Trumpas tas braškių sezonas... Nagi mamos ką iš jų ruošiat, nes aš tik moku uždėti cukraus, įpilti pieno ir dar kartais įsidedu Corn flakes.
O mano mergelė tai nė nevalgo, rūgščios jai tos pirktinės braškės.
Tai ką gaminat įdomiau, parašykit, kol dar braškės nesibaigė....
Man nieko nera skaniau nei braskes su plakta grietinele ar su vaniliniais ledais...
Mirkau i bananini jogurta ir burnon, kaip fondiu.
Rabarbarų-braškių pyragas
Tešla:
300 g miltų
175 g margarino kepiniams
1 šaukštelis cukraus pudros
3-4 šaukštai vandens (45-60 ml)
Miltus su margarinu ir cukraus pudra trinti tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai, tada pilti vandenį ir suminkyti tešlą. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti kepimo formą (20-23 cm skersmens) ir suformuoti kraštus (apie 4 cm aukščio). Iš likusios tešlos daryti groteles ant pyrago.
Įdaras:
450 g rabarbarų (nuluptų)
450 g braskių
175 g cukraus pudros
45 g miltų
15 g sviesto
1 šaukštas pieno
Rabarbarus supjaustyti 1 cm kubeliais, braškes perpjauti perpus, juos sumaišyti su miltais ir cukraus pudra. Įdarą suberti i paruoštą tešlą, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlius, ant įdaro dėti tešlos juosteles, jas patepti pienu. Kepti įkaitintoje 220 C orkaitėje 45-50 min. Jei pyragas labai ruduos, po 30 min kepimo pridenkite viršų folija. Iškepusiam pyragui leiskite pastovėti apie 1 valandą prieš valgant.
Tešla:
300 g miltų
175 g margarino kepiniams
1 šaukštelis cukraus pudros
3-4 šaukštai vandens (45-60 ml)
Miltus su margarinu ir cukraus pudra trinti tarp pirštų, kol pasidarys trupiniai, tada pilti vandenį ir suminkyti tešlą. 2/3 tešlos iškočioti ir iškloti kepimo formą (20-23 cm skersmens) ir suformuoti kraštus (apie 4 cm aukščio). Iš likusios tešlos daryti groteles ant pyrago.
Įdaras:
450 g rabarbarų (nuluptų)
450 g braskių
175 g cukraus pudros
45 g miltų
15 g sviesto
1 šaukštas pieno
Rabarbarus supjaustyti 1 cm kubeliais, braškes perpjauti perpus, juos sumaišyti su miltais ir cukraus pudra. Įdarą suberti i paruoštą tešlą, ant viršaus uždėti sviesto gabalėlius, ant įdaro dėti tešlos juosteles, jas patepti pienu. Kepti įkaitintoje 220 C orkaitėje 45-50 min. Jei pyragas labai ruduos, po 30 min kepimo pridenkite viršų folija. Iškepusiam pyragui leiskite pastovėti apie 1 valandą prieš valgant.
(Temoje naminiai pyragai, 2 pls su foto)
O as tai sutrinu mikseriu, cukriuko ir su batonu ar kokiu skaniu pyragu mmmmmmm
As tai darau saldoka pieno zele ir pridedu kuo daugiau braskiu,supilu i forma su skyle per viduri,kai sustingsta isverciu i lekste.Patikekit mano semyna ja sudoroja akimirksniu
Na man tai nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas mazyciais gabaliukais braskes su cukrumi ir grietine....ir....svieziu batonu.
QUOTE (Freja @ 2004 06 23, 13:21) |
Na man tai nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas mazyciais gabaliukais braskes su cukrumi ir grietine....ir....svieziu batonu. |
ir man nera nieko skaniau uz sutrintas arba supjaustytas braskes su cukrumi ir grietine.....tik....be batono
labai skanu trintos braskes su cukrumi
braskes sokolade
O man skaniausia braskes siaip valgyti! Kam is ju dar ka nors daryti? Ir siaip visus vaisius ir uogas valgau grynus, tik kartais jogurtu uzpilu, kai jau "prekine" isvaizda praranda.