Sena tema:
http://www.supermama.lt/forumas/http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showtopic=744939
tarkim, ar uzeinat i taupnaciuju meniu? ar buna dienu, kada valgiarastis atrodo, kaip ten/ beje, kai kur jis visai normalus...
kita vertus... ar nepagalvojat, kad galima vis kelt ir gerint kokybe maisto srity ir nemanyt, kad islaidaujat/ pvz ka manot apie oliverio virtuve/ arba dar geriau indu? juk ten safranai, kardamonas, visokie prieskoniai kiek kainuoja. vien kondesuotas pienas kiek sueina. jau nekalbu apie anakardzius ir kt riesutus. tokie patiekalai butu jau prabangos dalykas, ar tiesiog kokybes pagerinimas?? kaip manot? turbut kiekvienam - savo. juk salimais turime arba ne paskolu, kelioniu ar lizingu. uztat tas klausimas, kiek isleidziam maistui , visai kartais netenka prasmes...
Aš kartais užeinu į taupančiųjų meniu, na tai panašiai ir valgau
QUOTE(given444 @ 2011 09 08, 15:17) tarkim, ar uzeinat i taupnaciuju meniu? ar buna dienu, kada valgiarastis atrodo, kaip ten/ beje, kai kur jis visai normalus... kita vertus... ar nepagalvojat, kad galima vis kelt ir gerint kokybe maisto srity ir nemanyt, kad islaidaujat/ pvz ka manot apie oliverio virtuve/ arba dar geriau indu? juk ten safranai, kardamonas, visokie prieskoniai kiek kainuoja. vien kondesuotas pienas kiek sueina. jau nekalbu apie anakardzius ir kt riesutus. tokie patiekalai butu jau prabangos dalykas, ar tiesiog kokybes pagerinimas?? kaip manot? turbut kiekvienam - savo. juk salimais turime arba ne paskolu, kelioniu ar lizingu. uztat tas klausimas, kiek isleidziam maistui , visai kartais netenka prasmes... Tarp kondensuoto pieno ir kokybiško maisto neįžvelgiu jokio suderinamumo... Anakardžiai, taip jie turi tam tikrų medžiagų, kuriu gal būt nėra įprastame maiste, tačiau riešutų per dieną pakanka suvalgyti tik nedidelę saujelę, taigi manau į bankrotą neįklimpsite.
man gyvenimo kokybe gereja ,kai nereikia gamint maisto,todel isleidziam daug....
QUOTE(Shana @ 2011 09 08, 11:43) Tai gal tas priklauso ne tiek nuo to, kuom buvo ir yra tresiama, kiek nuo to, kad anksciau nebuvo cipsu ir panasiu uzkandziu, burgeriu, dietiniu cocacolu, sulciu is pokelio kurios nezinia is ko padaromos, per 1 min pagaminamu sriubu, mikrobangiu ir mikrobanginiu patiekalu, vegetu, skonio stipriklio beveik viskame.......... Yra tame tiesos - dabartinis maisto prekių asortimentas yra labai platus, labai daug pramoninio (perdirbto, apdoroto) maisto, bet sveikatos požiūriu gal geriau būtų, kad būtų mažiau QUOTE(given444 @ 2011 09 08, 15:17) tarkim, ar uzeinat i taupnaciuju meniu? ar buna dienu, kada valgiarastis atrodo, kaip ten/ beje, kai kur jis visai normalus... esu užėjus, bet nuolat nesilankau - man ten pasirodė normalus maistas - jei nebūtųų pavadinimo, gal net nepagalvočiau, kad ten taupančiųjų tema QUOTE kita vertus... ar nepagalvojat, kad galima vis kelt ir gerint kokybe maisto srity ir nemanyt, kad islaidaujat/ pvz ka manot apie oliverio virtuve/ arba dar geriau indu? juk ten safranai, kardamonas, visokie prieskoniai kiek kainuoja. vien kondesuotas pienas kiek sueina. jau nekalbu apie anakardzius ir kt riesutus. tokie patiekalai butu jau prabangos dalykas, ar tiesiog kokybes pagerinimas?? kaip manot? nemanau, kad šafranas ir apskritai prieskoniai ar kondensuotas pienas pagerina maisto kokybę o riešutams sakau taip: perku žemės, graikiškus, lazdynų, migdolus, anakardžius, bertoletijas, bet prie prabangos nepriskiriu jų QUOTE(given444 @ 2011 09 08, 14:17) ar nepagalvojat, kad galima vis kelt ir gerint kokybe maisto srity ir nemanyt, kad islaidaujat/ pvz ka manot apie oliverio virtuve/ arba dar geriau indu? juk ten safranai, kardamonas, visokie prieskoniai kiek kainuoja. tokie patiekalai butu jau prabangos dalykas, ar tiesiog kokybes pagerinimas?? kaip manot? O man neatrodo indiski patiekalai tokie jau reikalaujantis dideliu islaidu Del mandru patiekalu QUOTE(lelijabalta1 @ 2011 09 08, 15:46) QUOTE(Sophi @ 2011 09 08, 18:20) esu užėjus, bet nuolat nesilankau - man ten pasirodė normalus maistas - jei nebūtųų pavadinimo, gal net nepagalvočiau, kad ten taupančiųjų tema nemanau, kad šafranas ir apskritai prieskoniai ar kondensuotas pienas pagerina maisto kokybę Einu paziureti tos temos Nerandu Safranas siaip labai geras daiktas, tikrai priduoda specifini skoni, ir sveikas sako, daug ka juo gydo
gal nelabai supratot mane... na negi nebuna taip kad maitinies "normaliai" ir staiga...sveikatingumo vajus...daugkas kepa namine duona, na tai pradedi ir tu. ko reikia? seklu visokiu, riesutu, dziov vaisiu. jei juos perki jau siaip, tai dabar nusiperki papildomai tam, kad duona idomesne padaryt. taigi islaidos.
toliau. kai ieskai idomesnio valgio,l pvz, as, visad paaiskeja kad poros ingredientu as neturiu tam. pvz, tokio fain daikto, kaip klevu sirupas. visokiu actu, visokio vyno i patiekalus. (aisku, gali kai kuriu ingredientu nedet, bet tuomet kam isvis kazka naujovisko bandyt.)ir tt. oliverio virtuve. vegetar virtuve. kazkokia rytu virtuve. ziurek, jau reik pasipildyti atsargas. kad ir vien apie aliejus kalbant. kiek rusiu, jei pradet doemtis sveikumu, tai tas tinka salotoms, o tas tik kepinimui. taigi, kas gaunas, pradzioje valgei normaliai, po to isisuksi i sveikaots ir visokiu bandymu rata...galiausiai, kaip pireja sake, prisimeni gtuos valgius, kuriuos valgei taryb laikais, ir buvo visai gerai. todel nezinia ar verta intensyviai kazkada gerinti, svarbu gal ivairove, aisku. bet ta ivairove visada bus susijusi su kaina. QUOTE(given444 @ 2011 09 09, 13:58) toliau. kai ieskai idomesnio valgio,l pvz, as, visad paaiskeja kad poros ingredientu as neturiu tam. pvz, tokio fain daikto, kaip klevu sirupas. visokiu actu, visokio vyno i patiekalus. (aisku, gali kai kuriu ingredientu nedet, bet tuomet kam isvis kazka naujovisko bandyt.)ir tt. oliverio virtuve. vegetar virtuve. kazkokia rytu virtuve. ziurek, jau reik pasipildyti atsargas. Aš mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, bent porą kartų į savaitę gaminu kažką naują pagal receptus. Bet aš atrenku tik tokius receptus, kurie nereikalauja "mandrų" produktų QUOTE(given444 @ 2011 09 09, 12:58) todel nezinia ar verta intensyviai kazkada gerinti, svarbu gal ivairove, aisku. bet ta ivairove visada bus susijusi su kaina. Ziurint, kokia ta ivairove. Cia buvo kalbeta, kad vegetariski patiekalai yra brangus. Bet juk kopustas, morka, bulve, burokas - vienos is pigiausiu darzoviu. Ryziu kose su razinkom - patiekalas vegetariskas ir tikrai nebrangus. Taip kad kaip kas supranta ta ivairove. As salotom naudoju tik alyvuogiu alieju, jokiu kitokiu pas mane nera. O ir apie ta pati alyvuogiu alieju kazkada buvau skaiciusi, kad maistine verte jis nera toks jau vertingas, yra zymiai vertingesniu, bet maziau vertinamu (pvz., saulegrazu). Bet butent alyvuogiu aliejui buvo prasukta labai gera reklama. Siaip jis nera prastas ar kuom nors blogas, tiesiog vienas is tu, kuris tinkamas visiems, alergiskiems, nealergiskiems, skrandininkams ir pan. Tiesa, info saltinis buvo kazkoks straipsnis lietuviskame zurnale, tai gal tos informacijos irgi nereiketu imti uz gryna piniga. Bet as kazkaip atsargiai ziuriu i tas visas madas ir lieku istikima seniems iprociams (juo labiau, kad ir sveikata nesiskundziu). O ir siaip, juk norintiems sveikai maitintis, rekomenduojama valgyti toje geografineje plotmeje augancias darzoves ir vaisius. Nu tai ir yra morka, burokas ir pan., t.y. tai, kas LT yra salyginai nebrangu. QUOTE(given444 @ 2011 09 09, 13:58) gal nelabai supratot mane... na negi nebuna taip kad maitinies "normaliai" ir staiga...sveikatingumo vajus...daugkas kepa namine duona, na tai pradedi ir tu. ko reikia? seklu visokiu, riesutu, dziov vaisiu. jei juos perki jau siaip, tai dabar nusiperki papildomai tam, kad duona idomesne padaryt. taigi islaidos. Aš atspari vajams, ir ne tik sveikatingumo O šiaip sveikatingumas gali ir nebūti brangus QUOTE kad ir vien apie aliejus kalbant. kiek rusiu, jei pradet doemtis sveikumu, tai tas tinka salotoms, o tas tik kepinimui. vadinasi, viso labo reikia 2 - ar čia daug? QUOTE taigi, kas gaunas, pradzioje valgei normaliai, po to isisuksi i sveikaots ir visokiu todel nezinia ar verta intensyviai kazkada gerinti, svarbu gal ivairove, aisku. bet ta ivairove visada bus susijusi su kaina. Įvairovė tai visai nebūtinai Oliveris, rytų virtuvė ir pan. QUOTE(dontstop @ 2011 09 09, 14:05) Aš mėgstu eksperimentuoti virtuvėje, bent porą kartų į savaitę gaminu kažką naują pagal receptus. Bet aš atrenku tik tokius receptus, kurie nereikalauja "mandrų" produktų Nemėgstu nei virtuvės, nei eksperimentų joje (kaip ir visų kitų buities darbų) - esu joje tik todėl, kad taip skaniau, sveikiau, pigiau. Bet tais retais kartais, kai gaminu ką nors nauja - tai irgi tik tokius patiekalus, kuriems nereikia jokių superduper ingredientų, kurių gal daugiau niekada ir neprireiks QUOTE(Pireja @ 2011 09 09, 14:27) Ziurint, kokia ta ivairove. Cia buvo kalbeta, kad vegetariski patiekalai yra brangus. Bet juk kopustas, morka, bulve, burokas - vienos is pigiausiu darzoviu. Vegetariškas vegetariškam nelygu. Iš lietuviškų daržovių, žinoma, galima daug skanių patiekalų pagamint - ypač turint fantazijos, bet jei tik tuo apsiribotumėm gal būtų nuobodoka Man asmeniškai labiausiai patinka ne įmantrybės, bet tai, kas greita, paprasta ir skanu
Bet koks nuobodus gyvenimas neragaujant nauju skoniu, neisbandant kitu saliu patiekalu, maisto / gerimu deriniu
QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 09, 21:05) Bet koks nuobodus gyvenimas neragaujant nauju skoniu, neisbandant kitu saliu patiekalu, maisto / gerimu deriniu 120% sutinku bet aš virtuvėje nieko be arbatos padaryti nemoku.. o kai kurių nuomone, tai ir tos daryti nemoku. Žodžiu, geriausia tokią virtuvę ragauti restorane (be rizikos) arba susirasti atitinkamos tautybės atstovą Bet pasitaikė ir sėkmingesnių atvejų QUOTE(Sophi @ 2011 09 09, 19:39) Vegetariškas vegetariškam nelygu. Iš lietuviškų daržovių, žinoma, galima daug skanių patiekalų pagamint - ypač turint fantazijos, bet jei tik tuo apsiribotumėm gal būtų nuobodoka Bet jei kasdien valgytume neiprastus mums vegetariskus patiekalus, jie pataptu lygiai tokiais pat kasdieniais, kaip buroku salotos. QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 09, 20:05) Bet koks nuobodus gyvenimas neragaujant nauju skoniu, neisbandant kitu saliu patiekalu, maisto / gerimu deriniu Tai bandyti juk niekas nedraudzia. As cia labiau kalbu apie tuos isskirtinius atvejus, kai lietuviams gana egzotiski patiekalai tampa kasdieniais prisidengiant sveikatingumo kauke. Man tos visos Gordono ir co. laidos kazkada labai patiko, o po to kazkaip taip viskas pradejo rodytis surezisuota ir suvaidinta Kazkam ta bulba ir burokas irgi egzotika. Mano vyras, tarkim, dievina silke pataluose, balta misraine, kepta duona su cesnaku (pastaroji visuomet sulaukia pasisekimo). Nors valges ir mates nemazai tu "virtuviu", bet lietuviska virtuve irgi labai vertina (apart cepelinu). Del tu kitu virtuviu. Mes karta pietavome pas vengru pora namuose. Mergina jauna (gal apie 27m.), produktai elementarus (vistienos krutinele, agurkai, miltiniai "kleckiukai"), prieskoniai (actas, paprika, cesnakas) - buvo vieni skaniausiu mano valgytu patiekalu. Taip kad naujus skonius irgi galima atrasti savo virtuves neapkraunant retai naudojamais produktais. QUOTE(Pireja @ 2011 09 09, 22:09) 1.Man tos visos Gordono ir co. laidos kazkada labai patiko, o po to kazkaip taip viskas pradejo rodytis surezisuota ir suvaidinta 2.Taip kad naujus skonius irgi galima atrasti savo virtuves neapkraunant retai naudojamais produktais. 1. BBC lifestyle neblogu buna laidu... 2. Bet ar yra NORO? Juk saugiau ir patogiau yra gaminti is zinomu produktu, zinoma patiekala ir neeksperimentuoti, primetant, kad labai megsti is mamos paveldetus skrylius, kotletus, kepsni, kad kitu saliu virtuves yra neidomios, nes ne musu kultura ir tt QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 09, 22:42) 1. BBC lifestyle neblogu buna laidu... 2. Bet ar yra NORO? Juk saugiau ir patogiau yra gaminti is zinomu produktu, zinoma patiekala ir neeksperimentuoti, primetant, kad labai megsti is mamos paveldetus skrylius, kotletus, kepsni, kad kitu saliu virtuves yra neidomios, nes ne musu kultura ir tt 1. As Gordono kosmarus tik ir macius, kitu laidu ne. Is pradziu idomu buvo, o po to jau kaip rasiau... 2. Noro gaminti ar noro atrasti naujus skonius, patiekalus? Noras gaminti gal ir ne pas visus yra, bet jei yra poreikis naujiems pojuciams ir skoniams, tai renkiesi - arba eini i restorana, arba jei nori taupiau prasisukti, ieskai receptu ir ideju internete. O tik su mamos kotletais ir blynais toli nevaziuosi, ypac turint seima. Mano manymu, nori nenori esi priverstas ieskoti naujoviu ir eksperimentuoti. Visa laika taip buvo, net ir tada, kai tu produktu buvo minimalus pasirinkimas. QUOTE(Pireja @ 2011 09 10, 10:54) oi mano (ir manau, ne tik mano) mama toli vaziavo.. nors mano mama gamina gal kokius 10-15 tradiciniu patiekalu, bet man jie patys skaniausi. cia kaip ir i kokia ypatinga atostogu vieta gali grizti ir grizti ir ji nuo to, kad vis grizti, pasidaro tik dar grazesne, su sentimentu prieskoniu. taip ir su maistu man paciai kartais patinka isbandyti kazka nauja, dziugu, kai pasiseka, tada patiekalas itraukiamas i valgiarasti, bet kai nepavyksta, tai labai ant saves pykstu, kad ismeciau pinigu ir pastangu eksperimentuodama. del Oliverio, tai jo maista ir pozicionavima as ir suprantu, kaip paprasta, kiekvienam lengvai pagaminama ir a la skanesni nei visiskai tradicini. prieskoniu jis daug naudoja, bet nusiperki kokio salavijo ar ciobrelio ir naudoji ji vos ne pora metu QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 09, 21:05) Bet koks nuobodus gyvenimas neragaujant nauju skoniu, neisbandant kitu saliu patiekalu, maisto / gerimu deriniu Papildyta: QUOTE(jearmaine @ 2011 09 11, 00:11) oi mano (ir manau, ne tik mano) mama toli vaziavo.. nors mano mama gamina gal kokius 10-15 tradiciniu patiekalu, bet man jie patys skaniausi. cia kaip ir i kokia ypatinga atostogu vieta gali grizti ir grizti ir ji nuo to, kad vis grizti, pasidaro tik dar grazesne, su sentimentu prieskoniu. taip ir su maistu aha - mano praktiškai visos sriubos iš močiutės valgiaraščio QUOTE(Sophi @ 2011 09 11, 09:08) gyvenant daugiakultureje aplinkoje, bendraujant nuolat su n+k tautybiu atstovu ir daug keliaujant naturaliai norisi ir patiriama ivairove. Ir tai toli nuo to, kad svarbu tik skrandzio turinys QUOTE(KibirVibir @ 2011 09 11, 10:17) gyvenant daugiakultureje aplinkoje, bendraujant nuolat su n+k tautybiu atstovu ir daug keliaujant naturaliai norisi ir patiriama ivairove. Ir tai toli nuo to, kad svarbu tik skrandzio turinys nesakiau tik nuo - sakiau ir nuo QUOTE(jearmaine @ 2011 09 10, 23:11) oi mano (ir manau, ne tik mano) mama toli vaziavo.. nors mano mama gamina gal kokius 10-15 tradiciniu patiekalu, bet man jie patys skaniausi. cia kaip ir i kokia ypatinga atostogu vieta gali grizti ir grizti ir ji nuo to, kad vis grizti, pasidaro tik dar grazesne, su sentimentu prieskoniu. taip ir su maistu As ne visai apie tai. Pamenu, kaip mama retkarciais isdidziai pareiksdavo: "Sita mesa troskinta obuoliu sultyse. Ir kaip jums skonis QUOTE(Sophi @ 2011 09 11, 09:08) Sutinku. Nustebau vakar Delfyje perskaiciusi "virejos" Beatos fraze: "Gyvename tam, kad skaniai pavalgytume" (ar kazkaip panasiai). Nu as tai tikrai ne del to gyvenu
sakykit, gal blondiniskas klausimas. silo parduotuvej kiausiniai su uzrasu "kaimiski" 5.59lt-kazkas panasaus. ir kiausiniai is ukininko ranku. ar yr panasumo? ar verta ismesti 5.59lt, ar ten tikrai bus kaimo kiausiniai? zinokit, skonio jau neskiriu
mane tik PASIURPINO ta mintis, kad tu kitu visu (maxej ir kt parduodamu)kiausiniu vistos tupi paukstynuose, metras ant metro, su nukristu snapu, o nukirstas snapas nes vista agresyvi, o agresyvi todel, kad ja ten laiko tam metras ant metro. brr. b kiausus megstu, dar ir kaip, bet ---nu ne tokia vistu egzekucijos kaina... QUOTE(Shana @ 2011 09 09, 10:38) Taupančiųjų meniu Papildyta: QUOTE(given444 @ 2011 09 11, 13:23) sakykit, gal blondiniskas klausimas. silo parduotuvej kiausiniai su uzrasu "kaimiski" 5.59lt-kazkas panasaus. ir kiausiniai is ukininko ranku. ar yr panasumo? ar verta ismesti 5.59lt, ar ten tikrai bus kaimo kiausiniai? zinokit, skonio jau neskiriu Tai nebus visai kaimiški kiaušiniai, bet vištos laikomos ne narvuose, o ant kraiko tokių kiaušinių kodas prasideda skaičium 2. Ir skonis jų tikrai geresnis nei tų, kur iš narvų. QUOTE mane tik PASIURPINO ta mintis, kad tu kitu visu (maxej ir kt parduodamu)kiausiniu vistos tupi paukstynuose, metras ant metro, su nukristu snapu, o nukirstas snapas nes vista agresyvi, o agresyvi todel, kad ja ten laiko tam metras ant metro. brr. b M ir L reiškia kiaušinių dydį, o ne vietą, kur laikomos vištos. Narvuose laikomų vištų kiaušinių kodas prasideda skaičium 3. Kas mane nuliūdino - tai, kad turguj nebeliko kiaušinių su kodu 2 QUOTE(given444 @ 2011 09 11, 13:23) sakykit, gal blondiniskas klausimas. silo parduotuvej kiausiniai su uzrasu "kaimiski" 5.59lt-kazkas panasaus. ir kiausiniai is ukininko ranku. ar yr panasumo? ar verta ismesti 5.59lt, ar ten tikrai bus kaimo kiausiniai? zinokit, skonio jau neskiriu mane tik PASIURPINO ta mintis, kad tu kitu visu (maxej ir kt parduodamu)kiausiniu vistos tupi paukstynuose, metras ant metro, su nukristu snapu, o nukirstas snapas nes vista agresyvi, o agresyvi todel, kad ja ten laiko tam metras ant metro. brr. b kiausus megstu, dar ir kaip, bet ---nu ne tokia vistu egzekucijos kaina... Bet tai brangūs Ir nustokim čia muštis dėl to įvairesnio meniu. Būtinai kažko naujo reikia. Aišku,tie visi priedai ir užkandžiai gali net patrigubinti mėnesiui išleidžiamų pinigų maistui kiekį. Realiai,jei pastoviai save reguliuosi,tai tikrai gali sutaupyti maisto sąskaita. Bet čia gali nebent besidietinančios ir vaikų neturinčios sau tą leisti
Turguj tikri kaimiški kaiušiniai (kur vištos auginamos dešimtimis, ne šimtais ir tūkstančiais) po 4,50 - 5 lt. už dešimtį...
QUOTE(Sophi @ 2011 09 11, 13:30) gal kartais zinote kodel? as jau kuri laika duoduosi ir nerandu turguje:oh poto, kai jus uzrodet situos, kitu nebeperku ar belieka pirkti is parduotuviu, po 5lt QUOTE(Laisvė @ 2011 09 11, 15:32) Turguj tikri kaimiški kaiušiniai (kur vištos auginamos dešimtimis, ne šimtais ir tūkstančiais) po 4,50 - 5 lt. už dešimtį... Iš nepažįstamų žmonių tokį daiktą man nedrąsu pirkt - nei žinai, kokio jie šviežumo, nei ką QUOTE(milaaa @ 2011 09 11, 16:53) gal kartais zinote kodel? as jau kuri laika duoduosi ir nerandu turguje:oh poto, kai jus uzrodet situos, kitu nebeperku ar belieka pirkti is parduotuviu, po 5lt Nežinau, pati irgi perku po 5 Lt. Mano versija - brangesni ir nėra apyvartos ES turėjo/turi planų uždraust laikyt vištas narvuose, tai nebeliktų ir tokių kiaušinių QUOTE(Sophi @ 2011 09 11, 17:55) Tik pirmąkart perkant jie nepažįstami būna QUOTE(kumiko @ 2011 09 11, 20:52) aš negaminu, bet vyras gamina prašau kad ką nors padarytų iš karto keliom dienom, mes tik dviese, tai ne problema mums ir tą patį valgyti. Būna plovo (ryžiai ir pora gabalėlių mėsos - pigu), makaronai su mėsa (nepigu, bet čia brangiojo silpnybė), sriubos savaitei, pasilepinam kokiu troškiniu, dabar brangusis įsigudrino picas kepti. Jei tenka gaminti man, tai išverdu kruopų ir darau padažą (svogūnas, morka, grybas, grietinė ir vanduo). Arba bulvių košę.. su tuo pačiu padažu. Arba makaronų išverdu. Irgi su tuo pačiu padažu.
Vis dėlto įdomiau būtų ne apie kiaušinius ir jų dydį kalbėti, o apie tai KIEK gi vis dėlto išleidžiate per mėn maistui?
Mano išlaidos labai įvairuoja - nuo 300 iki 3000lt, o kartais ir daugiau... QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 08:38) Vis dėlto įdomiau būtų ne apie kiaušinius ir jų dydį kalbėti, o apie tai KIEK gi vis dėlto išleidžiate per mėn maistui? Mano išlaidos labai įvairuoja - nuo 300 iki 3000lt, o kartais ir daugiau... Asmeninės? Ar šeimos? Maniškės gan stabilios, apie 1000 Lt, čia trims suaugusiems. QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 08:38) Vis dėlto įdomiau būtų ne apie kiaušinius ir jų dydį kalbėti, o apie tai KIEK gi vis dėlto išleidžiate per mėn maistui? Mano išlaidos labai įvairuoja - nuo 300 iki 3000lt, o kartais ir daugiau... labai įdomu pasidarė, kokiu atveju išlaidos maistui siekia 3000? QUOTE(Sophi @ 2011 09 11, 12:30) Aciu, reiks paziureti Del eksperimentavimo ir mandresniu patiekalu gaminimo - man cia vistiek daugiau laisvalaikio ir pan dalykas. Kazkaip sunkiai isivaizduoju dirbancia moteri, kuri dar speja ir visas madingas laidas pasiziureti ir experimentais seimyna maitinti QUOTE(Shana @ 2011 09 12, 09:54) Aciu, reiks paziureti Del eksperimentavimo ir mandresniu patiekalu gaminimo - man cia vistiek daugiau laisvalaikio ir pan dalykas. Kazkaip sunkiai isivaizduoju dirbancia moteri, kuri dar speja ir visas madingas laidas pasiziureti ir experimentais seimyna maitinti QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 08:38) Vis dėlto įdomiau būtų ne apie kiaušinius ir jų dydį kalbėti, o apie tai KIEK gi vis dėlto išleidžiate per mėn maistui? Mano išlaidos labai įvairuoja - nuo 300 iki 3000lt, o kartais ir daugiau... temos pavadinima perskaitykit Papildyta: QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 11:11) QUOTE(dontstop @ 2011 09 12, 11:11) As sakyciau atrandu buna ne kazkoki konkretu patiekala, o kazkokia nauja krypti
Jeigu žmogus pvz. perka skerdenas, jas išdoroja ir mėsą šaldiklin, tai vieną mėnesį gali išleisti visą kapitalą, o kitą mėnesį pragyventi labai minimaliai išleisdamas. Tai ir bus ta situacija, kai nereikia sieti mėnesio išlaidų su mėnesio prasimaitinimu.
Lygiai taip pat, jei susiperki daug negreit gendančių produktų, tai išleidi daug, bet kai kurių užtenka ir pusmečiui.. QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 12:19) kas cia per zinuciu rinkimas... pirma karta girdziu toki... na apie kiausinius kai pradedat kvakseti, tai irgi labai buna "i tema" Dalijamės patirtimi - temos pavadinimo tęsinys, jei moki perskaityti iki galo. Vieniems patinka sausi faktai, kiti nori tų faktų iliustravimo (kodėl vieną mėnesį 300, o kitą 3000?). Kodėl reikia kabinėtis? Man, pėvėzė, tik sumos paminėjimas neįdomus. Tai ne patirtis ir ne pokalbis. Versti 50 puslapių, skaityti beveik 600 žinučių su sumos išvardijimu negrindžiant ir nesikalbant apie tas išlaidas (nuo kiaušinių, jei supranti apie kuriuos kalbama, dydžio juk ir priklauso kaina) - kas gi gali tiek skaityti...
Tikrai aktualu skaityti 30 zinuciu apie tai, kokio dydzio yra kiausiniai ir kiek jie kainuoja
Į sveikatą
QUOTE(agarmis @ 2011 09 12, 17:34) Tikrai aktualu skaityti 30 zinuciu apie tai, kokio dydzio yra kiausiniai ir kiek jie kainuoja Tai gal jūs tiesiog ne į tą temą pataikėt (temos pavadinimas "kiek išleidžiam maistui per mėnesį")? Bo man asmeniškai įdomiau, po kam kiaušiniai, nei kiek ten kažkas kažkur prageria
tai ir esate dar nepasenusios, o jau pereksles
|