Papildyta:
Beje, aš labai noriu vaiko, tik tam tirkai niekas nepritartų ir šeimos. Žinau, esu jauna, bet labai noriu vaiko
Papildyta:
Labai tikiuosi, kad sulauksiu daug nuomoniu ir patarimų
Sveikos mamos ir merginos.
Papildyta: Beje, aš labai noriu vaiko, tik tam tirkai niekas nepritartų ir šeimos. Žinau, esu jauna, bet labai noriu vaiko Papildyta: Labai tikiuosi, kad sulauksiu daug nuomoniu ir patarimų
Pirmiausia mokslus pabaik, pradek dirbti, o tada jau svajok apie vaikus, ju reikia netik noreti, bet dar ir maitinti, rengti, bei aukleti. Ka tu gali pasiulyti busimam vaikui???Siuo atveju tu galvoji kaip likti su savo draugu, todel ir pradejai svajoti apie vaikus, bet kai jie bus tas draugas neaisku ar nores jais rupintis
Cia aisku mano nuomone, tad nepyk, bet parasiau ka manau
Tai moklus pabaigsiu ten, galima ir mokytis tuo pačiu metu. Viskas yra apgalvota tik tiek, kad nerastų manęs tėvas, nes yra baisus žmogus. Beje mano vaikinas irgi nori vaiko, yra labai rūpestingas ir nepaliks manęs, per gerai jį pažįstu. Vaikui nieko netrūks, nes ten yra ir darbas, kaip sakiau ten viskas kas geriausia bus, tik jau atsibodo kentėti kaip žemina mus...
Ne taip lengva viska suderinti kaip manai, sakau is savo patirties, nors kai as gimdziau jau buvau studente ir mano vyras mane islaike. O nepagalvoji, kadc tavo tevai nebereikalo jusu santykiams nepritaria
Būtent, kad be reikalo. Neturi ką kalbėti, čia daugiausia tėvas su močiute, mama dar nėra visiskai nusisukusi. Jiem labai patinka "stumti" ant žmonių. Ypač, mato, kad esu laiminga, bet nepritaria, man baisu net čia gyventi, sakau grasina kaip gali.
Sveikute
O gal geriau jus dviese isvaziuokit i uzsieni,padirbekit,kartu pagyvenkit,uzsidirbsit,o ir pajausit,ka reiskia gyventi dviese,tada galit ir leliukus planuoti Nebutina juk dabar prisigimdyt ir tada isvaziuot,vaiku dar suspesit prisidaryt. Pirma del saves pagyvenkit,isvaziave uzsidirbsit pinigeliu,pasibaigsi mokslus,o jau gryze savo busta galesit nusipirkt,isidarbinti ir jau tada seima kurti QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 27, 20:15) Sveikos mamos ir merginos. Papildyta: Beje, aš labai noriu vaiko, tik tam tirkai niekas nepritartų ir šeimos. Žinau, esu jauna, bet labai noriu vaiko Papildyta: Labai tikiuosi, kad sulauksiu daug nuomoniu ir patarimų Na jei tau 16 tai nebutinai vaikas , gali pradėt nuo darbo paieškų ir t.t ir įgyti emancipaciją Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Antroji knyga. Asmenys 2.9 straipsnis. 2.9 straipsnis. Nepilnamečių pripažinimas veiksniais (emancipacija) 1. Nepilnametis, sulaukęs šešiolikos metų, jo tėvų, globos (rūpybos) institucijų, jo rūpintojo ar jo paties pareiškimu gali būti teismo tvarka pripažintas visiškai veiksniu (emancipuotas), jeigu yra pakankamas pagrindas leisti jam savarankiškai įgyvendinti visas civilines teises ar vykdyti pareigas. Visais atvejais, kad nepilnametis būtų pripažintas visiškai veiksniu, reikalingas paties nepilnamečio sutikimas. 2. Teismas gali nepilnamečio tėvų, rūpintojo ar globos (rūpybos) institucijų pareiškimu panaikinti tokį visiško veiksnumo pripažinimą, jeigu nepilnametis, savarankiškai įgyvendindamas savo teises ar vykdydamas pareigas, daro žalos savo ar kitų asmenų teisėms ar teisėtiems interesams. Juk norint turėti vaiką , pirma reikia turėti galvą ir bent viziją kaip jį išlaikysi QUOTE(saveke @ 2011 08 27, 21:07) Sveikute O gal geriau jus dviese isvaziuokit i uzsieni,padirbekit,kartu pagyvenkit,uzsidirbsit,o ir pajausit,ka reiskia gyventi dviese,tada galit ir leliukus planuoti Nebutina juk dabar prisigimdyt ir tada isvaziuot,vaiku dar suspesit prisidaryt. Pirma del saves pagyvenkit,isvaziave uzsidirbsit pinigeliu,pasibaigsi mokslus,o jau gryze savo busta galesit nusipirkt,isidarbinti ir jau tada seima kurti Sveika. Visų pirma niekas mums neleis išvažiuoti vieniems, aš esu nepilnametė, su tėvu neįmanoma susikalbėti, tad..o antra tas variantas yra geras, tik tėvas tikrai neleis. Ačiū už nuomonę. Papildyta: QUOTE(renax @ 2011 08 28, 07:22) Na jei tau 16 tai nebutinai vaikas , gali pradėt nuo darbo paieškų ir t.t ir įgyti emancipaciją Lietuvos Respublikos civilinis kodeksas. Antroji knyga. Asmenys 2.9 straipsnis. 2.9 straipsnis. Nepilnamečių pripažinimas veiksniais (emancipacija) 1. Nepilnametis, sulaukęs šešiolikos metų, jo tėvų, globos (rūpybos) institucijų, jo rūpintojo ar jo paties pareiškimu gali būti teismo tvarka pripažintas visiškai veiksniu (emancipuotas), jeigu yra pakankamas pagrindas leisti jam savarankiškai įgyvendinti visas civilines teises ar vykdyti pareigas. Visais atvejais, kad nepilnametis būtų pripažintas visiškai veiksniu, reikalingas paties nepilnamečio sutikimas. 2. Teismas gali nepilnamečio tėvų, rūpintojo ar globos (rūpybos) institucijų pareiškimu panaikinti tokį visiško veiksnumo pripažinimą, jeigu nepilnametis, savarankiškai įgyvendindamas savo teises ar vykdydamas pareigas, daro žalos savo ar kitų asmenų teisėms ar teisėtiems interesams. Juk norint turėti vaiką , pirma reikia turėti galvą ir bent viziją kaip jį išlaikysi Sveika. Iš tikrųjų nėra taip lengva susirasti darbą ir kol pripažins tai man sueis ir 18metų. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 08:41) Sveika. Visų pirma niekas mums neleis išvažiuoti vieniems, aš esu nepilnametė, su tėvu neįmanoma susikalbėti, tad..o antra tas variantas yra geras, tik tėvas tikrai neleis. Ačiū už nuomonę. Papildyta: Sveika. Iš tikrųjų nėra taip lengva susirasti darbą ir kol pripažins tai man sueis ir 18metų. O vaiką pasigimdyti ir jį auginti, išlaikyti lengva? Kaip išlaikytumėte mažylį? Pirmiausiai susiraskite darbą, baikite mokslus. Pradėti galite ir nuo kad ir padavėjos darbo, užsidirbtumėte bent kiek pinigų.
Sveika. Neskubek su tokiais sprendimais. I Anglija neisvaziuosi budama nepilnamete. Pati gyvenu metus Anglijoje ir patikek cia nera toks rojus koki daugelis isivaizduoja budami Lietuvoje. Buk protinga pabaik mokslus, o jau po to kazka galvok. Jei vaikinas skirtas tau,tai spesit seima sukurti. Bet zinoma tu pati savo gyvenimo kalve. Mes tik sakome savo nuomones, o spresti tik tau.
is ko islaikysit vaikeli? kokio 1000Lt i menesi tikrai neuzteks, o ir toj anglijoj nera toks rojus kaip galvoji. esi jauna, o isivaizduok kad tau reikes rupintis kitu zmogumi, kuris reikalauja laaabai daug demesio, rupescio, piniginiu islaidu ir t.t. ar esi pasiruosusi nemiegoti naktimis, ar esi pasiruosusi lasivalaiki leisti ne su draugais ir draugemis, o namuose priziurint serganti vaika, ar esi pasiruosusi paskutini turima lita isleisti ne sau o vaikui? dar daug daug tokiu klausimu turi sau atsakyti, bet 16m. yra tikrai per anksti, ne viena anksti pagimdziusi vaikeli dabar kalba, jog jei vel turetu galimybe tai pirma pagyventu sau, o ne seimas vaidintu. linkiu priimti teisinga sprendima, kuris siuo atveju yra- dziaukis jaunyste ir tiek, spesi seima pazaisti
Esu pariruošusi tam, esu gana rami, vakarėliai manęs nebetraukia, galbūt per anksti subrendau. Tik noriu būti laiminga, o to nesupranta mano šeima, jie neleis mums išvažiuoti,, jei leistu tai apie vaiką negalvotume, o jeigu jis atsirastų tada jau niekas negalėtų mūsų išskirti, žodžiu noriu, kad taip nebesitęstų.
QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 10:01) Esu pariruošusi tam, esu gana rami, vakarėliai manęs nebetraukia, galbūt per anksti subrendau. Tik noriu būti laiminga, o to nesupranta mano šeima, jie neleis mums išvažiuoti,, jei leistu tai apie vaiką negalvotume, o jeigu jis atsirastų tada jau niekas negalėtų mūsų išskirti, žodžiu noriu, kad taip nebesitęstų. Atsiprašau, bet atrodo, Jums to vaiko reikia, tik kad leistų išvykti. Neturite net minimalaus pagrindo po kojomis, vaikas Jums tik įrankis būti su vaikinu. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 27, 20:15) Mieloji, panašu, kad nori visą gyvenimą būti nuo kieno nors priklausoma - iš tėvo rankų į vyro rankas, o jei tas pasidarys toks kaip tėvas, taip ir gyvensi visą gyvenimą? Juk vaikelis nebeleis taip lengvai keisti gyvenimo būdo, gerokai apribos pasirinkimo galimybes. Pirmiausia reikėtų išmokti gyventi savarankiškai, pačiai susivokti, ką galėtum veikti, ko siekti, o jau paskui turėsi ką duoti ir vaikeliui. Dabar išeina, kad vaikas tau būtų vaduotojas, jis turi tau kažką duoti, ar ne per didelė našta kūdikiui, koks bus jo tolimesnis gyvenimas, kai atliks savo funkciją - padės tau išsivaduoti nuo priklausomybės tėvui ir perves į priklausomybę vyrui? Turi laiko, kruopščiai perskaityk temas panašias į "Vaiką auginu viena", "Mane paliko vyras", "Antrųjų žmonų pokalbiai" ir t.t. Gal kitaip pradėsi matyti savo ateitį. Nuoširdžiai patarčiau pakentėti tuos porą metų iki pilnametystės (matyt tai nėra nieko nereiškiantis žodis, jei jau visos valstybės ją nustato), pabaigti bent mokyklą, kad turėtum nuo ko pradėti tolimesnį gyvenimą. Patikėk, nusibos dar tas tavo draugas per penkiasdešimt bendrų gyvenimo metų, kur skubėt, pabūk laisva, pasidžiauk galimybe rinktis
Labai teisingai pastebėta, vaikas - tik priemonė. Kaip žaislas, lėlė, kurio dabar labai reikia, nes kitaip tėveliai pyks ir neleis daryti to, ko norisi. Dar panašu, kad moksluose rimtos problemos (juk ne mokėsi panelė, o nuo keturiolikos rimtus santykius su draugu statė), šviečiasi neišlaikyti egzaminai ir kt. Prasideda nauji mokslo metai, ir tingisi, ir baisu, o va jei vaikas - iš karto pateisinama priežastis. Ir dar man nuojauta, kad bijai nusibosti vaikinui, bijai, kad paliks , todėl nori kuo greičiau paversti jį teisėtu vyru ir tėvu. Bet, devyniolikmečiai tikrai nesvajoja apie prikakotus pampersus, rėkimą naktimis, strijas ant žmonos pilvo ir nebestangrias krūtis, tu jau patikėk. Vyrai išvis subręsta lėčiau, todėl jei tapsi mama dabar - labai rizikuosi, kad jis neištvers tokios ankstyvos tėvystės.
Autorei - jei kaip rašei, esi ne pagal metus subrendusi - tai ir elkis kaip subrendusi. Palauk dar du metus, iki aštuoniolikos, o tada tvarkykis savo gyvenimą kaip nori ir niekas negalės nurodinėti. Norėsi - vaikas, norėsi - mokslai ar darbas, šiaip jau, patarčiau pirma darbas, paskui - vaikas, kad gautum bent kažkokią motinystės pašalpą ir nebūtum visiškai priklausoma nuo vyro. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 09:41) Sveika. Visų pirma niekas mums neleis išvažiuoti vieniems, aš esu nepilnametė, su tėvu neįmanoma susikalbėti, tad..o antra tas variantas yra geras, tik tėvas tikrai neleis. Ačiū už nuomonę. Papildyta: Sveika. Iš tikrųjų nėra taip lengva susirasti darbą ir kol pripažins tai man sueis ir 18metų. O tai manai jie leis laisva ranka tau tuoktis ? Darba juk susirast tam kad vaiką iš kur maitint būtų , jei tau dabar jį sunku surast , manai su vaiku bus lengviau ?
yra SM tema - kiek kainuoja vaikas - ten apie islaikymo islaidas rasoma. daznai net neiskaiciuojama elektra, vanduo skalbimui, prausimu iir t.t. bet sumos vis tiek ispudingos ir su laiku auga.
apie vaikus galima pradeti galvoti tik tada, kai pilnai save islaikai ir +30 procgali atideti taupymui (kalbu apie planavima, jei atsiranda neplanuotai, tenka kazkaip is bedos suktis, bet tai jau tikrabeda). tagi turi buti: mokslai, darbas, santaupos, stabilumas gyvenime ir tik tada vaikas. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 12:01) Esu pariruošusi tam, esu gana rami, vakarėliai manęs nebetraukia, galbūt per anksti subrendau. Tik noriu būti laiminga, o to nesupranta mano šeima, jie neleis mums išvažiuoti,, jei leistu tai apie vaiką negalvotume, o jeigu jis atsirastų tada jau niekas negalėtų mūsų išskirti, žodžiu noriu, kad taip nebesitęstų. tikrasis subrendimas yra ne tada kai visam pasauliui saukiama kokia as subrendusi, o tada kai tyliai ramiai zmogus gyvena apmastyta, pasverta gyvenima, susidelioja pliusus ir minusius bei vadovaujasi sveika logika. Taip kad manau tau iki subrendimo dar labai toli... nors manau autore neklausys patarimu, pasigimdys vaikeli, isvaziuos i uzsieni ir po kiek laiko sukurs tema- pagelbekit, viena ir su vaiku. garantuoju QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 27, 19:35) ... Beje mano vaikinas irgi nori vaiko, yra labai rūpestingas ir nepaliks manęs, per gerai jį pažįstu... oj, mergyte, nesakyk dar to, as 8m su ex-vyru isgyvenau, ir tik paskutiniais metais netycia(!) teko jo paslaptis suzinoti, ir tikraji ji pazinti... beje, man atrodo, kad per riebiai apibudinai savo teva, nepatikesiu, kad jis tau blogo linki. gal but kad jis yra agresyvus, nes nori, kad tu pirma savo gyvenima susitvarkytum, nes kaip supratau, jauna esi. mano tevas man irgi daug nesamoniu prisnekejes yra, ber dabar as zinau, kad jis mane myli. o kazkada irgi pabegti norejau, ir istekejau. kaip sakant, nuo vilko, ant meskos... beje, jokiu budu nebandyk vaiko saskaita taisyti konfliktines padeties, TAI GARANTUOTA KLAIDA. geriau palauk, turi dar laiko. ir jei norite su draugu buti kartu, niekas to neuzdraus, ne 19 amzius. beje, tuoj busi pilnamete.
Sveika puikiai tave suprantu tik skirtumas tas, kad man 21 metai. Studijuoju univiere dieniniam skyriui. Mano vaikinui 23 abu kartu esame labai laimingi. Jo tevai mus palaiko. Beda maniskiai nes su amnim elgesi,kaip su mazu vaiku, neleidzia pas ji vaziuoti, nori drausti nakvoti pas ji. Kovoju su jeis ir isikovoju kazkiek laisves. taip pan grasina del pinigu atimsim pinigus mes tave islaikom turi musu klausytis o nesukazkokiu valkiotis. Su viena ismociute ne ka geriau ne tik man bet ir mano tevam kartais smeginis pudrina. Buna dienu ,kai viskas gerai buna, kai tikras pragaras. Tad su vaikinu nutarem, kai jis prades dirbti man pasipirs ieskosimes bendro busto ir pradesim kartu gyvent ir pokurio laiko susituoksim. Nes kai mudu susituoksim tevai nebeprikaisios man, kad nesusituokus su juo esu. Zinome,kad jam nelengva bus amne islaikyti, bet nei jis nei as kitos iseities nematome slapcia tikimes,kad pragyventi pades ne tik jo bet ir mano tevai jei ne tevai tai mano teta ir kita mociute tikrai turetu padeti. Plius imciau pati dirbti. Bet planus gali pakeisti vaikelis kurio galbut dabar laukiuosi(delto neesu tikra nes nestumo testai durniuoja) kaip ir tu as maniau,kad vaikas geriausia iseitis bet klydau supratau, kad pirma reikia bent vienai pusej siokio tokio pagrindo po kojom ,o tada jau apie vaika galvoti. Pazystu keleta merginu kurios pasigimde vaikus tavo metu. Viena ju turi 2 mergytes jai dabar 22 jos mergytem 5 ir 4 metai. Ji butu labai laiminga ir jos seima butu laiminga jei vyras nebutu mires ir ji dabar nebutu nasle. Ji sake nelengva buvo pagimdyti ir auginti mergytes, turejo atsisakyti daug ko. Bet sugebejo laiminga buti nors ir neilgai. Nes dabar mano bus vienisa mama nes kas nores vesti mergina su dviem vaikais. Tad patarciau tau rimtai pagalvoti ar tikrai nori vaiko? ir kodel taviskiai nepritaria tavo ir vaikino draugystei? o neturi tetu i kurias galetum kreiptis pagalbos ar puseseriu, pusbroliu? Gal galetum su vaikinu pagyventi kuri laika Lietuvoje pas jo tevus ar kur jis ten gyvena? gal padetu vaikino tevai. Nes, kad taip testis negali jei tavo tevas tikrai blogas zmogus faktas. Bet mokslus privalai baigti nes be mokslu negausi gero darbo ir negalesi islaikyti vaikelio tad viska gerai apgalvok susideliok mvisus uz ir pries.
1. augina tave mociute, normalios seimos enturejus ir matomai jos troksti betkokia kaina,kad pirmas vaikinas parodes demesi tau jau rodosi gyvenimo vyras ir net vaikus ruosiesi gimdyti.
Kad ir kaip noretum meiles ir seimos,nedaryk klaidos,paziurek i tevus savo,pamastyk ar tikrai verta skubeti ar vaikai bus laimingesni,jei jus veliau suprate savo klaidas issiskirsit. 2. angllija jusu ten ka isskestom rankom laukia ir viska dykai dovanoja? 3. tu nesi subrendus,tik greiciau namiseda ,o ne pasilinksminimu mergaite Vaikeli auk ir dziaukis gyvenimu kol gali...mokykis,beto jei jau mylimas zmogus 19m,ka jis veikia durniu volioja? tegu eina mokytis,specialybe igauti,o ne seimas zaisti,kai neturi galimybes islaikyti,ka tikisi kad kiti viskuo pasirupins. QUOTE(Reika @ 2011 08 28, 15:03) 1. augina tave mociute, normalios seimos enturejus ir matomai jos troksti betkokia kaina,kad pirmas vaikinas parodes demesi tau jau rodosi gyvenimo vyras ir net vaikus ruosiesi gimdyti. Kad ir kaip noretum meiles ir seimos,nedaryk klaidos,paziurek i tevus savo,pamastyk ar tikrai verta skubeti ar vaikai bus laimingesni,jei jus veliau suprate savo klaidas issiskirsit. 2. angllija jusu ten ka isskestom rankom laukia ir viska dykai dovanoja? 3. tu nesi subrendus,tik greiciau namiseda ,o ne pasilinksminimu mergaite Vaikeli auk ir dziaukis gyvenimu kol gali...mokykis,beto jei jau mylimas zmogus 19m,ka jis veikia durniu volioja? tegu eina mokytis,specialybe igauti,o ne seimas zaisti,kai neturi galimybes islaikyti,ka tikisi kad kiti viskuo pasirupins. nesinori prisneket, bet tokios vyru meiles daznai baigesi, kaip gimsta vaikas.
Vienareikšmiškai - gimdyk.
Sorry, kad aš piktokai čia, bet vaikas - ne žaislas, ne būdas, ne priemonė, juolab žmogui, kuris pats dar yra VAIKAS QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 27, 21:15) Sveikos mamos ir merginos. Papildyta: Beje, aš labai noriu vaiko, tik tam tirkai niekas nepritartų ir šeimos. Žinau, esu jauna, bet labai noriu vaiko Papildyta: Labai tikiuosi, kad sulauksiu daug nuomoniu ir patarimų Zinok as irgi nuo 16kos pradejau noret. Ir dabar dar noriu, nors jau virs 20. Ir buvo su kuo, ir buvo kada. Bet kadangi pati normalios vaikystes neturejai, todel manau tikrai noretum grazia vaikyste duoti savo vaikui. O tam reikalingi pinigai ir issilavinimas. Tokia realybe. Nusiimk rozinius akinius ir pazvelk i gyvenima toki koks jis yra ir gali buti. Gali likti viena su vaiku ant ranku be seimos pritarimo, be vaikino, be darbo, busto ir pinigu. Nesakau, kad tavo vaikinas tave paliks, gal jis gali nuskesti, nusizudyti arba papulti i avarija. Ir ka veiksi viena, koki gyvenima tures tavo vaikas? Is pradziu turek stiprius pamatus tam kad aletum duoti PATI savo vaikui viska ko jam reikes, o tada drasiai laukis vaikelio. Susilaukt visada spesi tau dar visas gyvenimas pries akis. QUOTE(dangiuk @ 2011 08 28, 15:33) Vienareikšmiškai - gimdyk. Sorry, kad aš piktokai čia, bet vaikas - ne žaislas, ne būdas, ne priemonė, juolab žmogui, kuris pats dar yra VAIKAS Beje, pati esu gimdžiusi vos sulaukus 17 metelių. Iki to, atrodė meilė pas mus beribė, pagyvenau metus laiko, mažas vaikas, vystyklai, bemiegės naktys ir meilė išgaravo kaip kamfaras, išsiskyrėme kai vaikui suėjo 2 metukai. Ką mokslai nebaigti, gyvenau pas tėvus, su vaiku ant rankų, darbo neturiu, tėvų išlaikoma, niekam nelinkėčiau tokios ankstyvos motinystės. Man pasisekė, kad turiu tėvus, kurie man padėjo visapusiškai, o kas padės TAU?
Ajajai.. Mergyt,buk protinga,neskubek
As,UK gyvenu penkti metai ir,zinok ir cia ne pukais klota zeme,mes,tautieciai vaikstom. Tam,kaf kazka turetu,ir cia reikia dirbti,ir daug,ir sunkiai,busto nuoma cia brangi,darzeliai brangus.. Ir aplamai,neskubek gyventi
Oj, mergyt, tik neskubėk. Yra tokių žmogeliukų (aš irgi iš tokių
Nesakau, kad 16-os negali sutikti savo didžiosios gyvenimo meilės, nes pati su savo vyru draugauju nuo 15 Dar toks niuansas su vaikiukais yra, kad labai sunku susirasti darbą Pasidžiaukit dar vienas kitu
dabar skaitau komentarus ir galvoju, kad jei tai butu subrende zmones, tai stegtusi mokytis, stotis ant koju tam kad irodytu tevams jog jie ne siaip sau kartu yra, o yra tvirta, mastanti ir daug siekianti pora. tevu poziuris tikrai pasikeistu jei pirma siektumete siokios karjeros kartu, o ne pultumete vaikus gimdyti
QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 11:01) Esu pariruošusi tam, esu gana rami, vakarėliai manęs nebetraukia, galbūt per anksti subrendau. Tik noriu būti laiminga, o to nesupranta mano šeima, jie neleis mums išvažiuoti,, jei leistu tai apie vaiką negalvotume, o jeigu jis atsirastų tada jau niekas negalėtų mūsų išskirti, žodžiu noriu, kad taip nebesitęstų. sveikute, mes su vaikinu panasu laiko tarpa esame drauge, tik esame vyresni, mums po 22ejus metus beto, niekada nesakyk sito - o jeigu jis atsirastų tada jau niekas negalėtų mūsų išskirti.... Suprantu tai puikiai, buvau ir as idealiste ilga laika, bet ...gyvenimas privercia mastyti adekvaciai ir praktiskai Papildyta: QUOTE(_buterfly_ @ 2011 08 28, 17:17) dabar skaitau komentarus ir galvoju, kad jei tai butu subrende zmones, tai stegtusi mokytis, stotis ant koju tam kad irodytu tevams jog jie ne siaip sau kartu yra, o yra tvirta, mastanti ir daug siekianti pora. tevu poziuris tikrai pasikeistu jei pirma siektumete siokios karjeros kartu, o ne pultumete vaikus gimdyti sutinku su jumis 100% QUOTE(_buterfly_ @ 2011 08 28, 17:17) dabar skaitau komentarus ir galvoju, kad jei tai butu subrende zmones, tai stegtusi mokytis, stotis ant koju tam kad irodytu tevams jog jie ne siaip sau kartu yra, o yra tvirta, mastanti ir daug siekianti pora. tevu poziuris tikrai pasikeistu jei pirma siektumete siokios karjeros kartu, o ne pultumete vaikus gimdyti Na man toks įspūdis susidarė - mergaitė iš provincijos, kokio nedidelio kaimo, tėvai gal alkoholikai (jei jau grasina nužudyti jos berniuką), gyvena pas močiutę, normalios šeimos neturėjus, kokios ten dar karjeros?? Juk mūsų kaimuose aštuoniolikinė mama- norma, o tridešimtmetė - jau niekam neįdomi senė. Tegul nors dvylika klasių baigia, nors kokią profesiją įsigyja, ir tiek bus gerai. O dabar - net mokykla nebaigta perspektyvose, kur jau ten su vaiku mokysis - kai nei seneliai padės, nei auklių samdyt bus už ką. Aš dirbau ir tuo pačiu studijas su vaiku baiginėjau, tai padėjo mano tėvai ir krūva samdomų valandinių auklių. Ir tai, man buvo toli gražu ne- niolika, o finansiškai abu su vaiko tėvu galėjom save ir vaiką išlaikyti. QUOTE(flight @ 2011 08 28, 18:41) Na man toks įspūdis susidarė - mergaitė iš provincijos, kokio nedidelio kaimo, tėvai gal alkoholikai (jei jau grasina nužudyti jos berniuką), gyvena pas močiutę, normalios šeimos neturėjus, kokios ten dar karjeros?? Juk mūsų kaimuose aštuoniolikinė mama- norma, o tridešimtmetė - jau niekam neįdomi senė. Tegul nors dvylika klasių baigia, nors kokią profesiją įsigyja, ir tiek bus gerai. O dabar - net mokykla nebaigta perspektyvose, kur jau ten su vaiku mokysis - kai nei seneliai padės, nei auklių samdyt bus už ką. Aš dirbau ir tuo pačiu studijas su vaiku baiginėjau, tai padėjo mano tėvai ir krūva samdomų valandinių auklių. Ir tai, man buvo toli gražu ne- niolika, o finansiškai abu su vaiko tėvu galėjom save ir vaiką išlaikyti. na karjera nelygi karjerai, vienam reikia labai aukstai kilti, kad galetu pasidziaugti savimi, o kitam uztenka isidarbinti paprastu darbuotoju, svarbu kad butu pastovios pajamos ir tiek. siuo atveju manau karjera siai pora turetu buti tokia, kuri garantuotu pajamas, reikalingas, paprastai kukliai isauginti vaikeliui.
Taip ir galvojau, kad niekas beveik nesupras, ir jokia aš kaimietė, esu normali iš miesto mergina, tiesiog planuoju su draugu būti kartu, negu kitos mano metų kur už kampo parūkyt, tad jeigu būtų daugiau tokių kaip aš, manau geresnės lietuvės užaugtų, galbūt vaikas per anksti, bet nerandam išeities būti kartu, aišku reikia ir pinigų, o jų būtų. Mokslai suspės, taip pat, gi daug dabar merginų kai pasigimdo spėja ir išsimokinti, gi jeigu nori viskas yra įmanoma. Tad .
QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 17:19) Taip ir galvojau, kad niekas beveik nesupras, ir jokia aš kaimietė, esu normali iš miesto mergina, tiesiog planuoju su draugu būti kartu, negu kitos mano metų kur už kampo parūkyt, tad jeigu būtų daugiau tokių kaip aš, manau geresnės lietuvės užaugtų, galbūt vaikas per anksti, bet nerandam išeities būti kartu, aišku reikia ir pinigų, o jų būtų. Mokslai suspės, taip pat, gi daug dabar merginų kai pasigimdo spėja ir išsimokinti, gi jeigu nori viskas yra įmanoma. Tad . Jums vaikas tik tam, kad tėvai leistų būti kartu. O kas bus jeigu draugas pasiplaus ir liksite su vaiku ant ranku? Aiškinate, kad esate subrendusi. Jūsų metų (o tai buvo tikrai neseniai) nerūkiau, negėriau, bet suvokiau, kad neturiu materialinio pagrindo. Pasiskaičius viską, atrodo, kad Jums nusispjauti į vaiko gerovę, svarbiausia, kad vaikas tik pabūtų įrankiu leisiančiu Jums būti su draugu. Ir viskas. Tokiu atveju tegaliu užjausti būsimą vaiką. Jeigu būtumėte subrendusi, tai pirma pasirūpintumėte nors minimaliomis pajamomis vaikui išlaikyti. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 17:19) Taip ir galvojau, kad niekas beveik nesupras, ir jokia aš kaimietė, esu normali iš miesto mergina, tiesiog planuoju su draugu būti kartu, negu kitos mano metų kur už kampo parūkyt, tad jeigu būtų daugiau tokių kaip aš, manau geresnės lietuvės užaugtų, galbūt vaikas per anksti, bet nerandam išeities būti kartu, aišku reikia ir pinigų, o jų būtų. Mokslai suspės, taip pat, gi daug dabar merginų kai pasigimdo spėja ir išsimokinti, gi jeigu nori viskas yra įmanoma. Tad . Tai susimastykit, gal ne veltui, jeigu dauguma nesupranta tokiu jusu noru. Todel, kad patirties daugiau turi, o jus neturit. Ir is to ka rasot, akivaizdu toli grazu nesuprantat ka reiskia vaikas, kaip jis keicia gyvenima, tarpusavio santykius ir tt ir pan. Visai nebrandziai mastot, todel nesat tam pasiruosusi, vaika matot kaip priemone but su vaikinu. O tai tikrai nera priezastis susilaukti vaiko 16kos metu. Tai ir bukit nu. Jei sitaip mylit, rasit budu ir be tokiu radikaliu sprendimu kaip vaikas.Nepulkit i krastutinumus nera gyvenime tik uz kampo rukancios 16metes arba puolancios strimgalviais ir gimdancios vaikus. Nebutina nei cigarete rukyt nei gimdyt. Ir tas ir tas labai kvaila butu jusu amziuje. Geriausia, jei tai imanoma gyvenime viska daryti nuosekliai. Ka reiskia mokslai palauks? Jusu amziuje jusu pagrindinis reikalas yra mokslai ir viskas. Vaikas tai tikrai palauks. Jetus nu paklausykit gi ka sneka daugiau mate. Aisku galite mokytis is savo klaidu, viena aisku, sprendimas smarkiai netikes. Pagalvokit jus ne tik apie save ir savo norus, bet ir apie ta vaika galu gale. O kol kas jus esat, kaip ir dauguma tokio amziaus - egocentriska paaugle. Dar, jei labai vaikus mylit, eikit vasara aukle dirbti.
Jei likimo skirta tai ir busite kartu. Lai vaikinas irodo kad yra rimtas, subrendes. Lai vaziuoja pradziai vienas i Anglija, susiranda kur gyvent, isidarbina, pasitaupo pinigu ir raso tau laiskus. O kai baigsi mokslus, jeigu viskas bus gerai galesi lekt pas ji ir gamint vaika. Nebutina gi viska metus islekt abiems. O be to tada gal jau ir tevu nuomone apie ji pageretu
neskubėk, sutinku su visomis, kad dar tikrai per anksti..pati žinau, kaip sunku derinti mokslus ir vaikus..netgi lb lb sunku..ir lb santykiams su vyru atsiliepia ne į gerąja pusę..visos patariančios neskubėti, išsimokyti - tikrai linki tau tik gero.
QUOTE(Coneja @ 2011 08 28, 17:35) Jei likimo skirta tai ir busite kartu. Lai vaikinas irodo kad yra rimtas, subrendes. Lai vaziuoja pradziai vienas i Anglija, susiranda kur gyvent, isidarbina, pasitaupo pinigu ir raso tau laiskus. O kai baigsi mokslus, jeigu viskas bus gerai galesi lekt pas ji ir gamint vaika. Nebutina gi viska metus islekt abiems. O be to tada gal jau ir tevu nuomone apie ji pageretu Tai ką aš ir kalbu, jog jis seniai yra įrodęs man jog yra rimtas, o anglijoj jis buvo, sakau ten ir darbas yra viksas būtų suplanuota kaip ir bet tėvai... ten ir būstas ir darbas yra. Papildyta: Tarkime mes nusprendėme išvažiuoti ir būti kartu, aš mokausi, o jis dirba, na niekas mums taip neleis, todėl ir galvoje sukasi vaikas, aš noriu, kad jūs man patartumėte kaip apsieiti be vaiko? Kaip išvažiuoti ir kad galėtume ramiai sau būti??? QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 17:44) Tai ką aš ir kalbu, jog jis seniai yra įrodęs man jog yra rimtas, o anglijoj jis buvo, sakau ten ir darbas yra viksas būtų suplanuota kaip ir bet tėvai... ten ir būstas ir darbas yra. Papildyta: Tarkime mes nusprendėme išvažiuoti ir būti kartu, aš mokausi, o jis dirba, na niekas mums taip neleis, todėl ir galvoje sukasi vaikas, aš noriu, kad jūs man patartumėte kaip apsieiti be vaiko? Kaip išvažiuoti ir kad galėtume ramiai sau būti??? Tapkite emancipuota. Kažkuriame iš puslapių buvo įvardyta ko reikia norint gauti emancipaciją. Dabar neturite nei darbo, nei pajamų. Ką vaikui duosite? Norit būti atsakinga? Tuomet taip elkitės, o ne naudokitės vaiku, nes čia atsakingumo nulis. Be to, tokiu elgesiu, tik įrodytumėte tėvams ir visiems kitiems, kad atsakingumo ir brandos trūksta. Susirandate darbą, gaunate pastovias pajamas. Toliau mokotės, čia būtų pradžia. Manau tai būtų įrodymai, kad galite savarankiškai pasirūpinti savimi. Kodėl nenorite baigti mokytis Lietuvoje? Liko tik pora metų kaip suprantu. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 18:44) Tai ką aš ir kalbu, jog jis seniai yra įrodęs man jog yra rimtas, o anglijoj jis buvo, sakau ten ir darbas yra viksas būtų suplanuota kaip ir bet tėvai... ten ir būstas ir darbas yra. Papildyta: Tarkime mes nusprendėme išvažiuoti ir būti kartu, aš mokausi, o jis dirba, na niekas mums taip neleis, todėl ir galvoje sukasi vaikas, aš noriu, kad jūs man patartumėte kaip apsieiti be vaiko? Kaip išvažiuoti ir kad galėtume ramiai sau būti??? Tu pries nuspresdama lauktis,padabok bent savaite kudiki ir dar pagalvok kaip tu eitum mokytis ir dirbti,kai jis serga,nera kam palikti,o berniukas 19m be normalaus mokslo daugiau 1000lt negautu niekaip ir kaip jus 3se isgyventumet?Perziurek tevu/seneliu komunalkes saskaitas ypac ziemos,nepamirsk paklausti kiek maistuo ir tau isleidzia...Garantuoju "busimas tevelis"greit pasiplautu pamates koki varga uzsikrove. Sakai esi subrendus,tai buk zmogus nepaleisk i gyvenima dar vienos nelaimingos sielos,kuri buti tik priemone kazka pasiekti.Vaikas turi buti vaikas,mylimas ir laukiamas,ne del to kad kazka su juo pasieksi. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 17:44) Tai ką aš ir kalbu, jog jis seniai yra įrodęs man jog yra rimtas Tarkime mes nusprendėme išvažiuoti ir būti kartu, aš mokausi, o jis dirba, na niekas mums taip neleis, todėl ir galvoje sukasi vaikas, aš noriu, kad jūs man patartumėte kaip apsieiti be vaiko? Kaip išvažiuoti ir kad galėtume ramiai sau būti??? Jus juokus megstat? Rimtas vyras, kuris galvoja, kad yra normalu jo 16metei draugei gimdytis kudiki, kad galetu buti kartu?? Jei butu is tikro rimtas, tai skatintu jus bent vidurine baigt. O tada jau vaziuokit ir bukit. Nei jus rimta, nei jis rimtas. Abu nemastantys. Pati paskaitykit ka rasot? Jus gi negalvojat apie ta vaika ir jo gerove. Apie save tik. Cia normalu? Nenormalu iskart galiu jums pasakyt. Snekat kaip apie suneli arba lele. Atsipeikekit pagaliau. QUOTE(Colomba @ 2011 08 28, 17:50) Tapkite emancipuota. Kažkuriame iš puslapių buvo įvardyta ko reikia norint gauti emancipaciją. Dabar neturite nei darbo, nei pajamų. Ką vaikui duosite? Norit būti atsakinga? Tuomet taip elkitės, o ne naudokitės vaiku, nes čia atsakingumo nulis. Be to, tokiu elgesiu, tik įrodytumėte tėvams ir visiems kitiems, kad atsakingumo ir brandos trūksta. Susirandate darbą, gaunate pastovias pajamas. Toliau mokotės, čia būtų pradžia. Manau tai būtų įrodymai, kad galite savarankiškai pasirūpinti savimi. Kodėl nenorite baigti mokytis Lietuvoje? Liko tik pora metų kaip suprantu. Suprantat, kad čia yra labai sudėtingas dalykas, jeigu jau taip būtų lengva čia viską padaryt, tai pusę lietuvaičių taip darytų.. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 20:00) Suprantat, kad čia yra labai sudėtingas dalykas, jeigu jau taip būtų lengva čia viską padaryt, tai pusę lietuvaičių taip darytų.. pabaik vidurine, istokit kartu mokytis i koki vilniu ar kauna, galit ir i ta pacia anglija vaziyuoti mokytis ir laimingai studentaukit kartu, nuomokites buteli ir busit kartu, susiraskit darbus, pradekit uzdirbti pinigeliu ir tada apie seima galvokit. Man kuo toliau tuo labiau pyktis ant tamstos ima, nes tokio naivumo dar nesu maciusi... man paciai jau 24m. abu su draugu turime darbus, sudejus pajamos gana normalios bet ir tai bijome kartu gyventi, pradeti seima, nes logiskai suprantame kad nebus is ko, nebus kaip, o dar koks vaikas ant nosies, kuri reikia isauginti doru zmogumi, o ne kokiu paslemeku... nu zodziu baisus nesubrendimas QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 18:00) Suprantat, kad čia yra labai sudėtingas dalykas, jeigu jau taip būtų lengva čia viską padaryt, tai pusę lietuvaičių taip darytų.. Suprantu, kad sudėtinga. Ir Jums tada tektų įrodyti, kad esate subrendusi ir atsakinga, kaip kad teigiate. Vaikas Jums nerūpi, tai tik priemonė pasiekti tikslams. Ir viskas. Na būsite kartu, tikslas pasiektas. Kur tą vaiką tada dėsit? Nesubrendusi Jūs, neatsakinga. Ir dar planuojate žaisti vaiko gyvenimu. Nematau aš čia tos brandos ir atsakomybės. Matau tik vaiką, kuris rėkia ''NORIU VISKO ČIA IR DABAR!'' Ir tiek. Nes jeigu tikrai norėtumėte įrodyti, kad esate atsakinga, tai pradėtumėte ieškoti darbo, ruoštis artėjantiems mokslo metams. QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 18:00) Suprantat, kad čia yra labai sudėtingas dalykas, jeigu jau taip būtų lengva čia viską padaryt, tai pusę lietuvaičių taip darytų.. O kodėl jūs galvojate kad tiek daug 16-ikinių merginų mąsto taip vaikiškai, nebrandžiai kaip jūs? Net kariaujančios su tėvai merginos dažniausiai suvokia, kad reikia bent jau sulaukti pilnametystės ir pasidėti savo ateičiai bent jau minimalius pagrindus, ir tada jau kelti sparnus ir pjauti šaknis.
Siaip tai pikciausia ir labiausiai gaila butu cia to vaiko. Gaila, kad temos autorei tiek uzpyle akis meiles, kad nuosavo vaiko gerove paskutinej vietoje.
Jusu tevai matyt del to jus taip grieztai ir laiko, jei sitaip kvailiojat ir tokios absurdiskos idejos jums kyla.
Nemąsto autorė. Ir visiškai nesubrendus. Pasigimdys ji tą vaiką, po to numes - kad ir tai pačiai močiutei. Svarbu, kad tuoktis leis ir būti kartu bernužėliu. Visa kita - nesvarbu, nei mokslai, nei darbai nei pinigai. Ir išvis, nematau daugiau JOKIŲ interesų. Net mokyklos pabaigt, ir tai nesugeba...Gaila tokių. Ir jų vaikų - taip pat. Nors, kita vertus, valuytojų mums irgi reikia. Taip kad, gimdyk, paskui dirbsi už minimumą, klozetus šveisi. apie tokį gyvenimą, turbūt, ir svajoji?
QUOTE(būsimamamytė @ 2011 08 28, 18:19) Taip ir galvojau, kad niekas beveik nesupras, ir jokia aš kaimietė, esu normali iš miesto mergina, tiesiog planuoju su draugu būti kartu, negu kitos mano metų kur už kampo parūkyt, tad jeigu būtų daugiau tokių kaip aš, manau geresnės lietuvės užaugtų, galbūt vaikas per anksti, bet nerandam išeities būti kartu, aišku reikia ir pinigų, o jų būtų. Mokslai suspės, taip pat, gi daug dabar merginų kai pasigimdo spėja ir išsimokinti, gi jeigu nori viskas yra įmanoma. Tad . O kaip galima suprasti,jei vaikas vaikus gimdyti nori...o negalite draugauti,o ne gyventi...jeigu tevas,mociute matytu,kad padorus vaikinas,kuris noteru ne TIK lovoje praleisti laika,o noretu,kad jo busimoji tobuletu,mokytusi,pasiektu kazko gyvenime,manote jie butu pries ji...matyt jie mato tai ko jus pati nematote...nusiimkite rozinius akinius...apie kokius vaikus kalbate,kai pati esate vaikas...visai nesvarbu,kad mastote ne taip kaip jusu bendraamzes,bet fiziologiskai ir psichologiskai esate dar vaikas...paskui ateiste i foruma ir verksite,kad jus paliko su mazu vaiku,nes...is jusu postu svieciai,kad vaikas TIK priemone,pabegti is namu... Net jeigu ir pastosite,vis vien tevu sutikimo reikia tuoktis,nes esate nepilnamete...Sakote mokslai spes...jums tas bernelis tik makaronus kabina...matyt jis turi savu tikslu... Baisu net graudu,bet matyt cia yra ir tevu,gal daugiau mamos kaltes,kad mergaitei nepasakojama apie grazius jausmus...is seimos,nuo seimos nori pabegti tik vaikai,kurie nebuvo mylimi...o tai jau problema... QUOTE(Ilgaplaukė @ 2011 08 28, 19:28) Šitas tai tiesa. Galimas variantas: mergina pastoja ->tėvai neleidžia tuoktis ->tėveliui tenka mokėti alimentus -> jis išvažiuoja padirbėt į Angliją -> vaikučius auginti nelengva kyla ginčų, nepasitenkinimo vienas kitu, juolab gyvenant atskirai, kai vyras negali padėti -> vaikinui viskas įgrista -> atsiranda kira panelė... |