Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Elgesio problemos
Supermamų klubas > Konsultacijų centras > Klausimas vaikų psichologui
Iva
turiu tokia problema. Mano dukrai greitai bus 7 metai ir ji labai judri, buvo itariamas hiperaktyvumas, bet psichologai nepatvirtino.
Paskutiniu metu nera nei dienos kad ka neprikrestu ar pastabu del jos elgesio negauciau. Palaipsniui buvo uzdrausta viskas - telekas, kompas, laukas, saldainiai, pramogos, net pasakos pries miega. Piniginiai paskatinimai neveikia. bandziau plusu sistema, tai vienodai sviecia. Ir vaiko gaila jau ir savaigali, va jonines bus norisi kur nors su ja nueiti, bet jeigu tik kur nueinam, ar ka nors gauna viskas ir ilgam sad.gif Paprastai neklauso, va jeigu tarkim sakai eik dantu valyti (pries miega), tai ji is kambario tuojau pat iseina, bet nueina ne i vonia, o zaisti tarkim arba sokti ( vakar tai buvo), apie tvarka kambary arba tvarkymosi procesa is viso patyliu sad.gif

Nelabai panasu kad tycia ji taip elgiasi. Dazniausiai pabunda su zodziais - mamyte as busiu siandien labai gera, paprastai tai trunka ( jeigu multiku nepasiziuri) iki pietu, na iki vakaro ilgiausiai.

Trenere sako kad ji negali susikoncentruoti, kad pagauna tik kokius 30% to kas sakoma, jeigu ji tarp vaiku, tai tie vaikai kurie salia jos "durniuoti pradeda" ir pastabas gauna visos, man net ju tevai sake kad dukra "isbalamutina" ju dukras sad.gif Aukletoja sako kad sugeba padaryti kas liepiama, tik jeigu uzduociai skirta 15 min, visi vaikai mazdaug tiek ir daro, tai maniske gerai padaro per kokias 3-5 min ir trukdo kitiems sad.gif tada duoda jai dar darbo

Ka daryt? nes jau mano fantazija baigesi ir diplomatines priemones visos irgi sad.gif tiesa pasakius ir mano kantrybe ir tolerantiskumas jos isdaigu atzvilgiu jau baiginejasi. O gal tiesiog susitaikyti?
lengvute
man panašiau į išsiblaškymą, mano vyresnėlė, kas link darbelių, irgi tas pats, neturi kantrybės, atidumo, eina vienur, pamiršta , ko ėjo arba užsiima kuo įdomesniu rolleyes.gif , mes dėl to, visų pirma, lėtinam savo gyvenimo tempą ir jai paskirstom po nedaug pareigų ir įkandin tikrinam, kaip ji jas atliko, geriau įdėsiu laiko ir kantrybės dabar, nei jai tai taps įpročiu...Buvom pas psichologę, sakė, nėra problemų, o atidumo kaip kokių pratimų reikia mokyt ir neskubėjimo, praktikuot dienotvarkę...Jei nori, parašyk į asmeninę, sužinojau apie fainus, bet nepigius psichologinius užsiėmimus, kur ugdoma vaikams pasitikėjimas savim, kantrybė, daromi darbeliai, reikalaujantys daug kantrybės (pvz,. iš Origamio knygelės), patariama ir tėvams , kaip padėt savo vaikui wink.gif
Iva
lengvute, ko jau ko, bet pasitikejimo savim maniskei netruksta (nebutu liute pagal horoskopa) taip pat nemanau kad turi kantrybes problemu, bet mane neramina jos elgesys ir ka galima padaryti man kad ji nebutu "rakstis" vaiku kolektyve ir kad butu maziau pastabu is treneres ir itariu ateityje netolimoj ir mokytojos, taip pat kad su ja galima butu susisneketi.
mima
Iva, zinai, maniske irgi panasi blink.gif As galvoju, kad vaikas tiesiog turi dar pasidziaugti vaikyste. Gal tu is jos per daug reikalauji (as tai daug ir kartais pastebiu, kad tai blogai veikia ja sad.gif ? Sakai rakstis? As irgi daznai taip sakau sad.gif Susitaikyti su tuo? Jokiu budu! Ji turi zinoti, kad tai, kaip elgiasi netenkina mamos, bent jau taip as galvoju. Ateis laikas - susipras. Maniske irgi nemegsta tvarkyti kambariu sad.gif Bet viena diena tai padare neprasyta, tada labai gyriau ir maciau, kad tai labai veikia smile.gif Po to vel tas pats blink.gif Kartais atrodo, kad ta dukryte skraido kazkur padebesiuose ir tik kartais nusileidzia ant zemes wink.gif
As naudoju tokias priemones: tik susitvarkius savo zaidimu vieta gali ziureti filmukus. Primenu tik, kad filmukai arteja g.gif tai truputi vargina;
kai nusiprausia ir pasiruosia miegui - leidziu ka nors nuveikti savo lovoje smile.gif;
Nustatau laika ( kai eina i mokykla) iki kiek ji gali tai daryti.
Uzdrausti visko negalima, taip as galvoju. Nes nelieka kuo paskatinti wink.gif
O del kitu vaiku g.gif kiek supratau tai nevisai vaiku problema, o to kas uzima g.gif jei vaikas greitai atlieka uzduoti, tai jam buvo per lengva unsure.gif O vaikai kruvoje, visi durniuoja ir labai wink.gif
Iva
Mima, matai kol jos nera kolektyve viskas OK, visi patenkinti ir gerai elgiasi, tik ateina maniske, viskas sad.gif va paskutinis topas buvo vakar, visos mergaites daro pratima ( ji menine gimnastika lanko) tai maniske vidury pratimo pradejo dainiuoti blink.gif visos aisku pradejo juoktis, visas darbas perniek mad.gif

laiko nustatymas nepadeda, nes nespeja, ir jai nesvarbu ar as leisiu filmukus ziureti ar ne, mazdaug na ir kas kad nepaziuresiu blink.gif

kad gyrimas labai padeda tai taip net labai, tada labai patenkina buna, bet iki sekancios dienos

o del pardaug reikalauju? ka as zinau, man atrodo nelabai as is jos ir reikalauju, na kad klausytu, kambary bent minimaliai tvarkytu, purvinu rubu nedetu kur papula, o tai smurda kambary pas ja pastoviai, buna susinervini, nueini is po stalu ir spintu viska traukti, tai tokiu dariniu buna blink.gif blink.gif mad.gif , jau is siuksliadeze nupirkau jai vaikiska, tai bent trecdalis siusliu ten patenka, tai aisku labai didelis progresas, bet kai pradedi traukti nesvarias kelnaites is po spintos mad.gif

sakai isaugs, kad nezinau, kazin ar apsimoka laukti, gal galima dabar kazko griebtis?
Psichologe

Man atrodo, kad imanoma ismokyti vaika labiau save kontroliuoti. Juo labiau, kad Jusu dukra nori buti gera, ir stengiasi. Efektyviausia yra Jusu mineta pliusu sistema. Greiciausiai buvo netinkamai parinkti apdovanojimai, arba vaikas ne viska suprato, arba naudota per trumpai, jeigu buvo neefektyvu.
Iva
Aciu labai uz atsakyma, gal galetumete pakomentuoti kaip geriau sudaryti ta pliusu sistema ir kaip parinkti apdovanuojimus?
Psichologe
Reikia visiems susesti ir aptarti. Paprastai uztrunka apie valanda, kol viskas issiaiskinama. Internetu nelabai imanoma aptarti, juo labiau, nebendraujant su vaikais. Jei priklausote Antakalnio vaiku poliklinikai, tai uzsirasykite konsultacijai pas mane- sudarytume ta sistema.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.