Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Kokią druską naudojat?
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos
Pages: 1, 2, 3, 4
Marzde
Labadiena forumietės. Šitam skyrelyje lankausi gan retai,bet va įdomu pasidarė kokią gi druską naudojat/vartojat? O gal perkat kokią sveikesnę vaistinėj,neseniai per kažkokią sveikatos laidelę reklamavo sveikesnę druską.Kokiem dar tikslams naudojat druskytę,gal gydotės slogą ar pan.? smile.gif
Rasma
Paprastų paprasčiausią. Be jokių priedų. Be jodo, be fluoro..paprastą valgomąją druską, tik nedaug kur pirkti yra..dabar mada viską "joduot" doh.gif
SUNO
As naudoju druska su jodu,ir dar naudoju kai vaikas koseja kojas pakaitinu ir gera sauja druskos iberiu,o daugiau ruosent maista. bigsmile.gif
Kira
QUOTE(Rasma @ 2006 03 14, 17:05)
Paprastų paprasčiausią. Be jokių priedų. Be jodo, be fluoro..paprastą valgomąją druską, tik nedaug kur pirkti yra..dabar mada viską "joduot" doh.gif
*

Aha, aš irgi pastebėjau, kad be jodo sunku rasti. O pirkti su tuo jodu, na nžn kam jis reikalingas g.gif
Lakūdra
QUOTE(Marzde @ 2006 03 14, 17:45)
Labadiena forumietės. Šitam skyrelyje lankausi gan retai,bet va įdomu pasidarė kokią gi druską naudojat/vartojat? O gal perkat kokią sveikesnę vaistinėj,neseniai per kažkokią sveikatos laidelę reklamavo sveikesnę druską.Kokiem dar tikslams naudojat druskytę,gal gydotės slogą ar pan.?  smile.gif
*

visada perkam juoduota. o naudojam ir nosytei ir gerklytei skalaut,ir burnytes infekcijas gydom,o kartais tenka ir kojas karstam vandenuke su druskyte pamirkyt
skorpiniuke
as tai stambia su jodu ir thumbup.gif
Asta
Aš naudojų stambią druską.

Šis tas apie joduotą druską:

MITAI IR FAKTAI APIE JODĄ

Mitas: joduota druska išgydo jodo trūkumo sukeltą sutrikimą – kretinizmą.

Faktas: jodo trūkumo sukeltų sutrikimų galima išvengti vartojant joduotą druską, bet ne išgydyti.

Mitas: ilgą laiką vartodami joduotą druską pakenksime organizmui.

Faktas: ilgalaikis joduotos druskos vartojimas sveikatai nekenkia.

Mitas: jei druska buvo prisotinta jodu, jis išliks druskoje neribotą laiką.

Faktas: joduotoje druskoje jodas per tam tikrą laiką suyra. Pirkdami joduotą druską, ieškokite tinkamumo vartoti termino, nurodyto etiketėje. Žinokite, jog pasibaigus galiojimo laikui ji tinkama vartoti tik kaip įprasta druska.

la vita
aš naudoju ir joduotą druską- praktiška nes suskaudus gerklę gali skalaut. O jei rimtai tai stebuklo joje jokio nėra. Perku ko gero jau iš įpročio. Tik jodas labai greit išgaruoja, todėl tokią druską reikia laikyt sandariam indelyje ir dar maistą sūdyti jau pagamintą, kitaip to jodo nė kvapo nebelieka. 4u.gif
viltuke
Aš tai paprastą, stambią druską perku (aišku jei randu pirkti, nes ne visur jos būną). Paprastai druską naudoju maisto gamyboje,o druskos tirpalu tik skaudančią gerklę skalaujam
Soni
Aš naudoju stambią joduotą druską. Tarp kitko praeitais metais mano konsevuoti agurkai su joduota druska visi "iššaudė".
Marzde
Tarp kitko,visi konservuojami ir panašiai apdirbami maisto produktai galimi tik su paprasta stambia druska.Kopūstams raugintiems taip pat tinka tik stambi druska.
Silwer
As naudoju naturalia juros druska,ji nepigi uz kg. moku 13lt. ,bet uztenka ilgam-ji suresne.
lotute
aš tai turiu ir ta stambia ir smulkia biggrin.gif
mazu-le
Aš naudoju maistui ruošti tik smulkią juodotą druską. Turiu ir stambios, bet ją dažniausiai naudoju tik kokiem marinatam virti, vasarą agurkus paraugiu ir pan. Bet gaminu tik su smulkia. Pradžioje buvo sunku ją dozuoti, bet dabar jau įsisavinau mirksiukas.gif
Kaliteja
Aš tai tik smulkią druską su jodu naudoju,nors sako stambi sveikiau,bet kad man labiau patinka smulki. 4u.gif
PAME
Smulkia su jodu ax.gif
Salomeja
pigiausia
Teja
kadangi gydytojai vaikams rekomenduoja naudoti joduota druska, tokia ir vartojame smile.gif
Nerytė
naudoju smulkia, kartais su jodu, o kartais be druska.
gozė
Smulkia su jodu,bet labai nedaug.Suraus pas mus nieks nemegsta doh.gif
Skarota Egle
daudojam paprasta smulkinta druska, nes stambios pas msu nera pirkti schmoll.gif schmoll.gif
raimonda23
mes naudojame taip pat smulkia druska bet kartais nusiperkam su jodu smile.gif
Dangiuks
Visada tik smulkia ir su jodu smile.gif
nefertite2006
QUOTE(Dangiuks @ 2006 04 17, 17:47)
Visada tik smulkia ir su jodu smile.gif
*

mes taip pat tokia naudojam
Pigalica
As nauduoju smulkia druska, nes stambioj labai daug smelio, ji tinka tik marinadams
akai
Mes turbut, kaip dauguma, naudojame smulkia suo jodu, bet vasaros metu perku ir stambia - marinavimui.
soliux
Kaip ir daugelis-smulkia ir su jodu smile.gif
Daivaa
Kažkam neaišku, kodėl druska joduojam? Natūraliai mes gauname per mažai jodo, todėl druska joduojama. Visa lietuviška duona yra kepama su joduota druska, taip jodas gali pasiekti ir vargingai gyvenančias šeimas. Man atrodo yra privaloma į duoną dėti joduotą druską, o ne kitokią. g.gif
Joana
trūkstant jodo, iškyla skydliaukės problemų, todėl visada perku smulkią joduotą druską, dar ją vartoju kompresam skaudant gerklei, labai padeda (tinka bet kokia druska)
Ne_gera
O aš naudoju pačia paprasciausia druska ji ir pigiausi ir man ji pati geriausia tongue.gif
Soni
naudoju stambią druską su jodu, nes su smulkia nemoku sūdyti - amžinai viską užsūdau.
Šaltmėtė
naudoju taip sakomą sveikesnę druską, kurioje natrio chlorido tik 50 procentų, likusi sudėtis yra kalio chloridas - 40 proc.,ir magnio sulfatas - 10 proc. Ši druska daug mažiau kenkia širdžiai...
Spyglė
Naudoju tik stambią druską.
mamute.lt
QUOTE(Soni @ 2006 07 04, 12:21)
naudoju stambią druską su jodu, nes su smulkia nemoku sūdyti - amžinai viską užsūdau.
*

As taip pat uz stambia su jodu, nes su smulkia viska persudau. Ir dar, joduota druska reikia laikyti sandariai, kad jodas neisgaruotu ir perkant ziureti galiojimo data, nes pasibaigus terminui jodas isgaruoja ir lieka paprasta druska, kam moketi brangiau (kaip toj reklamoj).
Polė
Dazniausiai stambia druska su jodu ax.gif
*GEN*
As druskos visai nevartoju ,nemekstu ir tiek .Ir esu isitikinusi kad tik taip jaucias naturalus maisto skonis tongue.gif
Vėta
Naudoju tokią druską, kokios gaunu tuo metu pirkti lotuliukas.gif . Bet šiaip mėgstu paprastą stambią druską, ji geriausiai man dozuojasi. O apie juoduotą druską, kažkur rašė, kad jodas labai greitai išgaruoja. Nebent laikyti sandariai. Todėl nesivarginu ieškodama juoduotos druskos, geriau retkarčiais nusiperku jūros kopūstų thumbup.gif
Antigonė
Stengiuosi pirkti joduotą druską 4u.gif
Sati
Mes tai naudojam smulkia juodota druska.Paprasta tik konservavimui smile.gif
Adlim'a
Mano organizme jodo trūkumas, tad visad perku joduotą smulkią druską ax.gif Bet konservavimui tai tikrai tinka tik paprasta smile.gif
Camea
QUOTE(Sati @ 2006 08 18, 11:26)
Mes tai naudojam smulkia juodota druska.Paprasta tik konservavimui  smile.gif
*

Mes irgi taip pat smile.gif
Siracusa
smulkią su jodu ax.gif
Meka Pinavija
Mes irgi naudojame smulkią juodotą druską bigsmile.gif
Šinšila
Paprastą rupią druską ax.gif Patikimiausia thumbup.gif
Atlante
QUOTE(Siracusa @ 2006 09 25, 14:23)
smulkią su jodu  ax.gif
*

Mes taip pat drinks_cheers.gif
braziliux
Na aš taip pat naudoju joduota druską, nes ir kaina beveik ta pati kaip paprastos ir didelis pliusas yra tas, kad turi naudingojo jodo smile.gif
pupciukas
As naudoju tik juros druska.
vyšniux
Naudoju tik stambia,nes su smulkia tikriausiai net ir pasudyt sunkiai eitus.Kartas nuo karto stambia su jodu nusiperku.Kadangi turiu problemu su skydliauke,ji itin gerai
SuperTruper
Nauduoju smulkią druską. Turbūt čia jau pripratimas ax.gif
Glacee
Jūros druską arba stambią akmeninę be priedų. Taip pat mišinį - sezamo sėklų su druska (kad mažiau druskos gauti smile.gif ) - salotoms, troškiniams
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.