekvieno maitinimo,kakio nedarydavo.i diena tik 2-3kartus pasitustydavo.
taniai
Mano lelia tai daug kakodavo. Koki 1-1.5 menesio tai beveik po kiekvieno maitinimo. Dabar jau kas antra diena po kokius 3 kartus:)
Isila
maniškis "gamindavo" po kiekvieno matnimo beveik. Vėliau vis rėtėjo.

jei ne paslaptis, kodėl duodi mišinukus? blush2.gif
Hermion@
Mano mergina iki pat 4 mėnesių, kai maitinau tik MP, tuštindavosi tiek kartų, kiek valgydavo, t.y. 6-7 per dieną, ir po daug. Dabar jau duodu daržovių ir košės, ir tai dar 3-4 kartus per dieną sulaukiu prezento. Gydytoja sakė, kad jeigu kakutis normalus, nėra gleivių, tai čia ne viduriavimas.
Bet visiškai normalu, jeigu tuštinasi ir kas antrą dieną... Žodžiu, recepto nėra smile.gif
erikuze
QUOTE(Isila @ 2006 03 14, 10:53)
maniškis "gamindavo" po kiekvieno matnimo beveik. Vėliau vis rėtėjo.

jei ne paslaptis, kodėl duodi mišinukus?  blush2.gif
*

siaip duodu ir savo pieno, kai uztenka.. bet vis reciau uztenka.. sad.gif pritraukiu tik 60ml.. sad.gif o jam reikia ~ 100.. verysad.gif
Jazzmine7
QUOTE(erikuze @ 2006 03 14, 10:28)
siaip duodu ir savo pieno, kai uztenka.. bet vis reciau uztenka.. sad.gif pritraukiu tik 60ml.. sad.gif o jam reikia ~ 100..  verysad.gif
*

O kur dingo Lolos Ferrari krutine? bigsmile.gif
Gal per mazai skysciu geri? As po pieno krizes isgeriu po 2,5 litro skysciu, o kartais net daugiau.

Tustinimasis paskekviena vaika yra individualus. Gli buti, kad tustinasi maziau, nes nesusikapia daug balasto. Po poros savaiciu taviskis turetu pradeti daugiau slapintis, nei tustintis. Gali buti, kad slapinsis po 10-12 kartu per diena bigsmile.gif

Liepa tustinasi blush2.gif du kartus anksti ryte, o toliau tai tik slapinasi blush2.gif na kartais buna, kad pirsteli, bet labai nedaug rolleyes.gif
erikuze
QUOTE(Jazzmine7 @ 2006 03 16, 14:14)
O kur dingo Lolos Ferrari krutine?  bigsmile.gif 
Gal per mazai skysciu geri? As po pieno krizes isgeriu po 2,5 litro skysciu, o kartais net daugiau.

Tustinimasis paskekviena vaika yra individualus. Gli buti, kad tustinasi maziau, nes nesusikapia daug balasto. Po poros savaiciu taviskis turetu pradeti daugiau slapintis, nei tustintis. Gali buti, kad slapinsis po 10-12 kartu per diena  bigsmile.gif

Liepa tustinasi  blush2.gif du kartus anksti ryte, o toliau tai tik slapinasi  blush2.gif  na kartais buna, kad pirsteli, bet labai nedaug  rolleyes.gif
*

neber Lolos Ferrari.. tease.gif o pieno fabrikas baiginejasi irgi.. skysciu geriu.. bet matyt nesigamina tas mleko pas mane.. schmoll.gif
Linkejimai Liepai.. wub.gif
laura1115
maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano.. verysad.gif Anksciau tustydavosi daznai, dabar karta per diena, tik kad jo kakucio kvapas labai pasikeite, toks rugstus pasidare, lyg su actu maisytas, gal net ir gleiviu yra ir truputi varskytes, gal kas zinot kodel? ar normalu? gyvenu ne lietuvoj, tai sunkiau su kitais daktarais, cia jiems visada viskas gerai, nei vitamino d nereik net jei kojytes prakaituoja.....
erikuze
QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 15:00)
maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano..  verysad.gif  Anksciau tustydavosi daznai, dabar karta per diena, tik kad jo kakucio kvapas labai pasikeite, toks rugstus pasidare, lyg su actu maisytas, gal net ir gleiviu yra ir truputi varskytes, gal kas zinot kodel? ar normalu? gyvenu ne lietuvoj, tai sunkiau su kitais daktarais, cia jiems visada viskas gerai, nei vitamino d nereik net jei kojytes prakaituoja.....
*

del kvapo ir gleiviu nezinau, bet man sake sesele jei vaikas maitinamas misinuku, uztenka kad tustintusi viena karta i para.. o del vitamino D, tai man liepe nuo 3-ios savaites duoti.. nes LT oras ne koks, saules mazai gauna.. gal pas jus tos saules uztenka???
Jazzmine7
QUOTE(erikuze @ 2006 03 16, 12:30)
neber Lolos Ferrari..  tease.gif o pieno fabrikas baiginejasi irgi.. skysciu geriu.. bet matyt nesigamina tas mleko pas mane..  schmoll.gif
Linkejimai Liepai..  wub.gif
*

Gaila, kad baiginejasi pienelis.. Kada galima bus jus aplankyti? 4u.gif
Dekui, dekui.. perduosiu wub.gif

QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 13:00)
maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano..  verysad.gif  Anksciau tustydavosi daznai, dabar karta per diena, tik kad jo kakucio kvapas labai pasikeite, toks rugstus pasidare, lyg su actu maisytas, gal net ir gleiviu yra ir truputi varskytes, gal kas zinot kodel? ar normalu? gyvenu ne lietuvoj, tai sunkiau su kitais daktarais, cia jiems visada viskas gerai, nei vitamino d nereik net jei kojytes prakaituoja.....
*

laura1115, prisijunk Bendraamziuose prie 2005 gruodinuku drinks_cheers.gif
Girdejau, kad kakucio kvapas pasikeicia pradejus maitinti misinukais arba kietu maistu. O siaip turi omenyje varskyte? Ar paprasciausiai yra grudeliu?
Jei pas jus pakankamai daug saules, tai gal ir nereikia D.. Bet maitindama patikrink delniukus, jei prakaituoja, tai gal duok D???
Papildyta:
laura1115, prisijunk CIA rolleyes.gif Galesi pasidalinti patirtimi ir gauti patarimu thumbup.gif
laura1115
QUOTE(erikuze @ 2006 03 16, 13:53)
del kvapo ir gleiviu nezinau, bet man sake sesele jei vaikas maitinamas misinuku, uztenka kad tustintusi viena karta i para.. o del vitamino D, tai man liepe nuo 3-ios savaites duoti.. nes LT oras ne koks, saules mazai gauna.. gal pas jus tos saules uztenka???
*

Pas mus isvis saules mazoka, vejuota saloje... smile.gif bet dar lyg dantukai kalasi, baltuoja kazkas, seiliojasi, gal tai viduriuoja? nezinau.. g.gif
Kristuks
O mes jau turim problemą su tuštinimuisi... Iki kokių 4,5 mėn buvo viskas tvarkoj... Nup gimimo darydavo kakiuką dažnai, vėliau - po kartą per dieną. Visą laiką iki 4,5 mėn valgė MP. Ir prieš kokią gerą savaitę bandėm duot mišinuko, o vakarais daržovių košės (bulvė plius kopūstas)... Mišinuko jis tik palaižė ir atsisakė... tas pats ir su koše.. žodžiu, tik paragavo, bet nevalgė..
Tačiau tuštinimasis pasikeitė iškart...po to laukėm kakiuko 4 dienas, ir tik klizmutė padėjo, tada kitą dieną pats padarė, o šiandien vėl ketvirta diena, kaip kakiukas nedarytas....KĄ DARYTI? Ar kam taip pasitaikė? Kodėl taip pasikeitė???? g.gif

matuko mamyte
QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 14:00)
*

mes irgi gimem ir augom uk.as nuolatos vaiksciojau pas gp del vitamino D.jo mums neskyre ir teisingai padare. Matas uzaugo be vitamino D. ir jokiu problemu del to nebuvo...nei rachitas uzpuole...nei plaukai isslinko...nors jis ir gimes rudeni...kai saules ten tokiu laiku mazai.
nors visa laika savo gp laikiau kvaila...nes nuolat palaikiau rysiu su vaiku pediatre lietuvoje.
Ledas
Aš maitinu pati, todėl mano dukrytė dažnai ir skystai tuštinasi. Vieną kartą keisdama pampersą mačiau kaip kakojo. Galima sakyt, kad ten vanduo geltonos spalvos ištryško. Gal kuri žinot iš kur sužinoti, kada kūdikis maitinamas motinos pienu viduriuoja? Jei jis tuštinasi visada skystai ir dažnai. g.gif
Daivuxx
na kol gavo tik mano pienuka, su tustinimusi jokiu problemeliu nebuvo.Praktiskai tik pavalgiusi padarydavo i pampersa.Na o kai pradejau duot jau kosytes, tai visko dabar pasitaiko - ir pakieteja viduriukai,, ir nesitustina kelias paras.Na matyt naujas maistelis vaikuti veikia g.gif
Uliuliuska
Iki puses metu tustinasi labai daznai, gal 7-8 kart per para. 4u.gif
DaliaG
Sveikos mamytės, gal pasidalinsite savo patirtimi ax.gif

Turim tokią problemytę - jau kelias savaites mano 2,5 mėnesio sūnelis neprakakoja verysad.gif Tačiau viduriai neužkietėję, per tas 2 savaites tik 2 kartus kakojo pats, 2 kartsu dariau microlax (po pusę klizmutės) ir 3 kartus masažavau su termometru, tada jis pakakoja, bet viduriai neužkietėję, bet išeina tokia tąsi masė, kaip klijai g.gif Jam gal ten vargšiukui susiklijuoja blink.gif
Gal kam taip buvo, patarkit, ką mums daryti, nes mažiulis verkia, jam skauda pilvuką, pučia, išeina dujos, kartais skausmingai, vis stena ir stena unsure.gif
Espumisanas nepadeda verysad.gif
Maitinu pati unsure.gif
Letaa
Dažniau guldyti ant pilvuko- ypatingai prieš maitinimą, masažuoti pilvuką su ranka pagal laikrodžio rodyklę, " važiuoti" dviratuku- paeiliui lankstyti kojytes prie pilvuko.Taip yra dėl silpno pilvuko preso bei išangės raumenų- dažna leliukų bėda.
Kristuks
Tikrai nenoriu nieko gąsdinti, tik pasidalinsiu trumpai patirtim...

Mūsų vyresnėlis labai sunkiai prakakodavo... vis užkietėjęs pilvukas ir užkietėjęs..
Kaip paaugo, apie 2m, nuvežėm į klinikas...
Ten nustatė, kad storoji žarna ilgoka, todėl liepė daug vaisių, daržovių valgyti... ir pan...iki dabar vargstam.... kasdien valgom slyvas ir pan...
Labai tikiuosi, kad išaugsim.... blush2.gif

Mažylėliui irgi problemos su tuštinimusi...

Tik norėjau atkreipti dėmesį, kad šitą dalyką reikia stebėti.... smile.gif ax.gif
MOONSHINE
Na pas mus ta pati beda buvo kai pakeitem misinuka is HA i peptidini... vaikas nekakoja, ikisu nuo pipetes vamzdeli, maigau maigau - islenda toks zalias sudukas bet ne kietas, o va kaip tavo - klampus toks. Galvoju sakes- ji pas mus skysta kaki sunkiai padaro, o dabar jei uzkietes viduriai tai as nuo proto soksiu. Tai ikisu as ta vamzduka ir spaudau pilva, lankstau kojas, kazka padaro, tada pailsim ir vel... o paskui zinok paciai pramuse- sedi, tik aprimsta ir girdi serija trrrrrrrrrrrrrr trrrrrrrrrrrrr, o paskui randi, kad net pampersius pramuse ir visas bodikas plaukia... tai as galiu patarti tik kantrybes ir va visaip bandyti iskakinti. o man va ir neaisku, kodel viena karta stena stena raitosi, klykia ir nepadaro, o kita karta va taip nurimsta ir driokst!

Laikykites!
DaliaG
QUOTE(Kristuks @ 2006 05 02, 12:07)
Tikrai nenoriu nieko gąsdinti, tik pasidalinsiu trumpai patirtim...

Mūsų vyresnėlis labai sunkiai prakakodavo... vis užkietėjęs pilvukas ir užkietėjęs..
Kaip paaugo, apie 2m, nuvežėm į klinikas...
Ten nustatė, kad storoji žarna ilgoka, todėl liepė daug vaisių, daržovių valgyti... ir pan...iki dabar vargstam.... kasdien valgom slyvas ir pan...
Labai tikiuosi, kad išaugsim.... blush2.gif

Mažylėliui irgi problemos su tuštinimusi...

Tik norėjau atkreipti dėmesį, kad šitą dalyką reikia stebėti.... smile.gif  ax.gif
*

Gali būti, kad ir pas maniškį taip yra, nes pas mane pačią yra perilga žarna, iki nėštumo darė net kelias kilpas, bet per nėštumą atsisuko (darė cezarį, tai apžiūrėjo žarnas). bet aš pati tai iki paauglystės neturėjau jokių problemų su tuštinimusi. Tikiuosi maniškiui čia tik laikinas dalykas ir susitvarkys, kai pradėsim valgyti daržoves ir vaisius ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Marinda @ 2006 05 03, 08:27)
Na pas mus ta pati beda buvo kai pakeitem misinuka is HA i peptidini... vaikas nekakoja, ikisu nuo pipetes vamzdeli, maigau maigau - islenda toks zalias sudukas bet ne kietas, o va kaip tavo - klampus toks. Galvoju sakes- ji pas mus skysta kaki sunkiai padaro, o dabar jei uzkietes viduriai tai as nuo proto soksiu. Tai ikisu as ta vamzduka ir spaudau pilva, lankstau kojas, kazka padaro, tada pailsim ir vel... o paskui zinok paciai pramuse- sedi, tik aprimsta ir girdi serija trrrrrrrrrrrrrr trrrrrrrrrrrrr, o paskui randi, kad net pampersius pramuse ir visas bodikas plaukia... tai as galiu patarti tik kantrybes ir va visaip bandyti iskakinti. o man va ir neaisku, kodel viena karta stena stena raitosi, klykia ir nepadaro, o kita karta va taip nurimsta ir driokst!

Laikykites!
*

Aš irgi darau su termometru, tik nenosiu dažnai daryti, kad neįprastų, reikia, kad kažkaip pačiam ta peristaltika veiktų. Va šiandien vėl 3 paros, nuo tada, kai kakojo (ir tik su termometru) verysad.gif
Nuo vakar daromės masažus, tai kartu ir pilvuką masažuoja, tikiuosi, kad kiek padės unsure.gif
rasa32
Nereikia taip jaudintis.Cia visai normalu vaikams,kurie maitinami mamos pienu.Mano mazajai irgi taip buvo.Zinoma,as labai jaudinaus,visur ieskojau info,veliau issiaiskinau(patyre daktarai isaiskino),kad vaikas,maitinamas MP gali tustintis ir 1k, per 10d.Svarbu stebeti,ar viduriukai neuzkieteje ir nera kitu negalavimu.Ir jokiu klizmuciu ar termometru nereikia,nes jie tik dirgina be reikalo.Mat,mamos pienas taip gerai suvirskinamas ir pasisavinamas,kad nelabai yra ir ka iskakoti smile.gif smile.gif
Anksciau mamos labai mazai maitindavo MP,tai kai kurie pediatrai ir nezino apie ta problema.
Kai prades valgyt papildoma maista nuo 5-6men,tai ir padaznes viduriukai.
Tikiuosi,kad nuraminau,is tiesu zinau,kaip jautiesi...
O nuo viduriuku putimo dar labai geri lasai Babynos,is zoliu.Sekmes maitinant!!!!
Is svorio matyti,kad tavo lelius auga puikiai,pienuka pasisavina nuostabiai thumbup.gif
DaliaG
QUOTE(rasa32 @ 2006 05 05, 09:51)
Nereikia taip jaudintis.Cia visai normalu vaikams,kurie maitinami mamos pienu.Mano mazajai irgi taip buvo.Zinoma,as labai jaudinaus,visur ieskojau info,veliau issiaiskinau(patyre daktarai isaiskino),kad vaikas,maitinamas MP gali tustintis ir 1k, per 10d.Svarbu stebeti,ar viduriukai neuzkieteje ir nera kitu negalavimu.Ir jokiu klizmuciu ar termometru nereikia,nes jie tik dirgina be reikalo.Mat,mamos pienas taip gerai suvirskinamas ir pasisavinamas,kad nelabai yra ir ka iskakoti smile.gif  smile.gif
Anksciau mamos labai mazai maitindavo MP,tai kai kurie pediatrai ir nezino apie ta problema.
Kai prades valgyt papildoma maista nuo 5-6men,tai ir padaznes viduriukai.
Tikiuosi,kad nuraminau,is tiesu zinau,kaip jautiesi...
O nuo viduriuku putimo dar labai geri lasai Babynos,is zoliu.Sekmes maitinant!!!!
Is svorio matyti,kad tavo lelius auga puikiai,pienuka pasisavina nuostabiai thumbup.gif
*

Ačiū už nuraminimus ax.gif Viena daktarė igi sakė, kad gali retai turštintis, nes pasisavina viską bigsmile.gif
Tikiuosi, kai pradėsim valgyti vaisiu ir daržoves, viskas susinormalizuos lotuliukas.gif
inguliukas24
QUOTE(daliagpr @ 2006 04 30, 17:28)
Sveikos mamytės, gal pasidalinsite savo patirtimi  ax.gif

Turim tokią problemytę - jau kelias savaites mano 2,5 mėnesio sūnelis neprakakoja  verysad.gif Tačiau viduriai neužkietėję, per tas 2 savaites tik 2 kartus kakojo pats, 2 kartsu dariau microlax (po pusę klizmutės) ir 3 kartus masažavau su termometru, tada jis pakakoja, bet viduriai neužkietėję, bet išeina tokia tąsi masė, kaip klijai  g.gif  Jam gal ten vargšiukui susiklijuoja  blink.gif
Gal kam taip buvo, patarkit, ką mums daryti, nes mažiulis verkia, jam skauda pilvuką, pučia, išeina dujos, kartais skausmingai, vis stena ir stena  unsure.gif
Espumisanas nepadeda  verysad.gif
Maitinu pati  unsure.gif
*

Sveika mamyte,

Mes taip pat turėjome tokia problemą. Ištikrųjų nereikia vaikui perdažnai padėti pasituštinti, nes jis prie to pripranta ir pats nebesistengia. Beje, Espumizanas taipogi kietina vidurius, jei po daug duodi. O kokius nors vaistukus sūneliui duodi, nes tai taip pat turi daug įtakos (pvz, gelezies, vit D). Dar patarciau patikrinti vaikelio išmatas, jei yra gleiviu dėl stafilokoko. Tik neišsigąskit. O jums gydytoja neskyrė gerti gerųjų bakterijų?
Mes tai geriam ir po biski viskas tvarkosi.
rasa32
na,kam taip gasdintis rolleyes.gif Jei butu stafilokokas,tai vaikas viduriuotu.
Neieskok,daliagrp,ligu,tavo vaikas auga puikiai(IS SVORIO MATYTI smile.gif )
inguliukas24
QUOTE(rasa32 @ 2006 05 13, 11:36)
na,kam taip gasdintis rolleyes.gif Jei butu stafilokokas,tai vaikas viduriuotu.
Neieskok,daliagrp,ligu,tavo vaikas auga puikiai(IS SVORIO MATYTI smile.gif )
*

laba diena mamyte, deja vaikas nebūtinai turi viduriuoti. Mano dukrytė neviduriavo, o tustinosi taip pat kaip ir Dalios sūnelis.Ir dar mano dukrytė taip pat priauga puikiai svorio, po 1 kilograma per mėnesį, bet nepaisant visko stafilokokas vistiek buvo. O gerasias bakterijas vistiek pravartu pagerti, blogiau tikrai nebus.
Stiuardese
Su tokia bėda buvom pakliuvę pas gydytojus ax.gif Tada dukrytei buvo apie 4-5 mėn, kakodavo tik šeštadieniais ryte unsure.gif Po echoskopijos su žarnomis buvo viskas tvarkoj, tai pagal gydytojo nurodymą darėm štai ką : pirmiausia kai dukrytė bandydavo stenėt, suspausdavau iš šonų pilvuką pirštais, tiksliau apimdavau pirštais pilvą (nemoku paaiškint blush2.gif ), prieš maitinimą gydytojas sakė leisti mergaičiukei paverkti, nes sakė tada treniruojasi būtent tie raumenys, kurie reikalingi tokiems reikalams atlikti ax.gif tik manoji neverkdavo visai schmoll.gif ir paskutinis dalykas, tai pradėjau primaitinti, t.y. jei rekomenduojama nuo 6 mėn., mes pradėjom nuo beveik 5 mėn. Viskas susitvarkė labai greit thumbup.gif

Linkiu sėkmės 4u.gif
Akela
Pas mus ta pati problema,tik 2in1 smile.gif Kajui greit3mėn ir nuo pat parvažiavimo namo iš ligoninės vargstam su viduriukais..Pusantro mėnesio viduriavom vandeniu,atpylinėjom,aišku,parsivežėm ligoninės dovanėlę-labai gerai pažįstamą,stafilokokąKo tik negėrėm,turbūt kiek tik yra gerųjų bakterijų visų rūšių biggrin.gif Lipau sienom,nes vaiko viduriavimas buvo nesvietiškasGuodė,kad svoris augo gerai ir jautėsiKajus gerai,maitinau patiPo išganingojoBifolaco bakterijų gydymo kurso,viduriukus lyg kas būtų užkišę smile.gif Iš pradžių kas 1,5paros,vėliau po3parų,dabar "sėkmingai"mušam rekordus,buvo po savaitės,paskui po9parų,dabar jau10para kaip nieko nedaro..Kajaus kakulis-didžiausias šeimos įvykis(kai pasirodo)Vėl gi,ko nedarau-mankštos, masažai, kojos į viršų,termometras..Buvom ir žarnyną echoskopavo,viskas gerai,gydytojas optimistas,sako,mačiau mėnesį vaikas nedarė,tipo,įsisavina taviškis viską,maitinu patiTaidabar žinok,ar čia gerai įsisavina organizmas,ar per stiprus buvoBifolaco poveikis...
DaliaG
QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 14, 11:35)
laba diena mamyte, deja vaikas nebūtinai turi viduriuoti. Mano dukrytė neviduriavo, o tustinosi taip pat kaip ir Dalios sūnelis.Ir dar mano dukrytė taip pat priauga puikiai svorio, po 1 kilograma per mėnesį, bet nepaisant visko stafilokokas vistiek buvo. O gerasias bakterijas vistiek pravartu pagerti, blogiau tikrai nebus.
*

tokį džiaugsmą mes turėjom (stafilokoką) g.gif g.gif g.gif
Gėrėm kelis kursus gerųjų bakterijų ir enterolį, tai dabar jau darėm 3 tyrimus, to brūdo nėra, bet sakė bet kada gali vėl atsinaujinti. O kakojam (tiksliau nekakojam) vis taip pat, šiandein 3 val nakties kakinom vaiką (su klizmutės plastmasiniu antgaliuku), nes prabudo klykdamas, dujų išėjo kalnas, o kakučio tai neperdaugiausiai schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Jau ketvirtą dieną vėl geriam Linexą, o kitą savaitę eisim pas gastroenterologą, gal jis ką patars, bet abejoju g.gif , turbūt teks laukti slyvų valgymo unsure.gif
inguliukas24
Dar karta labas,
Mano dukrytei manau vėl atsinaujino stafilokokas, matau pagal išeinamų dujų kiekį ir beprotiškai cypia. Mums tai Enterol niekas neskyrė, gal reikėtų pabandyti. Gal galėtumėt parašyti kaip jį vartojote. Ačiū
DaliaG
QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 27, 10:26)
Dar karta labas,
Mano dukrytei manau vėl atsinaujino stafilokokas, matau pagal išeinamų dujų kiekį ir beprotiškai cypia. Mums tai Enterol niekas neskyrė, gal reikėtų pabandyti. Gal galėtumėt parašyti kaip jį vartojote. Ačiū
*

Enterolis tokie miltukai, panašiai pakučiuose kaip Smecta, tik dėžutėje jų yra 10vnt. po 1 pakelį ryte ir vakare, gaunasi 5 dienos. Jis turi tokį mielių kvapą, bet maniškis us šaukštuku sugerdavo visai mielai (padarydavau į stiklinę, ten koks aštuntadalis stiklinės gal gaudavosi (svarbu, kad ištirptų miltukai).
Vadinasi Enterol, parduodamas be recepto. Ten gerasis mieliagrybis, jis būtent kuria gerąją florą, kurią bando nugalėti stafilokokas bash.gif bash.gif
inguliukas24
Ačiū už atsakymą.
Dar norėjau paklausti, o ar tas Enterolis saugus ar aš pati jį galiu pirkti ir duoti. Ir ar jį duoti kartu su gerosiom bakterijom. Dar kartą ačiū.
Akela
Labutis inguliuk,nežinau kaip jums daryt su tuoEnteroliu Mums jį skyrė kai Kajus viduriavo,o jūs,kaip supratau kaip tik neviduriuojat..Dalios vaikui Enterolis ir buvo skirtas tuo momentu kai vaikas viduriavo,kaip supratau iš jos žinučių temoje"auksinis stafilokokas"Gal tas mieliagrybis naudingas viduriuojant..PasiskaitykEnterolio anotacijoje ir nuspresi,duot ar neduotŠiaip protingiausia būtų pasiklaust savo gyd,aš bent jau taip daryčiau..
DaliaG
QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 28, 09:53)
Ačiū už atsakymą.
Dar norėjau paklausti, o ar tas Enterolis saugus ar aš pati jį galiu pirkti ir duoti. Ir ar jį duoti kartu su gerosiom bakterijom. Dar kartą ačiū.
*

Enterolis tikrai saugus, mes turime pažįstamą liuks gydytoją thumbup.gif , kuri tikrai labai rūpinasi, ir bet ko neskirtų. Jis ne tik nuo viduriavimo schmoll.gif , jis būtent veikia prieš stafilokoką, nes kuria florą, kuri nepalanki stafilokokui ax.gif
Jeigu nerimauji, gali paklausti supermamoj pediatrės, nežinau, ar ji už ar prieš enterolį, bet jis mums tikrai padėjo thumbup.gif Gerąsias bakterijas daviau prieš ir po jo, ne kartu ax.gif
vaiduokle2
Sveikos mamytes,

Musu maziukas siandien pradejo labai daznai tustintis, bet po truputi. Is to kakucio - tai daugiausia tokios glitnios persvieciamos gleives unsure.gif Kas tai galetu buti???? Gal kas susiduret???? Mums 3 men ir 3 savaites maitinames tik MP
Carevna
Susidurt susidūriau, bet kas tai galėtų būti nežinau, mūsų mažiukas smarkiai suviduriavo tai irgi tu gleivių buvo, per daug nesijaudink, o jei labai neramu paskambink paklausk gydytojos, bet nemanau, kad galėtų būt kažkas negero gal tiesiog kai lelius dažnai tuštinasi organizme nebelieka iš ko tuštintis tai turbūt tos gleivės ir eina smile.gif
MamyteSigute
visokiuose zurnalu patarimuose esu skaiciusi, jog jei pamatote gleiviu - nedelsiant kreipkites i gydytoja! apie toki amziu kaip taviskis, mano sunaus kakalus apziurinejo sesute blush2.gif ir pasake kad viskas normaliai, nors ten man tokiu gleiveliu lyg ir matesi...
taigi, is asmenines patirties - jei yra gleiviu, bet vaikas neviduriuoja, jauciasi normaliai, nevangus, as alarmo nekeliu ir pralaukiu.

taigi tau, mamyte, spresti smile.gif
aistiushka_
Mums taip karta buvo, kai vaikui buvo apie 3,5 men. Tuo metu neviduriavo, bet pasitustino su permatomomis beveik bespalvemis, vos siek tiek gelsvomis gleivemis. Buvau girdejus, kad baltos gleives yra blogai, tai labai issigandau, taciau paskambinus pediatrei ji nuramino, kad tai gali buti nesuvirskinti pieno riebalai ar baltymas (atsiprasau, bet nebepamenu tiksliai blush2.gif ) ir liepe stebeti vaika. Taciau po keliu valandu jau pasitustino normaliai.
vaiduokle2
QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 22, 16:48)
visokiuose zurnalu patarimuose esu skaiciusi, jog jei pamatote gleiviu - nedelsiant kreipkites i gydytoja! apie toki amziu kaip taviskis, mano sunaus kakalus apziurinejo sesute  blush2.gif  ir pasake kad viskas normaliai, nors ten man tokiu gleiveliu lyg ir matesi...
taigi, is asmenines patirties - jei yra gleiviu, bet vaikas neviduriuoja, jauciasi normaliai, nevangus, as alarmo nekeliu ir pralaukiu.

taigi tau, mamyte, spresti  smile.gif
*

Nu mes tai visa diena gleivemis kakojame - jau skambinau gydytojai, tai liepe atvezti kakuti tyrimams, tai vyras vakare nunes, tai gal rytoj jau pavyks suzinoti kas ir del ko unsure.gif
MamyteSigute
primygtinai prasau pasidalinti gydytojos komentarais forume smile.gif
idant visos zinotume kaip reaguoti.

del riebalu ta pati esu girdejusi is mediku. ir atskirk zmogau riebalinius kakaliukus nuo bloguju gleiviu.... unsure.gif
vaiduokle2
QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 22, 17:35)
primygtinai prasau pasidalinti gydytojos komentarais forume smile.gif
idant visos zinotume kaip reaguoti.

del riebalu ta pati esu girdejusi is mediku. ir atskirk zmogau riebalinius kakaliukus nuo bloguju gleiviu.... unsure.gif
*

ka tik gavome rezultatus - tyrimai rodo uzdegimine reakcija... sako pasigavom kazkokia tai infekcija gal gamtoje, gal prie juros... liepe mums gerti SMECTA ir BIFOLAC ir stebeti maziu, kad nebutu mieguistas ir nepakiltu temperatura - jei kas keisis, tai liepe is kart kviesti greitaja ir i infekcine ligonine... verysad.gif
MamyteSigute
na va, prasau... verysad.gif
bet jei smectas ir bakterijas tik israse, manau tragedijos nera. viskas jums bus gerai, mazuliukai console.gif
dievuciau dievuciau kaip atidziai reik stebeti vaikiukus....
smileja
Pas mano mažulį irgi dažnai gleivių būna, bet kažkaip dėl to dar nesusirūpinau g.gif Man daktarė minėjo, kad jei svoris auga gerai, neviduriuoja, tai viskas gerai tada smile.gif Na bet dėl viso pikto, kai lankysimės pas daktrę, reiks paprašyt, kad kakutį ištirtų.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.