Help - Search - Member List - Calendar
Full Version: Auklės darbo užmokestis
Supermamų klubas > Vaikų auklėjimas ir ugdymas > Viskas apie aukles
Pages: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Jurra
QUOTE(SweetTalk @ 2006 04 03, 10:40)
Del namu tvarkymo tai cia gincytinas klausimas, nes aukle nera namu tvarkytoja.  schmoll.gif

*

Nereikia maisyti namu tvarkymo ir namu tvarkos palaikymo schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Namuose turi buti palaikoma tvarka, kokia ji randa atejusi ryte.Jei vaikas ant grindu prilaisto ar ko pritrupina, tai nereiskia, kad ji turi taip palikti...arba tas pats su vaiko zaislas...tai aukles darbas surinkti zaislus po vaiko zaidimu....Kad va ir toks paprastas dalykas,ryte nuvalai maisytuvus, o grizus juos randi ne metalo, o baltos spavos (nuo muilo, putu ir t.t....)Tai kaip randi, buk maloni taip ir palikti....arba vaikas grizes su purvinais batais pereina per buta, tai ka ji turi taip ir palikti??????Nereikia isvalyti?Tai is vis kyla klausimas uz ka auklei MOKAM?????

Jus aukles norit tik pinigus gauti doh.gif
SweetTalk

Vaje, tai be abejo, viska, kas yra susije su vaiku (zaislu surinkimas, demiu nuo purvinu batu isvalymas, indeliu po maisto plovimas ir t.t.) yra savaime aiskus tvarkymo dalykai ir kiekviena aukle tai daro. Bet teko girdeti, kad mamytes praso aukliu sutvarkyti ju namus ir pagaminti pietus visai seimai. schmoll.gif

Jei aukles nori gauti tik pinigus, tai mamos nori gauti visa spektra paslaugu ir beveik uz tai nemoket g.gif schmoll.gif
Jurra
QUOTE(SweetTalk @ 2006 04 03, 11:22)
Vaje, tai be abejo, viska, kas yra susije su vaiku (zaislu surinkimas, demiu nuo purvinu batu isvalymas, indeliu po maisto plovimas ir t.t.) yra savaime aiskus tvarkymo dalykai ir kiekviena aukle tai daro.  Bet teko girdeti, kad mamytes praso aukliu sutvarkyti ju namus ir pagaminti pietus visai seimai.  schmoll.gif

Jei aukles nori gauti tik pinigus, tai mamos nori gauti visa spektra paslaugu ir beveik uz tai nemoket  g.gif  schmoll.gif
*

Labai klysti schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Vat ir pati sakai, kad kas susije su vaiku yra savaime suprantami dalykai....Bet beveik visos aukles isivaizduoja, kad tai kaip papildomas darbas ir uz ji reikia papildomai moketi doh.gif Na truksta zodziu apie tokias aukles kalbeti...APSISAUKELES..O tikrai jeoi as dirbciau aukle, taui kai virti valgyti mazesni puodeli ar didesni sriubos, yra skirtumas?????Jus aukles norit koja ant kojos susidejusios sedeti ir kad dar seimininkai jums paliktu privire marciponu, kad nereiktu pacioms per daug persitempti.Tai niekinga doh.gif
SweetTalk

Jurra,

Neisivaizduoju, kodel tu taip priesiskai nusiteikus pries aukles. Kaip matau, vaiku dar neturi, tad ir aukles nesi turejus.

Zinok, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus, ir tikrai nevisos aukles nori nieko nedaryti ir TV ziuret! schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
bru
QUOTE(SweetTalk @ 2006 04 03, 11:04)
Jurra,

Neisivaizduoju, kodel tu taip priesiskai nusiteikus pries aukles. Kaip matau, vaiku dar neturi, tad ir aukles nesi turejus.

Zinok, tikrai viskas priklauso nuo zmogaus, ir tikrai nevisos aukles nori nieko nedaryti ir TV ziuret!  schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif
*

Cia ji gal kokia (nepilnamete) ,visai isejo i lankas bigsmile.gif
Mano dukra-Kaune moka -800lt ax.gif
Labai dziaugiasi aukle 4u.gif
aiwa
QUOTE(SweetTalk @ 2006 04 03, 08:59)
Toli grazu saves nesureiksminu! Taciau vis tiek manau, kad valandinem auklem reikia moketi ne 3 lt/val. Suprantu, jei dirbi kasdien visa diena, tai per menesi gauti 500-600 Lt gal ir normalu, bet kai per savaite gauni 30-40 Lt..

Ir visai nesakau, kad mazuti ziureti vargas, tiesiog didele atsakomybe.

Ir dar manau, kad atlyginimas turi buti priklausomas nuo vaiko amziaus, tad nereikia manes pulti del issakytos nuomones  ax.gif

Nuskambejo fraze, kad mamytes gauna mazai, todel ir gali mazai moketi auklems. Tai tvarkoj, jeigu toks atlyginmas nera aukliu vienintelis pragyvenimo saltinis  biggrin.gif

O del darzeliu - paprastai 1 grupe priziuri min 2 aukles + kartais ir auklyte - bent jau taip buvo anksciau smile.gif

Gydytojai dirba uz 700 Lt? Hmm..idomu kur tiek moka? biggrin.gif Mano mama medike, bet gauna dvigubai daugiau (valdiskoj poliklinikoj)
*

Deja, muzute, didziosiose KMUK mirksiukas.gif .
Marinčik
Mes mokam 4 Lt .val.iškart susitar dėl pravažiuojančio mėn.
Nes ji gyvena Justiniškese ,mes Antakalnyje,papildomai moku jai už grabužių liginimą.Ir valgo pas mus.
Neisivaizduoju ,kad pas mus dirbtu ir trauktu iš savo tašes sumuštinius arba iš sloikos šildytu savo sriubą. blink.gif
Jurra
QUOTE(bru @ 2006 04 03, 12:20)
Cia ji gal kokia  (nepilnamete) ,visai isejo i lankas bigsmile.gif
Mano dukra-Kaune moka -800lt ax.gif
Labai dziaugiasi aukle  4u.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Jetau koks vertinimas.Ot yra zmoniu.Esu turejusi karcios patirties su trim auklem, todel tikrai kalbu is savo patirties ir tikrai visa tiesa, tiesos kurios nelabai pripazista aukles.Tikrai daug kas priklauso nuo zmogaus.Bet paskaitykite bloguju aukliu sarasa ir isitikinsit, kad bloguju aukliu yra daugiau negu geruju ax.gif

Bru prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif Zinau as apie tas aukles ir jūu atlyginimus kKaune.Galiu tik tiek pasakyti, kad tai ziaurus permokejimas ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Jurra @ 2006 04 03, 13:12)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jetau koks vertinimas.Ot yra zmoniu.Esu turejusi karcios patirties su trim auklem, todel tikrai kalbu is savo patirties ir tikrai visa tiesa, tiesos kurios nelabai pripazista aukles.Tikrai daug kas priklauso nuo zmogaus.Bet paskaitykite bloguju aukliu sarasa ir isitikinsit, kad bloguju aukliu yra daugiau negu geruju ax.gif

Bru prajuokinai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Zinau as apie tas aukles ir jūu atlyginimus kKaune.Galiu tik tiek pasakyti, kad tai ziaurus permokejimas ax.gif
*

Aisku jei turi,tegul moka ir toliau lepina savo aukle ax.gif
bru
QUOTE(Jurra @ 2006 04 03, 12:18)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Jetau koks vertinimas.Ot yra zmoniu.Esu turejusi karcios patirties su trim auklem, todel tikrai kalbu is savo patirties ir tikrai visa tiesa, tiesos kurios nelabai pripazista aukles.Tikrai daug kas priklauso nuo zmogaus.Bet paskaitykite bloguju aukliu sarasa ir isitikinsit, kad bloguju aukliu yra daugiau negu geruju ax.gif

Bru prajuokinai lotuliukas.gif  lotuliukas.gif Zinau as apie tas aukles ir jūu atlyginimus kKaune.Galiu tik tiek pasakyti, kad tai ziaurus permokejimas ax.gif

Papildyta:

Aisku jei turi,tegul moka ir toliau lepina savo aukle ax.gif
*

Tai pamokyk -sias (Durneles) 4u.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 03, 12:30)
Mes mokam 4 Lt .val.iškart susitar dėl pravažiuojančio mėn.
Nes ji gyvena Justiniškese ,mes Antakalnyje,papildomai  moku jai už grabužių liginimą.Ir valgo pas mus.
Neisivaizduoju ,kad pas mus dirbtu ir trauktu iš savo tašes sumuštinius arba iš sloikos šildytu savo sriubą. blink.gif
*

Cia kiek vaiku ji uz tuos 4 Lt ziuri? Visus 3? unsure.gif
Marinčik
QUOTE(bedugne @ 2006 04 03, 13:56)
Cia kiek vaiku ji uz tuos 4 Lt ziuri? Visus 3? unsure.gif
*

Ne brangioji ji žiūri tik viena vaiką.Kitus jau nebereikia prižiūret ,nežinau apie ką tu galvuoji tokia nustebusi Vilniuje aukliu tokios kainos 4Lt valanda ar gi tokios nerealios kainos schmoll.gif .
Visada galvuoju ar manę tenkintu toks uždarbis ir ,ar aš labai jau stengčiausi dirbt jeigu atlygynimas manes netenkintu,taip pat ir kiti žmonės.
Auklė patenkinta nuo puses metuku prižiūri vaiką ,mes ne keitem aukliu ,kai mūsų draugai kurie ieško po 600 Lt ir keičia kas mėn.
Manau jeigu negali moketi žmogui ,tai gal pačiam geriau būti su vaiku.Žinoma jeigu tam žmogui tinka 600Lt tai aišku nėr kalbos,Bet viskas pabrango nerealiai ,pragyvenimo lygis taip pat rolleyes.gif
Jurra
QUOTE(bru @ 2006 04 03, 13:36)
Tai pamokyk -sias (Durneles) 4u.gif
*

Na jei turi tegul moka, dvi drauges turiu Kaune, kurios super aukles turi, o moka 350 Lt.Ir abi puses patenkintos.

Taip ir iskeliamos tos kainos, vat atsiranda tokiu zmogeliu........kurios dar ir prasivardziuoja doh.gif O paskui kalbama, oi kokios kainos, norint pasisamdyti aukles doh.gif

Mamytes turim pacios tvarka daryti bigsmile.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 03, 14:22)
Ne brangioji ji žiūri tik viena vaiką.Kitus jau nebereikia prižiūret ,nežinau apie ką tu galvuoji tokia nustebusi Vilniuje  aukliu tokios kainos 4Lt valanda ar gi tokios nerealios kainos schmoll.gif .
Visada galvuoju ar manę tenkintu toks uždarbis ir ,ar aš labai jau stengčiausi dirbt jeigu atlygynimas manes netenkintu,taip pat ir kiti žmonės.
Auklė patenkinta  nuo puses metuku prižiūri vaiką ,mes ne keitem aukliu ,kai mūsų draugai kurie ieško po 600 Lt ir keičia kas mėn.
Manau jeigu negali moketi žmogui ,tai gal pačiam geriau būti su vaiku.Žinoma jeigu tam žmogui tinka 600Lt tai aišku nėr kalbos,Bet viskas pabrango nerealiai ,pragyvenimo lygis taip pat rolleyes.gif
*

Vilniuje labai skirtingos kainos, jeigu ka.Esu vilniete, moku aiklei 3Lt/val.ir mokeciau daugiau gal, jei matyciau, kad yra uz ka moketi.
O tavo issireiskimas, kad geriau paciai su vaiku buti, jei negali aukles samdyti, tai visai stupid.gif Pagalvok dar karta, ka cia parasei, ok? Jei butu pasirinkimas, buciau pati su vaiku.Deja, del tos pacios priezasties , kuria mini-kad viskas brangsta ir t.t., ne visada mamos gali rinktis doh.gif
bru
QUOTE(Jurra @ 2006 04 03, 14:47)
Na jei turi tegul moka, dvi drauges turiu Kaune, kurios super aukles turi, o moka 350 Lt.Ir abi puses patenkintos.

Taip ir iskeliamos tos kainos, vat atsiranda tokiu zmogeliu........kurios dar ir prasivardziuoja doh.gif O paskui kalbama, oi kokios kainos, norint pasisamdyti aukles doh.gif
Mamytes turim pacios tvarka daryti bigsmile.gif
*

Gal kokia mirksiukas.gif niekam tikusia doh.gif
Jurra
QUOTE(bedugne @ 2006 04 03, 15:56)
Vilniuje labai skirtingos kainos, jeigu ka.Esu vilniete, moku aiklei 3Lt/val.ir mokeciau daugiau gal, jei matyciau, kad yra uz ka moketi.
*

Gerai pasakyta thumbup.gif As ir mokeciau daugiau, jei butu uz ka, bet kartais tai paciai auklei vietoj 500 lt, duok 1500 ir butu visiskai tas pats.

O brangsta viskas ne tik auklems, o ir mamoms, nors atlyginimai ne visu mamu kyla doh.gif

Papildyta:
QUOTE(bru @ 2006 04 03, 16:18)
Gal kokia  mirksiukas.gif  niekam tikusia  doh.gif
*

Deja, deja thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif moteriskaites,manau net geresnes, ne ta, kuriai 800 mokat lotuliukas.gif Pasiseke tai auklei uzkibti ....lotuliukas.gif lotuliukas.gif Lepinkit ir toliau, greit didesnio atlygio ji paprasys biggrin.gif O jus toliau mokekit mirksiukas.gif
Ba_Bochka
Tikrai nenorėčiau dirbti Jurros aukle.. Jei ji taip bendrauja su savo aukle, tai nieko nuostabaus, kad nieko gero atgal nesulaukia. Dar tas suabsoliutinimas "jus auklės visos tokios" ir pan., nesu auklė, bet mane žiauriai užkabino, reiktų gal šiek tiek pagarbos kitiem žmonėm turėti nepriklausomai nuo to ar jie prezidentai ar kiemsargiai ar auklės blink.gif
Erina
QUOTE(SweetTalk @ 2006 04 03, 09:59)
O del darzeliu - paprastai 1 grupe priziuri min 2 aukles + kartais ir auklyte - bent jau taip buvo anksciau smile.gif

Jo yra 2 auklėtojos, tik viena dirba iš ryto, kita po pietų. Arba viena viena dieną, kita - kitą. Taiva, grupėje yra 2 žmonės ir apie 20 vaikų mirksiukas.gif
Lakūdra
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 03, 14:22)
Ne brangioji ji žiūri tik viena vaiką.Kitus jau nebereikia prižiūret ,nežinau apie ką tu galvuoji tokia nustebusi Vilniuje  aukliu tokios kainos 4Lt valanda ar gi tokios nerealios kainos schmoll.gif .
Auklė patenkinta  nuo puses metuku prižiūri vaiką ,mes ne keitem aukliu ,kai mūsų draugai kurie ieško po 600 Lt ir keičia kas mėn.
*

pagirinas poziuris thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

jurra
As ir mokeciau daugiau, jei butu uz ka,

o gal ir aukle dirba tiek,kiek moki.jei daugiau moketum,ji geriau dirbtu? g.gif
saintlina
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 03, 18:30)

o gal ir aukle dirba tiek,kiek moki.jei daugiau moketum,ji geriau dirbtu? g.gif
*

pamirštat, mamytės, kad auklė pradėdama dirbt puikiausiai žino, ką reiks daryt, ir kiek už tai gaus. Jei jau auklei per maža pinigų, gali ieškot geresnių pasiūlymų. O jeigu jau sutinka su tokiom sąlygonm, tai ir turi atlikt savo pareigas kaip reikia, o ne " galėčiau geriau dirbt, jei daugiau mokėtų".

Kitas dalykas, kaip čia kažkuri mamytė užsipuolė Jurra, kad ji blogai su aukle elgiasi - aš, pvz, savo auklei blogo žodžio nesu pasakiusi, nors priežasčių tikrai yra, tai ji man baigia ant galvos užlipt. Už ką auklei atiduot visą savo atlyginimą, jei ji per 5 savaites nėkart nesugebėjo vaiko į lauką išvest??
Faktas tas, kad auklių yra visokių - vienos ir už 300 lt vaiką kaip savo mylės, kitos ir 1200 tik savo laiką atbus.
Marinčik
QUOTE(saintlina @ 2006 04 04, 08:51)
pamirštat, mamytės, kad auklė pradėdama dirbt puikiausiai žino, ką reiks daryt, ir kiek už tai gaus. Jei jau auklei per maža pinigų, gali ieškot geresnių pasiūlymų. O jeigu jau sutinka su tokiom sąlygonm, tai ir turi atlikt savo pareigas kaip reikia, o ne " galėčiau geriau dirbt, jei daugiau mokėtų".

Kitas dalykas, kaip čia kažkuri mamytė užsipuolė Jurra, kad ji blogai su aukle elgiasi - aš, pvz, savo auklei blogo žodžio nesu pasakiusi, nors priežasčių tikrai yra, tai ji man baigia ant galvos užlipt. Už ką auklei atiduot visą savo atlyginimą, jei ji per 5 savaites nėkart nesugebėjo vaiko į lauką išvest??
Faktas tas, kad auklių yra visokių - vienos ir už 300 lt vaiką kaip savo mylės, kitos ir 1200 tik savo laiką atbus.
*

Kai samdai auklę šneki apie atlygį,taip pat iškatr turi pasakyti ką ji turi daryti kiekvieną dieną.
Aš iškart pasakiau kad : kiekvieną dieną į lauką minimum 3 val.jeigu labai blogas oras ,aš pati pasakau šiandien neeikit.
Kad žaistu su vaikų daug,nieko daugiau nedaryt tik visą dėmesį vaikui.
Daug skaityt. Kai apšneki iškart abi puses buna patenkintos.Vaikas mano jau viską gali pasakyti ,ir pasakoja man kiekvieną dieną kur buvo ,ką veike ,nors aš pasitikiu savo auklei,dar malonu išgirst ir iš pačio vaiko.Ir kaip jis ją myli aš matau,ir tu pinigų negaila.,nuoširdžiam geram žmogui,kuris visą dieną prižiūri mano vaiką,praktiškai ji aukleja ir augina.
Tai kad kurios nepatenkintos akles darbu išvis neisivaizduoju,kodel tada ją laikot ,kodėl nepasišnekat blink.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 04, 09:27)
Kai samdai auklę šneki apie atlygį,taip pat iškatr turi pasakyti ką ji turi daryti kiekvieną dieną.
Aš iškart pasakiau kad : kiekvieną dieną į lauką minimum 3 val.jeigu labai blogas oras ,aš pati pasakau šiandien neeikit.
Kad žaistu su vaikų daug,nieko daugiau nedaryt tik visą dėmesį vaikui.
Daug skaityt. Kai apšneki iškart abi puses buna patenkintos.Vaikas mano jau viską gali pasakyti ,ir pasakoja man kiekvieną dieną kur buvo ,ką veike ,nors aš pasitikiu savo auklei,dar malonu išgirst ir iš pačio vaiko.Ir kaip jis ją myli aš matau,ir tu pinigų negaila.,nuoširdžiam geram žmogui,kuris visą dieną prižiūri mano vaiką,praktiškai ji aukleja ir augina.
Tai kad kurios nepatenkintos akles darbu išvis neisivaizduoju,kodel tada ją laikot ,kodėl nepasišnekat blink.gif
*

Dziaugiuosi, kad jums pasiseke su aukle.
Musu aukle graziai "issisuko" nuo pietu vaikui darymo, nors taremes, kad darys.Nevisada net puoda nuo sriubos isplauna,vaikui gali uzristi purvina seilinuka,nors svariu spintoj pilna,ant puoduko sake "mamos reikalas pratinti vaika" ir t.t.
Greit jau eisim i darzeli, kenciu sita aukle tik del to, kad ji, manau, nemusa vaiko blink.gif ,i lauka lyg ir isveda(tik uz rankytes laikant pavaiksto doh.gif doh.gif ) ir del to, kad aukliu kaita nera gerai vaikui.
Ir tas virs 600 Lt, kiek ji gauna, nu blyn....NEVERTA JI IR TO schmoll.gif Is principo.
Ateina "atidirbti" ir viskas verysad.gif Jei neturi noro dirbti toki darba, ar sveikatos jau ner, tai kokio velnio eiti dirbti???Ir dar savo kaina drasiai ir konkreciai issako tokios, atejusios, "savo verte" pakelia taip, kad ojoj doh.gif
Marinčik
QUOTE(bedugne @ 2006 04 04, 10:17)
Dziaugiuosi, kad jums pasiseke su aukle.
Musu aukle graziai "issisuko" nuo pietu vaikui darymo, nors taremes, kad darys.Nevisada net puoda nuo sriubos isplauna,vaikui gali uzristi purvina seilinuka,nors svariu spintoj pilna,ant puoduko sake "mamos reikalas pratinti vaika" ir t.t.
Greit jau eisim i darzeli, kenciu sita aukle tik del to, kad ji, manau, nemusa vaiko blink.gif ,i lauka lyg ir isveda(tik uz rankytes laikant pavaiksto doh.gif  doh.gif ) ir del to, kad aukliu kaita nera gerai vaikui.
Ir tas virs 600 Lt, kiek ji gauna, nu blyn....NEVERTA JI IR TO schmoll.gif Is principo.
Ateina "atidirbti" ir viskas verysad.gif Jei neturi noro dirbti toki darba, ar sveikatos jau ner, tai kokio velnio eiti dirbti???Ir dar savo kaina drasiai ir konkreciai issako tokios, atejusios, "savo verte" pakelia taip, kad ojoj doh.gif
*

O tu nenori su ja pasišnekėti ramiai,gražiai,pasakyti jai ,kad bukit gera išplaukit po savęs puodus ir lėkštes,ir pasakyk ,kad norėčiai kad vaikas būtu visą laik švarus, maitinti su švariu seilinuku,purvina dėkit į krepšį,vandens negaila.
Nežinau kažkaip reikia kalbetis.
Mūsų šaunuole jei palieku per skubėjima biški aptaškyta plytelė ,ateinu švaru ,gražu. thumbup.gif
Jurra
QUOTE(Ba_Bochka @ 2006 04 03, 16:57)
Tikrai nenorėčiau dirbti Jurros aukle.. Jei ji taip bendrauja su savo aukle, tai nieko nuostabaus, kad nieko gero atgal nesulaukia. Dar tas suabsoliutinimas "jus auklės visos tokios" ir pan., nesu auklė, bet mane žiauriai užkabino, reiktų gal šiek tiek pagarbos kitiem žmonėm turėti nepriklausomai nuo to ar jie prezidentai ar kiemsargiai ar auklės  blink.gif
*

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Tai tau ir ne teks ja pas mane dirbti.As irgi tokios aukles nesamdyciau lotuliukas.gif lotuliukas.gif Nors man jos ir nereikes.Is tikruju idemiau paskaityk zinutes, isigilink ir tada savo nuomone reiks ir smerk.

Man ne vienas bendradarbis ir dauguma pazistamu senai sake kad per daug gerai elgesiesi su savo aukle, tikrai jokiu priekaistu.Nors daug ji man zalos padare.Na bet atsiprasau, kai as auklei negaliu pasakyti nieko del maisto(ta prasme maisto, kuri duoda mano mazjam)...Vat ir karta paragavau arbata, kuria gere mazylis, tai vien cukrus...tai as jai negaliu pasakyti, kad nesaldinkit...Na nezinau,gal tada kitoms mamoms nesvarbu ka geria ir valgo ju vaikai ir jos savo auklei leidzia daryti ir sakyti ka nori....O kaip jus tokia arbata..pienas, arbata ir citrina????(na maistas is vis nederinamas).

Turiu as labai karcia patirti su tom auklem.

Ba_Bochka, ziurek, kad nepakliutum ant vaidmaines aukles mirksiukas.gif

Saintlina su tavo pasakymu apie aukles 100 proc. sutinku.

pvz, savo auklei blogo žodžio nesu pasakiusi, nors priežasčių tikrai yra, tai ji man baigia ant galvos užlipt. Už ką auklei atiduot visą savo atlyginimą, jei ji per 5 savaites nėkart nesugebėjo vaiko į lauką išvest??
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 04, 10:29)
O tu nenori su ja pasišnekėti ramiai,gražiai,pasakyti jai ,kad bukit gera išplaukit po savęs puodus ir lėkštes,ir pasakyk ,kad norėčiai kad vaikas būtu visą laik švarus, maitinti su švariu seilinuku,purvina dėkit į krepšį,vandens negaila.
Nežinau kažkaip reikia kalbetis.
Mūsų šaunuole jei palieku per skubėjima biški aptaškyta plytelė ,ateinu švaru ,gražu. thumbup.gif
*

Snekejau.Kad puodus plautu, nepasakiau, tiek to, pati isplausiu...Tik pasakiau, kad ne tokio musu bendradarbiavimo tikejausi...
Del seilinuko sakiau.Ir dar del dauk ko.Vis sakau ir sakau...Zodziu, viska turiu kontroliuoti.Iniciatyvos is jos puses-jokios.Nors esu sakiusi ir tai, kad noriu, jog ir jai musu namuose butu gera dirbti, todel isklausysiu jos pastabu ar pageidavimu, jei ji tokiu turi.
Nepasiseke man su aukle schmoll.gif
Dar viena momenta papasakosiu:
saldytuve buvo"balandeliai".Aukle juos dave vaikui viena diena, o kita diena as jau pagaminau kita maista.Ir taip gaminau vis kitoms dienoms....Tie like balandeliai buvo saldytuve, nes planavau juos vezti savaitgali mamos suniui.Ateinu is darbo penktadieni, klausiu aukles, kaip sekesi, ka valge vaikas.O ji man:"balandelius". Savaites senumo doh.gif doh.gif doh.gif Ji sumaitino vaikui balandelius, nors puikiai zinojo, kad jie nuo savaites pradzios saldytuve, seni jau blink.gif Ir maistas buvo gaminamas sviezias unsure.gif Nu as apakau.Be zodziu...Gerai, kad vaikui neskaudejo pilvuko.Bet pats faktas ohmy.gif Aukle, kai paklausiau, kodel ji sitaip padare, pasake kad ji pagalvojo, kad tai naujai pagaminti balandeliai g.gif Nors mate, kad jie guli tame paciame inde savaite doh.gif Ai, skleroznike babyte, tada jau norejau atsisveikinti su ja, bo pasiutus nerealiai buvau...
Jurra
Marincik ir Bedugne teisingai apie aukles kalbat ax.gif Labai teisingai 4u.gif
Papildyta:
Zmogui negaila daugiau moketi, bet tik tada kai jis to vertas ir stengiasi...Kai nereikia kiekvienam zingsny kontroliuoti.
ursa
Gal ir aš savo trigrašį įkišiu... blush2.gif Visos, jūs, mamytės teisios. Kiekvienai vis kitokie poreikiai, skirtingi požiūriai į tuos pačius dalykus. Visos savo vaikams norim tik paties geriausio.
Na, o atsakydama į temos klausimą, tai pasakysiu, kad auklei moku 5 lt. už valandą (Kaunas). Mano mergaitei 5 metai, per pietus grįžta ir paaugliai du sūnūs. Auklytė labai skaniai gamina visiems pietus, tvarko namus.
Kiek turėjau anksčiau auklių, su visomis palaikiau tik gerus santykius. Ne visos atsakė tuo pačiu... unsure.gif , bet manau, kad priėmus žmogų į savo šeimą, ir dar visai svetimą žmogų, vistiek būtina jam sukurti gerą atmosferą. O auklės neturėtų įsižeisti dėl išsakytų mamyčių pastabų.
Sėkmės visoms mamytėms ir jų vaikučių auklėms 4u.gif
Jurra
QUOTE(ursa @ 2006 04 04, 10:54)
O auklės neturėtų įsižeisti dėl išsakytų mamyčių pastabų.
Sėkmės visoms mamytėms ir jų vaikučių auklėms 4u.gif
*

Kad tavo zodziai Dievui i ausi ax.gif Bet vat kad jos isizeidzia doh.gif
bru
QUOTE(Jurra @ 2006 04 04, 10:10)
Kad tavo zodziai Dievui i ausi ax.gif Bet vat kad jos isizeidzia doh.gif
*

Cia kaskokia -NESAMONE blush2.gif
Ir iskur , tokias thumbup.gif aukles atrandi g.gif
Gal gali ax.gif ADRESIUKU wub.gif
Lakūdra
QUOTE(saintlina @ 2006 04 04, 08:51)

*

taip.ji zino ka reiks daryt ir kiek mokes...bet..... daznai buna,kad po kiek laiko mamyte papraso,buk gera kai vaikas miega rubelius islygink,buk gera pietus pagamink ir t.t. o del sito nebuva susitata,taigi auklyte saro,o pinigeliu daugiau niekas nemoka schmoll.gif
o del to,kad vaiko i lauka nevede,tai tu tikrai pasakyk,nes gal ji galvoja,kad jei nieko nesako,tai gerai yra,ir toliau ramia sazine namuciuose sedi g.gif

bedugne dauguma aukles darba is vis nedarbu laiko,ir net isivaizduoja kokia didzliue atsakomybe.kol nedirba,tai atrodo tik lengvi pinigeliai.gal ir Jusu auklyte tokia,todel manau turetumet pasakyt,kas jums nepatinka. o tai kas tada vaikui pietukus gamina?
bedugne
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 04, 13:29)
o del to,kad vaiko i lauka nevede,tai tu tikrai pasakyk,nes gal ji galvoja,kad jei nieko nesako,tai gerai yra,ir toliau ramia sazine namuciuose sedi g.gif

bedugne  dauguma aukles darba is vis nedarbu laiko,ir net isivaizduoja kokia didzliue atsakomybe.kol nedirba,tai atrodo tik lengvi pinigeliai.gal ir Jusu auklyte tokia,todel manau turetumet pasakyt,kas jums nepatinka. o tai kas tada vaikui pietukus gamina?
*

Niu jo, siaubinga-kaip gali i lauka vaiko visa savaite nevesti?Vargsiukas vaikas verysad.gif As tai auklei mad.gif

Pesimiste,musu aukle pries tai ziurejo berniuka( ji taip sake ir tuo kazkodel tikiu g.gif ). O padirbusi pas mus sake, daugiau vaiku neis ziureti doh.gif ...
Vaikui pietukus gaminu as, kai jis uzmiega(nes vakare juk buna mamos pasiilges ir zaidziame, kai griztu). O po to luzinedama ir su dievais jau snekedama is nuovargio gaminu,tvarkau, lyginu, delioju...Na, bet as nesiskundziu schmoll.gif Vaiko labui viska mes, mamos, padarysim.Tiesiog nepasiseke man su auklyte.Tikrai ji tu virs 600 Lt neverta ( ir maista valgo musu, cia tarp kitko). smile.gif
Jurra
QUOTE(bru @ 2006 04 04, 11:59)
Cia kaskokia -NESAMONE blush2.gif
Ir iskur , tokias  thumbup.gif  aukles atrandi g.gif 
Gal gali  ax.gif  ADRESIUKU wub.gif
*

Tikrai cia kazkokia NESAMONE, kai kazkas nesuprantama apie ka kalbama schmoll.gif Sis klausimas ne i tvora ne i meta "Ir iskur , tokias thumbup.gif aukles atrandi g.gif " lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Na nesvarbu biggrin.gif

O tau juk aukles nereikia, turit super, kuriai 800 mokat bigsmile.gif

Pesimiste, visi mes dirbam ir nesam atsakomybe bigsmile.gif Bet tikrai dauguma aukliu yra atsipalaidavusios ir atsakomybe pamirsta doh.gif mirksiukas.gif Paziurek, kiek tokiu yra juodajame aukliu sarase mirksiukas.gif Jei visos jos butu atsakingesnes, kitaip butu vertinamos ir joms daugiau pinigeliu moketi visai nebutu gaila schmoll.gif Zinoma, kad daug kas priklauso nuo zmogaus bigsmile.gif Kita galvoja, kad tik kaip greiciau atsedeti valandas ir namo, o kita stengiasi, uzsiima...kai vaikas miega pasti kazkokios veiklos imasi....na cia kaip zmogus supranta....Nera jau jos nuskriaustos...daugumai aukliu mes tikrai permokam, jos tiek nevertos tongue.gif
saintlina
QUOTE(pesimiste @ 2006 04 04, 12:29)

[
*

sakiau.. ir pati vis skundžiasi, kad negali vaiko užmigdyt, toks aktyvus, laksto. Tai kurgi jis norės miego, jeigu visai nepavargęs, namie sėdėdamas. Na, vakar pašnekėjom, tai pasižadėjo nuo rytdienos vest.

Ir Bedugnės balandėliai priminė, kad ne jos vienos auklytė tokia. Maniškė irgi visai nežiūri, ką mažiui duoda. Pas mus vis pasitaiko, kad koks nors produktas ilgėliau šaldytuve užsilaiko. Na, pvz, jogurtas koks nors ar sūrelis. Kelis kartus grįžus pamačiau, kad auklė juos vaikui sumaitinus, nors galiojimo laikas seniai pasibaigęs. Dabar viską šveičiu lauk. Arba iš kameros vis ką nors ištraukia (irgi kai kas guli nežinia kiek laiko), nors liepiau gamint tik iš šviežių produktų, kurių tikrai niekada netrūksta. Žodžiu, reik pačioms žiūrėti, ką paliekam šaldytuve, nes auklėms kartais visai nesvarbu, kuo vaikelį maitina. Gerai, jeigu mažius nevalgo, o kai maniškis viską šveičia..
Lakūdra
QUOTE(bedugne @ 2006 04 04, 15:32)
Niu jo, siaubinga-kaip gali i lauka vaiko visa savaite nevesti?Vargsiukas vaikas verysad.gif As tai auklei mad.gif

Pesimiste,musu aukle pries tai ziurejo berniuka( ji taip sake ir tuo kazkodel tikiu g.gif ). O padirbusi pas mus sake, daugiau vaiku neis ziureti doh.gif ...
Vaikui pietukus gaminu as, kai jis uzmiega(nes vakare juk buna mamos pasiilges ir zaidziame, kai griztu). O po to luzinedama ir su dievais jau snekedama is nuovargio gaminu,tvarkau, lyginu, delioju...Na, bet as nesiskundziu schmoll.gif Vaiko labui viska mes, mamos, padarysim.Tiesiog nepasiseke man su auklyte.Tikrai ji tu virs 600 Lt neverta ( ir maista valgo musu, cia tarp kitko). smile.gif
*

o tai sau ji gaminasi,o vaikui ne? vargsas vaikas turi sildyta maista valgyt doh.gif kazkas ant manes supyko,kai pasakiau,kad zmogus kuris sako ieskau darbo galiu darzus ravet arba vaikus priziuret,negali dirbt aukle nes tarp situ dvieju darbu nemato skirtumo schmoll.gif o tai kad ji daugiau aukle nebedirbs,tik i nauda,maziau nuskriaustu leliu bus mirksiukas.gif

jurra zinoma visi,bet ar visi apsiimtu atsakomybe uz svetima vaika.as jau pasakojau,kad tevai buvo palike neusuke lango,ir kai vaikas i ji atsireme susvyravo ant palanges.gerai kad pagavau,ir jis is trecio auksto neisbildejo.o galejau gamint jam valgi ir salia nebuti. g.gif ar tevai butu pasake mes kalti,net neuzsukom lango? tikrai nemanau schmoll.gif o i juodaji ir as viena itraukiau,ir tikrai jei viska susakiau,neleidau galvot kad ji gera aukle,nes nieko niekas nesako.o del permokejimo,turbut reikia su auke susitrt,kiek ir uz ka moket,ir jei matai kad ji stengiasi ten kelis litelius pridet,tada manau auklyte gavus paskatinima dar labiau stengsis (deja buna ir isimciu)

Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2006 04 04, 17:12)
sakiau.. ir pati vis skundžiasi, kad negali vaiko užmigdyt, toks aktyvus, laksto. Tai kurgi jis norės miego, jeigu visai nepavargęs, namie sėdėdamas. Na, vakar pašnekėjom, tai pasižadėjo nuo rytdienos vest.

Ir Bedugnės balandėliai priminė, kad ne jos vienos auklytė tokia. Maniškė irgi visai nežiūri, ką mažiui duoda. Pas mus vis pasitaiko, kad koks nors produktas ilgėliau šaldytuve užsilaiko. Na, pvz, jogurtas koks nors ar sūrelis. Kelis kartus grįžus pamačiau, kad auklė juos vaikui sumaitinus, nors galiojimo laikas seniai pasibaigęs. Dabar viską šveičiu lauk. Arba iš kameros vis ką nors ištraukia (irgi kai kas guli nežinia kiek laiko), nors liepiau gamint tik iš šviežių produktų, kurių tikrai niekada netrūksta. Žodžiu, reik pačioms žiūrėti, ką paliekam šaldytuve, nes auklėms kartais visai nesvarbu, kuo vaikelį maitina. Gerai, jeigu mažius nevalgo, o kai maniškis viską šveičia..
*

blembacki,tokias saudyt...aisku sitaip negrazu,bet jei pastebeciau,kad sitaip spurduliuka maitina,tai pasakyciau,kad jis apsinuodijo ir is jos atlyginimo atskaiciuosiu vaistukams. o geriausia tai butu pasakyt,kad nebenorit su ja draugauti schmoll.gif
coliuke115
Kai priiminejau i darba savo aukle, sakiau, kad jos darbas bus uzsiimti vaikais, bet musu saunuole viska speja. Ir su vaikais uziima ir kambarius issiurbia, nesvarias kelnes isplauna. Zodziu ji kaip namie. Aukleja kaip savo vaikus. O vaikai ja myli, nes ji teisinga. Ir tai viso labo 21m mergina. Negaila jai nei virsaus pinigu sumoketi, ar dovanele kokia padovanoti, nes kiekviena karta matau, kad ji uz tai dekinga
SiDo
QUOTE(bedugne @ 2006 04 04, 07:17)

Ateina "atidirbti" ir viskas
*

Nu visiskai teisi tu del to, kad tavo aukle blogai dirba g.gif , nebijok, aukliu kaita vaikui tik i gera, su salyga, kad pakeiti i GERA aukle mirksiukas.gif

QUOTE(Jurra @ 2006 04 04, 07:34)

Faktas tas, kad auklių yra visokių - vienos ir už 300 lt vaiką kaip savo mylės, kitos ir 1200 tik savo laiką atbus.[/color]
*

Tai irgi visiska tiesa, as su tuo visiskai sutinku 4u.gif
bru
QUOTE(coliuke115 @ 2006 04 04, 22:26)
Kai priiminejau i darba savo aukle, sakiau, kad jos darbas bus uzsiimti vaikais, bet musu saunuole viska speja. Ir su vaikais uziima ir kambarius issiurbia, nesvarias kelnes isplauna. Zodziu ji kaip namie. Aukleja kaip savo vaikus. O vaikai ja myli, nes ji teisinga. Ir tai viso labo 21m mergina. Negaila jai nei virsaus pinigu sumoketi, ar dovanele kokia padovanoti, nes kiekviena karta matau, kad ji uz tai dekinga
*

Neparaset ,kiek auklei -MOKAT bigsmile.gif
Audruze
Skaiciau skaiciau, pagalvojau ir savo trigrasi ikisiu smile.gif Pirmiausia, nesuprantu, kodel aukles darbas nuvertinamas taip?? Dauguma ieskot auklytes visai darbo dienai (plius neblogai dar butu savaitgaliai kai kurie ir vakarai) ir norit 400-500lt moketi. Jei tai yra vienisa pensininke, galbut jai tai ir galetu buti puikus priedas prie pensijos, t.y. dirbtu su dziaugsmu ir atsidavimu. Taciau tada daznai teks ir susitaikyti su tuo, kad pagyvenes zmogus yra pagyvenes, kad jis nei duks su vaiku tiek, kiek mazajam noresis, nei po lauka kartu begios, ir gerai dar jei netures kokiu savu "uzgyventu" keistu iprociu smile.gif O visoms kitoms auklems, kurioms sis darbas yra pagrindinis pragyvenimo saltinis (kitaip nelabai ir buti gali, jei darbas visa diena!) tie 500lt yra vis delto "ne fontanai", kaip mano mamule sako smile.gif Is esmes mano nuomone aukles, kaip ir vaiku darzeliai, yra skirtingu kategoriju paprasciausiai. Nesistebekit, kad jaunos issilavinusios moterys nebega pas jus dirbti uz 2-3lt valandini atlyginima... ax.gif Pamastykit, ar pacios eitumet uz tiek svetimo vaiko priziuret? Aukles juk nera kazkokios butybes antraruses, o cia kazkodel taip naturaliai primetama, kad 500lt joms per akis. Darbas, nors ir namuose, yra pakankamai varginantis, ypac jei vaikas judresnis ir reikalauja demesio visa laika, kas yra dar sudetingiau, kadangi vaikas nera savas ir cia patarle kad kiekvienai peledai savo peledziukas graziausias neprisitaiko. Man asmeniskai nieko keisto, jei aukle uzdirba tiek pat kiek sekretore kokioj firmoj blink.gif

Dar del atlyginimu: taip, galbut yra mediku, kurie ne ka daugiau gauna, taciau cia manau reiketu ivertinti dar ir tai, kad visgi mediko darbas yra su perspektyva tam tikra: bet kokioj istaigoj imanoma ir karjera padaryti, ir atlyginima didesni gauti, o kur dar socialines garantijos visos. O aukle is esmes priklauso nuo poros asmenu, kurie ja gali isspirti kada panoreje.

Kazka dar norejau pasakyti, bet nebeprisimenu:)
Marinčik
QUOTE(Audruze @ 2006 04 07, 00:46)
Skaiciau skaiciau, pagalvojau ir savo trigrasi ikisiu smile.gif Pirmiausia, nesuprantu, kodel aukles darbas nuvertinamas taip??  Dauguma ieskot auklytes visai darbo dienai (plius neblogai dar butu savaitgaliai kai kurie ir vakarai) ir norit 400-500lt moketi. Jei tai yra vienisa pensininke, galbut jai tai ir galetu buti puikus priedas prie pensijos, t.y. dirbtu su dziaugsmu ir atsidavimu. Taciau tada daznai teks ir susitaikyti su tuo, kad pagyvenes zmogus yra pagyvenes, kad jis nei duks su vaiku tiek, kiek mazajam noresis, nei po lauka kartu begios, ir gerai dar jei netures kokiu savu "uzgyventu" keistu iprociu smile.gif O visoms kitoms auklems, kurioms sis darbas yra pagrindinis pragyvenimo saltinis (kitaip nelabai ir buti gali, jei darbas visa diena!) tie 500lt yra vis delto "ne fontanai", kaip mano mamule sako smile.gif Is esmes mano nuomone aukles, kaip ir vaiku darzeliai, yra skirtingu kategoriju paprasciausiai. Nesistebekit, kad jaunos issilavinusios moterys nebega pas jus dirbti uz 2-3lt valandini atlyginima... ax.gif  Pamastykit, ar pacios eitumet uz tiek svetimo vaiko priziuret? Aukles juk nera kazkokios butybes antraruses, o cia kazkodel taip naturaliai primetama, kad 500lt joms per akis. Darbas, nors ir namuose, yra pakankamai varginantis, ypac jei vaikas judresnis ir reikalauja demesio visa laika, kas yra dar sudetingiau, kadangi vaikas nera savas ir cia patarle kad kiekvienai peledai savo peledziukas graziausias neprisitaiko. Man asmeniskai nieko keisto, jei aukle uzdirba tiek pat kiek sekretore kokioj firmoj blink.gif

Dar del atlyginimu: taip, galbut yra mediku, kurie ne ka daugiau gauna, taciau cia manau reiketu ivertinti dar ir tai, kad visgi mediko darbas yra su perspektyva tam tikra: bet kokioj istaigoj imanoma ir karjera padaryti, ir atlyginima didesni gauti, o kur dar socialines garantijos visos. O aukle is esmes priklauso nuo poros asmenu, kurie ja gali isspirti kada panoreje.

Kazka dar norejau pasakyti, bet nebeprisimenu:)
*

Šaunuole aš irgi taip galvuoju taip pat kaip tu čia viską aprašei.
yra nerealei atsakingas darbas ,neduok die kas atsitiktu vaikui ,viskas užmuštu tėvai,tai kad žmonės visą laiką reikia stengtis pastatyt savę į jų vietą ,bent išsivaizduot ,kaip tau butu ,,lengva'' prižiūreti ne savo vaiką.

Dabar noriu pasakyti ,kad gerų auklių paklausa nereali,pavyzdž.mūsų auklę nori žmonės pasamdyti,bet ji dar gal pusmeti pas mus dirbs,tai prieš metus jau susitare dėl apmokėjimo ir viso kito.
Jos drauge mūsų kieme prižiūri vaiką,dabar jai pasiūle 1,200 + sodra + pravažiavimas,+ 50 Lt jeigu reikes per išeigines atvažiuoti ,arba koki vakarą tėvus išleisti (su salygą kad ir nuvež namo)+ maistas+ geri šilti santikiai.
Žmogus 9 dangui iš džiaugsmo,geros nuotaikos ir noro dirbti.Ko dar reikia ,tik gerai dirbt ir neprarast tokio darbo. bigsmile.gif
Manau kiekviena laikytusi tokio darbo dantimis ir butu pareiginga.

Ir tie žmonės tikrai nejieškojo už 500 -600 Lt,o jieškojo žmogaus kuris gerai dirba,kuriam saugu palikti vaiką,kuris turi patirtį.
VISŲ PIRMA REIKIA ŽINOT KO TAU REIKIA AR GERO DARBUOTOJO KURIAM UŽ GERĄ DARBĄ ŽINOMA REKES GERAI MOKĖTI IR PAPIGIAI IR TIKETIS KAŽKO NEREALAS. schmoll.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 09:15)
VISŲ PIRMA REIKIA ŽINOT KO TAU REIKIA AR GERO DARBUOTOJO KURIAM UŽ GERĄ DARBĄ ŽINOMA REKES GERAI MOKĖTI IR PAPIGIAI IR TIKETIS KAŽKO NEREALAS. schmoll.gif
*

Manau, kad uz tuos 600 Lt(virs 600) aukle turetu tinkamai rupintis vaiku-zaisti, pagaminti jam valgyti, lavinti , uzsiimineti su juo, eiti i lauka...
Tvarkyti namu, ar gaminti visai seimai pietu ir pan.is jos nereikalaujama.
Bet kai kurios aukles net to nenori daryti."Stumia" laika atejusios, ir tiek mad.gif
Nenori dirbti-neik. Eik i "Maxima" kasininke dirti...
Arba sedek namie ir krapstyk nosi.
Marinčik
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 09:59)
Manau, kad uz tuos 600 Lt(virs 600) aukle turetu tinkamai rupintis vaiku-zaisti, pagaminti jam valgyti, lavinti , uzsiimineti su juo, eiti i lauka...
Tvarkyti namu, ar gaminti visai seimai pietu ir pan.is jos nereikalaujama.
Bet kai kurios aukles net to nenori daryti."Stumia" laika atejusios, ir tiek mad.gif
Nenori dirbti-neik. Eik i "Maxima" kasininke dirti...
Arba sedek namie ir krapstyk nosi.
*

Masito gaminimas užima daug laiko.kada gi į lauką eit jeigu kol paruoši ,kol indus išplauni.
Aš pati vaikui gaminu ir viską paliekų,ji visa laiką atiduoda vaikui ir lauke buna nemažiau 3 val ,nes žino kad nereikia skubet namo virti vaikui sriubą ,žino kad atejus ji ištrauks iš šaldytuvo ir iškart duos vaikui.

iR JEIGU JUS NEPATENKINTOS AUKLES DARBŲ ,KODĖL NEATLEIDŽIAT ,O TIK ČIA RAŠOT ,- KAD TO NEDARO IR TO NEDARO.YRA PERSPEJIMAS ,PRAŠYMAS,

JEIGU NE TAI GOOD BYE,KOKIOS PROBLEMOS IR JIEŠKOT KITĄ . schmoll.gif
Teja
As manau, kad auklei reikia moketi tiek, kad ji butu patenkinta, eitu i darba linksma ir energinga, o ne vargo genama. Ir niekaip nesuprantu tu mamu, kurios is aukliu reikalauja dar ir namus sutvarkyti. Juk samdome zmogu, kuriam paliekame savo brangiausius zmogucius ir norime, kad demesys butu skiriamas tik jiems smile.gif
Marinčik
QUOTE(Teja @ 2006 04 07, 11:38)
As manau, kad auklei reikia moketi tiek, kad ji butu patenkinta, eitu i darba linksma ir energinga, o ne vargo genama. Ir niekaip nesuprantu tu mamu, kurios is aukliu reikalauja dar ir namus sutvarkyti. Juk samdome zmogu, kuriam paliekame savo brangiausius zmogucius ir norime, kad demesys butu skiriamas tik jiems smile.gif
*

Kaip malonu sužinoti ,kad yra žmoniu mastančiu kaip aš thumbup.gif
Blobse
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 09:15)
Šaunuole aš irgi taip galvuoju taip pat kaip tu čia viską aprašei.
yra nerealei atsakingas darbas ,neduok die kas atsitiktu vaikui ,viskas užmuštu tėvai,tai kad žmonės visą laiką reikia stengtis pastatyt savę į jų vietą ,bent išsivaizduot ,kaip tau butu ,,lengva'' prižiūreti ne savo vaiką.

*

Ir kurią auklę tėvai užmušė ar sumušė, jei vaiką rado su gumbu didžiausiu kaktoje, jei apsinuodijo, nes ne taip pamaitino, ar slogą gavo, nes peršalo ar perkaito? Kuo pasireiškia ta atsakomybė? Gal kompensaciją kuri auklė vaiko tėvams sumokėjo?
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 10:14)
iR JEIGU JUS NEPATENKINTOS AUKLES DARBŲ ,KODĖL NEATLEIDŽIAT ,O TIK ČIA RAŠOT ,- KAD TO NEDARO IR TO NEDARO.YRA PERSPEJIMAS ,PRAŠYMAS,

JEIGU NE TAI GOOD BYE,KOKIOS PROBLEMOS IR JIEŠKOT KITĄ . schmoll.gif
*

Daznas aukliu keitimas nera gerai vaikui.Cia tarp kitko.
O mes tai taip ir padarysim, good bye greit ir pasakysim vieni kitiems, jau sutarta.Ir dar, pries atsisveikinant, as auklei nuosirdziai patarsiu daugiau vaiku neiti ziureti, nes ....Nu ne kiekvienam tai tinka, patinka, idomu, ir t.t., ne kiekvienas sugeba, galu gale:mmm .
Marinčik
QUOTE(Blobse @ 2006 04 07, 12:12)
Ir kurią auklę tėvai užmušė ar sumušė, jei vaiką rado su gumbu didžiausiu kaktoje, jei apsinuodijo, nes ne taip pamaitino, ar slogą gavo, nes peršalo ar perkaito? Kuo pasireiškia ta atsakomybė? Gal kompensaciją kuri auklė vaiko tėvams sumokėjo?
*

Ai nerašyk čia nesamoniu.nebuna vaikų be guzų ,be slogos ,be peršalimų,supranti nebuna.parodyk nors vieną šeimą auginanti vaikus ir kad vaikai nesirgtu,kad negriuvinetu ,neužsigautu niekur ,neverktu ir taip tuoliau.Jeigu nesupranti kokia gali būti ataskomybe tai aš jau išvis patyliu blink.gif
bedugne
QUOTE(Teja @ 2006 04 07, 11:38)
*

Butent. Pries pradedant darba, yra aptariamos salygos ir darbo uzmokestis.Ir sorry, bet siutina, kai ateina aukle, "atsedi" darbo laika, nerodo iniciatyvos, ja reikia "stumdyti", kontroliuoti ir t.t.

Marinčik
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 12:30)
Butent. Pries pradedant darba, yra aptariamos salygos ir darbo uzmokestis.Ir sorry, bet siutina, kai ateina aukle, "atsedi" darbo laika, nerodo iniciatyvos, ja reikia "stumdyti", kontroliuoti ir t.t.
*

o IŠ KUR TU ŽINAI KAD JI TIKTAI SĖDI IR NIEKO NEDARO g.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 12:52)
o IŠ KUR TU ŽINAI KAD JI TIKTAI SĖDI IR NIEKO NEDARO g.gif
*

Nesunku tai pajausti, pamatyti...
Pvz.tikrai zinau, kad ziuri TV ir perskaito visus mano zurnalus, kurie tik atsiranda namuose...
Ka tuo metu daro vaikas??
Kartojuosi-nedaro vaikui valgyti, net is lauko atejusio vaiko purvinu, zemetu pirstinyciu nepakisa po kranu, o padziauna ant radijatoriaus tokias-purvinas, smeletas, slapias.
Jei nepasakau, nieko nedaro, net elementariu dalyku, tokiu kaip pvz.-nedeti vaikui purvino seilinuko, o is spintos paimti svaru.O net ir kai pasakau, suveikia vienai dienai.o to-vel tas pats...
Arba pasakiau, kad duotu vaikui pirkta kosyte(uzpilama vandeniu).Dave, vaikui nepatiko, nevalge.Nupirkau kitokia.Sakau-duokite.Ne, neduoda.Savaite, dvi...Klausiu, kodel neduodat.Sako-jis gi nevalgo...Tai juk nauja, kitokia, pabandyti juk galima, nevalgys-tai nevalgys doh.gif .Pasakau-DUOKITE.Na, dave pagaliau.Ir taip visur ir del visko...Nu pavargau as su tokia aukle...Jej bogu...
Marinčik
QUOTE(bedugne @ 2006 04 07, 13:05)
Nesunku tai pajausti, pamatyti...
Pvz.tikrai zinau, kad ziuri TV ir perskaito visus mano zurnalus, kurie tik atsiranda namuose...
Ka tuo metu daro vaikas??
Kartojuosi-nedaro vaikui valgyti, net is lauko atejusio vaiko purvinu, zemetu pirstinyciu nepakisa po kranu, o padziauna ant radijatoriaus tokias-purvinas, smeletas, slapias.
Jei nepasakau, nieko nedaro, net elementariu dalyku, tokiu kaip pvz.-nedeti vaikui purvino seilinuko, o is spintos paimti svaru.O net ir kai pasakau, suveikia vienai dienai.o to-vel tas pats...
Arba pasakiau, kad duotu vaikui pirkta kosyte(uzpilama vandeniu).Dave, vaikui nepatiko, nevalge.Nupirkau kitokia.Sakau-duokite.Ne, neduoda.Savaite, dvi...Klausiu, kodel neduodat.Sako-jis gi nevalgo...Tai juk nauja, kitokia, pabandyti juk galima, nevalgys-tai nevalgys doh.gif .Pasakau-DUOKITE.Na, dave pagaliau.Ir taip visur ir del visko...Nu pavargau as su tokia aukle...Jej bogu...
*

jEIGU NENORI PAKOLKAS SU JA IŠSISKYRTI ,GAL PARAŠYK ANT LAPELIŲ NURODIMUS,PAVYZDŽ.PO LAUKO IŠPLAUT BUTINAI RANKAS,ANT ŠALDYTUVO PRIKLIJOK KĄ VAIKUI TURI ŠIANDIEN DUOT.
iR DAR KLAUSIMAS AR JUS NESUSISKAMBINAT DIENA.aŠ PAVYZDŽ.PASKAMBINU PAKLAUSIU KAIP tOMUKAS ,KĄ VALGĖ ,KĄ JAM DAR DUOT KAD NEPAMIRŠTU VITAMINUS DUOT KIEKVIENĄ DIENĄ PASKAMBINU IR PASITEIRAUJU IR DAR 100 ŽINUČIU PARAŠAU ,PAKLAUSIU ,KAIP KAS IR JI MAN ATRAŠO,NES MAN RUPI.
GAL TAIP PAT DARYK rolleyes.gif
bedugne
QUOTE(Marinčik @ 2006 04 07, 13:19)
jEIGU NENORI PAKOLKAS SU JA IŠSISKYRTI ,GAL PARAŠYK ANT LAPELIŲ NURODIMUS,PAVYZDŽ.PO LAUKO IŠPLAUT BUTINAI RANKAS,ANT ŠALDYTUVO PRIKLIJOK KĄ VAIKUI TURI ŠIANDIEN DUOT.
iR DAR KLAUSIMAS AR JUS NESUSISKAMBINAT DIENA.aŠ PAVYZDŽ.PASKAMBINU PAKLAUSIU KAIP tOMUKAS ,KĄ VALGĖ ,KĄ JAM DAR DUOT KAD NEPAMIRŠTU VITAMINUS DUOT KIEKVIENĄ DIENĄ PASKAMBINU IR PASITEIRAUJU IR DAR 100 ŽINUČIU PARAŠAU ,PAKLAUSIU ,KAIP KAS IR JI MAN ATRAŠO,NES MAN RUPI.
GAL TAIP PAT DARYK rolleyes.gif
*

Ka vaikui duoti valgyti, rasau jai kiekviena diena ant lapelio.Po to, kai sumaitino vaikui savaites senumo balandelius doh.gif .Ir siaip esminius dalykus parasau.Bet smulkmenu ir viso kito surasyti juk negaliu...O kai paskambinu, ji taip letai sneka, vaikas zysti, girdziu, pradeda verysad.gif , ai, kazkaip susinervuoju ir nutariau neskambineti.Esu jai pasakiusi, kad man numestu majaka, as jai perskambinsiu, jei ko noretu paklausti, ar pasitarti.Per pusmeti gal 2 kartus numete majaka verysad.gif Jai, tipo, viskas aisku visada...
Tiksliau-jai viskas poch..., man atrodo doh.gif
Kad ir tai: grizusi visad paklausiu, kaip jiems sekesi per diena, kas naujo.Juk man viskas idomu doh.gif O ji man vis ta pati"viskas vienodai", atsako. blink.gif blink.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.