Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kada planuoti antra vaika?
Supermamų klubas > Motinystė ir tėvystė > Gausi mūsų šeimynėlė...
Pages: 1, 2, 3
dziuska
QUOTE (Lona @ 2004 11 30, 20:26)
Aš planavau planuoti 2.gif po naujų, bet planuoju dabar ir tikiuosi pasiseks iki naujų laugh.gif rolleyes.gif

Aš norėčiau irgi taip planuoti, bet stinga ryžto g.gif Gal tavo pirmas 2.gif ramus buvo, kad taip greit apsisprendei? thumbup.gif Linkiu sėkmės planuojant nestuke.gif
ChikuRaku
Idomu ir dzhiugu skaityti jusu minti, Svajotojos ir Planuotojos biggrin.gif !
O ash pastebejau, kad antro vaikuchio labiausiai norisi toms, kuriu pachiu dar vaikuchiai mazhi, iki metuku smile.gif . Vat pati irgi degiau tokiu noru, net shia apklausa atidariau biggrin.gif . Bet vaikas paaugo, pasidare savarankishka, ash daugiau laisves turiu, akis prasikrapschiau ir pamachiau, kiek dabar daug galiu padaryti, kokius projektus realizuoti ir... atslugo tas noras vel i minkshta motinystes vata krisiti rolleyes.gif .
Gal teisus buvo tie, kas sake: "Gimdyk dabar, jei nori, nelauk, nes kai jau prakusi - nebenoresi!"...
Bet gal ash sulauksiu antrojo Didzhiojo norejimo rolleyes.gif .
Kazhkuri rashe, kad nori pirmu vaiku atsidzhiaugti, nepraleisti ne vieno jo augimo momento - asg taip pat ishkart nepastojau todel, kad norejau, kad mano meiles ir demesio pirmagumei niekas neblashkytu smile.gif .
Kad ir shia apklausa vadovaudamasi, jusu mintis beskaitydama nutariau, kad kokie 3 metai geriausia. Bet velgi... Galvoju dabar, ar spesiu per tuos 2 metus ir magistra apsiginti, darbuose shaknis ileisti, nes jau nebenoriu kaip balionas nezhinioje kyboti, kaip per pirmaji neshtuma g.gif . Vat ir prasideda skaichiavimai... g.gif
Ode
Ash jau greit po pirmosios gimimo suvokiau, kaip noriu antro, na, bet pralaukem metelius, dar palaukem del kitu priezhaschiu... Kai drauge pasigimde 18 men. skirtumu (mano dukrai tiek pat, kiek ir drauges vyresniajam buvo), supratau, kad ir ash jau galechiau tureti antra ant ranku. Suplanavom tuoj pat antra ir pradet, bet gyvenimas pakoregavo ir vietoj nepilnu 2.5 metu, gausis beveik 3 metu skritumas. Tachiau dabar, kai jau atejom i 2.5 metu laika, kazhkiek dzhiaugiuosi neturedama dar mazhylio, nes pasidare sunku kai kuriom dienom su didzhiaja sutart... wink.gif Supratau, ka mano tevai yra sake - geriausias amzhiaus skirtumas tarp vaiku - 3 metai. smile.gif
Pinacea
Ash uz pametinukus.... Gimus dukrai,jei nebutu buve komplikaciju,btume bande po kokiu 5 menesiu... Taciau teko metus palaukti. Tarp mazuju bu 22 men skirtumas. Na, ne vien del to, kad vaikams inksma zaisti butu...Mano argumentas - vaikai greitai vienu ypu uzauginti, tevai tures greiciau laiko vienas kitam ar studijom, ar karjerai ..... O kai viena 3 metus paaugini, paskui kitas gimsta... man dar norisi kazka nuveikti..ne visus graziausius metus namams ir vystyklams paaukoti...
P.S. na,cia savanaudishkai nuskambejau... Bet ir ish patirties zinau, kad mieliau ir geriau vaikai bendrauja, kai tarp ju nedidelis amziaus skirtumas...
ugnieska
o mes kazkaiptai norime antrojo veliau, kad vel kai vyresnysis bus paauges, bus nuostabiai faina prisiminti viska is naujo, nors, jei galimybes laistu, dabar noreciau antro, o dar viena tada veliau biggrin.gif . bet kol kas planai yra kitokie smartass.gif
dziuska
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 12 01, 16:42)
O ash pastebejau, kad antro vaikuchio labiausiai norisi toms, kuriu pachiu dar vaikuchiai mazhi, iki metuku smile.gif . Vat pati irgi degiau tokiu noru, net shia apklausa atidariau biggrin.gif . Bet vaikas paaugo, pasidare savarankishka, ash daugiau laisves turiu, akis prasikrapschiau ir pamachiau, kiek dabar daug galiu padaryti, kokius projektus realizuoti ir... atslugo tas noras vel i minkshta motinystes vata krisiti rolleyes.gif .

O aš dar mokausi, noriu į darbą grįžti jau pabaigus mokslus ir vaikučius užauginus smartass.gif taigi vaikutis mano planams manau ne tik, kad nesutrukdytų, bet ir padėtų blink.gif Tik va, kartai abejonės užpuola ar susitvarkysiu wacko.gif
ChikuRaku
QUOTE (dziuska @ 2004 12 02, 11:06)
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 12 01, 16:42)
O ash pastebejau, kad antro vaikuchio labiausiai norisi toms, kuriu pachiu dar vaikuchiai mazhi, iki metuku  smile.gif . Vat pati irgi degiau tokiu noru, net shia apklausa atidariau  biggrin.gif . Bet vaikas paaugo, pasidare savarankishka, ash daugiau laisves turiu, akis prasikrapschiau ir pamachiau, kiek dabar daug galiu padaryti, kokius projektus realizuoti ir... atslugo tas noras vel i minkshta motinystes vata krisiti  rolleyes.gif .

O aš dar mokausi, noriu į darbą grįžti jau pabaigus mokslus ir vaikučius užauginus smartass.gif taigi vaikutis mano planams manau ne tik, kad nesutrukdytų, bet ir padėtų blink.gif Tik va, kartai abejonės užpuola ar susitvarkysiu wacko.gif

Su mokslais ir vaikuchiu tai tikrai susitvarkysi, jei turi dideli nora ir valios thumbup.gif
dziuska
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 12 03, 19:23)
[O aš dar mokausi, noriu į darbą grįžti jau pabaigus mokslus ir vaikučius užauginus smartass.gif taigi vaikutis mano planams manau ne tik, kad nesutrukdytų, bet ir padėtų blink.gif Tik va, kartai abejonės užpuola ar susitvarkysiu wacko.gif [/QUOTE]
Su mokslais ir vaikuchiu tai tikrai susitvarkysi, jei turi dideli nora ir valios thumbup.gif

Didelį norą tai turiu, bet va, vakar pasidomėjom, kaip moka pinigėlius, kai antrą kart išeini į dekretą negrįžus iš pirmo, ir nusivylėm sad.gif Pinigėlių atžvilgiu tikrai labai nukentėtume, taigi planai gali pasikeisti ir teks kuriam laikui grįžt į darbelį sad.gif sad.gif
ChikuRaku
QUOTE (dziuska @ 2004 12 04, 13:53)
Su mokslais ir vaikuchiu tai tikrai susitvarkysi, jei turi dideli nora ir valios thumbup.gif [/QUOTE]
Didelį norą tai turiu, bet va, vakar pasidomėjom, kaip moka pinigėlius, kai antrą kart išeini į dekretą negrįžus iš pirmo, ir nusivylėm sad.gif Pinigėlių atžvilgiu tikrai labai nukentėtume, taigi planai gali pasikeisti ir teks kuriam laikui grįžt į darbelį sad.gif sad.gif

O kas ten su taip pinigais? g.gif
Ot valstybeje gyvenam mad.gif .
dziuska
Dar iki galo neišsiaiškinom, bet esmė tame, kad moka 60 proc.nuo tos sumos, kurią gauni už pirmą vaiką, o ne nuo atlyginimo blink.gif O jei nori gaut tą patį ką gauni, tai reik nors trim mėn.grįžt į darbą g.gif Kt.savaitę pilnai išsiaiškinsim kaip ten yr.
Lona
QUOTE (dziuska @ 2004 12 01, 14:56)
Aš norėčiau irgi taip planuoti, bet stinga ryžto g.gif Gal tavo pirmas 2.gif ramus buvo, kad taip greit apsisprendei? thumbup.gif Linkiu sėkmės planuojant nestuke.gif

Normaliai man su pirmu buvo, beto jei dar pralaukčiau būų labai didelis skirtumas tarp vaikų.
*Bambolina*
QUOTE (ChikuRaku @ 2004 06 25, 16:27)
I chochitsa i kolitsa rolleyes.gif

thumbup.gif mums tas pats
spaika
Aš jau gailiuosi, kad taip ilgai laukiau doh.gif . Kažkaip dabar akys atsivėrė blink.gif . Vaikam dviem panašaus amžiaus tikras smagumas. Nes mano zyzia ir zyzia, kad jam nėra su kuo žaisti sad.gif rolleyes.gif
dziuska
Aš kai pas draugę nueinu(ji turi 2 vaikučius), tai man taip gražu, kai vaikai žaidžia, pešasi ir rėkauja biggrin.gif noriu ir aš tokios šeimynėlės, bet po to pagalvoju ar susitvarkysiu g.gif gal? Na, dar biški pagalvosiu kaip čia daryt wub.gif clap.gif
Lona
Susitvarkyt tai nemanau, kad čia bus problema. Aš iš esmės noriu antro 2.gif dėl to, kad turėčiau pasiteisinimą, kad nedirbčiau, t.y. kitais metais noriu mokytis ir nedirbti, bet jei šiaip tik mokyčiaus ir nedirbčiau, to negalėčiau daryt, o va jei būsiu nestuke.gif nedirbsiu oficialiai. Na gal ne taip tiksliai situaciją aprašiau, bet tikiuosi supratai.
dziuska
Va, ir aš tokius planus puoselėju, bet kad vis tie pinigėliai koją pakiša sad.gif O kur tu mokais?
Lona
Dar niekur, bet planuoju magistratūrą pabaigti. Kažkaip aš įtariu kad tu arba iš Jonavos arba prijaučianti? Nes lygtais tavo žinutę mačiau mūsų skyrelyje.
gutukas
su viena sese metų skirtumas 1,5metų- jinai vyresnė, o su kita 10 metų - jinai jaunesnė:) bendravimas labai labai skiriasi blink.gif su vyresne sese labai gerai sutariam esam tikrai artimos, nors vaikystėje oi kaip pliekdavomės wink.gif na o su jaunėle dabar nieko bendro neturim,na gal kai jinai suaugs bus kitoks bendravimas g.gif

manau kad didelis amžiaus skirtumas nėra labai gerai dry.gif
aš pati norėčiau kito 2.gif po 2-3 metelių rolleyes.gif
Lona
Pritariu Gutuk, kai mano 2.gif buvo keli mėnesiai aš svajojau tik apie miegą normaliai be naktinių maitinimų.
dziuska
QUOTE(Lona @ 2004 12 13, 15:04)
Dar niekur, bet planuoju magistratūrą pabaigti. Kažkaip aš įtariu kad tu arba iš Jonavos arba prijaučianti? Nes lygtais tavo žinutę mačiau mūsų skyrelyje.
*

O tu iš Jonavos? Mano tėvai ten gyvena megalol.gif Va, kaip tik Kalėdas pas juos važiuosim švęsti newyear.gif Gal norėtum susitikt? drinks_cheers.gif
Lona
Bet kada tik ne Kaledoms, nes dienos tiesiog pripildytos arba sveciu arba sveciavimosi. Bet veliau prasom smile.gif
Lorenza
O as mergaites usurdniavau i sentave smile.gif Mano pirmajam sunui jau devyneri, o baldandi laukiu antri klecko wink.gif
Mano nuomone, geriausias skirtumas tarp vaiku yra apie 2 metus, siaip geriausia turbut butu pametinukai (tik gal mamau sunkiau, bet vaikams thumbup.gif ). O va skirtumas 5-6 metai manau, pats blogiausias visais atzvilgiais - vaikai jau neturi bendru reikalu, o mami vel tenka pasinerti i pampersus, atsisakyti darbo (bent kuriam laikui), tame tarpe gal ir karjeros biggrin.gif
Na, o as savo atveju ieskau pliusu, kai skirtumas vos ne 10 metu - tai randu tik viena egostiska - turesiu pagrnaduka, ir kai vienas jau gal is namu iseis,kitas tik mokykla bus pradejes lankyti wink.gif Nors dabar karjeros atzvilgiu man tikrai ne pats idealiausias laikas eiti i dekreta - nes turiu nemazai geru pasiulymu, bet turiu kuriam laikui atsisakyti.. g.gif Ne, bet ilgai tinginiauti namie nezadu, tai gal ir tie meteliai praeis greitai ir vel viskas atsistos i savo vezias biggrin.gif

vėjav
vakar paskaičiau čia jūsų pasvarstymus, per naktį pagalvojau tongue.gif ir nutariau po kokio pusmečio pradėti bandyti nestuke.gif biggrin.gif informavau vyrą biggrin.gif , tai jis nieko prieš thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif o prieš tai galvojau, kad kokių 5 metelių pertrauką reikėtų padaryti wink_3.gif matot kaip jūs gerinat Lietuvos demografinę padėtį thumbup.gif

tarp vaikų tada būtų 3 metų skirtumas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
smulkute
QUOTE(asara @ 2004 06 23, 19:11)
Ir as noriu pametinuku, bet panasu kad nebus. O beje, gydytojai sako, kad geriausias laikas po triju metu,  mat moters organizmas pilnai po gimdymo atsigauna mazdaug per 2 metus.
*

palaukti reikia ypac toms moterims, kuriu gimdymai buvo komplikuoti ar daryti cezariai smartass.gif
Vijone
Pas mane giminej tai kaip prakeikta biggrin.gif Tarp manes ir sesers 13metu , o tarp sesers vaiku 18metu skirtumas.
As laikiau geriausia skirtuma tarp vaiku 5 metus, nu max 7, o jei iki to laiko neiseina tai ir nebeverta. Dabar mano sunui eina septinti, tai pagal mano paskaiciavimus jau ir nebereiketu unsure.gif . O kaip bus, paziuresim wink_3.gif
Mitsu
As pametinuku salininke thumbup.gif
Gal ir jokio skirtumo, koks metu skirtumas tarp vaiku, bet... tarp manes ir brolio 3 metai skirtumas- jis nesuprato, kodel visas demesys skirtas jam iki 3 metu, staiga pasidalijo pusiau. Tevai nesugebejo jam paaiskint. Stai rezultatas- nekentem viens kito verysad.gif . Man atrodo, kad pametinukai nespes sureaguoti, kad demesys pasidalino ax.gif
nneringa
mes po 6 metų
Burka
Tarp musu pabiruciu bus 2,7m skirtumas thumbup.gif ir jei antras gimdymas praeis kaip ir pirmas,tai trecias maziukas bus planuojamas daug greiciau wub.gif wub.gif
gozė
Planavomes antra po kokiu penkiu-šešiu metu.Bet taip gavosi, kad sulaukem daug ankščiau-po 2 metu 11menesiu. Buvo baisoka ar susitvarkysiu ,ar pajegsiu.......Bet dabar, praejus trim metam ,kai visi dideji sunkumai praeitas etapas ,labai džiaugios kad taip nutiko. mirksiukas.gif
Toshe
QUOTE(Kenzo @ 2004 07 22, 12:49)
Po dukrytės gimimo galvojau, kad antro  2.gif  dar ilgaaaai nenorėsiu smile.gif . Ir iš tiesų, pirmus dvejus metus visą dėmesį skyrėm tik jai, neįsivaizdavau, kad būčiau galėjusį jį dalinti dviems.
*

Kazi ka darytum,jei butu gime dvyniai? mirksiukas.gif
Freiza
QUOTE(kasiopeja @ 2004 07 22, 16:27)
Tarp musu su broliu beveik 8 metai skirtumas. Sutariam graziai, bet kad artimi butumem, tikrai nepasakyciau.
*

Turiu dvi seseris. Su vyresniaja 15 metu skirtumas, o su viduriniaja 10 metu. Puikiai sutariam su vyresniaja, o su viduriniaja nei as nei vuresnioji sese nelabai bendraujam. g.gif Skiriasi charakteriai ir siaip poziuris i gyvenima.
Pametinukes sesers neturiu, todel nezinau kokie santykiai galetu buti, o tarp savo vaiku noreciau kokiu 3-4 metu skirtumo. smile.gif
Merlote
mes apie antraji leliuka emem rimtai svarstyti kai pirmajam sukako vieneri. iki tol galvojau kad noresiu tarp vaiku didesnio amziaus skirtumo, bet niekada nezinai kada tie jausmai uzplus. na ir stai tarp mano vaikuciu bus 2 metai ir 1 men skirtumas.
daug kas manau priklauso ar sunku auginti pirmaji, kokia materialine padetis, ar netruksta gyvenamosios vietos...
linazy
Mes visada buvome tos nuomonės, kad kuo greičiau, tuo geriau. Nesigavo labai greit, bet manau poros metelių skirtumas irgi nebus labai blogai. Aš pati esu iš trijų pametinukių. Augti buvo thumbup.gif , tėvams auginti sunku. Bet visi vargai, kaip jie sako, atsipirko ir pasimiršo.
LUNARIA
o pas mus antras netyciukas blink.gif Bet ir labai ciotka dabar.Tarp ju skirtumas 2,8 metu,beveik 3 m, ir labai gerai,ir mes patenkinti,ir mano karjera,mokslai nenukentejo,ir jie draugauja,zaidzia kartu.Nors sunus kiek pavydi,ypac zaislu,vezimielio,vaikstuku,soskes blink.gif bet paaiskinam,kad cia sesei ir atiduoda thumbup.gif O kai paaugs bus dar fajniau jiems,kartu i diskonus vaiksciuos thumbup.gif
Nors pasakysiu saziningai,jei butu galimybe tai gimdyciau pametinukus. ax.gif Pradziai atrodo sunkiai,bet kai uzauga labai fajna stebiet pametinukus tongue.gif
vyšniux
As esu nusprendusi antro leliaus susilaukti kai mazajai sukaks seseri.Panele auga labai judri tai net neisivaizduoju ka darysiau jei pvz atsirastu dabar antras.Namai tikru cigonu taboru pavirst lotuliukas.gif doh.gif u
vyšniux
Jau senai esu nusprendus,kad antras vaikelis turetu gimti kai pirmagimei sueis seseri.O jau kaip iseis taip tongue.gif .Nes yra tokia patarle,jog jei nori prajuokint dievuli papasakok jam savo planus biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Urartu
Antrą geriausiai planuoti tada, kai jau būni pakankamai paailsėjusi po pirmojo smile.gif
zizee
Sveiki,
Manau, kad tinkama laika antram vaikuciui nuspeti sunku, kaip sako senoliai, kad ne mes renkames kada vaikuciui gimti, o vaikuciai, kada pas mus ateiti smile.gif Prisimenu, kai suzinojau, kad laukiuosi, pagalvojau, kad gyvenimas kaip ir sustojo, kad nebegalesiu kopti karjeros laiptais, kad neturim gyvenamosios vietos, kad finansai pakankamai mazi, bet po keliu minuciu suvokiau, kad visgi esu pati laimingiausia moteris pasaulyje biggrin.gif mano suneliui jau 1 m. 4 men. per tuos pirmuosius jo gyvenimo metus viskas kuo puikiausiai susikloste mano gyvenime - nusipirkome buta, darbo sferoje siek tiek liudniau, bet as nesustojau, istojau mokytis, iki siol domiuosi savo veiklos naujovemis. Ir kuo toliau tuo labiau mastau apie galimybe pradeti antraji kudikeli, nes visada svajojau apie du vaikucius. Kol esu jauna, man 25 metai, turiu sveikatos reikia tuo pasinaudoti smile.gif Uzauginsiu vaikucius ir visa likusi savo gyvenima galesiu skirti darbui ir karjeros darymui smile.gif
lawanda
Mes planavom antro susilaukt po kokių 4-5 metų, bet ne visada būna taip, kaip nori, dievulis ne visada tai leidžia. Gavosi taip, kad skirtumas tap vaikų 8 metai, bet visai nesigailiu. Aišku gražu žiūrėt į pametinukus, gal jie ir sutaria geriau, nežinau, bet va dabar jaučiuosi pailsėjusi, pirmasis sūnus jau kaip aš sakau suaugęs, labai laukia broliuko gimimo, labai man padeda, o svarbiausia supranta, kad bus pavyzdys broliui, pradėjo net kitaip elgtis, tapo :suaugęs" smile.gif Net mano pačios požiūris į nėštumą, į šeimą, į vaikų auginimą pasikeitė. Esu žymiai ramesnė, nes visa šeima labai padeda. Bijau, kad tikrai taip nebūtų jei dar reikėtų paskui pirmąjį vaiką lakstyt, ko gero pradėčiau neapkęst visų, būčiau pikta, nepailsėjusi, o juk emocinė ir fizinė mamos būklė duoda didelę įtaką ir šeimai ir patiems vaikučiams.
Na bet čia tik mano nuomonė smile.gif
barra
Mano nuomone reiketu tarp vaiku paplanuot didesni kaip 3 metu skirtuma .Reikia ir mamytei po visko sustipret,galutinai atsigaut.O kai atsiranda antras vaikutis,jau pirmam vaikui ir demesio maziau lieka.Neisivaizduoju kaip reiketu augint pametinukus,tai labai sunku.Uzuojauta,ir linkiu stiprybes toms mamytems,kurios augina pametinukus ar dvynukus! 4u.gif
rutelė
Manau, kad tarp vaikuciu neturetu buti didelis amziaus skirtumas.Is savo patirties galiu pasakyti,kad labai jau liudna augti galima sakyti vienam. tarp musu su broliu devyniu metu skirtumas tai bendrauti artimiau pradejom tik tada, kai uzaugau. Mamytes nereikia galvoti egoistiskai vien apie save-lengviau, pades auginti jaunesni. Panasaus amziaus vaikuciai augdami kartu buna maziau islepe, ismoksta dalintis, suvokia, kad pasaulio centras ne vien jie. Aisku gyvenime visaip buna, bet manau idealiausia 2-4 metu skirtumas:super
Brūkšniukas
Aš esu girdėjusi nuomonę, kad geras tarpas iki apie penkis metus - tada abu vaikai auga savarankiškesni, turi savo pasaulius. Žinoma, kol mums pasiseks "sukurti" antrąjį toks tarpas ir gausis doh.gif
*Varlė*
Pritariu Zizee. Vaikai patys pasirenka kada ateiti ir pas ką. Gal tuo momentu, kai sužinai, jog laukiesi atrodo, kad pasaulis griūna, bet tai tik pradžia į gerą. Kiekvienas įvykis turi pasekmę ateityje. Likimas neduotų vaikų, jei žinotų, kad tolesni įvykiai nesivystys į gerą.

O kada planuoti antrą, lemia daugelis veiksnių: finansai, stabilus materialinis pagrindas, žmonių pasirengimas tėvystei. Vieni nori turti tada, kai viską galės viską duoti vaikui, kiti pasikliauja likimu. Sunku pasakyti koks amžiaus skirtumas tarp vaikų idealus. Vieni pametinukai gali sutarti nuostabiai, kiti - visai nesutarti. Kartais didelis tarpas būna daug naudingesnis nei mažas. Vaikai gimsta nei pervėlai, nei peranksti - pačiu laiku. Kiekvienas atvejis yra individulaus ir vienos tiesos niekada nebus.
Edelveis
mes su seserim pametinukės doh.gif - tai savo net neplanavau tokiu artimu skirtumu schmoll.gif . o be to -1 mano nėštumas buvo problematiškas unsure.gif (kaip ir kiti) - tai todėl antrąjį suplanavau po 4m., kad jau nereikėtų vaikelio kilnoti smile.gif .
Edelveis
kažkur girdėjau,kad ateidamas vaikelis su savimi kai ką atsineša 4u.gif ... ir tikrai - namai kažkuo vis pasipildo - gerbūvis vis pakyla. jei iš pradžių galvoji, o kaip gi bus?...ir mokslai...ir darbas...ir butas... o viskas taip nuostabiai susitvarko!!!! vadinasi -viskas įvyksta tada, kai turi įvykti thumbup.gif ( mes pirmas dvi dukrytes planavom wub.gif , o trečioji - DOVANĖLĖ thumbup.gif ).
saulyte111
smagu 4u.gif trys dukrytes smile.gif
xiuke
sveikos
na man asmeniskai antro leliaus norisi kai pamatau kitu, bet siaip prisiminus kiek vargu buvo su pirmaja tai dar nesinori... 4u.gif na gerai kad viskas pasimirsta... biggrin.gif
as asmeniskai pries dideli metu skirtuma,kad ir 7metai...nes tuomet pirmasis vaikas jau turi but mazajam kaip aukle, pvz kai mama iseina kur ar dar kas...na kalbu is savo giminaiciu patirties...pusesere dbr jau suaugusi,sako praktiskai as ir uzauginau mazaja...o man sako vaikui visai kiti reikalai rupedavo, va taip blush2.gif
na bet kiekienam savo...
crazy4you
Sunku pasakyti ta skirtuma. As manau, kai uzeina noras abiem teveliam wub.gif
sandrulyte
perskaiciau visa foruma ir toks didelis noras viduj sukilo: noriu noriu, beprotiskai noriu antro leliuko. 4u.gif ax.gif suneliui dbr 1 metukai, kaip jiems smagu kartu butu.. biggrin.gif bet yra keletas dalyku, del kuriu reiktu palaukt bent kokius metelius... unsure.gif kaip gaila.... verysad.gif
Unregistered
QUOTE(xiuke @ 2009 01 21, 15:27)
as asmeniskai pries dideli metu skirtuma,kad ir 7metai...nes tuomet pirmasis vaikas jau turi but mazajam kaip aukle, pvz kai mama iseina kur ar dar kas...na kalbu is savo giminaiciu patirties...pusesere dbr jau suaugusi,sako praktiskai as ir uzauginau mazaja...o man sako vaikui visai kiti reikalai rupedavo, va taip blush2.gif

Nebūtinai turi būti aukle schmoll.gif . Viskas priklauso nuo suaugusiųjų. Tarp mūsų vaikų bus beveik 8.5 m. skirtumas. Abu vaikai planuoti. Vieną dieną su vyru susivokėm, kad pirmasis paaugintas jau tiek, kad nebereikia glaudaus ryšio su tėvais - pusė dienos mokykloje, eina į kiemą vienas, bendrauja su draugais, nevažiuoja į parduotuves su mumis, jei nenori, "užsipageidauja" pasibūti su kuria nors močiute (žodžiu, gyvena ir savo gyvenimą), tai mažiukas mums bus kaip ir vėl vienas. Žadam tampyti jį visur su savim smile.gif , arba prižiūrėti pasikeisdami su vyru. Didysis prisijungs, jei to pageidaus. Su juo mes visada visur kartu vykdavom, retai būdavo situacijų, kad kur palikti reikėdavo - pvz., šventės per naktį, tai ir mažasis bus mūsų prielipa ax.gif . Kodėl jį turėčiau palikti vyresnėliui, jei šis nori savais reikalais užsiimti? Beto, yra visada anūkų išsiilgę seneliai, tetos... Bemaž visuomet sutinkantys trumpesniam ar ilgesniam laikui priimti vieną vaikų (o kitą kartą ir abu biggrin.gif ) ax.gif .
Dėl sutarimo - nežinia kaip bus, bet bandysim kažkaip derintis vieni prie kitų ax.gif . Manau, kad ir čia reikia padirbėti tėvams, o ne tikėtis, kad natūraliai susiklostys geri vaikų tarpusavio santykiai g.gif , kad ir koks amžiaus skirtumas būtų.
P. S. Prabalsavau už antro vaiko planavimą, praėjus 2 m. po pirmojo gimimo. Tiek, mano manymu, turi būti praėję mažiausiai laiko. Reikia ir vaikiukui ant kojų atsistoti ir mamai laisvesnes rankas turėti ax.gif .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.