Sheila;*
2007 06 04, 22:41
QUOTE(cristina @ 2007 06 04, 22:06) Prisimenu jog rudeni viena mamyte ieskanti dvynykams aukles ,siule "padidinta atlyginima" 7-8 lt i valanda. Na bet tai buvo pernai ... Oho...man moka uz toki darba 600lt per menesi,iseina 3lt uz valanda...Dabar galvoju mazoka gal...
QUOTE(Sheila;* @ 2007 06 05, 00:41) Oho...man moka uz toki darba 600lt per menesi,iseina 3lt uz valanda...Dabar galvoju mazoka gal...   Na,3litai už val.,jei Viniuje,tai jau išnaudojimas.Tik pasitaiko,kad daugiau mokėti negali.
QUOTE(Sheila;* @ 2007 06 04, 22:41) Oho...man moka uz toki darba 600lt per menesi,iseina 3lt uz valanda...Dabar galvoju mazoka gal...  tiek tau moka uz 2 vaikus?  cia uz viena sakyciau per mazai.... o uz 2 tai kazkur nuo 1400lt. ir nesvarbu koks miestas, 600 cia jau pasityciojimas  tai arba tegul kelia atlyginima, arba bek is ten kuo greiciau
Ieva101
2007 06 05, 08:06
As moku 6 Lt uz valanda uz 2 vaikus, Vilniuje, maista gamina vaikams, bet visada ir mums labai skaniai prigamina. Musu maisto nevalgo, nors siulau.
Labai tikiuosi, kad seimas priims istatyma moketi mamos pasalpas iki vaikui sueis 3 metai, tada siek tiek pasikoreguos ir aukliu atlyginimai ir perpildytu darzeliu problema issisprestu
Marinčik
2007 06 05, 12:40
Mes mokejome 5 lt į valandą ,už vieną vaiką,nupirkdavom pravažiuojanti kiekvieną mėn. penktadienį mokedavau už visą savaitę išeidavo 260lt + pirkdavau kokių nors vaišių pyragą ,arba kavą,arba kokio šokolado.
As irgi girdejau, kad lyg ruosiamas istatymas, kad mamoms nuo metu iki 3 metu butu mokama 50 proc. atlyginimo. Nu tada tai tikrai namie sedeciau ir darbovietes puse napaziureciau. Aukles aisku irgi kainas nuleistu.
Auklei Vilniuje moku 800 lt. uz puse dienos - 4 valandas. Jos darbas - buti su vienu vaiku ir isvirti vaikui darzoviene, nors tos dar nei karto neisvire - pirktine sildo  . Tai pradedu galvoti, kad gal permoku.
Sheila;*
2007 06 05, 17:26
QUOTE(aziza @ 2007 06 05, 01:01) tiek tau moka uz 2 vaikus?  cia uz viena sakyciau per mazai.... o uz 2 tai kazkur nuo 1400lt. ir nesvarbu koks miestas, 600 cia jau pasityciojimas  tai arba tegul kelia atlyginima, arba bek is ten kuo greiciau  Eisiu turbut is ten...
QUOTE(Sheila;* @ 2007 06 05, 18:26)  teisingai
Kristuks
2007 06 08, 14:27
Sveiki, mes turim labai gerą auklytę, sakyčiau, kaip trečia močiutė vaikams... Mokam fiksuotą mėn. algą - 900 Lt, o ne už valandas.... Taip jau susiklostė istoriškai... Prižiūri ji du vaikučius, broliukus...., Kaune... Per dieną gaunasi 9-10 val. Padaro valgyti abiems, dažnokai - ir mums. Kartais išlygina vaikų rūbelius.... Gali valgyti kartu su vaikais (ką ir jiems daro...), gerti kavą, arbatą ir pan.... Vaikai abu miega pietų nuo 15 val iki kol mes grįžtam iš darbo.... Anksčiau, kai buvo vienas vaikutis, pasiimdavo jį kartais ir savaitgaliais, nes labai prisirišusi prie vyrenėlio... dabar, matyt, ir pavargsta labiau, kai su dviem, ir pan...tai savaitgaliais auklytės stengiamės "neaprauti".... Per gimtadienius ir kitas šventes stengiamės nepamiršti - ir saldainių, ir kavos, ir pinigėlį papildomai...Močiutės savo ruožtu už anūkų aukėjimą irgi įduoda kokią smulkmeną per šventes... Už kitas paslaugas t.p. stengiamės lygintis, pvz., neseniais vaikų kai kuriuos rūbelius lenkė (mat, ji labai gera siuvėja), tai nupirkau tikrai gražų pintą krepšį į grybus ar uogas.... Tiesa, netrukus ji planuoja išvykti mėnesiui - planuojam mokėti visą algą už tą mėnesį... Metų bėgyje irgi susidaro dar kokia savaitė-dvi-trys, kai ji nebūna su vaikais (jei ji serga, jei močiutės per savo atostogas pasiima vaikus pažiūrėti)....Už tą laiką mokam pilną algą... Tikrai, atrodo, kad neskriaudžiam.... Viskas kaip ir gerai, tačiau tiksliai nežinau, ar ji patenkinta... Niekad nesako dėl pinigėlių mums - kad mažai ar kad gerai... Jaučiu, kad pasišneka su kitom auklytėm... gal vienos gauna daugiau, kitos mažiau.... Suprantu, kad žmogus visada lygina savo darbą su kito ir gaunamą atlyginimą, bet taip jau yra, kad tėvų galimybės ne vienodos.... Mes dirbam sandomą darbą, o yra šeima, kur abu tėvai turi savo verslus... jų ir pajamos kitokios.... Norėjau paklausti, kaip mokate už atostogas auklytei? Kaip apmokate laiką, jei ji serga ir dėl to Jūs prižiūrite vaikus namuose? Ar dovanojate dovanas per gimtadienius, Kalėdas, Velykas? Ir kokios tai dovanėlės - kava, šokoladas, ar rimtesnės? Būsiu dėkinga už komentarus....
Alambra
2007 06 09, 01:30
QUOTE(Kristuks @ 2007 06 08, 14:27) Sveiki, mes turim labai gerą auklytę, sakyčiau, kaip trečia močiutė vaikams... Mokam fiksuotą mėn. algą - 900 Lt, o ne už valandas.... Taip jau susiklostė istoriškai... Prižiūri ji du vaikučius, broliukus...., Kaune... Per dieną gaunasi 9-10 val. Padaro valgyti abiems, dažnokai - ir mums. Kartais išlygina vaikų rūbelius.... Gali valgyti kartu su vaikais (ką ir jiems daro...), gerti kavą, arbatą ir pan.... Vaikai abu miega pietų nuo 15 val iki kol mes grįžtam iš darbo.... Anksčiau, kai buvo vienas vaikutis, pasiimdavo jį kartais ir savaitgaliais, nes labai prisirišusi prie vyrenėlio... dabar, matyt, ir pavargsta labiau, kai su dviem, ir pan...tai savaitgaliais auklytės stengiamės "neaprauti".... Per gimtadienius ir kitas šventes stengiamės nepamiršti - ir saldainių, ir kavos, ir pinigėlį papildomai...Močiutės savo ruožtu už anūkų aukėjimą irgi įduoda kokią smulkmeną per šventes... Už kitas paslaugas t.p. stengiamės lygintis, pvz., neseniais vaikų kai kuriuos rūbelius lenkė (mat, ji labai gera siuvėja), tai nupirkau tikrai gražų pintą krepšį į grybus ar uogas.... Tiesa, netrukus ji planuoja išvykti mėnesiui - planuojam mokėti visą algą už tą mėnesį... Metų bėgyje irgi susidaro dar kokia savaitė-dvi-trys, kai ji nebūna su vaikais (jei ji serga, jei močiutės per savo atostogas pasiima vaikus pažiūrėti)....Už tą laiką mokam pilną algą... Tikrai, atrodo, kad neskriaudžiam.... Viskas kaip ir gerai, tačiau tiksliai nežinau, ar ji patenkinta... Niekad nesako dėl pinigėlių mums - kad mažai ar kad gerai... Jaučiu, kad pasišneka su kitom auklytėm... gal vienos gauna daugiau, kitos mažiau.... Suprantu, kad žmogus visada lygina savo darbą su kito ir gaunamą atlyginimą, bet taip jau yra, kad tėvų galimybės ne vienodos.... Mes dirbam sandomą darbą, o yra šeima, kur abu tėvai turi savo verslus... jų ir pajamos kitokios.... Norėjau paklausti, kaip mokate už atostogas auklytei? Kaip apmokate laiką, jei ji serga ir dėl to Jūs prižiūrite vaikus namuose? Ar dovanojate dovanas per gimtadienius, Kalėdas, Velykas? Ir kokios tai dovanėlės - kava, šokoladas, ar rimtesnės? Būsiu dėkinga už komentarus.... kadangi mano aukle "su cveku", tai jokiu dovanu ji nepriima, tai ir nebesiulom. jei as sergu ar man atostogos, as jai moku, bet jei ji serga ar reikalus tvarkosi nemoku uz ta laika. toks susitarimas musu. o kad lygina kainas ir su kitom auklem snekasi tai faktas. su nerimu laukiu kai padidins ta minimuma iki 700, itariu manoji isvartys kad reik jau alga kelt  (dabar apie 800/men uz vaiku kiek papuola, lyginima, valgi ir grindu plovima). turejau preis ja irgi faina aukle, ti ji niekad apie pinigus neuzsimindavo... ir patyliukais susirado kita darba. Tai va kai nieko nesako, tai dar nereiskia akd gerai.
sakykit mamos ar realu Kaune nusisamdyti auklę už 600 Lt/mėn. pilnai darbo dienai
blackie
2007 06 09, 23:44
jei samdytis galvoji po 8 val darbo dienomis tai manau realu ir sazininga  tiek kad kazin kaip bu su paciom auklem  as irgi pradedu jau link rudens gaudyt informacija apie aukles ir visa kita...
snickers
2007 06 10, 21:14
Aš moku dabartinei auklei po 3lt/val, Kaune. Pagamina vaikiui(2,5m) valgyt, kartais pagrindinį kambarį prabraukia, virtuvė visad švari, su vaiku užsiima. Klausiat, kur tokią pigią radau?  Ogi kaimynę (durys šalia) pensininkę pasišnekinau, nei jai važiuot, gaišt laiko, o savaitėj 100lt jai nepamaišo. Vaikis ramus, ilgai miega, sakė ji nepavargsta. Ale jau sakiau kelsiu algą iki 3,5lt/val, nes " bandomąjį" jau praėjo.
Sadovile
2007 06 11, 14:42
Mes 800 lt/men. mokame. Priziuri visa darbo diena, valgyt isverda vaikui. Labai puiki moteris, tvarkinga, netingi su vaiku uzsiimti. Geresnes nerasciau
Sveikutes, norėčiau pasitarti su patyrusiomis mamytemis. Išvažiuojame savaitei į užsienį, bet nenorime vežtis savo hiperaktyvaus vaiko (10 metų), susiradome auklę tam laikotarpiui, tai užsiprašė 500 Lt. man kažkaip atrodo daug, nes dienomis vaikas bus stovykloje, o su aukle nuo 17 val. iki 8 ryto ir tik 2 paros savaitgalio. Norėčiau jūsų patarimo, ką apie tai manote
QUOTE(julys @ 2007 06 13, 18:43) Sveikutes, norėčiau pasitarti su patyrusiomis mamytemis. Išvažiuojame savaitei į užsienį, bet nenorime vežtis savo hiperaktyvaus vaiko (10 metų), susiradome auklę tam laikotarpiui, tai užsiprašė 500 Lt. man kažkaip atrodo daug, nes dienomis vaikas bus stovykloje, o su aukle nuo 17 val. iki 8 ryto ir tik 2 paros savaitgalio. Norėčiau jūsų patarimo, ką apie tai manote   oho,na man irgi zada atvesti vaika 8 metu,bet cia mano drauges,tai pinigu neimu,bet....................jei ne drauges tai ne daugiau kaip 300lt  O cia kokiame mieste?
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 06 13, 17:25) Na kur gi daugiau gali buti tokios ispustos kainos, aisku-VILNIUJE
O kokios kainos dominuoja Vilniuje, jei mamytė augindama savo vaikelį šalia prižiūri kitą?
Taip pat praso 5 lt už valanda,bet tik su jos maistu....Va taip
exxxzotika
2007 06 15, 08:47
visur skirtingas uzmokestis,pas mus,Druskininkuose kaikurios aukles praso 6lt uz valanda,man taip pat reikia aukles,bet tik kas antrai savaitei, nuo 10 iki 19val,o kartais tik iki17val,savaitgaliai laisvi,mano mergaitei 1metukas,galiu pasiulinti tik 300lt uz tas 2savaites per menesi,bet bijau,kad taip ir nerasiu aukles,o dar tokiai mazyte dukryte labai sunku patiketi svetimam zmogui.
exxxzotika
2007 06 15, 20:20
 ruosiuosi susirasti aukle 1metuku dukrytei,nezinau net nuo ko pradeti
leogirl
2007 06 18, 07:31
Susiradau nuo rudens auklę Jonavoje. Dabar Jonavoje kainos 2,5-3 LT/val. Susutarėm už 2,5 Lt/val. Žiūrės nuo pirmad. iki penktad. pilną darbo dieną.
Aš tai auklei moku 2 lt už valandą. Gyvenu miestelį  (Šakių raj. ). Ir būna visa darbo diena .
maniškė būna 2-3val. lauke su mažuoju ir tiktai. moku siaubingai daug - 17lt. už kartą, nepriklausomai, ar dvi ar tris val. išbuvo..  bet niekur kitur nerandu, o be to labai gražiai su mano berniuku, tai .. nu, va tiek
Oausteja
2007 06 27, 09:36
Noriu pasitarti apie dabartinį auklių atlyginimą Vilniuje. Po to, vieną rytą į darbą nebeatėjo alkoholikė JŪRATĖ KUPČIŪNIENĖ (ją jau aprašiau juodųjų auklių sąraše 2), kuriai mokėjome 900 (be viršvalandžių), nebežinome, kiek mokėti normaliam žmogui? Agentūra tvirtina, kad uz 1000 Lt galima pasamdyti rusakalbę auklę, šimtu daugiau mokama lietuvėms. Ar galite tai patvirtinti iš savo patirties? Tiesa, kiek dabar skambinu pagal skelbimus, tai moterys nori gauti nuo 1200 Lt, o viena studentė, darbo ieškanti vasarai, pareiškė, kad dirbs už 1400 Lt.
QUOTE(Oausteja @ 2007 06 27, 10:36) Noriu pasitarti apie dabartinį auklių atlyginimą Vilniuje. Po to, vieną rytą į darbą nebeatėjo alkoholikė JŪRATĖ KUPČIŪNIENĖ (ją jau aprašiau juodųjų auklių sąraše 2), kuriai mokėjome 900 (be viršvalandžių), nebežinome, kiek mokėti normaliam žmogui? Agentūra tvirtina, kad uz 1000 Lt galima pasamdyti rusakalbę auklę, šimtu daugiau mokama lietuvėms. Ar galite tai patvirtinti iš savo patirties? Tiesa, kiek dabar skambinu pagal skelbimus, tai moterys nori gauti nuo 1200 Lt, o viena studentė, darbo ieškanti vasarai, pareiškė, kad dirbs už 1400 Lt. va cia tai kainos! Jei jau tokiu atlygiu praso, tai mano manymu turetu buti labai kvalifikuotos aukles ir su puikia sveikata. O tokiu manau, viena kita te yra. Jus pabandykite pati duoti skelbimus, kad ieskote doros atsakingos moters. Manau tikrai atrasite. Sekmes! ir dar... tikrai nesamdykite zmogaus keliems menesiams. Nes nei jums tai i gera, juo labiau vaikuciui. Vel viskas po keliu menesiu per nauja, paieska, pratinimasis ir t.t.
pop_mama
2007 06 27, 11:08
QUOTE(Oausteja @ 2007 06 27, 10:36) Noriu pasitarti apie dabartinį auklių atlyginimą Vilniuje. Po to, vieną rytą į darbą nebeatėjo alkoholikė JŪRATĖ KUPČIŪNIENĖ (ją jau aprašiau juodųjų auklių sąraše 2), kuriai mokėjome 900 (be viršvalandžių), nebežinome, kiek mokėti normaliam žmogui? Agentūra tvirtina, kad uz 1000 Lt galima pasamdyti rusakalbę auklę, šimtu daugiau mokama lietuvėms. Ar galite tai patvirtinti iš savo patirties? Tiesa, kiek dabar skambinu pagal skelbimus, tai moterys nori gauti nuo 1200 Lt, o viena studentė, darbo ieškanti vasarai, pareiškė, kad dirbs už 1400 Lt. idomu, kiek dabar turetum uzdirbt, kad auklei tokia alga sumoket galetum?
Oausteja
2007 06 27, 11:28
patikekite, uz tai ir kreipiuosi i supermamas. Kai is musu nepatenkinta del 900 neispejusi pabega prastoka aukle, kyla naturalus klausimas - tai kiekgi moketi gerai auklei? Pagal mano duotus skelbimus kol kas atsiliepia tik darbo vasarai ieskancios studentes, bet ju kainos - po 7-8 Lt/val.
pop_mama
2007 06 27, 11:45
QUOTE(Oausteja @ 2007 06 27, 12:28) patikekite, uz tai ir kreipiuosi i supermamas. Kai is musu nepatenkinta del 900 neispejusi pabega prastoka aukle, kyla naturalus klausimas - tai kiekgi moketi gerai auklei? Pagal mano duotus skelbimus kol kas atsiliepia tik darbo vasarai ieskancios studentes, bet ju kainos - po 7-8 Lt/val. todel as savo vaika ir leisiu i namudini darzeli... nors zinau, kad jam ten bus linksma ir juo uzsiims ir kita diena gavus alga neuzgers ar pan... noreciau tiket jog viena diena tokias levas aukles isstums is rinkos namudiniai oficialus darzeliai....
Oausteja
2007 06 27, 12:03
Labai pritariu namudiniams darzeliams. Taciau netoli musu namu dar neradau. Iki Pilaites ar Antakalnio butu toloka vazineti. Labai laukciau ziniu, jei kas zino apie toki darzeli Naujamiestyje ar centre (Vilniuje). Kiek mokate uz menesi tokiame darzelyje?
iloneleee
2007 06 27, 19:10
labas vakaras, atsiprasau mamytes, kad truputi ne i tema, bet neradau kur ideti savo skelbima  esu 19-mete pedagoginio universiteto studente, myliu labai vaikucius esu kantri ir svelni, galeciau priziureti Jusu vaikuti visa darbo diena, visa vasarele, jei ka sudominau laukiu ats ilona 867374903 esu is vilniaus, fabijoniskes
Olimpiete
2007 06 27, 22:20
mes mokam 5lt uz valanda. Cia Kaune. Nereikia nieko papildomo daryti, tik buti su vaiku. Ir tai dar pagal skelbima skambinanciu sulaukem pastabu, kad mes mazai labai mokam. Na, iki tol 3lt mokejom ir tu norinciu buvo per akis. Sako, dabar visi maziausiai 7-8 lt moka. Na, man kazkaip nesitiki. Tik ne auklei be jokios rekomendacijos ar kvalifikacijos. Nors sita, kur dabar susiradom tai su paciom geriausiom rekomendacijom
Agotukas.
2007 06 28, 07:36
QUOTE(Olimpiete @ 2007 06 27, 23:20) mes mokam 5lt uz valanda. Cia Kaune. Nereikia nieko papildomo daryti, tik buti su vaiku. Ir tai dar pagal skelbima skambinanciu sulaukem pastabu, kad mes mazai labai mokam. Na, iki tol 3lt mokejom ir tu norinciu buvo per akis. Sako, dabar visi maziausiai 7-8 lt moka. Na, man kazkaip nesitiki. Tik ne auklei be jokios rekomendacijos ar kvalifikacijos. Nors sita, kur dabar susiradom tai su paciom geriausiom rekomendacijom  Ajetus, nu kada tas svaigimas dėl tokių algų pasibaigs???  Uždirbti 80 lt per dieną ir dar serialus spėt pažiūrėt... Kiba mest darbą ir eit aukliaut
Olimpiete
2007 06 28, 07:46
QUOTE(Agotukas. @ 2007 06 28, 07:36) Ajetus, nu kada tas svaigimas dėl tokių algų pasibaigs???  Uždirbti 80 lt per dieną ir dar serialus spėt pažiūrėt... Kiba mest darbą ir eit aukliaut  Tai man irgi jau atrodo, kad cia ispindejimas  kad nieko nereikia daryt, tik vaika paziuret kad neliptu, kur nereikia, pazaist su juo truputi, nei jam valgyt virt, nei dar kazka. viskas pagaminta, tik pasildyt. net i lauka nereikia eiti, o jau 7-8 lt nori. jei man tiek moketu uz pasisedejima, tai as irgi sutikciau nedirbti savo darbo
Oausteja
2007 06 28, 08:54
Gal galite kas daugiau parasyti? Labai laukciau siuo metu realiai idarbinusiu aukles mamyciu ir teveliu zinuciu. Vakar kalbejau su labai saunia kandidate i aukles. Jos pageidaujamas atlyginimas Vilniuje be virsvalandziu - 1500 Lt...
Agotukas.
2007 06 28, 09:00
QUOTE(Oausteja @ 2007 06 28, 09:54) Gal galite kas daugiau parasyti? Labai laukciau siuo metu realiai idarbinusiu aukles mamyciu ir teveliu zinuciu. Vakar kalbejau su labai saunia kandidate i aukles. Jos pageidaujamas atlyginimas Vilniuje be virsvalandziu - 1500 Lt... O su viršvalandžiais du?  Tai paskaičiavus kurą, pietus kavinėj (jo jo, paprastiems įmonės darbuotojams net į galvą neateina, kad jų turi laukti pietukai šaldytuve ir kava bei prie kavos  ) , kie turi uždirbti mama??? Ir ar jos tikrai tiek uždirba? Kartais man atrodo, kad auklės jau pradės reikalauti atlyginimo, kuris toks pat kaip ir mamos... kartu su tėčiu sudėjus
QUOTE(iloneleee @ 2007 06 27, 21:10) labas vakaras, atsiprasau mamytes, kad truputi ne i tema, bet neradau kur ideti savo skelbima  esu 19-mete pedagoginio universiteto studente, myliu labai vaikucius esu kantri ir svelni, galeciau priziureti Jusu vaikuti visa darbo diena, visa vasarele, jei ka sudominau laukiu ats ilona 867374903 esu is vilniaus, fabijoniskes  Yra skyrelis atskirai skelbimams auklių http://www.supermama.lt/forumas/index.php?showforum=67
Oausteja
2007 06 28, 10:08
Supraskite, del to cia ir rasau, kad noriu pasidalinti informacija, kas uz kiek siuo metu samdote aukles. Mes turime pakankamai patirties - aukles samdome jau ketveri metai. Pradejom nuo 500, paskui aukliu alga vis kilo, kilo...Mane domina konkreti situacija SIA VASARA. Ar tokie zveriski atlyginimai gali buti realus, ar tai tiesiog pageidavimas moters, kuri pries tai dirbo LABAI turtingoje seimoje? Jau rasiau, pagal tai, su kuo kalbejau siomis dienomis Vilniuje, net studentes nori 50 Lt uz diena, kitaip tariant - 1000 Lt per menesi. Ar cia tik man taip nesiseka ar visi kiti, kurie turite pigesnes aukles, paprasciausiai tylite ir nenorite padeti kitiems susidaryti realaus vaizdo? Siame forume galime pabedavoti, kaip viskas negerai, bet as rasau ne del to - pasiguosti turiu kam. Prasau pagalbos, suteikiant informacija. Labai tikiuosi jos sulaukti. Jeigu dauguma man atsakysite, kad isties mokate maziausiai tukstanti, teks ir man tiek moketi.
Agotukas.
2007 06 28, 10:14
Kaune moka už 3-4 lt/val. Marijampolėj draugė 2 lt/val mokėjo  Čia nuo miesto daug priklauso
Upokšnis
2007 06 28, 10:16
Mums ši problema irgi labai buvo aktuali prieš 2 mėnesius, kai ieškojom auklės trumpam laikotarpiui. Kai pasakydavau, kad mokėsim 200 lt/sav., visos pareikšdavo, kad permažai. O tereikėjo pabūti su vaiku nuo 7.00 iki 15.00. Vakar kaip tik kalbėjomės su aukle apie atlyginimus. Ji kieme bendrauja su keliomis auklėmis. Jos gauna po 900 - 1000 lt už mėnesį dirbdamos nuo 7 iki 18 val. Tai mūsiškė dažnai užsimena, kad jai perdaug mokam  Bet tokiai gerai, tai tikrai nedaug
na, mes ką tik sutikome priimti auklytę  mokėsim 250 lt į savaitę Čia Vilniuje, nuo 8 iki 17:30 val.
pop_mama
2007 07 01, 11:15
man viena aukle, kuri turi patirties tik savo dvieju vaiku auklejime uz darba nuo 12 iki 18 val. norejo gauti 800lt. per men. is tu 6 val. man o vaikas dvi valandas ismiegotu, tai vadinasi realiai gaunasi bendravimo su vaiku 4 val.
Olimpiete
2007 07 01, 11:42
QUOTE(pop_mama @ 2007 07 01, 11:15) man viena aukle, kuri turi patirties tik savo dvieju vaiku auklejime uz darba nuo 12 iki 18 val. norejo gauti 800lt. per men. is tu 6 val. man o vaikas dvi valandas ismiegotu, tai vadinasi realiai gaunasi bendravimo su vaiku 4 val. tai nesvarbu gi vaikas miega ar ne, vis tiek kazkas turi su juo buti, tai uz miego valandas gi neiseina nemoket  ir realiai vis tiek ji dirba 6 valandas, o ne 4 val. Juk niekur neiseina, kol vaikas miega. Juk ir darbe buna kartais, kad nera kas daryti, bet jei moka uz valandas tai gi neziuri visa laika, dirbi tu darba ar ne  Esme, kad esi savo darbo vietoje NUO - IKI  ir jei kas, tai visada yra i ka kreiptis, tai taip ir su aukle. As pvz imu aukle kintamom valandom, tai jei man iseina susiderint isejimus, tai as kaip tik taikau, kad ji ateitu tada kai vaikas miega, kad tik maziau jis isvis su ja butu, ir stengiuos sugrizti neuzilgo jam prabudus. Kuo maziau vaikas su aukle prabuna tuo geriau. Tai jei jus paliekat vaikiuka 6 val ir jis 2 pramiega, tai as dziaugciaus, kad mano vaikas tik 4 val buna su aukle.
kaip aš įsiaizduoju auklės darbą ir užmokestį, ir kodėl mano supratimu jis turi būti aukštas. Pirma, jei jau auklė(tikra auklė-guvernantė)dirba pas jus aštuonias dešimt valandų, tai tiesioginio ir nepertraukiamo bendravimo, lavinimoto vaiko tiek valandų ir susidaro. Net pirtų pogulio metu, kai jums atrodo jog auklė kaip Kanaruose poilsiauja iš tiesų ji gi daro ką? Suplauna indus, dažnai paliktus ir jūsų iš vakaro, susitvarko buvusias žaidimų vietas, vietą kur maitino vaiką, išrūšiuoja kokius drabužius susimmurzino mažylis ir padeda į vietą. Gerai, gal būt tas vaikelis miega n pusantros valandos ir ji dar išgeria kavos, ar paplepa mobiliu tel. Prie miego norėčiau grįžti atskirai ir užduoti tokį klausimėlį- o jūs savo darbuose dalį savo pietų pertraukos ką, irgi na pirma erdatės tuos pietus, paskui dar pašvęičiat ofisą ir nė kokia galybe ir per pietus ir darbe su kolegėm ir artimais tel. nepersimetat nė vienu žodeliu? Tai va, auklė jau iš pat pradžių yra nuo labai daug ko atribota, pirma nuo galimybės savo aplinkoje tas dešimt valandų sutikti kokį suaugusį žmogų ir su juo persimesti žodžiu, kad gavėj susitinka tai ne tas pats. Pabandykit jūs kokią dieną paveblent tik vaiko kalba, pamatysit. Toliau auklė gi visą tą laiką yra atskirta ir nuo jos pačios interesų, nu negali ji su niekuo asikalbėt, nei papletkavot apie kosmetiką, apie politiką galų gale irt .t. ir pan. TV žiūrėjimas su metinuku yra juokas, kaip ji jį pažiūrės, jei vaikas kas penkiolika minučių keičia žaidimą ir veiklą, o vasarą ir apskritai praleidžia lauke. Ir apskritai visus savo reikalavimus iškeltus auklėms pabandykit įgyvendinti kitoje šeimoje- pasisamdykit ir pabandykit. Sužinosit kaip tai ra lengva gyventi pagal kitų žmonių socialinę ir buitinę sistemą.Taiva, kadangi ir sąlygod , jūsų nuomone idealios, auklei jos visvien svetimos ir primestos, nes ten ne jos namai  , o jūsų. Ne visiems idealu tai kas mums atrodo idealu. už tai žmogus, dirbantis tokį darbą, kuris užsiima ir lavinimu, ir auklėjimu ir dalinai namų ruoša turi gauti didelią algą, kuri tikrai turėtų svyruoti tarp 1500-2000, ir tikrai tada galėtumėt saugiau ir vaikus palikt, ir galų gale ir susidurti ne su pensininke pavargusia, o va su tikrai pedagoginius išsilavinimus turinčiais žmonėm, kurie galės šalia jūsų vaiko būti netik kol jis metinukas, bet ir puikiai paruošti moyklai, o ir puokiai jiems padėti įveikti ir visą pradinę mokyklą. Čia yra tokia mano nuomonė, kurią susidariau stebėdama kaip kokias aukles.
pop_mama
2007 07 01, 16:51
QUOTE(Olimpiete @ 2007 07 01, 12:42) tai nesvarbu gi vaikas miega ar ne, vis tiek kazkas turi su juo buti, tai uz miego valandas gi neiseina nemoket  ir realiai vis tiek ji dirba 6 valandas, o ne 4 val. Juk niekur neiseina, kol vaikas miega. Juk ir darbe buna kartais, kad nera kas daryti, bet jei moka uz valandas tai gi neziuri visa laika, dirbi tu darba ar ne  Esme, kad esi savo darbo vietoje NUO - IKI  ir jei kas, tai visada yra i ka kreiptis, tai taip ir su aukle. As pvz imu aukle kintamom valandom, tai jei man iseina susiderint isejimus, tai as kaip tik taikau, kad ji ateitu tada kai vaikas miega, kad tik maziau jis isvis su ja butu, ir stengiuos sugrizti neuzilgo jam prabudus. Kuo maziau vaikas su aukle prabuna tuo geriau. Tai jei jus paliekat vaikiuka 6 val ir jis 2 pramiega, tai as dziaugciaus, kad mano vaikas tik 4 val buna su aukle. as puikiai suprantu, kad ji bus 6 val. as visai neta norejau pasakyt.... o tai, kad is 6 val. realiai ji duok Dieve uzsiims su mano vaiku 4 val. o ir tai abejoju jog taip bus, nes ji turi padaryt savo seimai valgyt, sutvarkyt namus, pavedziot suni (visas veiksmas turejo vykti pas ja namie)... tikrai netikiu jog ji tas 4 val. sedetu ir uziminetu ar lavintu kaip nors mano vaika. alfija sutinku kad aukles su pedagoginiu issilavinimu turetu gauti normalia alga... bet tikrai nemanau jog tos kurios pvz. neturi patirties, pensininkes ir pan. turetu prasyti tokiu algu... uz tai ir sakau, kad tikiuosi jog su laiku is rinkos isstums tokias aukles namudiniai darzliai, o tos gerosios aukles visad tures paklausos, tarp aukstesnes pajams gaunanciu zmoniu. ir dar... del pasikalbejimu ir panasiu dalyku... as darbe netik neturiu kada nulekti pavalgyt, bet ir i wc vos randu minute nulekt...
Alfija,sutinku,kad tikra auklė-guvernantė turi gauti ir atitinkantį jos darbą atlyginimą.Tačiau negaliu sutikti,kad tik pedagogė gali auklėti ir lavinti vaiką bei paruošti vid.mokyklai,praeiti pradinį kursą.Prieš gerą dešimtmetį aš pati neturėdama spec.išsilavinimo per vasaros atostogas paruošiau problematišką vaiką 5 klasei bei išmokiau visų mokslo metų anglų kalbos kurso.Tą vaiką net tėvai buvo "nurašę į atsilikusio mąstymo vaikų gretas,o aš negalėjau juo atsižavėti,kaip jis trokšta būti pripažintas.Čia aš nukrypau nuo temos,tačiau oficialiame išsilavinime yra esmė,o pačiame žmoguje ir ar jis dirba savodarbą.
SuperMama
2007 07 01, 18:29
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
|
|