Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Braškės
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Saldumynai
Pages: 1, 2, 3, 4, 5
Inga N
Trumpas tas braškių sezonas... Nagi mamos ką iš jų ruošiat, nes aš tik moku uždėti cukraus, įpilti pieno ir dar kartais įsidedu Corn flakes.
O mano mergelė tai nė nevalgo, rūgščios jai tos pirktinės braškės. sad.gif
Tai ką gaminat įdomiau, parašykit, kol dar braškės nesibaigė....
jolitav
Man nieko nera skaniau nei braskes su plakta grietinele ar su vaniliniais ledais... tongue.gif
vija
Mirkau i bananini jogurta ir burnon, kaip fondiu.
bea
Rabarbarų-braškių pyragas

Tešla:
300 g miltų
175 g margarino kepiniams
1 šaukštelis cukraus pudros
3-4 šaukštai vandens (45-60 ml)

Miltus su margarinu ir cukraus pudra trinti tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai, tada pilti vandenį ir suminkyti tešlą. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti kepimo formą (20-23 cm skersmens) ir suformuoti kraštus (apie 4 cm aukščio). Iš likusios tešlos daryti groteles ant pyrago.

Įdaras:
450 g rabarbarų (nuluptų)
450 g braskių
175 g cukraus pudros
45 g miltų
15 g sviesto
1 šaukštas pieno

Rabarbarus supjaustyti 1 cm kubeliais, braškes perpjauti perpus, juos sumaišyti su miltais ir cukraus pudra. Įdarą suberti i paruoštą tešlą, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlius, ant įdaro dėti tešlos juosteles, jas patepti pienu. Kepti įkaitintoje 220 C orkaitėje 45-50 min. Jei pyragas labai ruduos, po 30 min kepimo pridenkite viršų folija. Iškepusiam pyragui leiskite pastovėti apie 1 valandą prieš valgant.

(Temoje naminiai pyragai, 2 pls su foto)
P@nter@
O as tai sutrinu mikseriu, cukriuko ir su batonu ar kokiu skaniu pyragu mmmmmmm thumbup.gif
ulaa
As tai darau saldoka pieno zele ir pridedu kuo daugiau braskiu,supilu i forma su skyle per viduri,kai sustingsta isverciu i lekste.Patikekit mano semyna ja sudoroja akimirksniu laugh.gif
Freja
Na man tai nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas mazyciais gabaliukais braskes su cukrumi ir grietine....ir....svieziu batonu. wub.gif
alex
QUOTE (Freja @ 2004 06 23, 13:21)
Na man tai nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas mazyciais gabaliukais braskes su cukrumi ir grietine....ir....svieziu batonu. wub.gif

ir man nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas braskes su cukrumi ir grietine.....tik....be batono laugh.gif thumbup.gif wub.gif
LIUDAL
Pienas + braskes + cukrus - suplaku su blenderiu ir skanaus. Tik pilu maziau pieno, gaunasi kaip tirstas jogurtas, kapojam visi trys, net ausys linksta laugh.gif
Samanta
labai skanu trintos braskes su cukrumi smile.gif
maya
braskes sokolade thumbup.gif
smike
O man skaniausia braskes siaip valgyti! thumbup.gif Kam is ju dar ka nors daryti? Ir siaip visus vaisius ir uogas valgau grynus, tik kartais jogurtu uzpilu, kai jau "prekine" isvaizda praranda. biggrin.gif
wuwuwu
QUOTE (smike @ 2004 06 25, 12:08)
O man skaniausia braskes siaip valgyti!  thumbup.gif Kam is ju dar ka  nors daryti? Ir siaip visus vaisius ir uogas valgau grynus, tik kartais jogurtu uzpilu, kai jau "prekine" isvaizda praranda.  biggrin.gif

Man irgi patinka braskes siaip valgyti vienas, su cukrumi, be jokiu kitu priedu, juk tada ir jauciasi, kad BRASKES valgai tongue.gif Net sirdi skauda, kai matau, kad draugas is ju visokias metamorfozes daro laugh.gif
Puuga
O as jus dabar pasiurpinsiu. biggrin.gif
Na bent jau mano brangiausias negali ziureti kaip as tai valgau.
O man tai SUPer thumbup.gif
Braskes piaustytos+pienas+balta duona gabaleliais i viena indeli sumaisom ir valgom.
Man tai labai tongue.gif
Kai kas vietoj duonos deda batona ir cukraus tongue.gif
smike
Kazkur radau toki recepta, kad braskes pabarsto maltais juodaisiais pipirais, nes astrumas paryskina braskiu salduma! Va cia tai man atrodo siurpu! laugh.gif
Atra
QUOTE (smike @ 2004 06 25, 17:16)
Kazkur radau toki recepta, kad braskes pabarsto maltais juodaisiais pipirais, nes astrumas paryskina braskiu salduma! Va cia tai man atrodo siurpu! laugh.gif

o aš tai perskaičiau ir išbandžiau ...vis tas smalsumas... labai jqau savotiškas skonis... rolleyes.gif
lavanda
sugalvojau kad reikia ziemai braskiu kompoto pasidaryti. Ar toks dalykas daromas? kaip??? visiskai nedarius, neisivaizduoju g.gif
ader
Papasakosiu taip pat kaip ir apie uogiene. biggrin.gif
Braskes nuplauti, imti tik sveikas uogas, geriau kietesnes.
Uzvirinti vandeni, supilti cukru. Litrui vandens iki 1 stiklines cukraus, priklausomai nuo norimo saldumo, bet jei per mazai idesi gali issauti. Pavirti 2 min.
I svariai isplautus ir iskaitintus stiklainius sudeti uogas. Jei desi i trilitrini tai mazdaug puse stiklainio uogu, uzpilti uogas karstu sirupu, uzdengti dangteliu ir uzsukti. Jei pilsi i litrini stiklaini uogu galima deti kiek maziau. Nors cia skonio reikalas. Kuo daugiau uogu tuo braskingesnis kompotas.
Skanaus. tongue.gif
Lona
O kaip desifekuoti ar ką ten daryti stiklainiams? Ar tiesiog išplauni ir vsio?
ostra
QUOTE (Lona @ 2004 07 02, 18:24)
O kaip desifekuoti ar ką ten daryti stiklainiams? Ar tiesiog išplauni ir vsio?

Tiesiog isplaunu ir viskas.Dangtelius nuvalau spiritu.
Tik grybus konservuodama, stiklainius perpilu verdanciu vandeniu(vidu,aisku).
Visada viskas puikiai laikesi -jokiais stiklainiu kaitinimais niekada neuzsiminejau.
Sekmes jaunosioms seimininkems!
Lona
Vyšnių kompotas analogiškai darosi?
ader
Visi kompotai taip pat verdami, tik as neparasiau, kad dar gerai butu pirma karta uzpylus palaikyti 10 min., paskui nupilti sirupa , dar larta uzvirinti ir vel uzpilti, tada uzsukti.
Labai skanu maisytu uogu kompotai. Arba vaisiu asorti.
ely
Gal galėtumėte rekomenduoti kokių paprastų, bet skanų patiekalų iš braškių, nes parsivežiau nemažai, o visų suvalgyti nevaliosim - suges geras daiktas unsure.gif Pvz., kokį braškinį tortą, niam, niam- kaip norėčiau rolleyes.gif
paiduke
Aš tai darau braškes su žele
Braškes nuplaunu,nuskabau lapelius,sudedu i dubenį,pasidarau braškinį želė(galima ir nebraškinį) iš pakelių,pravesinu,ir supilu ant braškių,viską išmai.au ir į šaldytuvą,kad sustingtų
Mums labai skanu,ypač vasarą
Elena
Aš jau rašiau kažkokioje temoje šį recettą atrodo g.gif
siulau daryti braškių tortą
Reikia braškių, litras grietines vanilinio cukraus, cukraus, citrinos, želatino.
Darbas:
Gamybos procesą pradedu užpildama puse stiklinės pravėsusio virinto vandens porą šaukštū želatinos. Ją reikia bent pusvalandį pabrinkinti. Paskui nuplaunu ir nuvalau braškes.Po to indelyje su vandeniu kaitinu puodelį su išbrinkusia želatina. Kai vanduo "vonelėje" užvirs, reikia maišyti želatiną kol ji galutinai ištirps. Kol želatina šyla, į aukštasienį indą supilu grietinę, cukrų, vanilinį cukrų, citrinos sulčių biški ir truputį paplaku mikseriu. Kai cukrus išmaišomas, plakdama pilu ištirpusią želatiną. Ir gerai išmaišau. Braškes, gražios, švarios, sudedu į formą, forma gali būti kokia tik norite, aš net dariau salotineje, ir užpylu jas grietinė. O tada į šaldytuvą, ir laukiam kol sustings. Kad iš formos išimti, galima formą tiesiog idėti trumpam į šilta vandenį ir grait apverčiam. Papuošti galima plaktą grietinele ir braškem. Aš asmeniškai, nemegstu kai per daug saldų, tai tiesiog išspaudžiu daugiau citrinos sulčių.. Dar dariau sluoksniai su kuršienų vyniotinių. Gavosi kaip tortas . Į firmos dugna sudedi vyniotionio gabaliukus, supyli mase, į šaldytuvą, kai sustings vel vyniotinį ir vel masė Vsio... Galima dar puošti metų lapeliais...
Leliuka
Elena... grazus vardas wub.gif laugh.gif

mano teta is braskiu daro labai skanu deserta
tik nezinau dozaciju, bet reikia zhelatinos, pieno, cukraus, braskiu ir tu paprastu sausainiu kur pakeliuose smile.gif niam buna rolleyes.gif
bliuda apacia iskloji sausainiais, uzmeti braskiu ir uzpili pienu su isbrinkinta zelatina bei trupuciu cukraus thumbup.gif
ely
doh.gif Eilinį kartą temos neradau - ačiū, kas sutvarkė wink.gif
Daryt žadu braškes su pieno žele ir sausainiais rolleyes.gif
Mįsliukė
braškės, konservuotų persikų indelis, pusė stiklinės vandens, vanilinių ledų.Braškes ir persikus susmulkinti pjaustykle, po to įpilti persikų sirupo, truputį vandens, įdėti ledus ir viską gerai išplakti.labai skanus kokteilis.
langana
Mes dar kartais darom tokį desertuką. Avižinius dribsius pakepinam su cukrumi ir sviestu, kol cukrus karamelizuojasi, ant pravėsusių dribsnių dedam supjaustytas arba sveikas braškes arba avietes ir užpilam grietinėlės (neplaktos). Skanumėlis.
Ieva-Pieva
QUOTE (ulaa @ 2004 06 23, 11:03)
As tai darau saldoka pieno zele ir pridedu kuo daugiau braskiu,supilu i forma su skyle per viduri,kai sustingsta isverciu i lekste.Patikekit mano semyna ja sudoroja akimirksniu laugh.gif

kaip daryti pieno zele? wink.gif
Mįsliukė
QUOTE (Ieva-Pieva @ 2004 07 24, 17:31)
kaip daryti pieno zele? wink.gif

geriausia nusipirkti. Yra tokia Valdorfo firmos grietinėlės želė.Daryti reikia taip kaip parašyta, tik vandens pilti ne 0,5, o maždaug 0.3 l
Asta
100 g pieno, 20 g cukraus, 5 g zelatinos, vaniles

Uzvirinti piena, prideti cukraus, vaniles ir pravesinus supilti nedideliame vandens kiekyje ishtirpinta zelatina. Atshaldyti.

Galima pieno ir nevirinti,jei nepatinka virinto skonis. Tiesiog shiek tiek pashildyti, kad cukrus idetas ishtirptu.
Mįsliukė
Ryšulėliai su braškėmis

Tešlai:
500g miltų, 1/4 l pieno, 40-50 g. mielių, 80 g. cukraus, žiupsnelis druskos, 2 kiaušiniai, šiek tiek miltų tešlai kočioti.
Įdarui: braškės.
Tešlos paruošimas: mieles ištrinkite su 1 arbat. š. cukraus, 2 valg, šaukštais miltų ir šiltu pienu.Viršų šiek tiek pabarstykite miltais, uždenkite rankšluostėliu ir laikykite apie 15-20 min. šiltai, kad iškiltų.Iškilęs bus tada, kai miltų sluoksnelis sutrūkinėjęs.Toliau likusių miltų kauburėlyje padarykite duobutę ir supylę iškilusią masę užberkite truputį miltų.tada sudėkite likusius produktus.Tešlą, spaudžiant delnais, gerai išminkykite ir padėkite šiltai.Tešla turi iškilti dvigubai.Iškilusią tešlą dar kartą išminkykite, padaužykite, kad iš tešlos išeitų oras.Tada gerai iškočiokite ant pabarstytos miltais virtuvinės lentos.Supjaustykite kvadratėliais (maždaug 10 cm. kraštinėmis).Į tešlos kvadratą dėkite 1-2 uogas.Kraštus patpkite plaktu kiaušiniu ir suspauskyte , sudarydami ryšulėlius.Virkite 180 laipsnių įkaitintuose riebaluose, kol kepinėliai įgaus gražią aukso spalvą.galite apibarstyti cukraus pudra.
Encore
Labai thumbup.gif derinasi braškės, plakta grietinėlė ir rožiniai zefyrai. Kiekiai pagal kiekvieno skonį. Mes dar prieš valgymą į šaldymo kamerą įmetam pusvalandžiui, labai gaivu wub.gif Siūlau paragauti wink.gif
fukuotukaf
O as ziemai jau prisisaldziau trintu braskiu su cukrum, pilnas saldiklis prigrustas, vos pora gabaliuku mesos betilpo doh.gif bet uz tai ziema kaip skanu bus tongue.gif
Insomnia
Kadangi ir vėl prasidėjo braškių sezonas, tai keliu temą į viršų smile.gif
Mano vaikas labai mėgsta visokius tortus, pyragus su braškėm. Tai šiandien dariau tokį:

Biskvitas:
2 kiaušiniai
80 g cukraus
1 pak, vanilinio cukraus
40 g krakmolo
40 g miltų
1/2 nubraukto arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Pertepimas:
125 ml pieno
15 g krakmolo
1,5 šaukšto cukraus
žiupsnelis druskos
1 kiaušinis
150 g jogurto
braškių
250 ml grietinėlės
kakavos miltelių (pabarstymui)

Biskvitui baltymus atskirti nuo trynių ir išplakti iki standžių putų. Plakdama baltymus dar įpilu 2 šaukštus šalto vandens. Suberti cukrų ir vanilinį cukrų. Atsargiai įmaišyti trynius, persijotą krakmolo, miltų ir kepimo miltelių mišinį. Skardą ištepti sviestu arba iškloti sviestiniu popierium. Jei darau "tortą", tai imu apvalią skardą, jei darau pyragą, tada stačiakampę. Supilti ir išlyginti tešlą. Kepti 12 -15 min 200 - 225 C.
Iškepusį biskvitą išimu iš skardos ir dedu ant rankšluosčio. Kai ataušta, padalinu į dvi dalis (horizontaliai), t.y. padarau du blynus.
Kremui pieną išplakti su krakmolu, cukrumi, druska, dėti tarkuotą citrinos žievelę ir trynį. Mišinį kaitinu kol užverda ir dar truputį pakaitinu. Reikia visą laiką maišyti. Kartais kai tingiu terliotis, tai kremą darau iš pakelių, kur pudingui.
Baltymą išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į karštą kremą. Supilti jogurtą ir ataušinti.
Braškes perpjaunu pusiau (išilgai). Ant biskvito dedu kremą, tada braškes, vėl biskvitas, kremas, braškės. Prieš tai biskvitą galima sulaistyti, kad nebūtų sausas.
Ant viršaus dedu plaktą grietinėlę su trupučiu cukraus ir citrinos sultim ir apibarstau kakava (tik truputėlį). Kažkiek palaikyti šaldytuve ir skanaus mirksiukas.gif

Galima naudoti ir kitokias uogas, nebūtinai braškes smile.gif
saulute111
s dabar darau, bet nezinau ar bus skanu, parasysiu veliau:
taigi, radau toki receptuka:

450g braskiu, 1 indelis kondensuoto pieno (nesaldinto), 1 pokutis braskiu zele.

Padaryt zele. Tada ja jau bepradedancia stingt isplak miskeriu su kondensuotu ir uzpilt ant braskiu. Virsu puosti plakta grietinele...
tikiuos bus skanu g.gif
Insomnia
Darau tokį, tik be braškių. Labai skanu thumbup.gif Tik imu indelį to sutirštinto pieno, želė pokelį ir dar vandens reikia apie 250 ml (gaunasi 1/2 pieno + 1/2 vandens) ax.gif
Zhuzi
QUOTE(maya @ 2004 06 24, 23:21)
braskes sokolade  thumbup.gif
*

Reikės išbandyti thumbup.gif Nes sako, kad labai skanu thumbup.gif
user posted image
bea
QUOTE(Zhuzi @ 2005 06 22, 13:25)
Kas moka gražiai pagaminti braškes šokolade? Pasidalinkit patirtim ax.gif Nes sako, kad labai skanu  thumbup.gif
user posted image
*

labai paprasta. reikia mažo gana gilaus indelio, jį įstatyti į kitą indą su karštu vandeniu, ir ištirpinti šokoladą. gerai išmaišyti, kad neliktų gumulėlių. tada po vieną mirkyti braškes (galą arbą puselę) ir stengtis padėti taip, kad nesiliestų šokoladuota dalimi su niekuo. Greičiausiai sustingsta šaldytuve.
Zhuzi
Ačiū Bea! 4u.gif essen.gif Viskas kas genialu yra labai paprasta. thumbup.gif
Braškės
user posted image

smulkinam ir tirpinam šokoladą
user posted image

braškę įmirkyti į šokoladą
user posted image

SKANAUS!!!!!
user posted image
Jicky
O jau koks grožis rolleyes.gif wub.gif bet ir skonis turėtų būt nė ką prastesnis...
Oktava

Mano močiutė darydavo tokį pyragą su braškėmis, kurio apačia biskvitas, o ant viršaus daug braškių užpiltų žele. Šiek tiek įsivaizduoju kaip jį reikia daryti. Bet gal kas nors iš jūsų, mielos mamos, kepate tokį torčiuką (pyragą)? Taip norėčiau jį išsikepti, bet nemėgstu eksperimentuoti - norėtųsi viską daryti taip, kad gautųsi skanus pyragas, o ne koks nors nepavykęs blynas verysad.gif . Pasidalinkit savo patirtim.
meduksi
1 litras jogurto,pakelis želė(jį ištirpinti stiklinėje karšto vandens)ir braškių.Viską išmaišyti ir padėt į šaldytuvą stingti-gaunasi lengvas desertas thumbup.gif
Amalia
QUOTE(Oktava @ 2005 06 22, 21:15)
Mano močiutė darydavo tokį pyragą su braškėmis, kurio apačia biskvitas, o ant viršaus daug braškių užpiltų žele. Šiek tiek įsivaizduoju kaip jį reikia daryti. Bet gal kas nors iš jūsų, mielos mamos, kepate tokį torčiuką (pyragą)? Taip norėčiau jį išsikepti, bet nemėgstu eksperimentuoti - norėtųsi viską daryti taip, kad gautųsi skanus pyragas, o ne koks nors nepavykęs blynas  verysad.gif . Pasidalinkit savo patirtim.
*

Gali pasiulyti sita - 3 kiausiniai, stikline pieno, 300g cukraus pudros, 300g miltu, puse pokelio kepimo milteliu.Piena isplakti su kiausiniais, tada iplakti cukru, kol vientisa putota mase pasidarys, tada imaisyti persijotus (kad oro ieitu) ir su kepimo milteliais sumaisytus miltus.Kepti istaukuotoje ir miltais ispudruotoje torto formoje vidutiniame karstyje.Tinka visiems vaisiniams tortams.
Kitas , ne biskvitinis, bet pas mus labiau paplites - 200g miltu, 1 saukstelis (be kaupo) kep.milteliu, 1 kiausinis nedidelis, 65g cukraus, 80g sviesto ar margarino, vanilinio cukraus pokelis, saukstas romo.Miltus sumaisyti su kep.milteliais, sudeti priedus, isminkyti, iskocioti, ideti isriebinton formon, subadyti su sakute, kad pusliu neprikiltu kepant. Ataususi apdelioti vaisiais ir uzpilti kuo nori.Cia Vokietijoj vartoja "Tortenguss" is krakmolo, kaip super tirsta kisieliu, ar kitoki, gatava is pokelio, tai cia nebemoku ko patart.Skanaus.
Oktava

Ačiū, Amalia, kai tik grįšiu iš darbo, pirmiausia ką padarysiu tai išbandysiu tavo receptėlius. Jau nekantrauju.
essen.gif
Nilė Vanilė
Žinot, yra tokia receptų svetainė. Aš čia ieškau idėjų:

http://www.sintagma.lt/u/renata/receptai.nsf

Pabandykit smile.gif
Jicky
Leduke, bandysiu šiandien pagal tavo receptuką pasidaryti desertą. Labai paprastas, bet turbūt labai skanu turėtų būt essen.gif
jėga
O aš šiandien nusipirkau varškės. Įsidėsiu cukraus, grietinės, braškių, sumakaluosiu ir essen.gif
Kozete
Norėčiau pasitarti,
ax.gif
O kaip Jūs manote, jeigu paimčiau varškės neriebios, pieno, cukraus ir želatinos. Viską sumaišyčiau ir užpilčiau ant braškių.
Niekada nedariau, bet vat gimė tokia mintis ir pagalvojau gal kas nors iš Jūsų tokį "šedevrą" jau darė. biggrin.gif
Kaip manote ar kas nors gero gautųsi?
Turiu daug braškių, uogienių nevalgau todėl dabar suku galvą kaip skaniai jas suvalgyti. blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.