Aš norėčiau irgi taip planuoti, bet stinga ryžto
Idomu ir dzhiugu skaityti jusu minti, Svajotojos ir Planuotojos
O ash pastebejau, kad antro vaikuchio labiausiai norisi toms, kuriu pachiu dar vaikuchiai mazhi, iki metuku Gal teisus buvo tie, kas sake: "Gimdyk dabar, jei nori, nelauk, nes kai jau prakusi - nebenoresi!"... Bet gal ash sulauksiu antrojo Didzhiojo norejimo Kazhkuri rashe, kad nori pirmu vaiku atsidzhiaugti, nepraleisti ne vieno jo augimo momento - asg taip pat ishkart nepastojau todel, kad norejau, kad mano meiles ir demesio pirmagumei niekas neblashkytu Kad ir shia apklausa vadovaudamasi, jusu mintis beskaitydama nutariau, kad kokie 3 metai geriausia. Bet velgi... Galvoju dabar, ar spesiu per tuos 2 metus ir magistra apsiginti, darbuose shaknis ileisti, nes jau nebenoriu kaip balionas nezhinioje kyboti, kaip per pirmaji neshtuma
Ash jau greit po pirmosios gimimo suvokiau, kaip noriu antro, na, bet pralaukem metelius, dar palaukem del kitu priezhaschiu... Kai drauge pasigimde 18 men. skirtumu (mano dukrai tiek pat, kiek ir drauges vyresniajam buvo), supratau, kad ir ash jau galechiau tureti antra ant ranku. Suplanavom tuoj pat antra ir pradet, bet gyvenimas pakoregavo ir vietoj nepilnu 2.5 metu, gausis beveik 3 metu skritumas. Tachiau dabar, kai jau atejom i 2.5 metu laika, kazhkiek dzhiaugiuosi neturedama dar mazhylio, nes pasidare sunku kai kuriom dienom su didzhiaja sutart...
Ash uz pametinukus.... Gimus dukrai,jei nebutu buve komplikaciju,btume bande po kokiu 5 menesiu... Taciau teko metus palaukti. Tarp mazuju bu 22 men skirtumas. Na, ne vien del to, kad vaikams inksma zaisti butu...Mano argumentas - vaikai greitai vienu ypu uzauginti, tevai tures greiciau laiko vienas kitam ar studijom, ar karjerai ..... O kai viena 3 metus paaugini, paskui kitas gimsta... man dar norisi kazka nuveikti..ne visus graziausius metus namams ir vystyklams paaukoti...
P.S. na,cia savanaudishkai nuskambejau... Bet ir ish patirties zinau, kad mieliau ir geriau vaikai bendrauja, kai tarp ju nedidelis amziaus skirtumas...
o mes kazkaiptai norime antrojo veliau, kad vel kai vyresnysis bus paauges, bus nuostabiai faina prisiminti viska is naujo, nors, jei galimybes laistu, dabar noreciau antro, o dar viena tada veliau
O aš dar mokausi, noriu į darbą grįžti jau pabaigus mokslus ir vaikučius užauginus
Su mokslais ir vaikuchiu tai tikrai susitvarkysi, jei turi dideli nora ir valios
Didelį norą tai turiu, bet va, vakar pasidomėjom, kaip moka pinigėlius, kai antrą kart išeini į dekretą negrįžus iš pirmo, ir nusivylėm
O kas ten su taip pinigais? Ot valstybeje gyvenam
Dar iki galo neišsiaiškinom, bet esmė tame, kad moka 60 proc.nuo tos sumos, kurią gauni už pirmą vaiką, o ne nuo atlyginimo
Normaliai man su pirmu buvo, beto jei dar pralaukčiau būų labai didelis skirtumas tarp vaikų.
Aš jau gailiuosi, kad taip ilgai laukiau
Aš kai pas draugę nueinu(ji turi 2 vaikučius), tai man taip gražu, kai vaikai žaidžia, pešasi ir rėkauja
Susitvarkyt tai nemanau, kad čia bus problema. Aš iš esmės noriu antro
Va, ir aš tokius planus puoselėju, bet kad vis tie pinigėliai koją pakiša
Dar niekur, bet planuoju magistratūrą pabaigti. Kažkaip aš įtariu kad tu arba iš Jonavos arba prijaučianti? Nes lygtais tavo žinutę mačiau mūsų skyrelyje.
su viena sese metų skirtumas 1,5metų- jinai vyresnė, o su kita 10 metų - jinai jaunesnė:) bendravimas labai labai skiriasi
manau kad didelis amžiaus skirtumas nėra labai gerai aš pati norėčiau kito
Pritariu Gutuk, kai mano
Bet kada tik ne Kaledoms, nes dienos tiesiog pripildytos arba sveciu arba sveciavimosi. Bet veliau prasom
O as mergaites usurdniavau i sentave
Mano nuomone, geriausias skirtumas tarp vaiku yra apie 2 metus, siaip geriausia turbut butu pametinukai (tik gal mamau sunkiau, bet vaikams Na, o as savo atveju ieskau pliusu, kai skirtumas vos ne 10 metu - tai randu tik viena egostiska - turesiu pagrnaduka, ir kai vienas jau gal is namu iseis,kitas tik mokykla bus pradejes lankyti
vakar paskaičiau čia jūsų pasvarstymus, per naktį pagalvojau
tarp vaikų tada būtų 3 metų skirtumas
Pas mane giminej tai kaip prakeikta
As laikiau geriausia skirtuma tarp vaiku 5 metus, nu max 7, o jei iki to laiko neiseina tai ir nebeverta. Dabar mano sunui eina septinti, tai pagal mano paskaiciavimus jau ir nebereiketu
As pametinuku salininke
Gal ir jokio skirtumo, koks metu skirtumas tarp vaiku, bet... tarp manes ir brolio 3 metai skirtumas- jis nesuprato, kodel visas demesys skirtas jam iki 3 metu, staiga pasidalijo pusiau. Tevai nesugebejo jam paaiskint. Stai rezultatas- nekentem viens kito
mes po 6 metų
Tarp musu pabiruciu bus 2,7m skirtumas
Planavomes antra po kokiu penkiu-šešiu metu.Bet taip gavosi, kad sulaukem daug ankščiau-po 2 metu 11menesiu. Buvo baisoka ar susitvarkysiu ,ar pajegsiu.......Bet dabar, praejus trim metam ,kai visi dideji sunkumai praeitas etapas ,labai džiaugios kad taip nutiko.
QUOTE(kasiopeja @ 2004 07 22, 16:27) Tarp musu su broliu beveik 8 metai skirtumas. Sutariam graziai, bet kad artimi butumem, tikrai nepasakyciau. Turiu dvi seseris. Su vyresniaja 15 metu skirtumas, o su viduriniaja 10 metu. Puikiai sutariam su vyresniaja, o su viduriniaja nei as nei vuresnioji sese nelabai bendraujam. Pametinukes sesers neturiu, todel nezinau kokie santykiai galetu buti, o tarp savo vaiku noreciau kokiu 3-4 metu skirtumo.
mes apie antraji leliuka emem rimtai svarstyti kai pirmajam sukako vieneri. iki tol galvojau kad noresiu tarp vaiku didesnio amziaus skirtumo, bet niekada nezinai kada tie jausmai uzplus. na ir stai tarp mano vaikuciu bus 2 metai ir 1 men skirtumas.
daug kas manau priklauso ar sunku auginti pirmaji, kokia materialine padetis, ar netruksta gyvenamosios vietos...
Mes visada buvome tos nuomonės, kad kuo greičiau, tuo geriau. Nesigavo labai greit, bet manau poros metelių skirtumas irgi nebus labai blogai. Aš pati esu iš trijų pametinukių. Augti buvo
o pas mus antras netyciukas
Nors pasakysiu saziningai,jei butu galimybe tai gimdyciau pametinukus.
As esu nusprendusi antro leliaus susilaukti kai mazajai sukaks seseri.Panele auga labai judri tai net neisivaizduoju ka darysiau jei pvz atsirastu dabar antras.Namai tikru cigonu taboru pavirst
Jau senai esu nusprendus,kad antras vaikelis turetu gimti kai pirmagimei sueis seseri.O jau kaip iseis taip
Antrą geriausiai planuoti tada, kai jau būni pakankamai paailsėjusi po pirmojo
Sveiki,
Manau, kad tinkama laika antram vaikuciui nuspeti sunku, kaip sako senoliai, kad ne mes renkames kada vaikuciui gimti, o vaikuciai, kada pas mus ateiti
Mes planavom antro susilaukt po kokių 4-5 metų, bet ne visada būna taip, kaip nori, dievulis ne visada tai leidžia. Gavosi taip, kad skirtumas tap vaikų 8 metai, bet visai nesigailiu. Aišku gražu žiūrėt į pametinukus, gal jie ir sutaria geriau, nežinau, bet va dabar jaučiuosi pailsėjusi, pirmasis sūnus jau kaip aš sakau suaugęs, labai laukia broliuko gimimo, labai man padeda, o svarbiausia supranta, kad bus pavyzdys broliui, pradėjo net kitaip elgtis, tapo :suaugęs"
Na bet čia tik mano nuomonė
Mano nuomone reiketu tarp vaiku paplanuot didesni kaip 3 metu skirtuma .Reikia ir mamytei po visko sustipret,galutinai atsigaut.O kai atsiranda antras vaikutis,jau pirmam vaikui ir demesio maziau lieka.Neisivaizduoju kaip reiketu augint pametinukus,tai labai sunku.Uzuojauta,ir linkiu stiprybes toms mamytems,kurios augina pametinukus ar dvynukus!
Manau, kad tarp vaikuciu neturetu buti didelis amziaus skirtumas.Is savo patirties galiu pasakyti,kad labai jau liudna augti galima sakyti vienam. tarp musu su broliu devyniu metu skirtumas tai bendrauti artimiau pradejom tik tada, kai uzaugau. Mamytes nereikia galvoti egoistiskai vien apie save-lengviau, pades auginti jaunesni. Panasaus amziaus vaikuciai augdami kartu buna maziau islepe, ismoksta dalintis, suvokia, kad pasaulio centras ne vien jie. Aisku gyvenime visaip buna, bet manau idealiausia 2-4 metu skirtumas:super
Aš esu girdėjusi nuomonę, kad geras tarpas iki apie penkis metus - tada abu vaikai auga savarankiškesni, turi savo pasaulius. Žinoma, kol mums pasiseks "sukurti" antrąjį toks tarpas ir gausis
Pritariu Zizee. Vaikai patys pasirenka kada ateiti ir pas ką. Gal tuo momentu, kai sužinai, jog laukiesi atrodo, kad pasaulis griūna, bet tai tik pradžia į gerą. Kiekvienas įvykis turi pasekmę ateityje. Likimas neduotų vaikų, jei žinotų, kad tolesni įvykiai nesivystys į gerą.
O kada planuoti antrą, lemia daugelis veiksnių: finansai, stabilus materialinis pagrindas, žmonių pasirengimas tėvystei. Vieni nori turti tada, kai viską galės viską duoti vaikui, kiti pasikliauja likimu. Sunku pasakyti koks amžiaus skirtumas tarp vaikų idealus. Vieni pametinukai gali sutarti nuostabiai, kiti - visai nesutarti. Kartais didelis tarpas būna daug naudingesnis nei mažas. Vaikai gimsta nei pervėlai, nei peranksti - pačiu laiku. Kiekvienas atvejis yra individulaus ir vienos tiesos niekada nebus.
mes su seserim pametinukės
kažkur girdėjau,kad ateidamas vaikelis su savimi kai ką atsineša
smagu
sveikos
na man asmeniskai antro leliaus norisi kai pamatau kitu, bet siaip prisiminus kiek vargu buvo su pirmaja tai dar nesinori... as asmeniskai pries dideli metu skirtuma,kad ir 7metai...nes tuomet pirmasis vaikas jau turi but mazajam kaip aukle, pvz kai mama iseina kur ar dar kas...na kalbu is savo giminaiciu patirties...pusesere dbr jau suaugusi,sako praktiskai as ir uzauginau mazaja...o man sako vaikui visai kiti reikalai rupedavo, va taip na bet kiekienam savo...
Sunku pasakyti ta skirtuma. As manau, kai uzeina noras abiem teveliam
perskaiciau visa foruma ir toks didelis noras viduj sukilo: noriu noriu, beprotiskai noriu antro leliuko.
QUOTE(xiuke @ 2009 01 21, 15:27) as asmeniskai pries dideli metu skirtuma,kad ir 7metai...nes tuomet pirmasis vaikas jau turi but mazajam kaip aukle, pvz kai mama iseina kur ar dar kas...na kalbu is savo giminaiciu patirties...pusesere dbr jau suaugusi,sako praktiskai as ir uzauginau mazaja...o man sako vaikui visai kiti reikalai rupedavo, va taip Nebūtinai turi būti aukle Dėl sutarimo - nežinia kaip bus, bet bandysim kažkaip derintis vieni prie kitų P. S. Prabalsavau už antro vaiko planavimą, praėjus 2 m. po pirmojo gimimo. Tiek, mano manymu, turi būti praėję mažiausiai laiko. Reikia ir vaikiukui ant kojų atsistoti ir mamai laisvesnes rankas turėti |