Svajoklė
2006 03 13, 13:22
Laba diena,
Esu išsituokusi.Bet 5 metus gyvenau kartu su vyru, su kuriuo susilaukėme 2 vaikų.Jis visus tuos metus niekur nedirbo, gėrė, o aš dirbu dviejuose darbuose, išlaikau mus visus.Gyvename mano tėvams priklausančiame bute.Jis iš ten išregistruotas jau 2 metai.
Dabar vėl aš bandau kažkaip su juo išsiskirti, bet jis visada grąsina, kad paims iš manęs vieną vaiką(iš darželio).
Ar yra galimybė gauti tokią pažymą, kurią pateikus darželio direktorei, auklėtojos turėtų pilną teisę NEDUOTI mano vaikų tėvui?Jei tokia pažyma galima, tai kur man kreiptis dėl jos?
Gedmantas Gedminas
2006 03 18, 18:17
Jei teisingai supratau tai buvęs sutuoktinis neturi jokių teisių gyventi su Jumis.
Dėl vaikų tai skyrybų metu turėjote išspręsti klausimą dėl vaikų gyv. vietos, išlaikymo ir pasimatymų su tėvu laiko ir tvarkos. Jei tai nebuvo padaryta Jūs galite tai padaryti dabar. Pateikus darželiui teismo sprendimą, kad vaikai gyvena su jumis, tėvas gavi juos paimti tik su Jūsų raštišku leidimu ar tik tam tikru laiku ( per Kalėdų atostogas ar pan. kokios bus nustatytos sąlygos) ir auklėtojos negalės vaiko atiduoti tėvui.