Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Nesaldūs pyragai
Supermamų klubas > Mūsų namai > Kulinarinės idėjos > Antri patiekalai
Pages: 1, 2
Amu
Gal kas žinote tokių receptų? Kartą teko paragauti, Vilniuje rusų restorane, vištienos pyraga - tai po šiai dienai dar atsimenu smile.gif thumbup.gif Labai uzsinorejau išmokti tokius gaminti - nesaldžius, su grybais, vištiena, įvairiom mėsytėm....

Bet nerandu internete receptų. Įtariu, čia reiktų gal prie prancūziškos virtuvės ieškoti, nes kiek atsimenu iš vaikystėje skaitytų knygų, berods muškietininkai tokius šveisdavo biggrin.gif

Lona
Aš tai į Mantingos tešlą faršiuko įsuku su priedais , arba daržovių, žodiu įdaras fantazijos reikalas, o tešla Mantingos sluoksniuota bemielė thumbup.gif
plepioji
As irgi naudoju Mantingos bemiele tesla.
Iskloju ja apvalia skarda, uzlenkiu krastus ir dedu idara - pagal nuotaika. Kartais - rukyta vistiena su apvirtais ziediniais kopustais, kartais pakepinta su svogunais sonine ir apvirtais spinatais. Sluoksniuoju mesini isdara su tarkuotu fermentiniu suriu ir pabaigoje viska uzpilu kiausinio, pieno ir krakmolo plakiniu. Prieskoniai pagal skoni. Kepti...hm, gal kokias 40 minuciu.
Dar nesutikau ne vieno zmogaus, kuriam butu nepatike - ypac tas variantas su spinatais thumbup.gif
smike
Galima daryti pyraga, kuris primins bandeles su mesa.
Teslai reikia po stikline grietines, majonezo ir miltu, druskos. Viska ismaisyti. Puse jos supilti i forma ant virsaus deti idara ir uzpilti likusia tesla. Kepti kol iskeps. ( na suprantu kad paaiskinimas "sviestas sviestuotas", bet as is akies nustatau tongue.gif )
Idarui galima deti ka tik norite:
1. Apkeptas su prieskoniais ir darzovemis farsas
2. Rukyta vistiena+porai+suris
3. Virta malta mesa su prieskoniais
4. Zuvies gabaliukai
5. Krabu lazdeles+suris
Nu zodziu, kas "ant seiles uzeis" ta ir dekit!
Skanaus!!! essen.gif
Tippa
Gal kas nors kepa pyragą su mėsa? Girdėjau kad taip kepa ir sako labai skanu, tik man neteko ragauti (nes kepa kitoje šalyje, toli į svčius važiuot ). Spėju, kad tešta galėtų būti panašiai kaip picos ar kuri nors iš gatavų šaldytų "Mantingos". Nors aš tešla labiau mėgstu daryti pati. O įdarui turėtų tikti gal faršas su dažovėm, na žodžiu reikia patyrusiųjų patarimo.

Tiesa - lietuviškas tokio pyrago variantas būtų iš virtų bulvių, su raugintų kopūstų arba mėsos įdaru.
silver 27
Gal prie to pačio kas nors žino kaip kepami pyragai su vištiena ?
genovaite
Nežinau kokius ten užsienyje pyragus kepa, bet aš tai kepu labai skanų ir paprastą pyragą. Receptuką galite rasti skyrelyje "nesudėtingi, bet įdomūs patiekalai 21 psl."
Tippa
Ačiū Genovaite, receptukas neblogas ir paprastas, reikės išbandyti. Gaila, tik kad mano vaikinai (vaikai) žuvies nemėgsta sad.gif , na bet man daugiau liks smile.gif
genovaite
QUOTE(tiesiog uzmirstuole @ 2005 03 17, 14:07)
Ačiū Genovaite, receptukas neblogas ir paprastas, reikės išbandyti.  Gaila, tik kad mano vaikinai (vaikai) žuvies nemėgsta sad.gif , na bet man daugiau liks smile.gif
*

turbūt neperskaitei sekančios žinutės. vietoj žuvies galima dėti apie 350-400 gr. faršo su prieskoniais(kiaušinio nededu) dar pridedu apie 200 gr. pjaustytų pievagrybių. Pyragas gaunasi-liežuvį gali praryti thumbup.gif . Dar galima eksperimentuoti. Kai neturiu mėsos ar žuvies dedu vištienos, netgi paprastos šlapenkės. Irgi skaniai gaunasi. tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Mally
Galiu parašyti vieną receptą, pati nebandžiau dar:

Mielinis pyragas su vištiena

Tešlai: 25 g mielių, 100 g pieno, 1 kiaušinis, 150 g giretinės, 0,5 kg miltų, 0,5 kiaušinio aptepimui.

Įdarui: 3 vištų krūtinėlės, 1 svogūnas, 1 pomidoras, 3 skiltelės česnako, truputis druskos ir pipirų.

Iš tešlai skirtų produktų pagaminame mielinę tešlą. Krūtinėles, svogūną, pomidorus ir česnaką supjaustome smulkiais kubeliais, pabarstome druska, pipirais ir išminkome. Nedidelį tešlos gabalėlį paliekame raištelio formavimui. Iš kitos tešlos iškočiojame apvalų lakštą, jį dedame į miltais pabarstytą skardą, pridedame įdaro ir tešlos kraštus suspaudžiame kaip ryšulį. Iš paliktos tešlos tarp rankų suformuojame raištelį ir juo "užrišame" "ryšulį". Pyrago viršų aptepame išplaktu kiaušiniu. Kepame orkaitėje apie 1 val. Valgome karštą.

Dar turiu pyrago su grybais receptą jei reikia
Tučka
QUOTE(Mally @ 2005 03 17, 17:26)
Galiu parašyti vieną receptą, pati nebandžiau dar:

Dar turiu pyrago su grybais receptą jei reikia
*

Parasyk mirksiukas.gif O idomu ar tam vistienos pyragui tiktu sluoksniuota mieline tesla, kur saldyta parduodama g.gif
Shalimar
As tai vat koki radau, tik terliotis daug ax.gif

Toskaniškas pikniko pyragas

10 porcijų

Pyragas su mėsos įdaru

2 puodeliai miltų
1/2 šaukštelio druskos
1/2 šaukštelio džiovinto baziliko
2/3 puodelio riebalų
170 g šviežių kiaulienos dešrelių
170 g liesos maltos jautienos
1 puodelis supjaustyto svogūno
1 puodelis šviežių supjaustytų grybų
3 skiltelės česnako, susmulkintos
220 g pomidorų padažo
1/4 puodelis šviežiai sutarkuoto Parmesan sūrio
1 šaukštelis džiovintų prieskoninių žolelių
1 puodelis sutarkuoto mozarela sūrio
280 g šaldytų supjaustytų špinatų atšildytų ir gerai nusausintų
100 g marinuotų paprikų, nusausintų ir supjaustytų

Patepimui:
1 kiaušinis
1 suplaktas kiaušinio baltymas + 1 šaukštas vandens
2 šaukšteliai sezamo sėklų

Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir baziliką. Įmaišykite riebalus ir maišykite su mikseriu, kol gabaliukai bus žirnio dydžio. Virš dalies mišinio pašlakstykite 1 šaukštą vandens; švelniai pamaišykite šakute. Pastumkite sudrėkintą dalį į šoną. Pakartokite tai su kita dalimi, tol, kol visa tešla bus sudrėkinta (6-7 šaukštai vandens). Padalinkite pusiau; suformuokite iš kiekvienos pusės rutulį. Uždenkite ir atidėkite.
Nuinkite dešros apvalką, jei toks yra. Didelėje keptuvėje kepkite dešreles, maltą jautieną, svogūną, grybus ir česnaką, kol mėsa paruduos, o svogūnas suminkštės. Nupilkite visus riebalus. Įmaišykite pomidorų padažą, Parmezano sūrį ir prieskonius. Kepkite maišydami, kol visi produktai įkais. Uždenkite ir laikykite šiltoje vietoje.
Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite pusę tešlos į 33 cm apskritimą. Sudėkite tešlą į 22 cm apvalią skardą taip, kad tešla iš visų pusių kyšotų apie 2,5 cm. Pabarstykite pusę mozarela sūrio ant pyrago dugno. Šaukštu sudėkite mėsos mišinį virš sūrio.
Nusausinkite špinatus popieriniais rankšluosčiais. Sumaišykite špinatus, paprikas, visą kiaušinį ir likusį mozarela sūrį. Paskirstykite mišinį virš mėsos sluoksnio.
Iškočiokite likusią tešlą į 25 cm apskritimą; supjaustykite 2 cm pločio juostelėmis. Sukryžiuokite juosteles ir sudėkite ant špinatų sluoksnio suformuodami groteles. Užlenkite tešlos kraštus ant grotelių; užspauskite. Patepkite tešlą kiaušinio baltymo ir vandens mišiniu; pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite 190 C orkaitėje 45 minutes arba kol pyragas įgaus auksinę spalvą. Atvėsinkite 10 minučių ant vielinio padėklo.
Perveždami uždenkite folija ir padėkite į atskirą indą.
Patiekdami supjaustykite gabaliukais. Patiekite 3 valandų bėgyje.
Mally
Rašau pyrago su grybais receptą smile.gif

Tešlai: 25 g mielių, 150 g pieno, 1 šakštas cukraus, 100 g sviesto arba margarino, 3 kiaušiniai, 400 g miltų.

Įdarui: 0,5l šviežių virtų, sūdytų arba raugintų grybų, 10-12 mažų pomidorų, 1 svogūnas, 1 morka, 75-120 g sviesto, 2 kiaušinių tryniai, truputis druskos, pipirų, petražolių, džiūvėsėlių tiek, kad įdaras būtų tirštas.

Paruošiame mielinę tešlą. Įdarui skirtus nesūrius grybus sumalame mėsmale, morką sutarkuojame, o svogūną ir petražoles smulkiai supjaustome. Grybus, morką, morką, svogūną ir prieskonius pakepame su sviestu. Kai masė šiek tiek atvėsta, įmaišome kiaušinių trynius ir džiūvėsėlius.
Tešlą padalijame į dvi dalis. Vieną dalį iškočiojame ir ja išklojame kepimo formą. Tuomet įdedame įdarą, pomidorus, o ant viršaus dedame antrą uškočiotos tešlos dalį. Viršų patepame išplaktu kiaušiniu, kepame orkaitėje apie 1 val. Valgome karštą.

Kas liečia paprastos mielinės tešlos pakeitimą sluoksniuota mieline tešla, tai radau tokią frazę :" Sluoksniuota mielinė tešla tai mielinės tešlos giminaitė, tik joje žymiai daugiau riebalų. Iš šios tešlos dažniausiai kepami smulkūs gaminiai: bandelės, rageliai, vyniotiniai". Tai atrodytų, kad gal geriau jau paprastą mielinę naudoti g.gif šiaip nėra taip jau bjauru ir sunku paprastą mielinę gaminti.
silver 27
QUOTE(genovaite @ 2005 03 17, 14:40)
turbūt neperskaitei sekančios žinutės. vietoj žuvies galima dėti apie 350-400 gr. faršo su prieskoniais(kiaušinio nededu) dar pridedu apie 200 gr. pjaustytų pievagrybių. Pyragas gaunasi-liežuvį gali praryti thumbup.gif . Dar galima eksperimentuoti. Kai neturiu mėsos ar žuvies dedu vištienos, netgi paprastos šlapenkės. Irgi skaniai gaunasi. tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
*

Merginos labai skanus Genovaitės pasiūlytas pyragas, aš dėjau vištienos , prieš tai truputį apkepiau su prieskoniais ir nedėjau svogūno, o toliau viskas kaip recepte nurodyta. Nu tikrai labai skanus, aš pati gal suvalgiau daugiau kaip pusę, ačiū labai už gerą receptuką, labai fantastiškas thumbup.gif
Cypas
Galiu pasiūlyti labai skanų pyragą, kas ragavo visiems patiko:

Pyragas
3 kiaušiniai,
200g grietinės
200g majonezo
230g miltų, viską sumaišyti, tešla turi būti kaip tirštos grietinės

Įdaras:
200g sūrio fermentinio
500g faršo kokio norit
1 mažas indelis konservuotų pievagrybių pjaustytų,
svogūnas

Pusę tešlos į dugną, ant viršaus pusę tarkuoto sūrio, paskui kepintas faršas su prieskoniais,svogūnais ir pievagrybiais ir ant viršaus likęs sūris ir likusi tešlos dalis(tešlos nėra daug todėl nepadauginkit ant dugno paskui viršui nebeliks) ir jei lieka tarpų ant viršaus galima užbarstyti džiuvėsėlių.Kepti orkaitėje 45-60min. priklausomai kokio karštumo orkaitė, aš kepu 240C

Bandykit, skanaus! smile.gif

Paskaičiau Genovaite tavo pyrago receptuką, tai beveik toks pats, tik tu žuvį dedi
Tippa
QUOTE(Cypas @ 2005 03 24, 11:45)
Galiu pasiūlyti labai skanų pyragą, kas ragavo visiems patiko:

Pyragas
3 kiaušiniai,
200g grietinės
200g majonezo
230g miltų, viską sumaišyti, tešla turi būti kaip tirštos grietinės

*

Savaitgalio pietums atsispausdinau šitą receptą, nes atsiliepimai puikūs, net nusipirkau reikiamus produktus, bet ...blush2.gif Pasibaidžiau kad kalorijų daug - grietinė, majonezas, be to miltų nusprendžiau kad per mažai ir išeis nedidukas pyragiukas. Taigi, nusprendžiau kepti kaip picą - 1 blyną ant skardos, kitą ant įdaro. Tai ir gavosi pica su įdaru, bet valgyt kai noris, tai skanu. Tiesa įdarui dėjau pjaustytą vištienos krūtinėlę su grybais - negerai, nes sakyčiau reikia geriau faršo, gavosi labai gumbuotas pyragas. Be to pievagrybių geriau neapkepinti, nes skystį paleidžia, tik vištieną ir svogūnus.

Na bet jau po švenčių - tai jau tikrai išbandysiu šitą receptą!
Plunksnė
Paprastas ir greitas pyragas su mėsa

"Mantingos" ar kitos bemielės sluoksniuotos tešlos
Faršo (kokio norit) 300-400g
Tokio pat kiekio svogūnų
prieskonių, kokius mėgstat
2-3 kiaušinių (priklausomai nuo mėsos kiekio)

Svogūnus smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, suberkite prieskonius, įmuškite kiaušinius (būtinai pasilikite vienąbaltymą aptepimui). Faršas turi gautis skystokas.
IŠklojame kepimo formą tešla (beje, tešla turi užeiti ir ant formos šonų), subadome ją šakute, tada dedame faršą. Ant viršaus klojame dar vieną lakštą tešlos, kraštus užspaudžiame. Subadome viršutinį lakštą šakute, aptepame kiaušinio baltymu ir į 200 laipsnių orkaitę. Kepti maždaug 30-40 min., kol pyragas gražiai paruduos. (Beje, pas mane orkaitė paprasta dujinė. Kurios turite geras elektrines, pyragas keps ko gero trumpiau, taigi, sekite spalvą ir kvapą).

Valgyti galima karštą su pomidorų padažu. Šaltas irgi labai labai skanus biggrin.gif
ditux
kazhkada kazhkur valgiau porų pyragą. labai skanu. sako, daro ir ish svogunu...

parashykit, jei kas toki pazhistat 4u.gif
bea
QUOTE(ditux @ 2005 11 05, 15:32)
kazhkada kazhkur valgiau. labai skanu. sako, daro ir ish svogunu...

parashykit, jei kas toki pazhistat  4u.gif
*

Aš turiu receptą Alzaso apkepėlių su porais ir svogūnais. t.y. kažkas tokio, ko tu klausi, tik vienos porcijos dalykėliai.

1 svogūnas supjaustytas skrituliukais
1/2 šaukštelio kmynų
450 g smulkiai skrituliukais supjaustytų porų
55 g ementalerio ar pan. sūrio
3 kiaušiniai
300 ml grietinės
truputį tarkuoto muskato riešuto
druska, pipirai

tešla
1 ir 1/3 stiklinės miltų
85 g (6 šaukšteliai) sviesto
1 trynys
30-45 ml (2-3 šaukšteliai) šalto vandens
druska

Tešlai miltai sutrupinami su sviestu kol pasidarys trupinukai. Trynį išmaišom su vandeniu ir druska, jį įmaišom į miltų-sviesto mišinį ir suformuojam tešlos rutulį, kurį dedam į šaldytuvą 30 min.
6 formeles (10 cm skersmens) ištepam sviestu. Tešla iškočiojam, iš jos išpjaunam 12,5 cm skritulius, dedam į formeles, subadome šakute ir kišame į šaldytuvą 30 min.
190 laipsnių orkaitėje 6-8 min kepam tešlą, patiesę ant jos foliją ir paslėgę ją kokiom nors kruopom ar žirniais ar pupomis. dar 2 minutes kepam be paslėgimo. po to išimam ir atšaldom.
Temperatūra sumažinam iki 180 laipsnių.
Svogūnus apkepti ant sviestelio su kmynais, tada sudėti porus ir kepinti 10-12 min. sudėti daržoves į formeles, pabarstyti sūriu. Kiaušinius išplakti su grietine ir muškato riešutu, druska ir pipirais. Supilti po biškutį į kiekvieną formelę. Kepti 15-20 min. Valgyti šiltus arba šaltus.
Shiduh
bea, o galima ne formelėse kept, bet formoj, neturiu formeliu:(((
bea
QUOTE(hobo @ 2005 11 09, 08:46)
bea, o galima ne formelėse kept, bet formoj, neturiu formeliu:(((
*

aš tai manau, kad galima. čia tiesiog nurašiau, kaip originaliai atrodo tas receptas. turiu tokią knygą lenkiškai, ji vadinasi "Kuchnia francuska", tai joje radau. Tik kažkaip ta vaznia su tešlos kepimu tai man neįkvepiančiai atrodo...
Shiduh
aš gal šiandien kepsiu, nes skaniai atrodo ir noriu kažkuo save nudžiugint, o gal ir tingėsiu.
Elena
Pyragas su porais

500 g porų
4 šaukštai aliejaus
6 šaukštai pieno
4 kiaušiniai
150 g grietinės
300 g kvietinių miltų
100 g kviečių sėlenų
1/2 pakelio kepimo miltelių (Kepimo milteliai)
100 g varškės
100 g fermentinio sūrio arba lydyto sūrelio
6 šoninės griežinėliai
sutrinto muskato
druskos
pipirų

Nuplautus porus supjaustyti mažais gabaliukais ir trumpai patroškinti 2 šaukštuose aliejaus.
Iš miltų, 2 kiaušinių, likusio aliejaus, kepimo miltelių, sėlenų ir varškės išminkyti tešlą, 2/3 jos iškočioti ir sudėti į tortinę.
Iš likusios tešlos suvolioti ritinėlį ir aplink tortinę padaryti aukštą lygų kraštą.
Ritinėlio galus kruopščiai sujungti.
Fermentinį sūrį supjaustyti mažais gabaliukais, išmaišyti su dviem kiaušiniais, pienu, grietine, druska ir muskatu.
Ant tešlos uždėti sluoksnį porų, juos pridengti paruošta mase, ant jos išdėlioti šoninės ritinėlius.
Kepti 45 min.
Išimti, kai lengvai paraus.

pienių jūra
Aš turiu klausimėlį Genovaitei ir Cypui-
jūsų rašomi pyragiukai skamba labai skaniai. panašu, jog tai būtent tai, ko man reikia. Tik reikalas toks, kad man reikia iškept sūrų mėsinį pyragą, kuris iš pažiūros atrodytų, kaip saldus. Žodžiu, mes čia sumanėm vienam saldumynų nemėgstančiam draugui gimtadienio tortą iškept. Iš to, ką perskaičiau, tai taip atrodo, kad jūsų minėti pyragai panašesni į apkepus: ta prasme, kad iš šono matosi įdaras. Ar aš klystu? Žodžiu, painformuokit mane apie jų išvaizdą biggrin.gif
Labai ačiū iš anksto 4u.gif rolleyes.gif
bea
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 22, 22:23)
Aš turiu klausimėlį Genovaitei ir Cypui-
jūsų rašomi pyragiukai skamba labai skaniai. panašu, jog tai būtent tai, ko man reikia. Tik reikalas toks, kad man reikia iškept sūrų mėsinį pyragą, kuris iš pažiūros atrodytų, kaip saldus. Žodžiu, mes čia sumanėm vienam saldumynų nemėgstančiam draugui gimtadienio tortą iškept. Iš to, ką perskaičiau, tai taip atrodo, kad jūsų minėti pyragai panašesni į apkepus: ta prasme, kad iš šono matosi įdaras. Ar aš klystu? Žodžiu, painformuokit mane apie jų išvaizdą biggrin.gif
Labai ačiū iš anksto 4u.gif  rolleyes.gif
*

paprasta padaryt tokį bajerį manau taip: išklot formą sluoksniuotą bemiele tešla, kad su kraštais būtų. Įdarui dėti patroškinta faršą su svogūnais, dar kokių daržovių, aštraus padažo, ant viršaus dar vieną lakštą tešlos ir kepti. nieko nesimatys, o atrodys gražiai. aš dariau su vištienos faršu, šaldytu meksikietišku daržovių mišiniu, texicana salsa padažu (farša apkepeu, daržoves apviriau, viską patroškinau ir dėjau i tešlą). buvo labai skanu.
pienių jūra
o gal tos tešlytės recepčiukas kur po ranka? blush2.gif ax.gif nes čia liaudis majonezą mini ir pan... rolleyes.gif
pienių jūra
ir dar klausimėlis: tokiu atveju įdaras sustingsta į visumą, ar taip ir lieka košė?
Sorry, kad tiek daug klausinėju, bert reikia padaryt gimtadieniui, taigi klaidų nelabai gali būt, o laiko eksperimentuot nėr blush2.gif
bea
Jei manęs klausi, tai tešlą perku šaldytą.
O įdaras nebyra kai pjaustai atvėsusį pyragą. Iš karšto šiek tiek byra.
pienių jūra
ačiū, bea 4u.gif Teks turbūt eit po parduotuves pasižvalgyt
pienių jūra
Na, patrukdysiu aš jus dar kartą. Mūsų miniatiūrinėj saulutėj vienintelė šaldyta tešla yra kažkokia užsienietiška, dėžutėse po šešis stačiakampius lapelius. Apskritimą tokiu atveju reiktų lipdyt kažkaip, nemanau, kad tai gerai. o toji jūsų Mantinga kokkiam pavidale? Šiaip nesu gyvenime jos pirkus blush2.gif
Asta
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 31, 12:58)
Na, patrukdysiu aš jus dar kartą. Mūsų miniatiūrinėj saulutėj vienintelė šaldyta tešla yra kažkokia užsienietiška, dėžutėse po šešis stačiakampius lapelius. Apskritimą tokiu atveju reiktų lipdyt kažkaip, nemanau, kad tai gerai. o toji jūsų Mantinga kokkiam pavidale? Šiaip nesu gyvenime jos pirkus  blush2.gif
*

"Mantingos" tešla irgi ne apskritimais, o stačiakampiais lapeliais. Buna arba mažesni lapeliais, arba didelis lapas sulankstytas ax.gif
pienių jūra
hmm, tai jei man reikia apskritimo, didesnio už tuos stačiakampius, tai atšildžius tešlą, ko gero, reikia ją iš naujo perkočioti... g.gif
bea
QUOTE(pienių jūra @ 2006 01 31, 21:25)
hmm, tai jei man reikia apskritimo, didesnio už tuos stačiakampius, tai atšildžius tešlą, ko gero, reikia ją iš naujo perkočioti...  g.gif
*

perkočioti nerekomenduoju, nieko gero nesigaus. jei tau reik didesnės, paprasčiausiai perki du pakelius ir susiklijuoji formoje. ot nu problema..
pienių jūra
Problema problema... biggrin.gif Bijau, kad neišsižergtų blush2.gif nesu iš pirktinės tešlos nieko kepus...
EEmama
norejau pkalausti merginos, o jus kokio kietumo tesla darot mesos pyragui? kieta ar tokio tirstos grietines tipo? uzismaniau siandien issikepti, betv galvoju, kokia tesla daryti.
pienių jūra
na, aš savąjį jau iškepiau. Pirkau MAntingos tešlą, kažkaip sulipdžiau. Dargi viską užsandarinusi prisiminiau, kad neužpyliau kiaušinio doh.gif tai ardžiau , pyliau kiaušinį ir lipdžiau kraštus iš naujo. Bet vis tiek viskas gavosi šauniai, jubiliatas liko patenkintas biggrin.gif 4u.gif
Izida
Tesla: stikline majonezo, stikline grietines, 5 kiausiniai, miltai (kad tesla gautusi, kaip blynams). DRUSKOS NEREIKIA.
Idaras: 400 gr farso, morkos, svogunai.

Puse teslos supilti i forma, paskui dedate idara ir vel uzpilat tesla. I orkaite 20-30 min.

Greita, skanu, bet riebu.
bea

i 
prašau, prieš skelbiant naują temą, pasitikrinti, ar tokios jau nebuvo
rutaškina
prisiskaičiau visokių receptų, tai seiles nespeju ryti dabar lotuliukas.gif

pasidalinsiu ir aš keliais receptais

Obuolių keksas

200 g cukraus
200 g sviesto,
200 g miltų,
5 kiaušiniai
1a.š. sodos
2 š. grietinės,
vanilės, cinamono
4-5 obuoliai
Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą sviestą, sodą (nugesintą su grietine), suberti miltus, viską gerai išmaišyti. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Obuolius supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis, apibarstyti vanilinu ir cinamonu ir sumaišyti su tešla.
Kepti apie 50 min vid.karštumo orkaitėje
Skanaus.
Papildyta:
Kopūstų pyragas
150 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 š.cukraus
200 g grietinės
truputis druskos (jei dėsite margariną, druskos dėti nereikia)
1 a.š.kepimo miltelių
250 ml miltų
kopūstų įdarui:
trečdalis smulkiai pjaustyto žalio kopūsto
prieskonių (drusko, pipirų galima dėti vegetos)
1 kiaušinis.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, po to sumaišyti su sviestu, grietine, miltais, kepimo milteliais. pusę tešlos pilti i formą, dėti kopūstų idarą (susmulkintus kopūstus sumaišyti su išplaktu kiaušiniu ir prieskoniais) ir ant viršaus užpilti likusią tešlą. Ji turi visiškai uždengti kopūstus.
kepti apie 40-45 min 180 C temperatūroje.
valgyti šiltą.
gal ir įtartinai atrodo, bet tikrai labai skanu thumbup.gif
Mama_Tania
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 08, 10:12)
O aš vakar vakarienei kepiau štai šitą žuvies pyragą. Labai patiko - greita, skanu ir sotu. Dar ir pusrytėliui pora gabliukų liko, tai ir šaltas visai valgomas smile.gif  Naudojau skumbrės konservus, dabar net suabejojau ar būna pas mus lašišos konservų, gal niekad neužkliuvo akis g.gif
*

Aš irgi pirkau skumbrės konservus thumbup.gif thumbup.gif ir manau neblogiau nei tie lašišos konservai mirksiukas.gif
Saga
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 09, 09:40)
Aš irgi pirkau skumbrės konservus thumbup.gif  thumbup.gif ir manau neblogiau nei tie lašišos konservai mirksiukas.gif
*

Kepiau si pyraga su lasisos konservais, skonis labai neblogas, tiktai vienos skardines mazokai (konservu) dejau daug kepinto svoguno tai visiems labai patiko, kita karta darydama geriau deciau pakepinta farsa, bus dar skaniau wink.gif
Mama_Tania
QUOTE(Saga @ 2006 03 14, 11:33)
Kepiau si pyraga su lasisos konservais, skonis labai neblogas, tiktai vienos skardines mazokai (konservu) dejau daug kepinto svoguno tai visiems labai patiko, kita karta darydama geriau deciau pakepinta farsa, bus dar skaniau wink.gif
*

aš kepiau tą pyragą su kopūstais, irgi thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
jolaxus
QUOTE(Mama_Tania @ 2006 03 14, 11:46)
aš kepiau tą pyragą su kopūstais, irgi thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
*

o kaip darai kopūstų įdarą? kažkaip neteko kopūstų įdaro niekad ruošti... ax.gif
Mama_Tania
QUOTE(jolaxus @ 2006 03 14, 12:54)
o kaip darai kopūstų įdarą? kažkaip neteko kopūstų įdaro niekad ruošti... ax.gif
*

nevalgei pyragaičius su kopūstais mirksiukas.gif ?

apkepinti atskirai kopūstus (prieš tai apšlakstyti verdančiu vandeniu), svogūnus + virti kiaušiniai (pvz., ėmiau 0,5 kopūsto galvos, 4 svogūnus, 5 kiaušiniai - bet viską geriau dėti pagal skonį)

o tešlai ėmiau 1,5 tešlos produktų (kadangi neturiu mažos formos)
ax.gif

Dar, galvoju, tiktų pvz., grybai+svogūnai (tik su žuvimis savotiškiau g.gif )
bea
QUOTE(ravser @ 2006 03 06, 17:18)
Kopūstų pyragas
150 g ištirpinto sviesto
2 kiaušiniai
1 š.cukraus
200 g grietinės
truputis druskos (jei dėsite margariną, druskos dėti nereikia)
1 a.š.kepimo miltelių
250 ml miltų
kopūstų įdarui:
trečdalis smulkiai pjaustyto žalio kopūsto
prieskonių (drusko, pipirų galima dėti vegetos)
1 kiaušinis.

Kiaušinius išplakti su cukrumi, po to sumaišyti su sviestu, grietine, miltais, kepimo milteliais. pusę tešlos pilti i formą, dėti kopūstų idarą (susmulkintus kopūstus sumaišyti su išplaktu kiaušiniu ir prieskoniais) ir ant viršaus užpilti likusią tešlą. Ji turi visiškai uždengti kopūstus.
kepti apie 40-45 min 180 C temperatūroje.
valgyti šiltą.
gal ir įtartinai atrodo, bet tikrai labai skanu  thumbup.gif
*

tema atskiriama, prašau receptus ne pagal temos pavadinimą ir paskirtį skelbti atitinkamame skyrelyje ar temoje. ačiū.
wwwtania
paprasta, greita ir labai labai skanu tongue.gif
jums reikės ;
- sluoksniotos tešlos (bent jau aš perku šaldyta) user posted image
- faršo apie 700 gr
- svogūnų (aš dedu 3-4 galv), morką, bet čia pagal skonį
apskritai faršą galit gardint kuo tik užsimanot, paprika pomidorai, pievagribiai... žodžiu pagal skonį
- kiaušiniai 2
- 2 maggi sultino kubeliai

1. kadangi tešla yra iš dviejų lapų tai jokių problemų nėra tesiog iškočiojam vienąlapą taip kad tilptu į jūsų kėpimo blėką
2. svogūną ar kt. daržovės kurias pasirinkotapkept kol gražiai apskrus
3. sultinio kubelius ištirpinti karštame vandenyje
4. faršą sudėti į didesnę keptuvę įpilti sultinio ir troškinti apie 10 min
5. kai daržuovės apskrudo sudėti jas taip pat į farršą ir dar kokias 5 min troškinti kartu
6. kai faršas paruoštas jį sudėti ant paruoštos tešlos paplotėlio
7. antrą tešlos lapą iškočioti tikio pačio dydžio ir padėt ant viršaus
8. tada kraštus reiktu sukabinti (apatinį su viršutinių) ir patepti kiaušiniu
9. kepti uorkaitėjė įkaitusioj 180 laipsnių apie 15-20 min, kol gražiai pagels

ką gi mamytės SKANAUS labai skanu su grietinė ir kokiu sultiniu
bugie
tai čia kaip koks mėsos pyragas gaunasi ar kaip?..labai įdomiai atrodo smile.gif
Papildyta:
aš iš viso kaip didelis tinginys mėgstu tą sluoksniuotą tešlą iš parduotuvės, su ją tiek visokių dalykų galima prigaminti wink.gif
ziza
Regis gausis dzidzelis koldūnas lotuliukas.gif
Tikiu, kad skanu, reiks pamėginti 4u.gif
Amalia
QUOTE(ziza @ 2006 07 12, 07:44)
Regis gausis dzidzelis koldūnas  lotuliukas.gif
*

Ne koldūnas. smile.gif Tai yra vyniotinis, na kaip nesaldus pyragas, tik karštas valgomas. Tai slavų nacionalinis patiekalas, teko valgyti Vilniuje pas lenkus ir rusus. Jis būdavo iš mielinės tešlos, atrodydavo visai kaip batonas( ar duonos kepalas ) viduje su kopūstų įdaru ir su grybais, su kruopų koše, faršu ir grybais, jau ir nepamenu, bet vaikai būdami rydavom apsilaižydami . Lenkiškoje knygoje apie kaimišką virtuvę radau, kad galima imti ir sluoksniuotą ar trapią tešlą . Va man tik neaišku, ar wwwtania viršuje skylučių neįpiaustai garui išeiti, nes kiek aš pamenu, tas "batonas" tokius piūvius turėdavo. O gal tik pamiršai parašyti?
ziza
Nu, kai prašei, kad dydžio turi gautis kaip kepaliukas, tai tapo aiškiau, nes perskaičiusi susidariau vaizdą, kad imi indą, kurį iškloji vienu tešlos gabalu, o kitu užkloji ir dar apspaudai...
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.