sveikos mamytes,
norejau pasiteirauti: kas kiek laiko turetu tustintis naujagimis? po kiekvieno maitinimo ar kaip? aciu.
Papildyta:
tiesa, maitinu savo pienu ir keleta kartu i para duodu misinukus..
sveikos mamytes,
norejau pasiteirauti: kas kiek laiko turetu tustintis naujagimis? po kiekvieno maitinimo ar kaip? aciu. Papildyta: tiesa, maitinu savo pienu ir keleta kartu i para duodu misinukus..
Sveika
Mano leliukas nuo gimimo nebuvo labai didelis kakius O siaip turetu kakoti iki 4-5 kartu per diena kakoti, nes jei daugiau tai jau skaitosi, kad ir viduriuoja. O po kiekvieno maitinimo nei vienas naujagimis nekakoja. Pagalvo apie save juk kiekviena kart pavalgius neleki kaku, taip ir leliukas, nors ir maziukas, bet taip daznai nedaro Ir dar atkreipti demesi reiktu i kakiuko spalva Taip, kad stebek kakucius ir viskas bus aisku QUOTE(erikuze @ 2006 03 12, 18:01) sveikos mamytes, norejau pasiteirauti: kas kiek laiko turetu tustintis naujagimis? po kiekvieno maitinimo ar kaip? aciu. Papildyta: tiesa, maitinu savo pienu ir keleta kartu i para duodu misinukus.. sveika,kiek žinau tai dažniausiai kūdikiai kakuti daro po kiekvieno maitinimo,tik iki kurio laiko tai nežinau.Bent jau kai krutim maitini
Mano po koki 10 karteliu per dienele padarydavo po lasiuka.
Mano maziukas,kai maitinau krutim,tai kakodavo po kiekvieno valgymo.Ir nepavadinciau to viduriavimu.O dabar kai valgom misinukus,tai kakoja kokius 3-4,kartais 5 kartus per diena.
Kiekvienas leliukas manau daro kakuciu individualiai
Kai mano leliui buvo 1 mėn. mes pasigavome infekciją ir gulėjome ligoninė. Tai ten labai svarbu buvo kiek ir kaip mažius kakoja, tai gydytoja klausia kiek kartų į dieną kakoja sakau 6-7, ko kiek kartų maitinate sakau gal kokius 9, tai gydytoja ir sako leidžiu leliui kakoti iki 9 kartų per dieną. Kiek kartų per dieną maitinate, tiek kartų ir vaikas gali kakoti.
Pirmus porą mėnesių kakodavo beveik po kiekvieno maitinimo, dažnai valgymo metu, maitinu pati. Nuo trečio mėnesio po 2-4 kartus per dieną. O kai pradėjo valgyti daržoves ir košę tuštinasi 1-2 kartus. Jei maitinčiau mišinukais, gal dar kitaip būtų, manau tai individualu. Reikia atkreipti dėmesį į konsistenciją ir kūdikio savijautą. sėkmės
kazkaip mano pana visai nekaki budavo,tikrai po kiekvieno maitinimo,kakio nedarydavo.i diena tik 2-3kartus pasitustydavo.
Mano lelia tai daug kakodavo. Koki 1-1.5 menesio tai beveik po kiekvieno maitinimo. Dabar jau kas antra diena po kokius 3 kartus:)
maniškis "gamindavo" po kiekvieno matnimo beveik. Vėliau vis rėtėjo.
jei ne paslaptis, kodėl duodi mišinukus?
Mano mergina iki pat 4 mėnesių, kai maitinau tik MP, tuštindavosi tiek kartų, kiek valgydavo, t.y. 6-7 per dieną, ir po daug. Dabar jau duodu daržovių ir košės, ir tai dar 3-4 kartus per dieną sulaukiu prezento. Gydytoja sakė, kad jeigu kakutis normalus, nėra gleivių, tai čia ne viduriavimas.
Bet visiškai normalu, jeigu tuštinasi ir kas antrą dieną... Žodžiu, recepto nėra QUOTE(erikuze @ 2006 03 14, 10:28) siaip duodu ir savo pieno, kai uztenka.. bet vis reciau uztenka.. O kur dingo Lolos Ferrari krutine? Gal per mazai skysciu geri? As po pieno krizes isgeriu po 2,5 litro skysciu, o kartais net daugiau. Tustinimasis paskekviena vaika yra individualus. Gli buti, kad tustinasi maziau, nes nesusikapia daug balasto. Po poros savaiciu taviskis turetu pradeti daugiau slapintis, nei tustintis. Gali buti, kad slapinsis po 10-12 kartu per diena Liepa tustinasi QUOTE(Jazzmine7 @ 2006 03 16, 14:14) O kur dingo Lolos Ferrari krutine? Gal per mazai skysciu geri? As po pieno krizes isgeriu po 2,5 litro skysciu, o kartais net daugiau. Tustinimasis paskekviena vaika yra individualus. Gli buti, kad tustinasi maziau, nes nesusikapia daug balasto. Po poros savaiciu taviskis turetu pradeti daugiau slapintis, nei tustintis. Gali buti, kad slapinsis po 10-12 kartu per diena Liepa tustinasi neber Lolos Ferrari.. Linkejimai Liepai..
maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano..
QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 15:00) maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano.. del kvapo ir gleiviu nezinau, bet man sake sesele jei vaikas maitinamas misinuku, uztenka kad tustintusi viena karta i para.. o del vitamino D, tai man liepe nuo 3-ios savaites duoti.. nes LT oras ne koks, saules mazai gauna.. gal pas jus tos saules uztenka??? QUOTE(erikuze @ 2006 03 16, 12:30) neber Lolos Ferrari.. Linkejimai Liepai.. Gaila, kad baiginejasi pienelis.. Kada galima bus jus aplankyti? Dekui, dekui.. perduosiu QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 13:00) maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano.. laura1115, prisijunk Bendraamziuose prie 2005 gruodinuku Girdejau, kad kakucio kvapas pasikeicia pradejus maitinti misinukais arba kietu maistu. O siaip turi omenyje varskyte? Ar paprasciausiai yra grudeliu? Jei pas jus pakankamai daug saules, tai gal ir nereikia D.. Bet maitindama patikrink delniukus, jei prakaituoja, tai gal duok D??? Papildyta: laura1115, prisijunk CIA QUOTE(erikuze @ 2006 03 16, 13:53) del kvapo ir gleiviu nezinau, bet man sake sesele jei vaikas maitinamas misinuku, uztenka kad tustintusi viena karta i para.. o del vitamino D, tai man liepe nuo 3-ios savaites duoti.. nes LT oras ne koks, saules mazai gauna.. gal pas jus tos saules uztenka??? Pas mus isvis saules mazoka, vejuota saloje...
O mes jau turim problemą su tuštinimuisi... Iki kokių 4,5 mėn buvo viskas tvarkoj... Nup gimimo darydavo kakiuką dažnai, vėliau - po kartą per dieną. Visą laiką iki 4,5 mėn valgė MP. Ir prieš kokią gerą savaitę bandėm duot mišinuko, o vakarais daržovių košės (bulvė plius kopūstas)... Mišinuko jis tik palaižė ir atsisakė... tas pats ir su koše.. žodžiu, tik paragavo, bet nevalgė..
Tačiau tuštinimasis pasikeitė iškart...po to laukėm kakiuko 4 dienas, ir tik klizmutė padėjo, tada kitą dieną pats padarė, o šiandien vėl ketvirta diena, kaip kakiukas nedarytas....KĄ DARYTI? Ar kam taip pasitaikė? Kodėl taip pasikeitė???? QUOTE(laura1115 @ 2006 03 16, 14:00) maniskis maitinasi misinuku, pienas dingo mano.. mes irgi gimem ir augom uk.as nuolatos vaiksciojau pas gp del vitamino D.jo mums neskyre ir teisingai padare. Matas uzaugo be vitamino D. ir jokiu problemu del to nebuvo...nei rachitas uzpuole...nei plaukai isslinko...nors jis ir gimes rudeni...kai saules ten tokiu laiku mazai. nors visa laika savo gp laikiau kvaila...nes nuolat palaikiau rysiu su vaiku pediatre lietuvoje.
Aš maitinu pati, todėl mano dukrytė dažnai ir skystai tuštinasi. Vieną kartą keisdama pampersą mačiau kaip kakojo. Galima sakyt, kad ten vanduo geltonos spalvos ištryško. Gal kuri žinot iš kur sužinoti, kada kūdikis maitinamas motinos pienu viduriuoja? Jei jis tuštinasi visada skystai ir dažnai.
na kol gavo tik mano pienuka, su tustinimusi jokiu problemeliu nebuvo.Praktiskai tik pavalgiusi padarydavo i pampersa.Na o kai pradejau duot jau kosytes, tai visko dabar pasitaiko - ir pakieteja viduriukai,, ir nesitustina kelias paras.Na matyt naujas maistelis vaikuti veikia
Iki puses metu tustinasi labai daznai, gal 7-8 kart per para.
Sveikos mamytės, gal pasidalinsite savo patirtimi
Turim tokią problemytę - jau kelias savaites mano 2,5 mėnesio sūnelis neprakakoja Gal kam taip buvo, patarkit, ką mums daryti, nes mažiulis verkia, jam skauda pilvuką, pučia, išeina dujos, kartais skausmingai, vis stena ir stena Espumisanas nepadeda Maitinu pati
Dažniau guldyti ant pilvuko- ypatingai prieš maitinimą, masažuoti pilvuką su ranka pagal laikrodžio rodyklę, " važiuoti" dviratuku- paeiliui lankstyti kojytes prie pilvuko.Taip yra dėl silpno pilvuko preso bei išangės raumenų- dažna leliukų bėda.
Tikrai nenoriu nieko gąsdinti, tik pasidalinsiu trumpai patirtim...
Mūsų vyresnėlis labai sunkiai prakakodavo... vis užkietėjęs pilvukas ir užkietėjęs.. Kaip paaugo, apie 2m, nuvežėm į klinikas... Ten nustatė, kad storoji žarna ilgoka, todėl liepė daug vaisių, daržovių valgyti... ir pan...iki dabar vargstam.... kasdien valgom slyvas ir pan... Labai tikiuosi, kad išaugsim.... Mažylėliui irgi problemos su tuštinimusi... Tik norėjau atkreipti dėmesį, kad šitą dalyką reikia stebėti....
Na pas mus ta pati beda buvo kai pakeitem misinuka is HA i peptidini... vaikas nekakoja, ikisu nuo pipetes vamzdeli, maigau maigau - islenda toks zalias sudukas bet ne kietas, o va kaip tavo - klampus toks. Galvoju sakes- ji pas mus skysta kaki sunkiai padaro, o dabar jei uzkietes viduriai tai as nuo proto soksiu. Tai ikisu as ta vamzduka ir spaudau pilva, lankstau kojas, kazka padaro, tada pailsim ir vel... o paskui zinok paciai pramuse- sedi, tik aprimsta ir girdi serija trrrrrrrrrrrrrr trrrrrrrrrrrrr, o paskui randi, kad net pampersius pramuse ir visas bodikas plaukia... tai as galiu patarti tik kantrybes ir va visaip bandyti iskakinti. o man va ir neaisku, kodel viena karta stena stena raitosi, klykia ir nepadaro, o kita karta va taip nurimsta ir driokst!
Laikykites! QUOTE(Kristuks @ 2006 05 02, 12:07) Tikrai nenoriu nieko gąsdinti, tik pasidalinsiu trumpai patirtim... Mūsų vyresnėlis labai sunkiai prakakodavo... vis užkietėjęs pilvukas ir užkietėjęs.. Kaip paaugo, apie 2m, nuvežėm į klinikas... Ten nustatė, kad storoji žarna ilgoka, todėl liepė daug vaisių, daržovių valgyti... ir pan...iki dabar vargstam.... kasdien valgom slyvas ir pan... Labai tikiuosi, kad išaugsim.... Mažylėliui irgi problemos su tuštinimusi... Tik norėjau atkreipti dėmesį, kad šitą dalyką reikia stebėti.... Gali būti, kad ir pas maniškį taip yra, nes pas mane pačią yra perilga žarna, iki nėštumo darė net kelias kilpas, bet per nėštumą atsisuko (darė cezarį, tai apžiūrėjo žarnas). bet aš pati tai iki paauglystės neturėjau jokių problemų su tuštinimusi. Tikiuosi maniškiui čia tik laikinas dalykas ir susitvarkys, kai pradėsim valgyti daržoves ir vaisius Papildyta: QUOTE(Marinda @ 2006 05 03, 08:27) Na pas mus ta pati beda buvo kai pakeitem misinuka is HA i peptidini... vaikas nekakoja, ikisu nuo pipetes vamzdeli, maigau maigau - islenda toks zalias sudukas bet ne kietas, o va kaip tavo - klampus toks. Galvoju sakes- ji pas mus skysta kaki sunkiai padaro, o dabar jei uzkietes viduriai tai as nuo proto soksiu. Tai ikisu as ta vamzduka ir spaudau pilva, lankstau kojas, kazka padaro, tada pailsim ir vel... o paskui zinok paciai pramuse- sedi, tik aprimsta ir girdi serija trrrrrrrrrrrrrr trrrrrrrrrrrrr, o paskui randi, kad net pampersius pramuse ir visas bodikas plaukia... tai as galiu patarti tik kantrybes ir va visaip bandyti iskakinti. o man va ir neaisku, kodel viena karta stena stena raitosi, klykia ir nepadaro, o kita karta va taip nurimsta ir driokst! Laikykites! Aš irgi darau su termometru, tik nenosiu dažnai daryti, kad neįprastų, reikia, kad kažkaip pačiam ta peristaltika veiktų. Va šiandien vėl 3 paros, nuo tada, kai kakojo (ir tik su termometru) Nuo vakar daromės masažus, tai kartu ir pilvuką masažuoja, tikiuosi, kad kiek padės
Nereikia taip jaudintis.Cia visai normalu vaikams,kurie maitinami mamos pienu.Mano mazajai irgi taip buvo.Zinoma,as labai jaudinaus,visur ieskojau info,veliau issiaiskinau(patyre daktarai isaiskino),kad vaikas,maitinamas MP gali tustintis ir 1k, per 10d.Svarbu stebeti,ar viduriukai neuzkieteje ir nera kitu negalavimu.Ir jokiu klizmuciu ar termometru nereikia,nes jie tik dirgina be reikalo.Mat,mamos pienas taip gerai suvirskinamas ir pasisavinamas,kad nelabai yra ir ka iskakoti
Anksciau mamos labai mazai maitindavo MP,tai kai kurie pediatrai ir nezino apie ta problema. Kai prades valgyt papildoma maista nuo 5-6men,tai ir padaznes viduriukai. Tikiuosi,kad nuraminau,is tiesu zinau,kaip jautiesi... O nuo viduriuku putimo dar labai geri lasai Babynos,is zoliu.Sekmes maitinant!!!! Is svorio matyti,kad tavo lelius auga puikiai,pienuka pasisavina nuostabiai QUOTE(rasa32 @ 2006 05 05, 09:51) Nereikia taip jaudintis.Cia visai normalu vaikams,kurie maitinami mamos pienu.Mano mazajai irgi taip buvo.Zinoma,as labai jaudinaus,visur ieskojau info,veliau issiaiskinau(patyre daktarai isaiskino),kad vaikas,maitinamas MP gali tustintis ir 1k, per 10d.Svarbu stebeti,ar viduriukai neuzkieteje ir nera kitu negalavimu.Ir jokiu klizmuciu ar termometru nereikia,nes jie tik dirgina be reikalo.Mat,mamos pienas taip gerai suvirskinamas ir pasisavinamas,kad nelabai yra ir ka iskakoti Anksciau mamos labai mazai maitindavo MP,tai kai kurie pediatrai ir nezino apie ta problema. Kai prades valgyt papildoma maista nuo 5-6men,tai ir padaznes viduriukai. Tikiuosi,kad nuraminau,is tiesu zinau,kaip jautiesi... O nuo viduriuku putimo dar labai geri lasai Babynos,is zoliu.Sekmes maitinant!!!! Is svorio matyti,kad tavo lelius auga puikiai,pienuka pasisavina nuostabiai Ačiū už nuraminimus Tikiuosi, kai pradėsim valgyti vaisiu ir daržoves, viskas susinormalizuos QUOTE(daliagpr @ 2006 04 30, 17:28) Sveikos mamytės, gal pasidalinsite savo patirtimi Turim tokią problemytę - jau kelias savaites mano 2,5 mėnesio sūnelis neprakakoja Gal kam taip buvo, patarkit, ką mums daryti, nes mažiulis verkia, jam skauda pilvuką, pučia, išeina dujos, kartais skausmingai, vis stena ir stena Espumisanas nepadeda Maitinu pati Sveika mamyte, Mes taip pat turėjome tokia problemą. Ištikrųjų nereikia vaikui perdažnai padėti pasituštinti, nes jis prie to pripranta ir pats nebesistengia. Beje, Espumizanas taipogi kietina vidurius, jei po daug duodi. O kokius nors vaistukus sūneliui duodi, nes tai taip pat turi daug įtakos (pvz, gelezies, vit D). Dar patarciau patikrinti vaikelio išmatas, jei yra gleiviu dėl stafilokoko. Tik neišsigąskit. O jums gydytoja neskyrė gerti gerųjų bakterijų? Mes tai geriam ir po biski viskas tvarkosi.
na,kam taip gasdintis
Neieskok,daliagrp,ligu,tavo vaikas auga puikiai(IS SVORIO MATYTI QUOTE(rasa32 @ 2006 05 13, 11:36) na,kam taip gasdintis Neieskok,daliagrp,ligu,tavo vaikas auga puikiai(IS SVORIO MATYTI laba diena mamyte, deja vaikas nebūtinai turi viduriuoti. Mano dukrytė neviduriavo, o tustinosi taip pat kaip ir Dalios sūnelis.Ir dar mano dukrytė taip pat priauga puikiai svorio, po 1 kilograma per mėnesį, bet nepaisant visko stafilokokas vistiek buvo. O gerasias bakterijas vistiek pravartu pagerti, blogiau tikrai nebus.
Su tokia bėda buvom pakliuvę pas gydytojus
Linkiu sėkmės
Pas mus ta pati problema,tik 2in1
QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 14, 11:35) laba diena mamyte, deja vaikas nebūtinai turi viduriuoti. Mano dukrytė neviduriavo, o tustinosi taip pat kaip ir Dalios sūnelis.Ir dar mano dukrytė taip pat priauga puikiai svorio, po 1 kilograma per mėnesį, bet nepaisant visko stafilokokas vistiek buvo. O gerasias bakterijas vistiek pravartu pagerti, blogiau tikrai nebus. tokį džiaugsmą mes turėjom (stafilokoką) Gėrėm kelis kursus gerųjų bakterijų ir enterolį, tai dabar jau darėm 3 tyrimus, to brūdo nėra, bet sakė bet kada gali vėl atsinaujinti. O kakojam (tiksliau nekakojam) vis taip pat, šiandein 3 val nakties kakinom vaiką (su klizmutės plastmasiniu antgaliuku), nes prabudo klykdamas, dujų išėjo kalnas, o kakučio tai neperdaugiausiai Jau ketvirtą dieną vėl geriam Linexą, o kitą savaitę eisim pas gastroenterologą, gal jis ką patars, bet abejoju
Dar karta labas,
Mano dukrytei manau vėl atsinaujino stafilokokas, matau pagal išeinamų dujų kiekį ir beprotiškai cypia. Mums tai Enterol niekas neskyrė, gal reikėtų pabandyti. Gal galėtumėt parašyti kaip jį vartojote. Ačiū QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 27, 10:26) Dar karta labas, Mano dukrytei manau vėl atsinaujino stafilokokas, matau pagal išeinamų dujų kiekį ir beprotiškai cypia. Mums tai Enterol niekas neskyrė, gal reikėtų pabandyti. Gal galėtumėt parašyti kaip jį vartojote. Ačiū Enterolis tokie miltukai, panašiai pakučiuose kaip Smecta, tik dėžutėje jų yra 10vnt. po 1 pakelį ryte ir vakare, gaunasi 5 dienos. Jis turi tokį mielių kvapą, bet maniškis us šaukštuku sugerdavo visai mielai (padarydavau į stiklinę, ten koks aštuntadalis stiklinės gal gaudavosi (svarbu, kad ištirptų miltukai). Vadinasi Enterol, parduodamas be recepto. Ten gerasis mieliagrybis, jis būtent kuria gerąją florą, kurią bando nugalėti stafilokokas
Ačiū už atsakymą.
Dar norėjau paklausti, o ar tas Enterolis saugus ar aš pati jį galiu pirkti ir duoti. Ir ar jį duoti kartu su gerosiom bakterijom. Dar kartą ačiū.
Labutis inguliuk,nežinau kaip jums daryt su tuoEnteroliu Mums jį skyrė kai Kajus viduriavo,o jūs,kaip supratau kaip tik neviduriuojat..Dalios vaikui Enterolis ir buvo skirtas tuo momentu kai vaikas viduriavo,kaip supratau iš jos žinučių temoje"auksinis stafilokokas"Gal tas mieliagrybis naudingas viduriuojant..PasiskaitykEnterolio anotacijoje ir nuspresi,duot ar neduotŠiaip protingiausia būtų pasiklaust savo gyd,aš bent jau taip daryčiau..
QUOTE(inguliukas24 @ 2006 05 28, 09:53) Ačiū už atsakymą. Dar norėjau paklausti, o ar tas Enterolis saugus ar aš pati jį galiu pirkti ir duoti. Ir ar jį duoti kartu su gerosiom bakterijom. Dar kartą ačiū. Enterolis tikrai saugus, mes turime pažįstamą liuks gydytoją Jeigu nerimauji, gali paklausti supermamoj pediatrės, nežinau, ar ji už ar prieš enterolį, bet jis mums tikrai padėjo
Sveikos mamytes,
Musu maziukas siandien pradejo labai daznai tustintis, bet po truputi. Is to kakucio - tai daugiausia tokios glitnios persvieciamos gleives
Susidurt susidūriau, bet kas tai galėtų būti nežinau, mūsų mažiukas smarkiai suviduriavo tai irgi tu gleivių buvo, per daug nesijaudink, o jei labai neramu paskambink paklausk gydytojos, bet nemanau, kad galėtų būt kažkas negero gal tiesiog kai lelius dažnai tuštinasi organizme nebelieka iš ko tuštintis tai turbūt tos gleivės ir eina
visokiuose zurnalu patarimuose esu skaiciusi, jog jei pamatote gleiviu - nedelsiant kreipkites i gydytoja! apie toki amziu kaip taviskis, mano sunaus kakalus apziurinejo sesute
taigi, is asmenines patirties - jei yra gleiviu, bet vaikas neviduriuoja, jauciasi normaliai, nevangus, as alarmo nekeliu ir pralaukiu. taigi tau, mamyte, spresti
Mums taip karta buvo, kai vaikui buvo apie 3,5 men. Tuo metu neviduriavo, bet pasitustino su permatomomis beveik bespalvemis, vos siek tiek gelsvomis gleivemis. Buvau girdejus, kad baltos gleives yra blogai, tai labai issigandau, taciau paskambinus pediatrei ji nuramino, kad tai gali buti nesuvirskinti pieno riebalai ar baltymas (atsiprasau, bet nebepamenu tiksliai
QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 22, 16:48) visokiuose zurnalu patarimuose esu skaiciusi, jog jei pamatote gleiviu - nedelsiant kreipkites i gydytoja! apie toki amziu kaip taviskis, mano sunaus kakalus apziurinejo sesute taigi, is asmenines patirties - jei yra gleiviu, bet vaikas neviduriuoja, jauciasi normaliai, nevangus, as alarmo nekeliu ir pralaukiu. taigi tau, mamyte, spresti Nu mes tai visa diena gleivemis kakojame - jau skambinau gydytojai, tai liepe atvezti kakuti tyrimams, tai vyras vakare nunes, tai gal rytoj jau pavyks suzinoti kas ir del ko
primygtinai prasau pasidalinti gydytojos komentarais forume
idant visos zinotume kaip reaguoti. del riebalu ta pati esu girdejusi is mediku. ir atskirk zmogau riebalinius kakaliukus nuo bloguju gleiviu.... QUOTE(MamyteSigute @ 2006 06 22, 17:35) primygtinai prasau pasidalinti gydytojos komentarais forume idant visos zinotume kaip reaguoti. del riebalu ta pati esu girdejusi is mediku. ir atskirk zmogau riebalinius kakaliukus nuo bloguju gleiviu.... ka tik gavome rezultatus - tyrimai rodo uzdegimine reakcija... sako pasigavom kazkokia tai infekcija gal gamtoje, gal prie juros... liepe mums gerti SMECTA ir BIFOLAC ir stebeti maziu, kad nebutu mieguistas ir nepakiltu temperatura - jei kas keisis, tai liepe is kart kviesti greitaja ir i infekcine ligonine...
na va, prasau...
bet jei smectas ir bakterijas tik israse, manau tragedijos nera. viskas jums bus gerai, mazuliukai dievuciau dievuciau kaip atidziai reik stebeti vaikiukus....
Pas mano mažulį irgi dažnai gleivių būna, bet kažkaip dėl to dar nesusirūpinau
|